Sada je: pon maj 05, 2025 5:11 am.

Prijava

Korisničko ime:   Šifra:   Automatsko prijavljivanje  

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Tema je zaključana [ne možeš postati/uređivati postove/odgovarati].  [ 4520 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74 ... 226  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov:
PostPostano: pon feb 04, 2008 9:04 am 
Član foruma

Pored rekapitulacije,snevanja,tenzegriteta i ostalih disciplina o kojima se do sada govorilo ima jos jedna stvar koju bih nazvao S T A V (attitude).
U potpunosti se slazem sa NIX-om (а on je citirao) da je najbolji način rešiti se samovažnosti da ne pridajemo važnost važnosti.
Nasom celokupnoscu trebamo nameravati a onda ne dozvoliti da umom pridajemo vaznost vaznosti,niti bilo sta probati kontrolisati.

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon feb 04, 2008 9:57 am 
Početnik

charmer_forever je napisao/la:
Pored rekapitulacije,snevanja,tenzegriteta i ostalih disciplina o kojima se do sada govorilo ima jos jedna stvar koju bih nazvao S T A V (attitude).
U potpunosti se slazem sa NIX-om (а on je citirao) da je najbolji način rešiti se samovažnosti da ne pridajemo važnost važnosti.
Nasom celokupnoscu trebamo nameravati a onda ne dozvoliti da umom pridajemo vaznost vaznosti,niti bilo sta probati kontrolisati.

Resio bih se ja samovaznosti ali ona nece mene. :wink: A voleo bih i da svojevoljno manje pridajem vaznosti i da je to samo stvar moje odluke

STAV je zaista nesto sto je zaista vazno nesto sto odredjuje nasu licnost ali i definise nas pa samim tim i EGO. Svaka nasa promena se moze okarekterisati i kao promena STAVA.

Moze se onda i pitanje preformulisati - Sta u ucenju Don Huana najvise doprinosi da se promeni STAV

Ili koje i koliko su nam same tehnike o kojima smo citali i radili pomogle da manje brinemo - Promenimo Stav - Prosirimo Svest - Kvalitetno promenimo sebe. Mislim da bi se svako od nas trebao zamisliti nad ovim odgovorom. Iz iskustva znam kao i svi vi da je svaka promena trnovita i zahteva proces i prolazenje kroz puno iskustva, analize, nebrojeno ponavljanja istih gresaka...

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon feb 04, 2008 1:40 pm 
Moderator

Ti potičeš pokretanje skupne točke - položaj skupne točke mijenja tebe - ti potičeš pokretanje skupne točke - položaj skupne točke mijenja tebe ....

Više manje je tako, no nekad se i pleše jedan korak naprijed-dva nazad. :)

Meni bi pasalo reći da je stav posljedica položaja skupne točke najviše, tako da ispada da se jednostavno ulovimo svako malo sa promjenjenim stavom.
Ispada prilično apstraktno na kraju, no što kad mi svi volimo pričati pa pričamo o tome.
Opadanje samovažnosti štedi ogromnu energiju, pa bih tako to naglasio kao pokretača skupne točke.
Kad smo bez samovažnosti, naš svijet ne vrijedi ništa i to nam paše, ne marimo za njega sve i da stane, tad se ogromna energija koja se koristi za stvaranje i branjenje svijeta preusmjerava u nove vidike, stvaraju se novi stalni položaji skupne točke ....
Nekakav, kakav-takav, kontinuitet u sputavanju samovažnosti prilično brzo dovodi do drastičnih promjena u "stavu".
Nekad promjena bude i prevelika pa se malo vratimo nazad, no imajući na umu što nam je raditi dalje.

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon feb 04, 2008 2:17 pm 
Član foruma

Draga moja OMEN,najzad da se zensko pojavi na forumu.Procitala sam neka tvoja pitanjca,i evo koliko ja znam(iz iskustva):Orao je vrhovni grabljivac,ONA je stvorila apsolutno sve,pa i lanac ishrane.U tom lancu ishrane mozes biti grabljivac ili plen.Po prirodi,ljudi su grabljivci,okupirani od stane drugih grabljivaca-letaca,ili bolje reci LETACICA.Ironije li!Grabljivci su porobili grabljivce!E sad,zasto je muska energija sladja letacima od zenske?Zato sto su u pitanju letacice,i razmenjuju energiju sa suprotnim polom.Zene se mnogo lakse oslobadjaju od letacica jer su im energije istog pola,i letacice to mrze.Letacice mrze zene!Zato su se kroz istoriju zene toliko i mucile,nisu imale prava,jer je ego muskarcima govorio da su oni glavni....eee,oni su samo trutovi i nista vise.Jedina svrha im je da stabilizuju moc.Zena je moc.Kastaneda je bio sofer,a Kerol direktor.Dobro,letacice jesu gadne,ali LJUDI su sami pristali na njih pre mnogo hiljada godina.One su trgovci,ali neposteni,jer omogucavaju simbiozu,i to-amensalizam koji se zavrsava smrcu.Nije da ljudi nista ne dobijaju,pa naravno da dobijaju!Ego,samosazaljenje i smrt!Pa da!Kada u trenutku smrti(koja nastaje tako sto ogorceno energetsko telo izvrsi samoubistvo jer ga ljudi ne koriste :( )e.telo na trenutak se oslobodi,Orlica to porucka lepo!Mmm.Orlica nije isto sto i nagual.Nagual je njen predstavnik na zemlji.Nagual je energija,vibracija,sila,medjutim to se razlikuje od energije,vibracije Orlice koja je izvor,gazda :) .Iako se razlikuje,ko to razvije,zapravo postane svestan toga,blizi je izvoru.Do duse,zene su blize jer imaju matrericu.Iz izvora sve potice,odatle smo nastali.Jer mi smo energija u fizickom telu,a ne obrnuto!Ko sam ja?Energija.Energija sa hiperkomunikacijom sa svesti i mudroscu talozenoj od kako je pocetka.Moguce je videti Orlicu.U snu 10-ak minuta,na javi sekund-dva.Duze od toga-dovodi do smrti,moc koja przi.Ali,za to je potrebna druga polovina,svako ima srodnu dusu.Kad se polovine spoje potpuno,u tisini,i magijom disanja stvore krug-ogledalo koje gleda svoje ogledalo-vidi se Orlica!Kao tragac uspela sam u tome,a kao sanjac,vrlo tesko,jer po prirodi to nisam.Ali,svaki ratnik mora ta dva dovesti na isto,kad-tad.:) Pozdrav ljubavi! :)

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon feb 04, 2008 2:32 pm 
Moderator

You think Pink! :)

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon feb 04, 2008 2:39 pm 
Član foruma

EgoDijagnosticar je napisao/la:

STAV je zaista nesto sto je zaista vazno nesto sto odredjuje nasu licnost ali i definise nas pa samim tim i EGO. Svaka nasa promena se moze okarekterisati i kao promena STAVA.

Da bi potpuno oslobodio svoje energetsko telo,stav o sebi mora da umre.On je proizvod stava svih ljudi oko tebe,tvojih voljenih i ne voljenih...Nije ni bitno da li je proizvod njihovog stava,ti kakav si sad moras da umres.Kastaneda je dovrsio umiranje u zelenoj sobi,proveo je tamo tri meseca koliko znam i nije video apsolutno ni jednog prijatelja,nikog.Jer,ako nadljudskim naporom uspes da se oslobodis letacica,preko najblizih one se ponovo vracaju.Implanti tvojih prijatelja,devojaka,roditelja opet stvaraju tvoj.Ha,ha "prijatelja".Ali ne brini,kad umres Orlica ti sama posalje prijatelje,bez letacica u paketu.Naravno,kao muskarcu tako drastican korak tesko pada.Zato sto je vezan za svoju licnost,koja je totalno vestacka!Ma kakva licnost,treba da se shvati da smo mi samo energija i vibracija,SILA."Samo". :mrgreen:

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon feb 04, 2008 3:01 pm 
Član foruma

promatrač je napisao/la:
You think Pink! :)

Ali ne zbog new age-a,vec zato sto su mi lopte te boje,i malo zlataste :)
Pozdrav!

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon feb 04, 2008 3:10 pm 
Član foruma

Anonimus je napisao/la:
Zna li netko kako se zove nasljednjik Castanede,tko je novi Nagual?

Sa Kastanedom zavrsila se Huanova loza.Naslednik Kastanede ne postoji,vec naslednici.Kastaneda je bacio seme po celom svetu,i iz tih semena niklo je puno puno druzina,koje nemaju ucitelja kao sto je Kastaneda imao Huana,vec nas navodi Orlica direktno.Dakle,postoji puno naguala po svetu,samo,nisu svi iste jacine,to zavisi i od roditelja iako su neprobudjeni.Medjuim,draga moja Orlica je sve isplanirala. =D> :) Bice tako zabavno!Postoji nagual jaci od bilo kog na svetu,on ima poseban zadatak,kao sto je imao i Kastaneda.Divno,divno! :) :) :)
Hahahahaha :D [oponasam smeh vestice]

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon feb 04, 2008 3:12 pm 
Moderator

Marija:) je napisao/la:
...Naravno,kao muskarcu tako drastican korak tesko pada.Zato sto je vezan za svoju licnost,koja je totalno vestacka!Ma kakva licnost,treba da se shvati da smo mi samo energija i vibracija,SILA."Samo". :mrgreen:

Istina, u prilog tome:
http://galaksija.info/forum/viewtopic.php?p=45977#45977
Teško to pada i muškarcima i ženama, no muškarcima teže, barem u prosjeku... najteže je muškarcima koji su DIKE svog sela.... ogrezli u samoljublju, oni ni ne vide da nešto trebaju.

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon feb 04, 2008 4:06 pm 
Član foruma

promatrač je napisao/la:
Teško to pada i muškarcima i ženama, no muškarcima teže, barem u prosjeku... najteže je muškarcima koji su DIKE svog sela.... ogrezli u samoljublju, oni ni ne vide da nešto trebaju.

Slazem se.Popisam se ja na sve licnosti sveta. :D :mrgreen:

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon feb 04, 2008 4:30 pm 
Član foruma

.Medjuim,draga moja Orlica je sve isplanirala. =D> :) Bice tako zabavno!Postoji nagual jaci od bilo kog na svetu,on ima poseban zadatak,kao sto je imao i Kastaneda.Divno,divno! :) :) :)

Marija:), marijice blažena, neka ti sad pišanja okolo, :wink: daj nešto o ovome gore. :D

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon feb 04, 2008 4:37 pm 
Član foruma

Pozdrav Marijo :)

Sjednemo jedno nasuprot drugome i tako magijom disanja pravimo krug oglealo kao da zaista se gledamo u ogledalo?

Vec imam svoju srodnu polovicu uza sebe i postupak umiranja (licnosti) cini mi se velikim izazovom pod takvim okolnostima jer dali je potrebno umrijeti sa 0 kontakata iza sebe ili je moguce i sa pokojim kontaktom (dali to izaziva implant da se opet stvara?)

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon feb 04, 2008 4:46 pm 
Član foruma

kriger je napisao/la:
.Medjuim,draga moja Orlica je sve isplanirala. =D> :) Bice tako zabavno!Postoji nagual jaci od bilo kog na svetu,on ima poseban zadatak,kao sto je imao i Kastaneda.Divno,divno! :) :) :)

Marija:), marijice blažena, neka ti sad pišanja okolo, :wink: daj nešto o ovome gore. :D

:mrgreen: Oprosti za pishanje,osecam se kao zapad kad dodjem na ovaj forum, :) Nego,u pitanju je 2.renesansa.Da Vinci je to znao,duh mu je pokazao,bio je presrecan i opsednut dok nije nacrtao...Ali nije znao ko je,gde zivi,nista,samo lik.. Hahahaha!I tacka sad.Orlica kaze tacka.Kad se desi,osetice ceo svet.Bice to smak sveta,sve licnosti ce umreti!Hahahahaha! :mrgreen:

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon feb 04, 2008 4:56 pm 
Član foruma

anaman je napisao/la:

Sjednemo jedno nasuprot drugome i tako magijom disanja pravimo krug oglealo kao da zaista se gledamo u ogledalo?

Vec imam svoju srodnu polovicu uza sebe i postupak umiranja (licnosti) cini mi se velikim izazovom pod takvim okolnostima jer dali je potrebno umrijeti sa 0 kontakata iza sebe ili je moguce i sa pokojim kontaktom (dali to izaziva implant da se opet stvara?)

Znam da imas srodnu dusu,da,to je to sa disanjem.Veruj mi,da ti ostane jedan kontakt,gotov si.Letacice najvise vole maltretiranje preko dugogodisnjih prijatelja.Iz detinjstva (njihovo omiljeno)-grrrr,letacice su prave k****,samo te j***.Nego,u redu je ostati sa ljudima koji se bore postati ratnici time sto zele ostaviti licnost,umreti.Jer,ako se neko sa jedne strane bori za slobodu,a ovamo se drzi za ego i licnost ko pijan plota,do djavola sa njim.Ne brini,Orlica tebi i tvojoj ljubavi posalje porodicu po energiji,to je nadzemaljska ljubav.To je prirodno.Prema bilo kojem clanu porodice osetis u isto vreme i prijateljstvo i bratstvo potpuno cisto.Mnogo vise nego sto si npr.osecao prema prijatelju sa kojim si se druzio 15 godina-dok mu je k**** od letacice sedela na glavi.

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon feb 04, 2008 5:00 pm 
Član foruma

anaman je napisao/la:

Znam da imas srodnu dusu,da,to je to sa disanjem.Dok dises,potpuno si svestan da si ti dah-energija,ona takodje,i tvoj dah kroz nju vraca se u tebe i tako u krug.Orlica je sjajna,mozes je videti samo tada u cistoj ljubavi.Veruj mi,da ti ostane jedan kontakt,gotov si.Letacice najvise vole maltretiranje preko dugogodisnjih prijatelja.Iz detinjstva (njihovo omiljeno)-grrrr,letacice su prave k****,samo te j***.Nego,u redu je ostati sa ljudima koji se bore postati ratnici time sto zele ostaviti licnost,umreti.Jer,ako se neko sa jedne strane bori za slobodu,a ovamo se drzi za ego i licnost ko pijan plota,do djavola sa njim.Ne brini,Orlica tebi i tvojoj ljubavi posalje porodicu po energiji,to je nadzemaljska ljubav.To je prirodno.Prema bilo kojem clanu porodice osetis u isto vreme i prijateljstvo i bratstvo potpuno cisto.Mnogo vise nego sto si npr.osecao prema prijatelju sa kojim si se druzio 15 godina-dok mu je k**** od letacice sedela na glavi.

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon feb 04, 2008 7:35 pm 
Član foruma

Draga Marijice,milosti puna! :D Baš si zabavna-Zanimljivi pogledi iz ženskog kuta gledanja na 'stvari'- Grabežljivac Orao je onaj vrhovni tiranin-vrlo je milostiv: letači su njegov dar[/u][/quote]

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon feb 04, 2008 8:05 pm 
Član foruma

Nije ovo samo stav iz zenskog ugla,vec i stav besprekornih muskaraca(retkost). :) U svakom slucaju i letacice poticu od Orlice,ali i mi i sve.Medjutim,Orlicin dar je i sansa za slobodom.Ali,naravno ne besplatno!Vec borbom non-stop.Pa da nije svih tih letacica na ljudima oko nas,kako bismo znali da smo cisti?Tako sto nas ne mogu uvuci u svoje rasprave i sto apsolutno nista ne moze da nas izvede iz ravnoteze,pa makar gledali da se svet rusi.Eto,letacice zapravo mogu biti vrlo korisne :) A da,sitni mucitelji (u glavnom nasi roditelji) nam zapravo najvise pomazu svojom vikom zbog besmislenih stvari,ha,sve je besmisleno,svaka briga!Mada,da mi nisu smesni bili bi mi jezivi,jer znam kako letacice izgledaju-vala grrr!Kao iz Harry Potera oni dementori u filmu!I kad pomislis da te strukture j*** covecanstvo,pa prosto ti se smuci!I onda uzmes i smejes im se u face,a one nek se samosazaljevaju"o,sirota ja,ostacu bez hrane"!
I nema potrebe da mi pridajete svi epitet "milostiva" i sl., jer prema letacicama to vrlo nisam! 8)

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon feb 04, 2008 10:04 pm 
Član foruma

STAV-"baš me briga šta će biti sutra i sta će se desiti","baš me briga šta je bilo" i puštanje da te nosi tok vaseljene bezbrižno,opusteno,bez ikakve brige o sebi,sada i ovde bez očekivanja rezultata,bez misli u tišini,energetski maksimalno usresredjeno,ležerno,šarmerski,nonšalantno,opušteno,žestoko,nasmejano...He he,zbuniće ne samo letače nego i letačice i energetske lopove svih vrsta i boja....a i ostaviti ih bez hrane...

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon feb 04, 2008 10:44 pm 
Moderator

Ljudi imaju nešto u svojoj prirodi da se drznu i pobune pa makar glavom kroz zid, kad ih se nategne do neke granice.
I to onako prirodno, bez Castanede.
Takvog čovjeka/ženu je tad zanimljivo pogledati, posebno oči.
Znate na što mislim, ona granica gdje prestaje žaljenje....
A sa don Huanovim učenjem se može i tada ostati proračunat i ljubazan, no onda oči pale rupe u papiru gdje god pogledaju. :)

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon feb 04, 2008 11:36 pm 
Član foruma

charmer_forever je napisao/la:
STAV-"baš me briga šta će biti sutra i sta će se desiti","baš me briga šta je bilo" i puštanje da te nosi tok vaseljene bezbrižno,opusteno,bez ikakve brige o sebi,sada i ovde bez očekivanja rezultata,bez misli u tišini,energetski maksimalno usresredjeno,ležerno,šarmerski,nonšalantno,opušteno,žestoko,nasmejano...He he,zbuniće ne samo letače nego i letačice i energetske lopove svih vrsta i boja....a i ostaviti ih bez hrane...

Apsolutno se slazem.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Tema je zaključana [ne možeš postati/uređivati postove/odgovarati].  [ 4520 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74 ... 226  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 18 gostiju.