Sada je: pet maj 09, 2025 8:15 pm.

Prijava

Korisničko ime:   Šifra:   Automatsko prijavljivanje  

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Tema je zaključana [ne možeš postati/uređivati postove/odgovarati].  [ 4520 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28 ... 226  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov:
PostPostano: sub jun 30, 2007 2:41 am 
Član foruma

Samo bih kratko pitao, posto nisam bio ovde neko vreme, sta se desilo sa temom Kastaneda, sta znaci "premesten" i zbog cega, i zasto nije pod "osetljiva" i gde je nestalo desetak stranica..?

Vrh

Naslov:
PostPostano: sub jun 30, 2007 5:08 pm 
Član foruma

navigator je napisao/la:
Samo bih kratko pitao, posto nisam bio ovde neko vreme, sta se desilo sa temom Kastaneda, sta znaci "premesten" i zbog cega, i zasto nije pod "osetljiva" i gde je nestalo desetak stranica..?

Kao sto mozes da primetis, tema Kastaneda je postala novi subforum u okviru Galaksijskog foruma. To je zbog ogromne posecenosti i vaznosti koju ovom autoru daju urednici foruma.

Desetak stranica koje nedostaju su postovi koji su bili besmisleni, oni koji su predstavljali buku i uzajamno vredjanje i provociranje, i oni koji nisu imali veze sa temom. Takve postove sam obrisao.

Takođe sam prebacio sve postove sa prevodima knjige Armanda Toresa "Susreti sa Nagualom" u novu temu u okviru ovog novog podforuma (Karlos Kastaneda)

Dobrodošao nam nazad i nadamo se tvojim kvalitetnim postovima. :)

Vrh

Naslov:
PostPostano: sub jun 30, 2007 10:09 pm 
Član foruma

STALKER je napisao/la:
Kao sto mozes da primetis, tema Kastaneda je postala novi subforum u okviru Galaksijskog foruma. To je zbog ogromne posecenosti i vaznosti koju ovom autoru daju urednici foruma.

- Dobra ideja. :D :thumbup: :wink:

STALKER je napisao/la:
Desetak stranica koje nedostaju su postovi koji su bili besmisleni, oni koji su predstavljali buku i uzajamno vredjanje i provociranje, i oni koji nisu imali veze sa temom. Takve postove sam obrisao.

- Bravo i svaka ćast =D> - to i jest posao moderatora da olakša ćitateljima praćenje tema - i posebno mi je drago što je moderator strućna osoba i specializirana baš za ovu temu , dakle o Karlosu Kastanedi - vrijedi zlata kad je moderator pravi . :D

STALKER je napisao/la:
Takođe sam prebacio sve postove sa prevodima knjige Armanda Toresa "Susreti sa Nagualom" u novu temu u okviru ovog novog podforuma (Karlos Kastaneda)

- Dobra ideja :thumbup: , ... i nadam se novim temama i pod temama - a s obzirom da je ipak rijeć o Karlosu Kastanedi uopće ne sumnjam da ih uskoro neće biti i više. :wink:

- Pozzzz =D> :D

Vrh

Naslov:
PostPostano: sub jun 30, 2007 10:24 pm 
Član foruma

STALKER je napisao/la:
navigator je napisao/la:

Ok, dobar posao, jedino sto je mozda mogla ostati u "klasicnim" osetljivim, a ne pod "posebnim" jer bi bila pri vrhu stranice, ovako je malo zabacena..kako god..

STALKER je napisao/la:
Dobrodošao nam nazad i nadamo se tvojim kvalitetnim postovima. :)

Hvala, mada to za "nazad" je dosta relativno..u smislu da ni prosli put nisam znao da cu napraviti pauzu, pa ipak jesam.. :)

U svakom slucaju tu sam kad treba nesto da se objasni, a ponekad i kad ne treba.. :)

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned jul 01, 2007 6:23 pm 
Početnik

Možda treba nešto reći i o položaju skupne tačke koji se zove položaj nemog znanja. Probaću da kažem nešto o tome iz sopstvenog iskustva jer smo sa takvim pričama veoma tanki na Forumu.

Osamdesetih godina na području ex-YU je bila dosta poznata i aktivna određena tehnika koju nema potrebe da ovde reklamiram. Ne radi se ni o kakvoj tajni jer sam siguran da mnogi znaju o čemu se radi kao i da su mnogi i bili na trodnevnim, sedmodnevnim ili 30-dnevnim kursevima. Čuo sam da je i danas aktivna mada u nešto izmenjenom (vremenski skraćenom) obliku. U svakom slučaju, bio sam prisutan i primenjivao tu tehniku tokom 3 dana trajanja seminara pored još oko 40-tak prisutnih. Da pređem na stvar. Trećeg dana smo vršili tkz. “šetajuću meditaciju“ u obližnjem parku, što je predstavljalo jednu relaksirajuću, opuštenu šetnju bez ikakvih obaveza i zadataka. Podigao sam ruku i dotakao jedan list na grani drveta pored koga sam prolazio, kada se dogodilo: imao sam trenutni osećaj da sam ispaljen iz topa i da se mlaznom brzinom krećem naviše. Vidokrug mi se naglo suzio i pred očima sam ugledao tamnu cev na čijem kraju se nazirao krug svetla. Sve je pratilo osećanje i zvuk ubrzanja. Prošao sam kroz tunel, velikom brzinom. Pri tome nisam imao nikakvih vizuelnih senzacija unutar tunela, samo osećaj brzine. Sledeće je bio osećaj da izlećem i… Sve se zaustavilo. Kada sam izleteo, nisam video ništa oko sebe, nikakve ljude, oblike ili bilo šta slično kako več pričaju ljudi sa sličnim doživljajima. Kod mene je to bio čist osećaj, ponavljam, bez ičega vizuelnog. Osetio sam da ZNAM SVE. Teško je reći šta sam tačno to znao, ali u tom trenutku, toga se bez ikakve greške sećam, imao sam osećanje POTPUNOG ZNANJA. Znači, imao sam odgovor na sva pitanja. BILO KOJA. Znam da sam počeo sebi da postavljam neka od njih i sa lakoćom dobijao trenutni odgovor što je meni, u tom trenutku, bilo toliko komično da sam počeo glasno da se smejem. Samo sam površno bio svestan ljudi koji su stajali oko mene i zbunjeno me gledali. Najsmešnija mi je bila spoznaja da mi svi ceo život (uključujući i ljude koji su tada stajali pored mene) tražimo odgovore na bezbroj pitanja, mučimo se i mozgamo a oni se nalaze, ne tamo gde ih tražimo, nego u nama, u našim grudima. Ta spoznaja mi je bila toliko ironična da sam se savio od smeha. Kada sam poželeo da saopštim ljudima oko mene da ne treba da se šetaju tu ko budale niti da traže odgovore u knjigama već samo da ih izvuku iz sebe, nisam ni reč mogao da izustim. Samo su mi krenule suze. Uhvatio sam i povukao jednu devojku za rukav na šta se ona otrgla jer sam, verovatno, izgledao kao ludak. Još se sećam da sam imao potpunu spoznaju da je SVE POVEZANO SA SVIM OSTALIM, sećam se da sam podigao ruku ispred lica i potpuno SHVATIO vezu svih prstiju sa ostatkom ruke, a onda i ruke sa ostatkom tela a onda i tela sa svim ostalim. To me je tek obeznanilo od smeha JER JE BILO TOLIKO BANALNO JEDNOSTAVNO. Sve vreme sam imao osećaj da je vreme bilo zaustavljeno. Sada, sa ovolike distance, teško je tačno opisati nešto što je trajalo možda dvadeset sekundi ili minut ili pet minuta mog subjektivnog vremena (nemam predstavu koliko je to trajalo u očima drugih ljudi). Odjednom, bez ikakve najave, strahovitom brzinom sam se strmeknuo unazad, ponovo prošao tunel (i to još brže) i vratio se nazad. Osećaj je bio užasan. I ovog puta sam se presamitio ali ne od smeha već od bola. Nije to bio fizički bol već više strašan osećaj gubitka, užasna spoznaja da sam samo sekund ranije imao odgovore na SVA pitanja, da mi je svest bila strašno proširena, a sada sam ponovo bolno ograničen u svom shvatanju. NIŠTA VIŠE NISAM ZNAO, bio sam ponovo blaženo glup, kao stisnut u kalup, a osećaj užasa me podsećao da sam malopre u rukama imao dijamant i dok sam ga gledao on mi je skliznuo kroz prste pa pravo u kanalizaciju, da ga više nikad ne nađem.

Ne sećam se više detalja, ali nekako sam se dovukao do sobe za trening gde sam to veče još dva puta imao sličan osećaj. U jednom trenutku je nešto ponovo krenulo iz mene (stomaka/grudi) i ja sam počeo da ubrzavam a oko mene kao da je počelo da tutnji. Panično sam prekinuo vežbu koju smo trenutno radili i počeo pogledom da tražim Majstora sa samo jednom željom: da mi kaže bilo šta ili još bolje, da me udari rukom u grudi jer sam osećao da bi me to ponovo lansiralo. Nažalost, Majstor je bio udaljen i zauzet a meni se, sa bolom, sav osećaj vratio nazad u stomak i prizemnio me veoma neprijatno.

Dalje nije važno. Ovde ima nekoliko zanimljivih detalja.

Prvo, ovo što se dogodilo je bilo posledica korišćenja tehnike koja nema nikakve dodirne tačke sa Ca.Ca. učenjem o kome tada nisam (skoro) ništa znao.

Drugo, takav događaj se uklapao, odnosno predstavljao cilj kome se i težilo u okviru učenja koje je posedovalo navedenu tehniku. To učenje nije u sebi sadržavalo ništa slično priči o skupnoj tački već, po mom mišljenju, samo pokušaj da se, stvarno uspešnoj tehnici, pronađe koliko-toliko racionalno tumačenje umotano u zen-budistička objašnjenja.

Iako bi navedeni Majstor bio zadovoljan jer sam upravo potvrdio njegovo učenje, uopšte više nisam sklon da događaj objašnjavam na taj način. Godinama kasnije shvatio sam šta se u stvari dogodilo. Moja skupna tačka se pomerila u položaj nemog znanja. Najjači dokaz je odsustvo moje sposobnosti da govorim tj da o tome nešto kažem u trenutku događanja.

U stvari, pomeraj skupne tačke (navedenom ili bilo kojom drugom) tehnikom uopšte nije ništa čudno. I Huan je rekao da se skupna tačka može pomeriti strahom, ljubavlju, mržnjom, glađu ili onim što vračevi najviše vole, nepokolebljivom namerom. Ipak, jedno je nekontrolisano pokrenuti skupnu tačku a drugo je uterati je baš na pravo mesto, u ovom slučaju u položaj nemog znanja u kome je, po rečima Huana, čovečanstvo provelo većinu svoje istorije. Ono što je u ovoj priči, u stvari, jedino zanimljivo jeste preciznost navedene tehnike koja dovodi baš do navedenog položaja.

Podsetimo se šta je Huan rekao o nemom znanju:

“Čarobnjaštvo je čin dohvatanja položaja nemog znanja, a nemo znanje se ne može promišljati. Samo se može iskusiti“.
“U nastojanju da se zaštite od zastrašujućih efekata nemog znanja, vračevi su razvili umetnost traganja i, kao deo toga, tehniku kontrolisane ludosti“.
“Nemo znanje je znanje koje ne može da se ispriča jer da bi ga ispričao potrebno je da koristiš neuobičajenu količinu energije. Nemo znanje je nešto što svi imamo. To je nešto što svime vlada, što ima potpuno znanje o svemu. Ali to ne može da razmišlja pa tako ne može ni da govori o tome što zna“.
“Mesto gde prestaje žaljenje je boravište nemilosrdnosti“.

Setimo se samo događaja kada su Ca. Ca. i Huan bežali od jaguara ili unutrašnje stanje Huana kada ga je Hulijan bacio sa litice. Setimo se da je preteča dolaska u položaj nemog znanja tkz. mesto gde prestaje žaljenje (gde oči sjaje). Žao mi je što to ne mogu da potvrdim. Ili nisam obratio pažnju, ili nije ni bilo sjaja, ili se više ne sećam.

Nemo znanje je nešto što svi SADA posedujemo kao skrivenu opciju. NEKADA smo stalno boravili u tom stanju iz koga su nas izbacile tvorevine L. dajući nam razum. Neka bude i da smo tom (nasilnom i bez pitanja) zamenom profitirali ali i da li je u redu da plaćamo toliku cenu za taj profit ? Cena je, naravno, naša samovažnost koja će nas, najverovatnije, i fizički uništiti zajedno sa ostatkom planete.

Ipak, da li se treba po svaku cenu vratiti u to stanje i u njemu STALNO boraviti kao potpuno socijalno neprilagođena ličnost što je i krajnji cilj navedene tehnike a postiže se (ako se postigne) na dugim seminarima ?

Ne znam. Ne pitajte mene. Ja sam zaboravio odgovore na sva pitanja.

Što ne zapisah brojeve za neku sedmicu na LOTO-u ?

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon jul 02, 2007 6:07 pm 
Član foruma

Pozdrav svima =D> Davno sam citao knjigu "Magija pokreta" al mogu da kazem da je knjiga ostavila utisak kao jedno izrazito neobicno i nesvakidasnje stivo. Mnoge stvari u njoj su apstraktne prirode koje definitivno prelaze granice zdravorazumskog i ustolicenog shvatanja - putovanja u druge dimenzije, energetska jaja i razne tacke/vrtlozi po njoj, filozofski stav prema shvatanju svrhe poimanja, znanje bez iskustva, snaga volje, zatim postojanje univerzalne svesti (orao ili crno more il tako nesto) itd

Zasto govorite o nekim imaginarnim stvarima ko da zapravo postoje? ...kao recimo ona bica koja crpe energiju iz ljudi?

@Iamquetzalcoatl

Povodom tvog trenutnog dozivljaja "da znas sve" da li to znaci da su autisticne osobe konstantno u tom stanju? Jel opste je poznato da takve osobe imaju izrazito razvijene neobicne sposobnosti, s jedne strane, dok s druge strane imaju nesposobnost da se uklope u noramalan svet i komunikaciju. Cini mi se da sam gledao na youtube o jednom detetu koji je u stanju da crta stvari(gotovo milimetarski tacno - kao neka vrsta blueprinta) na osnovu jednom vidjenog prizora.

Hocu da kazem da li autisticne osobe stvarno znaju to sto znaju ili je to znanje "pozajmljeno" od nekud (od nekih visih sila :D), odnosno da po intelektu se uopste ne razlikuju od normalnih ljudi vec jednostavno su u "tom stanju" koje im daje znanje bez predhodno ikakvog iskusta i spoznaje.

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon jul 02, 2007 6:31 pm 
Član foruma

Kromp je napisao/la:
Zasto govorite o nekim imaginarnim stvarima ko da zapravo postoje? ...kao recimo ona bica koja crpe energiju iz ljudi?

Ta bica su stvarna koliko je stvarna ta tastatura po kojoj lupas.
Ako ti treba jos neka informacija ukratko - zovu se letaci, i ugradili su ti um s kojim se nazalost poistovecuje 99% covecanstva, zauzvrat uzimaju tvoju svest, tj. sjaj svesti, koji je njihova hrana. Taj um koji je ubacen, podrazumeva sve "emocije" koje poznajes, osecaj licne vaznosti i posebnosti, strahove, i verovanje da je ovo jedina stvarnost koja postoji.

Za ostale pikanterije vezano za strani um (tj. tvoj um kako ga verovatno razumes), pretrazi forum.

Kromp je napisao/la:
Hocu da kazem da li autisticne osobe stvarno znaju to sto znaju ili je to znanje "pozajmljeno" od nekud (od nekih visih sila :D), odnosno da po intelektu se uopste ne razlikuju od normalnih ljudi vec jednostavno su u "tom stanju" koje im daje znanje bez predhodno ikakvog iskusta i spoznaje.

Sve to sto opazaju i osecaju nema prakticnu vrednost jer nemaju energiju da odrze skupnu tacku u odredjenom polozaju.

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon jul 02, 2007 7:57 pm 
Član foruma

navigator je napisao/la:

Ako ti treba jos neka informacija ukratko - zovu se letaci, i ugradili su ti um s kojim se nazalost poistovecuje 99% covecanstva, zauzvrat uzimaju tvoju svest, tj. sjaj svesti, koji je njihova hrana. Taj um koji je ubacen, podrazumeva sve "emocije" koje poznajes, osecaj licne vaznosti i posebnosti, strahove, i verovanje da je ovo jedina stvarnost koja postoji.

Kako su stvarna? Ti ih video? ...navedi mi neke argumente koje potvrdjuju njihovo postojanja. Meni se vise cini da su neki clanovi ovde na forumu podlozni uticaju ove knjige. Ja se izvinjavam ako sam nekog ovim uvredio, al vi ovde pricate o since fiction stvarima ko da zaista postoje. Jel neko od vas video energetsko jaje, male virove po njima. Daj ljudi vratite se u realnost!!!
Zasto verujete u neke stvari iz knjige a da pre toga niste to isto iskusili. Knjiga jeste zanimljiva, podrobna za dobro komentarisanje, al ipak se ogradite od takvih konstatacija.

Sta vas tera da mislite da su elementi izneti u knjizi zaista tacni? Koji su to kriterijumi na osnovu kojih vi zakljucujete da je to istina - iskustvo ili jednostavno dopada mi se kako zvuci? Mnogo se ljudi vi zalecete!!!

hahaha...drugi post i odmah sam vas napao :mrgreen: sad ce jedan ban

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon jul 02, 2007 8:24 pm 
Član foruma

Kromp je napisao/la:
navigator je napisao/la:

Kako su stvarna? Ti ih video? ...navedi mi neke argumente koje potvrdjuju njihovo postojanja. Meni se vise cini da su neki clanovi ovde na forumu podlozni uticaju ove knjige. Ja se izvinjavam ako sam nekog ovim uvredio, al vi ovde pricate o since fiction stvarima ko da zaista postoje. Jel neko od vas video energetsko jaje, male virove po njima. Daj ljudi vratite se u realnost!!!
Zasto verujete u neke stvari iz knjige a da pre toga niste to isto iskusili. Knjiga jeste zanimljiva, podrobna za dobro komentarisanje, al ipak se ogradite od takvih konstatacija.

Sta vas tera da mislite da su elementi izneti u knjizi zaista tacni? Koji su to kriterijumi na osnovu kojih vi zakljucujete da je to istina - iskustvo ili jednostavno dopada mi se kako zvuci? Mnogo se ljudi vi zalecete!!!

hahaha...drugi post i odmah sam vas napao :mrgreen: sad ce jedan ban

Nece ban, nego pomoc nesvesnom saplanetniku.

Kromp je napisao/la:
"Zasto verujete u neke stvari iz knjige a da pre toga niste to isto iskusili."

Otkud ti to da "to nismo iskusili"? Odakle ti zakljucak da ljudi pricaju o necemu sto nisu osetili? Ne razumem.

Hoces argument? Ti si argument.

Ova tvoja dva posta su savrsen argument, strani um ti stvara odbojnost prema necemu sto nije deo tvog dosadasnjeg inventara, i odmah od toga pravi "science fiction", iako je to stvarno kao bilo sta sto vidis oko sebe, ali razotkrivanje svega toga bi mu oduzelo od kontrole, tako da se on automatski brani, zeli da ostanes pripitomljeno pile.
Da li sam ih video? Naravno da sam ih video.
Mogao bi i ti da imas malo vise snage, tj. vise svesti, eto tu su pored tebe.

Dobrodosao u stvarnost.

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon jul 02, 2007 9:46 pm 
Član foruma

Kromp, dobrodošao! :)

Stvari koje opisuje Kastaneda zaista zvuče neverovatno i fantastično i potpuno je razumljivo da prosečna osoba to doživljava kao fikciju ili u najboljem slučaju kao niz metafora i mudrih alegorija.

Problem je u tome da je potrebno izmeniti stanje svesti kako bi se čovek uverio i video i doživeo to o čemu Kastaneda piše.

Ima nas nekolicina na forumu koji smo bili dovoljno ludi (ili hrabri? :roll: :mrgreen: ) da neke od tih stvari praktično proverimo tako da smo iskusili da Kastaneda ne fantazira, bar ne u onoj meri u kojoj smo proverili. Jedna od najgroznijih istina je prisusutvo grabljivaca koji se hrane energijom naše svesti radi čega je većina ljudskih bića na vrlo niskom stepenu svesnosti ali to uopšte ne primećuju jer su navikla na taj bedni nivo i prevarena su da je to prirodno stanje stvari.

Ali, najbolji način da se uverimo ili odbacimo sve to je praktična provera. Zato je Kastaneda otkrio niz praktičnih postupaka kao što su sanjanje, rekapitulacija, magijski pokreti itd.

Ko god radi ove tehnike, uveriće se na svojoj koži da je Kastaneda samo pisao izveštaje o istinitim stvarima a ne zbirku filozofskih knjiga.

Još jednom, dobrodošao i ne zameri nekim učesnicima, ovde ima nekih jako žestokih i oštrih ratnika ali nisu zlonamerni.

Pozdrav! :) :wink:

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon jul 02, 2007 9:56 pm 
Član foruma

STALKER je napisao/la:

Još jednom, dobrodošao i ne zameri nekim učesnicima, ovde ima nekih jako žestokih i oštrih ratnika ali nisu zlonamerni.

Da, kombinacija takvih, i onih koji (jos uvek) imaju strpljenja..nista lepse za jednog nesvesnog interesenta, da ne kazem pocetnika.

:)

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon jul 02, 2007 10:20 pm 
Član foruma

navigator je napisao/la:
Da li sam ih video? Naravno da sam ih video.

I kako izgledaju? 8)
Sta se pre toga desilo da si ti bio u stanju da ih opazas? Meditacija, vezba, stres, konzumiranje opojnih sredsatava, preteran umor, iznemoglost, groznica i sl stvari koje menjaju stanje svesti....?

Stalker, bolje te nasao :) i tebe navigatore
Nisam procitao celu temu, vec onako letimicno. Ja sam inace prevashodno shvatio Kastanedu kao (citaj tvoje boldirane reci)
STALKER je napisao/la:
Kromp, dobrodošao! :)
Stvari koje opisuje Kastaneda zaista zvuče neverovatno i fantastično i potpuno je razumljivo da prosečna osoba to doživljava kao fikciju ili u najboljem slučaju kao niz metafora i mudrih alegorija.

..ste strane mogu da mu odam priznanje. Vec ostale stvari....hmm.... ne mogu da uzimam zdravo za gotovo, mnogo mi odlazi u apstrakciju.
Da li si ti video letace? Ako mozes da ih opises, kao i predhodna desavanja koja su uticala da ti se izmeni stanje svesti da bi ih mogao uopste uocavati.

Da li neko od clanova foruma uspeva konstanto da vidi letace? Znaci non-stop ... ili letaci beze kada su provaljeni da se vide ? :mrgreen: i kako izgleda taj cin kada letaci isisavaju energiju iz ljudim? Verovatno nije nimalo prijatan. :(

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon jul 02, 2007 11:14 pm 
Član foruma

E, baš mi je drago što ovako lepo ćaskamo, ali... Kromp, ovo je jedan ozbiljan metafizički forum i zato je poželjno da se svaki učesnik dobro pripremi pre nego se uključi u raspravu tako što će pročitati celu temu o kojoj želi da diskutuje, da se ne bi ponavljali i pisali o onome što smo već raspravljali.

Ova diskusija ima neki kontinuitet pa kad neko ovako uleti kao da je "pao s marsa" on poremeti tok rasprave. #-o

Ali ako baš želiš da neobavezno i neozbiljno ćaskaš, imaš temu "Sve Ostalo" na ovom forumu, pa izvoli. A imaš i bezbroj drugih foruma na internetu koji se bave "laganim" stvarima, Pamelom Anderson i tako to... :mrgreen:

Kažeš da je za tebe Kastanedino delo fikcija, u redu, poštujem tvoje mišljenje, ali onda zaista nemaš šta da tražiš na diskusiji o ovoj temi jer ovde raspravljaju ljudi koji su uglavnom praktičari ovog znanja i koji ga ozbiljno shvataju. Osim ako ne želiš namerno da ometaš rad.

Dakle momci, (i curice... :mrgreen: ) idemo :ontopic:

Hvala na razumevanju.

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon jul 02, 2007 11:31 pm 
Član foruma

Kromp je napisao/la:
Vec ostale stvari....hmm.... ne mogu da uzimam zdravo za gotovo, mnogo mi odlazi u apstrakciju.
Da li si ti video letace? Ako mozes da ih opises, kao i predhodna desavanja koja su uticala da ti se izmeni stanje svesti da bi ih mogao uopste uocavati.

Mi i jesmo apstraktna bica, toliko apstraktna da bi se verovatno upiskio u gace kad bi osetio samo delic toga.
Jel si ikad razmislio o tome ko si i sta si, nisi valjda poverovao da si pisljivo bice koje treba da zavrsi skole, radi, ostari, i umre, eventualno ga spasi bog, i to je to? :)
Da li je moguce da se nikad niste zapitali da li je to sve sto postoji?
Ili o "tvrdnji" da je covek na vrhuncu lanca ishrane?
Vidis, nije...upravo su ti koji jesu na vrhu, pojeli to sto ti treba da bi ovo sve saznao.
Dolazak letaca i njihova nemilosrdna vladavina kroz um koji nam je ubacen nas je ucinila ovakvim popisancima.

I nije uopste bitno kako izgledaju letaci, niti "mogucnost njihovog uocavanja", to uopste nije bitno.
Na ostatak pitanja ti je odgovoreno u proslom postu.

STALKER je napisao/la:
najbolji način da se uverimo ili odbacimo sve to je praktična provera. Zato je Kastaneda otkrio niz praktičnih postupaka kao što su sanjanje, rekapitulacija, magijski pokreti itd.

Ko god radi ove tehnike, uveriće se na svojoj koži da je Kastaneda samo pisao izveštaje o istinitim stvarima a ne zbirku filozofskih knjiga.

Ovome treba da se doda samo razbijanje samovaznosti, utisavanje unutrasnjeg dijaloga, prikradanje sebi tj. posmatranje svog ponasanja, otkrivanje i razbijanje sablona po kojima funkcionises.

Sve to ce da ti pomogne da vratis energiju (svest) koja ti je posrkana, pa onda mozes i na kafu sa letacima, ako ti i dalje budu zanimljivi.

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon jul 02, 2007 11:53 pm 
Član foruma

Navigatore, mnogo filozofiras, ja te pitao kako letaci izgledaju posto si ih video, a ti mi odgovaras nesto sasvim deseto. Jedino mogu da zakljucim da ih nisi video, molim te uveri me u suprotno i konkretnije odgovaraj na pitanja.

Ako oces da se dokazujes da si razbijo sablone po kojim funkcionisemo, da smo mi ljudi apstraktna bica, da postoji neki visi cilj, da si dobro popamtio pojmove iz knjiga molim te citiraj neciji drugi post i na njega odgovaraj. Ako citiras moje pitanje potrudi se da i odgovoris na njega.

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto jul 03, 2007 12:02 am 
Član foruma

Kromp je napisao/la:
Navigatore, mnogo filozofiras, ja te pitao kako letaci izgledaju posto si ih video, a ti mi odgovaras nesto sasvim deseto. Jedino mogu da zakljucim da ih nisi video, molim te uveri me u suprotno i konkretnije odgovaraj na pitanja.

Ako oces da se dokazujes da si razbijo sablone po kojim funkcionisemo, da smo mi ljudi apstraktna bica, da postoji neki visi cilj, da si dobro popamtio pojmove iz knjiga molim te citiraj neciji drugi post i na njega odgovaraj. Ako citiras moje pitanje potrudi se da i odgovoris na njega.

Odgovoricu ti na to besmisleno pitanje cim mi napises zasto te to tako opsesivno zanima u odnosu na neke mnogo bitnije stvari.

Potrudi se da budes malo pazljiviji, malopre si postavio pitanje na koje ti je Stalker vec odgovorio.

Stvari koje si procitao i koje su nabrojane, nikako nisu tako smesna stvar kao necije dokazivanje bilo cega bilo kome, to su stvari koje moras da radis ako mislis da ostanes ziv u vremenu koje dolazi.

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto jul 03, 2007 12:14 am 
Član foruma

navigator je napisao/la:
Odgovoricu ti na to besmisleno pitanje cim mi napises zasto te to tako opsesivno zanima u odnosu na neke mnogo bitnije stvari.

Probaj da budes malo pazljiviji, malopre si postavio pitanje na koje ti je Stalker vec bio odgovorio.

Da treba sam da praktikujem magijske pokrete i da jedino tako mogu da vidim letace, inace niko nece moci za mene da ih opise, bez obira sto su ih videli?

Nema potrebe da izvrces moja pitanja u cilju da ih prestavis kao opsesivna. Sagovornici kao ti samo mogu da vode pricu u zatvoren/zacaran krug. Puno pricas, a nista zapravo i ne kazes.

Sad ti meni reci zar je toliko tesko odgovoriti na pitanje "Opisi mi letace kako izgledaju, jer si ih video?" Da li mnogo trazim??? Zasto opsesivno pokusavas da skrenes razgovor u drugu stranu ?

Inace imam ja mnogo stvari koje bih voleo da prodiskutujem sa vama povodom ove teme...Izgleda da mi necete to dozvoliti.

Zadnja izmjena: Kromp; uto jul 03, 2007 12:23 am; ukupno mijenjano 1 put/a.

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto jul 03, 2007 12:51 am 
Član foruma

navigator je napisao/la:
Kao sto rekoh, odgovoricu ti na to besmisleno pitanje cim mi napises zasto te izgled letaca toliko zanima u odnosu na neke mnogo bitnije stvari.

Ja nemam to iskustvo. Zelim da cujem tudja iskustva. Imam samo papir koji sam procitao i to je to. S obirom da sam odusevljen sa magijom pokreta(kao i razmisljanjem o duhovnom aspektu koji se proteze knjigom) i sasvim slucajno naleteo na forum gde su ljudi to u praksi doziveli sasvim je noramalno da ih pitam. Letaci su mi prvi pali na pamet posto su oni "dozivljeni" od strane clanova ove teme. Nisam isao u teze slucajeve - putovanja u druge dimenzije, unutrasnji svetovi u energetskom jajetu. Jednostavnije pojmove, ako mogu tako da se izrazim iako nisu, kao ukidanje samovaznosti, eliminisanje unutrasnjeg dijaloga i sl. nisam hteo da komentarisem jer oni nisu "fizicki" opipljivi vec se odnosi na mentalno stanje pojedinaca kao preduslov da zakoraci u taj "svet".

Znaci letaci su mi bitniji kao cinjenica(sa one strane "kapije") od subjektivnih osecanja koja dozivljavate u povisenoj svesti (zadovoljstvo, dezorjentacija, "tuneli", napadi opustenosti, osecaj uskracenosti, flesevi, napadi vrucine itd. )

navigator je napisao/la:
U pravu si da se ovde puno prica, ali se isto toliko i kaze, jedino sto ti ne vidis.

Ne brini se ti za mene i moje mogucnosti koliko ja mogu da vidim i shvatim.

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto jul 03, 2007 1:42 am 
Član foruma

Kromp je napisao/la:

Ja nemam to iskustvo. Zelim da cujem tudja iskustva. Imam samo papir koji sam procitao i to je to. S obirom da sam odusevljen sa magijom pokreta(kao i razmisljanjem o duhovnom aspektu koji se proteze knjigom) i sasvim slucajno naleteo na forum gde su ljudi to u praksi doziveli sasvim je noramalno da ih pitam. Letaci su mi prvi pali na pamet posto su oni "dozivljeni" od strane clanova ove teme.

Sve stvari koje si ovde procitao su "dozivljene od strane clanova ove teme", tako da nema razlike izmedju njih ili dozivljaja letaca, to je sve isto, sve je deo iskustva.
Ti si ipak uporno nastavljao da pitas samo za letace, verovatno misleci da je to "jedino sto je opipljivo" i sto bi moglo da ti koristi bez da se upustas u vezbe i stvari koje su opisane.

Ok, izgledaju kao crni, alavi gmazovi, 6 puta veci od tvoje sobe.

Nemaju ruke i noge, ako si na to mislio, i ne lice na babarogu ili boogie man-a.

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto jul 03, 2007 3:31 pm 
Početnik

navigator je napisao/la:
Stvari koje si procitao i koje su nabrojane, nikako nisu tako smesna stvar kao necije dokazivanje bilo cega bilo kome, to su stvari koje moras da radis ako mislis da ostanes ziv u vremenu koje dolazi.

Kromp, u pravu si glede jedne stvari vezano za neke ljude ovde. Formirali su magijski lanac i potrebno je naštelovati se na njihovu frekvenciju da bi uopšte mogao da ih pratiš i razumeš. Naravno, ne pada mi napamet to da činim jer ne želim da se paranoišem, niti da druge prepadam te emitujem nekakva neoeshatološka providjenja kao što je ovo što sam gore naveo i boldovao.

Čuj šta kaže pisac! Dakle, ti MORAŠ da radiš neke stvari ako misliš da ostaneš živ u vremenu koje dolazi...... tako adventistički, tako padavičarski.... O kojem je vremenu reč? Pa ako sve stavimo u domen ličnog vremena i stalnog prisustva smrti onda je svaki trenutak takav, kao da je poslednji, jer postoji mogućnost da bude poslednji bez obzira da li će se to poklopiti sa nekom globalnom kataklizmom ili ne.

A o potpunom odsustvu humora i duha da ne govorimo. Čega je to indikator? Don Huan i Don Henaro su stalno bili nasmejani, duhoviti ali ovi ovde nastavljači vrlih tradicija, branioci lika i dela su smrtno ozbiljni. Odmah se nakurdese čim im nešto ne odgovara. Ne umeju da sroče duhovitu dosetku koja razoružava. Treba imati takta za to a oni ga nemaju. Umesto duhovite pouke, kratke i efektne, dakle jedne snažne kristalizacije duha, ovde dobivamo grdnje, upozorenja, logoreične izlive..... Nešto tu nije u redu. Osećam da nešto nije u redu, ali hajde, ko sam ja da nešto osećam, da nešto mislim i da znam itd.,...itd....

Opustite se ljudi malo.... Jednom bukvalno zamalo da nisam umro od smeha. Pao sam u agoniju smejući se jer prosto nisam mogao da se zaustavim. Došla je hitna pomoć, imao sam grčeve stomačnih mišića i počeo sam da gubim dah. Bila je to jako smešna fora, a tako glupa, pa ipak, video sam sve zvezde te večeri.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Tema je zaključana [ne možeš postati/uređivati postove/odgovarati].  [ 4520 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28 ... 226  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.