Sada je: uto maj 06, 2025 9:57 pm.

Prijava

Korisničko ime:   Šifra:   Automatsko prijavljivanje  

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Tema je zaključana [ne možeš postati/uređivati postove/odgovarati].  [ 4520 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47 ... 226  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov:
PostPostano: ned nov 11, 2007 10:23 pm 
Član foruma

Arja je napisao/la:
Pozdrav, Dragane! Dobrodosao!
Jel’ to to? Ako jeste, da li moze nesto vise o tome?

Draga Arja,

hvala na dobrodoslici!
Da to je to, sve si sama vec rekla ostalo se nemoze opisati recima, vec samo nemim znanjem. Znao sam da ce to netko prepoznati, radite to i uhvatit cete paznju sile.

Dragan

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned nov 11, 2007 10:29 pm 
Član foruma

He he...Arja,mislim... =D> Bravo!
Covek se pojavio ne da nam prica nego sa avatarom koji sve govori a sto sam onda odmah simbolicki opisao kroz pesmu...Slika je veom,veoma mocna i osecam da sada mogu da kazem!
Ali ima jedna stvar koju se niko nije usudio da pita Dragana!Ko je treci neprijatelj?Letaci ili...?Zaista imam osecaj da pored letaca ima tu jos necega...
Dragane,iskreno se radujem tvom pojavljivanju...Pa ocekuje se po koja rec ili takodje neki stos koji cemo da uhvatimo...a mozda i necemo...
Veliki pozdrav svima!

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned nov 11, 2007 10:31 pm 
Član foruma

He he,i Dragan se pojavio dok sam pisao prosli post...Ma da!

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned nov 11, 2007 10:41 pm 
Član foruma

charmer_forever je napisao/la:
Ali ima jedna stvar koju se niko nije usudio da pita Dragana!Ko je treci neprijatelj?

strah
jasnoca
moc
starost

Cetri neprijatelja!
Sve je fino napisano i objasnjeno u knjigama.

Dragan

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned nov 11, 2007 10:57 pm 
Moderator

Hvala, Dragane!
U toj sam knjizi pronasla veoma zanimljive vezbe disanja i vecinom ih isprobala.
Onaj na primer gde je leva ruka ispred tela i prsti spusteni prema zemlji, pri cemu se gleda u jagodicu srednjeg prsta i svest seli u zemlju. Duboko se udise u pokusaju da srednjim prstom izvucemo energiju kao kapljicu lepka. 8) Osecam jasan dotok energije i cini mi se da, kada zatim pomerim ruku u tom polozaju mogu da premestim energiju gde zelim po telu.

Medjutim, sa ovim ’antenama’ ne znam sasvim sta da radim. Da li se prsti/ruka pomeraju, na koji nacin se to povezuje sa disanjem ...? Neku vrstu energije osecam, ali mnogo manje odredjeno. I ne znam bas sta bih sa njom... 8) No, ja po svemu sudeci i ovako imam problem sa tom namerom. 8) Za sada merkamo jedna drugu. :wink:
Slika je stvarno super, eksperimentisacu malo.

Citat:
He he,i Dragan se pojavio dok sam pisao prosli post...Ma da!

Vidis sta ti je sinhronicitet :wink:

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned nov 11, 2007 11:11 pm 
Član foruma

Hvala Dragane!
Pred ocima mi 3 devetke...
Devetka je broj ponavljanja svih vezbi ili carobnjackih aktivnosti koje treba izvoditi.Broj 9 je magican i zato predlazem da bilo sta da radite to uradite 9 puta...A jos kada biste 3 puta po 9 puta....

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon nov 12, 2007 12:13 am 
Moderator

U radu je spas!
Ma što radili predano i disciplinirano (za što je potrebna borba sa samim sobom), idemo na bolji STALNI položaj skupne točke!

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto nov 13, 2007 8:13 pm 
Član foruma

Vreme i zaustavljanje vremena

Kako zaustaviti vreme i ostati i po izgledu i vitalnosti na istom ili se cak i podmladiti?Ova pitanja su mucila mnoge tokom vekova i bezbroj njih je tragalo za tajnom vecne mladosti.Odmah cu se ograditi od toga da ja sigurno znam tajnu svega ovoga ali imam utisak da "ima necega" u ovome sta cu reci.
Prvo treba sam pojam "vreme" razgraniciti i dovesti u vezu sa pojmom "percepcija".Kao prvo vreme je Erkart Tolle podelio na klasicno vreme pod kontrolom uma i na satno vreme.Zbog namere smrti koju su nam letaci utisnuli merenje vremena ide kao jos jedna zamka da ljude udalje od prirodno mnogo duzeg zivota koji bi imali i kako bi vladali njima.Vreme se meri-starost se podrazumeva kada prodje odredjena kolicina vremena i to je to.Zna se da kada se ostari tada se umire...
a zasto se stari?Pa letaci nameravali umesto nas...Ali sta kad mi preuzmemo kontrolu nad sobom /he he ovo smesno zvuci/.Mozemo li mi da nameravamo suprotno?Pa naravno da mozemo...E sad,tu je veliki posao pred nama ali to treba imati u vidu...Treba uci u sadasnji trenutak-u sto dublju tisinu...ici dalje i dalje...Telo mora biti prozeto vibracijom sto je uostalom i posledica tisine...Lice treba trljati energijom iz prstiju onim pokretima koje je opisala Taisa Abelar.Lice je malo teze prozeti vibracijom na pocetku pa je pomoc ruku veoma dobrodosla.Sta sa time ima percepcija?Percepcija je opazanje svega oko nas....Ona se razvija...Sto si uronjeniji u sadasnji trenutak-SADASNJI TRENUTAK JEDINO I POSTOJI ,bices blizi i precizniji u percepciji.Nasa percepcija kasni...Mi ne vidimo ono sto je bas sada nego nesto drugo...Otud vidjenje dogadjaja koji ce se desiti...Ne to nije buducnost-to je sadasnji trenutak koji je neko video.Cesto puta vam bude pred ocima neko ko ce vas pozvati za 5 minuta...Pa to nije slucajno-to je dogadjaj SADA koji samo izgleda kako je buduci!Otud vidovnjaci vide!Oni ne vide buducnost!Oni vide sada koje je naizgled buducnost...Uh ovo je tesko reci i prekidam ovaj deo...Ko razume,shvatice..hehe...
Sto se tice satnog vremena njega jedino Tolle preporucuje.Da prihvatimo racunanje vremena samo zbog raznih obaveza u drustvu,posla ali da nikako ne prihvatimo da je to nesto sto vuce ka starenju...Da ne budemo u tome energetski-evo sada mi to pada na pamet pa ga i pisem.
Otvaram raspravu na ovu temu jer "Starost" je jedan od neprijatelja.
Jos jedna opaska...Ovo sam ja vec ko zna kad napisao al ga tek sad primecujem to jest opazam...Radicu na smanjenju te razlike...To bih svima preporucio...

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri nov 14, 2007 2:22 am 
Član foruma

Volim vas sve!!!Kad bih samo znala kako sliku na avatar da stavim...bas me zanima kako cete mi prokomentarisati dusu,koliko jako cete osetiti...hmmm...

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri nov 14, 2007 2:58 am 
Moderator

charmeru, reci cu slicnu stvar ko i ti ali drugim rijecima

Uroniti u nijemo znanje i hodati svijetom, imati aktivnu vezu sa drugim ja i mladost će dugo biti tu.
Samo tako se može i opstati, jer ko se jednom pravo uputi stazom znanja, energije za živjeti dalje će naći samo na toj stazi...na svim drugima će brzo okopniti.
Znanje je u nama i doslovno svugdje oko nas i svaka veza s njim dalje proširuje i mijenja percepciju.
Znanje samo sebi krči put kad jednom krene i štiti nas loših utjecaja sve bolje i bolje.

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri nov 14, 2007 11:36 am 
Član foruma

promatrač je napisao/la:
charmeru, reci cu slicnu stvar ko i ti ali drugim rijecima

Reci cu i ja isto to ali jos krace:

Unutarnja Tisina

Dragan

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri nov 14, 2007 12:09 pm 
Član foruma

charmer_forever je napisao/la:
Hvala Dragane!
Pred ocima mi 3 devetke...
Devetka je broj ponavljanja svih vezbi ili carobnjackih aktivnosti koje treba izvoditi.Broj 9 je magican i zato predlazem da bilo sta da radite to uradite 9 puta...A jos kada biste 3 puta po 9 puta....

9 na norveškom se kaže NI :wink:

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri nov 14, 2007 12:33 pm 
Član foruma

Dragan je napisao:
Reci cu i ja isto to ali jos krace:

Unutarnja Tisina

Uzeo si mi misao iz materice :)

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri nov 14, 2007 3:08 pm 
Član foruma

Arja je napisao/la:

Ispružila je svoj mali prst i kažiprst, a potom napravila krug dodirujući palcem jagodice dva preostala prsta. Rekla mi je da je to signal koji služi da bi se uhvatila pažnja te sile i da bi joj se dopustilo da udje u telo pomoću energetskih linija koje se bilo završavaju, bilo počinju u jagodicama prstiju.
„Energija dolazi pomoću kažiprsta i malog prsta kada su ispruženi kao antene“ – objasnila mi je i pokazala ponovo isti pokret – „Potom je energija uhvaćena i čuva se u krugu koji sačinjavaju preostala tri prsta.“
Rekla je da pomoću ovog posebnog položaja ruke možemo da uvučemo u telo dovoljno energije da bi se ono izlečilo ili ojačalo ili da bi se promenila raspoloženja i običaji.“

Jel’ to to? Ako jeste, da li moze nesto vise o tome?

taj polozaj sa prstima i to bas palca i malog prsta se meni desava spontatno na lijevoj ruci, jako mi pase taj osjecaj. no ja nisam siguran o cemu je tocno rijec kod te pojave.

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri nov 14, 2007 3:15 pm 
Član foruma

He he...moze se sve reci ukratko-"Unutrasnja tisina" ali sam hteo da motivisem ljude sta sve mogu njome dobiti...

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri nov 14, 2007 3:52 pm 
Član foruma

Dragan Pedisic je napisao/la:

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri nov 14, 2007 3:56 pm 
Član foruma

šta je bre ovo? neki lakonski forum? stalkeru, vrati se, sve smo ti oprostili . #-o

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri nov 14, 2007 7:09 pm 
Član foruma

Kriger,
nemoj misliti da neko zna vise od tebe!Ne mogu da prevedem to!Za mene je radost bez voljnog povoda!Znas da postojis,tvoje fizicko telo plese plesom radosti sa tvojim unutrasnjim bicem,sa dvojnikom.Njihov odnos je odnos igre,ljubavi i avanture...I tu je sve!Kod svakoga...!

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri nov 14, 2007 8:07 pm 
Moderator

Ljudi vole imati autoritete i vođe, vole vidjeti da se nešto dešava.
To im daje privid sigurnosti.
No put znanja nije takav.
Istina je da je svak sam za sebe, no to nikako ne znači da je usamljen, jer teži kolektivnoj svijesti i čistoj vezi s duhom.
Ako se netko boji da ne može sam ostvariti vezu sa duhom jer nema nekog jakog da ga pogura, nije istina da nema. Mnogi su ljudi provodnici duha za čitav puk.
Namjera je široka stvar, a i kozmička situacija nam ide na ruku.

Ovo ne pišem zato jer misim da svi trebaju da zašute i svak pobjegne na svoju stranu, nego ko neku ratničku utjehu :).
Uvijek me veseli da čujem tuđe spoznaje, posebno ako su jake i predstavljaju novu prekretnicu u životu. :)

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri nov 14, 2007 10:06 pm 
Član foruma

Sanjaj
Or´o gnijezdo vrh Timora vije,
jer slobode u ravnici nije.
Tragaj
Sam u gomili,
savršenom kretnjom skriven.
Krigeru
Dva lica Jednog,
oni jesu.
Besprijekorno
Ljubazno prede,
smrtonosna maca.
Osjećaj
Oni koji promatraju,
ne vide.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Tema je zaključana [ne možeš postati/uređivati postove/odgovarati].  [ 4520 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47 ... 226  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.