Arven, mislim da ste me vi pogrešno shvatili, a ja ovaj forum ili REIKI. Ali ipak mislim da REIKI ne zagovara zatvorenost. Ako zatvorite mogućnosti REIKIJA strahom od znanja ili iskustava to je onda glupost, jer kako ćete ga propagirati i podijeliti sa ljudima i čemu forum. Mislim da na ovaj forum o REIKIJU ipak neće doći neko koga interesuje popravak auta, nego ipak ljudi koji žele saznati više o REIKIJU.
Drugo: Ja sam rekla da sam početnik u tehnici REIKI, ali ne u duhovnosti, i vidljivim i nevidljivim svjetovima, nemam više strah od letenja, ali imam pitanja za dalji razvoj sebe i traženja novih tehnika upravo da se bolje spoznam. Ja sam imala učitelja 12 godina tu nadohvat ruke i pitala ga svašta
za bisere koji su me zbunjivali, jer sam tu tehniku učila i praktikovala, a on je upravo čitavo vrijeme kod mene gajio strah od nepoznatog, ili onoga što on nije mogao kontrolisati ili hmm objasniti.Zato sam i pitala onu ženu, koja je rekla da će me besplatno inicirati, kakva su to ne poznata stanja.
Kontam, svi znaju da se u mojoj zemlji desio rat i bilo je svašta, i ja sam prošla svašta ružnog, 100 puta goreg nego što je vidljivi i nevidljivi svijet,
u kojem borave drakule i vještice, ja sam taj šou i mentalni diznilend prošla uživo i tad razmišljala da je lakše poludjeti, ali taj luxuz sebi nisam mogla dozvoliti, jer sam imala porodicu za koju sam se morala brinuti i ostati normalna i hladna. Tad je počeo kontakt sa duhovnim vodičima, koji su me vodili kroz san i govorili šta i kako treba da uradim i da ću preživjeti i da će mi se porodica izvući itd itd i to za mene nije ni hvalisanje ni ludilo nego prirodan način za ostvarenje komunikacije sa nečim zašto neko treba da vježba kpmunikaciju, jer i sam osnivač REIKIJA je otišao i nije jeo 21 dan da bi dobio znakove, ja sam 5god bila primorana na to. Ha, sad ćete reći post ratni sindrom, ludilo je već nastupilo.Ne, nije tačno.Izbacila sam ljutnju i neshvatanje zašto je to tako moralo biti i zauzvrat otkrila neke spoznaje i dobila duhovne vodiče za što vidim da onako pod normalnim uvjetima trebaš vježbati mnogo, a eto meni se desilo . HVALISANJE ili LUDILO? NE TO JE ISTINA! REIKI je tehnika, spoj sa energijom ,način umrežavanja računara( reče tamo neki čovjek na nekoj stranici), sa svim pozitivama i komplikacijama i ja u tom slučaju neću da se tjeram da vježbam DUHOVNOST KOMPJUTERA, NEGO HOĆU DA SAVLADAM TENIKU PALJENJA KOMPJUTERA.
21 je vijek , i doista u mom životu nedostaje 10 godina života, saznavanja
informacija, i možda ,sad ,malo izgleda da bauljam u ovim novim saznanjima
i izgledam kao slon u radnji porcelana, ali ja vjerujem da ću to nadoknaditi. Ne sakrivajte znanje, senzacije, bisere i ostalo. To nije hvalisanje ni ludilo, to su prateće stvari duhovnosti jer kod nas ti je, ako ne ideš stazom slonova ILI SI LUD, ILI IMAŠ CRNU MAGIJU, NISKA LETENJA, ili eto možeš dobiti sve to, sve zavisi kako to gdje zovu.
A pitanja koja ja postavljam u stilu ŠTA MI JE LJUDI; ILI ŠTA JE OVO pa ja to i radim na ovakvim forumima, jer samo želim da idem dalje... POZDRAV! OTVORITE KANALE I POŠALJITE LJUBAV, ZNANJE I POZITIVU, to su učenja svih duhovnosti i tehnika!!!