Citat:
metuzalem je napisao:
milslim da to nece biti kao kolektivna svijest bez pojedinacne, vise mi se cini da ce pojedinac moci pristupiti zajednickom pamcenju po potrebi i želji, nesto kao psi-internet....
Arbitrium:
Nesto kao socijalno-memorijski kompleks o kome vrlo detaljno govore "Ra", al kazu da je to za taj visoki 4. i potpuno etericni 5. denzitet tek.
Socijalno-memorijski kompleks vidim kao celinu u kome se individualna svest potpuno stapa sa svescu grupe/celine. Meni je najbolji onaj deo, „Ako nasi skromni napori budu dovoljni, preci cemo na 7. denzitet i biti Jedno sa svim. Sada smo samo Ra.“ (parafraza, nema sanse da to sada nadjem). I to je izgleda put koji ciklicno prelazimo, od formiranja pojedinacne jedinke, njenog odvajanja od „grupne duse“, zatim procesa individualcije, odn. kristalizacije individualne duse, da bi se
tek onda zapoceo lagani povratak izvoru i sjedinjenje sa Jednim. Nema preskakanja stepenica na putu.
Medjutim, download informacija iz kolektivnog pamcenja jeste moguc. Akasa, Polje, Jungovo kolektivno (za nas na zalost) nesvesno, jer nam je veza sa njime presecena, Kastanedino nemo znanje. Mozemo da povucemo informacije iz Polja ukoliko podesimo prijemnike, ukoliko imamo dovoljan kapacitet da ih primimo i dovoljno znanje da nesto sa njima zapocnemo. Ja sam potpuno sigurna da te informacije i sada povlacimo, uglavnom ih registrujuci kao sopstvene misli i ideje.
No, nesto vece otvaranje ovih kanala cini mogucim i gore-pomenutoj orionskoj grupi

da ubaci
svoje informacije. Nemam mnogo sumnje u ovo – stvar je iskustvene prirode

. Zato, sve dok ne budemo mogli sa sigurnosu da razdvojimo stvari, sve dok nasa svest ne bude dovoljno jaka da razluci, dok nasa slobodna volja ne bude istinski nasa, treba biti izuzetno oprezan sa ovim. Svestan.
Na kraju, kao i sa informacijama koje dobijamo na konvencionalan nacin

.
U vezi sa Apokalipsom: biblijski prikaz karakterise omiljena play-station igrica „nagrada i kazna“ (naravno za one koji dovode u sumnju dogmu i ne slusaju svestenicku elitu), vezivanje za materijalno (vaskrsavanje fizickog tela) i namera da se kod vernika izazove strah.
Apokalipsa znaci otkrovenje: vreme kada ljudima
moze biti vraceno izgubljeno znanje, realna istina koja ce biti obelodanjena. I ako pogledamo malo bolje, to je upravo ono sto se dogadja.
Takodje, sta god neki buduci kosmicki dogadjaj znacio, moguce je da ce u njega biti ukljuceni entiteti, vezani za zemaljski plan, koji nisu u inkarnisanom stanju, ali to sigurno nece znaciti da mrtvi ustaju iz svojih grobova

(vezivanje za materijalno - vaskrsavanje tela).
Citat:
a sto ako je sve ovo iluzija,prevara,sto ako 22.12.2012. prodje kao i svaki drugi 22.12 do tad,sto ako 22.12.2012 ipak shavtimo da smo prevareni,da smo zivjeli u iluziji i da smo istinu trebali traziti negdje drgudje...
Aragorn:
Odlicno razmisljanje, mislim da bi uvek trebalo imati na umu da je i ovo takodje jedna od mogucih opcija. Mozda je bas zbog toga najbolje nemati nikakva ocekivanja, nego raditi na svojim mentalnim programima/sablonima, razmisljati "siroko" i uvek biti otvoren za nove opcije
I ja slicno mislim. Razmatrati ovo kao jednu od opcija, ali je razmotriti.
I uz neophodan rad na svojim mentalnim programima sablonima i ego-tripovima – koji nam u svakom slucaju nece stetiti - razmisliti o jos jednom vaznom delu price o Majama:
4. Majanski 6. svijet je zapravo prazan. To znači da je na nama, kao kreatorima (ne jedinim), da počnemo kreirati novi svijet i civilizaciju koju sada želimo.
Ili promena Orlovih znacenja u novom ciklusu, kako bi ti slikovito rekli postovaoci Kastanede

. (ako sam se tacno izrazila).
A to znaci da ove informacije ni u tom pogledu ne bi trebalo da nas gurnu u neko pasivno stanje. Mi upravo sada, radom na svojim uverenjima, razlucivanjem pozitivnog od negativnog, manipulacije od slobode i svojim konkretnim delovanjem u svakoj svakodnevnoj situaciji mozda zaista kreiramo stvarnost u novom ciklusu.
Znanje i primena znanja uvek cine celinu.