Sada je: pon maj 12, 2025 12:56 pm.

Prijava

Korisničko ime:   Šifra:   Automatsko prijavljivanje  

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 1352 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 ... 68  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov:
PostPostano: pet jan 18, 2008 12:38 am 
Član foruma

MOONLIGHT
Citat:
Inače prije dvije noći sam sanjao neku crnu mačku sa bijelim točkama koja je prislonila glavu na moju sljepoočnicu. Pritom sam u sljepoočnici osjećao neku tupu bol. Jedva sam se otrgnuo od nje. Imao sam osjećaj da je nešto isisavala iz mene. Zanimljivo je što sam dan kasnije, u budnom stanju, na tom mjestu osjećao nekakvo opterećenje.

MOONLIGHT , osjetio sam se dužnim da napišem ovaj post.
zadnji put kada sam sanjao crnu mačku,i ta ista crna mačka je skočila na čelo osobi iz moga sna, ta osoba je umrla za nekoliko dana, od tumora na mozgu , točnije na čelu.
toplo ti preporučujem da provjeriš svoje zdravlje poz

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet jan 18, 2008 12:53 am 
Početnik

@moonlight
Ti kao i ja stalno sanjas:)
Macke su u zivotu poznate po tome da pronalaze negativnu energiju, kaze se da mesto u kuci gde macka voli da boravi, tamo ima najvise negativnosti.Za macke sam jos cula da imaju sposobnost da izlece coveka.Jedna moja drugarica koja obozava inace sve zivotinje kada sam pricala sa njom o mackama, ona kaze da je to njoj sve poznato i da ona uvek kad je boli stomak ne pije tablete nego stavi cica macu na stomak !!!
Snovi obicni imaju svoju simboliku, i mislim da je ta simbolika razlicita za svaku osobu. Meni crna macka u snovima uvek znaci neprijetelja, tako da bi ovu tvoju crno belu protumacila kao neku osobu koja ti nije jos definisana....i izvlaci iz tebe neke negativne misli.... Kod tebe mi je zanimljiva veza izmedju sna i osecaja
bola po budjenju, tu bi mozda neki da nekazem stariji :wink: nego upuceniji clan bolje objasnio, a ja mogu samo reci da ako san predstavlja nas uvid u neku drugu dimenziju...kod tebe su one nekako povezane
:)

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet jan 18, 2008 1:00 am 
Moderator

A što bi značile zmije u snovima?

Znao sam često sanjati zmije na neočekivanim mjestima po svojem dvorištu i osjećati opasnost od njih, prelijetao sam ta mjesta sa zmijama, no još se ježim od tih snova.
Puna polja zmija.... i takve grozote.

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet jan 18, 2008 1:13 am 
Početnik

Isto neprijatelje,ali sitne...moze biti i kao neistomisljenike...osim ako sanjas anakondu :wink: Bitno je samo da te ne ujede, to vec moze biti da ce te neko povrediti na neki nacin, a dok letis iznad njih znaci da ti ne mogu nista :D

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet jan 18, 2008 1:55 am 
Moderator

Bilo je zmijurdača velikih baš ko piton, ni nije bilo ugriza, pa čak ni pokušaja ugriza.

Ali tvoje obješnjenje se poklapa sa situacijom u mojem životu.

Sve zmije sam manje više smjestio gdje im je mjesto, u njihov skučen malograđanski svijet (sad se grizu međusobno), i više nema snova sa zmijama.

Sad pretežno u snovima rasčlanjujem nepoznato i povezujem gdje to cilja u poznato... no to je vrlo apstraktno i znam da če poslužiti kasnije.

Hvala!

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet jan 18, 2008 1:52 pm 
Član foruma

Okean je napisala:Ja kad kazem Bog mislim na ljubav, svetlost univerzalnu...

Da vec sam rekao moje najnovije misljenje mislim da je na dnu mog predzadnjeg teksta a to je da bi Bog pokazao nama odnosno sebi sta je dobro mora da u istoj granici poznaje sta je i suprotno od toga.Znaci mora da upozna zlo u istom procentu koliko i dobro to je neka pred igra.Evo ti jedan primer neki igrac koji dobro igra fudbal i sad ti dovedes coveka koji opste ne zna za tu igru i za igrace i sad mu ti kazes e vidis onaj ti dobro igra.On ce to napamet da nauci jer ne zna koja je granica njegovog kvaliteta igre u uporedu na ostale on ne moze nisacim da uporedi da bi rekao e dobar je.Mora da upozna i ostale kategorije igraca od prosjeka pa do nekoga ko ne zna da igra da bi rekao e ovaj je dobar.I za mene je bog ljubav i svetlo naravno.On se bori sam sa sobom da bi se sam upoznao a ko je njega stvorio ili kako se iz nicega stvorio ili sta je to nista e to mislim da sigurno necemo saznat u 3d to ce mo saznat samo kad budemo taj bog a to podrazumeva i vece dimenzije eto odgovora na tvoj komentar. :mrgreen:

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet jan 18, 2008 1:55 pm 
Član foruma

Vec sam negde rekao da u zadnje vreme 30% snova mogu da kontrolisem i radim sta hocu i niko mi nije dao odgovor pa evo jos jednom jel se ikom to desavalo???

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet jan 18, 2008 2:23 pm 
Moderator

pavlovic je napisao/la:
Vec sam negde rekao da u zadnje vreme 30% snova mogu da kontrolisem i radim sta hocu i niko mi nije dao odgovor pa evo jos jednom jel se ikom to desavalo???

Probaj pod lucidno sanjanje...

http://galaksija.info/forum/viewtopic.php?t=456&highlight=lucidno+sanjanje

Malo je na čudnom mjestu "Alternativna nauka" pa sam dao link.

Vrh

Naslov:
PostPostano: sub jan 19, 2008 12:42 am 
Član foruma

Hvala ti puno promatrac :mrgreen: ...

Vrh

Naslov:
PostPostano: sub jan 19, 2008 1:00 am 
Početnik

Komentar Upisano: Subota Jan 19, 2008 1:42 am Naslov komentara:
Citiraj ovaj komentar
Hvala ti puno promatrac Mr. Green ...

Kod vas vreme malo napred ... malo nazad :?: :?: :?:

pa odjednom

Post Odgovorio: Sub Jan 19, 2008 12:42 am Naslov:
Hvala ti puno promatrac Mr. Green ...

:?: :?: :?:

Jel se to desava da se vreme ... mislim neka programska greska, jer sam
se malo zbunila kad sam videla da je upisano 1: 42 a na mom satu nije jos bila ni 1
:?:

Vrh

Naslov:
PostPostano: sub jan 19, 2008 1:05 am 
Početnik

:)

Vrh

Naslov:
PostPostano: sub jan 19, 2008 11:42 am 
Član foruma

primjetio sam da svakog ili gotovo svakog petka i subote kada ostanem doma spavati malo ranije sanjam da sam vanka sa društvom i da rakijam ili šta već radimo vanka. zanimljivo je da to ne sanjam drugim danima nego samo petkom i subotom navečer iako ni inače ne izlazim često vani tim danima.

primjetio sam da sve više sanjam snove koje sam već sanjo ili likove, ili krajolike a da ti isti ne postoje u stvarnosti.npr sanjam neki san na nekom određenom mjestu s nekim likovima koje ne znam i tu nešto radim a da već znam šta trebam raditi jer nekako nejasnoznam da sam već bio tu prije i poznati su mi likovi iako ih ne znam i mjesto sna.

Vrh

Naslov:
PostPostano: sub jan 19, 2008 1:52 pm 
Član foruma

aahahahahahahahaha ma imam ja gresku na kompu zbog world of warcraft-a sve je ok bre opusteno :mrgreen:

Vrh

Naslov:
PostPostano: sub jan 19, 2008 5:35 pm 
Član foruma

pavloviću , crni pavloviću . mir s tobom 8)
jel sanjaš wow ko što sam ja kad sam bio ispaljen ? bez uvrede :mrgreen:

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned jan 20, 2008 12:29 pm 
Član foruma

Lol igram wow jednom u sedmici mislim da to ne skodi sa obzirom da igram na fun serveru pa tako da odma sve imam nekad sam igrao na oficialu :wink: ...

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto jan 22, 2008 8:34 am 
Član foruma

-Nix- je napisao/la:
MOONLIGHT
Citat:
Inače prije dvije noći sam sanjao neku crnu mačku sa bijelim točkama koja je prislonila glavu na moju sljepoočnicu. Pritom sam u sljepoočnici osjećao neku tupu bol. Jedva sam se otrgnuo od nje. Imao sam osjećaj da je nešto isisavala iz mene. Zanimljivo je što sam dan kasnije, u budnom stanju, na tom mjestu osjećao nekakvo opterećenje.

MOONLIGHT , osjetio sam se dužnim da napišem ovaj post.
zadnji put kada sam sanjao crnu mačku,i ta ista crna mačka je skočila na čelo osobi iz moga sna, ta osoba je umrla za nekoliko dana, od tumora na mozgu , točnije na čelu.
toplo ti preporučujem da provjeriš svoje zdravlje poz

Čuo sam jedno zanimljivo tumačenje ovog sna. Po tom tumačenju mačka je jedan od agresivnijih entiteta koji se hrani ljudskom energijom. Energiju je uzimala iz sljepoočnice iz razloga što se inače na tom mjestu skuplja najviše energije. U snu sam se inače otrgnuo od te mačke, iako teško što je pozitivno jer entitet očito nije završio proces.

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto jan 22, 2008 2:37 pm 
Član foruma

neku večer sam sanjo da me veliki pas poljubio u ruku i onda sam se probudio i ruka me bolila na tom mjestu. a večer iza nje sam sanjo da me škorpion ubo u mali prst na nozi , a kad sam se probudio imo sam neugodan osjećaj nalik boli na tom istom mjestu

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto jan 22, 2008 5:33 pm 
Član foruma

Hahaha ludo i ja sam sanjo nedavno kako mi neko vadi kost.Kad sam se probudio bolelo me na tom mestu jedva da sam moga da dotaknem...Sutra dan me prestala ko da nikad nije bolelo.

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto jan 22, 2008 8:14 pm 
Administrator

Prekjučer sam sanjao da sam pri ulasku u stan otkrio da je zmija uvijena ispod vrata i da sikće... odjednom sam zalupio vrata i prignječio zmiju na prag, te joj se tako odsjekla glava... koja je nekako otpala sa malim dijelom tijela... i svi ljudi koji su bili samnom su sigurno ušli onda u stan.

Ima li tu neke simbolike... tko zna?! #-o

:mrgreen: :wink:

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri jan 23, 2008 2:01 pm 
Član foruma

promatrač je napisao/la:
A što bi značile zmije u snovima?

Znao sam često sanjati zmije na neočekivanim mjestima po svojem dvorištu i osjećati opasnost od njih, prelijetao sam ta mjesta sa zmijama, no još se ježim od tih snova.
Puna polja zmija.... i takve grozote.

sto znace? znace ono sto tebi znace... po ovome sta si napisao to je tvoj strah gadjenje i sl....

odi se malo druzi sa zmijama u zoo.. ili u neku prodavaonicu gdje imaju zmija (koje nisu otrovne) , primi ih u ruke, podragaj ih... pa ce te i proci i taj strah i zmije nece prestavljat strah i gadnjenje u tvojim snovima.

ak se bas hoces neceg bojati... ja bi predlozila slona... on ti je zlopantilo, ak mu napravis nesta sjecat ce se i za 20 god da si to napravio i da si bio ti i sa gustom te zgaziti dok ne umres. Ziva istina.
Zanimljivo mi je kako hindusi bas njega (slona) i majmuna (vragolana) stavljaju za bozanstva.
Zmije su ok.. obicno prestavljaju muski ud :lol: sto nije lose ak nemas sa njime problema :mrgreen: Imho zato se i stavlja onaj lik (zaboravila sam ime ---mozda shiva) sa zmijama.. jer po legendi odbacio je svoju sexualnost (ostavio je onu svoju zenu skojom je spavao 1001 noc.) ergo UPRAVLJA ZMIJAMA... nije to kundalini ;)

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 1352 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 ... 68  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 8 gostiju.