Sada je: pet jul 18, 2025 9:17 pm.

Prijava

Korisničko ime:   Šifra:   Automatsko prijavljivanje  

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 1917 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23 ... 96  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov:
PostPostano: sri sep 05, 2007 8:52 pm 
Administrator

Pa čovjek je valjda pod "ovdje" mislio na forum... to ni u kojem slučaju nije neko fizičko mjesto...

A imamo temu o ograničenom pogledu i načinima razmišljanja, "Kontejnirana svijest - Uzrok nesporazima i sukoba", mislim...

Dakle, dobrodošli svi koje još nismo nigdje drugdje na forumu pozdravili!!!

:mrgreen: :wink:

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri sep 05, 2007 9:33 pm 
Početnik

dramil je napisao/la:

Najcesca greska kod ljudi koji se bave spiritualnim stvarima je da prvo izgrade neke metafizicke predstave koje se svidjaju njihovom egu a onda naprave modele ponasanja koji ce podrzati te metafizicke predstave.

Upravo suprotno nego kako bi trebalo ako zelimo da razotkrijemo svet oko sebe.

Sta nije u redu sa ovom recenicom? Ovo je demagogija. Izgleda me demagogija izbacuje iz ravnoteze jer pokusavam da shvatim neshvatljivo. Procitala sam na sajtu Znanje.com da mi nismo ljudi koji traze spiritualno iskustvo vec smo spiriti koji traze ljusko iskustvo. Ispravite me ako gresim, please.

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri sep 05, 2007 9:47 pm 
Početnik

Jos jedno pitanje. Posto je ovo tema Clanovi. Kad pogledas listu clanova mnogo njih se registrovalo a nije dalo ni jedan komentar. Ako nisu hteli da ostave komentar zasto su se registrovali kad mogu da citaju sta je napisano i bez procedure registracije? to moram da pitam njih? Pa evo, pitam ih. Na koju adresu da nadjem odgovore na ova po meni sasvim jednostavna pitanja? MRDAJTE, nema se vremena.

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri sep 05, 2007 10:03 pm 
Početnik

Jack987 je napisao/la:

( osim ako nisi neki frik koji želi doznati programski kod, iz nekog razloga ).

:mrgreen: :wink:

Sta podrazumevas pod frik? nema vredjanja bla bla...Imam zuti karton? Kad mi das crveni karton sta ce onda da bude? Ici cu dalje dok ne nadjem sta trazim.

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet sep 06, 2007 9:52 am 
Član foruma

dramil, ovaj forum kao i svi ostali se može posmatrati kao jedna kuća. Virtuelna, ali ipak - kuća. U svakoj kući mora postojati kućni red inače smo u haosu i ne zna se više ko koga...

Pravila nisu savršena ali su u ovom 3D svetu nužna. Ali to su elementarne stvari koje zna svaka normalna osoba osim izgleda, tebe. Ako ti se kućni red ne sviđa, slobodno možeš ići dalje, internet je beskrajan pa ćeš možda naći neki relativistički forum gde svako ima svoja pravila.

Ali ovde ćeš morati poštovati pravila koja su postavili domaćini kuće inače ćeš leteti van.

Zato bi te molio da odmah prestaneš sa besmislenim zapitkivanjem, pa ti na svaki odgovor imaš još sto pitanja i sve relativizuješ kao kad se igraju mala deca - na svaki odgovor sledi pitanje zašto? I tako u beskraj. Ali ja ne bih rekao da se ti igraš već da namerno ovde praviš buku, i istresaš svoje frustracije i oduzimaš nam dragoceno vreme da se bavimo tvojim besmislenim relativizacijama i "mudrolijama".

Ako ti ne odgovaraju pravila na ovom forumu - srećan ti put!

Hvala na razumevanju i prijatan dan.

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet sep 06, 2007 11:42 am 
Početnik

Dobro. Trazila sam da mi se objasne pravila. Ali u redu. Ovo je odgovor. Nastavicu da citam bez zelje da letim van, ako dozvolite.

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet sep 06, 2007 11:51 am 
Član foruma

dramil je napisao/la:
Na koju foru da pricam sa njima? Nemam pristup ni kao gost tj. uopste na sajt.

Izgleda da ti je banovana IP adresa, neću da ulazim u razloge, ali bi trebala moći pristupiti sajtu/forumu preko proksija, ima ih mali milion na netu :wink:

Citat:
Najcesca greska kod ljudi koji se bave spiritualnim stvarima je da prvo izgrade neke metafizicke predstave koje se svidjaju njihovom egu a onda naprave modele ponasanja koji ce podrzati te metafizicke predstave.

Upravo suprotno nego kako bi trebalo ako zelimo da razotkrijemo svet oko sebe.

Hehe, istina, zato su pametni ljudi izmislili "paradigm shift"

http://www.inner-sunrise.co.nr

Vrh

Naslov:
PostPostano: sub sep 15, 2007 10:14 am 
Član foruma

Ugodan pozdrav!

Na ovaj forum me privukla prvenstveno tema o castanedi. Sa pravilima sam upoznat tako da mozemo krenuti sa sljedecim izazovom :wink:

Vrh

Naslov:
PostPostano: sub sep 15, 2007 10:39 am 
Član foruma

Anaman, dobrodošao!

Nadam se da će ti učestvovanje u diskusijama biti od koristi.

Puno pozdrava i samo napred. :)

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet sep 20, 2007 10:36 am 
Član foruma

dramil je napisao/la:
Anonimus je napisao/la:
21 godina iz rijeke, studiram turizam

ovdje iz razloga da naučim nešto te pročitam druga mišljenja

Dobro jutro, definisi "ovdje"? Ja samo pokusavam da komuniciram ne da solim pamet i drzim predavanja. Zasto covek ima potrebu da sve mora da strpa u odredjene kalupe, formule, objasnjenja, izracunavanja, proracune, predvidjanja, ovo-ono. Zar nema druga posla? Mozda da bi objasnio svoja osecanja?

Ako mi bude dozvoljeno da ponovo citiram istog prijatelja:

"A mene boli sto moram da priznam sebi da moj centar za razmisljanje cesto preuzima ulogu emotivnog centra"

Kljuc je u reci BOLI!covek jos nije naucio da slobodno izrazava sopstvena osecanja kako bol potpuno isto i radost. Otud nerazumevanje.( Postoje u nama neke neprevodive dubine -kutak za poetski trenutak )

Kojim jezikom da pricam da bi mi Anonimus odgovorio na pitanje?

"Ovdje" je tamo gde zelis da budes.

Obrati paznju na spotove tih starih corbinih pesama. Videla sam da je komentar obrisan i shvatam kao upozorenje. Ti spotovi su napravljeni pre mnogo godina a i mnogo govore o autoru. To je obrazac.

Pa pozdrav i tebi, skužaj na vremensku distancu al sam smatrao da se ovdje samo ukratko predstavi i da nema nekakvih dijaloga, pa shodno i time provjeravanja ako ima odgovora.
Pa sada slijede odgovori:

"Ovdje" - to se isključivo odnosi na forum, da ti preciziram ,to se odnosi na razne teme i postove,te ostale stvari koje pripadaju forumu.

"Naučiti" - to se odnosi na čitanje drugih mišljenja o temi i razmišljanju dali su oni došli dalje u nekim razmišljanjima naspram mojima i dali su obuhvatili komponente kojih se ja nisam sjetio, naravno ako su te komponente ispravne. Viđenje drugih stavova te načina razmišljanja, čitanje raznih iskustva i priča, nove literature.

Ja bih se složio s tobom što se tiče komuniciranja, te sam i ja također ovdje da komuniciram,a svrha toga je gore navedena. Ne treba meni nitko govoriti što da radim i nisam ovdje došao s namjerom da mi netko postane učitelj.
Tvoj odgovor na moj post predstavljajna smatram krajnje nepotrebnom i nadam se da ovaj za razliku od prošlog neće imati nastavka, jer to nema nikakvog smisla. A stvari bez misla ne treba raditi, barem ako se mene tiče. To je samo moje mišljenje i može biti neispravno, al ga ja smatram ispravnim i držim se toga. nadam se da ti je jezik odgovora bio čitljiv. pozdrav

Vrh

Naslov:
PostPostano: sub sep 22, 2007 8:09 pm 
Početnik

pozdrav svima :lol:

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet okt 04, 2007 1:34 pm 
Član foruma

Pozdrav ekipi.
39 godina, pol muski, od 1993 u Holandiji (ne kao gastarbajter), otac dvoje djece, jedna zena, radim sa Auto-Cad i GIS sistemima, zainteresiran za stvari kojim se ova stranica bavi, vjerujem da ce dobro na kraju pobijediti, ne volim politicare(izuzetak su par politicarki), volim prirodu - skoro kao i dobro vino(obavezno uz gitare), mrzim turbo-folk(to je jedino sto mrzim), volim dobri stari rock a poslije dvije boce Postupa i etno muziku sa Balkana(klape, trube, sevdalinke, pravu cigansku, ovisno o mjestu i raspolozenju). Nadam se da cemo se lijepo druziti.

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet okt 04, 2007 10:06 pm 
Početnik

Dobro dosao druze!!!
Jeste da sam i ja pocetnik ovde ali nikad nije kasno.

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet okt 05, 2007 9:06 pm 
Početnik

Eh posle 2.5 godina pozdrav svima. Skoro sve sam procitao, propratio vecinu linkova, i dan danas se osecam kao Alisa u zemlji cuda kada sam ovde.
Ja sam ipak Slusac i tesko da cu sta reci.
POZDRAV

Vrh

Naslov:
PostPostano: sub okt 06, 2007 7:04 am 
Moderator

Citat:
i dan danas se osecam kao Alisa u zemlji cuda kada sam ovde.

Tako i ja :wink:
No, Jack je kriv za sve. Radoznala maca je njuskala oko zecije rupe, upala u nju, ... i nastavak znate :mrgreen:
Dobro dosao, metakom!

Vrh

Naslov:
PostPostano: sub okt 06, 2007 9:47 am 
Početnik

Pozdrav svima,
Spol muški, za mjesec dana 47g, KV radnik, ovdje me dovelo traženje sličnih mišljenja o svijetu oko nas.

dramil je napisao/la:
Jos jedno pitanje. Posto je ovo tema Clanovi. Kad pogledas listu clanova mnogo njih se registrovalo a nije dalo ni jedan komentar. Ako nisu hteli da ostave komentar zasto su se registrovali kad mogu da citaju sta je napisano i bez procedure registracije? to moram da pitam njih? Pa evo, pitam ih. Na koju adresu da nadjem odgovore na ova po meni sasvim jednostavna pitanja? MRDAJTE, nema se vremena.

Registrirao sam se iz dva razloga. Prvi je da ću nekad nešto i komentirati ili pitati, s tim da neću pisati eseje kao neki OVDJE na forumu nego se izražavati u kratkim crtama u skladu s mojim znanjem i rječitošću. Drugi razlog je vrlo jedostavan : kao član mogu listati samo zadnje postove umjesto da nove postove tražim po datumu i vremenu po svim temama.

Vrh

Naslov:
PostPostano: sub okt 06, 2007 12:41 pm 
Početnik

Arja hvala na dobrodoslici.

Zadnja izmjena: metakom; sub okt 06, 2007 12:59 pm; ukupno mijenjano 1 put/a.

Vrh

Naslov:
PostPostano: sub okt 06, 2007 12:48 pm 
Moderator

Pozdrav, Yado!
Nadam se da ces ovde naci sagovornike za teme koje te zanimaju - u kratkim ili dugim crtama, svejedno.

Dobrodosao!

Vrh

Naslov:
PostPostano: sub okt 06, 2007 4:42 pm 
Član foruma

Pozdrav svima,

Zadnja izmjena: beLIEve; pet okt 19, 2007 10:00 am; ukupno mijenjano 1 put/a.

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned okt 07, 2007 10:01 pm 
Član foruma

Evo da se i prestavim.Moj "stari"nick na forumu je bio Denis.Imao sam neke probleme sa komp. i izgubio sve podatke zaboravio "staru" lozinku :oops: i otad sam Kolos :occasion5:

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 1917 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23 ... 96  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.