Otvaram post za ljubitelje marihuane čiji sam veliki uživaoc već godinama.
Napokon sam prevladao strahove okoline, i pritiska sistema o toj zabranjenoj supstanci. Kada pogledam iza sebe, uz sve te godine pušenja trave danas se vidim daleko kompletnijom osobom nego ostali sa kojima sam odrasao. Ne boljom, svijesnijom, ljudi jednostavno ne vide mnoge bitne stvari.
Pušio sam cigarete, prestao, smatram ih mnogo štetnijima za ljude nego marihuanu. Jedini sam iz generacije i ekipe koji je počeo i prestao pušiti cigarete.
Marihuana ima mnogo upotreba i u medicinske svrhe. No ja te svrhe ne znam, i ne znam gdje nam trava pomaže u medicini. Znam da smo je do prije 150 godina koristili u tolikim količinama da i moji bake i djedovi pamte da su ju njihovi roditelji sadili i uzgajali. Nije to ista marihuana kakvu pušimo, no vrlo su zapravo slične, one koje su se uzgajale, bile su ajmo reć nekvalitetnije za pušenje.
Čitao sam tekstove kako su od najkorisnije biljke na svijetu napravili simbol zastrašivanja mladih, kako su je kriminalizirali, sve zbog profita.
Ali meni je super drago da mogu doći na jedan ovakav otvoreni forum gdje je mnogo ljudi koji će shvatiti kako su odluke o pušenju na meni samom, te kako zapravo možda niti sami ne znaju dovoljno o temi iz prve ruke da bi osudili takvu naviku. Super mi je ovako kad zapalim, i ovo pišem na forumu jer osječam da ovdje ima više ljudi koji će drugačije reagirati nego da pomisle i osude odmah drogeraš ili slično.
Uživam u sobi, razmišljam o 2-3 voladerosa pripijena na leđa, kad ću ih početi osječati, da me ojačaju novim iskustvom, ima ih ili nema nebitno je, jer nekako sa zadovoljstvom očekujem sva ta iskustva kakva god ona trebaju biti. Svaki sunčani dan mi je ugoda, svaka zraka kroz roletu u sobi, kiša kada pada, ili vjetar kada puše, uživam u tim energijama.
Marihuana nas ne zatupljuje, ne zaglupljuje. Sve su to laži i dezinformacije, i to da one vode prema težim drogama. Sve je to od čovjeka do čovjeka, no ono što sam ja primjetio, društvo koje uživa (samo) marihuanu nikada ne pravi incidente, dok alkohola ima posvuda a ljudi se na njemu hoće rukama podavit.
Mene nije sram toga što pušim travu, i skrivam se od zakona i sistema. Sistem je ionako trul i ne vjerujem mu niti cent, iako su ljudi dobri, jesu, pojedinci, no psihopati na vrhovnim pozicijama ćine nam ovaj planet nemogućim.
Hvala znanju što se više ne osječam izgubljeno ovdje. Znanje nam govori kako ovo jednostavno nije svijet kakvim bi ga ljudi željeli živjeti, tako da se zapravo moramo izboriti da ljudi shvate kako niti oni ne moraju pripadati tom sistemu. Mi smo neprijatelji sistema, a sistem su ljudi koji su nam braća.
Ima li među ovim korisnicima foruma još istomišljenika, uživatelja marihuane, možda sa nekim korisnim il negativnim iskustvima?
Nema da nešto raste u prirodi ili nam priroda sama daje, da nam je zabranjeno, razumijete li taj zakon?