Kolos baš ti hvala na obavještenju za te cijene, ali moje mišljenje je ovako.
Prvo, REIKIJU svaka čast, dr. MIKAO USUI takođe, jer je shvatio da će izgubiti moć ako je bude zadržao samo za sebe i svoju porodicu pa je odlučio
pokazati ljudima koji su imali želju za tim.
Ja sam već rekla da sam ,,levat,, za REIKI, ali nisam za duhovnost. Stanja i odgovore za neke ,,čudne,, stvari i pojave kod mene istražujem 20god, pa eto ,,čudne,, li pojave to dobijam najviše putem sna, pa evo mojih odgovora.
Prvo cijene tih spoznaja inicijacija uvidu 150e za mene nisu normalne, jer kad bih ja te spoznaje platila toliko, mislim da se prilikom inicijacija ne bih mogla opustiti u stanje meditacije, jer bi se spustila u totalno materijalni svijet i razmišljala o toj cifri, pa o pitanjima dali duhovnost može da ima cifru, pa zašto se ti ljudi uopšte bave iniciranjem na taj način cifrom, zar nebi bilo bolje da im se dadne onoliko koliko taj inicijant može da im dadne, dali bi tada dobili još veće spoznaje ako su učinili dobro djelo i radili malo na 5. načelu reikija,, UPRAVO ĆU DANAS POKAZATI LJUBAV I POŠTOVANJE ZA SVAKO ŽIVO BIĆE,, i na kraju ta duhovnost i spoznaja postade jako unosan posao, a za mene to nije to.
Kolos, ti mi predlažeš da štedim godinu dana,to je bio tvoj put u reiki. Moje mišljenje je ovako:Ja ću ipak tu godinu potrošiti u razmišljanju o REIKIJU, a ne razmišljanju o novcu, jer kad pitam intuiciju, vođe ne znam nija već kako se to zove i putem sna idem negdje u više svjetove nisu me opteraćavali novcem, nego su mi rekli da razmišljam i čistim sebe, ego, ograničenja opet ne znam šta dobrim djelima i ponovo, razmišljanjem i traganjem. Puno se ja napriča.
PS: Jedna osoba koja je poznata u svijetu po liječenju ( A NIJE ŠARLATAN), slučajno je malo svratila i do Bosne, a ja sam tad mislila da imam problema sa negativnim silama, jer ti moji ,,biseri,, mi nisu bili jasni, a i nisam imala nikoga da mi to objasni pa sam otišla kod te osobe.TADA NISAM ZNALA DA JE TA OSOBA REIKISTA i čovjek je razgovarao sa mnom i odradio mi neki tretman , a po saznanju ovoga što sad znam o REIKIJU to je doista bio REIKI TRETMAN, i rekao mi da ja mogu pomoći ljudima (još uvijek me je strah reći ,,liječiti,,, samo moraš imati učitelja)Zakazao mi je još 2 tretmana, ali ja nisam imala love da mu to platim, samo sam ga nazvala i rekla da odustajem. Pitam se još uvijek zašto mi to nije tada objasnio malo drukčije, recimo da se trebam inicirati, a ne liječiti, pa onda kontam da mi je čovjek ustvari rekao, ali ja tada nisam znala za REIKI i učitelje. To je bilo prije godinu dana i evo sada sam otkrila šta je to REIKI, a imam sad i internet, pa možda za godinu se neko i javi i odluči da me inicira za onu cifru koju mogu darovati, da bi u REIKI ušla opušteno i bez ograničenja ili ako to ne bude onda ću malo više razmišljati i sanjati pa možda dobijem neke odgovore intuicijom. Sad se opet sjetih onog sna i stranice sveske u kojoj je ona žena gledala simbole
NA STRANICI NIJE PISALO NIŠTA, samo je nešto tiho izgovarala.