Sada je: uto maj 06, 2025 8:29 am.

Prijava

Korisničko ime:   Šifra:   Automatsko prijavljivanje  

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 2319 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28 ... 116  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov:
PostPostano: sub feb 02, 2008 8:45 pm 
Moderator

Jedan izvestaj koji bi mozda mogao da baci izvesno svetlo i na teme o kojima je u poslednje vreme rec na ovom topicu.

Sa vanzemaljskim kontaktima covek je doduse uvek na klizavom terenu, te bi procenu izvestaja zaista najbolje bilo prepustiti svakom pojedinacno,
Ali bih napomenula da je istrazivanje i prezentovanje podataka o interakciji vanzemaljaca sa nama autorku ovih redova ( :wink: zaista) kostalo zivota. Kao i mnoge druge:
http://projectcamelot.org/tribute.html
Umrla je od posledica kancerizacije.

„(...) Molila sam se, na svoj način, svim istinski višim silama dobra i ljubavi, koje bi mogle biti negde tamo, za dve stvari: da me povedu ka tome da prepoznam i sledim stazu dobra; i da komuniciraju sa mnom na otvoren način, bez ikakvih finesa i dvosmislenosti. Molila sam za pomoć, za informacije koje bi bile dovoljno jednostavne da bi dete moglo da ih razume, jer sam shvatila da je moj nivo razumevanja i percepcije na tom elementarnom nivou kada je reč o kontaktu sa vanzemaljcima. Želela sam komunikaciju koja ne bi bila narušena, podložna interpretacijama na različite načine ili nejasna po svojoj prirodi.

Moguće je da sam 10. maja 1993. dobila delimični odgovor na te molitve, iako sam uložila veliku pažnju u procenu kontakta, pre nego što ga prihvatim kao validnog. Ovaj poseban kontakt se u potpunosti poklapao sa opisima SVS-snova (snovi virtuelne realnosti) od strane drugih otetih i bio je prvi koji sam doživela u tom intenzitetu.

Bila sam u sred normalnog sna, kada sam na neki način bila pomerena iz njega i zatekla sebe kako sedim na stolici, u zatamnjenoj prostoriji u društvu entiteta koje nisam mogla da vidim. Komunicirali su sa mnom jasno tokom čitavog događaja. Sedela sam naspram male pozornice, za koju sada osećam da je pre bila holografska nego trodimenzionalna iako je u to vreme izgledala sasvim realistična. Moji „domaćini“ su mi rekli da ću sada gledati scenario koji će se odigrati na pozornici.

Počelo je scenom iz Postanja (Prva knjiga Mojsijeva), u kojoj se Isa vratio kući toliko gladan da je mislio da će umreti. Njegov mlađi brat Jakov je sedeo, jedući čorbu od mesa i Isa ga je zamolio da to podeli sa njim. Jakov je rekao da će dati Isi hranu, ali samo u zamenu za njegovo pravo prvorodstva, kao najstarijeg Isakovog sina. Čula sam kako Isa kaže, „Pravo prvorodstva mi neće ništa značiti, ako prethodno umrem od gladi, tako da ću ga menjati za hranu.“ Tada se scenario na bini promenio i prikazao je drugu scenu iz ove priče o braći. U toj sceni Isak je bio slep i veoma star i znao je da će uskoro umreti. Poslao je po Isu da bi na njega položio ruku, čime bi potvrdio njegovo nasleđe. Jakov je obmotao životinjsku kožu oko ruke i pružio je ocu. Isak je osetio kožu pod rukom i poverovao da je to ruka njegovog najstarijeg sina. Tako je u svom neznanju usled ove prevare podario blagoslov Jakovu i dao mu ono što je po pravu pripadalo Isi.

Komad se okončao a zatim ponovo počeo, ponavljajući se više puta dok su moji domaćini razgovarali sa mnom o njegovom značenju. Zaustavljali su radnju na različitim mestima, kao kada mi zaustavljamo video-traku, naglašavali neke specifične detalje i objašnjavali mi njihovo značenje, šta simbolizuju i kakvu poruku prenose.

Rekli su mi da se ne fokusiram na biblijski aspekt priče, jer njihova poruka nema nikakve veze sa stvarnim Jakovom i Isom, već da je priča dizajnirana da ilustruje važne informacije o onome šta vanzemaljci rade ljudima, kako u prošlosti, tako i u budućnosti. Moji domaćini su nekoliko puta prešli kroz komad zajedno sa mnom, ukazujući na detalje i govoreći: „Ok, da probamo ponovo. Sada pažljivo gledaj.“ I komad bi se nastavljao.

Posle nekoliko ponavljanja probudila sam se, zapanjena onim što sam videla. Ustala sam iz kreveta za trenutak, pokušavajući da razaznam prirodu događaja, da razmotrim da li je to bio san ili događaj generisan spolja, i razmišljala sam o poruci priče. Vratila sam se u krevet i u trenutka kada sam dotakla jastuk, zatekla sam se ponovo na stolici, naspram bine i moji domaćini su rekli da ćemo sada napraviti rezime. Komad je ponovo počeo, kao i objašnjenje mojih otimača. Kada su očigledno bili zadovoljni, radnja se prekinula i dali su mi jasan pregled stvari koje je trebalo da shvatim.

Isa, stariji i kosmatiji brat, objasnili su, predstavlja originalnu ljudsku vrstu na ovoj planeti. Jakob predstavlja izmenjeni proizvod dobijen vanzemaljskom genetskom manipulacijom nad starijom vrstom. Vanzemaljci su proizveli tu novu varijantu i koristili je da zameni originalni oblik.

U našoj sadašnjoj situaciji, vanzemaljci ponovo sprovode genetske izmene na našoj vrsti i pokušavaju da proizvedu varijantu koja će više pogodovati njihovim ciljevima i koja će nas potisnuti. I oni to ponovo nameravaju da učine prevarom, kao što je Jakov prevario Isu. Ovu prevaru, kako mi je rečeno, vanzemaljci sprovode iskorišćavanjem i manipulacijom globalnih događaja, uključujući i meteorološke fenomene, da bi nas uverili da je planeta u opasnosti od predstojećih kataklizmi i razaranja.

To je razlog zašto kod tako velikom broju otetih imputuju ideju o nadolazećim katastrofama, govoreći im da imaju zadatak koji treba da obave na vreme. Oni žele da mi, kao vrsta, budemo toliko uplašeni od predstojećih razaranja, da u trenutku kada se otvoreno pojave i ponude da nas na neki način spasu, budemo voljni da tu pomoć prihvatimo, čak i ako to znači da damo naše „pravo prvorodstva“, drugim rečima našu slobodu. Kao i Isa mi ćemo reći: „Kakvo dobro nam može doneti da zadržimo pravo prvorodstva, kada ćemo biti razoreni zajedno sa našom planetom. Šta ćemo izgubiti ako prihvatimo pomoć vanzemaljaca, čak i ako to znači prihvatiti njihovu kontrolu? Bolje preživeti pod jarmom, nego nikako.“

Moji domaćini su naglasili da je to samo njihova prevara, jer naša planeta, bez njihove intervencije, nije u bliskoj opasnosti. Te užasne katastrofe koje vidimo – poplave, orkani i zemljotresi – je nešto što upravo vanzemaljci pojačavaju, da bi se onda pojavili i spasli nas od „neizbežne“ katastrofe. Ne treba da im verujemo, rečeno mi je nedvosmisleno. I ne smemo da im ustupimo svoju slobodu, jer bi to značilo da smo zaista izgubljeni zauvek.

Posle ovoga se ne sećam ničega više do trenutka kada sam se probudila, veoma uznemirena onim što mi je pokazano. Nisam imala načina da identifikujem izvor, ni na trenutak nisam mogla da vidim svoje otimače, koji su stajali iza mene u mraku. Nisam mogla da zaključim ništa o susretu na osnovu svojih prethodnih iskustava, jer je on bio potpuno drugačiji. Znala sam da nisam bila odvedena negde drugde, jer sam se probudila u sred iskustva u punoj svesti i bila u stanju da proverim svoje fizičko okruženje. U mom umu nije postojala ni trunka sumnje da nisam spavala tokom susreta; u stvari sećam se da sam bila tako budna u trenutku kada sam pomerena stolicu, da sam pomislila, „Hej, kako mogu da me direktno prebace u takav san.“

Činilo se da je iskustvo bilo dizajnirano da na neki način ispuni moju molbu za jasnom, razumljivom komunikacijom, koja bi bila od pomoći. Morali su me bukvalno shvatiti jer je poruka bila jasna na svaki mogući način: vizuelno i verbalno. Da li to znači da bih mogla da je prihvatim kao poruku iz dobronamernog izvora? Da li na neki način mogu da proverim njenu verodostojnost?

Sve što sam mogla da uradim je da ostavim poruku po strani i da je vremenom uporedim sa događajima koji se budu odvijali. Za poslednji deo koji su mi saopštili sam već znala da je tačan. Vanzemaljci zaista daju otetima informacije o predstojećim katastrofama ili promenama. Sudeći po abdukcijskim izveštajima, godinama su zaista uključeni u ono što izgleda kao genetski procesi i rad na kreiranju novih ljudskih vrsta. Ali čak i uz te dve tačke sam još uvek imala pitanja, jer ni u jednom slučaju nismo mogli da objektivno verifikujemo aktivnosti.“

Ili drugim recima, problem – reakcija - solucija :wink:

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned feb 03, 2008 2:18 am 
Član foruma

sve više ljudi se zanima za 21.12.2012. sve više ljudi koje poznam pričaju o tome datumu i svatko ima svoje nagađanje u vezi toga.
čini se da interes raste , možda nas se skupi hrabrih da spasimo zemlju :)

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned feb 03, 2008 12:11 pm 
Član foruma

u svakom slucaju smatram da ce djelovanje tada na taj datum pa makar nas dovoljan broj bio, biti nedovoljno,iz razloga sto smatram da bi morali djelovati iz istog podrucja..skupit se negdje jer smo zajedno jaci..ovako sa svake strane svijeta....neznam bas :wink:

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned feb 03, 2008 12:53 pm 
Član foruma

beLIEve je napisao/la:
u svakom slucaju smatram da ce djelovanje tada na taj datum pa makar nas dovoljan broj bio, biti nedovoljno,iz razloga sto smatram da bi morali djelovati iz istog podrucja..skupit se negdje jer smo zajedno jaci..ovako sa svake strane svijeta....neznam bas :wink:

Zasto bas na taj datum? Te godine? Zato sto je neko nekad to odvalio? Zasto bi bilo kakav "sudbonosni" dogadjaj bio vezan za bilo kakav fiksiran datum?

Ako je vreme relativna stvar, kako da znamo da sada vec nije 2015 godina, ili mozda tek 1989, naprimer?

Sta ako je sve ipak energija, odnosno svest, energija svesna same sebe, pa cak i vreme? Kakvu mi moc imamo da sa nasim svestima i energijama menjamo takozvanu "buducnost" odnosno taj datum 2012 godine? Zasto bi nam znacilo da se kao skupljamo u gomile na odredjenim mestima i da kao nesto pokusavamo?

Inace, mislim da se delovanjem na taj datum nece nista desiti, treba da delujemo odmah, neprestano, u svakom trenutku, ne samo nekog odredjenog datuma ili prilike.

Kako delujemo? Takozvanim "radom na sebi", a jedan od osnovnih koraka (kao abeceda, naprimer) bi bio da probamo da shvatimo sire i apstraktnije koncepte (razmisljanja), da budemo otvoreni, ne da prihvatamo sve, ali da budemo spremni da su sve mogucnosti moguce, da ne postoji nemoguce, konacno, ograniceno, uslovljeno, pravilno ili nepravilno, crno ili belo . . . . . da za sve postoji beskonacno (bukvalno) mnogo mogucnosti.

Pre svega da ne osecamo strah od bilo cega, strah ogranicava, zatvara svest (setite se kako sve religije i crkve funkcionisu) sa strahom ne postoje nikakve mogucnosti, osim da trazimo "pomoc" od nekoga drugog (sta ce nam ta beda?)

Da ako neko pokusa da nam ubaci crv straha da ga svom snagom i celim bicem oteramo u tri pizde materine, da ne zna sta ga je snaslo.

Zasto radimo na sebi? Pa zato sto se "radom na drugima" ne postize nista, osim da zajebavamo jedni druge i crpimo preko potrebnu energiju jedni drugima. Zato sto smo mi svi celine koje se pitaju gde hoce da zive i kako. Nase energije su itekako umesane u sve to, mi smo ti koji se pitaju, mi smo ti koji pravimo tu 2012 godinu.

Zasto bi nas neko spasavao od tamo nekakvih kataklizmi koje bi navodno usledile tamo nekog datuma, osim ako nema koristi od toga. A zasto bi taj neko imao koristi od nas ako to mozemo sami. Jedino sto bi prvo trebalo da prestanemo da se ponasamo kao slinava decurlija.

Mozda bi bilo dobro prvo shvatiti sustinu OPS i OPD koncepta. ( i ne jeziti se i mrstiti zato sto si to procitao u tim kasiopejskim transkriptima, i samoga sebe time zatvarati i svest suzavati)

http://www.galaksija.info/forum/viewtopic.php?t=501

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned feb 03, 2008 1:39 pm 
Moderator

Citat:
Nase energije su itekako umesane u sve to, mi smo ti koji se pitaju, mi smo ti koji pravimo tu 2012 godinu.

Je, piše lijepo na više mjesta, val mijenja nas i mi mijenjamo i pojačavamo val, sve kumulativno i u povratnoj vezi i to puno bliskije nego tamo neki fizički val koji putuje svemirom... val je tu... konkretan i svugdje i nigdje istovremeno, sakriven jazom između 3D i 4D.

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned feb 03, 2008 4:13 pm 
Član foruma

Mislim da bi se zadnji post na Gnostici o Kundalini, kao vrlo snaznoj i mocnoj sili imaginacije super uklopio sa svim predvidjanjima i umisljanjima o "mesiji" , kao i o buducim scenarijama.
Treba samo malo prosetati virtualnim svijetom i vidjeti koliko danas ima grupa koje "virtualno" spasavaju svijet i koliko ima ljudi kojima se malo Kundalini otrgla kontroli.
Toliko energije potroseno na odrzavanje zida sopstvenih iluzija.
Ali to ne vrijedi ni pricati jer ta sila obmane je toliko snazna da je covjeku skoro pa lakse spavati nego saznati da je on sam u urgentnoj potrebi za spasavanjem.
Ali ..sto da radimo, sem da licno ne doprinosimo vec postojecim imaginarnim svjetovima ionako ih ima vise nego dovoljno.

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned feb 03, 2008 4:24 pm 
Član foruma

Arbitrium Liberum je napisao/la:
Da ako neko pokusa da nam ubaci crv straha da ga svom snagom i celim bicem oteramo u tri pizde materine, da ne zna sta ga je snaslo.

Zasto radimo na sebi?
Pa zato sto se "radom na drugima" ne postize nista =D> :mrgreen: , osim da zajebavamo jedni druge i crpimo preko potrebnu energiju jedni drugima.
Zato sto smo mi svi celine koje se pitaju gde hoce da zive i kako.
Nase energije su itekako umesane u sve to, mi smo ti koji se pitaju, mi smo ti koji pravimo tu 2012 godinu.

Jedino sto bi prvo trebalo da prestanemo da se ponasamo kao slinava decurlija.

i eto tek da ne bude da nisam rekao nista... 8)

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned feb 03, 2008 5:23 pm 
Član foruma

astralwalker je napisao/la:
…Prvo mislite na HAARP…Skoncetrisite se sve instalacije HAARP…vizualizirajte kako njihove antene postaju sve providnije i providnije…na kraju kako sve instalacije na planetu koje imaju funkciju HAARPA…dezintegriraju se i nestaju…

-HAARP ce pustiti ogromnu energiju u ionusferu i pokusace da napravi stit preko koga se ne moze proci…zapamtite ovo je veoma bitno…HAARP mora nestati…

Dalje…Vizualizirate…ovu realnost bez Sivih, bea Reptoida…bez svih onih koji su agresivni, zeljni da nas manipuliraju i iskoriscavanju na bilo koji nacin…jednostavno zamislite u glavu…NO MORE…We are not allowing this to happen anymore…We are awake and in evolving…you have no right to do this… …

oko ovoga imam samo jednu malu,malu nedoumicu, a vezana je za ideju koja je veoma jasno izneta u filmu The Secret a to je:

kada smo (ili se borimo) PROTIV necega samo mu dajemo snagu

ono sto zelimo da se ostvari mora biti ZA a ne PROTIV

sta je svetu donela borba protiv: terorizma,droga, gladi,mafije?
ko ju je podrzavao?
sta je na kraju bio rezultat?

terorizma nema? :mrgreen:
mozda treba povesti jos odlucniji rat protiv terorizma... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

a nema ni droge? :mrgreen:
a kako da se to resi? policajce u skole? hahahahaha

do jaja su ti iluminati i sva ta bratija, u nekim prilikama, doduse vrlo retkim, cak im se i divim :mrgreen:
doduse to stanje ludila me i brzo prodje... 8)

znaci, smatram da, iako ideja na prvi pogled zvuci veoma humano, o ovom principu treba vrlo pazljivo razmisliti...
jer... ne sede valjda nasi prijatelji :mrgreen: u tavistok institutu i slicnim ustanovama skrstenih ruku...
i iako vecina nas verovatno ne poznaje sebe, oni nas poznaju i to mislim totalno!

naravno, smatram da HAARP ne treba da postoji, pogotovo zbog njegove najverovatnije uloge a to je uticanje na nasu svest nekim od nacina:
- blokiranja "vala" sta god on predstavljao
- implementacijom osecanja ili mentalnih obrazaca (putem RF zracenja) koji su nam u "normalnom" stanju svesti (u kojem se nalazimo pitanje koliko malo vremena) neprihvatljiva
- implementacijom osecanja preko cipa koji moze biti ispod koze ili u nasoj neposrednoj blizini (nove licne karte sa cipom i slicno)

samo smatram da treba izabrati ispravan nacini BORBE (eto i meni se podvukao zajeb 8) )

evo, pokusacu da podvucem sta je po meni za diskusiju, nemam dovoljno znanja da bih izjavio da je mozda pogresno:

astralwalker je napisao/la:

Vizualizirajte da se vasa svest spaja sa svim svestima koje su deo svetlosti i koje su dosle ovde da ucine svoj zadatak…ovo je to moji prijatelju…za ovo smo ovde…ne bojte se…imamo taman vremena da ucinimo nas deo…samo verujute u apsolutno dobro…verujte da to apsolutno dobro je u svakom od vas…pustite ga vani da se manifestira i da isijava cjelom lepotom…vizualizirajte svetlost kako sija od vas…svetlost koja se spaja sa svetloscu koja ima istu vibraciju…vibraciju koja zeli mir, bratstvo, harmoniju i ljubav…realnost bez boli, bez zla…menjajte matrix…

...jedino trebate da verujete sebi, da drzite zamrznutu vizualizaciju u sebi i to ce poceti da se stvara…jer to sto saljemo od sebe…to je energija…sad smo spremni da je razumemo…ne jedite vise meso…to deluje da vasa svest nema dodira sa energijama koje se vezane za vase etericko, astralno, mentalno, kauzalno itd oblicje…

Pocinjite da pravite mentalnu higenu…umesto vredjanja…poklonite osmeh…i smirite loptu…povrce i ovsje…je sve sto trebate…zasad…meso, virsle, salame itd…smanjuju vasu vibraciju…necete moci da se podignete ako ostanete na tu staru frekfenciju…mnogi od vas razumeju sta zelim reci…mnogo od vas se smiju i nerazumeju…to je radi toga sto oni koji ne zele promenu…grcevito se bore da zadrze staro vibracisko nivo a vremena je tako malo…

…Vizualizirajte nasu realnost kao raj…mjesto svetlosti…mesto gde vise niko ne mora raditi da bi prehranio djecu…
zamislite ovaj svet bez opstestvenog sistema koji vas sisa i zarobljuje sve vise i vise…
zamislite kako Illuminati postaju providni, sve vise i vise i kako se na kraju dezintegriraju i nestaju od nase realnosti…

…Sivi su izgubili…sad to vidim…a nisu ni svesni toga…

…Vizualizirajte…Ubacite najlepse osecaje u vizualizaciju…kreirajte novi Univerzum…Smenite izgled planetarnog holograma…Svaki dan u isto vreme…bez prekida…sirite mrezu sve vise i vise…neka informacija dodje do sto vise ljudi…

…To ce kreirati vibraciju koja je nepodnosljiva za Reptoide, Sive i jos nekih koji se igraju Bogova…Svuda gde su kolezi, ratovi, svadje, oni su prisutni…hrane se strahom, reptoidi se hrane ljudima…

...obe civilizacije koje se dele na puno podcivilizacija manipuliraju ljudsku vrstu preko tajnih drustva i tajne vlade u sjeni…

…Vizualizirajte punim srcem da sve to pocinje da bledi…da nestaje od nase realnosti…sve dok ne nestane potpuno…zauvek…i opet se vrati…Zlatno Doba…gde svako moze ispoljiti svoju jedinstvenost i kreativnost na svoj nacin…

…U teku je sledece scenario…Cjeli planet je prokopan…uzdus i popreko…sve instalacije trebaju biti gotove do pocetka 2012 godinie…Od onoga sto nam je poznato…
u planu je zrtvovanje vise od 4/5 ljudskog roda
za ono sto bi ostalo da bi bilo jos lakse manipulisati…ljudski rod bi nastavio da zivi…reprodukcija ce nastaviti…reptoidi ce imati svoju hranu…sivi ce imati opet svoju hranu, ali u drugacijem smislu i najvise enegetskim sastojkama koje se nalaze u suptilnijim tjelima coveka…dobro su to smislili…nema sta…ali ima mali problem…necemo to da dozvolimo…i ne zelimo takvu buducnost…sada kreiramo svojim mislima ono sto ce doci…

hteo sam da odvojim delove pasusa koji nece napraviti ono sto se u njima zeli jer je, po meni, pristup problemu diskutabilan
tek kad sam poceo da podvlacim video sam da skoro sve recenice koje pocnu korektno zavrse, po mom sudu, problematicno...

nisam odavno ovoliko slova ukucao pa bi mi znacilo da neko prokomentarise ove moje, u celini ipak nebitne, ispisane redove 8)

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned feb 03, 2008 8:07 pm 
Član foruma

ras...imam komentar za ovo vizualizirati...rekla bih da su sasvim razlicite stvari vizualizirati nesto i nesto zivjeti svim svojim akcijama, djelima, unutra i spolja.
Uz svo postovanje moci koncentracije da bi se nesto vizualizirao to se taman toliko odrzava dok se vizualizira i poslije ops ..nema vise.
Evo vec pola dana vizualiziram da mi je kuca cista, nema nigdje prasine, sve na svom mjestu :D ..... i ne znam zasto se to jos nije desilo , ovi oko mene je cak sto vise ne vide kao u mojim vizualizacijama :D .
Znaci dok se ne potrudis dobro za nesto , dodje kao rezultat nacina zivota i djelovanja nista od vizualizacije.
I mislim da je mnogo bolje i za moj Duh da zavrnem rukave i ocistim kucu umjesto sto sanjam da zivim u "apoteci" a u stvari sam u kaosu.
Vjerujem da se na taj nacin jacaju duhovne energije koje bi mogle donijeti nesto napredno.
Mozda je primjer banalan ali ako bi se to prenijelo na jedan visi stupanj , princip je isti.
I sad moram stvarno cistiti kucu, vizualizacija zakazala.

Vrh

Naslov:
PostPostano: sub feb 16, 2008 6:47 pm 
Član foruma

Ovo sto zelim vam reci to su licno moje misli i moja razmisljana a gornji postovi i njihova razmisljanja mi sugerisu da ima svugdje na ovoj planeti ljudi koji pravilno rezonuju i razmisljaju.Egoista covjek bi ovo sto vam zelim reci prenio samo svojoj djeci i bliznjima i smatrao bi da svi drugi treba da se potrude i dodzu do takvi stavova i saznanja.Teorija koju cu iznijeti je mozda samo jedan pomak ka cijeloj istini a moje uvjerenje da ona baca dosta svijetla u nasu tamu koja nas okruzuje.

Ja nisam nikakav pripovjednik a ni filozof,filozof sam onoliko koliko me zivot naucio i literatura koju sam koristio a pripovjednik ili vjerski fanatik sam onoliko koliko sam istrazujuci vjerskeu literaturu prihvatio iz toga.
Sve te grane u svojoj literaturi kriju dio istine.Filozof prezentira onu istinu i u onoj kolicini do koje svojim istrazivanjem dodze a vjerska literatura sadrzi onoliko istine koliko je njen tvorac htio da nam da.

Pocet cu sa onom narodnom da cesto rijesenje nekog problema lezi u najednostavnijim rijesenjima.

U ovom svijetu covjek kao jedinka ima tacno odredzeno mjesto u nasem ukupnom univerzumu on obavlja odredzenu funkciju koja je neophodna da bi sve ovo funkcionisalo ovako skladno kako funkcionise.Ukoliko covjek ne obavlja svoju funkciju onako kako je predvidzeno zakonom univerzuma to ce se neminovno odraziti i na ukupnu funkciju univerzuma ai na njega naravno.

Covjek je vjerovatno jedino svjesno bice koje ima razum i volju u ukupnom univerzumu i zato njegova velika a mozda i najveca odgovornost u njegovom funkcionisanju.Covjek je najkomplesnije bice bar koliko je dosada meni poznato u ovom sistemu.

Manje vise svima nama je poznata anatomija ljudskog organizma i njegova funkcionalnost.Znaci pokusajte zamisliti komletan univerzum kao jedan covjeciji organizam i njegovu funkciju kao takvu.Sve je povezano energijom i sve je izvor u jednom smjeru a hrana u drugom smjeru sve daje energiju nadredzenom objektu i uzima od potcinjenog objekta.U tom lancu je jedino covjek koji ima mogucnos mijenjanja te energije i otuda tolika vaznost njegova.Ima i drugih subjekata koji mogu mijenjati tu energiju ali je prednost covjeka sto ima svijest a samim tim mogucnost da utice na tu energiju i da je mijenja.
Otuda proizilazi ono "sve je u jednom a jedan je u svemu" /Sve je u covjeku a covjek je u svemu/.

Covjek moze siriti pozitivnu i negativnu energiju On isto tako moze primati pozitivnu i negativnu energiju toje fakt.Analizirajmo sad malo lanac koji se uspostavlja putem te energije i dobit ce mo da je sve povezano i medzusobno ovisno jedno od drugoga.Ukoliko jedno ne funkcionise ili funkcionise drugacije od predvidzenog dolazi do kolapsa ili promjene u sljedecem sto dovodi do pada ukupnog sistema.

Ovdje vaznost covjeka kao jedinke dolazi do izrazaja.On koristi biljni i zivotinjski svijet i pretvara ga u energiju koja odrzava njegovu funkcionalnost.
On takodze moze da utice na taj biljni i zivotinjski svijet i da mijenja njegovu supstancu i tako mijenja njegovu energiju.
Primjer modifikacija biljnog i zivotinjskog svijeta i razni eksperimenti kao sto su u proizvodnji hrane teznja za stvaranje sorti koje daju veci doprinos ili tovljenje i putem ukrstanja dobivanja sorti iz koji ce se dobiti vece kolicine produkta koje koristimo od pojedini zivotinja.Sve to utice da nasi organizmi dobivaju neku drugaciju vrstu energije a ako se hranimo sa takvom automacki mi cemo odasiljati i siriti drugaciju energiju.

Covjek moze uticati na zivotinju i drugog covjeka da siri negativnu energiju.Entitet koji siri negativnu energiju automacki utice na okruzenje negativno i tako dobivamo negativnu energiju koja ce izazvati i negativne posljedice.Covjek moze apsorbovat tu negativnu energiju i tako prekinuti njen uticaj.Opet vaznost covjeka u ukupnom procesu.

Znaci sva mudrost i svo znanje lezi u covjeku i njegovoj volji i na taj nacin on moze uticati i mijenjati kompletan svijet i to je u sustini svo znanje koje trazimo.Kompletan univerzum radi po jednom te istom zakonu vec enoima vjekova i on se nemoze mijenjati on ce ostati takav sa nama ili bez nas jer mi smo zamjenljivi.

Navest cu jedan primjer uticaja energije na covjeka.
Ukoliko na jednog covjeka neko ili nesto utice da se isti ljuti prepadne ili postane agresivan od tog coveka ce poceti da se siri negativna energija a ta energija ce neminovno uticati i na druge u njegovom blizem i sirem okruzenju u susretu dva lica koja su pod jakim uticajem negatvne energije uvijek ce doci do reakcije a proizvod toga ce biti u konacnici neko zlo i jedno i drugom i automacki dovesti do jaceg uticaja negativne energije i proizbodnje drugog zla i tako u nedogled.Ali svugdje ima onih cija je svijest na vecem nivou i oni svojim postupcima i svojom reakcijom nastoje zaustaviti sirenje takve energije i apsorbovat je.Ako je u okruzenju veci broj onih koji sire negativnu energiju od onih koji je mogu apsorbovati onda to neminovno vodi do opsteg i sveukupnog zla.

Ako je covjek doveden u takvo stanje da u njegovoj glavi preovldzuje miso ubit cu ga i dodze u dodir sa covjekom u cijoj glavi preovladzuje misao opasnosti po njegov zivot neminovno ce dovesti u konacnici do stradanja ovog drugog.

Zato covjek ima moc svjesnosti i kad dodze u situaciju da utice neko ili nesto na njega u negativnom smislu da izaziva srdzbu,ljutnju ili agresivnost mora istog momenta da se koncetrise i da svati ako to prihvati tako i ostane pod uticajem istog pocet ce da siri tu energiju i istodobno da privlaci takvu energiju.
Ako tvoja licnost zraci pozitivnoscu vedar nasmijan pun ljubavi za sve i svakoga a jos usto imas svijest da mozes apsorbovati i orekinuti uticaj negativne energije koja u svakom trenutku moze da te napadne dobivas kao produkt da ti se nista nemoze desiti od onoga sto ti neces.

Pozdrav.

Vrh

Naslov:
PostPostano: sub feb 23, 2008 11:36 pm 
Član foruma

Lijepo si objasnio princip pozitivne i negativne energije i sve se tako nekako odvija u materijalnoj kreaciji.
Taj princip je najednostavnije objasnjen u matematici sa pozitivnim i negativnim brojevima.
Dalje imamo vruce, hladno......svjetlo, tamno...tj svi spoljni efekti u ovoj materijalnoj kreaciji nas uce o zakonima energija.
Ratom protiv rata dobijes dva rata i duplu destrukciju.
Mirom protiv rata, jednu stranu koja ratuje i koja ce sebe kad tad iscrpiti kad potrosi svoju vlastitu energiju.
Struktura ukupne energije nekog tijela je uvijek suma individualne energije cestica koju je sacinjavaju pa bi atmosfera neke situacije odrazavala sumu energija njenih ucesnika.
To je ono sto si rekao kad se dvije osobe sretnu sa razlicitim zracenjem.
Mada nekad nema nikakve ni interferencije.

Jedino ne znam zasto kazes da :
Citat:
Covjek je vjerovatno jedino svjesno bice koje ima razum i volju u ukupnom univerzumu i zato njegova velika a mozda i najveca odgovornost u njegovom funkcionisanju.Covjek je najkomplesnije bice bar koliko je dosada meni poznato u ovom sistemu.

Tesko je za povjerovati da u ovolikom Univerzumu ne postoje i druge civilizacije sa bicima manje ili vece svjesnosti nego sto smo mi ovdje na zemlji, mada nama je dato da ucimo tu gdje smo se nasli sada.
Sve u biti ima neku svjesnost ,samo sto mi u nasoj ogranicenoj percepciji koju sad imamo, nam moze izgledati da smo mi jedino svjesno bice jer nemamo aparat sagledavanja cjelokupnog Univerzuma.
I sad sam se udaljila od teme .......Pozdrav.

Vrh

Naslov:
PostPostano: sub feb 23, 2008 11:43 pm 
Administrator

Citat:

Hehe, dobrodošao!

Možda ćeš "unaprijediti" svoje viđenje makar i pročitaš bilo koju temu u dijelu foruma NLO i vanzemaljci... mislim, uvidjet ćeš da postoje mnogi koji su daleko i napredniji ( u duhovnom smislu ) i imaju tehnologiju koja je još daleko od ljudskog shvaćanja, a i poslije svega toga možda uvidiš da smo "malo defektni" jer nam malo nedostaje aktivne DNA... a zašto... pročitaj sam. Imaš u manipulacijama dosta toga... uglavnom... sve 5, samo proučavaj, polako slažeš kockice i uvidiš veću sliku i vidiš stvar iz šire perspektive.

:mrgreen: :wink:

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon feb 25, 2008 2:41 pm 
Početnik

mozda se nece nista dogodit 2012.....a ako nesto bude kako mozemo znati jeli to stvarno ili samo jos jedna iluzija matrixa :?

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon feb 25, 2008 10:11 pm 
Početnik

.

Zadnja izmjena: Dshadow; pet dec 25, 2009 3:27 am; ukupno mijenjano 1 put/a.

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto feb 26, 2008 3:01 pm 
Član foruma

Hmm, sve je to lijepo, borba za pozitivno, borba za dobro... ALI, kako znati da je nesto pozitivno ako ne poznajes (ako ne postoji) negativno? Kako znati da je nesto dobro ako ne poznajes zlo? Kako razlikovati svjetlo od tame ako ne poznajes tamu?

To je dualizam naseg svijeta i to se ne moze promijeniti... Mozemo samo prijeci u visu razinu, a kako se tamo dualizam manifestira i da li uopce postoji, vrijeme ce pokazati....

Lijep pozdrav!

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri feb 27, 2008 4:18 pm 
Početnik

..

Zadnja izmjena: Dshadow; uto sep 06, 2011 11:30 pm; ukupno mijenjano 1 put/a.

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri feb 27, 2008 6:47 pm 
Član foruma

Dshadow je napisao/la:
johnny je napisao/la:
Hmm, sve je to lijepo, borba za pozitivno, borba za dobro... ALI, kako znati da je nesto pozitivno ako ne poznajes (ako ne postoji) negativno? Kako znati da je nesto dobro ako ne poznajes zlo? Kako razlikovati svjetlo od tame ako ne poznajes tamu?

To je dualizam naseg svijeta i to se ne moze promijeniti... Mozemo samo prijeci u visu razinu, a kako se tamo dualizam manifestira i da li uopce postoji, vrijeme ce pokazati....

Lijep pozdrav!

Negativno postoji i naravno da ga treba poznavati. Slazem se sa tvojim postom.
Ja sam samo rekao da negativno ne treba absorbovati u sebi

Neznam nisam siguran sta moze biti nejasno, bar negativno i pozitivno se moze razlikovati uvijek i svugdje, meni je taj dualizam jako cist i jasan a za ljudsko bice mi je takodze poznato da luci jednu ili drugu energetsku frekvenciju a svojim culom duha razlikuje +/-.Ako pokusas to razluciti cistim mozgom odnosno umom ili mozda osjecajem crca lako ces pasti pod uticaj egoizma i negativno poistovjetiti sa pozitivnim.Za sve sto ima pozitivno postoji i negativno dok postoji negativno a da nema pozitivno.Svaki oblik egoizma je negativno bez pozitivnog.
Negativno ces apsorbovati tako sto ga neces proizvoditi a ni primati.Nepostoje nikakvi rezervoari za akumulaciju +/-.Posmatraj covjeka na principu diname ne kao akumulatora.
Pozdrav.

Zadnja izmjena: miki90; sri feb 27, 2008 7:04 pm; ukupno mijenjano 1 put/a.

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet feb 28, 2008 1:47 am 
Član foruma

Citat:
Neznam nisam siguran sta moze biti nejasno, bar negativno i pozitivno se moze razlikovati uvijek i svugdje, meni je taj dualizam jako cist i jasan

Jesi li siguran? Nije to bas tako jednostavno, ponekad je to vrlo zamrseno i isprepleteno... Da bismo spoznali jasno sto je pozitivo i negativno, morali bi spoznati APSOLUTNI moral, a mislim da to niti jedan covjek jos nije spoznao (mozda postoje povjesne iznimke, ali to ne mozemo sa sigurnoscu tvrditi)...

Citat:
a za ljudsko bice mi je takodze poznato da luci jednu ili drugu energetsku frekvenciju a svojim culom duha razlikuje +/-.Ako pokusas to razluciti cistim mozgom odnosno umom ili mozda osjecajem crca lako ces pasti pod uticaj egoizma i negativno poistovjetiti sa pozitivnim.Za sve sto ima pozitivno postoji i negativno dok postoji negativno a da nema pozitivno.Svaki oblik egoizma je negativno bez pozitivnog.
Negativno ces apsorbovati tako sto ga neces proizvoditi a ni primati.Nepostoje nikakvi rezervoari za akumulaciju +/-.Posmatraj covjeka na principu diname ne kao akumulatora.
Pozdrav.

Hmmm, egoizam je neizbjezan, i uvijek je prisutan u vecoj ili manjoj mjeri. Covjek nikada ne moze biti objektivan, u svemu postoji subjektivnost. Upravo zato ne moze shvacati apsolutno. Cisti dokaz za to je nemogucnost shvacaja beskonacnosti ili nule, nistavila. Vecina ljudi nistavilo positovjecuje s praznim prostorom crne boje. Ali da li je to nistavilo? Ili kako tvrditi da je svemir beskonacan? Ili da koliko god se daleko kretali po pravcu nikada necemo doci do kraja? Lijepo je to sve svesti na pozitivno i negativno, na proste pluseve i minuse... Ali zivot pokazuje da je teorija daleko od realnosti.

Lijep pozdrav!

Vrh

Naslov: Samokontrolom do svjesnosti
PostPostano: čet feb 28, 2008 5:06 am 
Član foruma

johnny je napisao/la:
Citat:
Neznam nisam siguran sta moze biti nejasno, bar negativno i pozitivno se moze razlikovati uvijek i svugdje, meni je taj dualizam jako cist i jasan

Jesi li siguran? Nije to bas tako jednostavno, ponekad je to vrlo zamrseno i isprepleteno... Da bismo spoznali jasno sto je pozitivo i negativno, morali bi spoznati APSOLUTNI moral, a mislim da to niti jedan covjek jos nije spoznao (mozda postoje povjesne iznimke, ali to ne mozemo sa sigurnoscu tvrditi)...

Citat:
a za ljudsko bice mi je takodze poznato da luci jednu ili drugu energetsku frekvenciju a svojim culom duha razlikuje +/-.Ako pokusas to razluciti cistim mozgom odnosno umom ili mozda osjecajem crca lako ces pasti pod uticaj egoizma i negativno poistovjetiti sa pozitivnim.Za sve sto ima pozitivno postoji i negativno dok postoji negativno a da nema pozitivno.Svaki oblik egoizma je negativno bez pozitivnog.
Pozdrav.

Hmmm, egoizam je neizbjezan, i uvijek je prisutan u vecoj ili manjoj mjeri. Covjek nikada ne moze biti objektivan, u svemu postoji subjektivnost. Upravo zato ne moze shvacati apsolutno. Cisti dokaz za to je nemogucnost shvacaja beskonacnosti ili nule, nistavila. Vecina ljudi nistavilo positovjecuje s praznim prostorom crne boje. Ali da li je to nistavilo? Ili kako tvrditi da je svemir beskonacan? Ili da koliko god se daleko kretali po pravcu nikada necemo doci do kraja? Lijepo je to sve svesti na pozitivno i negativno, na proste pluseve i minuse... Ali zivot pokazuje da je teorija daleko od realnosti.

Lijep pozdrav!

Ja uvijek i vazda preporucam naslov u takvim pogledima, za nas je nebitna krajnost i apsolutnost oni su beskonacni i nepoznati to je ad akta i kao takve nas netreba da opterecuje, nas interesuje sada i ovdje nas interesuje sljedeca stepenica bitno je stupiti na sljedeci nivo pa ce mo upoznati sta nas tu ocekuje kada dobro upoznamo i prostudiramo tu stepenicu tek tada idemo na sljedecu koliko je stepenica do apsolutnog vjerovatno da necemo nikada ni saznati ali cemo sigurno znati predzeni put u tom smjeru. Samokonrola je sve sto nam treba za pocetak, istinska volja je preduslov samokontrole a preko samokontrole dolazimo do svijesti, tako je sirimo i produbljujemo a kada se svijesnost dovoljno razvije onda volja i samokontrola gube znacaj i prvobitnu vrijednost sto je bice svijesnije njihov znacaj je sve manji. Samokontrolom ces uspjesno poceti da eliminises mnoge aspekte egoizma i negativnosti a istovremeno jacas svoju svijesnost kako svijesnost jaca eliminacija negativnog je utoliko cisca i veca. Dali je moguca apsolutna eliminacija to cemo tek da vidimo.Nemozemo govoriti o nekoj apsolutnosti kada nismo jos ni poceli taj proces. Bitno je poceti i ostvariti progres a kada predzemo prvu stepenicu tada mozemo analizirati rezultate i vidjeti ko smo, gdje smo i sta smo pa se pripremati za sljedeci napor.
Opet isticem rezultai ovog puta su zasigurno pozitivni i vrlo ohrabrujuci niko nista ne gubi niukom pogledu i nista nemijenja sem onoga sto je negativno. E ta negativnost moze biti teska i bolna za mnoge pa ce radije odustati od tog puta nego pretrpiti tu zrtvu. To je neminovnost i cijena koja se mora platiti za svakog koji tezi cistoti i svijesnosti. Nas je zivot i sredina vodili u pogresnom smijeru te smo pokupili sve te gluposti a samo svijesno bice moze spoznati koliko je to zlo ne samo za njega vec i za ukupno covjecanstvo. Kakvi bi bili rezultati i sto bi sve dobili kada bi se svaki covjek ocistio ti negativnosti a svi mi znamo sta je to negativno i sta nije samo sto je licno materijalno za mnoge vaznije od bilo koje dobrobiti opste. Zato radimo samo na svojoj licnosti i nas ineresuje licni progres i uspjeh.Taj nas uspjeh neminovno ima uticaj i na sve i svakog drugog a sto je vise takvi i uticaj je siri i veci samo takvom progresijom stizemo do cilja i nikako drugacije. Pa i ovaj ocekivani talas nebi ocekivali sa strepnjom nego bi se radovali njegovom dolasku i bili srecni sto smo bas mi ti sretnici koji ga docekuju u protivnom nemamo se cemu radovati ovakvi kakvi smo nemozemo se ni nadati da nas zaobidze ono najgore.Sada smo obicne stetocine i paraziti na ovoj planeti a zna se sta biva sa istim. Ako smo mi medzusobno spremni da se unistavamo i istrebljujemo pa stabi smo radili kada bi imali vece mogucnosti i veci uticaj u kosmosu je apsurdno i razmisljati. Mi moramo biti svijesni da nismo sami da postoje i druga bica htjeli mi ili nehtjeli to priznati a nas kreator nije sigurno kreiro spodobu u obliku ovom koji danas prestavljamo mi smo se samo izopacili i iskocili iz svih moguci sema i zamisli naseg kreatora i sada smo tu ili da to korigujemo ili da nestanemo drugog puta nemamo. To sto su krivi nasi pretci pa smo ovakvi nepije vode, svako od nas je dosao do raskrsnice kada je mogao promijeniti smjer a jedna od raskrsnica je upravo sada a na nama je da izaberemo pravac.Svako odlucuje za sebe i netreba da razbija glavu pitanjem hoceli i onaj drugi to uciniti ili kuda ce vecina krenuti.Izaberi put a rezultat je uvijek na kraju sve je uvijek lutrija pa i zivot.Ja sam samo jedno siguran, ovaj zivot ovdje je obecani raj i nigdje drugo, neizmjerno volim ovu kozu koja me okruzuje i najradije bi ostao u istoj kakva je da je moja je i u njoj se osjecam dobro i najsigurnije i ukoliko mogu doprinjeti tome da zadrzim istu bit cu najsretniji a sve ostalo je nebitno i nevazno. Ako se nekada osjetim neugodno u istoj pa lako je se otarasiti na sami kraj je najlakse stici kome treba taj kraj, meni netreba.

Pozdrav i sa umom do uspjeha.

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet mar 06, 2008 2:35 am 
Član foruma

Za mene je Miki jedan od najbistrijih clanova, Hvala

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 2319 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28 ... 116  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju.