Sada je: pon jun 16, 2025 5:20 pm.

Prijava

Korisničko ime:   Šifra:   Automatsko prijavljivanje  

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 545 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 28  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov:
PostPostano: ned aug 05, 2007 12:34 pm 
Početnik

Ljudi, a vjerujem i ostala živa bića se boje stvari njima nepoznatih stranih koje ne razumiju ili ne žele razumjeti.

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned aug 05, 2007 4:17 pm 
Administrator

nibiru, dobrodošao/la!

Naravno, pa vidimo npr. pripadnike 2. denziteta ( životinje ) koje se boje kad te vide, a neke pobjegnu prije nego ih mi i vidimo...
Jasno, taj strah je i opravdan u većini slučajeva jer živimo u OPS svijetu... tako da ih taj strah i u većini slučajeva spasi od trauma/smrti od strane predatora ili čovjeka/predatora ili "više"...

Evo primjera... ribe se dosta boje, plahe su, bježe... pa ipak... upecaju se ponekad na udicu... izvucimo i mi, ljudi, iz toga nešto... i nas "pecaju", zar ne?

Naravno, ne treba se stalno bojati da se nebude upecan, ali dobro je imati znanje kako "mamac" izgleda!!!

:mrgreen: :wink:

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon aug 06, 2007 10:01 am 
Član foruma

"Naravno, ne treba se stalno bojati da se nebude upecan, ali dobro je imati znanje kako "mamac" izgleda"

Ja naprimjer nikada ne bih išla pecati. Ja sam vegetarijanac i protiv sam ubijanja živih bića. Volim životinje i ne želim da pate. To mi je prestrašno što neki LJUDI rade životinjama. Znači, već i po ovoj osnovi se mi ljudi razlikujemo. Primjećujem da ti jako forsiraš fenomen slobodne volje. I ja smatram da je ona formula prema kojoj ljudi i jedino po njoj biraju što hoće ili neće poduzeti za sebe ili u odnosu prema drugima. "Po djelima vašim ću vas prepoznati i odvojiti žito i kukolj".

Mora postojati BOG.
Ne znam kako izgleda, kome se do sada pokazao, u koje doba i kojim narodima ili civilizacijama. Ne mislim na one koji su nas možebiti stvorili, jer nitko ne zna pravi razlog našeg postanka, jesmo li bili robovi, polumajmuni ili ...

Govorim koja je iznad nas, iznad ovih ili onih entiteta. O sili kao suprotnosti kaosu. Jer svaki naš potez se "bilježi". Ne zamišljam tu nekog čiku s bradom koji nosi knjigu u koju vrijedno sve piše. Mislim da smo nadišli bajke. Sve je energija i titranje. Što si veću frekvenciju sposoban proizvesti, što se na većem svjetlu držiš, to ćeš više svjetla privući. A mrak u svjetlu ne može opstati. Zašto bi mene zanimalo kako izgledaju babaroge? Isus je rekao "Na spomen moga imena sve zvijeri drhte".

Mene zanimam ja, što ja želim postići. I znam da je promatrajući kroz svoj život Isus jedina konstanta koje se neću nikada odreći. Ne idem često u crkvu. Mislim da svatko treba Isusa spoznati i doživjeti u sebi. Jer on je stvarno ONO što nam je dano kao istina, put i život. Sad, što je čovjek na višem stupnju svijesti,i njegov Isus se transformira iz rijrči koje je izgovorio, preko tumačenja njegovih zagonetki, osjećaja koje izaziva njegovo ime, njegov pogled, njegova LJUBAV. Dali će Isus doći na oblaku, ili će se pojaviti u svemirskom brodu ja ne znam, ali znam da ću održavati svoju svjetiljku koliko god to više mogla skroz dok ne dođe.

Trenutno, kada je riječ o pomoći u koju ja želim vjerovati da će nam stići, postavljam si samo pitanje kada će to biti i kako izgledaju anđeli nebeski. Ljudi se jako drže naziva i izraza. Trebamo tražiti da nam se svijest razvije kako bismo mogli primiti što više informacija. Jer je ljudski riječnik presiromašan, a mentalne slike koje si možemo predočiti su ograničene na crkvene slike ili ikone i pričice koje su nam pričale bake pred spavanje.

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon aug 06, 2007 11:32 am 
Administrator

Da sad ovdje ne odemo u diskusije o bogu, bogovima, Isusu, i crkvi, imamo temu u Ostalo za to, a ovdje ćemo nastaviti s temom, a to je strah i kako ga pobjediti.

:ontopic:

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon aug 06, 2007 7:40 pm 
Član foruma

U ovoj temi se spominje da je strah jedno prolazno stanje. Znaci ima pocetak (kada se javlja) i kraj(kada nestaje).

A sta ako se osoba konstantno nalazi u strahu (vise ne merimo minutima i danima, vec godinama)?

Hteo bih da naglasim da ovaj strah nije strah povezan sa spoljasnjim uticajem (tipa strah od smrti, strah od bolesti itd.) vec je osecaj koji imate bez obzira na okolnu situaciju i vas filozofski stav. Jednostavno imate strah i to je to.

Citao sam u jednoj makrobiotickoj knjizi da je jedna osoba, koja je imala cir na zelucu, imala konstantni strah (bez ikakvog razloga).

Interesujem da li je neko imao strah, a da jednostavno nije znao od cega potice?

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon aug 06, 2007 11:04 pm 
Početnik

Osvrnut ću se, Krompe, na tvoj post.
Nisam imao ovu vrstu straha koji navodiš.
Izgleda da neke teorije kažu da su oni koji posjeduju tu vrstu straha jači od onih koji imaju svakodnevne vrste straha.
Ergo, neuvjetovana sreća, pa onda i neuvjetovani strah - kao nešto što je mnogo dublje.
Možda strahove svi nejednako doživljavamo da bismo rasli.
Neki kažu, kršćanski, da postoje samo ljubav i strah.
Možda je to najpribližnija definicija.
Neko ga definira znanjem, skromno bih zaključio da je u pitanju ne znanje nego razumijevanje, trenutni uvid, i iskorak iz određene ograničavajuće neslobodne situacije.
Drugi nivo nakon razumijevanja bio bi uvid, jer on se tiče vjere iskustva, da se greške više ne ponavljaju i da se svakodnevno samotrenscendira; neko to, žene, naziva intuicijom, neko novom vjerom, neko poput Georgea Lucasa skokom vjere.
#-o

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon sep 03, 2007 12:06 pm 
Početnik

Nadovezao bih se na ovu diskusiju o jednom vrlo čestom osjećaju kod većine ljudi, strahu. Poznato je kako ljudi rijetko kada mogu racionalno i smirenog uma prosuđivati i razmišljati kad su stavljeni pod utjecaj straha, tj. kad se istima počne i manifestirati. Ja sam također bio jedan od dotičnih, te se strah javljao zbog svakojakih razloga, dali fizičke prijetnje, dali nepoznatih stvari, dali zbog bojazni za neuspjehom, zbog psihičkih trauma u datim trenutcima moga života, ili već zbog čega se u datom trenutku taj osjećaj i pojavio. Složio bih se da se znanjem strah može prevazići, ili bar u velikoj mjeri suzbiti, bar na psihičkom nivou jer je strah od nepoznatoga u korjenu mnogo ostalih strahova što sve vodi do završnog (ili početnog) korjena - straha od smrti. Mislim da je samim prihvaćanjem naše vječnosti i vjerovanjem u nju (pošto nije dovoljno samo razmišljati da nešto zaista možda jest tako, već to prihvatiti, shvatiti i vjerovati u to cijelim bićem) veći dio straha pobjeđen ako ne i eliminiran. Također sa povećanjem znanja smanjuje se i količina nepoznatoga tako da i strah od tog nepoznatog pomalo počinje blijediti i gubiti na intenzitetu. Evo par primjera mojih vlastitih od par trenutaka kada mi se strah javio (a kada sam već počeo biti upućen u cijelokupnu priču kako stvari zaista stoje) te kako sam se nekad pokušao, a nekad i uspio nositi sa njime. Znao sam nekada meditirati vani, tijekom noći u određenom vremenskom periodu (svaki put vremenski meditiram drugačije pa sam u nemogućnosti navesti neko ''proječno'' trajanje) kada su mi se počeli javljati čudni zvukovi, čudni osjećaji (isprva ne straha, već uzbuđenosti ili nedefinirani u tom trenutku) te feeling kao da nisam sam već da me netko promatra ili je u mojoj blizini (iako u tom trenutku nije bilo nikakvih materijalnih bića oko mene). U tim trenutcima strah se počeo pojavljivati u malom intenzitetu te je postepeno rasto često mi smetajući u meditaciji. Tada sam se zapitao dali ako je nešto u određenom trenutku samo čudno i neobjašnjivo, dali to nužno znači da je i negativno. Naravno da je odgovor bio ne te sam sam sebi počeo govoriti da ću se zaštiti od negativnih utjecaja viših denziteta na način da neću dopuštati da utječu na mene, prihvatiti ću ih kakvi jesu i iako ih ne odobravam poštivat ću ih i voljeti jer su dio jednog kao i sve ostalo. Što se tiče pozitivnih utjecaja, pozitivnim razmišljanjem, osjećanjem i prihvaćanjem omogućit ću istima da dopru do mene ako ih neću i dodatno privlačiti time. Sada kad se nađem u situaciji gdje bi prije osjetio strah i iracionalno razmišljao, bio obuzet njime te u njegovoj kontroli osjećam samo fizičku manifestaciju istoga, čega se je vjerovatno i malo teže riješiti ali psihički sam u glavi miran, ne utječe više na mene te se ne bojim u smislu da mi taj isti strah pomuti um i onemogući spokojnost istog... Evo jednog primjera - iznad moje zgrade postoji jedna pravoslavna crkva koja je napuštena već godinama. Znali smo tu i tamo ekipa i ja otići u njezino dvorište pošto je ulazak u isti dosta težan no jednom kad si u njemu imaš svoju vlastitu privatnost i mir, na neki način si izoliran od gradskog svijeta unutar gradskog svijeta. Jednom prigodom smo, ulazeći u to dvorišta prijatelj i ja čuli neko lupanje iz unutrašnjosti crkve što je naravno bilo čudno pošto znamo da je crkva napuštena. To je preplašilo mog prijatelja koji je inače kršćanin i dosta plašljiv po pitanju stvari koje u tom trenutku ne može objasniti. Tijekom te večeri moj prijatelj i njegov brat su imali neki ''negativan feeling'' kojega su cijelo vrijeme navodili a mogu reći da su se tijekom te večeri izdogašale neke čudne stvari po pitanju zvukova i situacija. Ja naime nisam osjećao psihički strah i bio sam smiren cijelo vrijeme ali sam primjetio da su mi se naježile dlake na rukama u par trenutaka i imao sam neki čudan osjećaj tijekom večer, ne strah, daleko od njega, ali također nedefiniran, kao neki znak da se nešto zaista događa. Uglavnom ovo sam htio navesti samo iz razloga da se pokaže kako netko sa razumijevanjem prema strahu - šta on zaista jest, iz čega proizlazi, analizom njegovih korjena i njega samoga, suočavanjem sa istim može ne osjetiti u psihičkom kontekstu njegove utjecaje dok su osobe sa njim u toj istoj situaciji obuhvaćene njime i u njegovoj kontroli. Toliko od mene za sada po pitanju ove teme...

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon sep 03, 2007 7:25 pm 
Administrator

Filezof, dobrodošao i puno hvala na iznesenom iskustvu.

Učimo svi...

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon okt 15, 2007 6:32 pm 
Član foruma

Načeln Načelno bih se složio da se znanjem može pobijediti strah,al imam ja jedan svoj možda i čudan primjer.

Naime prije no što sam uopče ni čuo o lizardima iz druge dimenzije koji se hrane našom energijom, ja sam mogao spavati u sobi u mraku,no otkada sam to saznao više ne mogu, non-stop me proganja sjećanje kako me je bilo malenog strah spavati u krevet bez svijetla.
A kada sam pročitao u knjigama kastanede da je dječiji strah opravdan jer u tami ispod kreveta i drugdje, često grebaju sjenke vratio sam se na početak svoje priče o spavanju.

Dali se sada bojim iz nekih drugih razloga kojih i nisam svijestan u cjeloj toj priči i dali samo navedeni primjer uzumam za apriori ne znajući alternativu neznam,ali eto ja mislim da tu postoji čvrsta poveznica.

Eto, mogu reći daje meni znanje nešto i uzelo.

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto okt 16, 2007 12:16 am 
Administrator

Citat:
Eto, mogu reći daje meni znanje nešto i uzelo.

Heh, nije... DALO ti je STRAH!

Ali... da li je bolje ZNATI da vreba netko/nešto što ti može naštetiti i biti SVJESTAN toga ( nečega, općenito ) iako te strah, ili je bolje NEZNATI ništa o tome, pa adekvatno tome ne imeti NIKAKVU POTENCIJALNU zaštitu od tog istog?

Bolje je da se bojiš električne struje ( 220 V i više ), nego da pogineš neznajući da te može povrijediti. Vremenom se prestaješ bojati struje jer saznaš da te može zdrmati samo u određenim uvjetima... koje obično TI SAM postaviš ( ili ne, pa preživiš )... razmisli malo o ovome.

Ista stvar i sa bićima iz 4D. Nemogu ti ionako ništa ako si svjestan i znaš da ti, zapravo, nemogu ništa ( haha, osim plašiti u mraku :twisted: :twisted: :twisted: )

Na "buuuuuuuuuuu!!!" se najbolje samo - nasmijati... hehe...

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto okt 16, 2007 11:22 am 
Član foruma

Ma znam sve ja to ,al mi jednostavno frka spavat u mraku

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet okt 25, 2007 10:19 pm 
Član foruma

Ja se borim sa strahom tako da mu prkosim. Nekad sam se i ja bojao biti u mraku i pogotovo spavati u mraku , čak bih čuo razne zvukove kao škripanje i pucketanje i to bi još produbilo moj strah.
Sada , kada se nečega bojim , jednostavno uradim to , pa makar se treso kao prut .
Mislim da nam u borbi protiv straha najviše pomaže svijest o smrti , i ako prihvatimo smrt kao nešto što je tu i sada , onda nemamo više šta izgubiti i nemamo se čega bojati.
Lijepo je sve to ovako napisati na forumu iz naših toplih domova , ali vani , u mraku , čekaju naši strahovi , kojima se moramo narugati tako što ćemo im se suprostaviti.
Watch your back in the dark ...
you never know what may be behind you
buhahahahaahaa :wink:

Vrh

Naslov:
PostPostano: sub nov 03, 2007 8:44 pm 
Član foruma

netko pametniji od mene je davno rekao da postoje 3 neprijatelja na putu: uznemirenost, razocaranje i strah... Konfucije je u svezi straha od auoriteta rekao; samo zamisli kako ta osoba vrsi fizioloske funkcije i strah ce zamijeniti mjesto s smjehom ili tako nesto... uglavnom kod mene to uvijek pali....

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned nov 04, 2007 1:48 am 
Član foruma

taj konfucije je pametan dečko hehehe sviđa mi se njegova metoda , ne znam kako mi nije pala na pamet prije :roll:

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon nov 05, 2007 12:15 am 
Pozdrav svima na forumu!
Eto da i ja kažem koju riječ na temu.
Mislim da se strah može prevladati, smanjiti ili ga se osloboditi na više načina i da je svaki do neke mjere uspješan. Naprimjer suočavanje sa strahom će nakon nekoliko puta vas osloboditi od straha ili ga umanjiti do neke mjere. Npr ako se bojite mraka provedite neko vrijeme u mraku svjesno se promatrajući i nakon nekoliko puta strah se smanji ili u potpunosti nestane jer se ništa ne dogodi pa postajemo svjesni da smo se bespotrebno bojali.. Ali strahova može biti jako puno pa to zahtijeva puno suočavanja s njima, a mogu se uvjek pojaviti novi. Ako vas prožima osječaj straha a neznate zašto i uvjek se pojavljuje u nekoj drugoj situaciji, nije vezan za mjesto, stvar, životinju ili slično može prerasti u fobiju ili anxioznost te često pričinjavati probleme, dok osoba ne spozna uzrok svojih strahova. Tek tada se može suočiti sa njima. Svjesnost, o strahu i onome čega se bojimo, te suočavanje sa time obično umanjuje strah ili ga se u potpunosti oslobađamo. Ima različitih intenziteta straha o čemu i ovisi naše suočavanje sa njim.
Ono što nam može pomoći kod oslobađanja od svih strahova bilo bi dizanje frekvencije i svijesti. Budući da je strah emocija kao i bjes a sastoji se od energije koja ju prati, a svaka energija ima svoju vibraciju, strah se ubraja među one emocije sa nižom vibracijom. Dosta ljudi živi ovaj život svjesni samo materije i nižih vibracija neznajući i ne mareći za duhovni razvoj te je normalno da su većinu svog vremena prožeti i nižim vibracijama, strah je jedna od njih.
Ono šta sam primjetio da kada podignem vibraciju na višu razinu kroz različite tehnike, meditaciju, inicijaciju i slično straha na tim razinama nema. Kad osjećam mir, ljubav ,svjetlost, radost strah nikad nije prisutan. Najdulje mi je to stanje trajalo 3 dana neprekidno nakon jedne inicijacije. Tada osim straha nije bilo ni drugih nižih emocija .
Ono što je potrebno ,ostati u tom stanju stalno i straha više nema.
Dakle treba samo raditi na dizanju frekvencija i svijesti .

Jack987:
Citat:
tuvok, dobrodošao! Čistio sam danas bazu članova s 0 postova, pa ti je izbrisan username. Daj molim te registriraj se ponovo, pa ako nešto neće funkcionirati, javi mi na mail. Hvala, i sorry na ovom jer sam izgleda baš brisao u vrijeme kad si postao... #-o

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned nov 11, 2007 12:23 pm 
Član foruma

Strah...Pojavio se pre oko 6-7 meseci kada sam na youtube naišao na kućni snimak neke devojke koja je navodno imala(to se bar vidi) menjanje oblika ali pomalo-od očiju koje su normalne do reptilskih u sledećem frejmu.Pa se iza nje pojavila figura u deliću frejma(snimak je usporen) a onda sam čitao komentare kako ona nije ni svesna i sl.i kako je moguće da bića iz 4 denziteta posmatraju nas iz trećeg..To veče sam spavao ko na ekserima!Sledio sam se mogućnošću da me neko posmatra ili da može da se stvori i pošto sam dosta flexibilan sa uverenjima i verovanjima,ovu mogućnost sam uzeo za ozbiljno.Rezultat:nesanica i provirivanje iz jorgana kao malo dete.Rekoh sebi-daj,ne budi paranoičan ali ne vredi strah od mraka me drži i dalje mada sad mnogo manje.Ne shvatam stvarno,kao mali sam se plašio i onda mi je ovo bio okidač za ponovno pojavljivanje istog straha.
Šta da radim pojma nemam....

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned nov 11, 2007 1:07 pm 
Početnik

FreedomRunner je napisao/la:
Strah...Pojavio se pre oko 6-7 meseci kada sam na youtube naišao na kućni snimak neke devojke koja je navodno imala(to se bar vidi) menjanje oblika ali pomalo-od očiju koje su normalne do reptilskih u sledećem frejmu.Pa se iza nje pojavila figura u deliću frejma(snimak je usporen) a onda sam čitao komentare kako ona nije ni svesna i sl.i kako je moguće da bića iz 4 denziteta posmatraju nas iz trećeg..To veče sam spavao ko na ekserima!Sledio sam se mogućnošću da me neko posmatra ili da može da se stvori i pošto sam dosta flexibilan sa uverenjima i verovanjima,ovu mogućnost sam uzeo za ozbiljno.Rezultat:nesanica i provirivanje iz jorgana kao malo dete.Rekoh sebi-daj,ne budi paranoičan ali ne vredi strah od mraka me drži i dalje mada sad mnogo manje.Ne shvatam stvarno,kao mali sam se plašio i onda mi je ovo bio okidač za ponovno pojavljivanje istog straha.

jel mozda mislis na ovu snimku:

http://www.youtube.com/watch?v=pauPr_MZaWE

ako je ta, onda tu nema nikakvog demona, naime radi se o vrecici cipsa koju je lik podigao ispred zenske...

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned nov 11, 2007 10:12 pm 
Moderator

FreedomRunner@

Slika o svetu koja nam je ponudjena i nametnuta vaspitanjem, obrazovanjem i preko sredstava (dez)informisanja je veoma ogranicena i ne odgovara objektivnoj stvarnosti. Upliv elemenata, koji je ozbiljno dovode u pitanje, moze lako da izazove strah. Prvo, slika o svetu, koja nas (nas ego, nasu ‘licnost’) koliko-toliko drzi na okupu, se raspada, drugo, susreli smo se sa nepoznatim u kome vaze drugacije zakonitosti, koje su nam potpuno nepoznate :? .

Taj strah je normalan (da upotrebim ovu rec sumnjivog znacenja :? ). Ako treba svetlo kod spavanja, neka bude svetlost :wink: . Nemamo bas nista od potiskivanja (koje bismo mogli nazvati I laganjem sebe), na kome je zasnovana citava nasa kultura. Ali vece znanje o toj novootkrivenoj stvarnosti i njenim zakonitostima – uz jedan koliko je moguce nelicni, objektivan pristup - moze mnogo vise da pomogne 8) .
Zaista.

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon nov 12, 2007 1:23 am 
Član foruma

Citat:
Rekoh sebi-daj,ne budi paranoičan ali ne vredi strah od mraka me drži i dalje mada sad mnogo manje.Ne shvatam stvarno,kao mali sam se plašio i onda mi je ovo bio okidač za ponovno pojavljivanje istog straha.

Meni je verovatno slican uzasan strah bio znak i povod da nastavim da se interesujem za stvari od kojih sam naizgled i stekao taj strah. Desilo se kada sam pocinjao da citam kasiopejske transkripte, pa sam par dana bukvalno bio u uzasu, naravno proslo je, ali treba malo i razmisliti o svemu tome i videti da nema objektivnog razloga za taj strah, i da ti jelte ne mogu nista, jer da mogu vec bi te ukokali. Ako ga prevladas iznenadices se koliko mozes da budes hrabar i snazan, pre svega kao licnost. Znaci, hrabro i baci se na citanje :D

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon nov 12, 2007 1:34 pm 
Član foruma

@Comrade Da,to je taj snimak...Ima još dosta tu što sam pogledao i o kontroli uma i "Bush,confirmed reptilian" i još par šokantnih..
Hvala na podršci svima,idemo dalje,bilo reptila ili ne.Rekoh sebi da ću da brinem tek kad se pojave i ako se pojave a dotle je dovoljno biti svestan laži i manipulacija i učiti.Ima dovoljno insajdera u vladama i onih koji rade raznorazne tajne poslove za vlade(kopanje tunela kao Filip Šnajder i sl..)kojima je stalo do ljudi.
Ja i dalje nemogu da shvatim da postoje ljudi bez duše,spremni na svakakva zla radi moći i to me strašno ljuti.
Nadam se da ću otkrivati još a juče sam čitao o tome šta rade tajne ekipe vojnika-postavljaju bombe šiitima pa onda sunitima da bi se medjusobno tukli i to su strašne podlosti..Ko zna šta je i ko sve radio na području Juge pre ratova kako bi nas svadjao i terao na rat...Psihopate.
Mi jednostavno moramo da postajemo svesniji.
Strah se stvarno javlja kad shvatite da je ovo što nam pričaju laž,laž i samo laž.
Neznam kako je to na balkanu,u našim zemljama,kakve su naše vlade :-k

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 545 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 28  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.