Nastavak razgovora sa alexomCollierom
Val: Univerzuma?
AC: Pa ne baš. Mi samo vidimo mali dio univerzuma. Čak i ako pogledate dio univerzuma koji mi možemo vidjeti fizički, oni kažu da tu postoji 100 triliona galaksija. Znači Drakonci nisu svugdje. Mnogi od njih su ovdje, i ovo je jedna od erija koja uzrokuje probleme.
Val: Šta ste posmatrali u vez Angromedanskog društva?
AC: Pa, daću vam najizrazitije stvari. Oni su nevjerovatno sretni. Tamo je mir, smirenost i smernost oko njih kao rase... Postoji više osjećanja... Emocija. Oni nisu poput nas. Morani je jedini koji je prošao kroz nevolje fizičkog učenja kako da koristi govorni jezik. Vasais je oduvijek bio telepatičan. Drugi ne govore. Oni samo posmatraju.
Val: Vi se vjerovatno osjećate kao „da ste pod mikroskopom“.
AC: Vi ih možete „osjetiti“ slušajući svoj um, ali ne prave prekršaj. Val, to je veoma teško za objasniti. Dozvolite mi da vam dadnem jedan primjer. Ako znate da vas neko špijunira, i vi odlazite za svojim dnevnim dužnostima prelazeći preko travnjaka i bacajući smeće, vi ćete ih ignorisati čak i ako znate da su oni tu i da vas špijuniraju.
Eto kako to izgleda. Ja nemam problem sa tim jer znam da oni samo pokušavaju da uče o nama. Mnogi od ET drže nas u strahopoštovanju, i oni su fascinirani nama. Ono što ih najviše fascinira u vezi nas je naš ekstremni raspon emocija. Oni osjećaju strahopoštovanje jer je emocija jedna nevjerovatna kreativna sila.
Val: Iako su djelimično neupućeni.
AC: Da. Međutim, Andromedani međusobno nisu veoma emocijalni. Drugim riječima, vi možete osjetiti njihovu emociju, ali kada dođete do toga da treba biti izražena, onda se ispostavi da je to „analno pamćenje“.
Val: Šta?
AC: Oni to ne pokazuju.
Val: Nikada nisam čuo da se ta fraza predlaže bilo kome ili bilo čemu izuzev Zemaljskim ljudima. Ljudima koji imaju probleme sa alkoholom i provode svoje vrijeme fokusirani na drugu moždanu strukturu, i vole da igraju dominantne igre sa drugim ljudima.
AC: To nebi bio pravi izraz. Ono što želim da kažem da su oni veoma otvoreni. To je kao da su „svi zauzeti“ i dak čak kroz to možete osjetiti njihove emocije. Sjećam se kad su prvi put počeli moji kontakti sa njima i kada sam odveden na mjesto gdje su bila Andromedanska djeca koja su se okretala i odlazila od mene zato što sam bio Zemljanin.
Djeca su učena da postoje različiti svjetovi i rase, i zbog Andromedanske holografske tehnologije, njima je lako da kreiraju okruženje gdje će njihova djeca zaista upoznati i iskusiti kakvi su ljudi sa Zemlje.
Val: Šta oni najviše vole u vezi sebe?
AC: Oni su dosta slični nama, razlika je u tome što je tamo uvijek apsolutna tišina. Djeca nisu veoma izražajna. Oni ne trču i skaču okolo svo vrijeme. Imaju dosta samokontrole. A kada ipak potrče, oni ne savijaju svoja koljena, kao Japanci ili Kinezi. Tamo je dosta osmijeha, ali nema onog dubokog smijeha. To je kao da idete u „nijemi razred“.
Val: Kakvi su parovi u vezama?
AC: Oni imaju tri spola. Muški, ženski i androgeni. Ono što je najinteresattnije je to da Androgena bića budu učitelji. U sredini njihovog matičnog broda postoji veliki park. Brod na kojem sam ja bio, ima površinu od 25 milja.
Val: Mogu li sa sigurnošću pretpostaviti da oni nemaju društvenu „strukturu moći“ jer vježbaju ličnu samokontrolu? Oni ne trebaju neku spoljašnju političku strukturu moći.
AC: Nikada to nisam vidio. Ne. Postoji nešto što bismo mi nazvali „naučni tim“, koji se takođe može transformisati i u vojničku ulogu ako zato bude potrebe. Andromedani idu u školu skoro 150 do 170 zemaljskih godina i oni uče sve nauke, umjetnost, i sve ostalo. Oni pripadaju u ona polja, radeći aktuelne stvari, dok uče.
Zatim, imaju priliku da predaju o onome što su oni naučili dok su bili mlađi. Najstariji i najmudriji uče najmlađe o onome što oni znaju. Oni izražavaju taj koncept kao „zakon konstantnosti“. Najmlađi dobijaju beneficije od većine znanja čitave rase.
Val: Da li oni konzumiraju hranu?
AC: Vidio sam ih kako jedu voće, koje raste na brodu, ali uglavnom sam ih vidio kako jedu malu zelenu tabletu. To je neka vrsta Alfalfa tablete, a to ima zaista uvrnut ukus. Bio sam volonter za degustaciju tih tableta, i Morani me upozorio protiv toga. Uzeo sam pola tablete i sažvakao je i istog trenutka povratio, baš na brodu. On mi je rekao da je to bilo zbog kiseonika koji se nalazi u tableti.
Val: Da li imaju plavu krv?
AC: Da, imaju.
Val: To onda znači da je njihova krv na bazi bakra?
AC: Tačno. Vi ste prva osoba koja me to pitala.
Val: Što znači da oni dolaze iz binarnog zvjezdanog sistema.
AC: Da, dolaze. Oni kažu da je samo nekolicina njih binarnog sistema.
Val: I naš sistem ovdje je binarni. Ali na drugoj frekvenciji gdje je Jupiter Sunce na petom denzitetu?
AC: Da.
Val: Znači na različitom denzitetu, naše Sunce nebi bilo sunce, da li je to moguće?
AC: Moguće je.
Val: Šta je naša Zemlja u petom denzitetu? Da li je ona već tamo u petom ili je u procesu transformacije iz trećeg?
AC: Upravo sada, Zemlja u petom denzitetu opstaje velika plava rupa.
Val: Znači u petom denzitetu Zemlja je „u začetku kreacije“ spremna da se manifestuje u fizičko?
AC: Da.
Val: Šta je još interesantno u vezi Andromedanskog društva?
AC: Sve što rade, nikad ništa nije istrošeno. Drugim riječima, sve što oni rade uključuje obrazovanje. To je kao da sve što rade nagoni ih da „istežu“ sami sebe više, da ih to izaziva, i čini ih više inteligentnim, punim razumijevanja, svjesnom rasom. Ono što je zaista interesantno u vezi njih je to da apsolutno nisu takmičarskog duha u bilo kojem smislu. To je nešto što dolazi iz svakog od njih individualno. Sve njihove društvene funkcije su fokusirane na obrazovanje, a ne na distrakciju.
Val: Sobzirom na funkcije u našem društvu koje su potpuno suprotne. I ne čudi nas što idemo ka nigdje. Da li oni imaju bilo kakvu vrstu pseudu-religiozne strukture unutar svog društva, ili je jednostavno to zahvalnost „je postojanje“ univerzno?
AC: Nikada nisam vidio sličnu aktivnost kao tu. To je kao da su „uključeni“ svo vrijeme. Postoji samo spokojstvo koje je dio same rase. Mislim da je Apostol Pavle rekao, „uvijek budi u molitvi“. Tamo je upravo tako. To je kao da se uvijek „mole“.
Val: Jednom ste rekli da njihove oči mijenjaju boju kada misle ili razmišljaju o nečemu.
AC: Njihovi pitomci mijenjaju boju. Oni su skloni naginjanju prema unutra i prema vani, ali za sve namjere i svrhe oni su u ciklusu. To je kao ukrštanje „okruglih očiju“ i orjentalnih očiju.
Val: To mora biti fascinantno za posmatranje.
AC: Ja sam imao dosta nevolja sa tim u početku. Bio sam tako fokusiran ne samo mijenjanje boje njihovih očiju, nego i na svjetlucanje boje na prednjoj strani glave između njihovih očiju. Bio sam tako fokusiran na to da nisam slušao šta su mi govorili. Morali su mi uvijek ponavljati uvijek iznova i iznova. Oni nisu razumjeli zašto nisam obraćao pažnju na ono što mi govore.
Val: Koliko je visok prosječan Andromedanin?
AC: Vidio sam ih otprilike visoke devet stopa. Morani je oko sedam ili osam stopa visok. On je rekao da je ekvivalent njegove težine 450 naših funti.
Val: Kakav je oblik njihove lobanje?
AC: Isto kao naš. Video sam neke od nihovih veoma starih žena, gdje je koža postala svjetlija, i lobanja je nagnuta i povijena unazad. Većina muškaraca izgleda veoma slično nama. I svi su bez kose.
Val: Vi ste onda prilično fascinirani njima.
AC: Dao da se mi ukloni nekoliko pramenova kose.
Val: Koje su druge rase sa kojima se oni druže?
AC: Veoma su bliski sa grupama iz Tau Ceti i sa Signus Alfa. Grupa sa Signus Alfa mnogo zna i radi oko akustičnih tehnologija. Oni mnogo rade sa zvukom.
Val: Fononična zvučna tehnologija i optofotonična tehnologija, ovdje na Zemlji, je postala dio uma i kontrole ponašanja ovdje.
AC: Neki od tih sa Signus Alfe su ovdje na Zemlji.
Val: Da li sarađuju sa Zemljenim grupama u razvijanju te tehnologije?
AC: Oni su potpuno izolovani u veoma rularnim zajednicama. Postoji preko 1,400 ljudskih ET ovdje koji samo prate ono što će se vjerovatno dešavati u narednih nekoliko godina.
Val: Zadnji sastanak bi trebao biti avgusta 2003. jer je to krajnji rok postavljen od strane vijeća?
AC: Da. Mnogo planete u Andromedanskom sistemu imaju vodu. Neke od njih su u potpunosti pokrivene vodom, i oni žive na površini vode i ispod tih okeana. Delfini koje mi imamo ovdje na Zemlji su najvjerovatnije ukrštena vrsta između sisara sa Sirijanskog sistema i jednog sa Signus Alfa sistema.
Val: O kojim rasama su vam Andromedani su vam pričali?
AC: Plejedancima, Lirancima, Arkturijancima, Sikersima...
Val: Ko su Sikersi?
AC: Kraljevska linija Alfa Drakonaca.
Val: Reptilijanci. Da li su to oni koji imaju krila pričvršćena za ramena?
AC: Da, i veoma dug rep.
Val: Aha. Slika pseodo-Biblijskog đavola.
AC: Da. Siker.
Val: Znao sam za njihovo postojanje i kako su izgledali, ali nikada nisam znao ime rase do sad. Interesantno.
nastaviće se.
www.joschua.org