Sada je: pet maj 02, 2025 11:17 pm.

Prijava

Korisničko ime:   Šifra:   Automatsko prijavljivanje  

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 27 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2
Autor/ica Poruka
 Naslov:
PostPostano: uto dec 11, 2007 2:43 pm 
Početnik

Sto se tice price o karijeri, ja ne govorim da ne treba imati posao, naravno i za sirenje znanja treba (nazalost) novac. Ali zasto kazem da necu jurcati za karijerom? Iz vise razloga:

Prvo, to spada pod OPS utjecaj. Mi kao bica treceg denziteta jesmo po definiciji OPS, ali ja se osjecam da mi to ne pristoji i pokusavam svoj zivot uskladiti sa OPD stranom.
Drugo: Ako se fanaticki posvetimo da nadjemo posao nasih snova, mozemo se izgubiti u tom pohodu na nacin da cemo sve vise postati dio sistema, tj da ce on imati vecu kontrolu nad nama. Mozemo izgubiti dragocijeno vrijeme i necemo moci prikupiti znanja koliko da radimo neki osrednji posao bez previse obavezanja k njemu.
Trece: Za napraviti jaku i uspijesnu karijeru, treba dosta vremena. To je nemoguce ostvariti u 2 godine. Posto studiram na menadzerstvu mogu vam s a sigurnoscu reci da bi dosli na menadzersku fotelju na kopnu vam treba 10godina rada na ulaznim pozicijama dok na putnickim brodovima to je 5 goidna. Opet ima izuzetaka ako se nekome posreci ali to su rijetki slucajevi.

Na kraju vi mozete doci do neke karijere ali ubrzo nakon toga ce vas sustici Val i do tada sto ste skupili znanja, skupili ste i onda dolazi ispit.
Ja bih radije radio neki posao bez previse obaveza ka njemu toliko da i dalje mogu traziti i siriti znanje.

Ne zelim da ovo sto sam napisao uvrijedi ili omalovazi ikoga. Ovo je u potpusnosti moje misljenje i samo moje. Svatko ima svoju viziju o karijeri i ja ne zelim to da mijenjam. Samo sam ispoljio moje gledanje na to.

Naravno, kao sto blue_jay kaze, lakse se snaci ako imas jacu poziciju jer smanjujes broj ljudi koji se mogu istresati po tebi. Ali opet to ide od pojedinca do pojedinca. Netko ce dozvoliti da ga jasu a netko nece nego ce se ili boriti ili naci drugi posao. Svatko ce drukcije odreagovati na izazove sistema shodno njezinom/njgovom znanju koje posjeduje. Jer kao sto je svima poznato, znanje stiti i ako ste citali transkripte znate nacin kako obrnuti crpljenje energije i dati izvoru koji crpi kontra udarac ( u kratkim crtama-postani svestan/sna da neki OPS denzitet crpi energiju iz tebe, i kad shvatis to, nedaj mu tu hranu. Smiri se, pocni razmisljati vedro, izbaci mrznju, bijes, patnju iz uma, i osjetit ces olaksanje - radio sam u hotelu na recepciji gdje ljudima uglavnom sluzis da se istresaju po tebi kad im nesto ne valja i da nisam imao ovog znanja propao bih jer sam emotivna osoba).

Opet kazem, svaka individua ce prici ovim pitanjima u zivotu tipa karijera, obrazovanje, na svoj nacin shodno onome sto ju je ili sistem oblikovao ili sto se skupli znanja i napravili svoje stavove. Na vama je da odlucite i nemojte traziti da vas drugi vode i savjetuju kroz vase odluke jer vi vec imate odgovore u sebi samo sto trebate je da se zavucete malo dublje i da ih dosegnete. Svi vec imamo znanje u sebi, kao sto su Cassiopejci to rekli u transkriptima. Mi samo moramo postati svjesni, da filterisemo informacije iz okoline i da prepustimo znanju da izdje na vidjelo. Naravno nije lako, ali cemu drugo nam sluze ovakvi forumi i linkovi tipa Galaksija?
:D

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto dec 11, 2007 2:58 pm 
Član foruma

JaSamJa je napisao/la:
Trece: Za napraviti jaku i uspijesnu karijeru, treba dosta vremena. To je nemoguce ostvariti u 2 godine. Posto studiram na menadzerstvu mogu vam s a sigurnoscu reci da bi dosli na menadzersku fotelju na kopnu vam treba 10godina rada na ulaznim pozicijama dok na putnickim brodovima to je 5 goidna. Opet ima izuzetaka ako se nekome posreci ali to su rijetki slucajevi.

Možda , a možda ne.

Ovo društvo te ne uči kako da radiš za sebe , već kako da radiš za drugoga.

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto dec 11, 2007 8:44 pm 
Moderator

Citat:
Sto oni u sustini rade? Po meni, prvobitno nas uce da postanemo jedan jaki OPS, tacnije to kako ne smijemo pruziti milosti suradnicima i konkurentima jer ako to dozvolimo, propast cemo u poslu (studiram Menadzment). Jos jedna stvar koju nas uce je to kako da, na sto laksi nacin, prihvatimo sistem, ili matrix, i kako je to jedini nacin da postignemo nesto u zivotu.

Jedan od problema je u tome sto posao vecinom posmatramo kao svojevrstan vid statusnog simbola, naravno, nametnutog spolja. Da nam je neko rekao da je veoooooma cool cepati drva i ako bismo za to dobili odgovarajuce uvazavanje (citaj energiju) svi bismo pilili kao ludi i lomili se da posle 10god. dobijemo radno mesto cepaca drva I. :mrgreen:

Pored statusnih zanimanja (paznja zadobijena tzv. uvazavanjem na osnovu statusa), omiljeni nacini za crpljenje energije u svetu rada su mogucnost da se drugima zapoveda, da se oni kontrolisu i da se ima moc odlucivanja nad njihovom sudbinom.

Takodje, kompulzivna potreba za paznjom koja se zadovoljava proizvodnjom dovoljnih kolicina gluposti kojima bi bilo pozeljno da se drugi sto vise bave. #-o Grupa u koju bih pored sitnih kriminalaca i ekscentrika raznih vrsta svrstala i izvestan profil politicara :mrgreen: (ne sve, ima i malignijih tipova). Kao razmazeno dete koje nestaslukom privlaci paznju svojih roditelja. Samo im na zalost za privlacenje paznje na raspolaganju stoje znatno opasnije igracke. :?

Cini mi se da stvari postanu prilicno transparentne kada ih sagledamo preko principa energetske razmene.

Citat:
Mene je upravo faks doveo do stranica galaksije jer kao strucna osoba radim i mogu minimum 50% da surfam po netu jer i 10% moga rada meni isplati dan. Da radim bilo koji manje kvalifikovan posao fizicki ili kakva sekretarica, uzjasili bi mi za vratom sve i jedan radni minut i iscrpili svu energiju tako da bi se tesko mogla posvetiti bilo kakvom istrazivanju za svoju dusu posle.

Mislim da nema niceg problematicnog u sticanju novih znanja i jos bitnije vestina. Naprotiv :!: Problematicno je ono sto je JasamJa odlicno opisao kao nametanje jednog OPS modaliteta ponasanja i razmisljanja u svetu rada. Uz sugestiju da cemo propasti ako se budemo drugacije ponasali.

Medjutim, nesto neobicno sto sam uocila u firmi u kojoj trenutno radim: gotovo ravnomerna zastupljenost oba principa. Ni na jednom prethodnom poslu ovu podelu nisam tako jasno uocavala.
Od top-menadzmenta pa do dole su zastupljeni ljudi koji veoma svesno ulazu poprilicnu energiju u stvaranje sto boljih medjuljudskih odnosa, negovanje dobre saradnje cak i sa konkurentima, unosenje jednog humanog elementa medjusobne podrske u posao, stvaranje coveku primerenog okruzenja i atmosfere i ... oni drugi. Gotovo savrsena ravnoteza na svim nivoima. Strana firma, a predstavnika obe grupe ima i medju ovdasnjim i stranim. A ono sto mene licno raduje je sto mogu da primetim da prva grupa nekako uspeva da iznadje neka nova, prilicno inventivna resenja i argumente za uobicajena prebacivanja tipa „Placamo te da donosis profit firmi, a ne da unosis empatiju u pricu.“ Hehe.

Sasvim obicni ljudi koji svakodnevno vode i moram reci cesto dobijaju bitku za pravo da sebi obezbede egzistenciju a pri tome ne izgube element ljudskosti i individualnost. :wink:

Ajd’ nek je sa srecom na diplomskom! :wink:

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon jan 07, 2008 1:44 am 
Početnik

Pozdrav svima. Opet ja. :) Diplomski napreduje dobro, skoro kao sto sam se nadao da ce ici. Sad, za jedan dio diplomskog moram uraditi anketu. Ja sam je napravio i evo linka:

http://www.tigersurvey.com/survey.php?survey=4485

Molio bih sve one koji pogledaju ovaj post da urade anketu. Nece vam trebati vise od 5 min.
Samu anketu sam podijelio u 3 oblasti. Prvi dio je generalno vezan za to koliko tko pridodaje vaznost spoznavaju sebe, zatim ide dio koji ispituje upletenost religije (nju sam odarao kao fokus i ona ce mi sluziti kao jedan model tipicne manipulacije) i na kraju ide kao neki zaljucak. Vjeovatno sam mogao napraviti jos par pitanja ali onda bih smorio ljude :) tako da sam stavio neka pitanja koja smatram osnovnim za moju istragu.
Sad, sa 90% sigurnosti mogu odrediti kako ce vecina odgovoriti na anketu s obzirom da jedino mi shvatamo sto se dogadja okolo nas ali nema veze., svejedno ce biti od velike pomoci. Ako imate blog ili neki drugi forum, nece skoditi da prekopirate link za anketu. :)

Unaprijed hvala svima!

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon jan 21, 2008 11:13 pm 
Član foruma

Hej student!

Deder ispravi u anketi -

nije MESS (nered)

već je MASS (misa)

A može bit nitko će uočiti... (što je zbrkan ovaj naš jezik u gramatici; ako nitko neće onda svi hoće ?!?)
He-he, ja sam nitko...
:?

A možda su svi vidjeli,
Hej, pa i ja sam svi
:shock:

pa mudro šute.
Ja sam izuzetak...
:oops:

? ? ?

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet jan 25, 2008 3:16 pm 
Početnik

Hehe, hvala ti puno. :) Nadam se da nije puno ko uocio, ali sad je pekasno :D

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon mar 17, 2008 4:46 am 
Početnik

Hola ljudi, vratio sam se :) Zadovoljstvo mi je da vam kazem da sam zavrsio svoj diplomski rad koji zelim podijeliti sa vama. Na dnu posta mozete naci RaidShare link za download.

Da odgovorim proslim skepticima (i ja sam bio ponekad), projekat je bio jako uspijesan. Daleko od toga da se hvalim ali rad je dobio ocijenu 'A'(po americkom nacinu ocijenjivanja). Prezentacija je bila jos bolja. Bilo je 30-ak ljudi (jer su dolazili i na druge prezentacije) i svi su bili iznenadjeni sa predstavljenim cinjenicama. Na kraju ostvario sam svoj cilj a to je bio da upalim iskru interesovanja i sumnje u ljudima koja ce ih navesti da traze jos znanja.

Ovaj projekat nije pod autorskim pravima i zelim da ga sirite dalje jer je informativne svrhe. Svatko ima pravo da zna. Sto se tice samog rada bio sam pod odredjenim ogranicenjima, prvobitno vremenskim, tako da nisam stavio sve podatke i informacije koje sam mislio ali ako nista drugo nudi jedan sazetak o nekim problemima. Nadam se da ce te uzivati u njemu. Ako bilo tko zeli jos informacija, slobodno pitajte.

http://rapidshare.com/files/100127779/B ... v_SP08.doc

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 27 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju.