Pozdrav svim clanovima foruma, primecujem da je na ovom mestu mnogo zanimljivih ljudi dobre volje sa puno neverovatnih ideja
Poceo sam praviti koloidno srebro pre nekoliko dana. Primetio sam poboljsanja, da imam vise energije, da mi se koza nekako zarumenela, da sam izdrzljiviji i mogu duze da radim, da sam raspolozeniji i veseliji, i da mi je zdravlje znacajno bolje.
Sve u svemu cini mi se da su rezultati vrlo povoljni i da je srebrna voda ono sto i jeste, okrepljujuci napitak i lek.
Pocetna struja: 0.10mA
krajnja: 1.2mA
napon: 18V
vreme: 1.30h, uz mesanja, bez promene polariteta
maglina: skoro neprimetna, zelenkaste boje, vidi se pod jakom usmerenom ili laserskom svetlocu
otopina: prozirna, bez boje, ukus blago metalan, miris blag ali cudan i pomalo nepijatan- kao da se neki metal sagoreva na vatri
oksid u vidu resica: veoma malo, veoma retko se javlja
ciscenje u toku elektrolize: nisam praktikovao, jer mi se cinilo da nema potrebe, mada elektrode pocrne posle pola sata...
Cini mi se da sam sve veoma dobro uradio..

Nek mi neko prokomentarise, narocito boju magline koja mi je neobicno da je zelenkasta, a ponekad mi se ucini da je braon...
Ali, osecam malo tinjanje u predelu jetre vec dva dana. Mozda nije od srebrne vode, ali brine me da li se srebro metabolise u jetri, da to mozda ne ostecuje jetru ili da je iscrpljuje.
Drugo, vrlo vazno, srebrna voda kako sam razumeo lako reaguje sa hlorom i drugim elementima, te proizvodi nezeljena jedinjenja. Dok se pije u nasim ustima dolazi u kontakt sa mnogo cim, jer u ustima uvek ima mikroskopskih ostataka hrane. Zatim, u plaku od kariesa i kamenca moze da budu razlicitih minerala kojih ima u obicnoj vodi sa kojima srebro moze da reaguje. Zatim plombe koje mozemo imati u zubima su od metala sa kojim bi srebro moglo da reaguje...
Nisam hemicar, a nisam imao vremena da procitam bas sve.. Moze li neko da mi odgovori ima li rizika...
Jos nesto, srebrni oksid koji se hvata na elektrodama, od koga kako sam razumeo elektrode potamne, ostaje u mnjem intezitetu trajno na jednoj od elektroda, cini mi se anodi, dok se na katodi topi i ona ostaje sjajna posle ciscenja papirnatom maramicom... Da li se zbog ovog oksida koji ostaje na anodi njena funkcija narusava zbog necistine? Pa kad potamni je trebamo menjati ili cistiti u nekim kiselinama i slicno.?
Jos, kako se cuvaju ove elektrode, napravio sam generator na kojem se mogu skinuti, i razmisljam da je bolje da se cuvaju u destilovanoj vodi, kako bi sto manje oksidirale... ta voda se naravno baca..
Jos me veoma zanima kako bih mogao prosledjiuvati vece kolicine prijateljima i staroj baki koja zivi u drugom gradu. Ona ne bi mogla da ga pravi, a posto zivi daleko, bilo bi idealno da joj ja dam, jedno 10 litara za mesec dana. Brine me samo, moze li srebro da izdrzi, to jest joni da se depolarisu za mesec dana, cime bi voda znacajno izgubila dejstvo...
Vrlo bitno, kada se po potrebi srebrna otopina profitrira kreoz papirnatu maramicu, ne sadrzi li papir olovo i koje sta? Papir u sebi ima recikliranih sirovina, nisu li one stetne za nase srebro?
Negde sam procitao da srebrnu vodu ne treba mazati na kozu, a negde da je ona lekovita na kozi i koznim problemima. Molim vas,zbog cega moze biti stetna za kozu i da li to predstavlja opasnost od plavila koznogog pigmenta?
Unapred hvala