Sada je: pon maj 05, 2025 8:09 am.

Prijava

Korisničko ime:   Šifra:   Automatsko prijavljivanje  

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Tema je zaključana [ne možeš postati/uređivati postove/odgovarati].  [ 4520 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71 ... 226  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov:
PostPostano: uto jan 01, 2008 7:21 pm 
Član foruma

Sretna nova 2008 !!!
:mrgreen: :occasion5:

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri jan 02, 2008 12:37 am 
Član foruma

i meni često počne pištati u zadnje vrijeme , u raznim frekvencijama, nekada čak kada brat prođe pored mene , zaista čudno.
i vibraciju osjetim u budnosti , bilo kada je mogu osjetiti , a kada je u snu onda je posebno silovita. i ne forsiram s time, ona mi se prirodno javlja i po prirodnom procesu želi istjerati strani implant.
u knjizi magija pokreta piše da vibracija samo omekša stranu energiju , a da je pritisak rasprši. ali ne znam kakav pritisak?

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri jan 02, 2008 1:30 am 
Moderator

-Nix- je napisao/la:
...u knjizi magija pokreta piše da vibracija samo omekša stranu energiju , a da je pritisak rasprši. ali ne znam kakav pritisak?

Valjda pritisak volje ciljan kakvim-takvim viđenjem?

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri jan 02, 2008 7:37 pm 
Član foruma

-Nix- je napisao/la:
u knjizi magija pokreta piše da vibracija samo omekša stranu energiju , a da je pritisak rasprši. ali ne znam kakav pritisak?

samo da ti skrenem pažnju na nešto. u knjizi sa srpskim prevodom "magija pokreta" - ŠESTA SERIJA - sredstva koja se koriste uz određene magijske pokrete /str.217/ , ne pominje se da je to STRANA energija /energija tetiva/, već:

"... objasnio je da su šamani smatrali da je vibratorni efekat bio sredstvo za oslobađanje energije koja je počela da stagnira. Za drugi efekat, efekat pritiska, mislilo se da je sredstvo koje raspršuje energiju."

na stranici prije /216/ on daje aluziju da se u centru iznad glave radi o stranoj energiji, jasno je razdvajajući od energije tetiva:

"... Ono što dolazi iz glave je drugačija vrsta energije, drugačija od ove o kojoj ti govorim. Jedno od najvećih dostignuća čarobnjaka je u tome što uspevaju da na kraju izguraju sadržaj koji postoji u centru energije lociranom iznad glave i tamo usidre energiju tetiva iz ostatka tela."

barem sam ja to tako shvatio. ako griješim,rado ću prihvatiti ispravku.

sve najbolje :)

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri jan 02, 2008 11:53 pm 
Član foruma

kriger vjerojatno si me krivo razumio.
razlikujem ja eneregiju tetiva od strane energije. energija tetiva je naša energija i nalazi se po cijelom našem tijelu , osim u glavi , a i tu bi trebala biti. a tu će toći kada je izguramo našom energijom tetiva.

ja mogu osjetiti energiju tetiva, pogotovo kada radim magijske pokrete , osjetim mnoštvo tokova po svom tijelu , svugdje osim u glavi. mogu osjetiti i vibraciju, vibracija teče tim tokovima. ali ne može teči u glavi jer nema kroz što, nlokira je implant.
i htio sam reći da ako osjećam energiju tetiva, svoju energiju, kao pozitivbu energiju , to znači da mogu osjetiti i implant , negativnu energiju , što i sojetim. prije sam mislio da imam nekakvu izraslinu u glavi ili čak neku bolest jer mi je ''to u glavi '' jako smetalo , ali doktori nisu uspjeli ništa otkriti, i onda sam čuo za kastanedu i svremenom sam shvatio o čemu se radi,tako da to mogu izliječiti. jedini problem je što čak ni kastaneda ne govori gotovo ništa o tome kako izbaciti implant , o vibraciji , o energiji tetiva, a meni se čini da su to važne teme.

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet jan 03, 2008 12:22 am 
Član foruma

jedini način izbacivanja implanta je energijom tetiva i vibracijom- silom koja spaja energetska polja u tjelu.u knjizi aktivna strana beskonačnosti don huan kaže kastanedi da implant bježi kada se vibracija čvrsto uhvati voljom i zadrži dovoljno dugo vremena, možda je u tome ključ evo sad mi je došlo.
magijski pokreti služe za više stvari:poboljšavaju spremnost fizičkog tijela, raspršuju skorenu energiju na ljusci energetskog tijela i jačaju energiju tetiva a samim time dovode do svijesti o vibracijskoj sili.
zbog višestruke koristi uzrokovane njima , magijski(magični) pokreti se i zovu tako.
mislim da sam napokon shvatio kako istjerati implant jednom zauvijek.govorim o vibraciji i energiji tetiva.
magijski pokreti su ključ.nakon određenog vremena prakticiranja pokreta, energija tetiva ojača dovoljno i postaneš svijestan vibracijske sile.postoje pokreti koji jačaju volju , oni su posebno važni jer s njima postaneš svijestan volje.idući korak je voljom čvrsto uhvatiti vibraciju, i ne puštati je ni pod koju cijenu i pritisnuti je prema glavi.ali nije dovoljno to učiniti samo jednom.treba nastaviti sa magijskim pokretima intezivno i dalje jačati energiju tetiva da ona izraste i dođe u glavu ne ostavljajući mjesta za stranu energiju.
dakle , vibracijom smekšati energiju, bilu koju , sada govorim o onoj u glavi , i onda je voljom žestoko pritisnuti.implant bježi , ali može se opet vratiti, zato postoje i druge tehnike poput prikradanja , rekapitulacije i sanjanja da se ojača energetsko tijelo i da se nauči namjeravati unutrašnju tišinu tako da se implant ne može vratiti.
jednom kada naučimo rabiti energiju tetiva porebna je samo disciplina i letač se neće vratiti , a sjaj svijesti će rasti.
ovo je sažetak učenja o tjeranju implanta.čista praksa. ostatak je u knjigama, komplicirana teorija koja samo pomaže na putu ratnika ali često može i iskomplicirati stvari a to nije dobro.

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet jan 03, 2008 1:31 pm 
Moderator

Kako bi bilo da neko vrijeme pustiš stranu energiju nek bude kako je... i radiš na svojoj bezličnosti i skromnosti da ti se u doseg percepcije naseli nešto novo na mjesto tvojeg opisa svijeta?
Ovako kako negativno gledaš na to što ti je u glavi ne čistiš svoj tonal od smeća... može biti da baš zbog toga sakupljaš i materijaliziraš ono nešto strano u glavi.
Budi tako malen da možeš proći kroz iglene uši pa ćemo vidjeti što će biti sa stranom energijom.
Ratniku je smješno imati bilo što pa i samog sebe i stavove o svijetu oko sebe.
Ratnik i njegov svijet s vremenom postaju skoro pa ništa (samo neki pack za varanje drugih ljudi)... postaju rezerviran prazan prostor, tišina za djelovanje iz naguala...

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet jan 03, 2008 4:40 pm 
Član foruma

-Nix- je napisao/la:
prije sam mislio da imam nekakvu izraslinu u glavi ili čak neku bolest jer mi je ''to u glavi '' jako smetalo , ali doktori nisu uspjeli ništa otkriti, i onda sam čuo za kastanedu i svremenom sam shvatio o čemu se radi,tako da to mogu izliječiti. jedini problem je što čak ni kastaneda ne govori gotovo ništa o tome kako izbaciti implant ,

Kad sam bio mali, mozda 7-8 god ja i moj susjed smo u njegovom vrtu
kopali zlato, ( vidjevsi to u nekom filmu ), sa pravim motikama.
Ja sam kopao ispred njega a on je zamahnuo i opizdio me motikom tocno u tjeme, tako da zam zavrsio na hitnoj, skoro me ubio. Jos dan danas imam povelik oziljak na tjemenu. Eto, bili smo mali, igrali se, nismo znali da ustvari motikom zelimo izbaciti implant. :mrgreen: :mrgreen: :wink:

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet jan 04, 2008 8:04 pm 
Član foruma

Citat:
Kad sam bio mali, mozda 7-8 god ja i moj susjed smo u njegovom vrtu
kopali zlato, ( vidjevsi to u nekom filmu ), sa pravim motikama.
Ja sam kopao ispred njega a on je zamahnuo i opizdio me motikom tocno u tjeme, tako da zam zavrsio na hitnoj, skoro me ubio. Jos dan danas imam povelik oziljak na tjemenu. Eto, bili smo mali, igrali se, nismo znali da ustvari motikom zelimo izbaciti implant. Mr. Green Mr. Green Wink

Joj, hahahaa =D> =D> =D> :lol: :lol: :lol:

With a dark embrace
The bitter cold winds
Freeze the tears that fall
Hands held in grace
As we take the final step

Vrh

Naslov:
PostPostano: sub jan 05, 2008 1:43 am 
Član foruma

malo o temperaturi tjela, napomenuto je o tome na forumu..

prije par dana -5c vani,
meni uopce nije bilo zima, ko srednja jesen,
tako par dana..
nisam znao sta je jednostavno svi u jaknama, jedio ja hodam po vani u vesti. Nemam nikakve prehlade!

danas -5c i super mi je zima, brrr,..

skuzil sam da u tom trenu kad mi nije bilo zima, bila je povisena unutarnja temperatura tjela, pogotovo od grudnog kosa do ispod trbuha.

varira nekad zna bit sat dva, nekad je nema sat dva i tak stalno..
danas idem u banku u 17h zima, idem doma iz posla u 19h navecer, nije zima a vani stalno -5c

procitam temperaturu uvijek u autu kad krenem doma ili nekud,..

Jer imao jos netko od Vas takove pojave?

Vrh

Naslov:
PostPostano: sub jan 05, 2008 2:04 am 
Moderator

Slično vrijedi i za ljetne vručine, može biti jako vruće a da uživamo u tome ako smo u takvom položaju skupne točke. A opet može biti samo malo vruće a da od tog patimo.

Sve ovisi o položaju skupne točke. Možemo najljepšu stvar na svijetu doživjeti ko ružnu i suprotno.

Možemo svaku nečiju riječ doživjeti ko napad ili pak svaku nečiju uvredu doživjeti ko blagoslov ili da nam sve bude svejedno. Opet ovisi o našem gledištu.
Nekad se skupna točka sama postavi u najbolji položaj za određenu situaciju no najčešće ne.
A umjeće kako dobiti skupnu točku tamo gdje se uvjek dočekamo na noge u datoj situaciji spada u umjetnost traganja.

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon jan 07, 2008 10:39 am 
Član foruma

Malo o temperaturi tela..
Posto ratnik uspostavlja stalnu vezu sa svojim dvojnikom,cak pusta dvojnika da ga vodi, normalno je i da oseca dvojnika kao energiju ali i kao toplotu.Treba reci da se nas dvojnik ne nalazi u ovoj dimenziji u kojoj zivi fizicko telo ali ratnik na cudesan nacin uspostavlja stalnu vezu sa njime konstantno ga osecajuci i stapajuci se snjime.
Ovo nije bas lako perfektno opisati jer je ipak na nivou energetskog iskustva ali evo...Svo vreme osecam temperaturu koja je zaista ogromna /vise puta sam i sam opisivao ali i drugi da ratnik gori poput sunca/ i koja jeste ovde ali i nije,jer je iz druge dimenzije/iz drugog sveta/.Kada uzmes toplomer i izmeris temperaturu on pokazuje normalnih 36.3 ili te dodirne recimo neka zenska osoba :) koja nista ne primeti a ti osecas ko da je najmanje 40 stepeni.
Naravno,kada su hladnoce to je jako korisno...Nikada ti nije hladno i osecas zapravo svoju toplotu mnogo vise nego spoljnu.
Letos kada je bilo 40 stepeni napolju namerom sam napravio suprotan proces-rashladjivanje,tako da slobodno mogu reci da ratnik samom sebi postaje dobar klima uredjaj...

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon jan 07, 2008 3:35 pm 
Član foruma

promatrač je napisao/la:
Nekad se skupna točka sama postavi u najbolji položaj za određenu situaciju no najčešće ne.
A umjeće kako dobiti skupnu točku tamo gdje se uvjek dočekamo na noge u datoj situaciji spada u umjetnost traganja.

bio sam nekoliko puta :mrgreen: u situacijama koje su zahtijevale trenutno djelovanje, nemajući vremena za razmišljanje o svom sledećem potezu, a oni su se nizali jedan za drugim sa nevjerovatnom preciznošću. he,he, /pomislio bi čovjek, ali.../ ne radi se o uvježbanim pokretima iz karatea.ključni je bio taj nedostatak vremena za razmišljanje :rofl , ne stvarno, zen to naziva đoriki, iliti spontano objedinjavanje i djelovanje svih čovjekovih moći a bez uplitanja razmišljanja.

ne znam da li je zen-meditacija u stanju da tako pokreće skupnu tačku, ali veoma liči na ovo o čemu pišeš.

a evo i moje nedavno iskustvo sa temperaturom. uvježbavao sam seriju za razdvajanje dva tijela /serija vreline i uzbuđenja; vala baš :!: / jedno četiri-pet dana, kada poče da mi se spontano javljaju osjećaji vreline u pojedinim djelovima tijela, ali onako, stvarno vrelo. rekoh, bolje da prekinem, barem dok ne saznam kako se to kastaneda "...morao da pokreće vrlo brzo..." :lol:
he, ima' sam još neka posla ođe u prvoj pažnji

PS. aaaa imaju li kakve veze oni slučajevi samosagorijevanja sa neuspješnim prelascima čarobnjaka? ono, ostane šaka, stopalo... :roll:

pozdrav :)

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon jan 07, 2008 4:05 pm 
Moderator

kriger je napisao/la:
ne znam da li je zen-meditacija u stanju da tako pokreće skupnu tačku, ali veoma liči na ovo o čemu pišeš.

Po kojim god tehnikama radili... radimo na jednom te istom, sebi samom, pa su podjele na ove-one tehnike pomalo formalne a u biti vode jednom te istom... zakretanju skupne točke pa čak možda i pokretanju točke.
Citat:
PS. aaaa imaju li kakve veze oni slučajevi samosagorijevanja sa neuspješnim prelascima čarobnjaka? ono, ostane šaka, stopalo... :roll:
pozdrav :)

Nisam došao do tog štiva no čvrsto vjerujem da je lako bit budala da to postigneš ako se postaviš pun žudnje i čežnje tamo gdje sve možeš dobiti :).

Skromnost ovdje - skromnost svugdje!

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet jan 17, 2008 11:37 am 
Početnik

eh, nisam siguran da li je ovo pravi topic da postavim svoje pitanje i ako ga premjestite molim vas obavjestite me.

radi se naime o jednom slucaju koji se meni osobno dogodio. cini mi se da je tema usko vezana uz ucenja don Huana. dakle, citao sam i prije dostao o prosvjetljenju i duhovnoj evoluciji, meditaciji, reinkarnaciji i tako tome. i moze biti da sam konacno uhvatio bit meditacije. tako sam jednom prilikom odlucio ponovno probati s meditacijom jer mi to prije nije uspjevalo kako bi trebalo. taj puta izgleda jeste... a mozda i nije. uglavnom ne znam sto se dogodilo, ali citavu tu noc nisam mogao zaspati u mraku. pokusavao sam vise puta, ali uvijek kada bih legao u mraku, osjetio bih to nesto. nisam znao sto je to, samo sam znao da nije dobro. zaista sam se uplasio. ljutio sam se na sebe zbog te bedastoce. nisam se bojao mraka od kako sam bio posve mali klinjo. ali nije mrak bio problem vec to nesto. i jucer sam citao o Karlosu Kastanedi i don Huanu i letacima i to me podsjetilo na taj dozivljaj koji sam gotovo i zaboravio. makar nisam pokusavao meditirati od tad. bilo je to u jesen prosle godine ako se dobro sjecam...
mislim, nije bas pitanje, ali volio bih da mi to netko objasni ako moze.

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet jan 17, 2008 2:27 pm 
Moderator

Probaj riskirati da ipak opet meditiraš, možda se to nešto ispravi... ma što to bilo.
Ne znam zašto to kažem, ali nemoj meditirati kad su blagdani i nedjeljom.

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet jan 17, 2008 4:46 pm 
Moderator

Ajmo malo opet o seksu. :)

Kako u tom odnosu mogu proći žene, a kako muškarci??
U sportu vlada mišljenje da žene seksom nekako dobivaju, a muškarci gube.
Znaći prije natjecanja se ženama preporuća seksualni odnos, a muškarcima ne nikako...

Zna li netko više o tome, kako, zašto, što ako žena ne svrši ......... ?

Žene javite se! :)

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet jan 17, 2008 5:28 pm 
Član foruma

promatrač je napisao/la:
Ne znam zašto to kažem, ali nemoj meditirati kad su blagdani i nedjeljom.

#-o
ili te nisam bash razumeo
ili se opet neshto naziva meditacijom
a meditacija nije
:roll:
a ovo sa blagdanima :?:
jel treba primenjivati prema kalendaru veroispovesti kojoj dotichni meditant pripada,ili vazi za sve blagdane svih postojecih religija :lol:

ili se samo zezash :mrgreen:
:love3:

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet jan 17, 2008 5:46 pm 
Moderator

nat je napisao/la:
a ovo sa blagdanima :?:
jel treba primenjivati prema kalendaru veroispovesti kojoj dotichni meditant pripada,ili vazi za sve blagdane svih postojecih religija :lol:

ili se samo zezash :mrgreen:
:love3:

Ma primjetio sam da kad god kritična masa ljudi nije zaokupljena disciplinom i radom, jednostavno previše emocionalnog smeća leti okolo.... i letaći su posebno aktivni i pohlepni.
Kad su mise svugdje za vjerskih blagdana, onda izlaze kapitalci van na hranjenje/žetvu :) i to biva jezivo za one koji to osjećaju.
Primjećeno je da se Anksiozno-Depresivni poremećaji posebno pogoršavaju za vrijeme blagdana i nedjeljom i nije to bez vraga.

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet jan 17, 2008 6:10 pm 
Početnik

promatrač je napisao/la:
Ajmo malo opet o seksu. :)

Kako u tom odnosu mogu proći žene, a kako muškarci??
U sportu vlada mišljenje da žene seksom nekako dobivaju, a muškarci gube.
Znaći prije natjecanja se ženama preporuća seksualni odnos, a muškarcima ne nikako...

Zna li netko više o tome, kako, zašto, što ako žena ne svrši ......... ?

Žene javite se! :)

«Nagual Hulijan je govorio da je upražnjavanje seksa pitanje energije», počeo je Henaro. »Na primer, on nikad nije imao nikakvih seksualnih problema, jer je imao energije na kilo. Ali mene je samo pogledao i procenio je da je moj mlitavko samo za pišanje. Rekao mi je da nemam dovoljno energije za seksualno opštenje. Rekao je da su moji roditelji bili previše malaksali i previše umorni kada su me pravili; rekao je da sam ja rezultat vrlo dosadnog seksa, cojida aburrida. Takav sam se i rodio, malaksao i umoran. Nagual Hulijan je preporučivao da ljudi poput mene nikad ne bi trebalo da seksualno opšte; na taj način možemo da sačuvamo ovo malo energije što imamo.

Traganje po seksualnoj energiji

Seks ili ne.

Seks je osnovna energija.
Celibat kaže, borite se sa tom energijom
Tantra kaže, koristite je, preobrazite je. Seks je na početku ako propustite seks propustili ste sve ostalo.

Pitanje je prastaro i u drugim duhovnim sistemima. Imamo li uopšte izobra da svesno odlučimo kuda i kako. Verovatno neko to može a neko ne, eto i tu je već na pomolu relatvnost seksualnih potreba i upotreba.

Na početku bi se ipak trebalo pozabaviti osnovnim pitanjima energije sa večitom temom imamo li višak ili manjak energije. I šta znači živeti i biti energetski izblansiran. Nije samo dovoljno reći višak ili manjak jer se mora dodati i za šta višak ili manjak energije. Kada formulišemo za šta imamo ili nemamo energije možemo otpočeti sa traganjem.

Radi lakšeg posmatranja energije predlažem da se poslužite analogijom količine novca i upotrebe u svakodnevnom životu.

Ako imamo visak energije vrlo lep se on moze izbaciti kroz čin seksa i time izbalansirati enrgetski nivo. To sve moze biti blagotvorno na čitav organizam. Veoma je važan stav koji ratnik zauzme po pitanju seksualne energije. Ako ratnik prihvati da je sam seks nešto nepotrebno, ružno, loše, nemoralno i u suprotnosti sa zahtevima sistema kom pripada onda će sam i čin seksa biti pokretač negativnih energetskih vibracija koje će se materijalizovati kroz nekakav čin samokažnjavanja.

Svako za sebe na početku traganja treba videti šta ga pokreće na akciju. Nezadovoljstvo ili zadovoljstvo ili nesto savim treće. Ili drugačije rečeno kada imamo optimalno energije – kada smo enregetski izbalansirani ili ne.

Sa stanovista ega ili samovažnosti energije nikada dovoljano kao i novca. Samovažnost ili ego je uvek u budučnosti u planovima nikako ovde i sada. Tragači tragaju za energijom – ispravnije je reči oni posmatraju i bivaju svedoci toka svoje seksualne energije i pre svega preispituju gde im otiče energija i sagledavaju načine kako je pribavljaju. Ili zbog čega im se stvara napetost u vidu viška ili manjaka energije.

Ako tako gledamo na stvari, generalno možemo videti dve kategorije ljudi uopšte one koji su skloni celibatu i one koji su skloni seksu. Mlitaci bi radije celibat a Dike bi što više seksa. Putevi su potpuno ravnopravni čak i iz perspektive učenja Don Huana. To nigde nije jasno rečeno u knjigama ali se nameće takav zaključak izmedju redova. Svako može naći i podvući one delove u knjizi koji mu idu u prilog, pa je nepotrebno isticati da je samo jedan put ispravan. U knjigama i forumu se može naći dosta mesta gde se navodi da je čuvanje seksualne energije potrebno za sanjanje. Što mnogi sanjači mogu potvrditi kao svoje iskustvo.

Na forumu se moze poronaći i da sanjanje nema direktne veze sa samovažnošču. Što je i moje zapažanje... Mislim da je samovažnost naj važnija tema za svakog ratnika i tu verovatno imamo svi isto mišljenje. Ali ako tako gledamo onda ispada da je važnije da se ratnik bavi svojom seksualnosću nego nego sanjanjam. Seks obiluje samovažošću i samožaljenjem i eto ti sjajnog mesta za tragače, bilo da ratnik preferira celibat ili upraznjavanje. I ovo ne piše u direktno u knigama ali se nameće takav zaključak.

Iskustvo pravog seksa je jedno od naj snažnijih iskustava i najbrži put za zaustavljanje unutarnjeg dijaloga samim tim i energetsko uravnoteženje čitavog organizma.
CITATAT- Drži se svoje unutrašnje tišine i senka će otići. - Možemo li seksom onda terati letače, pitam se ja.

Trenutak pravog seksa je i najveći neprijatelj i ubica ega, jer seks zahteva potpuno predavanje i bivanje ovde i sada. Seks i mesto gde možemo sprovoditi igre i smicalice samorefleksije. Kada je seks prirodan onda ste samo prisustvo nema više ja ti, nema vremena, nema kontrole, jednostavno samo prisustvo. Čin seksa zahteva veliku intimnost, otvorenost, toplinu, fizički dodir, ranjivost, nagost, neverbalna komunikacija... Pre svega veliku spontanosti i visok nivo uspešne neverbalne komunikacije izmadju dva bića.

Ove stavke nas zasigurno vraćaju u doba kada smo bili sasvim mali i bili mnogo bliži sami sebi, svom pravom ja i reagovali uglavnom na taj način.

Samim tim je seks dobra vežbaonica za one tragače koji idu tim putem. Kako ratnik može biti blizak i intiman sa duhom i provoditi više planove ako nije u stanju da bude blizak sa partnerom i bude jedno u tako priprodnom činu.

Kada ratnik posmatra seks sa stanovišta uma onda nastaju i problemi i nije uopšte u seksu, u samom činu nego je seksualni manipulant kojime na pamet navire bezbroj pitanja i ciljeva jednostavno je posmatrač seksa u kome učestvuje samo telo.

Seksualni čin možete koristiti da i vodite energiju duž energetskih puteva ili disati na razne načine ali to je još jedan trik samovažnosti koji će biti čak i blagotvoran za organizam i energetsko tela ali ipak ratnik postaje manipulant koji manipuliše seksualnom energijom i ne doživljava jedinstvo sa partnerom nego ga isključuje, iskorščava. To je manipulacija partnera koja se može damagoški potkrepti što se i radi u nekim sistemima. Privlačnost seksa je ogromna jer dovodi do unutrašnje tišine i dovodi do potpunog energetskog uravnoteženje oba partera. Možete to proveriti u praksi. Nije redak slučaj da se partneri pomire posle seksualnog čina i na sam čin svadje gledaju potpuno drugačije.

U idealnom seksualnom činu na periode gubimo svoj identitet i tako se pripremamo za mnogo veći zalogaj – kada naučimo da je moguće izgubiti sebe u seksualnom činu onda se možemo i pripremati za dalje naukovanje.

Masturbacija ili Vodjenje ljubavi. Ove stvari se skoro i ne mogu porediti. Masturbacija je samo poštapalica gde se na brz način može preraspodeliti energija i za kratko vreme se energetski izbalansirati. Efekti su naravno kratkoročni. Sam seksualni čin je prirodan ali i ujedno komplikovan jer zahteva partnera i intinost sa njim što zahteva angažovanje i sveobuhvatan spektar ličnosti.

Pitanje samog orgazma u seksu je izuzetno važno za tragače. Tragač ubrzo uviđa da orgazam nije praktično neophodan i da je preispitivanje samih igara oko doživljavanja orgazma ili izazivanja orgazma kod partnera mesto za manipulaciju i hrana za samovažnost. O besmislenosti samog orgazama se ne može teoretisati, jednostavno se dolazi na taj nivo gde se i uvidja da je on nepotreban. I tu se prelazi kapija seksualnosti i ulazi u stanje kako bi danas rekli moderno vodjenje ljubavi.

Moguće je doživeti i orgazam kroz partnerov snožaj, ne u bukvalnom smislu kao orgazam već kao osećaj zadovoljenja. Kao empatija u realnom životu kada neko doživi nešto lepo i dovede vas u stanje apsolutne sreće bar na trenutak. Orgazam se može analogno posmatrati i kao odnos prema željama i planovima u životu. Ako ti je veoma važno da isteraš svoju zamisao onda ti je važno i da svršiš ili dovedeš partnera do tog. Kroz traganje shvataš da se neprekidno krećeš između ispunjenja želja, ratnik razume da je važan put a ne i isunjenje same želje. Isto je i sa orgazmom zaista nije neophodan, osim za naš ego, jer svršiti ili navesti parnera na to je neophodno jer onda seks ima svrhu, a ego-samovažnost ne može opstati bez svrhe. Što spektakularnije to bolje i to učvrščuje samovažnost na svojoj poziciji i jača dominaciju jednog partnera. Igre oko orgazma su raznolike i opisane u mnogim knjigama pa da ne davim... Pravi seks traži potpuno predavanje i odsustvo vlastite ličnosti i potpuno prepuštanje...

*

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Tema je zaključana [ne možeš postati/uređivati postove/odgovarati].  [ 4520 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71 ... 226  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.