Sada je: uto maj 06, 2025 11:22 pm.

Prijava

Korisničko ime:   Šifra:   Automatsko prijavljivanje  

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Tema je zaključana [ne možeš postati/uređivati postove/odgovarati].  [ 4520 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48 ... 226  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov:
PostPostano: sri nov 14, 2007 11:56 pm 
Član foruma

pa ovako. ono citiranje pedisica trebalo je da bude vizuelna predstava onoga o čemu on govori /ćuteći/.kada bih pokušao da predstavim svoj stav prema njegovom pojavljivanju /sudeći po onome što je do sada pokazao, a toliko znanje i iskustvo, ratnici,ej/, moj post bi izgledao isto tako :mrgreen: ta tišina, tajanstvena, najviše mi liči na onu tišinu koja nastupi izmedju artiljerijske pripreme i juriša pješadije :?

jedva čekam da se vratim sa posla da bih vidio šta ima novo na forumu /baš sam se primio, a ?/ i šta me dočeka, neko mudrovanje u kratkim crtama, neko nadmetanje ko će kraće, haiku zavladao forumom.kao da don huan nije bio dovoljno tajanstven u svojim odgovorima karlitu /mada se prilično akademski izražavao za jednog indijanca, jel? ali tu se radi o tom pristupu bezgraničnom izvoru znanja, pa neka ga malo :mrgreen: /moram da priznam da mi pomalo nedostaju oni postovi / pa i stalkerovi :wink: / iz kojih je moglo dosta toga novog da se sazna. isto tako moram da priznam da sam, skoro odmah po njegovom pojavljivanju, pomislio da je dragan samo odstupnica stalkerova, tj. njegov "alter ego" , a zbog njegovog sukoba sa nekim članovima ovog foruma ali kako vidim ta pretpostavka više ne važi, ili važi, ili ne..? u svakom slučaju to me više ne interesuje. razbijam se vježbajući tenzegritet, time sam trenutno okupiran. pa da ne dužim, odoh da se razbijem još jednom \:D/

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet nov 15, 2007 11:37 am 
Član foruma

Citat:
Osjećaj
Oni koji promatraju,
ne vide.

Ova ti je dobra !

Dragan

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet nov 15, 2007 1:06 pm 
Moderator

Dragan Pedisic je napisao/la:
Citat:
Osjećaj
Oni koji promatraju,
ne vide.

Ova ti je dobra !

Dragan

Hoćeš reći da je osječanje svijeta oko sebe zametak viđenja?

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet nov 15, 2007 2:12 pm 
Član foruma

Citat:
Hoćeš reći da je osječanje svijeta oko sebe zametak viđenja?

Da, ljudi koji predobro i previse osjecaju ovaj svet ne vide onaj svjet.
Pravim ratnicima je u stvari onaj svet, ovaj svet.

Vidim da su neki ljudi zacudjeni mojim minimalnim pisanjem na forumu.
Stvar je jednostavna, neki mogu napisati malo da bi to znacilo puno dok neki moraju puno pisati, da bi to dobilo neko znacenje.

U nemom znanju nema puno reci, ustvari, nema ih uopce.
Tako da je dovoljno napisati samo nesto, da bi to znacilo sve.

Kastaneda je za mene uvijek bio potpuno razumljiv u svojem pisanju, mada neki iz tog citanja nisu uspeli puno procitati i to su povezali sa tajanstvenoscu Kastanedinog pisanja.

Dragan

Zadnja izmjena: Dragan Pedisic; čet nov 15, 2007 4:20 pm; ukupno mijenjano 1 put/a.

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet nov 15, 2007 3:45 pm 
Član foruma

na ovom forumu ima barem desetak postova čiji autori / a iz tekstova se vidi da se radi o inteligentnim i osjećajnim ljudima/ tvrde da im je ponovno iščitavanje kastanedinih knjiga, uvijek iznova omogućavalo nove i dublje uvide u ovu materiju.
eto , neki su pravi srećnici pa im je sve odmah jasno i sve znaju :notworthy:

odoh ja, znate već \:D/

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet nov 15, 2007 4:14 pm 
Moderator

Nema kraja ni početka "znanju" pa mu tako treba i pristupiti, riječi don Huana su vrlo slojevite jer je bio "čovjek od znanja" i uvijek ima još nešto za prepoznati u njima.

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet nov 15, 2007 6:43 pm 
Član foruma

Citat:

Da, ljudi koji predobro i previse osjecaju ovaj svet ne vide onaj svjet.
Pravim ratnicima je u stvari onaj svet, ovaj svet.

Vidim da su neki ljudi zacudjeni mojim minimalnim pisanjem na forumu.
Stvar je jednostavna, neki mogu napisati malo da bi to znacilo puno dok neki moraju puno pisati, da bi to dobilo neko znacenje.

U nemom znanju nema puno reci, ustvari, nema ih uopce.
Tako da je dovoljno napisati samo nesto, da bi to znacilo sve.

Kastaneda je za mene uvijek bio potpuno razumljiv u svojem pisanju, mada neki iz tog citanja nisu uspeli puno procitati i to su povezali sa tajanstvenoscu Kastanedinog pisanja.

Dragan

Slazem se potpuno,pa ja cak nisam procitala ni jednu Kastanedinu knjigu do kraja,vazni su samo osecaji,ja disem,jedem,hodam,gledam srcem,glava nema nikakvog efekta,mada imam ogromnu glad za znanjem.Celo telo mi pulsira kao srce,vibracije struje,stalno sam u tisini,i za to mi nisu potrebne nikakve knjige niti koncentracija ni vezbe...Samo srce i materica,ljubav...Dok ovo pisem u tisini sam,srce kucka na tastaturi vibracijama koje idu do jagodica....Ali,nadam se cika Dragane da vi vodite ego,a ne on vas koga naslucujem iz vasih poruka...Bez obzira na sve moje sposobnosti,ne smatram ljude nizima od sebe,vec me samo obuzima tuga sto ne mogu da pomognu sebi(ili ne zele,za sta nisu krivi) i sto ne mogu ni ja da ih prodrmam sve.Duh sam bira.

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet nov 15, 2007 7:01 pm 
Moderator

Pa Marijo najedi se znanja do sita kad god možeš :).

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet nov 15, 2007 7:38 pm 
Član foruma

Citat:
....Ali,nadam se cika Dragane da vi vodite ego,a ne on vas koga naslucujem iz vasih poruka...

Draga Marija, ja se svog ega uopste ne secam, davno sam ga zaboraveo.
Al vidim u tebi energetsku vatru, koja samo ne eksplodise.
Zamisli samo da se spoje tvoja mladost i moja starost, tvoja mlada prekrasna, neiskusna energija i moja stara, jaka iskusna energija.
Mislim da bi to bila bomba poput Hirosime.

Dragan

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet nov 15, 2007 7:41 pm 
Član foruma

Upijam koliko god mogu,a mogu dosta... :)
Time zadovoljavam svoje ljudske potrebe koje zauzimaju mali procenat,ali moj duh zeli nesto drugo... :)
Ma...nije bitno :) Vazno da smo se nasli i da cemo se udruziti jednom :)

:))))))))
Volim vas sve!!!I to ne kazem tek onako.Moje srce je veliko.

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet nov 15, 2007 7:52 pm 
Član foruma

Citat:
....Ali,nadam se cika Dragane da vi vodite ego,a ne on vas koga naslucujem iz vasih poruka...

Draga Marija, ja se svog ega uopste ne secam, davno sam ga zaboraveo.
Al vidim u tebi energetsku vatru, koja samo ne eksplodise.
Zamisli samo da se spoje tvoja mladost i moja starost, tvoja mlada prekrasna, neiskusna energija i moja stara, jaka iskusna energija.
Mislim da bi to bila bomba poput Hirosime.

Dragan

Ali kad ja dodjem u vase fizicke godine sama po sebi bicu takva bomba,medjutim,bez svih vas propala bih,a sa mnom...:(
Nadam se samo da necemo svi morati cekati moje fizicke godine.Energija mi jeste prekrasna i jaka,zahvaljujuci dragom mi duhu,ali svakako treba da radim na njoj,vec sam pocela.Pozdrav za vas cika Dragane,ali, i sami znate da ce nam biti potrebna i energija svih ostalih ratnika,bez jedinstva nista,evo...upravo mi se smesi duh i odobrava moje reci :) VOLIM VAS SVA BICA ZEMLJE! :))))))
Vezbajte ljudi,radite stalno!Sve radite srcem,disite,spavajte,ruckajte,druzite se...Sve!Iskljucite mozak,nepotreban je. :))))) I ja vas volim!Pogazicemo miseve od stranaca.Osecam njihov strah svuda gde prodjem :))) Smejte im se u lice dok ih budete gazili... :)))))))

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet nov 15, 2007 7:57 pm 
Član foruma

-da se nadovežem na marijino nečitanje kastanede.

eto ,pročitao sam par knjiga od kastanede,al i ako ih ne pročitaš možeš se osloboditi, na neki način sve što on opisuje na neki sam način i sam znao, teme jesu revolucionalne ali ipak poznate, brijem da je to tiho znanje u igri.

Ipak ti savjetujem da ih pročitaš jer su zabavne a i u životnome iskustvu ti je ipak možda promaklo, a i zabavne su, pokušavam ih ne čitat previše u šutu, da uđem dublje u njih,al neke su stvari jednostavno odlične!

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet nov 15, 2007 8:06 pm 
Moderator

Marija:) je napisao/la:
Pogazicemo miseve od stranaca.Osecam njihov strah svuda gde prodjem :))) Smejte im se u lice dok ih budete gazili... :)))))))

Ne bih se ja tako ratoborno postavio na tvojem mjestu, s tim se hrane također, ali zbilja!
Oni će sami od sebe okopniti ili odseliti ako ne budu imali što jesti, a gaziti ih nemoj jer bi uživali u tome i podjarmili te još više.

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet nov 15, 2007 8:23 pm 
Član foruma

promatrač je napisao/la:

Ne bih se ja tako ratoborno postavio na tvojem mjestu, s tim se hrane također, ali zbilja!
Oni će sami od sebe okopniti ili odseliti ako ne budu imali što jesti, a gaziti ih nemoj jer bi uživali u tome i podjarmili te još više.

Pa na to sam mislila,da svaki covek postane neukusan za svog letaca i da im se smeje kad se budu oprastali. :) Ja sam im odavno neukusna :)

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet nov 15, 2007 8:45 pm 
Moderator

Marija:) je napisao/la:
promatrač je napisao/la:

Pa na to sam mislila,da svaki covek postane neukusan za svog letaca i da im se smeje kad se budu oprastali. :) Ja sam im odavno neukusna :)

Onda super :), treba im dati pusu na rastanku. :shock:

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet nov 15, 2007 9:20 pm 
Član foruma

Bivši kolega s posla

Imao sam pre par godina kolegu koji je imao neverovatnu želju da bude prvi u svemu...On se razumeo gotovo u sve...Bio je najgrlatiji kada se pričalo o narednim poslovnim zadacima,ukazivao svojim šefovima šta sve još treba uraditi,i tako...Bio je galamdžija koji je mnogo pričao a kada je trebalo da se radi maksimalno zabušavao...Naravno kada se pojavi neka nova stranka ili bilo koja nova osoba na poslu on bi joj besplatno nudio sve vrste usluga samo kako bi dokazao da je najbolji...
Bezbroj puta mi bismo u laboratoriji radili svoje poslovne zadatke a on bi stajao kraj svog stola i beskrajno nam pričao i uveseljavao nas dok smo mi svoje završavali...A kasnije bilo je onih koji bi umesto njega ili sa njim završavali njegov deo posla.Najinteresantnija situacija je bila kada je dobio jednom prilikom neki zadatak gde je trebalo i malo pomučiti se...
Tada je cela 3 dana išao od kancelarije do kancelarije kako bi svima objasnio kako je dobio težak zadatak ali će se s njim izboriti...(ovakve zadatke su inače svi ostali redovno radili)A onda bi tri dana radio ono što ostali rade 3 sata....I u ta 3 dana često bi se pojavljivao kod ostalih i govorio kako je to teško...A ostali-e oni su se smejali iza ledja,i naravno bili fini....
i još nešto...
Ako kreneš putem i zastaneš gadjati svakog psa koji zalaje na tebe i ako još kreneš objašnjavati zašto si ga gadjao,teško ćeš stići...a nema vremena...nema...

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet nov 15, 2007 10:55 pm 
Moderator

Mislim da je prošlo vrijeme OPS-a, ili se varam?

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet nov 15, 2007 11:42 pm 
Član foruma

Citat:
Nadam se samo da necemo svi morati cekati moje fizicke godine

Draga Marija,
nekako mi je cudno da si Marija prije bi reko da si Mario.
Na pocetku pises da si neiskusna a onda kazes da si vec odavno neukusna za lizarde.

Ne drzi mi bas vodu ovaj tvoj nick Marija:)

Dragan

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet nov 15, 2007 11:45 pm 
Član foruma

iskustvo ne mora nužno imati veze sa duhom. Netko se rodi sa vrlo čistom vezom sa duhom, takvi smo i marija i ja , samo što je njena energija mnogo veća , kao što si i sam rekao , da bi mogla eksplodirati :roll:
:mrgreen:

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet nov 16, 2007 12:50 am 
Član foruma

Draga Marija,
nekako mi je cudno da si Marija prije bi reko da si Mario.
Na pocetku pises da si neiskusna a onda kazes da si vec odavno neukusna za lizarde.

Ne drzi mi bas vodu ovaj tvoj nick Marija:)

Dragan

Dragi cika Dragane,ja sam Marija.Odavno sam im neukusna svakako,a neiskusna sam u smislu da jos nisam krenula da radim tenzegritet i rekapitulaciju,za to sam skoro saznala.Tek treba da ojacam.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Tema je zaključana [ne možeš postati/uređivati postove/odgovarati].  [ 4520 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48 ... 226  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.