Sada je: pet jul 18, 2025 3:25 pm.

Prijava

Korisničko ime:   Šifra:   Automatsko prijavljivanje  

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 1917 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30 ... 96  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov:
PostPostano: sub feb 02, 2008 1:24 am 
Član foruma

i neprihvacaj sve zdravo za gotovo!¸to imaj na umu,napravi svoj stav i svoje uvjerenje,tako da neuzimaj sve s ovog foruma kao istinu,ti si taj individualac,koji mora sam otrkiti ono sto ga zanima,razmisljaj svojom glavom,i zakljucuj kako mislis da je logicno....forum je takodjer kolektivna svijest....a ti kao individua...pronadji sto ti pase...;)

Vrh

Naslov:
PostPostano: sub feb 02, 2008 2:17 pm 
Član foruma

'trazhi pa tjesh natji' bi bila prava izreka kako sam dospio na forum ovdje. ukratko, pozdrav svima, zahvaljujem na dostupnom znanju. hm, jedino shto sam se malo kasnije ukljuchio pa treba 'iskrchiti put kroz ovu shumu znanja', no ipak, nikada nije kasno.

Vrh

Naslov: Pozdrav svima!
PostPostano: uto feb 05, 2008 3:37 pm 
Početnik

Pozdrav svima!

Ja sam iz Srbije,iz jednog rudarskog grada,koji se zove Bor i imam 49 godina.
Kompjuter sam kupio Jula meseca 2004.,ali sam tek negde početkom 2005-te počeo da ga malo više koristim.Tada sam našao ovaj divni sajt galaksija i počeo da ga čitam intenzivno,ali me je karma "vratila" na neke druge stvari.

Počeo sam intenzivno da pišem o pljačkaškim nepravdama ovde,koje to političari nazivaju "privatizacija",a i ne samo to....pisao sam i o raznim drugim stvarima,koje se temelje na laži i sofisticiranoj manipilaciji masama,kao recimo "Napad na Pentagon".Fleš sam skinuo sa ovog sajta,i kad sam kako-tako ovladao konverzijama jednog formata u drugi,postavio sam tu najveću prevaru s'početka ovoga veka,na You Tube...pa sam zatim otvorio blog za svog prijatelja, čuvenog i slavnog košarkaša iz bivšeg SFRJ Ljubodraga Simonovića - Ducija koji je još čuveniji po svom buntovništvu i borbi za univerzalnu istinu.Taj veliki čovek je do tančina opisao i razotkrio u svojim knjigama destruktivnu i razarajuću suštinu kapitalizma ne samo po ljudski rod,već i po sam elementarni život na ovoj prelepoj Planeti Zemlji!

O svemu ovome sam pisao "ko lud"po ovdašnjim forumima,nisam znao kad je dan kad je noć,...a i bio sam dosta vređan zbog toga od "zombija" i ispirivača mozgova,međutim, nisam posustao i svemu se čudim kako sam ogromnu energiju uložio u to skoro dvogodišnjim pisanjem.A i brate,oćoravio sam,i počeo da nosim cvikere.
Međutim...te dve godine povezujem sa karmom,jer ima jedna interesantna stvar u mom životu.

1992 god. bio sam preko 6 meseci u ashramu Sai Babe u Puttapartiju,Indija.Svratih jednom u Bangaloreu u čuvenoj "Shuka Nada Fondation" gde jedan Indus gleda u prošlost i budućnost putem palminog lista...

Za prošle živote reče mi,...živeo si u Indiji,Egiptu,Južnoafrička republika,Engleska itd.Za Englesku mi reče da sam bio novinar i da sam pisao u nekom novinskom listu.Ja sam se čudio:"odkud sad ja žurnalista (?) ", mada sam imao dara za pisanje,posebno za ljubavna pisma,kad ga napišem nekoj devojci ,i sam se rasplačem :? ali , to je bilo nekada davno...

No,sada su mi stvari jasnije,posle ovog dvogodišnjeg pisanja po forumima,to je zaista bio deo karme, koji se sada nekao pročistio,jer jednostavno ne trpim laž.
No,vidim da je taj period polako zamnom i da je konačno vreme,da nastavim tamo gde sam stao sa radom na samome sebi,i stvarno je krajnje vreme za to,da me ne bi "progutao" neki lizard iz četvrtog denziteta... :D

Nešto malo i o svom samnotragalaštvu....

Tražio sam se,lutao,tražio,i dođoh do Meditacije.već rekoh da sam bio u ashramu kod Sai Babe,ali on nije postao "my teacher",već Osho,a to se desilo savim slučajno...kao i sve najlepše stvari u životu.
Od meditativnih iskustava izdvojio bih dva iskustva...

Još 1987 god. desilo mi se nešto najlepše u životu!Ležao sam u meditativnom položaju i savim sam nonšalantno počeo da ponavljam jednu mantru,ali na jedan potpuno nov način nego što to većina radi.

O čemu se radi...?

Te noći sam prvi put uzeo da čitam jednu malu brošurucu o mantrama,i autor je rekao da mantre treba da se izgovaraju "sa pauzama".Spustih tu brošuricu u krilo i setrih se da je i Ošo to isto govorio,da mnogi samo nepotrebno i brzo ponavljaju mantre ( to se isto odnosi i na molitve) bez ikakve pauze između njih,što je pogrešno,jer kako je Ošo govorio...mantru treba da kazeš potpuno svesno i opušteno...napraviš pauzu od nekoliko semkundi i sve tako nadalje.Govorio je...tako čekaš "ODZIV."

Učinilo mi se sasvim smisleno....

Reših to da probam, i nije to bila nikakva vekovna mantra nad kojom su mantrale generacijei,već par reči koje sam ja izmislio za sebe.
Legao sam na krevetu, na leđima,i počeo tiho i svesno da ponavljam tih par reči,koje su imale smislenu celinu,ali sa pauzama od 5-6 sekundi između njih.

I šta se dešava...nakon trećeg izgovora,i u toj pauzi,što je srž stvari(!),odjednom,kao da sam "upao u neki prostor".Bio sam svestan samo svog disanja.
Najednom,ispred mojih očiju,odnosno šeste ađna čakre,poojavila se neka predivna "kugla" u prelepoj indigo boji koju do tada nikada nisam video!
Čuh samo izgovor svog imena....i tada se,tako munjevito desilo sledeće"Ta prelepa kugla,mi je tako neverovatnom brzinom prošla direktno kroz ađna čakru,poput brzine svetlosti.Odmah zatim desio se "spoj"!
Jedna strahovito lepa,okrepljujuća,sveprožimajuća i umilna energija... prošla mi je kroz celo telo,počevši od tabana,pa sve do vrha glave!

To se ne može opisati koliko je to prelepo i božanstveno!Kada bi mi neko rekao da treba da prođem deset teških inkarnacija da bi doživeo to sto sam doživeo i sada ga opisujem,pristao bih...!

Pri svemu tome bio sam potpuno pri svesti i bio svestan šta mi se događa.U tom momentu,dok se to događalo,telo mi je bilo vruće i ukrućeno,i neka sila je imala totalnu kontrolu nadamnom,ali ponavljam bio sam svestan svega.

U tom sveprožimajućaem prelepom i blazenom styadijumu,nalazio am se oko dvadesetak sekundiSada,kada opisujem ovo,znam da je moglo i da bude duže,ali ja sam sve "pokvario". Od sreće što sam to doživeo i shvatio šta mi se dešava,telo je uz pomoć uma napravilo mali trzaj,i ja sam počeo da "izlazim" iz toga stanja...
Ukrućeno i vruće telo,polako je počelo da se opušta i počeo sam da "prepoznajem" prostor sobe u kojoj se to događalo.

To je to...

Ovo nisam opisao da bih se hvalio,kao sad sam ja neki "Bog",i sad kao treba da držim neka "predavanbja",ne!

Isključivo sam to opisao zbog drugih,jer možda neko prepozna nešto na čemu i on radi kao ja,a ovi opisni događaji mogu da mu budu kao neki "putokazi" kako to ide.A za ovo što sam opisao da mi se dogodilo,stojim potpuno odgovorno!

Počeo sam polako da shvatam šta mi se dešava,i da sam verovatno kao medij deo nečega,ali potpuni rad na tome mi tek predstoji,jer ovim događajem u meni je samo "zacrtan krug"....

Ova energija koja je oko mene,koja se putem ovog događaja."odomaćila" u meni,ona me je ujedno i spasila,kada sam nekoliko godina kasnije,prerano otvorio jednu čakru,i da nije bilo ovog "zacrtanog kruga" i te energije,energija koja se bila oslobodila krenula bi u pogrešnom pravcu.i ko zna šta bi mi se dogodilo.
Imam potpuno i apsolutno poverenje u "to nešto" što je u meni....

Još jedna veoma bitna stvar,što je bitna za ove stvari: da sam prethodno,prilikom ovog mog eksperimentisanja bio makar i tračkom uma svestan šta će da mi se dogodi,i "koji događaj-energiju treba da očekujem" to se nikada ne bi desilo,apsolutno!

A razlog je taj,što bi moj um "znao" sta ga očekuje,ili šta želi, ja bi bio napet u tom iščekivanju,i taj događaj se nikada ne bi desio,jer to "traži" maksimalnu opuštenost,svesnost i prazninu uma...!
A to mislim da je tako i za razne druge oblasti u duhovnom samorazvoju....

Proučavao sam i čitao dela,Viljhelma Rajha,i prava je šteta za čovečanstvo što "slomiše" tog čoveka,jer tek bi imao šta da podari ljudima,u to sam ubeđen.

I na kraju,ako imate neograničenu količinu besa u sebi,odlično!

Nemojte to da rasipate na druge,jer bes je "suvo zlato",kad radite na toj energiji unutar sebe,možete da je transformišete u čistu samilost i ljubav,isto kao što se ugalj posle mnogo godina i vekova "presovanja" u dubini zemlje,transformiše u dijamant!
Potpuno isti elementarni sastav,ali i potpuno drugačiji oblik!

Ključ je...SVESNOST...!

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto feb 05, 2008 8:56 pm 
Član foruma

On, teatralan uvod! Hvala što si iznio toliko intimnih iskustava. Ovo sa "praznim prostorom" u meditaciji se i meni dogodilo nekoliko puta ali ne toliko intenzivno.

Uvijek je dobro čuti starije ljude sa više iskustva. Na taj način mogu predvidjeti sljedeće korake u vlastitoj evoluciji.

http://www.4shared.com/dir/12497247/299 ... cija_.html

Zadnja izmjena: tehuti; sri feb 06, 2008 8:39 am; ukupno mijenjano 1 put/a.

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto feb 05, 2008 10:15 pm 
Početnik

Nema problema.
od svakog se može po nešto naučiti bio on stariji ili mlađi.
Mišljenja sam da kada se ovako putem foruma,iznose vlastita iskusuva,to može drugome pomoći ako je nešto slično doživljavao,pa onda eventualno da prepozna neku kariku "koja nedostale" ili da nešto doda u nadogradnji.

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto feb 05, 2008 11:14 pm 
Administrator

on, dobrodošao i puno hvala na iskustvima!

Eto, mislim da će pomoći drugima, zapravo, već pomaže... eto, ja bih tvoje doživljaje usporedio s onima koje je doživio David Icke kad je počeo ova svoja istraživanja ( hehe... i on je bio novinar... ). Isto je imao jedno "energetsko iskustvo", pa je kasnije izašlo sve ovo što je dosad napisao, napravio i otkrio. Ima i drugih ljudi sličnih ili istih iskustava, glavno da se duša "upali", pa onda ona kasnije brže i brže raste u svjesnosti.

Eto, nadam se da će ti i iskustva drugih i informacije ovdje na forumu pomoći za dalje!

:mrgreen: :wink:

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto feb 05, 2008 11:27 pm 
Početnik

Hvala ti Jack987 na dobrodošlici!

Da,zato sam došao ovde,da čujem iskustva drugih ,a i da počnem da čitam gomilu članaka koje imate ovde od raznih autora u svim temama koje obrađujetre.

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon feb 11, 2008 4:01 pm 
Početnik

Lijep pozdrav,
Naisla sam na ove stranice prije nekoliko mjeseci i od tad vas redovito čitam. Super ste što ste tako otvoreni, neograničeni i što nesebično razmjenjujete informacije a naročito sve pohvale Jacku i ostalim prevodiocima na trudu i vremenu uloženom u prijevode odličnih tekstova. =D> =D> =D>
Iako mi je tematika uglavnom poznata, još od stare papirnate Galaksije i ostalih časopisa, knjiga, dokumentaraca...ovaj je sajt zaista izvor informacija. Najljepše od svega je što vidim da ima još puno ljudi koji slično razmišljaju i da nisam prolupala. I dalje vas čitam, pozdrav. :D

Vrh

Naslov:
PostPostano: sub feb 16, 2008 7:57 pm 
Moderator

Pozdrav, Barby, dobro dosla i hvala!

Citat:
Najljepše od svega je što vidim da ima još puno ljudi koji slično razmišljaju i da nisam prolupala.

To je negde bio i moj najvazniji utisak.
Ajd, za jos vise otvorenosti! :wink:

Vrh

Naslov:
PostPostano: sub feb 16, 2008 8:44 pm 
Početnik

evo jos jedan novi :wink:

Vrh

Naslov:
PostPostano: sub feb 16, 2008 9:53 pm 
Član foruma

Amon Amarth je napisao/la:
evo jos jedan novi :wink:

Zdravo metalčino! Amon Amarth je preheben bend!

Nešto si mi šutljiv.:D

Zadnja izmjena: tehuti; pon feb 18, 2008 6:21 pm; ukupno mijenjano 1 put/a.

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon feb 18, 2008 6:15 pm 
Član foruma

pozdrav svima :)

Imam 16.5 godina :mrgreen: .iz Zagreba sam.
Idem u Elektrotehnicku srednju školu, smijer Teh. za računalstvo(2.raz atm)

Još prije nekoliko mjeseci sam , dok sam tražio savršen svijetonadzor,naletio na teorije zavjere.Još i prije zanimacije za teorije zavjere sam se zanimao za moč i politiku,i njihov utjecaj na svijet/pojedinca.Kad sam počeo čitat o teorijama zavjere (prvo o tajnim društvima) sve što sam sazno je bilo u savršenom skladu sa prijašnjim saznanjima o moči.To me dovelo do zaključka da se isplati dublje istražit to...i evo me sad na ovom forumu,par mjeseca nakon toga :lol:

Zanimam se i za Filozofiju, Matematiku,
Mind-expanding drugs(psihodelične)...ovo zadnje puno proučavam na netu...
I pokušavam to staviti u slagalicu s mojim ostalim uvjerenjima o
stvarnosti...

Slušam:

System of a Down - super band...odavno me privuko pjesmama koje govore o Politici, moći, ratu, drogama(mind expanding), pravdi,
Smislu & istini...imaju dosta duhovnih/filozofskih pjesma...

Rage against the machine - pjevaju ugl. o politici...zapalili američku zastavu na koncertu i zovu USA-u "Evil Empire"...

Bob Marley - legenda...svakvakve pjesme...političke,filozofske...
Tvorac stihova "Emancipate yourself from mental slavery, None but ourselves can free our mind"
i čuvenih "Don't gain the world and loose your soul, wisdom is better than silver and gold" ---Marley je savršen primjer mind-expanding učinka marihuane. :mrgreen:

To je uglavnom to... peace :toothy2:

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon feb 18, 2008 6:52 pm 
Član foruma

Pozdravljam sve koje eventualno nisam :)

Također želim dobrodošlicu Nietzsche-u. Ja sam isto smjer tehničar za računalstvo, ali sad već 3. razred. Trebaš pomoć, samo pitaj :)

:occasion5:

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon feb 18, 2008 7:36 pm 
Član foruma

Apollo je napisao/la:
Pozdravljam sve koje eventualno nisam :)

Također želim dobrodošlicu Nietzsche-u. Ja sam isto smjer tehničar za računalstvo, ali sad već 3. razred. Trebaš pomoć, samo pitaj :)

:occasion5:

Pozdravi! Ja sam maturirao na smjeru tehničar za računalstvo prije 3 godine.

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon feb 18, 2008 8:07 pm 
Moderator

Citat:
Također želim dobrodošlicu Nietzsche-u. Ja sam isto smjer tehničar za računalstvo, ali sad već 3. razred. Trebaš pomoć, samo pitaj

Svi iz iste skole?! Masala :D
Pa, da se pomogne ovim mladjim generacijama na sledecem testu iz fizike :occasion5:

Dobrodosli! I da odmah iskoristim slagvort u vidu nicka i preporucim odlican roman Irvina Jaloma "Kad je Nice plakao": Nice, Brojer, Lu Salome i mladi Frojd.

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon feb 18, 2008 8:15 pm 
Član foruma

Arja je napisao/la:
Citat:
Također želim dobrodošlicu Nietzsche-u. Ja sam isto smjer tehničar za računalstvo, ali sad već 3. razred. Trebaš pomoć, samo pitaj

Svi iz iste skole?! Masala :D
Pa, da se pomogne ovim mladjim generacijama na sledecem testu iz fizike :occasion5:

Dobrodosli! I da odmah iskoristim slagvort u vidu nicka i preporucim odlican roman Irvina Jaloma "Kad je Nice plakao": Nice, Brojer, Lu Salome i mladi Frojd.

Ha! Neznam kako si došla baš na fiziku, ali ja sutra pišem test iz fizike! Imaš ti neku čudno "intuiciju" :mrgreen:

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon feb 18, 2008 9:06 pm 
Moderator

Citat:
Ha! Neznam kako si došla baš na fiziku, ali ja sutra pišem test iz fizike! Imaš ti neku čudno "intuiciju"

Ma, neeee, ja sam samo dobro informisana osoba hehe. :mrgreen:
Nego, kad smo kod tog testa iz fizike, ... javlja mi se, ... uu, puce kanal :roll:

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon feb 18, 2008 9:49 pm 
Član foruma

Vjeruj mi za to ti ne trebaju kanali, ja ti mogu sa priličnom dozom sigurnosti reći šta će se dogoditi.

:wink:

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon feb 18, 2008 11:12 pm 
Administrator

Pozdrav svim pristiglim članovima!

Nekoć sam završio srednju školu, smjer matematika-informatika, a zanimanje matematičar-fizičar... dakle, iako se to onda drugačije zvalo nego danas - pozdrav mlađim kolegama!!!

Nadam se da će ovo znanje koje ćete eventualno ovdje naći pomoći za razumijevanje i poslužiti za dizanje svjesnosti!!!

:mrgreen: :wink:

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri feb 27, 2008 11:01 pm 
Član foruma

pozdrav svima

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 1917 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30 ... 96  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.