Sada je: ned maj 04, 2025 11:15 pm.

Prijava

Korisničko ime:   Šifra:   Automatsko prijavljivanje  

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 1957 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34 ... 98  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov:
PostPostano: ned sep 02, 2007 11:20 am 
Član foruma

VV je napisao/la:
Experiment No 2

Voda: 650 ml
hh:mm:ss | mA
00:00:00 | 0.289
...
02:00:00 | 0.873
Srednja | 0.525

Po formuli sam trebao da dobijem 6.6 ppm, a laboratorijski izvestaj kaze 5.0 ppm

:?: Isr=(0.289+0.873)/2=0.58mA a ne 0.525mA.
Po formuli si trebao da dobijes K[ppm]=4xI*T/V=7.15ppm

VV je napisao/la:
Experiment No 3

hh:mm:ss | mA
00:00:00 | 0.260
...
03:30:00 | 1.500
Srednja | 0.732

Po formuli sam trebao da dobijem 16.1 ppm, a laboratorijski izvestaj kaze 8.9 ppm

:?: Isr=(0.26+1.5)/2=0.88mA a ne 0.732mA.
Po formuli si trebao da dobijes K[ppm]=4xI*T/V=18.95ppm

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned sep 02, 2007 11:54 am 
Član foruma

VV je napisao/la:
Do sada mi je pocetna struja bila oko 0.12 mA, a sada 0.289 i 0.26 mA (dve razlicite flashe).
PS Laboratorijski izvestaj kaze da u vodi, osim srebra, nema drugih metala.

mozda je formula tacna samo ako je destilovana voda vrlo cista tj. sa pocetnim ppm od nula!!!
moguce da razne primese u vodi, uglavnom silikati (kamenac i slicno) koji cine da je ppm veci od nule kvare matematiku...
lepo se odmori pa se kuckamo kad se vratis :)

a kome nije zao da za nauku izdvoji 20-30 evrica... 8)

http://www.automatedaquariums.com/h_primo.htm
http://cgi.ebay.com/HANNA-Primo-TDS-Met ... dZViewItem

http://www.goodwaterwarehouse.com/cat/9_htm.shtml

Vrh

Naslov: ????
PostPostano: ned sep 02, 2007 1:02 pm 
Član foruma

Hmmmm! I meni pochetna struja deluje kao da je veca nego shto treba!
Mislim da nisi dobro izrachunao ni srednju struju

Citat:
Evo rezultata mojih eksperimenata. Radio sam dve kolicine, jednu 2 sata, a drugu 3 sata i 30 minuta. Koristio sam destilovanu vodu istog proizvodjaca koju koristim od kada sam poceo sa eksperimentima. Prvo sto sam primetio je da je struja na pocetku procesa znatno veca od struje u prethodnih 10-ak eksperimenata. Do sada mi je pocetna struja bila oko 0.12 mA, a sada 0.289 i 0.26 mA (dve razlicite flashe). Odmah da napomenem da nemam svoj unimer (instrument za merenje struje) vec pozajmljujem od koga stignem. Evo tabela u kojima sam zapisivao jacinu struje na svakih deset minuta pri ukljucenoj mesalici, kao i jacinu struje na kraju procesa na svakih 10 sekundi (merio sam 2 minuta bez ukljucene mesalice). Ako neko moze da izvuce vezu izmedju mojih merenja i formule - svaka cast. Ja sam totalno zbunjen. Medjutim, ono sto mi se ucinilo interesantnim je da sam u trecem eksperimentu (koji je trajao 3 sata i 30 minuta) dobio priblizno istu koncentraciju srebra kao i u prvom uzorku koji sam poslao u laboratoriju i koji je takodje trajao 3.5 sati: 8.4 ppm, a sada 8.9.

ne znam koji si razmak elektroda stavljao i koje su povrshine elektrode, ali pochetna struja mi deluje visoko.

To shto nema drugih metala u vodi nije merilo da nema nekih drugih substanci.

bilo bi najbolje da izmerish provodljivost vode koju koristish (ako ikako mozesh ) i sve ispod 1-og microsimensa je OK!

Ja sam probao da u vodu koju ja koristim (0,55 microsimensa) dodam par kapi vode za pice i provodljivost se povecala na 3-4 microsimensa.

Isto tako ako voda dugo stoji (destilovana) moze joj se povecati provodljivost jer je nezasicena i "upija" sve u sebe!!!

Negde ranije sam napisao da sam koristio destilovanu vodu iz Instituta u Sremskoj Kamenici. Sa tom vodom mi je pochetna struja bila oko 0,2 mA.

Sa ovom koju sad koristim pochetna struja mi je od 0,07 mA - 0,12 mA

Da bih ubrzao proces, poshto sipam vodu u posudu za elektrolizu i izmerim pochetnu struju, sipam malo CS iz predhodne "ture" i proces ide brze.

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned sep 02, 2007 1:54 pm 
Član foruma

Citat:
Mislim da nisi dobro izrachunao ni srednju struju

Citat:
Isr=(0.289+0.873)/2=0.58mA a ne 0.525mA.
Po formuli si trebao da dobijes K[ppm]=4xI*T/V=7.15ppm

Za srednju struju sam uzeo zbir svih izmerenih struja i podelio sa brojem merenja [(0.289+0.315+0.344+...+0.873)/13=0.525], a za racunanje koncentracije sam koristio precizniju formulu iz XLS kalkulatora.

Ja mislim da instrument kojim sam merio struju nije OK jer prvi uzorak koji sam poslao u laboratoriju i koji je pokazao 8,4 ppm je imao pocetnu struju 0.12 mA, krajnju 0.6 mA i trajao je 3.5 sati. Ovaj treci uzorak, experiment No3, je trajao 3.5 sati sa istom vodom, istim elektrodama i istim ispravljacem od 12 V, a izmerena koncentracija srebra je 8.9 ppm.

Obe elektrode su povrsine po 10 cm^2, a razmak izmedju njih je 4 cm.

Ponovicu eksperiment za 20-ak dana kada dodjem sa odmora.

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned sep 02, 2007 8:25 pm 
Član foruma

VV je napisao/la:
Ja mislim da instrument kojim sam merio struju nije OK jer prvi uzorak koji sam poslao u laboratoriju i koji je pokazao 8,4 ppm je imao pocetnu struju 0.12 mA, krajnju 0.6 mA i trajao je 3.5 sati. Ovaj treci uzorak, experiment No3, je trajao 3.5 sati sa istom vodom, istim elektrodama i istim ispravljacem od 12 V, a izmerena koncentracija srebra je 8.9 ppm.

kao sto ti rece pocetna struja u tvom prvom merenju bila je 0.12 a u trecem merenju bila je 0.26...
bilo je za ocekivati da je otopina u tvom trecem pravljenju malo jaca nego u prvom zbog nesto jace pocetne struje tj. zbog "necistoce" vode.
rekao bih na kraju da je formula tacna samo sa jako "cistim" vodama...
sa "prljavom" vodom matematika pocinje da klizi... izgleda da pokazuje vise nego sto je stvarno
provericu ovu ideju sa labudom ako se slozi 8)

ako neko iz bg ima ili zna nekog ko ima kvalitetene uredjaje za merenje ppm neka se javi...

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned sep 02, 2007 8:46 pm 
Član foruma

VV je napisao/la:
Experiment No 1
00:00:00 | 0.12
02:00:00 | 0.6
Srednja | 0.36

Experiment No 2
00:00:00 | 0.289
02:00:00 | 0.873
Srednja | 0.581

Experiment No 3
00:00:00 | 0.260
03:30:00 | 1.500
Srednja | 0.88

pazi sad ovu suludu ideju...

najbolja voda sa kojom si radio imala je pocetnu struju 0.12mA
u prvom merenju pocetna ti je 0.12 a u trecem merenju je 0.26
svi ostali uslovi merenja su isti, vreme, kolicina vode, elektrode.
pocetna struja3/pocetna struja1=2.166
pocetna struja u trecem merenju je 2.166 puta veca nego u "referentnom" merenju
Po formuli si trebao da dobijes K[ppm]=4xI*T/V=18.95ppm
ako ovaj rezultat podelis sa 2.166 dobijes sledece: 18.95/2.166=8.75
8.75 je vrlo blizu 8.9...

ko zna... :lol: bilo mi je malo dosadno 8)

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned sep 16, 2007 9:37 pm 
Početnik

Znam da svako voli da eksperimentise ali evo za one koji nemaju vremena ili materijala nasao sam link odakle se moze naruciti gotova koloidna srebrna voda.
Koliko to kosta ?
-Koloidna srebrna voda 5 mg/lit, 0,5L 830.00 din
slika
Kako pise na sajtu " Isporuka se vrši isključivo na teritoriji Srbije "

Vise informacija:
Kod:
http://www.srebrnavoda.com/

Evo jedan tekst sa tog sajta:

Šta je Koloidno srebro?
Članak Martina Robeya
(Martin Robey je jedan od vodećih istraživača koji se bavi Koloidnim srebrom)

Šta je tačno Koloidno srebro?

A šta je to jon srebra? Pa, to je obično poznato pod nazivom "koloidno srebro". Danas se ono može nabaviti u prodavnicama zdrave hrane, u apotekama, ili kod proizvođača i dilera koji je nude na Internetu. Jednostavno rečeno, to su ekstremno sitne čestice srebra koje lebde u vodi, sa pozitivnim električnim naelektrisanjem. Što su manje čestice srebra, to se srebrna voda pokazuje efikasnijom. Najbolja koloidna srebrna voda koja se proizvodi je na molekularnom nivou. Slaba jednosmerna struja se propušta kroz elektrolit pomoću srebrnih elektroda. Male čestice veličine molekula se otcepljuju sa pozitivne elektrode, i zato te čestice imaju pozitivno naelektrisanje. Ovo naelektrisanje ima primarnu ulogu u lečenju i antibakterijskom efektu. Ono se postepeno smanjuje, tako da je svežina srebrne vode veoma važan faktor. Elektrolit može biti i sama srebrna voda, ali se obično koristi rastvor soli. Na ovaj način se proizvodi i izvesna količina srebro hlorida, što se smatra nečistoćom srebrne vode, ali koje nije tako ozbiljno. Neki proizvođači koloidne srebrne vode koriste proteine ili neke druge stabilizatore da bi održali suspenziju, dok drugi dodaju prehrambene boje ili druge supstance da bi sakrili stvarni kvalitet koloida. Međutim, ako je kvalitet srebrne vode dobar, nisu potrebni dodaci, i ako ih srebrna voda sadrži, to obično označava loš kvalitet srebrne vode.

Antibakterijsko svojstvo srebra je poznato unazad 1200 godina. Čak i u davna vremena, bio je poznato da se bolest može sprečiti i da se ne može prenositi ako se pije iz srebrnog posuđa. Srebrni novac se često potapao u posudu da bi se sprečilo kvarenje mleka i ostalih napitaka, a srebrni kontejneri su se koristili za održavanje svežine i druge hrane. Čak i danas, pribor za jelo se naziva "srebrnina" iako se najčešće koristi nerđajući čelik. Sve do 1970. godine, često je bilo u praksi da naučnici stave srebrn novac u hemijsko posuđe da bi ga sterilisali. Srebro se dugo koristilo kao materijal kod hirurškog zahvata na kostima.

Od 1920. do 1940. godine, srebro se mlelo u veoma fini prah nalik brašnu, a zatim se rastvaralo u vodi i koristilo kao napitak za sprečavanje mnogih infekcija, bolesnih stanja, opekotina i gljivičnih infekcija. Smatralo se još 1938. godine se da se preko 650 bakterija, virusa i gljivica može tretirati srebrom. Razvojem patentiranih antibiotika, u SAD-u i mnogim drugim državama je srebro zaboravljeno, iako su antibiotici efikasni samo protiv bakterija, ali ne i protiv virusa i gljivica kao srebro. Danas, sa velikim razvojem modernih koloida, stvar se menja, tako da i srebro može postati najefikasniji način tretiranja bolesti.

Neki naučnici, međutim, upozoravaju da dugotrajno korišćenje jakih doza srebrnih komponenata može ostaviti na koži sive fleke. Ovo stanje se naziva argirija. Jedini problem je taj što su te fleke kozmetički nedostatak, a uz to se i veoma retko javljaju. Neki stručnjaci tvrde da se ovo stanje nikada ne može desiti od srebra u koloidnom obliku. Drugi eksperti, međutim, upozoravaju da bi ovo moglo biti problem kod ekstremno velikih doza i dugotrajnog korišćenja. Argirija se može korigovati laserskom metodom, kao što se koriguju tetovaže.

Dokazi izgleda da podržavaju teoriju o koloidnom srebru kao veoma efikasnom protiv svih vrsta patogenh bakterija, dok su antibiotici jedino efikasni protiv određenih sojeva bakterija. Osim toga, antibiotici nikada nisu bili efikasni protiv virusa i gljivica. Dalje, istraživači nam govore da su koloidnim srebrom postignuti fenomenalni rezultati kod zaceljivanja tkiva i ožiljaka u kliničkim testovima. Veoma ozbiljne posekotine i ozlede su zaceljivale za mnogo kraće vreme nego inače.

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned sep 16, 2007 10:30 pm 
Početnik

Evo jos nekoliko korisnih linkova ali na engleskom

Kod:
http://www.biopulse.org/silver.html
http://www.emanator.demon.co.uk/bigclive/silver.htm
http://www.cosmicawareness.org/Products_Services/Silver_Wain_Water/silver_wain_water.shtml

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto okt 02, 2007 10:49 am 
Početnik

Jel ima na ovom forumu neko iz hrvatske i da je pio to koloidno srebro i da ga zna napravit?

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto okt 02, 2007 10:15 pm 
Administrator

poslanikk, dobrodošao!

Odgovor na tvoje pitanje nalazi se u ovih 30 i kusur stranica ove teme... budi slobodan pa pročitaj od početka, saznat ćeš sve! Hehe...

:mrgreen: :wink:

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto okt 02, 2007 10:41 pm 
Evo se i ja bacam na proizvodnju vode.Pustio sam glas i već stižu naružbe :lol:

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri okt 03, 2007 7:15 pm 
Zna li ko di u Splitu mogu uzet srebro, ja to nemogu naći !!!!

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri okt 03, 2007 8:50 pm 
Član foruma

Bio koja zlatarna? :) ... ali to je je srebro cistoce 925 --- znaci da ima 92.5% srebra. A ostalo je vjerojatno bakar (poboljšava mehanicka svojstva).

Hmm... možda bi se na neki kemijski nacin dalo separirat Ag i Cu
vjerojatno previse enegije ulozeno u to.

Anyway.. .sretno sa pronalaženjem cistog srebra.

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri okt 03, 2007 10:15 pm 
Administrator

Probaj nazvati Rafineriju Plemenitih Kovina u Zagrebu i pitati ih da li šalju poštom pouzećem... možda rješiš tako problem.

Za 50-100 kn dobiješ toliko skoro čistog srebra da ti je dosta za napraviti "cisternu" kolidnog srebra... hehe! Uglavnom, radi se o stotinama ili tisućama litara... što je, za početak, mislim, dovoljno... :D

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet okt 04, 2007 3:03 am 
Početnik

Mogu li se koristiti zlice iz kuhinjskog kompleta. Koja je cistota potrebna.

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet okt 04, 2007 6:04 pm 
[quote="Jack987"]Probaj nazvati Rafineriju Plemenitih Kovina u Zagrebu i pitati ih da li šalju poštom pouzećem... možda rješiš tako problem.

Ma jučer sam posla mail sa upitom i sad vidim da mi se mail vratija.Nema druge nego zvat samo mislim da nema šanse da če se oni zezat sa malom količinom #-o .

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet okt 04, 2007 6:16 pm 
Administrator

Prodaju zubarima na grame... pa nevidim razloga da se ne proba nazvati... Nije to neka blještava firma... u stvari, ljevaonica, više onako starinska manufaktura... tako da im je kompjuterska tehnologija valjda manje privlačna stvar. Vidio sam tamo iglični printer... to već drugdje godinama nisam vidio, hehe...

Stari dobri telefon...

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned okt 07, 2007 3:45 pm 
Član foruma

:evil: Za sve one koji pitaju " moze li ovo , moze li ono , zlice, komadi nakita i tako to " odgovor je N E M O Z E ..... Znači pamet u glavu nabavka na svaki način čistog srebra 99,99% čista voda (destilovana) i peglajte.

Normalno - treba pročitati ovaj topic od početka do kraja.....

Pozdrav svima!!! =D>

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto okt 09, 2007 10:30 am 
Evo sam naručija telefonom i to 50 grama,od viška ču ženi napravit naušnice.Samo treba sačekat da još neko naruči kako je u pitanju mala količina.

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri okt 10, 2007 2:15 pm 
Član foruma

Jure je napisao/la:
Evo sam naručija telefonom i to 50 grama,od viška ču ženi napravit naušnice.Samo treba sačekat da još neko naruči kako je u pitanju mala količina.

bas sam i ja narucio, vele da ce poslati slijedeci tjedan. jedva cekam.

i konacno sam procitao cijelu temu (trebalo mi tjedan dana :oops: ) kako mi nitko ne bi mogao reci da nek si procitam da je to netko vec rekao :D

negdje sam procitao (vjerojatno ovdje) da se kod upale pluca moze inhalirati KS posto nece bas djelovati pijenjem. e, a kako inahlirati tekucinu? tesko pretpostavljam, pa dal to znaci da postoji neki prah? al onda to po definiciji koloidnog nije koloidno srebro :?:

a sad taj prah me asocirao na ideju dal bi se mogao sloziti neki uredjaj tipa ionizator zraka koji bi lijepo u nase sobe ispustao u zrak ionizirane cestice srebra?

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 1957 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34 ... 98  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.