Sada je: sri maj 07, 2025 4:20 pm.

Prijava

Korisničko ime:   Šifra:   Automatsko prijavljivanje  

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 1264 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30 ... 64  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov:
PostPostano: pet okt 26, 2007 10:45 pm 
Početnik

Cartman je napisao/la:
Dobri ljudi sta se desava sa i oko nas ???? Jeli jos itko u zadnje vrijeme primjetio znacajne promjene u okolini i u sebi... Ljudi postaju chudni, jako chudni , sve vise mladih umire, ginu , idu pogresnim putem , putem samounistenja... Nagle promjene raspolozenja... Jeli samo ja to vidim/osjetim ili nas imas josh ? :?: :?

Reiki se ne primijenjuje da bi rijesavao probleme koji nastaju u vrijeme budjenja kundalinija.
Budjenje kundalinije se moze desavati svakodnevno i mnogo puta se desi a da ga uopce nismo svijesni. Jednostavno se probudi i ponovno zaspe.
Da bi ga se potaklo na budjenje treba raditi vjezbe stiskanja medjice iznedju anusa i spolovila, no ahi ida, pingala i shusumna nisu otvorene, nece doci do potpunog budjenja kundalinija. Prema vedama, znak budjenja kundalinija moze biti i taj da su obje nosnice jednako prohodne kroz vrijeme od tva tjedna, sto je vrlo rijetko. PROBAJTE.
Vjerovali ili ne kod orgazma se kundalini budi ali ejakulacijom sjeme kod muskaraca ili popustanjem vaginalnog grca kod zena on se ponovo gasi.
Kundalini energija se po pravilu nalazi u baznoj cakri, a obiljezava je zmija sklupcana uklupko koja samo ceka povoljan trenutak da se odmota i uspravi prolazeci kroz sva tri energetska kanala skroz do treceg oka, gdje se kanali napokon spajaju. nakon toga se siri svim polutkama mozga i covjek spoznaje sto prije nije spoznavao. Ovo se desava jednom u nekoliko desetaka milijuna slucajeva.
Kod vrlo starih dusa kundalini moze biti smjestena i u visim cakrama, ionako su donje dvije svima nama otvorene, a i dijelimo ih sa zivotinjama, koje nemaju gornje cakre (mislim na solarni pleksus pa na vise).
Budjenje kundalinija je burna reakcija koju se ne moze kontrolirati kada jednom pocne i treba se samo prepustiti da se desi sti je zapocelo, ako je zapocelo.
U mojoj reiki grupi, imali smo jednu stariju gospodju koja je primila inicijaciju od jedne Engleske uciteljice, a uz to je primila i inicijacje energija pojedinih planeta, tzv. zrake koje nije mogla kontrolirati.
Desavalo bi joj se to da je cula glasove koji su komandirali njezinim zivotom, nije smijela izaci na cestu bez suncanih naocala koliko su joj bljestile aure ljudi oko nje. Imala je ispade slice epileptickim napadajima, a sve zbog toga sto nije znala kako kontrolirati energiju.
Na kraju je dosla do zakljucka da su joj i prva i sedma cakra gotovo neprohodne, sto je gotovo nemoguce, nije se uzemljivala i lebdjela je vrlo cesto.
Odlazak na astral joj je bio kao djecja igra i ponekada se ne bi vracala iz meditativnog stanja satima, no sve se je na kraju smirilo, uz budjenje jake intuicije i time so joj je ostao dar vidovitosti i rentgenskog vida.

Sto se tice skakutanja po krevetu, desavalo bi se i meni kada sam namjerno reikijem dizao energiju, eksperimentirajuci sa cakrama. Sve je dobro dok se negdje ne opecemo, a tada treba vremena da se tijelo vrati na onaj prijasnji energetski nivo.

Cudne pojave, ja imam nekoliko stvari koje mi se dogadjaju, a jedna od njih je da imam neki utjecaj na javnu rasvijetu, cesto mi se desava da lampe ispod kojih prolazim jednostavno prestanu svijetliti, pogotovo kada pomislim da ce se to desiti. Tako mi se u nekoliko navrata desilo da bi se i po nekoliko lampu u ponekim (uvijek manje naseljenim i prometnim) ulicama jednostavno ugasilo.

Kada sam se spremao za uciteljski stupanj reikija, uspostavio sam kontakt sa visim vodstvom, tako da nisam sam i cak ponekada vidim da nisam sam, potrebno je prevladati strah i ta svjetlosna bica oko nas cesto pokazu svoj lik u nekom obliku. Jedan dogadjaj koji se je isto tako desio je bio taj da mi je pred auto izletio starac, bilo je kisnoo vrijeme, polu mrak i jako sklizava cesta. Prokleo sam straca, kada mi je sa suvozaceve strane dosao glas koji mi je rekao: Pa to si na cesti istoo tako mogao biti i ti. Prepao sam se, a sada mi totalno svejedno kada primam poruke, nema mjesta strahu i uvijek su od pomoci. Kada ih ne slusam ili se oglusim na njih i naprvim po svome, cesto vidim da sam donio pogresnu odluku.

Vrh

Naslov:
PostPostano: sub okt 27, 2007 12:20 pm 
Član foruma

Cartman je napisao/la:
Dobri ljudi sta se desava sa i oko nas ???? Jeli jos itko u zadnje vrijeme primjetio znacajne promjene u okolini i u sebi... Ljudi postaju chudni, jako chudni , sve vise mladih umire, ginu , idu pogresnim putem , putem samounistenja... Nagle promjene raspolozenja... Jeli samo ja to vidim/osjetim ili nas imas josh ? :?: :?

primjećujemo, primjećujemo...

Vrh

Naslov:
PostPostano: sub okt 27, 2007 12:27 pm 
Član foruma

Cartman je napisao/la:

Da baš to ti i kažem. Moramo ozmatrati što se događa i pratiti znakove. Prepoznaćeš ih kad bude trebalo. Ovo je vrijeme promjena i zato je potrebno obraćati pažnju čak i na naoko nevažne stvari. Sinoć sam morao hitno do Herceg Novog i kad sam završio potrebne obaveze prošetah sa ženom kroz Meljine. Zamisli čujem slavuje đe cvrkuću. Čudno vrijeme za njihovu pjesmu.

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon okt 29, 2007 11:36 pm 
Početnik

od kad sam na sajtu galaksije procitao dosta stvari, toliko su mi smjesni ljudi, koliko su slijepi, koliko nezaju i koliko su kontrolisani.
I sa kojim retardima zivim doma

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto okt 30, 2007 4:28 am 
Početnik

.

Zadnja izmjena: Dshadow; pet dec 25, 2009 3:24 am; ukupno mijenjano 1 put/a.

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri nov 07, 2007 2:42 pm 
Član foruma

Ovo se dogodilo mojoj prijateljici prošle noći:

Ona ima bebu staru 2 tjedna... Jučer u noći joj je beba stalno vrištala, skoro cijelu noć... Kad je već mislila da neće izudržati od umora, vidjela je kraj bebe glavu žene koja je izgledala po njezinim rječima mrtvo (duhovi koliko je meni poznato mogu se pojaviti onako kako oni žele)...

Zanimljivo je da je tu istu ženu sanjala pred jedno deset godina u snu... Pošto ju nije poznavala, zapamtila je kako izgleda ( u detalje), jer se kasnije raspitivala u njoj u obitelji, međutim nitko nije znao ništa o toj ženi...

Ona je sada prestravljena i spava s otvorenim svjetlom...

Beba se nakon pojave duha (glave) žene smirila i zaspala...

Pošto je žena izgledala kao da ju je netko ubio (mrtva), nju zanima sada o čemu se tu radi i što bi ona trebala napraviti...

Mala napomena: Žena koju vidi ju podsjeća na nju, samo u ljepšem izdanju. Po meni bi to značilo ili

1. da je ta žena njezina dvojnica. Ono što ja znam o dvojnicima je da je dvojnik kopija samog sebe, i da predviđa smrt. Ono što mi nije jasno je kako je ona vidjela svoju dvojnicu, ako živi to ne mogu vidjeti jer ih nisu svjesni.
2. Da je ona njezina neka bliža preminula rodbina, no kako je to moguiće, ako ona čak zna kako su jo prabake izgledale i raspitivala se o izgledu te žene u obitelji, pa nitko nije znao...

El vi znate što bi to bilo? Molim odgovor. Hvala

Forum pozitivne energije - http://zockey.createmybb.com/index.php

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet nov 08, 2007 12:27 am 
Administrator

Možda je to beba bila u svojem prošlom životu... ili netko s kime je imala neku interakciju... možda je nekad davno neko nekog ubio. I sad taj ubijeni se pojavljuje i smeta onog koji ga je ubio - koji je sad trenutno novoinkarnirana duša u tijelu te bebe...

Hehe... hiperdimenzionalni odnosi su zanimljivi... interkacije razne...

Uglavnom, mogućnosti je bezbroj, bitno je da se učenje nastavlja, pa time i zahvaljujem na iskazanom iskustvu tih osoba!

Svi učimo iz ovih svih mogućih "kombinacija" nekog događaja!

:mrgreen: :wink:

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet nov 08, 2007 4:01 am 
Administrator

bijela kraljica:

Citat:

Ona ima bebu staru 2 tjedna... Jučer u noći joj je beba stalno vrištala, skoro cijelu noć... Kad je već mislila da neće izudržati od umora, vidjela je kraj bebe glavu žene koja je izgledala po njezinim rječima mrtvo (duhovi koliko je meni poznato mogu se pojaviti onako kako oni žele)...

Mislim da se negativne sile obično pojavljuju u obliku koji im je najpraktičniji ili za kojeg odrede da će im biti najefikasniji prilikom manipulacije žrtve. To često zavisi i od energije koju imaju na raspolaganju kod ostvarivanja svoje “misije”.
“Duhovi”, kao diskarnirani entiteti koji su ostali vezani za našu oblast postojanja ili se nalaze u 5D, često će imati oblik koji je koliko-toliko karakterističan za svaku individuu pojedinačno. Ukoliko pokušaju svjesno da intervenišu u obliku pomoći, onda će se predstaviti u onom obliku koji je osobi koju kontaktiraju najbolje poznat kako bi kod nje ublažili strah ili psihičku traumu.

Situaciju komplikuje i to što mi bez obzira što smo ovdje imamo i neke svoje komponente i u drugim oblastima postojanja. Recimo, u 5D vrijeme ne postoji, sve je SADA, te je tamo naše 3D vrijeme selektivno.

Situaciju nadalje komplikuje i to što je kod nekih promijenjenih stanja svijesti čovjek u stanju da projicira određene entitete iz svoje podsvijesti (iznutra-napolje), te ih od strane svoje “budne svijesti” doživljava kao stvarne.

Citat:
Zanimljivo je da je tu istu ženu sanjala pred jedno deset godina u snu... Pošto ju nije poznavala, zapamtila je kako izgleda ( u detalje), jer se kasnije raspitivala u njoj u obitelji, međutim nitko nije znao ništa o toj ženi...

“Prestravljenost” podrazumijeva simptom akutnog nedostatka svjesnosti. Tu paljenje svjetla u sobi ne može biti od pomoći (za razliku od paljenja svjetlosti u glavi).

Citat:

To se može tumačiti i pozitivno!? Bebu je na primjer mogao da boli stomak, te je neki diskarnirani entitet odlučio da pruži pomoć, imajući u vidu da majci nije jasno šta se zbiva, niti da je ona u stanju da pomogne djetetu…

Neki događaj po svojoj samoj suštini ne mora da bude negativan, dok mu negativna konotacija može biti pripisana od strane sudionika, zbog njegove nesposobnosti da ga objektivno sagleda. U tom slučaju, sudionik događaja će se negativno odnositi prema njemu što istovremeno podrazumijeva i - iracionalno ponašanje.

Citat:
Pošto je žena izgledala kao da ju je netko ubio (mrtva), nju zanima sada o čemu se tu radi i što bi ona trebala napraviti...

Ovo su već nagađanja a ona kao takva često nemaju nikakve veze sa objektivnom realnošću, tako da na njima ne bi trebalo bazirati neko dejstvovanje. Da li se “duh” pojavio sa zabodenim nožem ili rupom od metka u glavi, kao u holivudskim filmovima strave i užasa, pa da je prijateljica mogla zaključiti da je ta žena “ubijena”?! Na žalost, ti filmovi imaju mnogo veći uticaj na našu podsvijest nego što smo mi toga svjesni. Sada se postavlja pitanje, koliko je ona bila u stanju objektivno očitati zbivanja te noći, bez kontaminacije događaja svojim ličnim projekcijama?!

Citat:
Mala napomena: Žena koju vidi ju podsjeća na nju, samo u ljepšem izdanju. Po meni bi to značilo ili

1. da je ta žena njezina dvojnica. Ono što ja znam o dvojnicima je da je dvojnik kopija samog sebe, i da predviđa smrt.

Ovo “u ljepšem izdanju” (a mrtva) me pomalo zbunjuje!? Čuo sam za “dvojnike” a da oni “predviđaju smrt”, to već može biti lična predrasuda bazirana na dezinformacijama. (Onaj slučaj žene u parku je prilično dubiozan i na osnovu njega ne treba stvarati definitivne zaključke.) S druge strane, ne smijemo se odreći onoga što podrazumijevamo pod zdravim razumom, racionalnošću i logikom. Na primjer, neki bi odavdje mogli izvući zaključak da “imamo dvojnika čiji je zadatak da predvidi našu smrt”!? Kakve koristi od toga bi imalo jedno ljudsko biće?! Nikakve. S druge strane, da je stvarno tako, primjera “predviđanja smrti od strane dvojnika” bilo bi mnogo više od onog slučaja žene u parku. Mislim da se ovoj tematici ne bi trebalo prilaziti u stilu novinara koji pišu za rubriku Zona Sumraka u nekim tabloidima.

Citat:
Ono što mi nije jasno je kako je ona vidjela svoju dvojnicu, ako živi to ne mogu vidjeti jer ih nisu svjesni.

Ko kaže da je ona vidjela “svoju dvojnicu”?!

Prvo, ne može se sa sigurnošću reći da je ona stvarno vidjela svoju dvojnicu, te odatle izvoditi neke daljne zaključke.

Drugo, ono što mi podrazumijevamo pod “živim ljudima” sa gnostičkog stanovišta se smatra “mrtvacima” ili još gore – zombijima. Moramo dozvoliti mogućnost da mnogi od onih koje mi podrazumijevamo pod “mrtvacima” mogu biti daleko življi i svjesniji od nas. Razlika je samo u tome što oni nemaju fizičkog tijela. S tim u vezi, mnogi od njih nama “živima” nimalo ne zavide. S druge strane, s obzirom da smo duhovno (i svakako) slijepi, mi se grozimo svake moguće interakcije s njima kao i same pomisli da možemo umrijeti, bez obzira na to što smo svi podložni smrti, prije ili kasnije.

Treće, propagiranje duhovnih dezinformacija u obliku savjeta nosi zajedno sa sobom i moguće negativne konsekvence, kao i određenu odgovornost u vezi s tim.

Ukoliko smo imalo svjesni, onda ćemo biti svjesni i činjenice da postoje osobe koje su manje svjesne od nas a takođe i sugestibilne. Ukoliko bi, na primjer, osobi koja je doživjela gorenavedeni slučaj dali interpretaciju u smislu da je “ona vidjela svog dvojnika, a dvojnik predviđa smrt”, sasvim je moguće da ukoliko je ta osoba sugestibilna a mi u njenim očima kredibilni, tako pokrenemo u njenoj podsvijesti određene procese koji će kod nje stvarno dovesti do bolesti, pa možda i smrti! Ako ništa, onda ćemo kod nje proizvesti dodatni strah i nespokoj. Da li smo joj mi pomogli tako što smo odgovorili na njeno pitanje a da sami nismo načisto kad se o tumačenju nekih zbivanja u našoj realnosti radi?

Citat:
2. Da je ona njezina neka bliža preminula rodbina, no kako je to moguiće, ako ona čak zna kako su jo prabake izgledale i raspitivala se o izgledu te žene u obitelji, pa nitko nije znao...

U svakom slučaju, činjenica je da od “pucnjave-u-mraku” ne može proisteći ništa pozitivno. Mislim da će malo ko biti u stanju da sa sigurnošću kaže šta se stvarno desilo u navedenom slučaju. Možemo samo nagađati sa velikim šansama da ne budemo u pravu. Međutim, jedina osoba koja je tu relevantna da prosudi o čemu se radi i da na sebe preuzme potpunu odgovornost za to, to je tvoja prijateljica. To je bila njena lekcija u ovoj našoj “Velikoj školi”, i na njoj je to da nauči iz nje sve što je potrebno. Ukoliko ona bude ignorisala tu lekciju ili se prema njoj pogrešno postavila, onda će se ona ponavljati u jednom ili drugom obliku sve dotle dok je ne savlada.

Svako od nas pojedinačno mora da preuzme odgovornost za upravljanje svojim vlastitim “vozilom”.

Pozitivne sile višeg nivoa svjesnosti (iz 4-tog, 5-og, 6-og razreda..) mogu nam donekle pomoći dok se nalazimo u ovom našem “3-ćem razredu” ali će to činiti na optimalan način; što obično podrazumijeva samo onoliko pomoći koliko je stvarno potrebno i kad je stvarno potrebno, da bi savladali predviđene lekcije; i na takav način da mi toga ne budemo svjesni. (Čovjek koji bi bio svjestan da mu neko “odozgo” pomaže, imao bi tendenciju da čeka i da se oslanja na to kad god mu zagusti. Tako bi došlo do zagušenja njegovog razvojnog procesa (učenja), jer je ipak lično “mućkanje glavom” i lični trud - ono što je tu najbitnije.)

Negativne sile će naravno pokušavati da izbace čovjeka s puta. Nesvjestan čovjek njima dođe kao baterija iz koje crpe (emocionalnu) energiju.

One ga lože, on gori - a one se griju.

S obzirom da imamo um i slobodnu volju, na nama je to kakvu ulogu ćemo igrati kad smo inkarnirani u ovoj oblasti postojanja, odnosno, - koliko svjesno ćemo živjeti.

Pozdrav

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet nov 08, 2007 11:52 am 
Član foruma

Kao prvo, hvala na trudu i objašnjavanju,,, :kiss:

Pošto ne znam uložiti citate, a da to nije cijeli post, pokušat ću odgovoriti ovako;

Radi se o sljedećem... (Možda sam ja sve nabacala i nisam dobro objkasnila)...

1. Prijateljica je tu ženu sanjala prije otprilike deset godina... Podsječala ju je na nju (po nekim karakteristikama lica) ali je bila ljepša od nje...

Opće je pozbato da čak i oni koji su umrli nekada svoje tjelo ne mogu prepoznati, nego se proeciraju onako kako sebe zamišljaju, pa me zato buni taj san...

Osobni primjer: Moja preminula teta se javljala ljepša i mršavija, upravo onako kako je otprilike izgledala dok je bila mlada, odnosno kako se sebe sječala, odnosno, kako je sebe htjela vidjeti...

2. Ono što je veoma čudno (ne toliko općenito za bebe) za njezinu bebicu, da je beba prije pojave duha vrištala... Tek nakon odlaska duha se smirila...

To i meni djeluje pozitivno, s te strane što je možda duh smirio bebicu. Isto tako je možda bebica osječala duha, pa je moguće da se i bebica bojala... Tu ja ne vidim odgovor, osim možda da se duša iz prošlog života zaista polako transformira u bebicu - možda...

3. Glava mrtve žene je bila tik uz bebičinu glavicu. Žena iz sna, prelijepa, transformirala se sa istim karakteristikama face i kose (glave) u mrtvu ženu koja nije imala nikakva obilježja iz filmova, već je jednostavno imala bijelu facu i podočnjake, stvarna, malo prozirna =mrtva, bez ikakvih rupa na glavi i slično... Moja prijateljica "osjeća" da ju je netko ubio, odnosno da se pokazala mrtvom...

4.Ja sam isto prepostavljala da je netko tamo umro... Moguće je... Pitanje je zašto se njoj javlja... Što hoće od nje...

Ono što se zadnje zna o toj kući je da je tamo živjela (najranije) njezina prabaka i da od onda nitko tamo nije umro mlad... Još prije toga nikomu nije poznato ništa...

E sad, pitanje je ZAŠTO, ALI ZAŠTO, ako je čak netko mlad i umro tamo, zašto je sličan (ljepši) od nje, i zašto se tek sada, s pojavom bebice javlja... Zašto ne prije... Njezina kuća je minimalno tamo s istim prostorijama 20 godina...

Zašto joj se prije desetak godina pojavila u snu? To mora biti povezano nekako jer se radi o istoj ženi...

I na kraju, što bi ona trebala napraviti? Otjerati duha? Istraživati tko je ona? Razgovarati s njom? Pozvati svečenika ili samostalno obaviti čišćenje?

Ona ne zna da li je duh dobar ili loš. Pretpostavlja po preminuloj faci da je loš zato jer se prikazao preminuo... Vjrojatno ima osnova za to, mada sam joj i ja rekla da ne mora biti... (ruku na srce, duh, koliko sam ja uspjela vidjeti poskrivečki stvarno djeluje mrtvo)...

Ono što ja osobno mislim je da duh čuva bebicu, samo ne znam da li je to objektivno ili moje subjektivno mišljenje...

Uglavnom poveznica između sna prije 10 godina i duha prija 2 dana je upravo ta žena... E sad zašto...

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet nov 08, 2007 4:11 pm 
Administrator

Mislim da nema mjesta za paniku bilo o kojoj varijanti da se radi, ukoliko čovjek nije po svojoj suštini ignorantan. A opet, ako jeste, onda će ga nešto lupati po glavi ovako ili onako, sve dok ne dođe sebi, bilo u ovom životu ili nekom od narednih.

Poznato je mnogo slučajeva gdje su ignorantni ljudi prelazili u stanja „prestravljenosti“ i ostajali tamo sve dok nisu potrošili i posljednji atom energije na doživljavanje i projiciranje svog straha, nakon čega im se smrt učinila mnogo boljom solucijom od jednog takvog života. Međutim, u momentu kad su se pomirili sa smrću, straha je nestalo i tek tada su počeli da žive. Sada je pitanje da li čovjek stvarno mora proći kroz takvo jedno iskustvo?! Nekima od nas i to predstavlja obaveznu lekciju dok će drugi ići lakšim putem u skladu sa razvojnim stepenom njihove svjesnosti.

Mnoge od stvari koje smatramo „onostranim“ možemo prenjeti na 3D nivo. Postoje zloćudni ljudi a postoje i dobroćudni ljudi. Mi u svom životu ulazimo u interakciju i sa jednim i sa drugima. Zloćudni ljudi su u stanju da nam izvuku veliku količinu energije, u stanju su da nas zaplaše ili nam nanesu neko zlo u skladu s tim koliko smo mi podložni njihovoj manipulaciji. Što se više nauružamo znanjem i razumijevanjem, naša svjesnost se povećava, pa tako i sposobnost zaštite. Kad naša svjesnost dostigne određeni prag, mi se jednostavno nađemo izvan njihovog domašaja. Takvim individuama u nekom slučajnom susretu s nama automatski postaje jasno da nemaju kod nas šta da traže. Međutim, oni će vjerovatno naći neku drugu žrtvu a mi nismo u stanju svakoga da spašavamo. Spas prvenstveno dolazi iznutra.

Uostalom, šta je to „duh“? Ljudsko biće u svom „spiritualno-eteričkom“ tijelu, da tako kažem, mada imamo prilično šaroliku terminologiju kad se o nazivima tih tijela radi. Isto tako, ono može biti zloćudno a može biti i dobroćudno. „Sve svoje nosimo sa sobom, bilo da smo u ovoj ili nekoj drugoj oblasti postojanja. („Dobroćudnost“ ne mora istovremeno da podrazumijeva i povećanu svjesnost.) Moglo bi se čak reći da su na 3D terenu, zloćudni duhovi prilično hedikepirani u odnosu na nas i njihova snaga odnosno sposobnost manifestacije mahom zavisi od energije koju uspiju da izvuku iz nas. S tim u vezi, oni obično biraju žrtve koje su manje svjesne, jer ih lakše mogu manipulisati i cijediti. Uveliko im pomaže to što je u nas postepeno instaliran strah od tog aspekta naše realnosti od samog našeg rođenja, što preko religije, holivudskih filmova, babskih priča itd., odnosno, jednog dobro organizovanog dezinformativnog sistema. O sujevjerju da ne pričamo.

Dakle, šta se zbiva s čovjekom nakon što se „odjavi“ odavdje? Postoji dosta indikacija da čovjek nakon smrti prelazi u tzv. 5D.

Citat:
Peti denzitet

Ovaj pojam se koristi kako bi se označilo jedno nefizičko ili bestjelesno stanje bivstvovanja u kome borave individue koje se inkarniraju od prvog do četvrtog denziteta između svojih inkarnacija. Ta oblast je takođe poznata i kao - zona za reciklažu.
Ra opisuje to kao prvi ne-fizički denzitet ili denzitet mudrosti. U tom denzitetu misli mogu stvarati realnost bez ikakvog ometanja od strane materijalnih ograničenja.

Ovdje treba da razlikujemo oblik boravka u 5-tom denzitetu između života od pojma duše 5-tog denziteta, što podrazumijeva jednu individuu koja je “diplomirala” na 4-tom denzitetu, te tako izgubila potrebu za daljim inkarnacijama.

Ovo područje se takođe nalazi izvan domena naših direktnih saznanja. Tako možemo navesti samo neke uopštene naznake u vezi moguće prirode svega toga i uporediti ih sa nekim drugim materijalima na temu reinkarnacije i života nakon života.

Inkarnacija u denzitet koji odgovara generalnom nivou razvoja jedne duše smatra se nečim što je neophodno za njen napredak. Neke veoma bitne lekcije mogu se naučiti jedino uz pomoć inkarnacije. Ta teorija je prisutna u mnogim ezoteričnim učenjima.

Ra objašnjava da se doživljavanje sastoji od dva jednaka dijela, prostora/vremena i vremena/prostora. Prostor/vrijeme bi tu odgovaralo inkarniranom životu sa kretanjem u prostoru i bez kontrole nad vremenom. Vrijeme/prostor bi odgovaralo kontemplaciji, kada se individua nalazi između života, sa slobodnim kretanjem u vremenu ali bez sposobnosti uticanja na prostor, tj. bar kada su duše 3-eg denziteta u pitanju.

Steiner objašnjava stanje između života kao jedan astralni svijet koji je utemeljen na mislima, na isti način kao što je fizički svijet zasnovan na materiji. Vrijeme za inkarnirana bića teče prema naprijed, vrijeme za bića koja se nalaze između života ide u suprotnom smijeru, tj. unatrag. Generalno govoreći, Steiner gleda na duh kao na nešto što upravlja ili vodi sadašnjost iz budućnosti, dok se materija kreće ka budućnosti iz prošlosti. Svaki momenat u svijesti tako podrazumijeva jednu tačku u kojoj se susreću te dvije struje. Steiner navodi detalje kako se u astralnom svijetu prošli životi sagledavaju kao u nekom ogledalu, gdje svaka individua može da vidi sebe iz vana, kroz oči svih onih s kojima je ona bila u nekoj interakciji.

Kasiopejci opisuju 5-ti denzitet kao jednu bezvremensku zonu. Tako je svako stanje između inkarnacija ISTOVREMENO sa svakim drugim takvim stanjem. Kontemplacija tako može biti momentalna ili beskrajno dugačka, ovisno o tački gledišta. Peti denzitet tako može da predstavlja nešto kao jednu izložbenu dvoranu svega što bi moglo biti moguće ali pretvaranje u stvarnost tih mogućnosti za svrhu vlastitog učenja mora da se uradi u onom denzitetu koji je najpogodniji za određene lekcije.
Razdaljina između bića bila bi u tom slučaju pitanje obične misli, gdje se razdaljina mjeri sličnostima. Tako, neko biće koje je fragmentirano ili nestalno tj. nije u skladu sa samim sobom, možda neće biti prepoznatljivo kao jedan poseban, karakterističan ili isti entitet. Znači, kada govorimo o jednoj linearoj ili vremenskoj liniji inkarnacija, mjereći jednostavno sličnosti između svakog “među-inkarnativnog stanja”, onda bi ona koja su sukcesivna bila mnogo bliža jedni drugima od onih koja su odvojena, usljed većih promjena kod duše.

Danas već postoji mnogo izvještaja na temu doživljaja za vrijeme tzv. stanja bliske smrti. Jedna od zajedničkih karakteristika doživljaja ljudi koji su neko vrijeme bili klinički mrtvi je ta da su ti njihovi doživljaji uveliko bili u skladu sa njihovim sistemom vjerovanja. U mnogo slučajeva npr. hrišćani su se susretali sa Isusom. Neke od zajedničkih karakteristika takođe predstavlja ulazak u svjestlost ili prolazak kroz jedan tunel.

Ovdje je moguće da mentalni sklop čovjeka dožiljava oko sebe one koncepte koji su mu bliski ili poznati. Moguće je da se tu radi i o onome što Steiner objašnjava u smislu da znanje o nečemu približava nekoga onome što mu je poznato, gdje metričnost razdaljine može da podrazumijeva jednu informativnu sličnost. Tako se neko nađe u društvu onih s kojima je živjeo. Postoje i neke indikacije da se ljudi uzastopno reinkarniraju zajednički ili "u timovima". Stepen duhovne kohezije ‘nakon’ svake inkarnacije mogao bi da utiče na to koliko će se posla, planiranja ili učenja odvijati u tom ‘periodu’ između života. Tako, u nekim slučajevima možemo imati čisto mehaničko odvijanje zakona karme, a u drugim, manje ili više elaborirane životne planove.

[Dakle, ako ništa onda bar za svrhu vježbe ekspanzije naše sadašnje/ovdašnje svijesti, gledajući sa aspekta bezvremenosti 5-tog denziteta i prostorno-vremenske iluzije 3-ćeg, mi bi se istovremeno morali nalaziti i ovdje i tamo. Isto tako i ljudi koje poznajemo i svi ostali. S te strane moglo bi se objasniti zašto su mnogi od nas koji su doživljavali tzv. stanja bliske smrti, bili dočekani na "drugoj strani" od strane poznatih im osoba od kojih su neke "još uvijek bile žive u 3D". Isto tako, ne bi nas trebala iznenaditi mogućnost da neki aspekti nas samih već žive u 4D ili 6D.

Ako nastavimo kontemplaciju na ovu temu, onda si možemo postaviti pitanje – da li postoji mogućnost za komunikaciju s tim dijelovima nas iz "budućnosti" imajući na umu da bi ono što mi podrazumjevamo "budućnošću" mogla biti nečija sadašnjost?!]

http://www.galaksija.com/metafizika/denziteti.htm

Čini se da postoje i slučajevi zadržavanja diskarniranih individua na našem nivou postojanja!? Čovjek koji živi u zabludi ovdje, ostaje u zabludi i kad se “odjavi” odavdje (“sve svoje nosi sa sobom”). Tako se neki od nas ostanu i da vrzmaju ovdje ali bez fizičkog tijela i bez osjećaja za vrijeme). Mi njih jednostavno možemo smatrati – “slabo obaviještenima”. Neki od njih će da se “kače” drugim ljudima kako bi kroz njih doživjeli nešto što smatraju da su propustili ili iz nekih drugih razloga kao npr. pokušaj zaštite bližnjih ili ganjanje neke pravde, kao npr. u slučaju da su bili zlostavljani ili ubijeni od strane nekoga. Neki će pokušati uticati na procese razmišljanja onih s kojima su u interakciji. S duhovne strane to se smatra manipulacijom takođe, odnosno kršenjem slobodne volje drugih ljudi, bez obzira na “dobre namjere”. (Što neko reče: “Put u pakao je popločan dobrim namjerama”). U prevodu, ono što ja smatram da je dobro za nekog drugog, objektivno može da bude štetno za tu osobu, bez obzira na moje dobre namjere i dobru volju. S tim u vezi, svjesna ljudska bića neće kršiti slobodnu volju drugih, niti ih pokušavati manipulisati na bilo koji način.

Pored diskarniranih entiteta postoje i slučajevi audio-vizuelnog zapisivanja nekih događaja, pogotovo onih u kojima su ljudi oslobađali burne emocije, na nekim specifičnim područjima gdje su prisutni podzemni vodeni tokovi ili vulkanske stijene, kao i u nekim starijim kućama, pogotovo ako su građene od kamena ili kod prisustva određenih količina željeznog oksida. (O tome je dosta pisao Tom C. Lethbridge u svojim knjigama.) Tako u određenim vremenskim uslovima, i uz određeno prisustvo vlage, može da dođe do “play-back-a” u smislu glasova, muzike, vike, šetanja neke osobe (“duha”) kroz kuću. Međutim, tu se mahom jedna te ista scena ili “priredba” povremeno ponavlja bez nekih većih “varijacija na temu”.

Nadalje, vizualizacija određenih geometrijskih oblika takođe može “prizvati” ili “privuči” neke “astralne posjetioce”.

Bez obzira na to šta je u pitanju, moramo imati na umu da svaki događaj nosi u sebi 3 komponente. Isto tako, bez obzira na to što nam se neki događaj može učiniti negativnim, strašnim itd. („strašno“ je – subjektivno, tj. ono što je za nekoga „strašno“ ili „loše,“ ne mora da bude i za nekog drugog), prvo pitanje koje si trebamo postaviti je:

Šta ja mogu da naučim iz toga?

Kod takvog jednog pristupa, ona komponenta straha se ispostavlja kao sasvim nepotrebna, tako da ona sve više izostaje kako čovjek sve više uči, odnosno, podiže svoju svjesnost.

Nadalje, ukoliko se prihvatimo rada na samom sebi, kao što je to npr. predstavljeno pod temom gnostika (http://www.galaksija.com/gnostika.htm), onda polako izlazimo iz područja „zone sumraka“ i krećemo se prema svjesnom življenju. Međutim, ni to se ne treba nikome nametati. Oni koji traže, naći će. S druge strane, moramo imati na umu da ne postoji ni jedan recept koji može pomoći svakome od nas podjednako.

S gnostičkog stanovišta, „dobro“ je sve ono što pomaže čovjeku u njegovom ezoteričkom razvoju a „loše“ je sve ono što ga u tome sprječava. Tako, i neka interakcija s nekim „slabo obaviještenim duhom“ može biti čovjeku od pomoći ako se on odnosi prema tome na pravilan način. S tim u vezi, prije će jedan svjestan čovjek biti u stanju da pomogne nekom duhu, nego duh čovjeku. Diskarnirani entiteti nemaju nikakvu prednost nad čovjekom. Oni ne moraju biti jači od čovjeka psihički a pogotovo ne fizički. Njihova „nevidljivost“ se takođe ne može smatrati nekom prednošću. Stoga, nemamo se čega bojati, osim svog neznanja.

**

Naravno, tzv. 4D OPS entiteti su druga priča i njih ne bi trebalo miješati s ovim.

Pozdrav

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet nov 08, 2007 7:23 pm 
Član foruma

ah... hvala... #-o

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned nov 11, 2007 12:05 am 
Član foruma

bijela kraljica je napisao/la:

1. da je ta žena njezina dvojnica. Ono što ja znam o dvojnicima je da je dvojnik kopija samog sebe, i da predviđa smrt. Ono što mi nije jasno je kako je ona vidjela svoju dvojnicu, ako živi to ne mogu vidjeti jer ih nisu svjesni.

Našla sam na internetu sljedeće:

Kažu da male bebe znaju sve, njihove duše su se tek smjestile u ovozemaljska tijela, izabravši taj svoj život kako bi riješile neke karmičke dugove. Znaju što će im se događati, kakav će život imati, sjećaju se svojih prošlih života i točno znaju što trebaju postići i napraviti u sadašnjem životu. Kako rastu, ta slika blijedi, sjećanja se brišu, a svjesne spoznaje, učenje, zapažanje materije i nametnuta pravila sve više preuzimaju to biće. Sve što je podsvjesno sve više se potiskuje, dok iz nekih razloga opet te podsvjesne reakcije i unutarnji osjećaj ne izbiju na površinu, no tada je to drugačije oblikovano. - prekopirano s ove stranice: http://www.astrologija-tarot.com/index. ... &Itemid=64

Odnosno, ono što želim reči je da se najvjerojatnije žena duh transformira u bebicu, jer je ta žena njezin prošli život (po ovome što gore piše)...

Kaj vi mislite? Meni je to nekako još najlogičnije od svega...

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned nov 11, 2007 12:27 am 
Administrator

Gle čuda... napisao sam ovo u prošlom postu:

Citat:
Možda je to beba bila u svojem prošlom životu...

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Ajd, nek joj je sa srećom! da nam se što manje programirala ovim svakodnevnim "glupostima" = lekcijama!!!

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned nov 11, 2007 2:51 am 
Član foruma

Jack987 je napisao/la:
Gle čuda... napisao sam ovo u prošlom postu:

Citat:
Možda je to beba bila u svojem prošlom životu...

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Ajd, nek joj je sa srećom! da nam se što manje programirala ovim svakodnevnim "glupostima" = lekcijama!!!

Sory zaboravila sam da si napisao (oprosti)

Ne kužim ovo: da nam se što manje programirala ovim svakodnevnim "glupostima" = lekcijama!!!
Pusa!

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned nov 11, 2007 9:58 pm 
Administrator

Citat:
Ne kužim ovo: da nam se što manje programirala ovim svakodnevnim "glupostima" = lekcijama!!!

Promotri dobro i vidjet ćeš da je riječ "glupostima" pod navodnicima.

Naravno, "gluposti" su nekome gluposti, a nekome vrlo super i cool stvar. To su više - događaji, stvari, itd. Dakle, sve što proživljavamo u našim životima. To su, u stvari, naše lekcije koje učimo tokom ovog životnog ciklusa.

Kako se ljudi programiraju? Pa vidi razne teme u "Manipulacijama". Prvenstveno, čini se to preko TV, medija, novina, škole... govore ti sve i svašta, a mnogo od toga JEST - MANIPULACIJA. Ima i onih subliminalnih, pa onda ti ponekad puštaju neke EM valove, time kontroliraju načine ljudskog razmišljanja... potraži, toga ima brdo na netu...

Što je nekom bitno u njegovom/njezinom životu - to je do te osobe. Bitnost daje - promatrač, odnosno onaj tko to doživljava.

Dakle, da nam se ta bebica što MANJE isprogramirala ovim "uobičajenim" ljudskim razmišljanjima, već da nam se dosta duhovno razvije! ( Što programiranje upravo - koči ! )

Ajd, i tebi :love1:

Vrh

Naslov: Čudne stvari oko mene...
PostPostano: uto nov 13, 2007 7:02 pm 
Početnik

Poštovanje cijelome forumu.
Htio bih spomenuti nekoliko stvari koje mi se dešavaju u zadnje vrijeme...
Od malena mi je majka spominjala da mi je otac imao veliku bioenergiju i kad su mu mjerili, rekli su mu da se mogao baviti liječenjem drugih da je u pravo vrijeme započeo. Samnom je ista situacija, osjećam ono "nešto" u sebi.
Započelo je sve od 4. razreda osnovne kada sam izgubio djeda.
Zamjerilo mi se društvo iz razreda. Jednog sam dečka mrzio jer me stalno gnjavio i njemu je nakon par mjeseci umro otac u prometnoj nesreći. Jedna cura koja se stalno smijala meni, otac joj je također u 7. razredu poginuo, kao i jednom dečku (koji se pravio važan i psihički me i fizikči umarao) otac od infarkta.
U srednjoj školi nedavno mi je best frend napravio stvari zbog kojih sam se naljutio sa curom koja mi se sviđala... i za par tjedana skoro mu je poginula sestra u nesreći...
Primjetio sam isto tako, kako na moru tako i u mjestu gdje živim da kad prolazim sam uvećer, žarulja na rasvjeti jednostavno se ugasi. Kad prođem do kraja ulice, ona se upali i sve normalno.
Također snovi; snove koje sam do sad sanjao su se ostvarili. Točno iste slike koje sam sanjao su se desile.
Ima li kakve povezanosti ili je sve to bezvezarija?
Ima li nešto što posjedujem a da ne znam?
Hvala

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon nov 19, 2007 1:00 am 
Početnik

ima slicna stvar kod mene, ko bi mene naljutio da ga bas ne podnosim nesto bi mu se desilo isto nakon izvesnog vremena, kao kod tebe nakon par mjeseci, npr kad sam bio u vojsku bio je jedan koji se pjanio cesto i duvao i nas novajlije zajebavao i maltretirao, koji je mene jednom doveo do ludila da mi ga je bilo ubit ali sam gledao da budem miran i suzdrzao sam se, bio je jos jedan koji se pravi pametan i davao poslove tj drkao nas, ni njega nisam podnosio. jednog dana ovaj se napio, napusio i poso da drzi strazu, pogodite ko ga je treba mjenjati, kad je doso da ga mjenja, ovaj mu kaze da stoji a ovaj misli da se zajebava jer nikad se nismo zaustavljali i posto ovaj se nije zaustavio ovaj fino opali i sastavi ovoga u vrat i ubije ga, tako sam se rijesio obadvoice, ne ja no svi, zali boze ovoga sto poginu. uvjek koga bi mrzio desilo bi mu se nesto kao kazna, ne kao kod tebe sve smrtni slucajevi. i ja na neki nacin osjecam da ima nesto u meni ali nemogu da odredim sta. sa rasvijetom nemam problema. sto se tice snova, nije bas kao sto sanja ali mogu da prepostavim oko cega ce se desiti nesto, npr, sanjao sam skoro da su mi gume na auto izbusene i da mi je auto ostecen, isti dan akumulator mi je bio prazan, kupio sam novi, iz sna sam mogo prepostavit da ce se nesto desit sa autom, takva je situacija sa snovima kod mene, mada nije cesta ali osjetim kad mi san nesto govori.

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon nov 19, 2007 6:32 am 
Član foruma

predator da ta pitam nešto.
Šta misliš hoće li karma djelovati za tebe u tom svom slučaju što opisuješ?

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon nov 19, 2007 10:07 am 
Početnik

neznam, niti sam eazmisljao o tome

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon nov 19, 2007 10:25 am 
Član foruma

Predator27 je napisao/la:
neznam, niti sam eazmisljao o tome

Pa vrime je da počneš razmišljat malo o tome, jer kad opali opali pošteno.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 1264 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30 ... 64  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.