Sada je: pet maj 02, 2025 7:27 pm.

Prijava

Korisničko ime:   Šifra:   Automatsko prijavljivanje  

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 1917 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 ... 96  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov:
PostPostano: sri feb 27, 2008 11:21 pm 
Član foruma

demiurge je napisao/la:
pozdrav svima

Pozdrav! Imaš dobar nick. :D

No, mogao si ubaciti malo više infomacija u intro...

http://www.4shared.com/dir/12497247/299 ... cija_.html

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet feb 28, 2008 10:55 am 
Član foruma

hmmm... mjesto zagreb, 17 god., volim sve što vole mladi koji se zanimaju za izmjenjena stanja svijesti :D (iako trenutno apstiniram zbog lijenosti :( ), životna mi je želja mir na Zemlji i spas delfina, uživam u šetnjama po parku i vrućim kupkama uvečer, uzori su mi Naomi Campbell i Cindy Craford :lol:

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet feb 28, 2008 11:16 am 
Član foruma

demiurge je napisao/la:
hmmm... mjesto zagreb, 17 god., volim sve što vole mladi koji se zanimaju za izmjenjena stanja svijesti :D (iako trenutno apstiniram zbog lijenosti :( ), životna mi je želja mir na Zemlji i spas delfina, uživam u šetnjama po parku i vrućim kupkama uvečer, uzori su mi Naomi Campbell i Cindy Craford :lol:

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned mar 02, 2008 2:37 pm 
Početnik

Bok, ja sam nova ovdje... Uglavnom Zg, 20-i-nešto-sitno-godina, ne volim ništa što vole mladi, ali volim razne teme iz parapsihologije i tako... Tražim istinu i smisao...

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned mar 02, 2008 2:55 pm 
Član foruma

samojedna je napisao/la:
Bok, ja sam nova ovdje... Uglavnom Zg, 20-i-nešto-sitno-godina, ne volim ništa što vole mladi, ali volim razne teme iz parapsihologije i tako... Tražim istinu i smisao...

Dobrodošla!

Individualnost se nagrađuje. Nagrada je svijest.

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned mar 02, 2008 6:25 pm 
Početnik

tehuti je napisao/la:
samojedna je napisao/la:

Dobrodošla!

Individualnost se nagrađuje. Nagrada je svijest.

hvala! :)

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon mar 03, 2008 3:47 pm 
Početnik

pozdrav svima, na stranicu sam naisao prije par mjeseci dok sam trazio neke podatke,i od tad je redovito provjeravam.Imam 20godina,studiram pravo u osijeku, od malih me nogu zanima ufologija, kao klinac bi trcao do kioska po dosje ufo i tako svaki mjesec (al bi me trgovkinje cudno gledale =D> ), nakon toga sam procitao veliku vecinu zf knjiga iz gradske knjiznice u osijeku, kasnije mi se malo smanjio interes ali zadnjih rekao bi godinu dana opet me hvata stara groznica :) takodjer imam velik interes u teorijama zavjere pogotovo o 9/11, probao sam jedanput i postici izvantjelesno iskustvo po uputama iz jedne knjige koju sam proitao o toj temi, no odustao sam usred drugog ili treceg pokusaja, jednstavno sam se uplasio jer se nesto zaista i dogadjalo (dosao sam do stupnja kada se dizes iz fizickog tjela i osjetio sam uzdizajucu senzaciju) nije mi se svidjelo, te mislim da jos nisam spreman na takvo iskustvo

u zivotu sam imao samo jedno iskustvo iz ove domene koje me proganja i danas, dogodilo se negdje u ranom djetinjstvu rekao bih da sam imao mozda 4ili5 godina, nisam siguran da li je to bio samo cudan san ili je bilo i vise od toga, sjecam se samo da sam se probudio i da sam imao cudno sjecanje na proslu noc, doslovno mi je u pamcenje urezan bio neki jako cudan miris (rekao bih nezemaljski posto nikad nisam naisao na nista slicno, najblize bi ga mogao opisati kao inenzivan miris gume i neke kiseline ali i to je jako daleko od tocnog opisa) nadalje sjecao sam se da sam bio vani i mozda nekog svjetla (to vizualno sjecanje je jako kratko mozda sekunde ako ne i manje) I dan danas svako malo pomislim na taj san, inace imam malo ili nikakvo sjecanje na sto sam sanjao.

eto to bi bilo ukratko :thumbup:

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon mar 03, 2008 5:28 pm 
Član foruma

tranquilize je napisao/la:
pozdrav svima, na stranicu sam naisao prije par mjeseci dok sam trazio neke podatke,i od tad je redovito provjeravam.Imam 20godina,studiram pravo u osijeku, od malih me nogu zanima ufologija, kao klinac bi trcao do kioska po dosje ufo i tako svaki mjesec (al bi me trgovkinje cudno gledale =D> ), nakon toga sam procitao veliku vecinu zf knjiga iz gradske knjiznice u osijeku, kasnije mi se malo smanjio interes ali zadnjih rekao bi godinu dana opet me hvata stara groznica :) takodjer imam velik interes u teorijama zavjere pogotovo o 9/11, probao sam jedanput i postici izvantjelesno iskustvo po uputama iz jedne knjige koju sam proitao o toj temi, no odustao sam usred drugog ili treceg pokusaja, jednstavno sam se uplasio jer se nesto zaista i dogadjalo (dosao sam do stupnja kada se dizes iz fizickog tjela i osjetio sam uzdizajucu senzaciju) nije mi se svidjelo, te mislim da jos nisam spreman na takvo iskustvo

u zivotu sam imao samo jedno iskustvo iz ove domene koje me proganja i danas, dogodilo se negdje u ranom djetinjstvu rekao bih da sam imao mozda 4ili5 godina, nisam siguran da li je to bio samo cudan san ili je bilo i vise od toga, sjecam se samo da sam se probudio i da sam imao cudno sjecanje na proslu noc, doslovno mi je u pamcenje urezan bio neki jako cudan miris (rekao bih nezemaljski posto nikad nisam naisao na nista slicno, najblize bi ga mogao opisati kao inenzivan miris gume i neke kiseline ali i to je jako daleko od tocnog opisa) nadalje sjecao sam se da sam bio vani i mozda nekog svjetla (to vizualno sjecanje je jako kratko mozda sekunde ako ne i manje) I dan danas svako malo pomislim na taj san, inace imam malo ili nikakvo sjecanje na sto sam sanjao.

eto to bi bilo ukratko :thumbup:

Dobrodošao!

Zanimljivo iskustvo. Ja se također malo sjećam nekih snova iz djetinjstva koji baš i nisu bili ugodni. Možda si bio žrtva otmice aliena, ali tko će to sa sigurnošću znati?

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon apr 07, 2008 8:35 am 
Član foruma

Kako trenutno ne znam što da pišem o sebi jer većinu podataka želim zadržati za sebe i maksimalno iskoristiti anonimnost koju nam internet pruža, evo jednog citata iz knjige Jespera Juula "Vaše kompetentno dijete" - koji kao da me ludo precizno opisuje, s tom razlikom da sam odrasla osoba, a ne dijete.

" ... Postoji još jedna skupina djece koja se također osjećaju jedinima odgovornima, ali odgovornima za sebe. Oni se, često od vrlo rane dobi, bore sa zadaćom preuzimanja odgo­vornosti za sebe - potpuno sami - i možemo ih naći u svim tipovima obitelji. Kao da su došli do podsvjesnog zaključka da im njihova obitelj nema što pružiti, osim hrane, krova nad glavom, odjeće i ležaja u koji će leći.

Kao što sam već spomenuo, moje mi iskustvo pokazuje da takve djece ima u svim tipovima obitelji: od posve običnih i naizgled zdravih obitelji do vrlo problematičnih i siromaš­nih. Ova su se djeca "odlučila za van" zahvaljujući grubom zanemarivanju i tjelesnom zlostavljanju; zbog problematič­nog međusobnog odnosa njihovih roditelja koji su dugo crpli svu snagu obitelji; zbog pomanjkanja stvarnog emocionalnog zajedništva u obitelji u kojoj je svaki član usamljenik na pustom otoku; stoga što je jedan od roditelja (češće majka) imao pretjerane emocionalne zahtjeve, a samo je prividno bio sposoban uzvratiti.

To je tek nekoliko primjera obiteljske situacije čija je posljedica funkcioniranje neke djece u obliku krajnje osamljenosti; dakle kada su djeca, od vrlo rane dobi, prisiljena preuzeti punu životnu odgovornost za sebe i živjeti u jednoj vrsti egzistencijalne osamljenosti s kojom se većina odraslih uglavnom odbija suočiti tijekom čitavog života.

Tako dugo dok su u manjini, njihov je glavni problem što su još tako mladi. Ni jedna nam tradicija ne dopušta gledati na djecu kao na samodovoljna bića koja ne pripadaju druš­tvenim skupinama pa, stoga, ni na njihovu osamljenost ne gledamo kao na osnovni uvjet njihove egzistencije, ili pak na nju gledamo kao na društvenu osamljenost, zbog čega smo skloni sentimentalno reagirati. No, uzevši u cjelini, mi ih, jednostavno, uopće ne vidimo.

Mnoga od te djece jednostavno odrastaju ne bivajući osobito nesretnima, ili uopće svjesnima svoje posebnosti te otkrivaju svoju osamljenost tek kad sami osnuju obitelj. Cesto se bračno vežu za ljude uspješne u zajedništvu koji postaju, zbunjeni i nesretni zbog toga što s njima teško mogu uspo­staviti zajednicu.

Važno je vidjeti ih onakvima kakvi jesu. Važno je zato što se vrsta pomoći i skrbi na koju oni reagiraju potpuno razli­kuje od one potrebne ostaloj djeci i mladeži. Oni su imuni na iskustvo odraslih i vrlo često okreću leđa tjelesnom dodiru; nikada ne traže pomoć - sami se snalaze ili samo traže usluge i materijalne stvari; i upravo kada pomislite kako ste s njima uspostavili osobnu vezu, postajete "samo još jedan od odra­slih"; imuni su na pedagošku strategiju i poučavanje, a druš­tvo je za njih apstrakcija, baš kao i sve ostale zajednice; oni su uvijek bili odgovornima za sebe, ali nemaju gotovo nika­kvog dodira sa svojim osobnim potrebama, dok je njihova društvena odgovornost jednaka nuli.

Prvi korak u pokušaju preuzimanja brige o toj djeci predstavlja pomoć da sami sebe sagledaju doslovce kao usa­mljenike bez roditelja s odgovornošću za vlastiti život. Ovo nije isto što i suprotstavljanje ili raskid s roditeljima, već znači, da se djeca moraju suočiti s činjenicom da u njihovoj obitelji ne postoje značajke kao što su: odgovornost, skrb, povjerenje i stabilan emocionalni odnos - koje su nužne za pravo djetinjstvo. To, u početku, dovodi do osjećaja velikog olakšanja, malo kasnije popraćenog tugom od koje se sporo oporavljaju. Tek se u ovoj etapi može ostvariti sloboda koja djeci dopušta odgovornost za svoj vlastiti život. Ovo je, za mnoge odrasle, težak korak. Nositi u sebi takvu krajnju usamljenost može biti vrlo teško. Sljedeći je korak lakši, pogotovo za laike.

Naš nas uobičajeni osjećaj za humanost potiče na stvara­nje veza, a stručno znanje omogućava nam pružanje pomoći. Oba su činitelja vrijedna divljenja i nužna, ali od nas zahtijevaju da toj djeci pristupamo pod njihovim uvjetima. To znači da ne smijemo misliti da smo mi ti koji znamo što je za njih najbolje, već moramo imati dovoljno poštovanja i strpljenja te mirno čekati, dopuštajući im eksperimentiranje i samostalno pronalaženje rješenja. Moramo stalno biti svje­sni da naš kontakt s njima nije i, ni u kom slučaju, ne može biti zamjenom za ono što im je manjkalo s njihovim rodite­ljima. To, nadalje, zahtijeva da se naš kontakt s njima temelji na našoj osobnoj nesigurnosti i bespomoćnosti; da možemo djelovati s jednakim dostojanstvom i suzdržavati se od uloge pomagača.

Ukratko: to od nas zahtijeva odbacivanje velikog dijela onoga što možemo svrstati pod pojam konvencionalne teorije odgoja.

Mnoga od ove djece, koju roditelji ili društvo nisu izvrgli teškom zlostavljanju, imaju, na neki način, karte u svojim rukama. Ona su naviknuta na usamljenost pa je se ne boje kao ni pomisli "biti sam".
Štoviše, njihovo je izvorno, neiskva­reno "ja" ostalo, često, netaknuto. Njihov početni dodir s tom unutarnjom jezgrom nužno je polazište za razvoj kompeten­tne osobne odgovornosti i prihvatljive društvene odgovorno­sti - baš tim redosljedom. Društvena prilagodba nikada nije olakšala ničiju životnu patnju; u najboljem je slučaju pružila privremenu pomoć i zaštitu od veće patnje u nekom drugom kontekstu.

Eto, krasno, baš krasno. Totalni sam flegmatik, tako da znate :D

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon apr 07, 2008 10:51 am 
Član foruma

Vrlo dobar citat, treskavice. Mislim da sam se i ja također pronašao u opisu dijeteta.

Onako kako sam shvatio citat (na ezoterični način), rekao bih da je to "dijete" u nama ustvari naše Jastvo, Sveti Anđeo Čuvar, Duh sam.

Iz razloga koje je Jesper Juul naveo, ja sam oduvijek više bio vezan za to "dijete" nego "prosječni" ljudi koji nisu došli do te razine inkarnacija, jer sam imao solidne temelje za to.

Usamljenost u djetinjstvu može biti vrlo pozitivna stvar, jer nas gura u smjeru duše a ne tijela ili nekih eksternih, profanih stvari. U budućem shvaćanju svijeta dijetetu bi bilo idealno da već od rane dobi bude samostalno u svojim svjetonazorima. Ovisnost o vanjskom svijetu i ulaznim signalima vanjskog svijeta, čini nas vrlo zatvorenima i prigušuje izlazne signale u nama.

Izgleda da je to template po kojem se oblikuju čvrste ličnosti koje su više vezane za Jastvo. Ako si i ti jedan od tih, dobro za tebe, jer to znači da si jako "star", ali ne u fizičkom smislu.

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon apr 07, 2008 11:47 am 
Član foruma

Da, jednom mi je netko rekao da sam stara duša (velik broj inkarnacija) a kako mislim da Juul nije znao kako bi objasnio 'drugačiju' djecu, ovo je jedan vrlo pristupačan opis.

Tehuti, sad si me podsjetio da sam htio začet novu temu, iako ne znam koliko je to poželjno, da se ne širimo previše - temu o partnerstvu i djeci a u situaciji u kojoj se, recimo, ja nalazim.

Kako postupati kao roditelj (što ja jesam) kad okolina nameće svoje standarde a sam živiš po sasvim drugim mjerilima, volim podijeliti svoja praktična iskustva (uz to što sam 'debeli' flegmatik, vrlo sam jak praktičar 8) ) jer svakodnevno sam u koliziji s tim što našem djetetu nameće standardno školovanje a ja mnogo toga smatram nevažnim - a opet - ne bi bilo dobro dijete prepustiti nečemu takvome kao što je zanemarivanje standardnog obrazovanja te zbog toga posljedici da bude totalno drugačije od drugih - bilo bi to mrcvarenje za dijete samo! Uz mogućnost da nas se proglasi nekompetentnim i nesavjesnim roditeljima :evil:

Te kako postupati kada si kao dijelom osvještena osoba okružen ljudima i u vezi s partnerom koji nema pojima što to uopće znači. Za svoju okolinu ja sam neki frik, no snalazim se kako znam i umijem. Trudim se da dijete ne pati zbog toga. Da uz puno truda naše partnerstvo funkcionira. Tu je i nekoliko osoba iste ili slične valne duljine s kojima mogu o tome porazgovarati.

Ali opet, sva praktična iskustva ljudi sa 'galaksije' a koji se nalaze u ovoj ili sličnoj situaciji itekako su dobrodošla. Nešto sam malo našao na stranici o ljubavi, no nakon rasprave što to ljubav za koga u stvari jest, nije ostalo mnogo od praktičnih iskustava (osim jednog, ne sjećam se čijeg, o tome kako ga žena tjera da usisava :mrgreen: )

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon apr 07, 2008 10:33 pm 
Administrator

Citat:
Tehuti, sad si me podsjetio da sam htio začet novu temu, iako ne znam koliko je to poželjno, da se ne širimo previše - temu o partnerstvu i djeci a u situaciji u kojoj se, recimo, ja nalazim.

Treskavica, samo naprijed, otvori temu ( može u manipulacijama ) pa će se vidjeti iz rasprava kako nas od malena programiraju... i uništavaju ono "prirodno" u nama...

:mrgreen: :wink:

A ovdje ćemo dalje sa predstavljanjem članova...

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto apr 08, 2008 2:18 pm 
Član foruma

Dragi prijatelji galaksije, tek je koji mesec kako sam otkrila ovaj neverovatan sajt i evo da iskoristim priliku da se predstavim i ujedno pozdravim sve hrabre i radoznale i sve one koji smatraju da su ovakve teme jako bitne i nikad dovoljno istrazene.
38 godina, na "privremenom" (malo se oduzilo) radu u inostranstvu. Italija je katastrofa u svakom smislu, osim sto je odlicno mesto odakle se moze posmatrati "manipolazione" tj programiranje nesvesnog stada, jer je to ovde skoro na nivou "nepisanog zakona". Ne postavljaju se pitanja - ni o cemu. Svi rade isto. Svi su slicni, zive slicne zivote, i izgledaju sasvim slicno zadovoljni. Ali mozda je tako svugde..

Ceo zivot sam svasta citala, mnogo naucne fantastike i mnogo od svega drugoga ali je ipak trebalo mnogo vode da protece da bih stigla do duhovnih pitanja (i odgovora). Klark i Asimov, Kastaneda, Gurdjijef i Uspenski, Stajner, Ra Material, Kasiopejci ... doprineli su na svoj nacin, dok je zivot ujedno bio pun "cudnih" dogadjaja, "neverovatnih koincidencija" i "neobjasnjivih" sinhroniciteta. Sve je vec bilo tu, ali nije bilo nikoga da to primeti..

Trebalo mi je vremena.
Textovi s ovog sajta su mi puno pomogli.. Povezala sam neke stvari. Mislim da je ovo mesto nesto jedinstveno na nasim virtuelnim prostorima. Drago mi je sto postoje i drugi ljudi koje ovakve teme zanimaju i koji to zele i da podele sa drugima.
Cestitke Galaksiji za prekrasan sajt. Pozdrav svima koji traze ili su vec na putu.

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto apr 08, 2008 2:59 pm 
Administrator

Hvala na čestitkama Tao Han, i dobro nam došla!

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet apr 18, 2008 3:13 am 
Član foruma

pozdrav, ja sam muskarac 20 god Split, Balkan, Planeta: Zemlja. Volim sve sto vole mladi a posebno mlade, zainteresiran od najranijeg djetinjstva za okultno i metafiziku opcenito. Samo prozvani ubojica vampira i vukodlaka te
dizajner svemirskih letjelica za izvanzemanjsku firmu U.D.O :P No dosta je shale vrjeme je da predjemo na zahjebanciju.. heh .. ne ozbiljno sad.. eto to je ukratko to .. o meni.. ako znate citat izmedju redaka.. ili mozda šala :D Nego eto trazio sam ovdje neke resorse ali ih nazalost nemogu naci vise.. pa ako netko zna di su dreamhackers materijali ovdje neka posta link meni u pm.. p.s demiorgu spas delfina je plemeniti clilj.. ali vidis.. njih drze supe inteigentnim bicima itd itd.. iako se vole trljat.. od hmm puno toga :D .. heh da sam bar delfin.. huh.. lol ma eto toliko o tome.. gustajte ;)

Vrh

Naslov:
PostPostano: sub apr 19, 2008 3:27 pm 
Administrator

Pozdrav, entitet, dobrodošao!

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned apr 20, 2008 4:03 am 
Član foruma

Hvala ti Jack :) mozda je kriva tema za ovo.. ali mozda netko zna gdje mogu pronaci neke resurse.. texove itd.. o dreamhackersima.. osim one pricice.. pocetne bio jednom ludi hacker po imenu.. blah blah :) Unaprijed zahvaljujem.

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned apr 20, 2008 10:25 am 
Član foruma

neznam sto se tice literature ali imas hrvatski dreamhackers froum ovdje.

pozdrav

Vrh

Naslov: Pozdrav ekipi !
PostPostano: ned apr 27, 2008 9:12 am 
Početnik

Nakon dugo vremena provedenih na internetu slučajno sam otkrio Vaš forum i odmah se strašno zainteresirao za sve teme koje proučavate; -Prvi put u živitu da osjećam nešto korisno u vezi sebe istražujući svoje pravo JA. Nemali broj podudarnosti sam pronašao u sebi čitajući Vaše postove i mogu reći da iako sam friški u ovome području zasigurno nisam friški u osobnom životu i osjećajima te nekim stvarima za koje odavno mislim da su bili snovi raznorazna sjećanja / predosjećanja....
Vidim da sve ovo ima jedan puno veći značaj i nivo svjesti za koji tek pomalo otkrivam, ali se nadam uz ovaj forum da ću barem koliko -toliko iskristalizirati neke stvari.
Nastavite sa svojim radom svi forumaši, jer ovakvo nešto treba ne samo podržavati već na sva zvona objaviti ovoj našoj materijaliziranoj i zasljepljenoj javnosti.
Pozdrav iz DALMACIJE od starog morskog vuka.

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned apr 27, 2008 2:12 pm 
Administrator

Pozdrav, tektonac, dobrodošao, pozdrav Dalmaciji!

Posluži se informacijama, širi svijest... nadam se da će ti one barem malo olakšati putovanje...

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 1917 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 ... 96  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.