Matriks je ILUZIJA! Ali, cija, gospodo...he.he.he...
Mi nemamo nista licno, osim sto igramo za Iskustvo Sveokupnosti koja se razotkriva dogadjajima i svescu koju neko uzdize. I sta onda, nemamo svoje Ja, nemamo svoj Spirit, put... ali, istovremeno i imamo
dok sve to razotkrivamo, to jeste sok, veliki udarac za Ego(ako ga neko ima). Ko je tu onda u iluziji, da li mi ili sama iluzija koja se trudi da odradi odredjena iskustva, ili da ih drzi daleko od druge iluzije...
Eto, pred mojim ocima se raspao Matriks u paramparcad, i dalje sam u njemu ali vrata su otvorena, ali,(opet to ali) sad upadamo u drugu vrstu Matriksa, sta dalje???? U mislima mi dolazi slika zatvora, imamo osudjenike i one koji ih cuvaju. Koja je razlika? Osudjenici su stalno tu a cuvari povremeno izadju iz zatvora da bi se u njega ponovo vratili, i jedni i drugi su u zatvoru, razlika u tome je sto cuvar uvek moze napustiti posao, tj.zatvor(obicno kad ode u penziju)... Sustina je u tome da i kod jednih i drugih preovladjava slicna svest... zatvorska...
E sad, imam osecaj replikacije dogadjaja ili takozvano osemenjavanje nistavila postupcima koji su za svrhu VELIKE ILUZIJE, ili bih to mogao da nazovem- MATRIKS NAD MATRIKSOM!!!
Sta je to? Koja je to najveca TAJNA! BUuuu... Razbicemo jaje i izaci iz njega...
To je gospodo... ZIVOT... da, Matriks se trudi da odrzi zivot, bilo kakav i bilo kakvu vrstu postojanja osim nistavila, jer da nema ikakve igre koja se zove RAZOTKRIVANJE, ne bi ni Matriks postojao, zavrsio bi se film koji gledamo, u ovom slucaju zemaljskog bitisanja, taj film ima UVEK neki novi nastavak... i tako u nedogled....
Svi se trude da odrze neku vrstu postojanja, svako se plasi toga da ne postoji i da nikada nije postojao ili da nece vise postojati.
I odjedanput, NISTAVILO, nema nicega, cak ni tame, nicega, nema ni praznine, ni reci koje bi mogle da opisu tako nesto...
Druga strana novcica, Matriksa...
I sta je onda prava realnost osim Iskustava za Sveokupnost, sama SVEOKUONOST!
1.Mi svi jesmo JEDNO, ali i nismo zbog svesti koje su razlicite, MATRIKS uvek ujedinjuje slicne... Sta ako neko prevazidje polaritete? U drugoj sobi je Matriksa.
2. Mi smo nistavila, cak ni to MI ne postoji, kao prazni CD-eovi smo koji tek treba da se narezu. Cistoca praznog CD-a nekada ima vecu vrednost od onoga koji je narezan glupostima... To MI, MI, MI, ili JA, JA, JA, odbacujem kao nepotrebno, kao deo tog suptilnog MATRIKSA koji nam je dao i svoj um(to mi je nesto poznato) da bi mogao da se grana...
3. Da li ima ista SMISLA, ali stvarno, duboko razmislite. Oni koji bi da se oboze, oni bi da se vrate vec postojecem koje bitise na nivou Sveokupnog Matriksa... Oni koji to ne zele, oni bi i dalje da se igraju...u tom istom Matriksu... I svi su u istom kolu...
4. SLOBODNA VOLJA je esencija MATRIKSA! He, he, he, osecam kako bi mi Matriks podario sve slobodne volje samo da se nastavi ILUZIJA!
Moze da se nastavi, ali u sledecem filmu, nema scenarija, nema price,
idemo u srz Matriksa, sa periferije, razgranati i....osecam...
5. Setu, neku vrstu tuge i radosti sto sve ovako postoji a i sto ne mora tako postojati, sve je zadovoljavajuce... VRHUNSKO ZNANJE je USAMLJENO... ono bi da se igra i smeje dok se ne umori, ono bi i dalje da spava i da se budi, ono bi sebe da shvati... Da li je ikako moguce da se shvati neshvatljivo...
Neverovatno, ZIVOT treba da se ZIVI...on se nastavlja, makar to bila i iluzija...
6. A STVARNOST, pa gospodo, oprostite, to je taj Matriks, a stvarnost,
ona je cista, neoprljana, nedotaknuta, ona je nestvorena, nepostojana, nesazimajuca, bezprostorna, i ona je tek tu, uvek spremna da se ogrne nekim novim Matriksom, ako je potrebno, da ta prava STVARNOST je gravitacija koja drzi i razara Matriks....
7. Kada nesto ima smisla, onda ima, kada nesto nema smisla, onda nema... Sve je tako jednostavno, ali, za one koji bi da komlikuju to je tek jos jedan MATRIKS!!!
Predlazem moderatorima otvaranje novog Topika o opisivanju neopisivog,
kroz osecanja, ne kroz razmisljanje i logiku, vec kroz osecanja koja mogu da se osete na neopisiv nacin. Pretpostavljam da ce to biti najcistiji Topik, uzvisen i razotkrivajuc i bez ikakvih spekulacija.
Kada se predatorima stavi pred ocima prava STVARNOST, obuzme ih strah, pocinju da urlicu, beze glavom bez obzira, pocinju da jedu sami sebe....he,he,he....
Pozdrav. Mozda ce se nastaviti, a mozda i nece... Dajem

strpljenju...