Sada je: sub maj 03, 2025 4:43 pm.

Prijava

Korisničko ime:   Šifra:   Automatsko prijavljivanje  

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 734 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 37  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov:
PostPostano: ned maj 27, 2007 5:09 pm 
Administrator

21.02.1998. F., Laura, Ark, AK

P: Pozdrav.
O: Pozdrav.
P: I koga imamo večeras sa nama?
O: Sycoritia.
P: I kroz kuda prenosite?
O: Kasiopeja.
P: Imamo nekoliko knjiga večeras i Ark ima neka pitanja... A: Imam pitanje koje nije toliko osobno jer su naše osobne stvari toliko pomiješane s onim generalnima, pa, imam ideju da pošaljem pismo Gregory Brent-u iz Enterprise Florida, a nisam siguran da li je on adekvatna osoba kojoj bi to poslao, pa bih želio savjet u vezi toga.
O: Da.
P: Još nešto u vezi Enterprise Floride?
O: Rekli smo vam, a posebno Lauri, da jednostavno "budete na vrhu" situacije, pa će to rezultirati uspjehom. Savjetujemo da Laura kontaktira izdavača Florida Trend Magazina, u svrhu posla kao i potpomaganju okupljanja. Naravno, prva i najvažnija stvar je da se završi akcija razvoda braka. Savjetujemo da to malo pojačate. I molimo nemojte reći da ste učinili sve što ste mogli jer mi ne spominjemo te stvari kad su one u pitanju.
P: Dobro, to je jedna stvar. Želim pitati u vezi posla u vezi interneta koji trenutno obavljam. Otvaram se još malo i nebih željela napraviti neke greške. Pitanje je više retoričko jer vjerujam da to radim korektno, ali samo radi sigurnosti, želim biti sigurna da je u redu. Da li je?
O: Zasad...
P: Sad, imam neka znanstvena pitanja za koja bih htio imati neke savjete. Radi toga što je vrijeme ograničeno i imam toliko toga za napraviti u malo vremena, a toliko je mnogo tema - pitao bih sljedeće: ako sastavim listu tema i iznesem jednu po jednu, hoćete li mi dati broj ili procjenu vrijednosti svake od njih tako da bih mogao znati koju da počnem, a koju da ostavim za kasnije. Mogu li imati takvu pomoć?
O: Tvoj talent leži u izgradnji matematičkih jednadžbi koje daju kvalitet tvojim teoriemima i koje povećavaju broj tvojih rješenja. Ono što mi radimo jest da savjetujemo na načine koji ne prekidaju učenje, ili se miješaju u slobodnu volju. U drugu ruku, Arkadiusz, ti si toliko toga postigao u svojoj prošlosti sa svojim filozofskim aktivnostima i refleksijama u obliku izdanih članaka. Nema sad potrebe za "malaksalosti" jer ti izgleda život počinje biti u "slađem" putu!
P: Dobro, prva stvar na listi je posao sa tom napravom i otud sam planirao početi. Koji to prioritet ima u odnosu na "projekt"?
O: To je korisno samo ako je orijentirano kao "otvaranje vrata" za tebe.
P: Pronašao sam da je taj Bugar koji je umro, taj Marinov...
O: Elektromagnetski akcelerator.
P: Da li se to tiče tog Marinova? Napisao je jednadžbu koja je nekako neobična i on tvrdi da je jednadžba koja se koristi u fizici - pogrešna, lažna, pa se taj komentar u vezi elektromagnetskog akceleratora odnosi na Marinove dokumente?
O: Blizu.
P: Iduće, imam sono-luminenscentnost. Koja je razdjeljena. Što je to? Kakav je njen prioritet u odnosu na elektromagnetski...
O: Konstrukcija dualnog realiteta.
P: Također mogu poraditi na antigravitaciji... L: Znam savršen način na koji bi mogli organizirati tu listu... pokazat ću ti kasnije. A: Dobro, onda zaustavljamo ovo.
O: Ne.
P: Dobro, NEĆEMO zaustaviti ovaj posao. Antigravitacija, već sam pitao u vezi momka iz Francuske i već sam počeo razmišljati o antigravitaciji. Da li bih trebao uskočiti najvećom brzinom na to područje sada? Koji je njen prioritet?
O: Polako, vruća tema.
P: U redu, napravit ću to polako. Što je s vremenskim strojem od Newman-a? On je povezan s UFT-om ( Ujedinjenom teorijom polja ), vremenskim petljama, putovanju kroz vrijeme... također, mogu skočiti i na ovo...
O: Potraži Von Neumann-a.
P: Von Neumann?! Dobro, čitao sam knjigu o Von Neumann-u i ono što me pogodilo jest to da je on bio vrlo oštrouman čovjek, ali nekako pomalo tragičan i nisam mogao pronaći bilo kakav neobičan trag koji je on napravio, osim u vezi automata, umjetnog života i takvih stvari. Vaš savjet je da pogledam u Von Neumann-e dokumente, je vezano uz ovaj posao ili je pretpostavka da je sudjelovao u Philadelphia eksperimentu?
O: Dobro! Sad si na "trasiranju".
P: Sad, magnetski monopoli. Opet, postoji mogućnost slijediti tu vezu... da li je to prioritet ili samo stranputica?
O: Laura je imala toliko uspjeha kod objelodanjenja šifriranih informacija... to čak povećava nečije vibracije frekvencija ( FRV ). Trebaš "ponovno punjenje, draga moja". Sav ovaj napad te je potkopavao!
P: U kojem smislu, specifično, se trebam napuniti?
O: Ti i Ark morate doći na ispravan "put".
P: Mislite na "put" u smislu "naporan rad"?
O: Vrijeme za dešifriranje nije sada.
P: Govoreći o tom napadu, nebih željela skrenuti s ove teme jer je osobna, ali imate li nekih par riječi u vezi toga kako da se rješimo tog kompletnog luđaka koji mi pokušava uzrokovati probleme?
O: Vidi zadnja 3 odgovora.
P: A: Dobro, 17.01. sesija se završila kad ste rekli da me se ispituje, ili se netko miješa. Koju vrstu ispitivanja sam izbjegao i kako?
O: Od strane OPS-a 4. denziteta.
P: Kako se tome mogu oduprijeti? Da li je loše za mene kad me ispituju? Što bih trebao učiniti? L: Oni ispituju svakoga. To je jednostavno tako da kad ti znaš o tome i možeš reći kad to oni rade, onda ih to i blokira.
O: Da. ZŠ, IŠ.
P: Znanje štiti, ignoriranje šteti. Dobro, imamo ovu knjigu o zdravlju koja tvrdi da ima odgovore na sve fizičke probleme. Da li je zapravo istina da paraziti u korijenu uzrokuju mnoge bolesti kao što je npr. dijabetes, visoki krvni pritisak, alergije, kronična debljina, migrene, Alzheimerova bolest, parkinsonova bolest, multipla skleroza, itd... koje jednostavno mogu biti istražene i izlječene s tim malenim zapper-om? Da li je to slučaj?
O: Djelomično.
P: O kojem dijelu ona NE govori?
O: Nije korektan koncept.
P: A: Koje bolesti sa te liste zbilja uzrokuju paraziti, a koje ne?
O: Nekorektan koncept. Sve spomenuto su često djelomično ili potpuno uzrokovane od raznih parazitskih entiteta, ali ne uvijek.
P: Može li taj zapper koji se opisuje, bilo konstruiran kod kuće ili kupljen od nekog drugog, biti efektan kod ubijanja tih parazita?
P: Koliko često ga trebate koristiti?
O: Varira prema individualnim okolnostima. Ako pobliže pogledate na tekst u toj knjizi, vidjet ćete malene znakove temeljnog kanaliziranja OPD ( NHI ) korijena.
P: U redu, hvala vam. Sad, u ovoj drugoj knjizi, "Bijela Božica", u vezi trostruke Božice, alfabeta, ogranaka, taj autor nas vraća na božicu Danu koja je Rhys identificirao kao Kasiopju... ali, u tom posebnom dijelu, iznosi nešto za što sam bila EKSTREMNO radoznala... šepavi kralj, ranjena butina i stvar ozdravljanja koja je povezana sa tkivom... butina Zeusa i izlječenje Ahila. Pa, izgleda da je MNOGO heroja ili "bogova" imalo tu stvar s butinom ili izlječenjem i da kasnije, božanstvo iz kraljeva povezano s ovim i kralj je postao šepav ritualom. Izgleda da je rana u tkivu uzrokovala nemogućnost da se izlječi na zemlji, što je onda vodilo do taboo-a da kralj nesmije staviti svoja stopala na tlo odjednom. Zašto zabrana kralju da stavi svoja stopala na tlo? Zašto je lječenje podrazumijevalo zabranu kontakta sa tlom?
O: Da bi prekinulo uzemljenje čakri.
P: Što se dešava kad su čakre uzemljene?
O: Što se vama desi?
P: Pa, energetski krug je zatvoren i energija struji kroz vas. Kad ste uzemljeni energija teče iz vas i kroz vas...
O: Ili u vas.
P: Zašto?
O: Da li bi vi radili Reiki u visokim petama?
P: Ne. Vi skinete svoje cipele.
O: Zašto?
P: Da bi kompletno zatvorili krug da bi energija mogla doći u vas da bi ju dali drugoj osobi.
P: Dakle, ako imate kralja kojem nije dozvoljeno da mu stopala dodiruju tlo, to postaje sve skupa OPS način egzistencije, pomislila bih...
O: Licemjerstvo, kako netko danas može vidjeti.
P: Onda, kad individua bude šepava, ona postaje marioneta.
O: Da, i tko je gospodar marioneta? ( film "Puppet master" ?!? )
P: On postaje dio zapovijednog lanca... OPS.
P: Dobro, sad želim pitati u vezi tajnog imena boga, taj momak je navodno imao dešifrirano iz ove poeme...
O: Bio je samo svećenik, kao i svi drugi.
P: Da, znam, ali je pisao da je netko opisivao pjevanje tih vokala u tom posebnom društvu egipatskih svećenika kao toliko melodično da je izgledalo da se to ipak sviralo muzičkim instrumentima. Dakle, sjećam se da ste rekli u vezi "melodičnih" zvukova koji moraju biti proizvedeni iz "centra" unutar nekoga, kao što ste vi to rekli, i pomislila sam da te serije tih vokala mogu biti to što pomiče predmete sa zvukom.
O: Onda bi možda vi to trebali pokušati?!?
P: A: Šalite se?
O: Možda, možda ne.
P: Dobro, probat ću! Još nešto? Mislim da smo pokrili sve za večeras...
O: Lišće pokriva...
P: A: Što u vezi njega?
O: Hrast.
P: Da...
O: Da li je Beechnut tvrtka?
P: Interesantna misao. Dobro. Još nešto?
O: Samo laku noć!

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto maj 29, 2007 11:40 pm 
Administrator

28.02.1998.

O: Winyonna.
P: Dobro, sada, samo da riješimo naši mali spor: da li je video o otmici u Lake County-ju, u Minnesoti, istinit?
P: Da li je bilo utemeljen na stvarnom slučaju?
P: U redu, onda zaboravimo cijelu stvar! Mi smo imali nekoliko uzbudljivih događaja prošlog tjedna. Imate li bilo kakve napomene, budući da se ispostavilo, da su se proricanja od prošle godine ili zadnjih dvije godine stvarno nagomilala početkom ove godine. Imali smo napad iz Poljske, kao što znate, ticala, i učinili smo neku reakciju prema toj situaciji. Možete li nam reći hoće li ova reakcija donijeti bilo kakve negativne posljedice u naš smjer?
O: Možda.
P: Što bi one mogle biti?
O: Presijecanje veza.
P: Kakvo presijecanje veza?
O: Poljska.
P: Veze prema Poljskoj? Pa, mi smo na to uvijek gledali kao na mogućnost. Bilo kako bilo, tu su također … A: Zadnji put savjet je bio da bi mi trebali malo potpaliti i nakon toga se ovo dogodilo. Voljeli bi znati da li je to što smo učinili bilo ispravno. Vjerujem da nismo napravili nekakve pogreške.
O: Samo zato što veze mogu biti presječene, ne znači da su i napravljene pogreške.
P: Pa, pravilno potpaljivanje je započelo cijelu stvar... Odnosno, Ark je poslao ono prilično normalno pismo L *** i, on je to isprintao i dao joj je i ona je na to napravila odmazdu kakvu je napravila i mi smo odgovorili na to, to je bilo samo MALO topline! Ja sam radoznala: M*** je rekao da je otrčala niz hodnik i ja sam radoznala zbog čega je ona trčala?
O: Pod pritiskom općenito, zbog okolnosti.
P: Što je bila reakcija na moje e-mailove?
O: Ne shvaća potpuno jezične osobitosti.
P: Ali, da li je razumijela opću bit onoga što sam rekla?
O: Blizu. Pisma nisu bila primjereno prevedena.
P: Možda bi bolje bilo da mi prevedemo i pošaljemo? Da li bi to trebali?
O: Prijedlog je izbjegnete lokalne kolokvijalizme i sleng u pisanim komunikacijama, budući da oni ne zadržavaju njihovo značenje, kad se direktno pretvore iz jednog jezika u drugi!
P: Ok, mi ćemo izbjegavati sleng. A: Ali, neće biti šanse da koristimo te stvari, jer, koliko ja razumijem, konverzacija je zapravo gotova. L: Sada, o kataklizmičkoj erupciji Mount Anne, budući da su se sve ove druge stvari, jedna za drugom događale, made ne neophodno u roku onoga što bi mi nazvali razmuman vremenski period...
O: Čekajte i vidite!!! I sjetite se: vrijeme ne postoji.
P: Pa, ja bi samo željela znati što se tako trenutačno dogodilo ovom dečku L**** koji je maknuo tekstove Kasiopejaca sa njegovih stranica. Znam što mislim, ali htjela bih znati zašto? Da li je bio manipuliran da tako napravi ili je poteklo direktno iz njega samog?
O: Oboje.
P: Zašto?
O: Znate.
P: Ono što je Ark rekao: ljubomora i tako dalje. Što će biti reakcija kad saznaju da su sve Arkove stranice nestale?
O: Zbunjenost.
P: Da li su zbilja toliko glupi?
O: Otvoreno.
P: A: Prošli put kad sam pitao o sadržaju web-stranica, rečeno mi je da je do sada sve ok. Dodao sam neki materijal, i pošto je sve jako osjetljivo, želio bih biti siguran da do sada nisam napravio nikakvu grešku. Neki savjet ili upozorenje, molim.
O: Do sada niste napravili grešku. Nastavite, budući da je vaša frekvencija specijalno pogodna za otkrića u sadašnjem momentu.
P: Znači, čin razmišljanja i pisanja je metoda otkrića ili može voditi ka otkriću. A: Želio bih pitati u vezi sa kriminalnim gonjenjem, koje bi htjeli sačuvati kao zadnju…
O: Budite oprezni: to može rezultirati opasnošću.
P: Hoćete li reći da bi mogla rezultirati opasnost ukoliko bi počeli kriminalno gonjenje protiv nje, budući da ona može ili bi mogla nešto napraviti?
O: Zbog mogućih događaja, generalno.
P: Možete li mi dati primjer toga što mislite pod opasnošću, u tom smislu? Mislim, ukrala je novce i jedna stvar koju on NIJE napravio jest ta da ju prisili da mu potpiše razvod i da započne ovo kriminalno gonjenje. Njemu su prijetili s tim, ali ona nije…
O: Ako jednom počnete, više nemožete kontrolirati.
P: Pa, mi to znamo. A: Ali stvar je u tome da će sud početi gledati u sve… izvore novaca… i oni će kopati i kopati…
O: Da. Pogledajte prije nego što skočite.
P: Pa, ako čekamo do poslije razvoda, nakon što smo vjenčani, nakon što je on dobio državljanstvo, što u vezi s tim?
O: Isto.
P: Drugim riječima, to je nešto što mi jednostavno ne želimo napraviti. MI možemo prijetiti i …
O: Nismo mi to rekli.
P: Vi niste rekli da trebamo prijetiti?
O: Mi vas ne "vodimo za ruku".
P: A: Mi to možemo napraviti, ali opasno je. L: Upravo umirem od znatiželje da saznam o tome šta se dešava tamo preko i što će se desiti sljedeće i što u vezi sa jadnim P*****. Žao mi ga je. Iskoristili su ga.
O: P***** će biti u redu.
P: Jadna M***** se boji da će ona baciti kiselinu u njegovo lice. Pita da li bi mi trebali učiniti nešto u vezi ovog N*****. L: Imam sastanak sa advokatom… sa advokatom za razvode i imamo formu za VISU… A: Želim pitati o ovoj situaciji sa poslom, jer sad je situacija nestabilna i postoji šansa da neću moći dobiti mjesto za podučavanje i da će to biti jako loše. Da li da radim sve što mogu u Gainesville-u, ili bi trebao biti više energičan. Da li tu radim nekakve greške?
P: L: Željela bih znati nešto o ovom čudnom vremenu. U zadnje vrijeme je bilo puno viđenja u Gulf Breeze, padajućih vaternih kugli u Coloradu, čudno vrijeme, ali da otvorim vrata prema ovome, ima li tu išta što bi trebalo biti rečeno u vezi sa povećanim NLO aktivnosti i vremenom i svim ovim stvarima koje se dešavaju u sadašnjosti?
O: Pogledajte starije transkripte i predviđanja, ostavite "vremenske" prozore po strani.
P: U jednoj od ranijih sesija je bilo rečeno da će do invazije iz svemira doći u roku od 4 - 6 godina. To je bilo rečeno 1994, što je bilo prije 4 godine. Kakvo je sada stanje stvari u vezi te invazije iz svemira?
O: Lekcije se trebaju učiti sa pažljivim promatranjima.
P: Znači, nećete nam dati još neke ideje u vezi ove invazije iz svemira?
O: Vidi zadnji odgovor, onda pričekaj i vidi.
P: Pa, ja se samo pitam, da li bi mi trebali RADITI nešto u vezi s tim?
O: Ono što vi već radite. Pažljivo čitajte transkripte u vezi sa pitanjima o specijalnim naporima i o tome da li trebate nešto poduzeti ili ne.
P: Pa, ako nastojiš prisiliti stvari, samo ćeš sve napraviti još gorim. Trebaš biti strpljiva i pustiti da stvari sjednu na svoje mjesto.
P: Pa, mi jesmo blizu sređivanju kuće, pa možemo napraviti psihomantium u drugoj sobi. Nadamo se da nam neće netko upasti i izbrisati nas prije nego što se to desi.
O: Velika dramatična promjena će doći sa upotrebom psihomantiuma.
P: Pa, ok, mi radimo na tome. Moram STVARNO srediti ovu kuću!
O: Sad će biti sređena vrlo lijepo, i na tu opasku, laku noć.

( thanx to Tina )

Vrh

Naslov: poruka
PostPostano: sub jun 16, 2007 6:32 pm 
Član foruma

jack987 ! preuzeo bih da pomognem oko kaseopejaca, tako da bi u utorak izbacio sesiju od 14. mart 1998 i nastavio bih dalje pa ću ti javiti do kada će to trajati. Nadam se da se slažeš sa predlogom.
www.joschua.org

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned jun 17, 2007 11:38 pm 
Administrator

Thanx na pomoći oko prevođenja! =D>
:mrgreen: :wink:

------------
MART 14.1998.

Fredi, Alis, Violet, Ark, Laura.

Q: Zdravo.

A: Zdravo.

Q: I koga imamo sa nama večeras?

A: Jalun.

Q: I kroz što se ti transmituješ?

A: Kasiopeju.

Q: Sad, Violet je sa nama ovdje večeras i rekla je da će morati otići kući ranije, pa prvo odgovorite na njena pitanja. (V) Pa, nakon prošle noći i našeg razgovora, nisam tako sigurna da...

A: Violet bi sebi učinila uslugu da nije tako zabrinuta da ide.

Q: (V) Nisam uznemirena da idem. Pretpostavljam da imam jedno pitanje: radili su mi krvnu sliku; da li su moji rezultati tačni?

A: Neki.

Q: (V) Možete li mi reći šta je pogrešno?

A: Holesterol.

Q: (V) To je jedina stvar koju su otkrili u krvnoj slici da je, znaš, pa baš nije normalna. Pa, da li je moj holesterol više ili manje abnormalan nego što su oni identifikovali?

A: Povišen.

Q: (V) Dobro, razumjela sam da trebam kontrolisati to kroz dijetu. Da li je holesterol neminovan i zastrašujući kao što su oni rekli za naše tijelo, visoki nivoi?

A: HDL i LDL, dvije različite kategorizacije.

Q: (V) Dobro. Oni su rekli da je dobar holesterol bio viši zajedno sa niskim holesterolom. Da li je ono o čemu vi govorite više?

A: Da.

Q: (V) Dobro. ... Imam recept da napravim ultrazvučni pregled moje žučne kese. Međutim, otkako sam koristila "zapper" već dva dana mi nije toliko smetalo, i onda razmišljam da vjerovatno i nema smisla pokušavati uraditi nešto jer ionako nemam novca... Pretpostavljam da je ono što ću da vas pitam je da li je veoma važno da se to uradi – da li ima tu nešto, a može biti identifikovano jer ako nema, ne želim to da radim. Ima li tamo nešto za pronaći? Kamenci...

A: Identifikacija je u rukama identifikatora.

Q: (V) Dobro, dozvolite mi da to stavim u vaše ruke. Možete li vi otkriti problem sa mojom žučnom kesom kao i šta znače moji simptomi?

A: Sluz i skupljanje tekućine u cijelom žučnom sistemu, ne samo u žučnoj kesi.

Q: (V) Ne razumijem to skupljanje tekućine... Razumijem sluz... (L) Pa, sluz je kao pohranjivanje, a skupljanje tekucine znači da je statično... Ne teče na odgovarajući način – sakuplja se. (V) Da li mi je ovaj zapper poslednjih par dana pomogao, jer se ja osjećam mnogo bolje?

A: Zapper pomaže privremeno uništavanju bakterija, virusa, živih organizama parazitskog porijekla, koji opstaju u već pomenutim problemima. Ali je korisno inicirati dalje akcije da bi se dobio duži period olakšanja i oporavljanja.

Q: (L) Mogu li ja postaviti pitanje: ako ona ne bude inicirala dalje akcije, šta bi bio rezultat?

A: Moguće je da se kolekstitis razvije do određene tačke. Takođe je moguće da se pojavi nekoliko hepatičnih pa čak hematitičnih problema.

Q: (L) Hepatitični je jetra, hematitični je krv, neznam šta je kolekstitis... (F) zapaljenje žučne kese ili infekcija žučne kese. (V) Ali, moju krvnu sliku su vratili bez povišenih bijelih krvnih zrnaca – bez infekcije. (F) Rekli su da je moguće možda u budućnosti. Ti si pitala šta bi bilo u budućnosti ako ništa ne učiniš... (V) Ne, to je ona pitala... (F) Pa, onda ti pitaj šta će se desiti. (V) Ali to je ona pitala... (F) Ali to je uvijek istina za sve koji imaju problema sa žučnom kesom... Ako ne učine ništa to ih na kraju odvede u smrt. (L) Oni su rekli da je njena sluz u jetri, da su nakupine tekucine u jetri veće nego žučna kesa. Rekli su da možeš imati i ozbiljnijih problema sa svojom žučnom kesom. (F) Oni su takođe rekli da je hepatitis mnogo ozbiljniji. (A) Pretpostavljam da ona želi znati šta da radi u vezi s tim. (V) Tačno. Vi ste rekli da je korisno inicirati dalje akcije. Možete li me posavjetovati koje su to akcije?

A: Zemljakinja omogućava odgovor, zar ne?

Q: (V) Oni govore o tebi. (L) Preporučljivo je... ranije je V pitala ako je u redu da koristi zapper dok imamo seansu, da li će to prekinuti strujanje energije, ili je uredu.

A: U redu.

Q: (V) Sad, iz znatiželje, iz onog što sam ja razumio i iz onog što smo gledali iz akupunkture i meridijana, da jetra – meridijan koji prolazi kroz jetru i žučnu kesu – takođe ide sa meridijanom koji prolazi kroz ženski hormonalni sistem. Međutim, primijetio sam da kada imam svo ciklus i prije nego počne, bol je mnogo ozbiljniji u tom trenutku, ali nakon ciklusa bol nije strašna. Postoji li ko-relacija? Doktor vam neće reći da postoji ko-relacija.

A: Vaš „ciklus“ stavlja vaš fiziološki sistem pod neku vrstu stresa, tako smanjuje vaš fiziobiološki imunitet.

Q: (L) Dozvolite da vas pitam ovo: Violeta je zaključila, zbog onoga što joj ljudi govore, uključujući i doktore, da ona prolazi kroz menopauzu i da je to uzrok... (V) Ja znam simptome koje imam... (L) Čekaj malo (V) Nikada mi to doktor nije rekao... (L) Ona vjeruje da prolazi kroz menopauzu. Ona je još uvijek mlada da bi prolazila kroz menopauzu. Međutim, ono što se ja pitam je da neki drugi problem možda ne kreira simptome koje ona tumači kao menopauzu pošto su sistemi povezani sa meridijanima?

A: „Menopauza“ je često izazvana od drugih faktora. Moguće je za biće trećeg denziteta produži to do kasnog doba, ako znaju kako.

Q: (V) Neznam zašto bi neko želio da uradi to. (L) Postoji mnogo razloga, jer kada se jednom zaustaviš, postoje određene moći kreativnosti u podrucjima van fizičkog, koje ti više nemaš i nijedno dalje napredovanje ni u jednom od tih područja nije više moguće u tom tijelu. Kada ste vi u menopauzi, vi završavate svoje napredovanje... (V) Razumjem, Laura. Ono što mi je rečeno ove nedelje je da su otkrili da žene koje su imale podvezivanje jajovoda (sterilizaciju) ustvari dobivaju menopauzu ranije. Međutim, kada sam ja uradila moju sterilizaciju, rečeno mi je da apsolutno nema nikakvih propratnih efekata od toga. Da li je istina da podvezivanje jajovoda (steriliziacija) dovodi brže do menopauze?

A: Istina je da onaj ko je mudar neće vjerovati glasnim i smjelim tvrdnjama iz vašeg medicinskog sistema, jer su oni motivisani od strane intezivne STS energije. Takođe, oni su dokazali da češće griješe nego što su u pravu. Možda je mudro za one da zadrže posjete i konsultacije sa već spomenutim „utvrđenjem“ u slučajevima fizičke traume, i hitnim slučajevima, jer je to "mjesto" za tužne entitete. Hronična stanja i dobrostanje, prevencije, itd. su područja homeopata i naturopata, svi oni su inspirisani od strane četvrtog denziteta STO.

Q: (V) Ali, pitaću vas sve da li menopauza dolazi ranije zbog sterilizacije. (L) Ti si takođe napomenula da su oni obećali da to nema nikakve propratne efekte, i ono što su ti u osnovi govorili je da su te u stvari lagali. (V) Shvatila sam to. Nakon što sam imala moju sterilizaciju, imala sam užasan PMS. (L) Takođe su rekli da talidomid nema propratne efekte. (F) Rekli su da nema propratnih efekata uopšte. (V) Onda, možemo li postaviti pitanje? Da li sterilizacija uzrokuje ranu menopauzu? (L) Ti si ih upravo citirala time što su oni da je to tako. (V) Citirala koga? (L) Ti si upravo rekla da su oni sada saznali da je to ... (V) To je ono što sam ja pokušavala da ih pitam da li je ono što mi govore istina ili ne?

A: Šta vam lekcija u prethodnom odgovoru govori?

Q: (V) Da su pogriješili prvi put tako da vjerovatno griješe i drugi put... ne znam. To je bilo jednostavno pitanje! (L) Ali ako ti je jednostavno dan odgovor, nećeš naučiti ništa o tome kako da se zaštiti sledeći put... Oni žele da ti misliü. (V) Ono šta oni govore sa tim... Dozvoli mi da mislim sama. (L) Dobro. (V) Govoreći ovo ... da li su sve laži. (L) Bili su jedni, doktori, koji su govorili da nema propratnih efekata. Međutim, sada govore da postoje propratni efekti. Ko sada govori da postoje propratni efekti? (V) Žene viču i vrište u vezi toga. (L) Znači to je razlika. (V) Ona je otkrila kada je radila svoj pregled, da je grlić materice ispoljavao tačne znakove ... zašto uopšte i pitam ovo? ... Ispoljavao tačne znakove estrogenog nedostatka. Možete li mi reći da li ja patim od nedostatka estrogena, jer nešto uzrokuje veliko noćno znojenje, nesanicu...

A: Moja draga, svi ti simptomi su normalni i vi ste blizu jezgru jednog ogromnog i ekspanzivnog znanja koji će produžiti vaš sadašnji treći denzitet postajanja samo ako vi dozvolite lekciji da „klikne“ na mjesto. Povezivanje sa onima koji su u vašem prisustvu sada se već pokazalo kao jedna eksplozivna pozitivna i proširujuće iskustvo za vas. To je potencijalno dobrotvorno milionima onih koji će biti kontaktirani kroz mreže koje tek treba biti ostvarena. Zato, vjerujte... gledajte ... posmatrajte... slušajte... i učite... rastite i širite se, evoluirajte i transformišite se i ujedinite se kvadrilion puta kvadriliona da dobijete (profitirate) iz ovog dijeljenja!!!

Q: (V) Moj bože, to je strašno tamo! (L) Da, pokušavao je da leti preko broda! (F) Kvadrilion puta kvadriliona? To je mnogo! (L) Možda oni samo govore o individualnim ćelijama! (F) Možda oni govore o civilizacijama! (L) Zvijezdama, možda! Zašto se zaustaviti na Zemlji. (V) Znate, nešto se dešava samnom u poslednje vrijeme, i to bi možda moglo biti onaj „klik“. Osjećam se kao da stojim postrani budućnosti. (L) Moraš da napraviš neku vrstu izbora? (V) Ne, ne znam da je to izbor, to je kao da osjećam da trebam da promijenim moju vibraciju, ili da promijenim nešto da bi bila u mogućnosti da krenem u to što sam vidjela. Ne znam. Zaista bih voljela da pitam o tim beznadežnim stvarima. Ta urnebesna mala vizija koju sam dobila ovog jutra o boci očajanja, koja je u božije ime... odakle je uopšte došla? Da li je došla iz mog uma; ili je došla iz žive energije? Živog očajanja? To je jednostavno bilo suviše zabavno. Bilo je zabavno. Bilo je urnebesno. Šta je osnova toga?

A: Misli!

Q: (V) Pa, ja bi željela misliti da sam se riješila nečeg – očaja i pilula? U uzimanju bilja ja sam ...

A: Možda je očaj nešto kao „antibiotik“ četvrtog denziteta za liječenje očaja. Ako je tako, možda bi neko bio mudar da iskoristi to, radije nego da ga odbaci. Više sreće drugi put.

Q: (V) Znači, kada sam odbacila moju bocu očajanja, ono je znači isteklo iz mene I napustilo me? To je ono što oni govore. Jednostavno nisam mislila da je stvarno. Kako sam dovraga ja mogla to znati? U trećem denzitetu, očaj nije dobra stvar. Niko ga ne želi. (L) Zvuči kao da tu postoji neka tema oko toga. Pitaj za očaj, s čim je povezan. (V) Možete li podijeliti samnom to o očaju?

A: Možda bi bilo bolje ako bi ti podijelila sa nama!

Q: (V) Pa, šta je očaj? (L) Da li osjećate očaj i ne želite da ga pokažete? (V) Ja mislim da je to više, osjećanje kao... znate... bila sam u očaju neko vrijeme – samo podizanjem moga sina... ili kao da neznam ni jedan drugi način da postojim. To je kao da ne poznajete nikakvu sigurnost. To je kao da sad ja govorim da nikada nisam upoznala ni dan sigurnosti u mom životu, a skoro sam četrdeset godina stara i to ne čini da se osjećate dobro. (L) I ne osjećaš to sada sa Danniem? (V) Nije na njemu da vrednuje kakva sam je osoba. (L) Niko ne kaže da je to sporno. (V) Šta je onda tvoja poenta? (L) Samo sam te pitala zašto se više ne osjećaš sigurno sa Danniem? Nisi odgovorila.

A: Sigurnost se traži u granicama, ali se može naći i unutar i izvan njih.

Q: (V) Teško je pretočiti u riječi ono što ja osjećam. Siguran sam da zato podrhtava ispod umjesto da izađe van... Bože pomozi mi ako ikada izađe vani, kao ću reagovati? Neznam šta da kažem. (L) Možda je tu karmička dinamika prošlog života koja, ako bi ju poznavala, bi otvorila tvoje razmišljanje o tome. Ne znam. (V) Da li ti govoriš da je očaj iz prošlog života? (L) Ne, ja samo sugerišem to kao tačku počinjanja za pitanja tako da ti možeš početi, da ti možeš ograničiti to i doći do glavnw teme. Samo moraš početi negdje. (V) Pa, mislim ako je to bilo ono što mi je pokazano, to je onda jedna tema ... (L) Onda počni postavljati pitanja... (V) Ne znam kako! (L) Pa, počni jednostavno... Da li je očaj u vezi sa prošlim životom ili sa tekućim životom... samo ga počni ograničavati nekako. (V) Da li je osjećam taj očaj zbog ishoda iz prošlog života ili iz ovog života?

A: Oboje.

Q: (V) Da li je to ishod iz mog odnosa sa mojom majkom?

A: Kao drugi „slajd“ u vrtuljku projektora.

Q: (V) Šta? Ne znam šta to znači. (L) Možda to znači da je to jedna od mnogih tema u tom vrtuljku... (V) očaja... Moj vrtuljak očaja... (L) U vrtuljku koji se proteže kroz teme mnogih života?

A: Blizu.

Q: (V) Jedno od mojih naj-očajavajućih stvari sada je moje gađenje prema čovječanstvu i onome što rade, i kako je prljavo to sve... ali to je vjerovatno još jedan slajd u vrtuljku projektora. Tako da je oboje. To je i prošli i sadašnji život. To je prilično duboko.[Smijeh] (L) Stani na sekund. Ti si upravo pričala o čovječanstvu i tvom gađenju nad njima... (V) Mi pričamo o ovome... (L) Dozvoli mi da završim. Da li ti gledaš na malo dijete koje uprlja zemljom svoje hlače kao na gadljivo? (V) Imali smo već tu konverzaciju... opet i opet... (L) Da li je tvoja majka gledala na tebe kao na objekat gađenja? (V) Ne znam, i znaš šta, pitam se... (L) Gdje si dobila taj očaj i gađenje prema čovječanstvu kada ZNAŠ da oni nemogu pomoći sebi jer su takvi kakvi jesu, kao mala djeca koji isprljaju zemljom svoje hlačice, i nema ništa što ti možeš uraditi u vezi toga? (F) Uostalom, to je kao da kažeš „o moj bože“! Taj čas iz dječijeg vrtića preko puta... oni su toliko užasni i gadni... ja ne mogu živjeti sam sa sobom zbog toga... jedini ljudi koji imaju neko pravo da žive su promovirani doktori na planetu. To je jednostavno ono što je čovječanstvo zadesilo da bude... naravno, obeshrabrujuće je ako želite gledati na takav način, ali, u drugu ruku, to je jednostavno ono što se dešava.. (L) I baš kao i vrtuljak, ne možete biti u poziciji gdje ste vi, sve dok i drugi slajdovi ne budu na njihovim pozicijama. To je kao krug. Vi ste tamo gdje ste. Ako oni ne postoje, nećete ni vi. Čak i ako su za gađenje... (V) To je manjak brige koji ja ne razumijem... jednostavno ne razumijem. (L) Oni su jednostavno takvi kakvi su. (V) Nisam sretna sa njima i nisam sretna ni sa sobom, sa oboje. (L) Pa, tu imaš problem. (V) Ako sam izabrala da budem na ovom planetu, to je iz nekog razloga, šta je dođavola taj razlog? (L) Bolje to saznaj! (V) A nisam se trudila? (L) Mislim da jesi. (V) Koja je tvoja svrha što govoriš to? (V) Zašto si tako osjetljiva sa svim što neko kaže ili izrazi da misliš da je to lični napad na tebe. (V) Jer ja to tako osjećam. (L) Zašto se onda jednostavno ne opustiš i pustiš druge ljude da budu i pričaju baš kao što oni puste tebe? To je rečeno kao šala. (V) Pa, ne ide mi sa šalama najbolje u poslednje vrijeme. Nije to samo s tobom, to je sa svima. (L) Znam, i skačeš na mene i na svakog oko tebe; Na tvoje profesore iz škole, Dannia, Fredia, svi smo bili šutnuti od tvoje strane... (V) Fredi, kada sam poslednji put tebe šutnula? (F) Zadnji put kad sam bio u tvom prisustvu... izvini, ali je istina. (A) Ja imam pitanje: Da li bi mi trebali biti sretni u ovom životu. (L) Pa, ako nisi, onda nešto ne radiš dobro. (A) Da li je to tačno?

A: Ne, nije.

Q: (L) Ja mislim da bez obzira šta se desi osoba treba da ima pozitivan stav o tome.

A: Svako ima individualan profil karmičke lekcije.

Q: (L) Dobro, uvidjeli smo poentu. (A) Sačekajte samo malo... dozvolite mi da pitam... (L) Pa, nemojte skrenuti od V jer ona još uvijek radi na svojim temama... (V) Ne, mislim da smo završili... (A) Ona kaže da je nesretna, i ja sam nesretan... (L) I oboje vas šutate sve koji vas okružuju... (Ark) I nijedno od vas neće da preuzme odgovornost za to... (A) Violeta je u istom čamcu. Ja sam trebala biti nesretna u ovom životnom dobu?

A: Upitaj se, Alis.

Q: (L) Sjeti se da si ih ranije pitala. Oni su ti rekli za tvoju potragu i rekli su ti šta je stajalo između tebe i tvoje potrage. Tebi je već rečeno da ćeš ostvariti svoju potragu. Oni su ti već rekli da je tvoja tvrdoglavost i nefleksibilnost ono što te sprečava od ostvarivanja. (A) Da li je ovo što Laura govori tačno.

A: Blizu, ali mi smo to rekli prvi.

Q: (L) Da, ja sam ih upravo citirala... oni trebaju potvrdjivanje! (A) dozvoli mi da razmislim minut. (L) Želim da se postigne da se riješi Violetin očaj. (V) Mislim da nemogu više da čujem...

A: Da možeš, i bilo bi mudro ako to uradiš. Vidiš, Violete, ovdje tebe ništa ne sprečava, ili bilo koga drugog, da uskoče u u tačan otvor njihovog zadovoljavajuće balansiranog profila učenja, osim jednostavnog pomicanja tog vrtuljka dok ne dodje pravo mjesto za vas, onda samo upadneš, ili klizneš u taj otvor!

Q: (L) Vi koristite ovu alegoriju: Šta bi se postiglo unapredjenjem vrtuljka?

A: Otkrijte... jer učenje je zabavno!

Q: (L) Postoji li tu fiziološka veza prema tom vrtuljku ili je samo strogo psihička, psihološka, ili povezana sa učenjem?

A: Sakrijte i tražite, locirajte i uzmite natrag.

Q: (L) Drugim riječima, kada imamo osjećanje i teme, izbjegavajući ih je upravo ono što im omogućava da opstanu. Pronaći ih i prikovati ih na kao uzorak bube je ono što vam daje kontrolu nad njima?

A: Kada ste poslednji put prikovali bubu?

Q: (L) Dobro, bila je to glupa analogija. Jedina buba koju sam ustvari zakovala je ja. Prilično sam brutalna sa samim sobom.

A: A ponekad, i sa drugima.

Q: (L) Da. Kriva sam. (A) Da li si ikada vidio vrtuljak? (V) Svake subote uveče. Bile su stvari šezdesetih. Šezdesetih su bile stvari šezdesetih. (L) Melmak sudje i teraco podovi. (V) Avokado zelena i žetveno zlatna. Šta je teraco pod? (L) Beton sa ugrađenim kamenjom u sebi. Hajde da se vratimo na taj očaj. Ti si toliko nesretna da jednostavno moraš urediti nešto u vezi toga. Imaš svaki razlog na svijetu da budeš ekstatično sretna. (V) Pa, reći ću vam, stajala sam za kuhinjskim sudoperom ranije praveći moj ručak, i počela sam se smijeti bez razloga. Stajala sam tamo smijući se histerično bez razloga sa suzama koje su mi tekle niz lice; nisam mogla prestati. Danni je bio u drugoj sobi pravio buku. Ne znam šta da kažem. Ne znam šta želite da vam kažem. Frustrirana sam i osjećam se kao da sam zakovana na zid. To je tačno kako se osjećam. Neznam šta drugo da vam kažem...

A: Zašto.

Q: (V) Ja se osjećam kao da sam napadnuta! Vi vičete na mene! Podižete svoje glasove! [Nema dokaza bilo kakvog „vikanja“ ili podizanja glasova na traci“] Pokušavate me natjerati da kažem nešto zašto ja ne znam kako da to kažem!

A: Zašto neznaš kako da to kažeš?

Q: (V) Ne znam. Ako bi znala, onda nebih imala ove probleme, zar ne? (L) Zašto se osjećaš napadnuto, kada se većina drugih ljudi uglavnom osjeća napadnuto od tvoje strane? (V) Znate, nisam shvatila da se vi osjećate napadnutom od mene, Laura, Fred. (L) Da. (V) Na koji način? (L) Pa, često se osjećam onako kako je Denni opisao prošli dan: „Ustao sam jutros i rekao sebi da moram uspjeti da shvatim kako da ne ne ljutim Violete danas.“ (V) Neznam šta da vam kažem.

A: Pa onda, pogledaj svoju situaciju i verbalno objelodani šta je to zbog čega ti toliko očajavaš.

Q: (V) Manjak sigurnost. To je jedina stvar koju mogu reći.

A: I gdje je naj slabija karika u „lancu“ sigurnosti?

Q: (V) Pretpostavljam nemati sjajnu finansijsku osnovu. Nemanje svog sopstvenog doma vodi u nesigurnost. Neznajući kada će se moja kola raspasti svaki dan vodi u nesigurnost.

A: Sve to je lako rješivo.

Q: (V) Naći posao. Tačno? Šta drugo će to riješiti?

A: Ko radi i ko je u procesu obrazovanja. I ako se jedan žali na budućnost, onda uvijek možeš zamijeniti mjesta kada je zadatak upotpunjen.

Q: (V) Onaj koji radi je Danni, a ja nastavljam sa obrazovanjem, da li je ono što mislite?

A: Mi pitamo tebe.

Q: (L) Znači tu smo. Ti idi u školu sad i kada ti završiš onda Denni može ići u školu. (V) Znaš šta, on kaže da ga nije briga! Sjeo je i rekao mojoj majci da nema potrebe za njim da radi, ona treba da završi školu. (L) I ja sam govorila istu stvar. Ti si radila suviše teško i došla si suviše daleko da budeš uhvaćena na prepreke! Zašto se osjećaš drugačije? Da li? (V) Da osjećam se! Osjećam se kao da nisam uradila moj dio, pretpostavljam. Prije nego što je on došao moj dio je bio veoma mali jer sam imala stvari koje sam smjestila na mjesto gdje nisam morala da plaćam 400 mjesečno, nego sam plaćala 9 dolara mjesečne rate. (F) I šta je drugačije u vezi toga? (V) Ono što je drugačije je da kada se preselimo, više neću imati to. Kada se preselimo, selimo se na mjesto koje će koštati više. Zar ja neću biti odgovorna za polovinu računa, polovinu potreba? Eto tako se osjećam. (L) Zašto se moraš seliti? Možeš ostati tu gdje jesi i sačuvati novac dok ne završiš školu? (V) Ostati u jednosobnom stanu? Ne! Premalen je! Definitivno je premalen! Jednostavno je premalen za dvije odrasle osobe i dvije mačke. Jednostavno je premaleno mjesto. (L) Zar ne možeš naći nešto jeftinije nego 400 mjesečno?

A: Odgovor ti je omogućen u prošlom odzivu.

Q: (V) Znači, trebala bih spakovati svoja osjećanja i prestati se žaliti i onda će svi biti sretni? Ne razumijem.

A: To nije poenta. Sad sve što pokušavamo da uradimo ovdje je da pomognemo tebi da se tvoj vrtuljak počne dalje vrtiti, Violete. Ali mi ne vodimo rukom. Tako da nemaš razloga da osjećaš krivicu, prestani s tim. Samo se vrati na svoju stazu i ujedini se sa svakom naučenom lekcijom.

Q: (V) Ko je rekao nešto o osjećanju krivice? Da li sam ja rekao da se osjećam krivom? (L) Da, rekla si da se osjećaš krivom; da nisi uradila svoj dio... To je čitava pozadina svega. Ti se osjećaš kao da moraš uraditi pola od svega. (V) Zašto je krivica tako velika stvar kod mene? Odakle to dolazi?

A: Izvor nije važan, rješenje jest.

Q: (L) Koje rješenje ti možeš naći da olakšaš ostajanje u malom stanu sve dok ne završiš svoje obrazovanje, ili ne nađeš nešto što je jeftinije?

A: To ovdje nije tema Laura. Violet se nosi sa svojim temama koje su centrirane oko ispunjena njenog pohoda. Krivica je zao ciklus, sve dok osoba ne nauči da je otpusti. Takva žrtvovanja nisu tema u ovom slučaju uopšte!!! Nema potrebe za tim. Violet se plaši da su drugi žrtvovali previše, zato ne bi trebalo traženo od nje za davanje dalje energije ovog trena. Međutim, ono što ona ne shvata je da povećano izdavanje energije u ekonomskom smislu će biti put za rast i prosperitet.

Q: (L) Znači da je Denijeva energija ona za izdavanje novca u ekonomskom smislu koji će biti put za rast i prosperitet? (V) Da li je to tako?

Q: (L) Znači trebalo bi da mu dozvoliš da radi dok ti ne završiš školu i ne treba da osjećaš krivicu zbog toga. Onda, ako želiš, možeš otići raditi i onda on može ići u školu. (V) Ne razumijem... dobijam glavobolju. Ne razumijem odakle sve ovo dolazi. Dobro, nije važno odakle dolazi...

A: Ti pogrešno osjećaš da si napravila žrtvu od Dennia da bude ovdje s tobom. Nije tako!

Q: (V) Ali ja znam da je to istina. Pokušala sam da se izvinem prije nego što je on došao ovdje. Jesam!

A: Da li ti je ikad palo napamet da Danni nikada nebi napravio taj korak ako to nije želio???

Q: (V) Naravno! A i to opet nemijenja ništa u mojoj glavi!

A: A zašto ne mijenja?

Q: (V) Ja jednostavno nemam puno povjerenja. (L) Misliš u Dannija?! (V) U bilo koga! Jer kada vjeruješ nekome, opečeš se!

A: Samo ako vjeruješ onim kojim ne treba da vjeruješ.

Q: (V) Da li bi to trebalo da me umiri?

A: Istina bi trebala da te umiri!

Q: (L) Da li bilo ko misli da Violet može misliti, da, kažemo, fantazira, zamišlja, i bilo šta, nešto što može da je natjera da pređe preko te prepreke? Neka terapija?

A: Slušaj da bi učio, uči da slušaš!

Q: (L) Možda je to srž svega? (V) Da li vi govorite da sam ja pomalo tvrdoglava?

A: Tvrdoglavost je znak blokade. Zato izbaci taj slajd van projektora i nastavi sa zabavom!

Q: (L) Kako može da izbaci slajd iz projektora? (V) Pa, ako ja vizualizujem u meditaciji vrtuljak i sve stvari i povučem ih van i izbacim, da li je to način da se nosim s tim?

A: Mi smo već identifikovali slajd za tebe.

Q: (V) Još uvijek ne shvatam. (L) Tu postoji slajd krivice... (V) Mi smo govorili o toliko neinteresantnih stvari večeras... postoji slajd tvrdoglavosti... to je ono koje blokira zabavu. Znači vi govorite da kada odem u vizualizaciju, da ću biti tačno tamo i da će se pojaviti i onda ga ja mogu oduvati? (L) Kako bi bilo da staneš sa tim što sad radiš? (V) Dobro, počeću sa tim sutra ujutro! Ne biti tvrdoglav znači otpustiti sve! (Ark) Ne, to znači biti fleksibilan. (V) Kako ja to nisam fleksibilna? [Vičući] (Ark) Pa, jedno treba uvijek da se trudi da bude malo više fleksibilno, pa čak i ja. (V) Dobro, to je uredu, pretpostavljam! Imam skoro 40 godina, i to sam jednostavno ja. Ali to nije opravdanje! (F) Da, ja sam uvijek imao moje stopalo zaglavljeno u cementnom bloku – i to sam jednostavno ja. (L) Naravno, nema razloga da sad raskinemo to! [smijeh] Mislim, ti si patila sve ove godine... nema razloga da prestaneš patiti sad! (V) Ali stvar je u tome, kada se opustim... opečem se. I ista je stvar sa TA...

A: Opekotine ne dolaze zbog toga što se opustiš, nego zato što se tvrdoglavo držiš za to.

Q: (L) Od čega si ti digla ruke i i u vezi s čim si ti fleksibilna a što te je opeklo? Ja to ne shvatam uopšte. Biti psihološki fleksibilna je ono što te dovelo do toga? (V) Mislim da sam bila fizički fleksibilna zbog manjka odjeće. (L) To je potpuno različita stvar od otpuštanja krivice i biti fleksibilan prema drugim ljudima. (V) Vjerovala sam mu. Vjerovala sam mu iz dobrog razloga. Zbog onoga što sam ja mislila da je dobar razlog. (L) Ali, stvar je u tome, ako si bila tvrdoglava u to vrijeme, i još uvijek si u nekim trenucima, da prihvatiš činjenicu da bilo ko i svako, ja, Fredi, tvoja prijateljica Ina, ti, „BILO KO“ u bilo koje vrijeme može biti iskorišten kao sredtsvo napada. Svako može pogriješiti u bilo koje vrijeme, ali ne bacaš bebu napolje sa vodom za kupanje. Ti imaš tu tvrdoglavu ideju da stvar ili neka osoba mora biti savršena ili ništa. Sve ili ništa, savršena ili neprihvatljiva – čak i ti sama – i to je jedna od stvari u kojim si veoma tvrdoglava. (V) Ne razumijem. (L) Fredi, objasni joj šta sam govorila. (V) Kada sam bila u vezi sa T, nisam bila tvrdoglava. Bila sam fleksibilna... (L) Propustila si smisao... (F) Dozvoli meni da pokušam ... kako znaš da nisi bila tvrdoglava? Da li si pokrila sva područja... (V) Jer sam bila više fleksibilna nego ikad u životu... (F) Ne, ne, ne... da li si... (V) Pa, za Boga milog, Fredi... ja... (F) Da li si pokrila sva ta područja u datoj situaciji u kojim si mogla biti nefleksibilna ili se tvrdoglavo držati za nešto i ne odstupala od toga. Očigledno, ta situacija, kao i sve druge situacije, nije bila u potpunosti sasječena i isušena da bi ti vjerovala T i B i tu je bio problem. Nije moglo biti jednostavnije. Tu je se dešavalo nešto mnogo veće baš kao i uvijek u svakoj sitaciji. (V) Dobro, vidim šta pokušavaš da kažeš... Laura je iznijela i to, da možda tu postoji ishod ili zaključak iz prošlog života. (F) Bez obzira da li je to bio prošli život ili ne, mnogo stvari je se tu dešavalo, i vi ste oboje imali mnogo grešaka, i nije to samo izdaja povjerenja kao što si ti to opisala.

[Kraj trake. Violete odlazi, seansa se nastavlja.]

Traka 3

Q: (A) Pa, morate da shvatite da ste uradili sve što ste mogli da pomognete Violeti, tako da nema svrhe nastavljajući sa tim opet. (L) Uredu, Violeta je otišla kući, prilično nesretna sa gledanjem na ove teme i Ark misli da je ona pohranila određene stvari i da će doći do razumijevanja i shvatanja u svoje vrijeme. Ja jednostavno ne znam. Voljela bih da ima neka čarobna pilula koju bih mogla uzeti i koja bi otvorila njene oči tako da može vidjeti, baš kao i mi ostali, da je ona svoj najveći i najgori neprijatelj. Neki komentar?

A: Nema ga. Ne za Violet, ili za bilo koga drugoga.

Q: Mi radimo na web stranici, tako da bi željeli tjedno provjeravanje.

A: Za sada radite dobro.

Q: I mi smo kupili psihomantično ogledalo, vježbao sam sinoć. Koliko će vremena proći prije nego što vidim nešto.

A: Onda kada budeš zadovoljan da vidiš ili da nevidiš.

Q: Da, znam da moram da dođem dotle – ne – isčekivanje. Zatvarao sam se. Vidio sam bljesak svjetlosti i kretanje, kao gledanje u nešto što se kreće kroz maglu. (Ark) Kako neko dobije informaciju koristeći ovaj medijum? (L) Ne znam! Fred da li bi ti to trebao da radiš sa pitanjima u svojoj glavi ili jednostavno čekaj i gledaj šta će doći bez pravca?

A: Bolje eksperimentiši za snažnije učenje.

Q: Ne sviđa mi se prizvuk toga! Moje najsnažnije učenje dolazi onda kada stvarno uradim nešto glupo!

A: Ne uvijek, i u to ime laku noć.

Kraj seanse

WWW.joschua.org

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned jun 17, 2007 11:39 pm 
Administrator

21.03.1998. F., AK, Ark, Laura

O: Wonnon.
P: Imam nekolicinu svojih pitanja koje bih pitala zbilja nabrzaka: u ovoj sam situaciji u vezi s tim ugovaračem i advokat mu je poslao pismo sa zahtjevima. U međuvremenu, primila sam pismo od firme koja je pokrivala krov i njihov advokat prijeti da unaprijed platim 1000 dolara. Od stvari koje namjeravam napraviti, željela bih da mi taj momak vrati novce - koje su šanse?
O: Teško.
P: Mogu ga dati u novine, mogu objaviti pisma, mogu ići advokatu, ali ne želim koristiti takvu vrstu energije, da raznesem nekog u komadiće. Željela bih samo koristiti toliko energije da dobijem svoj novac natrag.
O: U redu.
P: Dakle, od nekoliko mogućih akcija koje su mi otvorene, koja bi bila s najvećom vjerojatnošću da vratim svoj novac natrag?
O: Mi tako nećemo usmjeravati tvoje akcije. Ako bi ih usmjeravali, ti nebi učila!
P: U redu, onda zaboravite. Nagađam da ću morati uložiti nešto energije u to, na neki način. Nadala sam se da će se to samo rješiti, ali sad izgleda da ću morati uložiti više energije u obranu svoje pozicije.
O: Obrana ne zahtjeva toliko energije ako onaj koji se brani percipira svoj stav kao opravdan.
P: Da, opravdano je. Ali sad ću morati platiti više novca advokatu, morat ću potrošiti više vremena na pisma, uglavnom potrošit ću više energije i novca radi toga što su me doveli u poziciju u kojoj se branim od tih prijetećih pisama u vezi kuće. I sve za tisuću dolara za crijep koji je već bio plaćen.
O: Istinita izjava, ali koji su tvoji zahtjevi?
P: Želim pronaći točan manevar da mi taj momak, Noah, a) plati crijep...
O: Ti već posjeduješ moć da to učiniš.
P: Koji bi način bio najbolji: a) tužba preko odvjetnika b) kroz publicitet, c) pokušaj da se direktno s njim dogovorim, ili indirektno preko poznatih, bez miješanja odvjetnika ili publiciteta, ili prijetnji da ću učiniti ovo ili ono?
O: Dilema koju opisuješ nije toliko nebulozna kako ti tvrdiš.
P: Dobro. Ne tvrdim da je to nebulozno. Samo želim biti ekonomična sa svojom energijom. Ne želim trošiti vrijeme i novac na tužbe, sve dok je publicitet bolji, a ne želim trošiti ni na jedno od toga ako mogu pritisnuti momka direktno i biti efektnija. Ako koristim tužbu...
O: Onda, nisi li odgovorila na svoje pitanje?
P: Moje pitanje je bilo: koje su vjerojatnosti da budem djelotvorna?
O: I koji je bio naš prvobitni odgovor?
P: Da vi ne vodite za ruke i da ako to radite da ja ne učim. Lijepo i krasno! Ovo nije jedno od tih. Ovo je taktičko pitanje. Želim planirati taktiku.
O: Ako izbacimo "vjerojatnosti", tvoje taktičko planiranje će biti iskrivljano u skladu s time i nebi naučila vještine koje će biti vitalne za tebe u budućnosti.
P: Hvala puno! Više ne želim razgovarati s vama! A: Imam ja pitanje...
O: Naravno da nisi očekivala od nas da kažemo: "Laura, draga moja, ti efektno možeš skršiti te pokvarenjake ako slijediš sljedeće korake..."
P: Pa, zapravo, da, nešto poput toga bi bilo vrlo korisno! Da! Što slijedi poslije te tri točkice? Korak jedan, dva i tri! Želim da plate bar za krovne daske! Ako ništa više - bar to! U redu, zaboravite! Rješit ću to sama. Oprostite što sam uopće to iznijela! Zašto opće marim za to? AK: Pročitala sam da ste rekli da sam u procesu učenja i da sam još uvijek u metežu, ali da posaje bolje, zar ne? L: Da li su to rekli? AK: Tako sam ja to razumjela. ( čita dio transkripti u vezi toga ) U redu, rekli su da je tvoje pitanje zbrkano i da si me zamolila da ga ispravim, a ja sam rekal da ti to moraš učiniti, da je to dio procesa učenja. Pitala si: "Kako je zbrkano?" Kako je tvoje pitanje bilo zbrkano? Onda, "Da li su sve greške koje sam učinila napravljene u ovom životu, dio plana?" I oni su rekli "Ne, pogreške su napravljane radi izbora, plan je otisak". Dakle, ona je imala otisak, pogreške je napravila odabirom jer je odabrala krive odabire?
P: Onda, moraš se nositi sa specifičnim pogreškama. Dakle, Neznam o čemu govorite. AK: Pa, rekli su mi da su moje emocije sve ispomješane i sve drugo je zbrkano. L: Ti miješaš metafore, a to nemožeš raditi. AK: Rečeno ti je: "Samo slijedi znakove". Moje pitanje u vezi toga...
O: Netko ne slijedi znakove sve dok ih ne vidi... Netko ne vidi znakove sve dok ih ne potraži.
P: Prilično sam zbrkana upravo sada, ali moje pitanje jest: da li činim napredak?
P: Ono što vidim sada su možda neki znakovi. Želim saznati nešto u vezi tog stana kojeg sam vidjela... ako ga uzmem, hoću li imati dovoljno novaca da ga platim, ili bi trebala odustati od njega?
O: AK, na ta pitanja je vrlo jednostavno odgovoriti tako da samo slijediš svoje instikte i pogledom na već naučene lekcije sa "dobro-proputovanog puta".
P: Svaki put kad si se preselila, samo si bježala od sebe. Svaki put kad si to učinila, bila si nesretna radi ovog ili onog razloga i pogodila si u zid. Taj put koji si dobro proputovala je tvoj slučaj. Ti bi rađe otišla na neko drugo mjesto, nego se promjenila. Uvijek je bilo tako. Prvo što si rekla u vezi J., je to da se on nebi promjenio za nikog i to je istina i za tebe posebno. AK: Da li je ono što Laura kaže točno?
P: Da li je put koji je dobro prođen, a ti znaš cilj... AK: Dobro. Još nešto?
O: Netko se pita da li si istražila motivacije koje se kriju iz želje za preseljenjem, i što je bitnije, koristi koje bi se navodno izvukle iz toga.
P: AK: Pa, mislim da je to sve što bi oni trebali reći u vezi toga. L: Imam pitanje: što se desilo s Arkovim torbama, torbama koje su poslane poštom?
O: Zamjenjene.
P: Od koga? Mislite da ih nikad nećemo dobiti? Sve njegove stvari?
O: Pokušajte sporednim putem.
P: Pa, one su naslovljene adresom. Dakle, netko u poštanskom uredu. Da li je poljski ili američki poštanski ured?
O: Što vama izgleda očitije?
P: Pa, mi teško izgubimo bilo kakvu poštu ovdje u Americi. To je toliko rijetko da se uopće spomene.
O: U Poljskoj je podijeljena disciplina i očajni korak nekoga za brzo financijsko zadovoljavanje.
P: Dakle, mislim da možemo odustati od čekanja torbi. Što je s mojom naušnicom? Toliko sam bolesna... gdje sam izgubila naušnicu?
O: Pokazat će se u pukotini za vrijeme ponovne dekoracije i uređenja.
P: Pa, pretražili smo sva mjesta taj dan... mogla bi biti na bilo kojem od njih...
O: Ili kući ili kombiju.
P: Pa, vidjet ćemo. Samo mi je dosta toga. Sad, pokušala sam malo s psihomantiumom. Zasad, bez sreće. Ne mislim da će proraditi.
O: Glava mora biti čista, a nije zasad.
P: Pa kako bi moja glava mogla biti čista kad mi nećete dati odgovore kako da rješim spor s tim Noahom i svim drugim stvarima koje mi neidu iz glave?! Imam sve te brige! Znam! Samo se šalim!
O: Dobro!
P: A: Moje mišljenje je to da je ovo ogledalo previše usko, nije pravilnog oblika i neće raditi čak i kad se glava razbistri... L: Ja VOLIM to ogledalo! A: Znam da ti se sviđa to ogledalo...
O: Ogledalo je u redu.
P: L: VIDIŠ?! A: Dakle, problem je u glavi! Preširoka glava!? Moraš suziti glavu! L: Ark je radio na svojim internet stranicama; ja zasad ne mogu raditi na tome jer mi je kompjuter još u dućanu. Željela bih vas zamoliti, momci, i sve druge momke u šestom, petom i četvrtom denzitetu, da zaštitite moj kompjuter dok je u dućanu ( servisu )! Sve što treba jest modem! Kontrolirajte njihove umove, pjevajte anđeosku muziku, samo MOLIM vas da ne dopustite da unište moje podatke!
O: Uništenje se ne dešava ako se odabere odgovarajuće mjesto.
P: Pa, ide natrag u tvornicu, pod garancijom je. Dakle, možda će biti u redu. A: Da, dobit ćeš ga natrag, a modem neće biti popravljen! L: Bolje da bude! A: Želim pitati ima li nešto što bi mogli poduzeti... da li sam u pravu kad tvrdim da NASA gleda moje aplikacije, moje web stranice?
P: Mogu li dobiti nešto... ( smjeh )
O: Oprezno.
P: A: U redu, morat ću biti oprezan... idemo u Orlando i imam seminar i mislim da znam što ću reći, ali još uvijek, prije toga, želio bih imati neki savjet s obzirom na nešto što mi još nije palo na pamet i što bi se moglo dokazati važnim. Ima li nešto? Da li sam izostavio nešto? Nisam li poklonio dovoljno pažnje nekim stvarima zakoje bi mogao snositi posljedice?
O: Budi uporan kao u potrazi za blagom...
P: Potrazi za blagom? Za nekog se pretpostavlja da nije uporan!? L: Neznam... A: Ja sam u potrazi za blagom, da... i trebao bih biti uporan? Da bi našao blago moram biti uporan jer ti momci vole uporne ljude, a uporni ljudi u Americi imaju neke šanse?
O: Dobar si u otkrivanju.
P: A: Kojem otkrivanju? L: Mislim da je to shvaćanje što odgovori znače...
P: U redu, da pitam u vezi tog Andy Graham-a, jer je taj momak bio toliko... njegova reakcija na moj članak "Pčelinji udio u reinkarnaciji" bio je toliko nevjerojatan da sam posumnjao da tu ima nešto... da li je on vojska... da li je to samo nešto što treba zaboraviti ili je tu nešto zbilja neobično, a mi smo na opasnom području? Zašto je taj momak reagirao toliko neobično?
O: Zašto je on reagirao?
P: To je ono što mi pitamo vas! ( ostatak sesije nije snimljen )

Vrh

Naslov: za Jacka
PostPostano: uto jun 19, 2007 3:31 pm 
Član foruma

Jack ! Zamolio bih te da preuzmeš seansu od 4.aprila 98. god. a ja ću već sutra preći na sledeću, a završiti ću i ovu od 14.marta 98. god
Hvala ti puno na razumjevanju.
www.joschua.org

Citat:
Jack987: Ok.

Vrh

Naslov: greška
PostPostano: čet jun 21, 2007 7:55 am 
Član foruma

Jack987. Molim te izbriši jednu seansu, poduplao sam i nije namjerno. Hvala.
www.joschua.org
Citat:
Jack987:
Ok, hoću. Inače, možeš i opet urediti svoje postove pritiskom na EDIT. Promjeniš što treba i "pošaljite".

Vrh

Naslov: Sesija 11.april
PostPostano: čet jun 21, 2007 8:10 am 
Član foruma

APRIL 11.1998.

Q: I koga imamo sa nama večeras?

A: Anamom.

Q: I gdje se transmituješ?

A: Kasiopeja.

Q: Želio bih da te pitam o Džejsonovom prijatelju, Krisu. Možeš li nam reći nešto u vezi njegovog stanja?

A: Molim vas da budete određeniji.

Q: Može li nešto biti učinjeno za njega, a da nije već učinjeno, i što bi mu pomoglo da napreduje brže?

A: Sunđeri sa hranjivim jedinjenjima se preporučuju kao spas.

Q: Koja jedinjenja ste imali na umu?

A: Sok od mrkve i B-kompleks vitamina.

Q: Da li će on imati puni oporovak nastavljajući putem kojim ide sada?

A: Najvjerovatnije.

Q: Dobro...

A: Predlažem vam da ponovite predviđanja izrečena u vrlo ranim transkriptima da bi vidjeli značajnu koleraciju ka sadašnnjim događajima. Kao što smo onda rekli, ovo je vrijeme kada je nemoguće uperiti prstom u bilo koju vrstu proročanstva.

Q: Da li mislite na oluje u Floridi i Alabami i Džordžiji?

A: Tornada.

Q: Da li to znači da će takođe biti tornada u Teksasu? Postoji li bilo šta sa čim je ovo specifično povezano? Da li to ima veze sa poslom na Denverskom aerodromu?

A: Samo obnovite i razmotrite.

Q: Koja je priča iza ciklusa od 64–godine oko koje sam se nedavno saplela? Šta je taj ciklus?

A: Razdvojite i umnožite za mikro i makro dinamičke primjere.

Q: U čitanju ove zabavne knjige koju sam upravo završila, otkrila sam da postoji tradicija bića "Zavjetnog kovčega" (Ark of the Covenant) u Etiopiji. Taj mladić je uradio mnošto istraživanja u vezi toga, i čini se mogućim da je to tamo, i da čak može biti aktivno. Da li se nalazi u crkvi Svete Marije od Ziona u Etiopiji?

A: Ne.

Q: Gdje je?

A: Ako bismo otkrili vama, to bi bilo srodno davanju ručne granate bebi!!

Q: Pa, samo sam htjela da pitam! Ono što sam saznala je da je ovo divno „Hakluyt društvo" koje je u pohranjivalo zabavna dešavanja na Kanadskim Ostrvima i koje je takođe pratilo tragove dešavanja u Etiopiji. Jedna od stvari koje su rekli je bila nošenje tog kovčega procesijama od strane crvenokosih ili plavokosih mladića. I tu je bila Krstaška staza Templara na brojnim objektima u Etiopiji. Krstaši ruže. Da li je bilo Templara tamo, ili šta se tamo dešavalo? Da li je kovčeg bio tamo i da li je odveden negdje drugdje?

A: Zavjrzni kovčeg nije ono što vi mislite da jest.

Q: Vi ste momci rekli da je to jedna ćelija moći/napajanja. Nemam nikakvu vrstu romantičnih misli o tome. I mogu to prihvatiti. Ali postoje sve te priče o tome i mnogi ljudi su to mitologizovali. Šta vi mislite kada govorite te stvari. Šta je Zavjetni kovčeg?

A: Vidi Oak Island.

Q: Čini se da su Tempari bili zaduženi za gradnju katedrale Naše gospe od Chartresa,
(http://en.wikipedia.org/wiki/Cathedral_of_Chartres) i postoji tablica na jednom od portala Melčizedeka i kraljice od Šebe. Na jednakom odstojanju između njih je Zavjrtni kovčeg na karti. Melčizedek drži pehar koji bi navodno trebao da bude Sveti Gral. Unutar pehara je cilindrični predmet od kamena. Šta je to?

A: Uzvišeniji pogled.

Q: Šta?! (A) Da li je to simbol ili uređaj?

A: Zašto ne bi bilo oboje?

Q: (A) Moglo bi biti oboje, ali da li je oboje?

Q: (A) Znači, to je uređaj za uzvišeniji pogled nešto poput kristalne kugle, zar ne?

A: Samo ako se iskoristi onako kako treba.

Q: Kako egzekutirate nešto pomoću tog uređaja?

A: Zašto bi bilo ko želio da „egzekutira“ nekog sa tim uređajem?

Q: Mi ne razumijemo...

A: Laura je rekla „egzekutira“.

Q: Vi ste koristili frazu moga pitanja da bi nam dali nit, pretpostavljam... dobro, u 1306. godini misija od Etiopanskog kralja je otišla da posjeti Papu Klementa V. Tačno godinu dana kasnije Templari su uhapšeni. Šta su Papa i Etiopljanski kralj i svi drugi pričali na tom sastanku?

A: Bez obzira da li jesu ili nisu, naređenja su bila izvršena. [Čini se da je zarez bio određen na tački gdje sam umetnuo apostrof.] Laku noć.

Kraj seanse

www.joschua.org

Vrh

Naslov: seansa 18.april. 98
PostPostano: čet jun 21, 2007 8:25 am 
Član foruma

APRIL 18.1998.

Q: I koga imamo sa nama?

A: Kionna.

Q: I gdje se ti transmituješ?

Q: (A) Razmjenjivao sam e-mailove sa nekim momkom iz Španije, i taj Španac je bio zabavan momak, bio je veoma zainteresovan za ono što mi učimo o Kaseopeji. Ali, on je htio da ima neku vrstu dokaza. Ja sam pokušao da mu objasnim da je nemoguće imati dokaz. Tako da sam pitao sam sebe zašto ne bih upitao neko najjednostavnije matematičko pitanje. Siguran sam da neću dobiti odgovor, i volio bih da znam zašto?

A: Jer, kao što znate, matemetika je konkretno polje učenja, suprotno apstraktnom. Da, postoji teorijska matematika, neke vrste matematike uključuju različite intepretacije. Ali... generalno rečeno, mi govorimo o naučnom polju koje povezuje koncepte u smislu da otkriva istinu. Zato, kad bi primijenili matematičku komunikaciju u ovom kanalu, to bi najvjerovatnije opljačkalo inicijativu slobodne volje u poštovanju prema učenju.

Q: (A) Ne razumijem. Na primjer, ako ja pitam za kvadratni korijen iz 7, zašto mi vi ne možete odgovoriti. Da li ne znate ili ne želite da mi kažete.

A: Da li vi znate?

Q: (A) Ne znam odmah iz prve ruke, ali mogu izračunati u dvije minute. Onda ću znati.

A: Onda nema potrebe da vam se kaže, zar ne?

Q: (A) Nema potrebe da mi kažete, ali to je ideja. Dobro, želio sam da vas pitam o poslovima. Kao prvo, pokušao sam sve moguće opcije...

A: Mi želimo da objasnimo nešto više o ovom predmetu. Arkadiusz, i za bilo koga drugog u potrebi sledujuće poruke: mi ne komuniciramo sa vama u smislu da „dokažemo“ naše postojanje. Ako neko ima vjere i voljan je da uči, da istraži nova područja i da otkrije šta će biti jednog "dana" svakidašnji profil svjesnosti, onda nijedan "dokaz" nije potreban. Ako je u drugu ruku, netko suprotne psihičke orjentacije, onda nijedna količina dokaza nije adekvatna.

Q: (A) Da, mislim da je to kao priča o krokodilovoj koži gdje možete izvoljevati želje, gdje koža sa svakom željom postaje manja. I kada postane suviše mala, vi umrete. I, naravno, vi pokušavate, i kažete „samo da kažem još jednu želju“, i onda je to to. Jednom kada napravite izbor da pitate i ne radite posao, onda postaje sve lakše i lakše, a vi želite sve više. I vaša vlastita volja i snaga postaju sve manje. (L) Mislim da je najvažnija stvar koja je proizašla iz ovog kanalisanja je ta da me ponekad Cs prevare da pokušam nešto i oni podstaknu moju znatiželju i ja izađem i uradim nešto što rezultira učenjem iskustva koje je uistinu vrijedno poštovanja. A važna stvar je, izlaženje van i obavljanje posla vas uistinu osnažuje. I, baš kao što ste vi rekli, svaki put kada napravite izbor da ne tražite odgovor sami, nego pokušate da ga dobijete na lakši način, čini vas slabijim i umanjuje to ko ste. To je vrsta ne linearnog principa koji može da vas vodi u mnoge stvari. (A) Bilo kako, neovisno od pitanja stvari koje ja mogu odgovoriti, postoji pitanje da li su uopšte sposobni da odgovore matematička pitanja? Zašto oni nisu u mogućnosti da koriste matematički jezik... ne shvatam to. (L) Pa, da su nam dali matematiku koja bi nam rekla te konceptualne istine, mi bismo izgubili nešto veliko na putu osnaženja i slobodne volje. Kao oni izvori koji navodno daju tajne bombi... i drugi izvori koji jednostavno daju i daju razne vrste stvari i vi možete jasno vidjeti uništenje onih koji su uključeni... (F) Da, i ključna tačka je porobljavanje inicijative slobodne volje. (L) Znači, to je veoma suptilna stvar. (A) Da, razumio sam da ako oni dadnu tocan odgovor, onda ti dobiješ odgovor i a nisi povezao koncepte koji sačinjavaju matematiku. Ali, sada je tu pitanje posla. Ja sam pomalo zbunjen. Kao prvo, da li bi trebao nastaviti kontaktiranje... (L) Da li ćemo umrijeti od gladi?

A: Odgovor je: ne.

Q: (A) Da li bi trebalo nastaviti kontaktiranje vojske i mornarice? Nisam siguran. Možete li mi pomoći?

A: Postavi određeno pitanje, molim te.

Q: (A) Postavio sam određeno ptanje. Ne znam, jer nemam nikakvo iskustvo, šta uključuje apliciranje za dobijanje pomoći od vojske ili mornarice? Da li bi trebao nastaviti ili zaboraviti to?

A: Šta ti govore tvoji instikti.

Q: (A) Instikt mi govori da bi trebao probati sve moguće prilike u smislu da ne umremo od gladi, i takođe da bi trebao biti oprezan u rasprodaji samog sebe.

A: Pa, Arkadiusz, uzimanje kredita je jedna od odnih „svih mogućih prilika“.

Q: (A) Ne želim da mi noge budu polomljene... ali bi mogle...

A: Da li si upoznat sa rizicima koji vrebaju iza plašta vojske? Jedini mogući izvor pronalaska finansiranja je Rockefeller Fondacija, ali tu naravno postoje drugi motivi.

Q: (A) Postoji nekoliko mogućnosti, ali ću saznati više o tome sledeće sedmice, ali za stalni posao, koji tražim... pa, neznam...

A: Ti si na pravoj stazi, samo budi strpljiv. Ali zapamti, stalan posao se još uvijek razvija!

Q: Mi smo samo malo zabrinuti jer se vrijeme ovdje skraćuje!

A: I "vrijeme" se skraćivalo i prije, nije li?

Q: (A) Da. (L) Želim da mi kažete zašto umirem od vrućine ovdje!

A: Je li imaš visok nivo masnoće i tvoj bioritam je trostruko niži.

Q: Da li ćemo imati neke probleme u vezi dobivanja razvoda ovdje na Floridi?

A: Manje više.

Q: To mi onda govori da će biti nekih problema, nešto zašto se treba pobrinuti odmah na početku?

A: Dobro vam ide.

Q: Da li si gotov sa pitanjima u vezi posla? (A) Da, ne žele da odgovore tako da nema svrhe pitati dalje. (L) Čitala sam neka štiva o Isusu na email listi. Postoji mnogo različitih ideja koje lete unaokolo. Shvatila sam da, u ranijim seansama, mi smo pitali o Isusu i vi ste nam dali određeni set odgovora. Takođe znam da ste nam dali odnos "buke i signala“ o točnosti informacija i o tome kako to utiče na slobodnu volju, i probleme uplitanja različitih osoba koje su prisutne i koje su sve adresirane. Tako, sve su stvari razmotrene, kada smo konkretno pitali o Isusu, imala sam osjećaj da je tu bilo mnogo emocija mjerenih na tom pitanju. Da li je to tačno?

A: Možda.

Q: Da li su odgovori i informacije koje ste nam dali o Isusu tačne?

A: Uglavnom.

Q: Znači, vi govorite da je čovjek zvan Jesinavarah živio u Palestini od prilike u tom periodu, da je bio učitelj, da je postao Krist i da je odveden u UFO i da je u jendoj drugoj dimenzionalnoj vremenskoj crvotočini radeći neki posao... da li je to slučaj?

A: Da. Replicirana svijest.

Q: Takođe ste spominjali nešto u vezi Hristovog povratka. Da li je to istina?

A: Otkrijte.

Q: Da li je tamo bilo nešto što je od ranije rečeno o Isusu a da je zaslepljujuće netočno?

A: Nije zaslepljujuće nego jednostavno prirodno.

Q: Dobro. Vi ste rekli da je odveden i da radi tu replikaciju. Ali svi drugi ljudi govore da je otišao tamo i vamo i da je sahranjen ovdje ili ondje. Da li je nešto od toga istina?

Q: Ko je odgovoran za te priče? Neke od njih su prilično stare?

A: Mnogi.

Q: Koja je svrha tih priča?

A: Izmiješano je.

Q: Postoji li neka određena grupa ljudi koja teži da zatamni ili oteža ovu temu?

Q: Ko bi to mogao biti?

A: Znakovi spletke vode vas na određeno mjesto.

Q: Znači to bi mogla biti i pozitivna stvar?

A: Djelimično.

Q: Zašto Violete ne priča samnom?

A: Jer misli da „puniš Denijev mozak sa blatom“.

Q: Zašto nisam čula od Terija i Džen?

A: Jer su zauzeti preuređivanjem svog života.

Q: Nisam pitala o ovome, ali vi ste im rekli da je bio veliki korak za njih da se presele suviše daleko a što je bilo bazirano na njihovim pred-životnim planovima i na delikatnom balansu energije. Sastavite to zajedno sa dva sna koja sam imala o tome kako Teri umire i sada se jednostavno pitam postoji li neka veza između tih snova o Terijevom umiranju i tvog upozorenja njima da se ne presele?

Q: Želite li još nešto reći o tome?

Q: Nisam ni mislio. Dobro, želim da dobijem psihomantijum što je prije moguće...

A: Dobro!!!!!

Q: Možete li požuriti neke od koristi unaprijed od ovoga??

Q: Mislite da se moram sabrati pa počet raditi?

A: Da. Dobro, to je sve narode!!

Kraj seanse

www.joschua.org

Vrh

Naslov: Kaseopejske transkripte
PostPostano: pet jun 22, 2007 6:02 am 
Član foruma

MAJ 2.1998.

Q: I koga imao sa nama večeras?

A: Xstoria.

A: Kasiopea.

Q: Imamo neka pitanja o ovoj poslovnoj situaciji. Postoji taj Youli Kanev, i proveli smo četiri ili pet sati tamo, i to je moglo biti nešto važno, ali mogli bi proći mjeseci i mjeseci prije nego što ostvarimo profit. Ovo je jedna od mogućnosti pravljenja novca. Rad sa ovim programom koji piše web stranice. Možemo li imati dvije ili tri riječi reakcije na ovo?

A: Zašto je to za „sledeće do ničeg?“

Q: Pa, jer dva momka koji su kreirali ovaj program tek počinju u poslu, nisu ga još uvijek stavili na tržište, još ga nisu pokrenuli, oni imaju sopstvenu kompaniju, navodno, imaju mnogo velikih planova, mi neznamo sve detalje, za neke ljude to funkcioniše, a za neke ljude jednostavno ne. Pogledajte Mikrosoft.

A: Da li očekuju pomoć za male novce?

Q: Da, to je otprilike vrijednost toga.

A: Neko bi očekivao da neko ispita njih kako oni očekuju da njihov pomoćnik, rijetko nadjen, uzgred budi rečeno, da plati račune?

Q: Pa, Ark misli da može naučiti nešto iz ovog programa...

A: Ako Ark bude vršio pritisak, tu će doći do kapitulacije, zbog Slavenske prisnosti.

Q: Ti momci nemaju ništa, ja ne mislim tako. Oni rade u sopstvenoj spavaćoj sobi, maloj straćari u stražnjoj ulici u Alachua! Šta će zaboga pritisak nad njima donijeti?!

A: Da li si ikada čuo za udružene kapitaliste?

Q: Da, jesam, ali stvar je u tome da mi moramo imati novac ovaj mjesec. Udruženi kapitalisti i sve je to fino i kicoško ali ...

A: Traži i primićeš.

A: Laura, kad god si tražila, primila si!

Q: Ne znam koga da pitam i od koga bi tražila!

A: To znači da nikada nećeš?

Q: Ne. Dobro, postoji drugi posao... onaj sa sazviježđima... šta je sa tom mogućnošću? Radeći neku vrstu klasificiranog primjera prepoznavanja, gradeći atomske detektore, ili nešto veće i biće blizu... i to je u osnovi Enterprise Florida stvar...

A: Zaposliti će te. Dobar novac.

Q: To je smiješno. Nikada prije niste govorili pretkazanje unaprijed. Zašto sad?

A: Nije predviđanje, nego činjenica. Vidiš, kao i prije mi smo te uvijek uvjeravali da ćeš ti biti obezbijeđena.

Q: Dobro, ja bi zaista voljela da završim radove na kući i nemam novca da radim više. (Fred je dobio glavobolju. Pauza, rasprava o majci.) Dobro, pošto si mi dao majčinski savjet o odlasku na pravu stazu, a ona je to ionako uradila...

A: Ona je dobro.

Q: Dobro, nemam dovoljno energije da se podijelim između ove kuće i odgovornosti i nje na drugoj lokaciji... Šta je sa Teri i Džen koji ulaze u posao antikvarnog biznisa u Tallahassiju sa još nekoliko svojih prijatelja... Neki komentar?

A: Sve to je lekcija.

Q: Ko je bio Džozef (Josip) od Arimateje?

A: Učenik bezgraničnosti.

Q: Šta je „bezgraničnost“?

A: Samostalna misao.

Q: Šta je bezgraničnost?

A: Transcendanta disciplina.

Q: I šta može da čini onaj koji joj pripada?

A: Može da ima 96 sati meditacije čistog kanalisanja.

Q: Dobro, znači Džozef je bio prmjer toga... Da li je to bilo individualno ili je bio koncept?

Q: Koja je bila Džozefova uloga, u bilo kakvoj vezi sa „Svetim Gralom?“

A: Nikakva.

Q: Ko je onda kreirao legendu o Svetom Gralu i Džozefu od Arimateje donoseći ga u a) Francusku, ili b) Englesku? Ko je stajao iza kreiranja te grupe legendi?

A: Nije grupa legendi.

Q: Zašto je dvanaesti vijek glavna tačka za propagiranje legendi o Gralu, trubadurima, čitave te stvari?

A: Začetak „Renesanse“.

Q: Priča je ovakva, a postoje čak i neke veoma stare legende o tome i u samoj Francuskoj, da su bile neke pećine ili mjesta gdje su Džozef i Marija Magdalena proveli noć, ili živjeli, ili bilo šta već. Da li je Džozef od Arimateje zaista putovao u Francusku i onda u Englesku kasnije, sa Marijom Magdalenom ili drugim sljedbenicima Isusa?

Q: Da li je putovao u Francusku sam?

Q: Šta je izvor ovih priča? I šta je smisao tih priča?

A: Skretanje.

Q: Skretanje od čega ka čemu ili od koga ka čemu?

A: Istine od primalaca.

Q: Dobro. Da li je neko putovao u Francusku noseći neku vrstu predmeta, ili osobe koja je bila taj „predmet“, tako govoreći, kao „svetu krvnu liniju“, ili bilo šta?

A: Možda je nošeno od strane onih najsposobnijih.

Q: I ko bi bili ti najsposobniji?

A: Pogledajte geografsku granicu.

Q: Postajem potpuno zbunjena. Nemam uopšte pojma šta se dešava sa ovim niti to o čemu govorimo sad!

A: Gdje su Pirineji?

Q: Na granici između Francuske i Španije.

A: Ko živi tamo?

Q: Baskijci, između ostalih. Da li je to ono što dobijamo? Ili su to alhemičari? Ta bića...

Q: Krstaši ruža? I kakve sad to ima veze sa krvnom linijom i Svetim Gralom, Džozefom od Arimateje i Marijom Magdalenom... Mislim, da li je Marija Magdalena zaista postojala?

Q: Da li je ona bila Isusova žena?

Q: Da li je Isus imao ženu?

Q: Ko je bila njegova žena?

A: Anatylenija.

Q: Ko je bila ta osoba?

A: Isusova žena.

Q: Koje je bilo njeno porijeklo, njena nacionalnost?

A: Nazaretska.

Q: Da li to znači da je ona bila sa istoka.

A: Vjerovatno, ako gledate na taj način.

Q: Da li su imali djece?

Q: Koliko?

A: Troje.

Q: Koje im je bilo porodično ime?

A: Marnohk.

Q: Šta je njegova žena uradila kada je on prešao u stanje hipersvjesnosti koje ste vi ranije opisali?

A: Čekala svoj red na prelazak.

Q: Da li je ona nastavila da živi u istom mjestu, ili je se preselila u Evropu?

A: U istom mjestu.

Q: Znači, sve te priče su izmišljene o svim tim ljudima i dramatičnim događajima...

A: Nisu ljudi nego poruke, da artefakti sadrže ključ.

Q: Koji artefakti? I gdje su ti artefakti?

A: Francuska, Španija, Kanarska ostrva i Maroko.

Q: Koje su vrste ti artefakti? Stvari koje i dalje postoje?

Q: Postoji li vjerovatnoća da ću je biti u mogućnosti da saznam nešto o njima, ili da čak i pronađem te artefakte?

A: Naravno!!

Q: Da li neko drugi zna za te artefakte?

A: Drugi su „na tragu“.

Q: Da li je jedno od tih artefakta i „Djevica od Kandalarije“ koja se pojavljuje na Kanarskim ostrvima?

A: Povezano je.

Q: Dobro, još ništa nisam naučila o Maroku...

A: Bolje da budeš „na tragu...“

Q: Na tragu čega? Tragu od Lonesome Pine, tragu plaćenika... plaćenih ubica?

A: Traži glavne veznike.

Q: Još neke zaključke želite dati o tome? Da li bi trebalo da fizički idemo na ta mjesta?

A: Šta „Casablanca“ znači na Španskom?

Q: Bijela Kuća.

A: Da...

Q: Povezano je sa Bijelom Kućom u Vašingtonu.

A: Na tragu...

Q: Jenom ste rekli nešto o „nedosanjanom blagu zakopanom u Alfa-Alfa poljima u Rheinlandu“. Zaplela sam se iznad ovoga i iznad onoga i otišla u deset različitih pravaca i još uvijek nemam stvar u rukama. Možete li mi pomoći ovdje? Da li je to povezano sa kristalnom lobanjom koja je navodno bila u posjedu Templara koju su oni opet navodno zakopali u Gaulu koju su Templari posjedovali?

A: Treba ti bolja „kontrola“ nad tim.

Q: George Friedrich? (A) Ne... (L) To je smiješno izgovaranje. Takođe ste rekli nešto o snimcima koji su u Hagu. Kako ja da provjreim snimke u Hagu? Jedini način je da odem tamo...

A: Putovanje za tebe je uredu u malim dozama.

Q: Mi smo naš psihomantijum izgradili. I ja sam mišljenja da svijeća mora biti zamračena potpuno i da jedino trebaš biti u mogućnosti da vidiš crnu dubinu ogledala. Ako staviš svijeću naprijed, sve što ćeš vidjeti je svijeća... videćeš svjetlost svijeće na zidovima. Rekli ste veoma jasno: čista dubina, indirektno osvjetljenje samo, da ništa drugo ne može da se vidi, ni zidovi, ni odsjaj, ništa. Fredi kaže da trebamo staviti svijeće naprijed.

A: Morate biti sposobni da razlikujete ogledalo.

Q: Dobro, to će biti teško.

A: Pokušajte da okrenete ogledalo.

Q: Ali, Ark kaže da nije dovoljno široko – previše je uzano. Nije mu se svidjelo.

A: Pokušajte. Ako ga uspravite, i postavite na gore, trebalo bi uspjeti.

Q: Koliko će mi trebati možete li mi dati procjenu? Recimo, teoreijski osoba poput mene, u mojoj poziciji, stanja, i sve stvari uzete u razmatranje, koliko dugo će trebati toj osobi da vidi nešto?

A: Onda kada njena psiha bude čista od isčekivanja/predrasuda.

Q: Sa mnom, to bi bilo DUUUGO vremena!

A: Ili bi moglo biti za kratko virijeme.

Q: Da, ali vi ste me toliko uzdigli za poslednjih nekoliko godina – da se čini nemogućim...

Q: Ali će biti teško.

Q: (A) Hoću da vas pitam u vezi ovog prvog posla – da li bi trebalo provesti vrijeme u tom HTML biznisu? (L) Mislim da bi trebalo da im kažeš da ćeš ti raditi nešto što će biti plaćeno ili da nećeš raditi uopšte. U svakom slučaju oni će odlučiti da se udruže sa nekim koga mogu platiti, ili neće.

A: Ali oni se osjećaju mnogo bliži sa Arkom.

Q: Kakve veze njima ima taj osjećaj povezanosti sa bilo čim?

A: Povjerenje.

Q: Možda to znači da će ti platiti. Ne znam.

A: Zašto pretpostavljaš?

Q: Neznam i suviše sam umorna da bi mislila sad.

A: Dobro onda, zbogom.

Kraj seanse

www.joschua.org

Vrh

Naslov: Kaseopejski transkripti
PostPostano: pet jun 22, 2007 4:10 pm 
Član foruma

MAJ 9.1998.

Q: Koga imamo večeras sa nama?

A: Xioran.

Q: Prvo pitanje: Šta nije u redu sa mojim uhom?

A: Bakterijska infekcija.

Q: Da li je samo u kanalu ili u unutrašnjosti uha?

A: Srednjem i spoljašnjem.

Q: Imam neke antibiotske kapi. Da li će to biti dovoljno?

Q: Želite reći, da ću morati uzeti antibiotike?

Q: Koja vrsta antibiotika?

A: Pogledajte referencni materijal za ono što odgovara otitis media.

Q: Dobro, F**** je bio zabrinut u vezi „zappera“... Znamo da je izgrađen uglavnom prema dizajnu u knjizi, a da li pravi razliku bez obzira da li stvara naboj iz ovih malih tanjirića direktno na našu kožu, ili kroz...

A: Nije dovoljno snažno.

Q: Kako da ga načinimo snažnijim?

A: Provodnik nije u toku sa sekundarnom provodničkom sredstvom.

Q: Šta to znači?

A: Treba provodničko povećanje.

Q: Možemo li koristiti srebrenu žicu?

A: Predlažemo takođe korišćenje odgovarajuća gela. Budite pažljivi! Mi govorimo o „finoj liniji“ ovdje.

Q: (A) Želim da pitam da li će zamjena žice sa srebrenom žicom pomoći. To je ono što se radi sa osjetljivim prijemnicima.

A: Pogledajte poslednjo odgovor.

Q: Da li trebamo ručni zahvat ili je dobro ovako kako jeste?

A: Nematerijalno.

Q: Da li bi bilo korisno u bilo kojem smislu da to spojimo sa iglama za akupunkturu, da bi očistili blokade u meridijanima?

A: Ne. Budite veoma pažljivi sa akupunkturom!!! Jedan pogrešan pokret može uzrokovati velike poteskoće. Takođe, procedure su izgubitle nešto u različitim prevodima i pozapadnjivanju. Ponekad je neodgovarajuća sterilizacija igala uzrokovala veliku bijedu.

Q: U redu. Unaokolo je poslato nešto u e-mailu, o točki na unutrašnjosti ručnog zgloba sa kojom je navodno moguće da se otvori komunikacija sa samim sobom 2000 godina od sada. Bilo je prilično interesantno jer je to akupunkturna točka „unutrašnja kapija“. Postoji li nešto o ovoj „chakri komunikacije“ što biste željeli da kažete?

Q: Pa, to je bilo kratko i slatko. Postoji li neka šteta ili dobit stimulisanjem tih tački u unutrašnjosti ručnog zgloba?

Q: Želite li nešto dodati na to?

Q: Dobro. (A) Postojao je taj neočekivani prijedlog da predajemo koji smo mi prihvatili...

A: Govorili smo vam...

Q: Da. Da će za nas biti pobrinuto. Da, ali je teško jer moramo biti razdvojeni... Dobro. Željela bi znati koje su geografske koordinate, prema našem sadašnjem koordinatnom sistemu, koje bi označile Atlantidu. Ne trebam tačanđ oblik, samo okvirni oblik ... perimetar...

A: To je kao da pitate: „Koje su geografske koordinate Sjeverno Atlantske Međunarodne Organizacije?“

Q: Dobro, dozvolite mi da budem određeniji: Atlatinđanska zemlja koja je navodno postojala u Atlantskom okeanu... koji je najudaljeniji sjeverni dio Atlantide koji je bio u okeanu, a koji više ne postoji?

A: Ovo je „vrijeme za vas“ da znate da Atlantida nije bila nacija, zemlja, ostrvo ili kontinent, nego civilizacija!

Q: Sve što sam htjela je da imam neku predstavu o tom tertoriju u Atlantskom okeanu o kojem se toliko priča – gdje je bilo njihovo sjedište?

A: Šta ti misliš?

Q: Pa, ja mislim da su Azurna i Kanarska ostrva bile dio...

A: Da, ali i mnoga druga mjesta takođe. Zapamti, da je nivo mora bio nekolika stotina stopa niži nego...

Q: Zašto je nivo mora bio nekoliko stotina stopa niži? Da li zato što je bilo leda negdje ili zato što nije bilo toliko mnogo vode na Zemlji u to vrijeme?

A: Led.

Q: Da li je led bio nagomilan na polovima? Ledeni pokrivač još iz ledenog doba?

Q: Znači, Atlantida je postojala tokom ledenog doba?

A: Velikim dijelom, da. I svjetska klima je bila zastrašujuće hladnija nego što su ledeni pokrivači danas.

Q: Kako je to moglo biti? Šta je izazvalo ta otapanja?

A: Globalno zagrijavanje.

Q: Kako globalno zagrijavanje izaziva topljenje?

A: Povećavaju se padavine dramatično brzo.Pojas padavina se kreće naglo prema sjeveru. To izaziva brzo podizanje ledenih pokrivača, praćeno od strane naglog i intenzivnog otapanja koje izaziva lomnjenje ledenog pokrivača.

Q: Zašto nismo čuli za Tom French?

A: Možda biste trebali biti nježniji u svome pristupu, sada kada je „lobanja natekla“ od strane mnogih pohvala iz mnogih četvrti!

Q: Ne znam šta mislite. Mi smo jednostavno pisali i zvalida čestitamo! Takođe sam poslala malo od poslednje seanse na kojoj je i on bio i koja će mu najvjerovatnije donijeti Pulitcerovu nagradu... Jednostavno imam osjećaj da on ima...

A: To nije bilo nježno.

Q: Šta vi mislite pod „nježno“. Koliko nježni možete biti nego biti sretni zbog nekoga i biti fini?

A: To je bilo fino bombardovanje.

Q: Pa, bila sam samo radoznala. Takođe se nadam da možda neće morati pisati više od kako je dobio svog Pulitcera, i da može zaboraviti na nas...

A: Natečena lobanja .. prasnuće sa praskom.

Q: Oh?

Q: Da li govorite da će se to možda desiti i da možda ne zavisi od njega?

Q: Dobro, pretpostavljam da je nježna stvar samo ignorisati to. Želim da pitam na brzinu o ruševinama pronađenim na obalama Japana u prošloj godini koje su tek sada primijećene ovdje u US.

A: Promašeno kretanje otkriva prethodne naslage civilizacijskog iskorišćavanja.

Q: Koja je civilizacija?

A: Zaključci mogu biti pronađeni proučavanjem istorijske Dinastije Kine.

Q: Znači, vi biste rekli da je to prije Kinesko nego Japansko. Dobro. Skoro se pojavila neka informacija o veoma dalekoj i intenzivnoj eksploziji viđenog pomoću Hubl teleskopa... ja sam zainteresovamn da znam šta je to bilo.

A: Odsjaj geneze drugog svemira.

Q: Kojeg drugog svemira?

A: Svi započinju, i završavaju na taj način!

Q: (A) Drugi svemir?

A: Šta je to „veliki prasak“ Arkadius?

Q: (A) Pa, to je bio veliki prasak, sigurno, ali je bio u našem svemiru a ne nekom drugom...

A: Ali šta je bio original? I odakle? Sve je jedno i jedno je sve.

Q: (A) Šta je original od čega? Našeg svemira? Ili orginalno porijeklo te eksplozije? Ili porijeklo svega?

A: Da, da, da.

Q: (A) Dobro. Koje je orginalno porijeklo našeg svemira. To ne znam. Ali želim da znam. U redu je dok koristimo samo riječ, ali ako počnete koristiti matemetičke modele...

A: I tu vi nastupate.

Q: (A) Pa, super!

A: Svako kolosalno stanje je svjetlost tamo gdje nikad nije bilo svjetlosti. A gdje je nekada bila sva svjetlost!

Q: (L) Želim više naputaka?

A: Ne večeras, Laura, imam „bol svjetla“. Laku noć.

Kraj seanse

www.joschua.org

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet jun 22, 2007 9:39 pm 
Administrator

04.04.1998.

P: I koga večeras imamo sa nama?
O: Yaponil.
P: Prvo pitanje večeras: zašto postoji toliko opisa drevnih bogova s rogovima na njihovim glavama?
O: Da se zadrže zli duhovi u okviru. Bilo je simbolično.
P: Čega je to bio simbol?
O: Glava je primarni ulazni put čakri.
P: Dakle, zašto su nosili rogove?
O: Samo simbolizam ilustracija.
P: Ali što su činili ti rogovi?
O: Rogovi su poput "stražarske ograde".
P: Očito ograda da nešto ne izađe. Da li je to bila ideja?
P: Da li je djelovala?
O: Rekli smo da je to samo bilo simbolično. bogovi zbilja nisu imali rogove.
P: Znam to. Nije stvar u tome, želim doći na nešto drugo ovdje...
O: Onda zašto si pitala "Da li je djelovalo?"
P: Pa, željela sam znati što su predstavljali ti simboli. Željela sam znati što se dešava iza simbolizma. Sad, poći ću na...
O: Simbolizam predstavlja imaginaciju ilustratora.
P: Dobro. Samo još da pitam usput, koju funkciju imaju rogovi na jelenu?
O: Štiti jelene od ozljeda glave za vrijeme teritorijalnog "nabijanja na rogove".
P: Zašto se simbol pčele pojavljuje neprestano u drevnoj literaturi kao simbol kraljevine?
O: Pelud.
P: Što s peludom?
O: Bio je alkemijska komponenta.
P: Dobro, vidim povezanost. Kod proučavanja Trostrukih Boginja, došla sam do nekih interesantnih stvari. Preporučili ste da istražim temu iz Trećeg čovjeka. Otkrila sam da je riječ "čovjek" značila žensko - boginja. Najstarija riječ za muško u nekoj vrsti bila je "wer" kao u "werewolf". Dakle, tema iz 3. čovjeka bi mogla u stvari značiti Trostruke Boginje. Da li sam u pravu?
O: Blizu, ako se gleda kroz "zastor kiše".
P: Dobro. Slijedeći Trostruko Božanstvo, natrag do najstarijih zapisa, dolazimo do KaliMa. Postoji svakakve derivacije tog imena, ali stvar koja me bode je veza između boginje Kell, ili Kella, kao i riječ "kell", Kelti i kako bi to moglo biti transformirano u riječ "Kasiopeja". Možete li to komentirati?
O: Ne vole li Kelti "Kelly" zeleno?!?
P: Da. Dakle, što "zeleno" ima s time?
O: Nastavi istraživati... tako se postiže učenje, a učenje je zabavno!
P: Da, znam. Dobro, ako je to povezano s Keltima, onda mora biti također povezano s Božicom "Car" koja bi napravila "Dancar-ove filozofe" filozofima Božice Car, jednak izraz za "majku" je "dam" što se lako pretvori u "Dan", a da ne spomenemo vezu za Božicom Danae...
O: Sad trebaš prebaciti svoje istraživanje na Maltu.
P: O Bože! U redu. tri aspekta božanstva: u priči o Perseusu, bile su Kasiopeja, Andromeda i Medusa... tri aspekta, majka, djevica i starica. Ali, u toj priči, Perseus je uspio odrezati glavu staroj vještici. U drugim pričama, vještica uvijek uspjeva pobjediti. Postoji li kakav poseban razlog zašto Perseus reže glavu Medusi? Što to prenosi? Da li je Medusa samo drugi aspekt?
O: Zmijski ( vijugav ).
P: Što u vezi zmija? Predstavlja zmijoliku rasu ili Lizzije?
O: Eden.
P: Da li je priča o Perseusu priča o Edenu? Da li je Medusa predstavljala zmiju iz Edena?
O: Ne baš.
P: Na što aludirate, što ne shvaćam? Osjećam da nisam u sinhronizaciji kod ovog razgovora.
O: Nesinhroniziranost se jedino dešava kad je predrasuda najveći gospodar.
P: Pa, ne gospodari najviše. Problem jest: kod najstarijih religija, bile su Božice, majke i bezgranični potencijal nepretpostavljenih doživljaja koji su bili Božanski. Postojala je bezuvjetna ljubav na početku. Ali onda, patrijarhalan pogled je izokrenuo to i to je postalo nasilno, užasno i ograničavajuće. I iz patrijarhalnog pogleda je proizašlo "oslobođeni sin", dok je prije bilo oslobođenje Božanske krvi. Dakle, ono što želim znati jest: što se desilo da se kreirao patrijarhalan sistem? Kako je maknuto žensko božanstvo?
O: Sve je bilo iskrenuto i suspregnuto, pa zašto ne i to?
P: Jednom ste spomenuli "grčke pokorivače" koji su napisali Novi Testament. Od kuda su došli ti grčki nasilnici?
O: Red Thelon.
P: Nikad čula. U jednoj prilici ste rekli Nefilski "osvajači". Ima li tu kakve povezanosti između tog reda Thelion-a i Nefila?
O: Možda...
P: Gdje je zapovjedništvo te grupe?
O: Sicinthos.
P: To je mjesto? Nikad čula za njega.
P: Dobro. Iduće pitanje: Božica Bijele Kobile, slika koja je prethodila simbolu Omega, uz što je ona vezana?
O: Prekoračenjima ( transcendenciji ).
P: Bijela Kobila prekoračuje nešto?
O: Transcendentalno.
P: Što je veza Bijele Kobile i simbolike vitezova? Vitez na konju je neprestano korišten kod alkemijskog simbolizma.
O: Običaji. ( obredi, rites, prim. prev. )
P: Jedan od obreda je taj kad se vitezu dotaknu oba ramena s mačem, što je zapravo simbolično odsijecanje glave. Zašto se vitezu simbolički odsijeca glava?
O: Ruši otvorena ograničenja zatvaranja duha u tijelo.
P: U redu, vježbala sam s psihomantiumom. Jednom sam imala mali bljesak svjetla. Drugi put imala sam osjećaj pritiska i rasla mi je temperatura. Da li postoje neke akcije koje bi mogla poduzeti da optimiziram proces?
O: Ocrni sobu.
P: Dakle, poboljšat će kompletno soba u crnom?
O: Oh da!!
P: Dakle, to će učiniti razliku. rekli ste da će biti dramatičnih promjena kad se jednom počne koristiti psihomantium. Sad, nisam primjetila neke dramatične promjene i skoro se bojim pitati jer kad sam zadnji puto to pitala - imala sam saobraćajnu nesreću!
O: To nije promjena o kojoj govorimo... Predlažemo da usmjeriš svoje gledanje ispred i malo u lijevo!
P: U vezi situacije s poslom, dolazimo do dna, pa bi neki savjet bio lijep...
O: I bit će lijep.
P: Pa, vi možete vidjeti stvari, a mi ne. Sad, imamo sastanak i trebamo srediti papirologiju za razvod braka. Postoji li nešto što bi spomenuli, na što bi trebali obratiti posebno pažnju u tom procesu? Ili, da li je u redu?
O: U redu.
P: Pa, znate, trošimo bogatstvo na ovu kuću. Svaki dan. To postaje smiješno!
O: Da, što znači da tok raste.
P: Pobogu! JEDNOSTAVNO je vama reći tako nešto! Vi niste onaj tko zbraja ove brojeve!
O: Kad trošite da bi napredovali, vi prosperirate.
P: A: To je magično. Kad potrošite, vi kreirate vakuum...
O: Ne, to je prirodno.
P: Još nešto?
O: AA.
P: AA: Hoću li prodati kuću ovaj mjesec? Da li bi bilo dobro da ju prodam ovaj mjesec?
O: Netko bi trebao biti oprezan da se ne kladi na krivog konja.
P: AA: Što ste mislili pod time?
O: Analiziraj.
P: Možda oni govore o krivom izvođaču?
P: Pa, ono što ona želi jest prodati svoju kuću... A: Možda je razlog zašto ona želi prodati kuću.
O: Već prije smo savjetovali u vezi toga.
P: A: Oklijevam kontaktirati te vladine agencije za dodjele. Nisam siguran da je to dobra ideja.
O: Zašto bi štetilo?
P: Brzinsko pitanje za D. i V. - očito je V. u stanju samouništenja... ima li nešto što bi mogli reći u vezi toga?
O: Posao.
P: Što? Da li je ona takva zato što on radi u mojoj kući?
O: Bit će bolje konstituiran kad će raditi negdje drugdje.
P: Dakle, bolje će mu pasati da radi negdje drugdje? Da li bi ga trebala pustiti da ide i da mi sami završimo?
O: Ono što smo rekli je ono što će on...
P: On će raditi negdje drugdje.
O: Kad je on...
P: Ne razumijem.
O: Kad će on raditi na nekoj bolje struktuiranoj radnoj lokaciji, to će voditi da boljih četvrti, tako manje familijarnosti, i tako manje prkošenja.
P: Nešto što bi trebali pitati, a nismo?
P: Onda, laku noć.
O: Laku noć.

Vrh

Naslov: kaseopejske transkripte
PostPostano: sub jun 23, 2007 4:37 am 
Član foruma

MAJ 14.1998.

Q: I koga imamo večeras sa nama?

A: Votor.

Q: Gdje se ti transmituješ?

Q: Primili smo pismo od Blue. On kaže da ide u Egipat u petak i da ima najvjerovatnije šansu da investira u neki od arheoloških poslova tamo. Želio je da zna da li imate neki određeni savjet u vezi putovanja koje biste mu dali?

A: Samo neka bujde svjetan opasnosti da nije sigurno biti Amerikanac u Egiptu.

Q: Zar Amerikanci nisu veoma popularni u Egiptu danas?

A: Večina ih je popularna, ali nekolicina nije.

Q: Imate li nešto određeno o tome šta se dešava sa piramidom, ciljne namjere i pripreme da se otvore vrata u šahtu, navodno otkriće prostorija ispod Sfinge... šta se tačno dešava tamo?

A: To bi bilo dugo i kompleksno. Najbolje da se obratite Cayce-u.

Q: Znači, ono što Cayce kaže je ono šta se dešava tamo?

A: U suštini.

Q: Zašto su Egipatske vlasti toliko ne-kooperativne?

A: Uglavnom zaštitnički iz političkih motivisanih razloga.

Q: Možete li ponuditi neki određeni savjet za Blue dok je u samoj piramidi?

A: Piramide su spore u odavanju tajni onim koji gledaju direktno.

Q: Znači, ako ne tražite ništa određeno?

A: Možda bi jedan takođe trebao posmatrati nebeski svod.

Q: Dobro. Možeš li ponuditi neki...

A: Ostati u grupi gdje ste pod dobrim čuvanjem od strane vojnih vlasti. Izbjegavajte hranu ako niste svjesni načina pripremanja.

Q: Da li će imati nekih problema?

A: Malih osim ako ne bude oprezan.

Q: Da li će možda napraviti neka interasantna ili zadivljujuća otkrića tamo?

A: Manja osim ako je neoprezan.

Q: Da li će imati neka unutrašnja prosvjetljujuća iskustva tamo?

A: Predlažem vam da ne predviđate za bolje rezultate.

Q: Stoji li neka određena stvar koja bi trebao potražiti dok pregleda te objekte?

A: Otvoren um. Problem sa Blue je da je previše predrasudan.

Q: On je previše predrasudan?

A: Bio je je previše u stavu očekivanja.

Q: Znači li to, da se treba samo odmarati, uživati, i imati dobro vrijeme, ostati svjestan, i biti spreman za bilo kakvo iskustvo nečeg novog?

A: Ne očekuj ništa, onda nećeš biti razočaran.

Q: Dobro. Pretpostavljam da je sve u tome. Želio bih da znam šta moja kćerka misli o meni u današnje vrijeme?

Q: Kakav je njen stav prema meni u generalnom smislu?

A: Suviše je zauzeta sa drugim stvarima.

Q: Koje su to druge stvari?

A: Površinski orjentisane.

Q: Postoji li neka nada da će ona naučiti nešto iz svega ovog, ili jednostavno treba da je otpišem?

A: Tvoja najstarija je apsolutno nesvjesna svoje sopstvene ranjivosti!

Q: Ona misli da zna više od onog što zna. Postoji li nešto što ja mogu uraditi?

A: Ona je upravo sad uključena u iskustvujuća osjećajna čulna zadovoljstva sa neopreznom namjerom pune kontrole nad situacijom, kao što si ti pretpostavila.

Q: Ali, ako postoji neka opasnost, ili neka zastrašajuća stvar iza ugla...

A: Opasnost je najvjerovatnije lekcijski orjentisana.

Q: Neće se naći u tome toliko duboko, moći će izaći iz tog, zar ne?

A: Znaš da nemožemo dati takve objave. Njena najveće „teme“ su od „tijela“.

Q: Kada ste rekli „zamjena uloga“ u vašem odgovoru na vaše pitanje o A*****, i takođe rekli da je jedno od moje djece bilo njemački vojnik koji je uhapsio moga muža, i koji ste identifikovali kao A***, imala sam osjećaj da je to ustvari bila A****** i da sam ja to morala shvatiti sama. Da li je tako?

A: Moguće je.

Q: To jednostavno odgovara dinamičnosti situacije. To je ono što ja radim, što je ustvari ništa, jer kada se o njoj radi...

A: Njen duh je uvijek žudio za slobodnim okruženjem, zato joj ti dozvoljavaš da postigne to što je uvijek željela. Stanje je postavljeno za nju da uči na taj način. Samo će jednom, tvoja staza u ovom stanju razvoja biti nevjerovatno slična sa njenom.

Q: Šta je sa F****** sestrom? On ima mnogo ideja o tome i on treba da se okrene od tih emocija tako da bi mi mogli saznati zašto je ona takav slučaj za košaru (otpad)?

A: Ona nije „slučaj za košaru“. Ona je prosto ogorčena na svoju majku jer je ostavila njenog oca. Po prirodi je manipulativna, i odlučna je da uredi okolnosti za one oko nje. Često griješi jer nije svjesna sposobnosti drugih da se opiru ili preusmjere te impulse.

Q: Postoji li nešto gdje bilo ko od njih može da uradi da olakša ovu situaciju?

A: Njena kćerka će biti izvor najefektivnijeg učenja tamo.

Q: Prošlu noć A**** misli da je vidjela duha. Da li je?

Q: Ko je to bio?

A: Arnold Bailey.

Q: Šta je Arnold Bailey radio šetajući kroz moju dnevnu sobu?

A: Istraživao.

Q: Da li on ima neke veze sa kućom ili je samo svratio?

A: Povezan je.

Q: Zašto je odjednom odlučio da istražuje ovdje?

A: Radio je ovdje.

Q: Da li je nedavno umro?

A: Ne. 1953.

Q: Da li je sretan sa svojim istraživanjem?

A: Neutralno.

Q: Da li će izazvati neke probleme?

Q: Da li će nastaviti da se šeta okolo?

Q: Da li je on odgovoran za zvono na satu?

Q: Zašto ga nismo vidjeli prije?

A: Zbog izgradnje.

Q: Znači rad je taj koji ga je probudio ili uznemirio?

Q: Da li je do geometrijske promjene kuće?

Q: Nešto o ovoj situaciji što treba da znam?

Q: Da li ćemo putovati negdje ove godine?

A: Čekajte i vidite.

Q: Da li sam ja neprirodna osoba jer zaista ne osjećam potrebu i želju da posjetim svoju majku?

A: Majka/kćerka sporovi obiluju u ovoj grupi.

Q: Šta je glavni konflikt ili sukob u tim majka/kćerka sporovima?

A: Pobuna/otpor.

Q: Zašto se vama toliko čini da ovdje ima toliko pobune i otpora? Trudim se da budem razumna i strpljiva. Šta treba da naučim?

A: Strpljenje.

Q: Mislila sam da jesam. Možete li mi dati neki savjet o psihomantijumu? Trudim da se ne trudim i prilično je teško. Mislim, očne duplje će mi ispasti iz glave. Da li bi trebalo da promijenim tempo disanja?

A: Meditiraj, ne očekuj.

Q: Kada vi to kažete, da li mislite da ne bi trebalo da očekujem sposobnost da vidim nešto?

Q: Pa, osjećam se prilično glupim radeći to. Mislim, očigledan razlog je zašto neko ide u mračnu sobu sa ogledalom i svijećom je da vidi nešto! Nekako je teško sjediti tamo i ne misliti o tome da vidite nešto kada ste u sobi koja je očigledno dizajnirana da se vidi nešto!

A: Ne. Meditiraj, prazna glava.

Q: Još nešto večeras?

Q: Hvala vam.

A: Zbogom.

Kraj seanse

Vrh

Naslov: kaseopejsk transkripti
PostPostano: sub jun 23, 2007 2:31 pm 
Član foruma

MAJ 16.1998.

F., Ark, Laura

Q: I koga imamo večeras sa nama?

A: Jovinne.

A: Kasiopaea.

Q: Pričali smo o ovom smiješnom incidentu. Da li ja zaista imam problem sa vremenskim protokom na putu do Gainesville-a, ili je jednostavno bilo tako kasno da ja nisam bila svjesna toga?

A: Svjesnost je ključ za sva učenja.

Q: Šta je izazvalo da moj poklopac sa hladnjaka u autu izleti iz kombija?

A: Jednostavno potraži kroz „arhivu“ za odgovor.

Q: Kakve veze ima arhiva sa tim... čitavim putem do te tačke, temperaturna živa je fluktuirala, mislila sam da se zapravo nije prezagrijala. Možete li mi reći nešto ili ću sad morati da iscrpim sama sebe nad tim? Ako mi nećete reći ništa, jednostavno mi recite tako!

A: Pogledajte snimljenu istinu.

Q: Šta pod tim misliš? Snimljenu gdje?

A: Pogledajte.

Q: Pogledati gdje? U psihomantiju?

A: Arhivske snimke.

Q: Koje arhive? I šta da tražim?

A: Ključni odgovor.

Q: Šta je sa momkom koji je se zaustavio da pomogne?

A: Kako je obučen?

Q: Bio je obučen u radnu odjeću. Imao je farmerice i majicu dugih rukava – dugmad i činilo se kao da je imao prsluk. Lovački prsluk s postavom.

A: Svi važni događaji objelodanjuju se u svojoj konstrukciji.

Q: Pa... dobro. (A) Da li to znači da je događaj bio važan?

Q: (A) Da li je takođe bilo nešto neobično prilikom vašeg povratka?

A: Možda drugi, tražite za ključ zagonetke s kojim ćete moći da uporedite.

Q: Dobro, kada smo odlazili, morali smo da se zaustavimo i stanemo da bi ta mašina mogla proći. Morali smo da stojimo sa druge strane ulice...

A: Tražite i pretražite sve dok se „svjetlo“ ne upali.

Q: Upali? Zapamtite, kada smo se zaustavili, tu je billo stroboskopsko svjetlo na vrhu kola? Možda NISU selili opremu sa farme... Možda je to bio UFO! (A) Koje svjetlo?

A: To je dio zagonetke.

Q: Da li je to zaustavljanje za tu farmersku opremu – bio dio važnog događaja? Da li je to bio paravan za nešto? To nije bilo ono što smo mi vidjeli?

Q: To je bilo samo obično?

Q: Pa, šta je onda bilo?

A: Šta je „obično“?

Q: Pa, to je ono što se činilo da jeste? Oni su pomijerali neku cisternu preko i niz ulicu?

Q: Ovo nije vrijeme da se bude lukav! (F) A kada je to vrijeme za lukavost? (L) Da li vi govorite o zaustavljanju na semaforu?

A: ?

Q: Pa, vi ćete mi morati pomoći tu... postoji milion malih detalja i mi moramo proći kroz svaki od njih!

A: Nema potrebe da budete tako temeljiti.

Q: (A) Arhivski snimci. Postoji li nešto u kombiju što može biti snimljeno? (L) Svjetlo na kasetofonu?

Q: Svjetla na kombiju?

A: Ne neophodno.

Q: Ne neophodno, ali bi moglo biti. (A) Nešto u kombiju?

A: Ili okolo.

Q: (A) Šta imamo okolo? Kaseteofon? Ovdje unaoko i okolo kombija? (L) Gepek?

A: U magnetskoj „sferi“ kombija.

Q: (A) Da li mi govorimo o putu kada smo pošli ili kada smo se vraćali?

A: I jedno i drugo.

Q: Znači kakva je stavr u vezi kombija ovdje? Želim da znate da sam ja tako umorna i da je krajnje nemoguće sa tako umornim mozgom shvatiti bilo šta! Pomozite nam u vezi ovoga!

A: I jesmo. Ali ne morate da znate odgovor danas. Ako budete istražili kao obično, odgovor će biti očigledan.

Q: Znam! Kombi je vremenska mašina!!! To je putujući psihomanti um, zajedno sa ogledalima!!!

A: Sve je „vremenska mašina“.

Q: To znači, kada smo sjeli u kombi... a to je zabavno, kada sam ja vozila kombi, nikada nije bio takih čudnih dešavanja. A kada Ark vozi kombi, on postaje vremenska mašina! Da li to ima neke veze sa kombijem?

A: Ljudima koji se voze u njemu.

Q: Znači, kada se svjetla ugase... traženje i istraživanje traje sve dok se svjetla ne upale... dio zagonetke ... nešto u vezi ljudi koji su u njemu... traženje i istraživanje...

A: Uzmite „vremena“ da učite.

Q: Da li imate neki drugi putokaz? (A) Nema točke odlaska. (L) Kakav je putokaz vrijeme odlaska?

A: Tražite ga.

Q: Da li je u onome što ste nam dali?

Q: Veoma bizarno. Idemo naprijed. Želio bih da pitam u vezi tog momka, WB III. On je bio taj koji je sortirao i uredjivao materijal.On živi u Dothan, Alabama. Stvar je u tome, zamolio me da vas pitam o njegovom učešću, da ja odmorim malo svoj um, takoreći. On je uradio više u nekoliko dana nego što su Teri i Džen u poslednje tri godine... On zna da smo mi pomalo paranoični i očigledno je da je ovo pitanje više zarad našeg unutrašnjeg mira... Bilo šta o W B III?

A: Niko nije problem ako ste adekvatno pripremljeni.

Q: Možete li reći nešto uopšteno o ili W B?

A: Gospodin B nas još uvijek nije ništa upitao.

Q: On ustvari ima listu stvari koje bi želio da vas pita o talasima i šestom denzitetu itd. On je mišljenja da kada se jednom počne pričati o ovim stvarima, napredak će biti eksponencijalan skokovima i odskakivanjima. Čini se da on zaista razumije ovaj materijal.

A: Dobro.

Q: Čini se, da ste vi momci tako nekomunikativni večeras!

A: Možda ćemo za sledeću seansu uključiti specifična pitanja od strane gospodina B koje su od univerzalne važnosti. Ali, večeras vi niste u odgovarajućoj vibratornoj frekvenciji kao što ste mislili... Između ostalog, ako dovedete gospodina Bruksa ovdje za seansu, onda nas on može reći pozdraviti sam za sebe.

Q: Prošli put ste rekli da ćemo A**** ( kćerka) i ja imati paralelne lekcije. Možete li mi reći nešto o tome?

A: Dijete/roditelj napredak u učenju.

Q: Znači, ono što ja učim u vezi sa mojom majkom može biti povezano sa onim što ona uči u vezi sa njenom majkom.

A: Da, i drugi faktori.

Q: Nešto o tome?

Q: Nešto drugo o ovom incidentu u putu?

A: Tražite za učenje.

Q: Cijela stvar je bila tako bizarna... Trebalo nam je mnogo duže da se vratimo nego da odemo tamo... da pogledamo brojač kilometara ... broj predjenih milja... svjetla... (A) Naša tijela?

Q: (F) Mislim da oni žele da kažu da možete naći odgovor istražujući. (L) Rekli ste nešto o snimcima u arhivi.

A: Vašim.

Q: U mojoj glavi, na papiru, ili na disku?

A: Sve.

Q: Iz neke od starih seansi?

A: Da i drugog materijala.

Q: Da li je momak koji se zaustavio da pomogne ima nešto sa tom situacijom?

A: Tražite odgovor.

Q: Kada kažete tražite, da li vi naglašavate nešto što je vidljivo, dostupno očima? Nešto što može biti viđeno jasno?

A: Dobro, ali vi morate tražiti da bi učili za svoju zaštitu.

Q: Da li to što se dešavalo nešto od čega moramo biti zaštićeni u budućnosti?

A: Vidjećete. Moram ići sad. Laku noć.

Kraj seanse

Vrh

Naslov:
PostPostano: sub jun 23, 2007 2:38 pm 
Administrator

Citat:
Jack987 oprosti već sam završio i ovu a ti pređi na 30.maj 98. Hvala ti.

Ok. Brz si ko munja!

Nemoj izgubiti kvalitet radi kvantiteta.

Idem prevesti ovu 30.05.1998. pa ju kasnije postam ovdje!

:mrgreen: :wink:

30.05.1998. Frank, Ark, Laura

P: I koga imamo sa nama večeras?
O: Jozza.
P: Imam nekoliko pitanja: razgovarala sam preko interneta s jednom ženom u vezi Isusa. Primjetila sam u ponovnom čitanju transkripti u vezi te tema da ste rekli je on živio "blizu" Palestine i da Biblija nije bila potpuno točna. Gdje je, precizno, ta osoba koja je poznata kao Isus, živjela?
O: Aramaia.
P: Gdje je to?
O: Sad je to znano kao Libanon.
P: Njegovo ime je bilo Jesinavarah, kao što ste rekli prije. Za vrijeme svog života, da li je imao mnogo sljedbenika?
O: Prema završetku i kasnije.
P: Rekli ste da nije bio razapet na križ, nego da je odveden na svemirski brod pomoću zrake svjetla - koliko je bio star kad se to dogodilo?
O: Starost nije mjerena.
P: U to vrijeme, prema našem mjerenju, koliko je godina proveo na Zemlji, prije nego što je bio trensportiran zrakom svjetlosti?
O: 43.
P: Dobro, kad se transportirao zrakom svjetlosti, gdje se to dogodilo?
O: More Galilee ( bilješka: ime Galilee i moguća veza s Gaul ? )
P: Na obali?
P: Rekli ste da je imao djecu s tri žene, Rimljanke, a također je imao i ženu?
O: Dovoljno blizu.
P: Da li je imao brata blizanca?
P: Da li je Judas Iscariot bio njegov brat?
P: Da li je imao brata koji se zvao Jude ili Judas?
P: Da li je imao braće ili sestara?
P: Da li je bilo koji dio drevne priče o njemu istinit?
O: Neznatan.
P: Imam ideju u vezi drevnih bogova i heroja... svi su imali veliku i dugu kosu i izgleda mi da je rezanje kose uzrokovalo da izgube svoju snagu, na neki način. Da li je to bilo potpuno simbolično ili se to zbilja vjerovalo, da moraju pustiti svoju kosu?
O: Simbolički.
P: Što je simbolički predstavljala njihova kosa?
O: Zrelost.
P: U redu, zrelost. Što je bila simbolika kod žena kao u priči o Mariji Magdaleni, koja je prala Isusova stopala i brisala ih svojom kosom?
O: Djeluje kao četka.
P: Što je simbolika kod korištenja četke na stopalima?
O: Čišćenje.
P: Zašto bi stopala zahtjevala čišćenje u simboličkim pričama? Zašto je to bio simbolički akt?
O: Nečije stajanje proizlazi iz tla na kojem se stoji.
P: Kako je nečije stajanje koje proizlazi iz tla na kojem se stoji, vezano uz nečija stopala koja se suše kosom?
O: Energija se diže iz planete. Vi nebi željeli to korumpirati s nečistoćom na donjem dijelu, zar ne?
P: Kako nešto na stopalima može korumpirati energiju? Ljudi imaju prljava stopala cijelo vrijeme! Uh, moraju biti potpuno korumpirani. Jedino ako to nije bio poseban ritual i aktivnost u kojoj je vrlo važno imati čista stopala.
O: Da li bi nečistoća u vašim očima korumpirala vaš vid?
P: Naravno! Ali nitko nikad ne misli da nečistoća na tijelu može biti nešto što korumpira vašu energiju.
O: Nitko?
P: U redu, generalno. Dakle, to je bilo pročišćavanje energetskog procesa...
O: Simbolika istog u opisima.
P: Koja je bila svrha rituala koji se sprovodio? Ona je prala njegova stopala prije razapinjanja na križ, ili se izvodila neka vrsta simboličkog čišćenja. Da li sam u pravu?
P: Taj događaj je opisan u Novom Testamentu, a razapinjanje je očito bio simbol nečeg drugoga. Rekli ste nam da je to bila simbolička priča...
O: Više kao propaganda.
P: dakle, razapinjanje nije bilo simboličko neko drugo značenje ili događaja?
O: Pogledajte "Bogovi Edena".
P: Također ste rekli da će se Isus vratiti; da će proizaći iz iskustava iz drugih denziteta i doći kao učitelj. Da li je to radi toga što je on učitelj br. 1 koji to radi cijelo vrijeme?
O: Više zbog toga što može prenositi poruke s najvećim kapacitetom dostavljanja poruka, radi očekivanja.
P: I koju će poruku isporučiti?
O: Čekajte i vidite.
P: Mislite da mi, nas troje koji sjedimo ovdje, da ćemo ga vidjeti i čuti tu poruku u nekoj točki u ovom realitetu?
P: Da li ćemo ga trenutno prepoznati?
O: Čekajte i vidite.
P: Dobro. Kod ove B.-ine situacije, ima li kakve veze između B.-ine komunikacije i incidenta s hladnjakom u kombiju?
P: Pa, još uvijek nismo izašli s nekim rješenjem u vezi ovog kombija. A: Zapravo, provjerio sam sve unaokolo i ispod kombija da nema neke naprave koja bi mogla biti zakačena za kombi, i nisam ništa našao. Bio sam skoro siguran da ću nešto naći, neku mehaničku ili elektronsku napravu, ali nisam mogao naći ništa. I nisam imao ideju što to znači, magnetska sfera oko kombija. Da li je to nešto materijalno što bi se moglo naći?
O: Što je uzrokovalo da prozor na kombiju eksplodira?
P: L: Kažete da sam ja ta koji radi te stvari?
P: Dakle, imat ćemo sve više zabave i razmrskanih stvari i eksplozija. I to JEST bila eksplozija, zar ne? I prokleto sam dobra u tome zasad. A: Ali to nije kompletno objašnjenje jer smo pitali u vezi tog čovjeka koji nam je pomagao i očito, iz vaših odgovora, sigurno je da se nešto treba naučiti u vezi tog čovjeka, da je taj incident, ta eksplozija...
O: Mnogi će vas nadgledati.
P: Pa, budući da je taj momak gledao i došao pomoći, možda bi to moglo indicirati da je on bio dobronamjeran promatrač?
P: Pa, OVO me čini da se osjećam sigurno!
O: Sigurnost na 3. denzitetu? Mora da se šalite!!!
P: Pa, kad već govorite o tome da nas "gledaju mnogi", što je s B.B.? On je skoro spreman doći i naplatiti, a Ark je počeo misliti da je počeo manevrirati i manipulirati pomalo, a napravio je par stvari od kojih se osjećam malo neugodno i koje su me zbunile jer nisu baš legle kako treba. Dakle, kao rezultat, mi smo to odgodili. Ali, u mislima sam podijeljena u vezi toga. Sigurna sam da ste svjesni dugog razgovora koji smo imali u vezi toga ranije, pa mi recite u vezi B.B.-ovog "mačevanja u snu". Da li je on izmislio taj san?
P: Da li je izmišljen da bi posebno izmanipulirao mene?
O: Ne samo tebe.
P: Dobro. Koji je plan koji stoji iza te manipulacije?
O: Kontrola.
P: Tko je iza B.B.-a tko želi tu kontrolu? Da li je to sam B.B. ili netko ili neka agencija koja je iza njega?
O: Lekcije su vrijedne onima koji uče.
P: Da li je to ljudska agencija ovdje iza B.B.-a ili je to iz 4. denziteta? Rekla bih da bi to trebala biti grupa 3. denziteta jer inače zašto bi oni željeli sve transkripte? Rekla bih da bi to trebala biti grupa iz 3. denziteta, agencija ili njegov osobni plan koji bi trebao plagirati transkripte?
O: Dva dobra nagađanja.
P: Dobro. Kažite mi u vezi tog obrnutog govora koje smo Ark i ja danas tražili po internetu. da li je taj obratni govor ( reverse speech, prim. prev. ) stvarni fenomen kako ga opisuje taj momak?
O: Mnogi to mogu.
P: Pa, on kaže da kad mi govorimo da također i konstantno govorimo stvari naopačke i da ako možemo snimiti naše razgovore i pustiti ih unatrag, da bi mogli čuti ono što govorimo naopačke iz drugog dijela mozga i da je to normalno kos svih govora. Neka vrsta govora kao suprotna slika kod ogledala. Da li se to, zapravo, dešava?
O: Možda kod nekih.
P: Ali ne kod svakog? To?
O: Ne cijelo vrijeme.
P: dakle, nije sve tako kao što on kaže. Ark želi koristiti psihomantium. Imate li kakvih prijedloga za njega koji bi bili drugačiji od instrukcija za mene? Ali, onda ja nisam primjer koji bi se trebao slijediti jer nisam imala baš puno uspjeha!
O: Nastavite eksperimentirati s otvorenim umom... ne predviđajte.
P: Pa, zbilja pokušavam rješiti se tih svakakavih predviđanja. A: Želim znati da li je svjetlo važno - da se koristi svjetlo ili da bude potpun mrak?
O: Mora biti nešto svjetla.
P: A: Da li bi se nešto trebalo vidjeti u ogledalu... L: Pitala sam da li bi trebala vidjeti nešto u ogledalu ili u mom 3. oku i oni su rekli oboje...
P: Da, neznam da li bi to trebao biti hologram ili nešto iz moje vlastite glave... ima neka specijalna tehnika koju bi Ark trebao koristiti? A: Da, jer mislim da sve radim drugačije nego svi drugi ljudi. Moram li ući u neku vrstu stanja transa ili to mogu učiniti na svoj način?
O: Da, samo nastavite s eksperimentiranjem. Vidjet ćete...
P: Da li će taj program, na kojem radi Ark, biti nešto što ćemo moći modificirati da analiziramo krugove u žitu i da ih takoreći dekodiramo?
O: Nadolazeća avantura će to odgovoriti za vas.
P: Koja nadolazeća avantura? Ne sviđa mi se prizvuk toga!
O: Zašto?
P: Neznam... kad kažete da ćemo imati avantutu, ponekad to nije moja ideja kako bi trebala izgledati avantura!
O: A ponekad jest.
P: Kad kažete "nadolazeća" to zvuči kao nešto prilično neizbježno. Obično ne kažete nešto poput toga ukoliko nije vrlo blizu...
O: Možda. ( smetnje od djece koja su vani kod ulaza i ulaze i izlaze iz kuće ) Večeras je toliko miješanja u energiju!!! Žao nam je, ali moramo ići za večeras. Laku noć.

Vrh

Naslov: odgovor
PostPostano: sub jun 23, 2007 5:20 pm 
Član foruma

Jack987. I ti nisi spor, a molim te preuzmi 4.juli.98 jer ću ja brzo završiti sa komplet junom. Hvala i što rekoše Kaseopejci, postaje vrlo zabavno. Lijep pozdrav.
www.joschua.org

Vrh

PostPostano: ned jun 24, 2007 3:33 pm 
Član foruma

6. JUNI 1998.

TR, JR, F****, Ark, Laura

Q: Koga imamo sa nama večeras?

A: Ekokiah.

Q: I gdje se transmituješ?

A: Kasiopaea.

Q: Ark bi želio da zna nešto o programskom projektu u koji je uključen. To očigledno izgleda kao nemoguć zadatak i mi bismo željeli da znamo postoji li nešto što vi možete reći i što bi ga usmjerilo u ispravnom pravcu?

A: Koristite bibliotekarske resurse materijala kao inspirativnu osnovu.

Q: Drugim riječima, on će naći nešto u knjizi što će mu dati ključ ili indiciju?

Q: Bilo kakve druge indikacije sem te? To je prilično zahtjevan zadatak...

A: Interesantno je da vi to deklarišete kao nemoguće čak i na početku.

Q: Pa, to je samo moje viđenje.

A: Da li neko zna kakva je neproputovana cesta?

Q: Ne. Šta je to? Ako je ne proputujete nećete znati. (T) Kako znaš da će biti skoro nemoguće ako je ne proputuješ? (L) Vidim! Oni mogu govoriti da će biti mnogo lakše nego što mi to mislimo.

A: Mi vam kažemo: Ne donosite preuranjene zaključke!

Q: (A) Ja ću morati da odlučim o tome da li ću predavati na jesen, ili se nadati da ću ovo nastaviti kao novi projekat kada završimo ovaj?

A: Istražite za odgovor.

Q: Pa, on će morati da ispuni svu tu papirologiju ponovo za predavanje, i ako ispuni, on će morati to da uradi jer će biti obavezan – zato je važno da odluči sad nego kasnije.

A: I, šta Arkadiuzsov instikt kaže?

Q: Njegov instikt kaže da on ne želi da predaje jer ga predavanje ubija, ubija mene, i bilo bi mnogo bolje da...

A: Onda?!?

Q: Mi ne želimo da predviđamo da će on imati taj drugi posao i ostaviti predavanje i onda otkriti da nemamo posao!

A: Ako je netko „ubijen“ od nečega, a netko ne želi biti ubijen... šta bi onda taj netko trebao uraditi?

Q: Znam. Ne treba to da radi. Tako jednostavno. Dobro, sada, pregledao sam naše stranice o Isusu za internet, i o subjektu ovog Isusovog života koji ste mi vi dali, nekoliko detalja, spomenuli ste da je Isusov biološki otac bio pojedinac zvani Tonatha. Onda, rekli ste da je ta individua bila član onog što vi zovete „Bijela Sekta“ takođe znana kao Arijevska. Arijevci nisu tačno znani kao sekta, ali koja sekta je bio među Arijevcima koju vi spominjete; kako se zvala?

A: Bijela sekta.

Q: Znači, zvali su se bijela sekta. Da li je to slično bijelom bratstvu?

A: Oni svjetle puti koji nose bijeli plašt.

Q: (T) Mi ih zovemo KKK ovdje! (L) Slično templarima? Postoji li tu, kao naprimjer, ime kojim oni sami sebe zovu?

A: Bijela sekta.

Q: I kada su zvali sebe tako, na kojem su jeziku kreirali taj izraz?

A: Aramejskom.

Q: Znači, mi treba da znamo šta je to na Aramejskom. Koju vrstu učenja su oni pratili?

A: Slično monasima pravoslavnog hrišćanstva.

Q: Ako su oni bili slični monasima pravoslavnog hrišćanstva, onda aktivnosti tog pojedinca u tomo što je biološki otac Isusov, bi bile smatrane kršenjem monaškog zavjeta?

A: Sve može biti oprošteno kao pojedinačna indiskrecija.

Q: Znači, da je Marija znala ko je bio taj pojedinac, za sve namjere i svrhe, monah u toj sekti sa aktiviranom hipnozom naročito u njemu... da li je on bio hipnotizovan prvog stepena kao što ste vi rekli u vezi nje?

A: Dovoljno blizu.

Q: On je bio monah i morao je uzeti zavjet, taj se događaj pojavio i to dijete je bilo začeto, da li je to tačno?

Q: Da li je ona takođe bila član nekog reda?

Q: Da li je ona u bilo kom smislu bila neka vrsta djevice hrama, ili je morala provesti cijeli svoj život u pripremanju da bude spremna za to dijete?

Q: Da li je istina da je zajednica Esena koja je preuzela pripreme za dolazak budućeg Mesije, to je bio njihov čitav plan, njihov rad?

Q: Ta sekta je postojala... Gdje bio manastir ili grupa locirana?

A: Blizu današnje HAIFE.

Q: Gdje je ustvari to dijete rođeno?

A: Nazaret.

Q: Vi ste rekli da on nije putovao ili primio posebno učenje, još i da je znao da je poseban od početka, i da je ta informacija kanalisana njemu. Kako želim da izrazim ovo? U kojem je dobu on primio to prosvjetljenje?

A: Bilo je progresivno.

Q: Znači, bilo je u jednom periodu vremena. Da li je ikada saznao ko je bio njegov biološki otac, da je njegov otac bio član te bijele sekte... da li je on to znao?

A: Neodređeno. [Rasprava o geneološkom projektu i krvnim linijama.]

Q: (T) Šta će Laura naći kada bude pratila porodično stablo? Krvnu liniju?

A: Blokadu.

Q: Pa, već sam našla prilično tog. (T) Šta će još pronaći?

A: Frustraciju.

Q: Dobro, dali ste mi sve te indicije i rekli mi da ću razumjeti sve u vezi krvnih linija, i sada mi govorite da ću imati blokadu i frustraciju, znači li to da treba samo da odustanem od toga?

A: Jer bi se tome približila na jedan neodgovarajući način.

Q: Treba li jednostavno da odustanem od cijele te stvari o krvnim linijama?

A: Zašto?

Q: Jer, vi kažete da ću prići tome na nepriličan način, i dobijam blokade i frustracije, a sigurno je da to ne želim?

A: Približi se tome na jedan odgovarajući način.

Q: Neznam šta mislite pod odgovarajućim načinom. Šta je odgovarajući način?

A: Postepeno prolaženje kroz faze.

Q: Da li je to odgovarajući način?

Q: (T) Koje faze prolaze postepeno?

A: Odgovor na to je ključ koji trebaš.

Q: (T) Faze čega?

A: To je otkriće koje podstiče učenje.

Q: Znači, otkriću to kako budem išla, pretpostavljam. Jedna tačka u vodi do sledeće tačke. Jedini način da se nauči je da se to uradi. (A) Izvorno pitanje je bilo bez obzira da li trebamo pratiti to istraživanje krvnih linija... u koju svrhu?

A: Krvne linije otkrivaju sudbinu. Zašto misliš da su bile pokrivene tako temeljito?

Q: Neznam ni sama.

A: Odgovor na to je kao kruženje u unutrašnjosti balona.

Q: Šta treba za znači?

A: Istraži sve moguće uglove tog odgovora.

Q: +++

A: Ti sada primaš...

A: Ili zbunjenost.

A: Dio toga, ali drugi ne žele da oni pronađu mnogo više!

A: Neki.

A: Fuehrer je bio taj koji se najviše trudio, ali ni približno dovoljno.

A: Nađite to u smislu da nadjete veoma moćnu strukturu koja ga je kreirala.

Q: Koja moćna struktura je to bila?

A: „Treći Rajh“.

Q: I ko je kreirao Treći Rajh.

A: Iluminati.

Q: Znači Hitler je mislio da može naći nešto što bi mu omogućilo da ima potpunu kontrolu...

A: Slično kada termit pokušav da pobijedi „Orkin“.

A: Nije pokušao, uspjeo?

A: Jedan od njih.

Q: Šta je to u toj krvnoj liniji što je čini tako važnom da se zataškava?

A: Ona vodi direktno do istine na stepenu koji nikada prije nije viđen na Zemlji otkad postoji 3 denzitet STS.

Q: I šta bi bio rezultat te istine?

A: Istina će vas osloboditi... jer ste vi zatočeni!

A: Postoje mnoge mogućnosti.

A: „Glavna opasnost" je kada se otkriva previše prije nego je netko dovoljno dorastao ili čuven, na web stranicama, naprimjer. [Rasprava o ograničenjima „Dajana“ materijala na web stranicama nakon Dajanine smrti]

Q: Znači, trebala bi biti više pažljiva o onome što govorim u pogledu otkrićao krvnoj liniji Isusovoj na našim „Isus“ stranicama na webu?

A: Pokušaj.

Q: Uredu, hoću. Gdje je porijeklo te krvne linije?

A: Područje Oriona.

Q: Koliko dugo su se već oni održavali bez bilo kakvog privida čistote?

A: Neodredjeno.

Q: Da li vi govorite da ih oni dalje održavaju i manipulišu njima iz drugih denziteta?

A: To je na vama da otkrijete.

Q: Da li te krvne linije nose određen kod koji je dizajniran da se aktivira u određenom periodu/vremenu ili na odgovor određene frekvencije?

A: Moguće, ali zašto se to ne bi odnosilo na sve?

Q: Dobro, znači dobili smo tempirajuću bombu u svojoj DNK, svi mi!

Q: U redu, bizarno... (A) To nije uvijek vremenska bomba, to su bombe koje mogu biti zapaljene od strane nečeg drugog, kao naprimjer znanjem. (L) Da li je to slučaj, da znanje može otključati te kodove?

Q: Određene aktivnosti kao što je meditiranje?

A: Da. Ili... kanalisanje.

Q: Znači, kanalisanje ustvari može otključati te potencijale...

A: Dosta je na vašoj tacni za večeras. Laku noć.

Kraj seanse

www.joschua.org

Vrh

PostPostano: pon jun 25, 2007 6:07 am 
Član foruma

13. JUNI 1998.

TR, JR, Frank, Ark, Laura

Q: Koga imamo sa nama večeras?

A: Verriah.

Q: Kao prvo, seansa od 11/11/95, pitanje je postavljeno – vi ste govorili o vezi između Blizanaca i Vodolija, u jedanaestoj i trećoj kući Zodijaka – i napravila sam primjedbe da bi 33 moglo predstavljati... dajući mi ideju... i vi ste odgovorili „Meduza 11“. Ja slobodno pretpostavljam da je to vaš odgovor, Meduza 11 je bila na pitanje šta 33 predstavlja. Znači, Meduza 11 je odgovor?

A: 1/3 od 33.

Q: Meduza je 11 od 33. To znači da je tamo bilo 22 od 33 koji su predstavljani od nečeg drugog, da li je tako?

A: Ako to želite shvatiti tako.

Q: Onda je moje opažanje pogrešno?

A: Izabrana staza je plodonosna, ali ne pretpostavljajte da ste stigli do krajnje stanice.

Q: Pa, Meduza 11 je 1/3 od 33, šta su druge dvije trećine. (A) Ja vjerujem, u to generalno, da će oni pokušati da te izuzmu iz te ideje o 33. Oni nikad, od strane njih samih – nisam sigurnan da je 33 ispravno...

A: 33 je ispravno, ali ono što znači je kompleksno i fluidno u svojoj prirodi.

Q: Ta ideja o Meduzi, kako sam skoro naučio, je dio triade ženske figure. I u toj triadi, druge dvije ženske figure su Kasiopea i Andromeda, ili Kasiopena i Danaja. Neznam koju stranu da izaberem.

A: Izaberi onu koja odgovara.

Q: Mislim da Danaja i Kaseopea mogu biti isti entitet u mitskom smislu...

A: Ko govori za Andromedu?

Q: Kasiopaea... ili Perzej? Kako to mislite ko „govori“ za nju?

A: Ako niste znali, trebate više dijelova prije nego počnete napredovati. Vidite, pitajte profesora matematike šta se desi ako student odbije da nastavi napredovanje u učenju? Ali zašto?

Q: Jer, ako padnete iza, nedostaje vam dio i nikada nećete uhvatiti nastavak jer drugi dijelovi ne odgovaraju, tako da morate naći dio koji odgovara.

A: Da li je to tačno Arkadius?

Q: (A) Ono što se desi je da oni jednostavno prestanu shvatati šta dolazi sledeće. (L) Dobro, priča kaže da je Perzej ubio Meduzu i da je na svom povratku došao u Etiopiju. Vidio je da je lijepa djevojka data na proždravanje užasnom morskom zmijskom čudovištu, i njeno ime je bilo Andromeda. Ona je bila kćer luckaste, tašte žene zvane Kasiopea. Razmetala je se svojom ljepotom i govorila da je ljepša nego kćerke Boga mora. Kazna za Kaseopeinu aroganciju nije pogodila nju, nego njenu kćer Andromedu. Etiopljani su bili proždrani u velikom broju od strane zmijskog čudovišta – zvuči pomalo kao ono što Lizardi rade danas – i učeći iz proročanstva da mogu biti oslobođeni zvijeri samo ako Andromeda bude ponuđena kao žrtva – prisiljeni Cefus, njen otac, ponudio je. Tako ju je njena majka bacila u tu čorbu, a njen otac ju je ostavio da se kuha u njoj. U svakom slučaju, Perzej je stigao i djevojka je bila u okovima na stijeni čekajući čudovište. On ju je ugledao i istog trenutka se zaljubio. Tako je čekao pored nje sve dok velika zmija nije izašla i on joj je otkinuo glavu. Otplovili su zajedno i živjeli sretno do kraja života. Zato, ko govori za Andromedu, njena majka i otac, da li je to što mislite?

A: To je početak.

Q: Dobro, koji je smisao toga ko govori za Andromedu? I kakve veze to ima sa 1/3 od 33?

A: Vi ćete potražiti prije ili kasnije „umrežiti“ rezultate.

Q: Dobro, jedna interesantna stvar koju smo upravo otkrili je da su Hyakatuke i Halejeva kometa obje prošle korz oči Meduze, zvijezdu Algol, 11. aprila u tačnom razmaku od jedne godine. Kakvo je značenje ovoga?

A: Morate zapamtiti mozaik, matricu... kada ste vi na rubu kvantnih promjena ili otkrića, stvarnost počinje da otkriva njihovu savršenu četvrtastu prirodu.

Q: Da li je to jedina stvar koju želite da kažete o ukrštanju kometa ispred očiju Meduze?

A: Zar ne možete zamisliti svu realnost kao izvijajuće i klateće putovanje kroz transparentno, talasajući matrični mozaik?

Q: Da li imate nešto drugo da kažete u vezi Andromede? (Veoma je vruće ovdje) Dobro, Meduza 11. Znači to je bilo 11 od 33, i ja pretpostavljam da vi ne govorite da je bilo 11 glava, nego da je Meduza bila jedna od tri glave, da li je to do čega dolazimo ovdje, da postoje tri glave a da je Meduza bila jedna od njih?

A: Ili oba puta 2.

Q: Kako to mislite? Ne razumijem.

A: Oba puta 2 je vaš kvadrat, moj dragi. Drugim riječima, savršen balans.

A: Ne! Razmislite, ne skačite okolo toliko, nemojte izgubiti šansu da naučite!

Q: Znači, Meduza predstavlja obje glave vremena 2, i to je kvadrat i balans. Ali postoji samo 22 i 121. Onda odakle dolazi 33?

A: Svi te jedinice i dvojke i trice...

Q: Onda, ako je Meduza jedna od glava, kako se druge glave zovu?

A: Koji su vaši prim brojevi?

Q: Prebivališta ili mističnosti, ili vi želite određen broj?

Q: Ko?

A: Ko?

Q: Kako da znamo koji su prim brojevi? Da razmislimo...

A: Koja su prva 3?

Q: Otac, sin i sveti duh?

A: Brojevi!!!!!!!!

Q: (A) 1,2, 3 su prva tri glavna broja...

A: Da, hvala vam Arkadius!!! Laura pleše okolo u zemlji čudesa, dok u međuvremenu sva kreacija, postojanja, je smještena u 1,2,3!!! Potražite ovo kada pokušavate neći ključ za skrivene tajne sveopšteg postojanja... oni se nalaze unutar. 11, 22, 33, 1/2, 1/3, 1, 2, 3, 121, 11, 111, 222, 333 itd! Shvatate li?!

Q: Kada kažete da tajne sveopšteg postojanja obitavaju unutar 1 2 i 3 ili u njihovim varijacijama, o kakvoj vrsti tajni mi govorimo ovdje?

A: Svim. Imenuj dvije na vrhu liste čisto da znam u kojem pravcu smo krenuli?

A: Vi to možete uraditi.

Q: Da li govorimo o tajnama fizike?

Q: Da li govorimo o tajnama u nekodiranim riječima?

Q: Da li govorimo o Fibonačijevom nizu?

Q: (A) Nastavljajuće frakcije.

Q: (A) To znači sve...

Q: Onda, kako možemo najefektivnije upotrijebiti tu informaciju na način koji je čini korisnom?

A: Jeste.

Q: Kako sam je iskoristio?

A: Tako što ste je primili.

Q: Govoreći o trojki... Trebamo li nastaviti o ovom predmetu koji se tiče Meduze u ovom trenutku?

A: Vi postajete previše opsjednuti. Odgovor leži unutar završene slike, a ne unutar četkica za slikanje.

Q: Dobro. Sledeći: na ovaj predmet „tražiće frekvenciju svjetlosti“, „nesanjano blago u Rajnlandu,“ i potreba za boljim "rukovanjem" sa tim. Došla sam do zaključka da bi to mogao biti Liechtenstein zbog „rukovanjem sa kamenom“ i Liecht je svjetlost na njemačkom tako da imamo frekvenciju svjetlosti sa upravljanjem nad njom, ili "Svjetlosnikamen" (Liechtenstein). I u tom mjestu postoji mali grad zvan Triesen.

A: Što stein znači, je li „zapisan u kamenu“?

Q: Stein kao u „Gral“, i "filozofskom kamenu". Možda se približavamo.

A: Šta Ein-stein znači?

Q: „Jedan kamen“. I stein je i pehar i kamen u isto vrijeme. Tako je, Triesenu prelijepom seoskom ambijentu između Rajne i Alpskog svijeta. Tu su Alpi zvani Lavina, blizu jezera Konstanca, i Švicarskog kantona St. Galen. Spomenuli ste nešto o tome biti zakopan u „Galle“ i čini se da to ima sve elemente povezane i sakupljene zajedno... sve ključne riječi... onda da li sam...

A: Na pravoj stazi? Za sada je dobro.

Q: Ali kako su alfa-alfa polja povezana sa svim ovim? Tamo nema ništa o alfa-alfa? Komentar?

A: Vi mislite da nema alfa-alfa u brdima Njemačke?

Q: Da li bi trebalo onda da odemo do Lihenštajna da bismo shvatili za čim tragamo?

A: Budite strpljivi... napredovaćete polako. Sjetite se Kanarskih ostrva.

Q: Da, sjećam se. Dobro, to nam uzima brigu od nekih stvari. Vi ste govorili o krvnoj liniji koja postaje parazitično opustošena i iskorištena u vrijeme kvantnih skokova kao što je sad, kada sam čital ponovo sve ovo, čini se da je ovo sve ponavljajući ciklus, to parazitsko opustšavanje i širenje; i onda čitanje istorije Gregorija od Tursa, i svih ovih uistinu zapanjujućih stvari – svjetlosti na nebu, zaraze, ponavljajućih incidenata i eteričnih fenomena... „svjetlost i zmija koje padaju iz oblaka“ u 590 godini, . goreće kugle kako paradiraju nebom i onda pomračenje sunca. Ti astronomski fenomeni su uglavnom praćeni surovim vremenom, koje je naposlijetki donosilo kugu... Da li je to vrsta parazitskog širenja, nasilja, itd. O čemu smo govorili ovdje?

A: Možda, potražite više pojašnjenja.

Q: Pa, da li imate specifičnu točku na koju bi mi ukazali tako da ja znam za čime ja tu trebam tragati?

A: Valoviti matrix/mosaik.

Q: Postoji definitivno mnogo od toga. Potpuno je zapanjujuće šta su naši prethodnici pisali o drugim ljudima koji su jednostavno umrli od preaktivne imaginacije. Da li mi pričamo o tome da se takve stvari dešavaju i danas,…čini se prilično očigledno da da...

A: Čekajte za više... Laku noć.

Kraj seanse

www.joschua.org
www.joschua.org

Vrh

PostPostano: uto jun 26, 2007 5:48 am 
Član foruma

20.JUNI 1998. F***, C***, Ark, Laura

Q: I koga imamo večeras sa nama.

A: Izaberite drugu ploču [Ouija ploča ima neravnine koje otežavaju pokretanje. Zamijenili smo je.]

Q: U redu, nadam se da je to bolje.

A: Olorra.

Q: Prvo pitanje: u redu, ova knjiga, „Ključ“, od Cohane, koja govori o crtežima u stijenama u Hoggar području Sahare; postoji figura čovjeka na tim crtežima u stijenama okruženim drugim figurama ratnika; čovjek je nacrtan bez lica. Tamo gdje je trebalo biti njegovo lice, tamo su paralelne smedjkaste crne linije koje izgledaju kao dvije stvari, površina kreveta ili površina roštilja. Onda, kaže da „u Zapadnoj Indiji, i kroz Sjevernu Ameriku, Indijanci su imali, kao jedan od njihovih najvažnijeg životnog pribora uredjaj koji je služio i kao krevet i kao oprema za kuhanje. Indijanci su spremali svoje obroke na tom grilu gore na otvorenoj vatri, i onda kada bi se vatra počela gasiti i spuštati prema dole, oni bi se umotali u svoje pokrivače i spavali na grilu iznad žari. Nomadskim ljudima, taj objekat je bio sveobuhvatni centar njihovog života. Na toj spravi, oni nisu samo kuhali i spavali, nego takođe dobijali i djecu. Iz tog jednostavnog izuma proizašlo je ono što mi danas zovemo roštilj.“ U svakom slučaju, misao koja mi je došla dok sam čitala ovo bila je ideja o magnetitu u mozgu i predstavljanje pomračenih barova preko lica te božanske figure je možda predstavljalo simbol magnetita gvožđa i neku vrstu prolaska energije koja se dešavala u glavi. Možete li dati komentar na ovo?

A: Molimo vas da budete određeniji, ako možete.

Q: Onda, da li tamne linije predstavljaju a) gvožđe ili b) magnetit gvožđa?

A: Rijetko su odgovori tako brzo dostižni kao u „Ključ“ knjizi.

Q: Imate pravo! Zaslijepilo me je! Znači, drugim riječima, odgovor je bio približan opisu roštilja?

A: Interesantno je da su trebali spomenuti „roštilj“, kao liniju opisivanja koja bi mnogo bolje objasnila efekat „grila“ nakon što je lice jednom bilo pritisnuto na to, dok vatra gori ispod toga!

Q: Šta bi bio izvor takvoj vatri? Priroda vatre?

A: Šetači po vatri bi vam mogli to objasniti.

Q: Kakva je priroda grila? Da li je to neki spoljašni gvozdeni predmet, ili neki unutrašnji efekat gvožđa?

Q: Zašto bi to bilo predstavljeno kao tamne linije preko lica?

A: Kada je jedan posramnjen, on nije više viđen, samo vidi...

Q: Da li vi govorite da je to predstavljanje toga da neko skriva svoje lice u stidu?

A: Više kao da jest sakriven.

Q: Šta je ta figura boga predstavljala time da imala te linije nacrtane preko lica?

A: Figura predstavlja kolektivno više nego individualno.

Q: Znači, to je bio više kolektivni nego individualni Bog... (C) Kako znaš da je to bio Bog. (L) Zato što je bio... ustvari, ne znamo. Pomislila sam to jednostavno zbog njegove ogromne veličine. Da li je on bio jedan od Nefilima?

A: Kada se dođe do Nefilima, sve tačke upućuju na objedinjenu legendu.

Q: Da li je ta figura možda bila Bog plodnosti Hoggar regiona?

A: Bolje proučite više materijala vezanog za Mediteransku oblast, naročito za Maltu.

Q: Dobro, to je bar treći put kako ste spomenuli Maltu. Potražiću nešto o Malti. Sad, primijetio sam u svom ovom čitanju da su određeni datumi ponavljani nekoliko puta povezani sa određenim subjektima kao znakovi ili obilježje... i da su ti datumi u vezi sa određenim ritualima, sa određenom grupama, tajnim društvima, različitim drevnim stvarima – ponavljajući se opet i opet iznova. Naprimjer: januar 17.. To je kao neka vrsta veoma važnog dana. Ono što ja želim da znam je, postoji li neka ponavljajuća relacija između tih datuma i određenog razmjenjivanja energija između denziteta? Da li su ti datumi indikativi nekog ciklusa razmjene između denziteta, ili datumi kada ciklus kreira situaciju u kojoj portali budu mnogo lakše otvoreni?

A: Datumi omogućavaju samo oznake.

Q: Da li su oni oznaka za davanje signala drugim ljudima o njihovoj važnosti?

A: Da vi niste imali „datume“, da li bi se sjećali bilo čega?

Q: Pa, pretpostavljam da nebi. Dobro, čega bi se mi navodno trebali sjetiti iz tog datuma 17. januara. Očigledno ovo je neka duboka memorija ili pamćenje nekog ekstremno važnog događaja.

A: Konsultujte Maje.

Q: (C) Oni su imali ciklus od 52 godine. Pitam se šta je bio januar 17. (L) Još nešto o januaru 17.?

A: Takodjer 365 dana ciklusa.

Q: Da, oni su imali nekoliko ciklusa. (C) Da li je to bio početak ciklusa?

A: Mjerenje šta se desilo i kada.

Q: Šta se desilo 17. januara?

A: Konsultujte Maje.

Q: Ali 17. januar se ponavlja periodično u alhemičarskim tekstovima.

A: I možete vidjeti povezanost. Zašto pretpostavljate da su alhemisti znali za tajne donešene „na tablu“ od strane Maja/Egipćana?

Q: Oni su konstruisali neku vrstu matematičke table i to se uklapa među tu tablu, da li je to to? Da li zato otkriva tajnu?

A: To je početak.

Q: Znači, postoji „tabla“ uključena..... u redu, sad: već dugo vremena sam bio zainteresovan i znatiželjan o razlozima za nošenje konopaca oko struka, nasuprot kože, to je simbol mnogih tajnih društava. Šta je značenje konopca oko struka?

A: Balans.

Q: Kako može konopac simbolizovati balans?

A: Magnetsko polje tijela.

Q: Nevidim kako je to povezano sa nošenjem konopca oko struka? Da li vi govorite da to balansira magnetno polje tijela, ili bi to trebalo da govori nešto drugo?

A: Simbolizam.

Q: Mora biti nešto još o tom konopcu oko struka... to je bila neka velika simbolička stvar i povezana je sa nošenjem Masonske kecelje... (C) Možda je simbol većeg dijela odjeće? (L) Neki komentar?

A: Nema potrebe ni za jednim.

Q: U redu. [Kasnija bilješka: ono što mi je palo napamet dok sam proučavala ovaj materijal čitajući ga ponovo da je to hermetičko načelo „kako gore, tako i dole, i konopac simbolizuje tu podjelu između iznad i ispod u fizičkom smislu. To je onda dalo smisao Kineskoj alhemičarskoj figuri „tri kotla“, i praksi Tantre gdje je seksualna energija konzervirana sve dok ne preteče u srednji kotao, nastavljajuća konzervacija bi izazvala preplavljivanje „gornjeg kotla“ ili svjesnosti.] Postoji druga stvar: pet – preklapanja lanaca. Postoji veoma poznata figura Maja civilizacije koja predstavlja mladića koji je svezan. Oni to zovu „svezana svinja“. Osoba je svezana sa stopalima i šakama svezanim zajedno a onda i za glavu. Pet dijelova tijela je svezano zajedno. To je viđeno kao ritualna aktivnost ili simbol iste. Šta to može ustvari značiti? Masoni su imali podsjećanje na ovo sa užetom svezanim oko vrata.

A: Treba da istražite Masonske rituale.

Q: Jesam. I to je ono o čemu govorim. Sve što mogu da vidim je da oni reaktiviraju „otvaranje usta“ ceremonije tekstova piramide. Zašto nisu uspostavili konekciju? Kada je jasno šta su radili.

A: Ko je?

Q: Masoni, kada prođu kroz svoju inicijaciju. Čitala sam prepise rituala, i ovo je ovo ono kroz što oni prolaze. Da li je to re-oponašanje porobljavanja i klanja Hirama? Ne, to nema smisla... Ima li nešto drugo što želite reći o tome?

A: Mi smo već komentarisali o potrebi da dalje istražujete Masonske rituale.

Q: Rečeno je u ovoj knjizi „Sveta Krv, Sveti Gral“ koja, među pronalascima koji su vraćeni od Templara u vrijeme njihovog hapšenja bila je ženska lobanja dekorisana sa zlatom ili srebrom sa znakom na njoj koji kaže „Caput LVIII m“ koja je mogla ili biti 58m ili, ako m znači 1000, onda bi 58 bilo pojedinačno ostavljajući 942, i bi moglo biti 58 i simbol Djevice. Od ove tri ideje koja je tačna?

A: 942.

Q: S čim je 942 povezano?

A: Koristite numerološke podatke za prijedloge ovdje.

Q: Pa, to ostavlja 6. Prema čemu nas vodi broj 6?

A: U kružnom ciklusu pokazuje nam grupe dvojki i trojki.

Q: U kružnom ciklusu?

A: 2 x 3, 3 x 2.

Q: Nešto više o toj lobanji?

A: Šta Kaput simbolizuje ili označava?

Q: Pa, glavu, ili završetak? Kraj nečega. Kome je lobanja pripadala? Pretpostavljalo se da je bila neka vrsta svetice ili mučenice.

A: Vidi Laura, ti si na pravoj stazi, ali ti naginješ izletima u stranu.

Q: Znači, to nije dovoljno važno da bi brinuli o tome. Dobro, u januaru 1244, približno tri mjeseca prije pada utvrđenja Montsegura, dvojica fratara su pobjegla. Prema tradiciji, većina Katarskog blaga otišla je s njima – to je, zlato, srebro itd. Navodno odnešeno je u pećinu u planinama a onda u dvorac tvrđavu. Nakon ovoga, blago je nestalo i nikada se ponovo o njemu ništa nije čulo. U martu, tri mjeseca kasnije, Montesgur je kapitulirao sa manje od 400 branilaca koje mu je ostalo. Njegovi branioci su zahtijevali dvije nedelje primirja. Sad, ti momci su divljali okolo i klali jedni druge, a dozvoeljno im je dvije nedelje primirja! To je prilično zapanjujuće! Oni su željeli da razmotre uslove predaje. Uslovi su bili ti da svi muškarci koji su se borili će morati da prime puno oproštenje za ratne zločine. Biće im dozvoljeno da ponesu sa sobom svu svoju prtljagu, darove, i novac koji su primili od svojih namještenika. Fratari su trebali biti velikodušni u dijeljenju ako bi se odrekli svojih vjerovanja i priznali svoje grijehe pred inkvizicijom. Onda bi bili slobodni, i bila bi im azdana samo laka pokora. To je bilo potpuno van držanja koraka sa svim onim što je inkvizicija predstavljala. U svakom slučaju, oni su zatražili dvije nedelje da razmotre uslove. Nasuprot tome, ponudili su taoce. Onda, 15. marta, primirje je isteklo. Naredni dan, dvije stotine fratara je izvučeno van i spaljeno. Nije bilo vremena za podizanje individualnih stubova, tu su svi spaljeni zajedno na drvenoj pozornici od stabala u podnožju planine. Niko nije preživio. U noći 16. marta kaže se da je četvorica muškaraca, praćenih čuvarima, pobjegla spuštajući se strmom zapadnom stranom planine, spuštajući se užadima. Prema tradiciji, ti su muškarci nosili „pravo“ blago Katara. Zašto nije prokrijumčareno van sa velikom količinom blaga tri mjeseca ranije? Zašto je to ostalo u tvrđavi do poslednjeg trenutka? Za koga je bila ta odgoda? Zašto je taj predmet ili predmeti ostao tamo sve do određenog datuma koji se poklopio sa proljetnim ekvinoksom? To je poznato kao neka vrsta festivala koji je održavan 14. marta, dan prije nego što je primirje isteklo. Navodno, ta ceremonija je morala biti održana 14. marta. Iz izvještaja, ta ceremonija ili festival je bio veoma impresivan zbog nekih unajmljenih trgovaca tekstila, koji su se prkoseći neminovnoj smrti, preobratili u Katarsku vjeru u to vrijeme. Da li je moglo šta god da je prokrijumčareno van, biti neophodno za ceremoniju održanu 14. marta? Da li je bilo neophodno za njih da ostave nešto u svom posjedu dok određeni period vremena ne prođe?

A: Ako ste razumjeli ciklus, i kao najvažnije, sile koje su ih vodile, onda biste dosad već odgovorili na to.

Q: Pa, zato i pitam. Znači, očigledno su ti Katari ipak imali nešto...

A: Ponekad, vaša pitanja su prosto za potvrdu vaših sopstvenih predosjećanja.

Q: Pa, potvdrite nam to!

A: Za rast i napredovanje, čovjek mora naučiti da dozvoli odgovor da odstoji.

Q: Šta je bilo glavno obožavanje od Templara koje je navodno zvano „Bafomet“.

A: Vidovnjak od prolaza.

Q: Šta to znači?

A: Zapamtite, tajne Vitezova Templara su čuvane u pećinama vođene vječno gorećim lampama.

Q: Dobro, sledeće pitanje, da li je taj Ofijukus, držač zmija, isto ono što ste vi nazvali „držač od Trenta“?

A: Približno.

Q: Pretpostavljam da ću morati da to jednostavno prihvatim kao i djelimičan odgovor – zašto se smaram? Dobro, dozvolite da vas upitam ovo, ti momci koji su pretraživali to u vezi Svete Krvne Linije su na neki način fokusirali svu pažnju na određenu liniju, naročito na Isusovu liniju od koje navodno vode Merovingian kraljevi... Taj momak, Pijer Plantard, je čini se manje ili više kreirao genealogiju sa svojim sopstvenim vrednovanjima... slično opisivanju x sa vrijednostima od y i y sa vriejdnostima od x. Sad, da li je taj Pijer Plantard iskonski nositelj krvne linije koju istražujemo?

A: Djelimično.

Q: Onda, to me navodi na mišljenje da je važna stvar koju mi tražimo je približavanje krvnih linija ... te linije su simbolizovane božijom figurom, Odinovom djecom, i ono za čim mi tragamo je mjesto gdje se te linije približuju?

Q: Onda, koje karakteristike jedna individua koja je produkt tog približavanja ( mješanja) može imati?

A: Blijedu put i rupicu na bradi.

Q: Pa, Ark i F**** obojica imaju izbačenu bradu, ali C**** i ja nemamo! Da li to znači...

A: Mi ne govorimo da su svi sa tim obilježjima iz te krvne linije!

Q: Znači, možete imati tu krvnu liniju i izgledati mnogo drugačije?

Q: Koliko je ljudi na planetu nastavilo tu „pomiješanu“ krvnu liniju?

A: 7367. Papirnati zmajevi su korišteni za međukomunikaciju između članova krvne linije.

Q: Zmajevi?! Kakve veze imaju papirnati zmajevi sa ovim? Šta do... vi momci ćete me izluditi! Da li mislite na zmajeve od papira i žice ili zmajeve kao što je ptica (soko)?

A: Da, papir i žica.

Q: (C) Slično dimnim signalima? (L) Onda, kako je leteći zmaj... (C) Možda, ako ima određeni simbol na sebi...

A: I oblik.

Q: Koji je to oblik?

A: Ne, ne sad.

Q: (C) Onda, možda oblik rupice na bradi? [Smijeh] (L) Svijetla put, rupica na bradi... (C) Da, i kako su komunicirali po kiši? (L) Da, i po noći? Da li su ih stavljali na vatru? Zmajeve. To je očigledno nešto što... (C) To implicira da takvi ljudi znaju da imaju tu krvnu liniju i u kontaktu su jedni s drugim? (L) Ili, je nešto za budućnost kada se oni iz te krvne linije probude?

Q: Sve? Ili samo poslednji dio?

A: Ovo zadnje.

Q: Znači, trebamo da pustimo zmaja da leti... (C) sa određenim oblikom i simbolom...

A: Istražite to.

Q: (C) Japanci puštaju leteće zmajeve... i ima mnogo ljudi koji vješaju zastave na svoje kuće stalno...

A: Želite otkrivanje? Pripremite se za lov na „blago“.

Q: Mnogo vam hvala!

A: Ta potraga te osnažuje Laura.

Q: Da. (A) Kada sam počela pronalaziti stvari koje su povezane, imala sam nešto kao male energetske eksplozije u mozgu... (A) Ja ne razumijem te zmajeve. Oni ne lete sami, na žici su. Ne možete ih vidjeti sa velike udaljenosti... samo sa par milja... kakav je smisao komuniciranja ovim putem sa nekim ko je samo par milja udaljen?

A: Zmajevi mogu biti pušteni, ili ostavljeni, takođe?

Q: (A) Kada pustite zmaja, padne dole! Onda, možda bi trebalo da sačekamo i vidimo gdje taj zaključak ide prije nego što zaglavimo na tehničkim aspektima. Možda je samo neka vrsta obilježja... mi neznamo da li se to povezuje doslovce sa zmajem, ili sa nagovještajem zmaja, nacrtanog zmaja... izrezbarenog... nešto će se pojaviti što će to povezati, sigurna sam. Uvijek se pojavi. [Diskusija se završava komentarima o simbolu lobanje i ukrštenih kostiju.] Ima li nešto o lobanji i psihološkom procesu koji se odvija oko lobanje, i butnoj kosti i fiziološkom procesu koji se odvija unutar duge kosti, koji su nekako povezani?

A: Sa čim?

Q: Jedna sa drugom. Zašto ta sveprisutnost prestavljanja ukrštenih butnih kostiju sa lobanjom je toliko interesantna? Kakva je njihova veza jedna s drugim?

A: Nije smisao grupiranja.

Q: (C) Onda, ako imate misao i želite da pokrenete tu misao, butna kost predstavlja kretanje... znači, ako želite da raširite misao... vidjeli neki cilj kojem idem sa ovim? (L) Da, i postoje neki slučajevi za tu ideju. Naprimjer, riječ „dobro“, i wells se u konstantnom ponavljajućem ritmu pojavljuje u tom simbolizmu... to je povezano sa IndoEvropskom riječju i znači „okretanje ili kretanje“, što simbolizuje dolazak u bitisanje, život. Zatim tu je i električna sila Zevsa koji predstavlja zemaljske bogove... da li je to u bilo kakvom smislu povezano sa butnom kosti?

A: Suviše ste odmakli.

Q: Da li ta butna kost predstavlja krvnu liniju pošto je velika većina u koštanoj srži što proizvodi krvne ćelije u butnim kostima?

A: Predlažem vam da ostavite taj aspekt za kasnije. Treba vam više dijelova da se uklope. A sad moramo ići... zbogom.

Kraj seanse

www.joschua.org

Vrh

PostPostano: sri jun 27, 2007 6:11 am 
Član foruma

27.JUNI 1998.

Q: I koga imamo večeras sa nama.

A: Honnorah.

Q: C*** je bila ovdje prošle nedelje i predložila da bi trebalo pokušati sve pripremiti da se ode u Sjevernu Karolinu i da se tamo urade neke seanse. Želio bih pitati da li je to izvodljivo?

Q: Zašto ne?

A: Ovdje je vaša energija.

Q: Postoji li neki drugi razlog zašto to ne bi bilo izvodljivo osim tog?

A: Logistika.

Q: Pa, da. Govoreći o Sjevernoj Kalorini, želim da pitam, što se tiče T*** smrti, ako je bila neka veza između njihovog odlaska tamo i njegove kasnije oporuke? Mislim, ubrzo su sve postavili i organizovali, kuća je sagrađena itd., i on je onda umro. Koja je tu bila veza, pošto ste jednom spomenuli da je postojala neka indirektna veza između odlaska tamo i njegove smrti?

A: Jednom kada je ispunio svoje želje, to je bio kraj linije.

Q: Postoji li neka druga povezanost, nego ispunjavanje njegovih želja?

Q: Dobro. Znači, jednom kada je dobio ono što je želio, to je bilo to. Pa, ne mogu se sjetiti ničeg drugog o tom predmetu...

A: Ona je raspuštena tamo.

Q: Ona je raspuštena tamo? Šta to znači?

A: Lokator za kojeg se ona grčevito držala zbog blizine onome od čije strane bila napuštena, nije bio više tamo. Onda šta je postignuto s tim unutrašnjim raskidom ispod-svjesne veze.

Q: Šta je to „ispod-svjesna veza“

A: Istražite za učenje.

Q: Šta je generalni ishod prekida ispod-svjesne veze?

A: Netko se okrene ka unutrašnjosti kao „usjedilica u čekanju“.

Q: Da li je to štetno?

A: Da. Zašto mislite da se ona uporno vraća ovamo? Da se vama ne čini neobičnim to ponašanje vraćanja za nekog ko je navodno tako "udomljen"?

Q: Ali ona ima razloga za povratak. Ima posao o kojem treba da brine, njena porodica je ovdje. Onda, to znači da ona frekventno dolazi ovdje iz različitih razloga. Ali ona želi da živi tamo – to je njena kućna baza.

A: Ukoliko se to ne promijeni, to neće biti ništa manje nego njen totalni gubitak.

Q: Pa, to je bizarna stvar za reći! Vi ste to rekli i o S**....

A: I...?

Q: Pa, ... dobro. Shvatila sam. Ali, C**** preferira planine jer je rođena u planinama, provela je svoje rane godine u planinama i to je jednostavno to, njoj su prirodan način kako zemlja treba da izgleda! Zato. To se čini prirodnim njoj. Umirujuće je, kul, smireno, olistano i zeleno i tamo su svi ti fini, ljubazni ljudi u okolini – jednostavno mnogo razloga.

A: Planine su primjer kako zemlja treba da izgleda?

Q: Pa, njoj... s tim je upoznata kada je bila dijete. Osjeća se više doma kada je tamo. I, ne ništa što bi neko mogao reći protiv toga.

Q: Dobro, zašto je spavala tako dugo i snažno nakon prisustvovanja na prošloj noćnoj seansi prošle subote. Da li je to povezano s tim što je bila ovdje i za seansu? Ako je tako, zašto?

A: Da, a i uskladjivanje vibratorne frekvencije.

Q: Da li je to bilo povoljno.

Q: Da li bi bilo povoljno za nju da prisustvuje više na seansama?

A: Sigurno.

Q: Pa, dozvolite da zaklonim...

A: Sudbina će intervenisati.

Q: A to nas dovodi do: ako osoba ima životni plan i ako se ne pridržava njega jer je ometana iz nekog razloga, da li se te stašne stvari onda dešavaju u takvom slučaju?

Q: Da je C**** bila više u direktnom traženju dok je bila udata za Tomija – da li je moguće da on i ne bi umro tako brzo? Ono što hoću da kažem je da li je ona trebala da se kreće u suprotnom pravcu i da li su se sve te stvari desile da bi je zaustavile, okrenule je, natjerale je da misli itd.?

A: Brak nije bio uredu, da počnemo s tim.

Q: Ali, T**** je bio ljubav njenog života.

A: Rak je dokaz toga. Koliko primjera možeš da nabrojiš gdje su muž i žena, relativno mladi, svaki kasnije udareni i obuzeti sa takvim potencijalno smrtonosnim naprezanjima?

Q: U tom smislu, reći ću da su tijela definitivno glasno i jasno govorila o nečemu što svjesni um nikada ne bi priznao. Ali, to je njena stvar. Ona će morati da kopa prilično duboko za to. Zašto je tako tvrdoglava i ne gleda svoje sopstvene stvari? Zašto preferira taj „lični mit“, kako to ona zove?

A: Neke duše uporno jure ideale, čak i kad su potpuno škodljivi njihovoj stazi. Pogledajte natalnu kartu za argumentirane dokaze tamo.

Q: Vratimo se na primjedbu „sudbina će posredovati“, mogu li dobiti obrazloženje?

A: Da li zaiste želite da znate?

Q: Da! Ali sam siguran da mi vi nećete reći. Nisam pohlepna, samo želim da pitam za cjelokupan odgovor – samo djelić. Ja mogu shvatiti sve – djelić je sve što tražim!

A: Krckanje.

Q: Šta!? To je obrazloženje!?

Q: Vi momci ste loši prema meni! Kakva vrsta je obrazloženja to?

A: Može značiti mnogo stvari, zar ne?

Q: Da! Zato ste vi loši prema meni! Može značiti 5000 stvari. Pa, nećemo više o tom predmetu. Sad, zaboravio sam da pitam ovo već poslednjih nekoliko puta... Imam tako izluđujući metabolizam. Sad, znam da ste mi jednom rekli da je moja tiroidna žlijezda tempirana od drugih denziteta u pokušaju da me razjedine ili da me spriječe da radim moj posao. Rezultat toga je to, da mogu danima ne jesti skoro ništa, i dalje dobijati na težini! Zašto?

A: Jer ste promijenili vašu frekvenciju trećeg denziteta

Q: Šta bi trebalo da uradim sad? Da prestanem jesti?

A: Izgubljeno. Izmijenilo je tvoj izabrani balansirajući mehanizam.

Q: Šta je izmjenilo moj izabrani balansirajući mehanizam?

A: Kao prvo: šta je tvoj izabrani balansirajući mehanizam?

Q: Da li mislite na nešto fizičko u mome tijelu?

Q: Ne znam. Ići u fitnes?

Q: Nešto o načinu na kojem radim ili funkcionišem?

A: Ne. Nešto što vi, ili neko, unosi u tijelo.

Q: Pilule za tiroidnu žlijezdu?

A: Te supstance podižu nivo hemoglobina.

Q: Šta?!? Prestala sam pušiti?!

Q: Kako može pušenje bite balansirajući mehanizam?

A: Ubrzava metabolizam, što omogućava veće uzimanje hrane.

Q: Pa, sve što je meni činilo je bilo da mi dozvoljava da jedem uopće! Pretpostavljam da ću sad morati ostaviti jedenje zauvijek!

A: Ili vratiti nikotin nazad.

Q: To se neće desiti! Imali nešto drugo što bi mi pomoglo?

Q: Znači, vi govorite da je nikotin ustvari dobar za mene?

A: Da. Bez njega, ti ćeš nastaviti sa problemima u težini, jer nećeš biti sposoban da smanjiš unos hrane dovoljno da uravnotežiš to. Zašto misliš da si imala taj osjećaj da uopće počneš pušiti?

Q: Pa, jednostavno sam se pridružila mojim prijateljima, mislim.

Q: Koje druge stvari nikotin radi?

A: Podiže odbranu.

Q: Koje vrste?

A: Imunološku.

Q: Još nešto?

A: Pokreće neurotransmitere. Vi trebate manje sna.

Q: Da li je to tačno za sve?

Q: (A) Koliko nikotina je neophodno?

A: Sto miligrama za dan.

Q: (A) Može li biti u obliku pilule?

A: Cigarete to dovedu u mozak mnogo efektivnije.

Q: Pa, definitivno osjećam olakšanje! Sada znam da nemam „demona pušenja“ koji me je opsjedao! Zbilja sam se bila zabrinula!

A: Za one koji odgovaraju ovom profilu gotovo je nemoguće „da prestanu“ u potpunosti.

Q: Znači postoje ljudi koji su ustvari na dobitku zbog pušenja?

A: Genetika će ponuditi dokaz toga.

Q: Mislte da neko može vidjeti promjene u DNK prije i poslije pušenja?

A: Približno.

Q: Da li to takođe važi i za F****?

Q: Zašto mi?

A: To je jednostavno dio vašeg „profila“.

Q: Da li sam zato imao češće stomačne probleme nego obično?

Q: Pa, uvijek sam znala da pušenje može smiriti moj stomak. Takođe stimuliše moja crijeva... (F) Da.

A: (A) Ono što je ozbiljno ovdje je broj. Koliko miligrama... (L) U koliko se cigareta taj broj prevodi?

A: 20.

Q: Pa, Nikada nisam pušila tako mnogo? Samo oko 15...

Q: Pa, rekla sam sebi 15!

A: Nije bilo tako.

Q: Ark nemora da puši, zar ne?

A: Ne. On se ne uklapa u profil. On je ustvari morao da „radi“ na tom da počne da puši.

Q: (L) Da li si? (A) Vjerovatno. (L) Onda zašto si uradio to? (A) Pa, to je bilo nekako samo- uništavajuće. (L) Ark nije srećan sa objašnjenjem koje ste vi momci dali.

A: Život sadrži nesretna objašnjenja u trećem denzitetu, ponekad.

Q: Pa, zaista sam počela misliti da sam opsjednuta...

Q: Pa, nije da toga nema, znate! Dobro, imala sam ovaj osjećaj električnog punjenja kako se podiže u mojim nogama i željela bi znati šta mogu uraditi da se riješim toga. Svi mišići su mi teški i neugodni.

A: Molekularne promjene zbog DNK evolucije.

Q: Dobili smo geneološki program i ja sam unjela sve ove datume u njega misleći da ću možda naći nešto. Rekli ste mi da istražim Vitešku Liniju i vratia sam se do Willielmo Viteza nazad u 1325., ali ja moram znati šta je to za čim tragam. Imam sve te druge linije i to je sluđujuća gomila ljudi i čudnih događanja...

A: Imate još mnogo toga da prekopate u vezi tih figura da bi shvatili, sada analizirajte.

Q: Analizirati. Šta bi trebalo navodno da vidim u gledanju tih figura?

A: Figure predstavljaju ljude.

Q: Pa, stvar oko ovog mladića Viteza je to, da mislim da je a) uzeo ime jer je bio dijete Templara koje je odlučilo da se zove „Vitez“ jer je bio Vitez Hrama koji se prilagodio krajoliku, tako govoreći, nakon napuštanja Templara, ili b) da je bio inkognito. Zašto bi neka osoba uzela to ime? Mislim, postojalo je tako mnogo vitezova, funkcionalno govoreći, onda zašto bi osoba uzela to ime osim ako nije htjela biti inkognito i ne koristiti svoje pravo ime?

A: Tačno.

Q: Onda, kojim pravcem trebam ići? Ko je bio taj mladić? Ko je on doista bio? On je se na neki način pojavio iz ničeg?

A: Traži.

Q: Dobro, nastaviću potragu. Ark je ljut na vas momci, da znate. Zato, je bih željela da znam kakva je prednost, ako ikoja, od ovih profila koje ste vi opisali – koja je to evolutivna prednost imati ovakvo bolesni metabolizam?

A: Ko je rekao da je „bolestan“?

Q: Pa, ja sam seizrazila slobodno. Mislim, nije normalno, nije prirodno, veoma je neobično... skoro svi koje sam ikada upoznala koji su imali problem sa težinom su takođe imali i problem sa hranom i mogu vam potvrditi da ja to nemam!

A: Bolji metabolizam za mačku... izvinite, to je bio naš pokušaj skraćene verzije!

Q: Šta pokušavate da skratite?

A: Pogodite.

Q: [Smijeh] Da li je kanalisanje prva riječ?

A: MAČKA (KAT).

Q: Sledeće slovo?

A: Kako vam se čini svijet nakon kat a klizme.

Q: Pa, Ark nema taj metabolizam... ja ne želim biti u post-kataklimičkom svijetu bez njega...

A: Onda daj mu hranu.

Q: Koju hranu?

A: Koju hranu imaš, ako se nadješ pred tom situacijom.

Q: Da li vi kažete da ćemo se naći na post-kataklizmičkom planetu?

A: To je uvijek jedna od mogućnosti.

Q: Postoje neki ljudi koji su mi pisali na webu i koji su mi rekli da imaju pouzdan izvještaj da je ogroman UFO viđen kako ponire u Pacifički okean. Navodno Mornarica je to posmatrala i čitava gomila stvari se izdešavala oko toga. Da li je to istina?

A: Nabavite web podatke sebi, isprintajte i analizirajte za odgovor.

Q: Oni kažu da su to unutarnje informacije i da nije nigdje na webu...

A: Ako to oni imaju, mogu vam poslati meilom. Ako nemaju onda ne mogu.

Q: Znači, ako nemaju izvor... ako, ustvari, takav UFO zaista postoji, i jest, ustvari, zagnjurio sam u Pacifički okean teoretski govoreći, kojoj grupi vanzemaljaca bi to pripadalo?

A: Orion STS.

Q: I, ako je takav UFO i jest, teorijski, potopio sebe u okean, koliko velike moći bi on trebao biti?

A: Dvadeset kilometara u prečniku.

Q: I koliko vanzemaljskih bića bi moglo prebivati u takvom UFO?

A: 60.000.

Q: Ako je takav UFO zaista potopio sebe u Pacifik, gdje bi on bio u današnje vrijeme? I dalje stajao na dnu Pacifika?

A: Ispod površine.

Q: I ako je zaista, ispod površine okeana, koji su planovi iskazani u njihovoj moći? Koji su planovi bića koji upravljaju tom moći?

A: Suviše kompleksno.

Q: Onda. Ako je takva moć bila tamo, da li je mornarica, ili neka druga agencija svjesna da je to tamo?

Q: Da li je bilo nadgledano?

Q: Da li je tamo bilo nekog kontakta?

A: Tražite dalje podatke.

Q: Skoro je JM imao pravo buđenje ili otrežnjenje. Mnogo je se molio i trebao je da dobije posao, i radio je sve ono što učitelji „Novog Doba“ savjetuju, i sve je propalo, i sad je on odlučio da nema providnosti, da nema Boga, i da je on u osnovi napušten i pluta u univerzumu kojeg nije briga. Znam da je to početak u dobrom pravcu, ali postoji li nešto što možete reći o toj situaciji?

A: Sve što postoji su lekcije. Kada netko to razumije, on više ne teži za nepostojećom i nepotrebnom, sigurnosnom mrežom.

Q: Poslednje pitanje: Moram početi raspoređivati vrijeme za psihomantijum. Možete li predložiti optimum vremena ili optimum rasporeda?

A: U ponoć i približno punom mjesecu i mladom mjesecu.

Q: Pa, to je od pomoći... laku noć.

A: Laku noć.

Kraj seanse

www.joschua.org

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 734 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 37  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.