Sada je: pet maj 02, 2025 10:35 pm.

Prijava

Korisničko ime:   Šifra:   Automatsko prijavljivanje  

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 895 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 45  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov:
PostPostano: čet apr 17, 2008 7:49 pm 
Član foruma

OK hvala puno, slab sam sa engleskim skroz ali nekako cu se snaci, ako ko ima sta prevedeno bio bih zahvalan da mi da link ili na p.m. , ma bilo sta. Za sada citam"Slavinski kljucevi psihicke magije, i nasao sam neku interesantnu metodu i zanima me da li je neko pokusao to i dali mu se ostvarilo, ona metoda sa zapisivanjem snova, zatim zamisljanjem snova, pa na kraju nakon par sedmica budjenje u astralu...

Ovako upravo jutros sam imao neko iskustvo i mene zanima da li je to plod moje velike zelje da dozivim astralnu projekciju, pa neki popratni san ili je stvarno projekcija.

Meni je to izgledalo veoma stvarno ovako :

Sanjam da sam na jednoj raskrsnici i pokusavam okrenuti svoje auto koje sam prodao prije par mjeseci... Imao sam problema na toj raskrsnici nikako da okrenem auto :) , onda sam u jednom momentu skontao "Pa otkud ja u ovome autu pa ja sam njega davno prodao, o boze pa ovo je san , ja znam da je ovo san, ja dozivljavam astralnu projekciju, idem da se vozan, da radim sta i gdje hocu, sav sam bio uzbudjen fenomenalan osjecaj, medjutim nekontrolisano nisam ni poceo projektovati svoj san nesto me je povuklo i probudio sam se u svom krevetu ali u polu snu, u paralizi sna (sto mi se cesto desava) nisam mogao pomjerati nista od dijelova tijela a svega sma bio svjestan, nakon 3-4 (meni) sekunde i 1-2 pokusaja trgnuo sam se iz te paralize, a srcani puls je bio jak i bio sam sav uzbudjen...

Molim komentar, zanima me sta je to, plod zelje ili stvarno projekcija?

(znaci gore sam napomenuo da dok sam skontao da sam u astralnoj projekciji nakon par sekundi me je vratilo u paralizu) nisam uspio to da zadrzim

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet apr 17, 2008 9:39 pm 
Član foruma

amir je napisao/la:
Ovako upravo jutros sam imao neko iskustvo i mene zanima da li je to plod moje velike zelje da dozivim astralnu projekciju, pa neki popratni san ili je stvarno projekcija.

Meni je to izgledalo veoma stvarno ovako :

Sanjam da sam na jednoj raskrsnici i pokusavam okrenuti svoje auto koje sam prodao prije par mjeseci... Imao sam problema na toj raskrsnici nikako da okrenem auto :) , onda sam u jednom momentu skontao "Pa otkud ja u ovome autu pa ja sam njega davno prodao, o boze pa ovo je san , ja znam da je ovo san, ja dozivljavam astralnu projekciju, idem da se vozan, da radim sta i gdje hocu, sav sam bio uzbudjen fenomenalan osjecaj, medjutim nekontrolisano nisam ni poceo projektovati svoj san nesto me je povuklo i probudio sam se u svom krevetu ali u polu snu, u paralizi sna (sto mi se cesto desava) nisam mogao pomjerati nista od dijelova tijela a svega sma bio svjestan, nakon 3-4 (meni) sekunde i 1-2 pokusaja trgnuo sam se iz te paralize, a srcani puls je bio jak i bio sam sav uzbudjen...

Molim komentar, zanima me sta je to, plod zelje ili stvarno projekcija?

(znaci gore sam napomenuo da dok sam skontao da sam u astralnoj projekciji nakon par sekundi me je vratilo u paralizu) nisam uspio to da zadrzim

Prvo, nikad nisam imao lucidan san, tako da ovo sto ti pisem je na osnovu onoga sto sam procitao.

Ovako, to sto si opisao je klasican lucidan san, odnosno postao si svestan da sanjas. S obzirom da ti je to prvo iskustvo veoma je ubicajeno prvi put kada se to dozivi da se prekine san i da se osoba odmah potom probudi. Razlog je ogromno uzbudjenje koja ometa svesnost u lucidnom snu i izaziva njen prekid. Zato sledeci put - smirenije. :D

Ako nastavis sa praktikovanjem lucidnosti u snovima, velika je verovatnoca da ces jednog dana doziveti "false awakening", odnosno "lazno budjenje", kada mislis da si se probudio, al zapravo si dalje u snu, s tim sto sad taj san IZUZETNO podseca na nasu realnost i hebeno je stvaran, gotovo da ne osecas razliku izmedju njega i stvarnog, naseg realiteta. Kastaneda to naziva "drugom kapijom snova", dok Robert Bruce kao "real-time zona".

S toga, od velike je vaznosti da upraznjavas i navikavas sebe na "reality check" iliti "proveravanje stvarnost". Prvo to ce ti omoguciti da budes svestan u snovima, kao sto si naveo u svom primeru:
amir je napisao/la:
... onda sam u jednom momentu skontao "Pa otkud ja u ovome autu pa ja sam njega davno prodao, o boze pa ovo je san , ja znam da je ovo san

... drugo sto ce ti ekstremno pomoci, ako kojim slucajem dozivis "lazno budjenje". Steta sto ne znas engleski, jer je sve to lepo objasnjeno u spomenutoj knjizi Robert Bruce-a "Astral Dynamics: A New Approach to Out-of-Body Experiences".

Procitaj narednu temu radi vise informacija o snovima: Umetnost Sanjanja

Obrati paznju, lucidni snovi i astralna projekcija su 2 razlicita pojma, iako na prvi pogled imaju dodirnih tacaka. To sto si ti doziveo NIJE astralna projekcija, vec lucidan san. Kao primer, bica/entiteti na koje nailazis u snovima su nestvarna, plod nase imaginacije, dok bica/entiteti u astralnim projekcijama i rela-time zoni su itekako stvarna. ;) Spomenuta "real-time zona" ili "lazno budjenje" je negde izmedju lucidnih snova i astralne projekcija. Kada bismo ih nekako poredili islo bi ovim redom (od nize do vise dimenzije): lucidni snovi, real-time zona/lazno budjenje, astralni svetovi. Imaj na umu da postoje dimenzije koje su iznad astralnih ravni, na mnogo visem nivou, kao npr. spiritualni svetovi. :D

Sad, najociglednije pitanje glasi sta to od naseg bica putuje po drugim dimenzijama? Generalno da ne ulazimo u diskusiju, onako kako ja shvatem je u pitanju nase energetsko telo ili energetski dvojnik. U prevodu mi, ljudska bica, nismo sastavljeni samo od fizickog telo, uma i obrazovanja koje smo stekli (citaj: licnost), vec da duboko u nama postoji i energetski dvojnik. Neko to naziva dusa, neko sustina, imenovanje nije toliko bitno koliko iskrena spoznaja istog.

Koliko je nase energetsko telo svesnije, toliko smo mi sposobniji da svesno ulazimo u sve vise dimezije. Te iz tog razloga je veoma bitno raditi tehnike ka njenom osvescivanju i akumuliranju energije. Neke od tehnika su meditacija, vizualizacija chakri, rekapitulacija, magijski pokreti itd.

To je otprilike nesto ukratko, pretrazi forum, dosta toga je pisano, postavljaj pitanja, i nauci engleski trebace ti jer masa knjiga nije dostupna na nasem jeziku.

Na narednom linku se nalazi mala biblioteka foruma Galaksija, pa pogledaj, ima dosta stvari na nasem jeziku. LINK

poz

Zadnja izmjena: Kromp; pet apr 18, 2008 2:07 am; ukupno mijenjano 1 put/a.

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet apr 17, 2008 10:18 pm 
Član foruma

amir je napisao/la:
u paralizi sna (sto mi se cesto desava) nisam mogao pomjerati nista od dijelova tijela a svega sma bio svjestan, nakon 3-4 (meni) sekunde i 1-2 pokusaja trgnuo sam se iz te paralize, a srcani puls je bio jak i bio sam sav uzbudjen...

Za ovu delimicnu paralizu mozes da nadjes mali milion objasnjenja ... jedno od njih je i posledica otmica vanzemaljaca. :D

Dok recimo Robert Bruce, paralizu objasnjava kao sasvim normalnu, propratnu pojavu povisenih stanja svesti. Cak sta vise, sasvim je uobicajeno da ti se paralise telo kada dozivis duboki trans prilikom meditacije, taman pre nego sto ces se projektovati u real-time zonu ili u astral. Paraliza se isto moze desiti prilikom vracanja u fizicko telo kad se vratimo iz astralnog obilaska. Bitna je samo volja i malo jace mentalno usredsredjivanje da se telo pokrene i promrda. Vremenom paralize bi treblao da nestanu.

Nemoj sad iz ovog da shvatis da si se ti projektovao, vec lucidan san takodje predstavlja jedno stanje povisene svesti, i kao takvo ima popratne efekte. Mada to je cesto individualno, zavisi od osobe do osobe.

Jedna od najbitnjih stvar u toku svesnog posecivanja snova, real-time zone, astrala i sl. jeste DA SE NE TRIPUJES, kada zapadnes u cudne situacije i obuzme te strah da budes stalozen i pribran!

Tako da ne obracaj paznju na paralizu, desilo se pa sta, u ostalom vidis da si se vratio u normalu posle nekoliko sekundi. Nemoj dopustiti svom malom brbljivom mozgu da ti daje milion i jedan razlog zasto si se paralisao posle budjenja. Samo konstatuj paralizu bez ikakvog tumacenja. Jer biti svestan necega ne znaci i obavezno razumevanje/tumacenje istog. Zato je veom bitno da praktikujes "unutrasnju tisinu", utisavanje sopstvenih misli, kroz meditaciju ili cak svesnog ne davanja paznje svojim mislima kroz stvaran zivot.
Citat:
In biological psychology, awareness comprises a human's or an animal's perception and cognitive reaction to a condition or event. Awareness does not necessarily imply understanding, just an ability to be conscious of, feel or perceive.

Awareness - wikipedia

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet apr 18, 2008 6:32 am 
Član foruma

Kromp hvala ti na ovome, jer sam shvatio razliku izmedju astralne projekcije i lucidnih snova, bar donekle. Lijepo si mi to objasnio. Nazalost engleski ne znam, i dugo bi mi trebalo da ga naucim da mogu citati i prevoditi, jedva da film mogu razumjeti bez prevoda :) . Ali stvarno vjerujem da postoji nekakva prevedena literatura koja pocetnicima moze pomoci... Kljucevi psihicke magije je predobra knjiga citam je i pomaze mi puno u shvatanju nekih stvari i vjerujem da takvih knjiga jos ima. Posto sam slab sa koncentracijom i meditacijom, a koliko sam shvatio da je i ona kljuc projektovanja idem malo da citam... hvala jos jednom.. pozz

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon apr 21, 2008 11:06 am 
Član foruma

Amire, evo jedne knjige prevedene na nas jezik - "Robert Brus & Rasprava o astralnoj projekciji" (engleski naziv "Treatise on Astral Projection (by Robert Bruce)"). Link za preuzimanje: KLIK

Na narednom linku imas dosta literature (na nasem jeziku naravno): KLIK

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto apr 22, 2008 7:17 pm 
Član foruma

Kromp svaka cast za ovo, ovo je stvarno tesko naci na netu sto si postavio... ne znam stvarno kako da zahvalim, ali nema sta nema, dosao sam do senzacionalnih saznanja... jos jedno veliko HVALA...

Vrh

Naslov: Je li ima ko iskustva sa svijesnim projektovanjem?
PostPostano: sri apr 23, 2008 3:20 pm 
Član foruma

Ovako, zanima me ima li neko na forumu iskustva sa svjesnim projektovanjem, da mi se javi na amyrsport@hotmail.com

Procitao sam puno toga u ova 2-3 dana na temu AP i kao pocetnik mislim da sam to dobro apsorbirao.
Pokusao sam svoju svjesnu projekciju da pokusam odraditi, ali nazalost nikako da uspijem uci u stanje transa, to mi je cak postala nemoguca misija, vjerovatno nekome treba duze vrijeme nekome krace...

Ako neko ima iskustva, pogotovo kad je upitanju ulazak u trans neka mi se javi na pomenutu adresu...

Hvala

Vrh

Naslov: Re: Je li ima ko iskustva sa svijesnim projektovanjem?
PostPostano: čet maj 01, 2008 2:44 pm 
Član foruma

(29913)

amir je napisao/la:
Ovako, zanima me ima li neko na forumu iskustva sa svjesnim projektovanjem, da mi se javi na amyrsport@hotmail.com

Procitao sam puno toga u ova 2-3 dana na temu AP i kao pocetnik mislim da sam to dobro apsorbirao.
Pokusao sam svoju svjesnu projekciju da pokusam odraditi, ali nazalost nikako da uspijem uci u stanje transa, to mi je cak postala nemoguca misija, vjerovatno nekome treba duze vrijeme nekome krace...

Ako neko ima iskustva, pogotovo kad je upitanju ulazak u trans neka mi se javi na pomenutu adresu...

Hvala

Pa evo iz ličnog iskustva.
U mojoj knjizi KRISTAL I. je rečeno dosta o kvarcnim kristalima.
Ako se sjećate, naglasio sam da Rad s kristalima nije opasan po ljudsku psihu, naročito ako se osoba koja Radi s njima upozna i nauči kako Raditi s kristalima.
Štoviše kristali su veoma pozitivni ukoliko se upotrebljavaju za liječenje.
Kao potvrda na ranije izneseno "primio" sam prije kratkog vremena dodatnu informaciju da
- Duševno labilne osobe ili osobe koje se nalaze pod energetskim blokadama - iako žele Raditi s kristalima ne mogu ostvariti svjesni kontakt s Vantjelesnim područjem, odnosno kontakt s svojim spiritualnim vodičima.
Tek oni koji "duševno očvrsnu", odnosno kod kojih dođe do energetske deblokade blokiranih područja u tijelu, mogu ostvariti te kontakte.
Tim ljudima Moram ponovo napomenuti budu li za vrijeme meditacije ostvarili bilo kakvo "viđenje" (naročito "viđenje" nečeg ružnog) ili "doživjeli" (naročito "doživljaj" nečeg neprijatnog) - NE Smiju se toga uplašiti.
Naime, na taj se način "kontrolira" snaga njihove Materijalne svijesti.
Da biste shvatili ovu informaciju, iznijet ću nekoliko primjera "kontrole" koju sam doživio ja ili neki od mojih učenika.

1. slučaj:
Počeo sam raditi s kristalima prema skraćenom prijevodu uputstava iz knjige američkog parapsihologa Daela.
Normalno, nisam bio u potpunosti upućen na neka nepredviđena ostvarenja koja se mogu postići nakon energetskog ulaska u kristal jer, konačno, mnogi američki autori opisuju samo konkretan rad s kristalima, naročito na polju iscjeljivanja.

Nakon četvrtog pokušaja da ostvarim "Vantjelesni ugođaj" putem meditacije (a s fizički prisutnim kvarcnim kristalom) "doživio" sam sljedeće:

18. lipanj, 1988. godine.
Vrijeme: oko 17 sati, dan sunčan i veoma topao.
Ležim na kauču i posmatram kristal u lijevoj ruci.
Vrh i jedan mali dio ravnih površina šesterokuta je proziran. Ostali dio je neproziran - od mliječno bijelih zrnaca koja se nalaze u unutrašnjosti kristala.
Na jednom dijelu prizme primjećujem manju površinu koja je tvorila (kao da je urađeno brušenjem) lik trokuta.
Bio je to istokračni trokut.
Postavljam si pitanje:
- Bi li to mogao biti ulaz u kristal?
Imam neki unutrašnji osjećaj kao da sam nekad davno bio u istom ovom položaju, doživio ista razmišljanja, osjećao iste vibracije iz kristala.
Spuštam lijevu ruku uz tijelo i zatvaram oči.
Osjećam pulsiranje kristala.
Odjednom, ne osjećam kristal u šaci.
Kao da je nestao.
Mozak mi je potpuno oslobođen od bilo kakvih "ovozemaljskih" razmišljanja.
Ipak, u jednom trenutku čujem vrisak djece koja se igraju na ulici, ali misaone reakcije nemam.
Moje tijelo za mene više ne postoji.
Ispred mene se pojavljuje kristal.
Potpuno je iste veličine i na istom mjestu kako sam ga doživio za vrijeme posljednje meditacije.
Veoma je svijetao.
U nekim momentima iz zidova izbija sekundarna blještavost.
U zidu ispred mene se nalazi otvor u obliku raznostraničnog trokuta.
Ugao lijeve katete je oko 35 stup. od podnožja, a desne oko 60 stup.
Nailazi mi misao da je trokut ispred mene potpuno različit od onog koji sam promatrao prije meditacije.
Želim ući u kristal, ali primam misaonu zapovijest:
- Ne ulazi dok ne pregledaš svoju auru!
Pregled aure doživljavam potpuno identično kao i za vrijeme treće meditacije.
Tek tada ne osjećam nikakav otpor da uđem u kristal.
Kad ulaska, mahinalno, potrebno je da malo pognem glavu kako ne bih udario u rub kristala.
Desnim stopalom stajem na neko uzvišenje.
Prvo viđenje unutrašnjosti je fascinirajuće.
Veliki hol u koji sam ušao je kristalno jasan i svijetao.
Unutrašnjost je potpuno identična s vanjskim oblikom kristala.
Odmah primjećujem savršenu geometrijsku točnost rasporeda svih elemenata.
Od polovine hola do zida koji se nalazi nasuprot ulaza uzdužno se proteže stepenica preko koje se dolazi na veliki podij koji zauzima 2/4 širine kristala.
Lijevo i desno; po 1/4 prostora je potpuna prazna.
U zidu, nasuprot ulaza, nalaze se dvoja vrata koja su udaljena jedna od drugih za 2/4 širine podija.
Od polovine visine kristala, točno u simetrali između vrata, proteže se tanka pregrada koja se u luku spaja s vrhom kristala.
Prilazim do lijevog zida.
Oslanjam se o njega.
Osjećam ponovo miris ustajalog leda.
Hodam uz zid dodirujući ga.
Pod prstima osjećam ugodnu glatkoću zida.
Povremeno primjećujem sekundarni odsjaj iz zidova.
Pod je isto takav.
Stojim na sredini hola.
Potpuna, ali ugodna tišina vlada oko mene.
Ništa se ne događa.
Odjednom pomislih:
- Bi li s kristalom mogao poletjeti u kozmos?
Istog momenta osjećam da se kristal strelovito kreće u visinu.
Vrh i zidovi kristala nestaju.
Osjećam samo čvrstu površinu platoa na kojoj stojim.
Oko mene je sve tamnoplavo.
U tom dijelu prostora nema ničega.
Hvata me panika.
Zašto sam poželio da odem u kozmos?
Kako ću se, i hoću li se vratiti?
Počeo sam vikati: - Stani! želim se vratiti!
Panika se pretvara u užasan strah.
Odjednom osjećam da sam se zaustavio negdje u prostoru.
Postajem svjestan da se sve događalo sekundarno.
Povratak je identičan odlasku.
Osjećam zaustavljanje na čvrsto tlo.
Prvo zidovi, a zatim vrh formiraju kristal kao što je bio prije moje želje da ostvarim putovanje u kozmos.
Strah nestaje, ali ipak žurim da izađem iz kristala.
Tak tada osjećam sigurnost.
Možda ne i potpunu smirenost.
Otvaram oči.
Nalazim da sam u potpuno istom položaju s kristalom u ruci kao i prije započete meditacije.
Ipak, još sat-dva se nalazim pod izuzetno snažnim dojmom mog prvog doživljaja u kristalu, koji mi se vraća i dandanas ako obnovim razmišljanje na ovaj četvrti pokušaj da ostvarim Nešto tijeku meditacije.

Sad, kao dodatak ovom tekstu, mogu da iznesem da sam tokom 20 godina ostvario stotinjak astralnih projekcija i astralnih kontakata - i to bez ikakovih stimulirajućih sredstava.
I usput mogu reći da sam u početku bio veoma skeptičan da je sve što doživljavam istinito, kao i da su likovi s kojim sam ostvario duševne (spiritualne) kontakte istiniti - no nakon mnogog ''dokazivanja'' shvatio sam da je sve što sam spiritualno doživio ISTINITO.

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon maj 05, 2008 4:22 pm 
Član foruma

(30084)

Kako je došlo vrijeme da počnem opisivati (za knjigu) neke od mojih važnih spiritualnih kontakata vezanih sa Spiritima koji Obitavaju u Astralima to sam odlučio da iskoristim ovaj forum da objavim Stvarne kontakte te vrste.
Jasno, biće velik broj onih koji uopće neće vjerovati u ono koje ću opisati, no dal je to uopće važno.
Jedno treba da napomenem da kod ostvarivanja ovih Vantjelesnih spiritualnih kontakata NIKAD nisam uzeo bilo koje stimulirajuće sredsvo (alkohol, drogu...) da bih postigao bilo koji kontakt.

Svakako, započet ću od godine 1988.
Te godine sam primio od brata iz Amerike na poklon 6-bridni gorski kristal, kojeg možete vidjeti na prvoj slici a koji se nalazi na trećem mjestu.
Prirodne veličine kristala su u omjeru 1:1 sa veličinama na slici.
(Primjedba: prvi i drugi kristal mi služe kod liječenja).

slika 1
slika

Ubrzo po primitku 6-bridnog kristala ostvario sam Prvo astralno putovanje, koje sam opisao u prethodnom komentaru.

Ubrzo nakon što mi je brat poslao navedeni kristal poklonio mi je i kristalnu kuglu (koju možete vidjeti na slici 2) koja mi je pružila nevjerojatne susrete - koji se u veliko razlikuju od susreta u 6-bridnom kristalu.

slika 2
slika

Pa da započnem s Prvim spiritualnim kontaktom kojeg sam ostvario u 6-bridnom kristalu.

Nastavak slijedi

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet maj 09, 2008 4:08 pm 
Član foruma

MOJ PRVI SPIRITUALNI KONTAKT KOJEG SAM OSTVARIO 1988. GODINE
(Napomena: Ovaj tekst nije dosad nikada objavljen).

Ležim na kauču zatvorenih očiju, dok mi je u lijevoj ruci 6-bridni kristal kojeg sam objavio na slici i u prethodnom tekstu.
Nakon kratke meditacije ''pred očima'' mi se pojavljuje kristal neodređene veličine - koji mi se ipak učinio da je velik kao neka omanja kućica.
Vrata ne postoje već se na donjem dijelu kristala (vidi bijelu strelicu na priloženoj slici 1) nalazi ''otvor'' u obliku trokuta.

slika 1
slika

Ubrzo, spiritualno ulazim u kristal čija je ''unutrašnjost'' izgledala otprilike ovako kako je prikazano na slici 2.

slika 2
slika

Neko se vrijeme nalazim sam u kristalu, za koje sam vrijeme ponovno ispitivao unutrašnjost kristala.

Odjednom sam imao osjećaj da je kroz zatvorena lijeva vrata ušla jedna osoba.
Naime nisam primjetio da su se vrata otvorila, ali jedan starac se je našao u kristalu.
Osmotrih mu dobro veoma smireno lice (koje sam kasnije po sjećanju nacrtao na papir).
Bio je obučen u bjele haljine.

slika
Mojsije

Mahinalno sam se poklonio i upitah ga: Mogu li znati tko si ti?
Odgovorio mi je uz smješak: Hologramski prikaz Reinkarnacije Mojsija.

Ja: Žao mi je ali ja te ne mogu prihvatiti kao historijsku ličnost jer živim preko 40 godina u uvjerenju, jer su me tako učili, da si ti jedino biblijska legenda.

M: Ne ja sam bio smrtnik kao i ti. Jest da mi je dosta toga iz mog života dodano, ali mnogo je toga koje se nalazi u historijskim zapisima točno.
No nema nikakvog problema u vezi tvoje skeptičnosti, koja se tiče mog materijalnog postojanja, jer ćeš ubrzo nailaziti na dokumente u kojim stoje podaci iz kojih ćeš moći zaključiti da sam bio historijska ličnost.

Ja: Dobro, ako prihvatim to kao istinitost, koja je tvoja svrha u mom životu?

M: Najkraće rećeno: Dodjeljeno mi je da budem tvoj ''Anđeo čuvar'' i učitelj - naročito na spiritualnom nivou.

Nakon toga mi se Lik ponovno blago nasmješio i nestade iz kristala na način na koji je i ušao.

Izašavši iz kristala bio sam zbunjen
Naime jednostavno nisam očekivao takvu vrstu kontakta.

Nastavak slijedi

(30294)

Zadnja izmjena: tombola33; čet maj 15, 2008 2:36 pm; ukupno mijenjano 1 put/a.

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet maj 15, 2008 2:33 pm 
Član foruma

(30514)

Neko vrijeme nisam mogao ''raditi s kristalom'' iz razloga jer sam morao otići na službeni put ispred firme u kojoj sam radio.
No interesantno je bilo to što sam svakodnevno na putu nailazio, kao slučajno, na dokumente u kojim su se nalazile informacije o Mojsiju - kao povjesnoj ličnosti.

Po povratku s puta ponovno sam ''ušao'' u kristal.
Nedugo iza ulaska otvorila su se lijeva vrata iza kojih sam vidio samo crninu.
Predamnom se odjednom stvori jedan indijanac - što me je zaprepastilo jer nisam dugo vremena čitao nikoji tekst ili gledao neki film u kojem bi se spominjali indijanci.

Čini mi se da sam se nasmijao, i upitah: Koji si sad ti?

Indijanac: Momentalno nije važno tko sam jer ćeš o meni saznati dosta kad dođeš u Ameriku.

Ja: Odakle ti sad to?
Kakva Amerika?
Nije mi ni na kraj pameti da idem za Ameriku - već iz razloga jer se užasno plašim putovanja avionom.

Indijanac: Ne brini, kad dođe vrijeme da otputuješ na taj kontinent, koje vrijeme je manje od godine dana, gledati ćeš sve drugim očima.

Ja: Dobro - kad to ti kažeš.
Nego koja je svrha da si došao u moj kristal?

Indijanac: Pa jedan je da se spiritualno upoznamo, a drugi je da ti potvrdim da je Mojsije postojao kao živuća ličnost.

Ja: Hmmm, da u stvarnom životu nisam prizeman koliko jesam proglasio bi se paranojom.

On se nasmija i odjednom nestade - ne otvorivši vrata.

Nastavak slijedi

Vrh

Naslov: moja iskustva
PostPostano: uto maj 20, 2008 10:24 pm 
Početnik

od malena imam vantjelesna iskustva,ne baš često ali ipak u određenim vremenskim periodima.i koliko god to nevjerojatno zvučalo nisam bas pratio literaturu o vantjelesnom iskustvu,entitetima i sličnim stvarima jer ova iskustva imam spontano.Ipak u zadnje vrijeme osjećam da nesto nije u redu naime čini se da neki entitet tj entiteti ometaju moje iskustvo i što je najzanimljivije ne mogu ih vidjeti u cijelosti nego slično kao obris i siluetu a izgldaju kao da imaju hrapavu kožu sa nečim sličnim ljuskama i glava slična kornjači znam da ovo zvuči ludo ali ne nalazim bolji opis i kao da mi zele oduzeti energiju.eto toliko zanima me ima li netko sličnih iskustava?

Vrh

Naslov: Re: moja iskustva
PostPostano: uto maj 20, 2008 10:26 pm 
Član foruma

conus je napisao/la:
od malena imam vantjelesna iskustva,ne baš često ali ipak u određenim vremenskim periodima.i koliko god to nevjerojatno zvučalo nisam bas pratio literaturu o vantjelesnom iskustvu,entitetima i sličnim stvarima jer ova iskustva imam spontano.Ipak u zadnje vrijeme osjećam da nesto nije u redu naime čini se da neki entitet tj entiteti ometaju moje iskustvo i što je najzanimljivije ne mogu ih vidjeti u cijelosti nego slično kao obris i siluetu a izgldaju kao da imaju hrapavu kožu sa nečim sličnim ljuskama i glava slična kornjači znam da ovo zvuči ludo ali ne nalazim bolji opis i kao da mi zele oduzeti energiju.eto toliko zanima me ima li netko sličnih iskustava?

Sa astralom je osnovna stvar da moraš da znaš kako ćeš da to na šta naiđeš naterati da se identifikuje. Pokušaj da saznap njihova imena, ako su slučajno Rafaelo, Donatelo, Leonardo ili Mikelanđelo, onda je sve ok. Ako su neki drugi budi jako oprezan...

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto maj 20, 2008 10:30 pm 
Početnik

radi se ipak o nečem ozbiljnijem

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto maj 20, 2008 10:40 pm 
Član foruma

Mozda da pogledas na superzonu,tamo ima dosta ljudi koji imaju iskustva sa astralom i tehnikama vizualizacije i mogu ti pomoci u vezi ovoga.

Evo link

http://forum.superzona.org

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto maj 20, 2008 10:43 pm 
Član foruma

Zapravo moj odgovor je bio veoma ozbiljan. Na astralu ništa ne mora da izgleda kako stvarno izgleda. Nešto što se predstavlja kao Hrist može zapravo, kad se podvrgne testu, da se promeni u ovo kaj conus opisuje... na sajtu u mom potpisu ima cela leadbeaterova knjiga, u prevodu, koja govori baš o tome šta se sve može sresti na astralnom planu.

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto maj 20, 2008 10:49 pm 
Početnik

jedino što znam da su ti entiteti nimalo bezopasni likovi ima dosta nesređenih entiteta ali ovi su gadni kazem opet to intuicijom osjećam čine se ko neki vodozemci ili gmazovi nesto nedefinirano.

Vrh

PostPostano: sri maj 21, 2008 1:12 pm 
Član foruma

conus je napisao/la:

Conuse znam za tu odvratnu gamad. Imao sam isti problem sa njima. Okupe se okolo i bulje u tebe čak počinju da izazivaju strah. Nijesam znao što da činim jer sam u njihovoj blizini nemoćan i sputan. Pomogao mi je pratilac. Reko mi je da trebam da se sjetim. Nijesam imao pojma čega da se sjetim a on nije htio ništa više reći. Kad više nijesam mogao izdržati a bivalo ih je sve više pitao sam sebe čega moram da se sjetim. Onda sam se pitao ko sam i što sam i odgovor je odjednom sinuo u mojoj svijesti. Vrlo prosto ja sam besmrtan jer sam dio Boga. Ja sam nedodirljiv i moćan i niko i ništa mi ne može učinjeti ništa ako sam to ne poželim. Kad postaneš toga svjestan samo ih pogledaj i nasmij im se razbježaće se kao svaka bezvrijedna tranja i neće ti se više nikad pojaviti na oči. Ako se nije pojavio tvoj pratilac, što me čudi, pokušaj se sljedeći put usredsrijediti na pitanje ko sam i što sam, odnosno da shvatiš sebe.

Vrh

PostPostano: čet maj 22, 2008 5:34 pm 
Član foruma

conus je napisao/la:

Sinoć sam imao posjetu: legao sam kasnije nakon višesatnog buljenja u komp i čitanja raznih foruma. Bilo je 15 do 3 ujutro. Zaspao sam brže nego ikad koliko se sjećam. Nevjerojatna fizička obamrlost udova me prikovala za krevet, tako da se nisam ni imao snage micati i previše okretati (takvo stanje je idealno za astralnu projekciju).

Pao sam u vrlo lucidan san (ustvari bili ih je više, ali se ne sjećam) sa jako poznatim scenarijem i mjestima radnje. Rekao bih sam slično ili isto već sanjao nekoliko puta. San je bio mučan, pun negativnih elemenata, atmosfere,... Vidio sam opći kaos i smrt frenda sa faksa, ali na način koji je vrlo realan, naravno zvuk i boje posebno (imao sam perspektivu promatrača kao u kinu). Toliko autentičan da je izazivao gađenje. Nešto ili netko (napadač se ne vidi, ali vjerojatno je čovjek) ga je gađalo noževima u tijelo. Svaki put kad bi bio pogođen osjećao bi gađenje ali i neku mentalnu "bol". Nisam se mogao izdići iz scenarija sna jer nisam bio dovoljno samo-kritičan da se uvjerim da se nalazim u lucidnom snu.

Probudilo me ružno lice koje mi je buljilo u glavu, nešto slično glavi kornjače, ljuske nisam registrirao, s izduženim vratom ali nisam vidio ostatak tijela, jer mi je doslovno bilo pokraj glave, kao da me proučavalo izbliza. Malo sam se skamenio, ali po nekom svom nagovoru počeo sam se histerično smijati entitetu u facu (htio sam otjerati strah). Rekao sam mu "samo vi papajte!" ali sa zlokobnim tonom. U tom trenutku znao sam da više nisam u lucidnom snu, već da sam se osvijestio nakratko u ljudskom astralu. Moja soba je bila vidljiva relativno mutno, a i entitet nije bio neke razlučive boje.

Entitet je otišao, a ja se probudio u 3D-u. Pogledam na sat i bilo 4 sata! Sve za samo jedan sat od kad sam legao na krevet. Inače imam problema sa snom, teže ulazim u REM san, treba mi oko sat vremena.

Strzao sam se i probudio. Malo uplašen mislio sam "sigurno me čeka u astralu". Otišao sam na WC i vratio se snu sa mišlju "samo vi papajte" ali ovog puta puno odlučniji i bez straha.

To je sve čega se sjećam. Bilo je tu jako puno detalja: ja obučen kao vitez templar sviram gajde, i sl. maštarije, frend pronalazi oko u trokutu urezano ispod nekog nepristupačnog spomenika ili pregrade (ovo mi je jako mutno).

http://www.4shared.com/dir/12497247/299 ... cija_.html

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet maj 22, 2008 9:02 pm 
Član foruma

Vidi stvaro su se ta gamad ustrčala nešto u zadnje vrijeme. Neka neka naplatićemo im sa kamatom. :twisted:

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 895 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 45  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.