Sada je: pon maj 05, 2025 12:36 am.

Prijava

Korisničko ime:   Šifra:   Automatsko prijavljivanje  

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 915 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 46  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov:
PostPostano: čet maj 10, 2007 2:05 pm 
Član foruma

Hvala na razumevanju! :) Mislim da svi ljudi koje su otele Greysi i nad kojima su vrsili eksperimente i mučenja imaju nesto zajedničko, ali šta to?Ako to saznamo mogli bi da promenom tih osobina i naseg ponašanja sprečimo otmice od strane vanzemaljaca.Sigurno ima otmica od strane vanzemaljaca na teritoriji bivse SFRJ ali se o tome ne priča, krije se to od javnosti, ako neko nesto zna neka kaze ovde može da koristi.Moj strah od otmice od strane Grejsa ili nekih drugih vanzemaljaca nije bez razloga, jer koga to oni tipuju da otmu zna li neko bilo šta? #-o Ne zelim da ja niti moja porodica niti bilo ko drugi budemo pokusni kunići od strane vanzemaljaca, te otmice vanzemaljaca sigurno rade vanzemaljci jer nama ljudima spremaju nešto lose u budućnosti i to šta? #-o
Pozdrav,

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet maj 10, 2007 5:31 pm 
Član foruma

Bodar je napisao/la:
Hvala na razumevanju! :) Mislim da svi ljudi koje su otele Greysi i nad kojima su vrsili eksperimente i mučenja imaju nesto zajedničko, ali šta to?Ako to saznamo mogli bi da promenom tih osobina i naseg ponašanja sprečimo otmice od strane vanzemaljaca.Sigurno ima otmica od strane vanzemaljaca na teritoriji bivse SFRJ ali se o tome ne priča, krije se to od javnosti, ako neko nesto zna neka kaze ovde može da koristi.Moj strah od otmice od strane Grejsa ili nekih drugih vanzemaljaca nije bez razloga, jer koga to oni tipuju da otmu zna li neko bilo šta? #-o Ne zelim da ja niti moja porodica niti bilo ko drugi budemo pokusni kunići od strane vanzemaljaca, te otmice vanzemaljaca sigurno rade vanzemaljci jer nama ljudima spremaju nešto lose u budućnosti i to šta? #-o
Pozdrav,

Vecina ljudi uopste nije ni svesna da su bili oteti. Moguce je da smo i ti i ja i tvoja i moja porodica bili vec oteti (mozda i vise puta) i da se uopste ne secamo.
Strah i panika nicemu ne vode.

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet maj 10, 2007 8:09 pm 
Administrator

Citat:
Strah i panika nicemu ne vode.

He, he... vode, vode... u JOŠ TOGA !!!

:mrgreen: :wink:

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon maj 14, 2007 7:15 am 
Član foruma

Da li je moguće da su Greysi u stvari ljudski fetusi, koje su reptili modifikovali ( uzeli ih iz maternice, a zatim na neki način ozivjeli i uvecali ih ). Zaključak sa autopsije nad Greysima iz Roswela je da su oni u stvari ljudski fetusi stari 4 mjeseca. Kako zive, nikome nije jasno, jer su im vitalni organi ( osim mozga ) zakrzljali.

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon maj 14, 2007 11:38 pm 
Administrator

Citat:
Kako zive, nikome nije jasno, jer su im vitalni organi ( osim mozga ) zakrzljali.

Pa nikome nije jasno, jer ljudi, većinom egocentrična bića, misle da sve mora živjeti u ovakvom svijetu u kojem i mi ljudi živimo...

E pa -NE!

Greysi su bića 4. denziteta! Ne žive u 3. kao primarnom, iako, naravno, mogu posjetiti realitete i 3. denziteta ( i niže ).

Oni su "uzgojeni" kao biljke od Lizzarda ( dakle, kibernetska bića ) da bi lakše postizali frekvencije koje su prihvatljivije za interakciju s našim 3. denzitetom ( i niže ). Oni su sonde preko kojih Lizzardi manipuliraju nižim denzitetima.

Mislim da nemaju baš puno zajedničkog s ljudima, osim generalnog, humanoidnog oblika tijela.

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto maj 15, 2007 11:42 pm 
Član foruma

Iscjelitelj Drago Repac tvrdi kako su Greysi zapravo stanovnici Zemlje ali iz neke druge dimenzije. On tvrdi kako se Zemlja nalazi u nekoliko dimenzija i da je ova naša samo jedna od njih te Greysi upadaju iz svoje dimenzije u ovu našu.
Iako su ovakve teorije rijetke vrijedi i njih uzeti u obzir kao moguće.

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto maj 15, 2007 11:58 pm 
Administrator

Pa naravno... postoji bezbroj dimenzija unutar jednog nivoa denziteta ( svijesti ).

Zašto u nekima oni nebi bili "redoviti" stanovnici Zemlje? Pa i reptili žive "tu" negdje... a vjerojatno i bezbroj drugih, nama čudnih bića...

Entiteti su razni na raznim denzitetima/dimenzijama...

Uskoro ćemo shvatiti pravu prirodu našeg hiperdimenzionalnog univerzuma u kojem živimo.

Unutar naših kompjutera postoji skoro bezbroj sitnih programa i programčića koji zajedno čine veće programe... ne rade svi istovremeno i ne reagiraju svi isto na određenu stvar koju trenutno želimo uključiti ( neki program za nešto ). Oni svi ISTOVREMENO postoje instalirani u kompjuteru, ali se uključuju u različitim okruženjima!!! Ponekad jedan radi zajedno s drugim, a ponekad ne. Ponekad neki dođu i u neki konflikt... :twisted:

Razmislimo malo o tome...

Kao master-gospodari svojih kompjutera ( samo prividni gospodari, haha, moramo ipak priznati, više kao "lažni gospodari", ili "korisnici" ili "oni koji iskorištavaju"... povucimo paralele ) mi možemo i promijeniti "vrijeme" čitavom kompjuteru!!! I onda se neki mali jadni programčići daju zbuniti... a neki to skuže i neće više pravilno raditi ( ako je program crack-iran )... "jadna bića" unutar jedne veće cjeline...
Možemo micati i stavljati komponente i programe po volji, unutar nekih pravila ( koje btw. nismo MI odredili, već KONSTRUKTORI )... Ekran može biti plav, crn, žut ili zelen, iluziju možemo kreirati po želji... za programe je to REALNOST.

Razmislimo malo i o ovome...

Povucimo paralele sa našim okruženjem - HIPERDIMENZIONALNIM univerzumom...

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet maj 17, 2007 10:51 am 
Član foruma

Jack987 je napisao/la:
Pa naravno... postoji bezbroj dimenzija unutar jednog nivoa denziteta ( svijesti ).

Zašto u nekima oni nebi bili "redoviti" stanovnici Zemlje? Pa i reptili žive "tu" negdje... a vjerojatno i bezbroj drugih, nama čudnih bića...

Entiteti su razni na raznim denzitetima/dimenzijama...

Uskoro ćemo shvatiti pravu prirodu našeg hiperdimenzionalnog univerzuma u kojem živimo.

Unutar naših kompjutera postoji skoro bezbroj sitnih programa i programčića koji zajedno čine veće programe... ne rade svi istovremeno i ne reagiraju svi isto na određenu stvar koju trenutno želimo uključiti ( neki program za nešto ). Oni svi ISTOVREMENO postoje instalirani u kompjuteru, ali se uključuju u različitim okruženjima!!! Ponekad jedan radi zajedno s drugim, a ponekad ne. Ponekad neki dođu i u neki konflikt... :twisted:

Razmislimo malo o tome...

Kao master-gospodari svojih kompjutera ( samo prividni gospodari, haha, moramo ipak priznati, više kao "lažni gospodari", ili "korisnici" ili "oni koji iskorištavaju"... povucimo paralele ) mi možemo i promijeniti "vrijeme" čitavom kompjuteru!!! I onda se neki mali jadni programčići daju zbuniti... a neki to skuže i neće više pravilno raditi ( ako je program crack-iran )... "jadna bića" unutar jedne veće cjeline...
Možemo micati i stavljati komponente i programe po volji, unutar nekih pravila ( koje btw. nismo MI odredili, već KONSTRUKTORI )... Ekran može biti plav, crn, žut ili zelen, iluziju možemo kreirati po želji... za programe je to REALNOST.

Razmislimo malo i o ovome...

Povucimo paralele sa našim okruženjem - HIPERDIMENZIONALNIM univerzumom...

Mozda su u nekom od paralelnih svijetova dinosaurusi sa Zemlje evoluirali u inteligentna bica i dostigli 4D svijest. To bi mogli biti reptoidi. 8)

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet maj 17, 2007 2:49 pm 
Član foruma

jednostavno nemogu vjerovat da se ovolika slucajnost dogodila!!! nocas sam sanjao da zivim u proslosti...u doba dinosaura...i neki covjek mi je prisao i rekao da su dinosauri zapravo reptilska vrsta izvanzemaljaca i da su jako zli..i kao oni nisu izumrli...nije ih ubio meteor nego su otisli sa zemlje...nisam nista odgovarao...covjek je bio obucen u odijelo crne boje, bijelu kosulju i kravatu,bio je jako ugodan...30-ak godina.i sad ja krenem to s vama podijeliti i vidim galilea da je ovo napisao...sledila mi se krv u zilama :shock:

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet maj 18, 2007 7:37 am 
Član foruma

[quote="_Dario_"]jednostavno nemogu vjerovat da se ovolika slucajnost dogodila!!! nocas sam sanjao da zivim u proslosti...u doba dinosaura...i neki covjek mi je prisao i rekao da su dinosauri zapravo reptilska vrsta izvanzemaljaca i da su jako zli..i kao oni nisu izumrli...nije ih ubio meteor nego su otisli sa zemlje...nisam nista odgovarao...covjek je bio obucen u odijelo crne boje, bijelu kosulju i kravatu,bio je jako ugodan...30-ak godina.i sad ja krenem to s vama podijeliti i vidim galilea da je ovo napisao...sledila mi se krv u zilama :shock:[/quot
Naravno, nisu mogli svi dinosaurusi evoluirati; To je mozda mogla biti jedna podvrsta, koja nije bila gigantskog stasa kao npr. tiranosaurex.

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned maj 20, 2007 11:09 am 
Član foruma

Da se nadovezem, nisam proucavao topic, jos...
http://www.quartermile.ws/forum/viewthr ... 6#pid53354

Jucer pri povratku iz Zagreba na autoputu zg-ka negdje oko 8h popodne.. moze se reci suton...
promatrajucu obzor i nebo preko krosnji suma uz autoput zamjtoo sam jedan maglobvit obris... nepravilnog oblika... kao kada se ercimo u sf serijeme prikrivaju letjelice i stapaju s okolinom... vodenas obris.. prozracan.. kao kada geldate kroz vodu koaj titra... sve ise boje i teko je zamejtiti jedino ako niste u to mtrenutku bili fokusitani i pratil is to se desava...
znaci uletio sam u fokus i pomislio isparine pa titra zrak kao sto na auto putu na veci mdaljnma vidimo kako zrak titra izna asfalta...
ali ovo je bilo mnogo vece i imalo je oblik koji se kontinuirano krece iznad krosnji pod nekim uglom pram zemlji... nakon cca 10 sec leta iznad krosni cca pogeldom iza uata 100m... spustajuci se prema dole nestoao je iznad kostnji prema ekoj ravni... nakon sume postoje ravni obradive zemlje...
toliko o tom zapazanju...

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned maj 20, 2007 12:36 pm 
Član foruma

villy je napisao/la:

Jucer pri povratku iz Zagreba na autoputu zg-ka negdje oko 8h popodne.. moze se reci suton...
promatrajucu obzor i nebo preko krosnji suma uz autoput zamjtoo sam jedan maglobvit obris... nepravilnog oblika... kao kada se ercimo u sf serijeme prikrivaju letjelice i stapaju s okolinom... vodenas obris.. prozracan.. kao kada geldate kroz vodu koaj titra... sve ise boje i teko je zamejtiti jedino ako niste u to mtrenutku bili fokusitani i pratil is to se desava...
znaci uletio sam u fokus i pomislio isparine pa titra zrak kao sto na auto putu na veci mdaljnma vidimo kako zrak titra izna asfalta...
ali ovo je bilo mnogo vece i imalo je oblik koji se kontinuirano krece iznad krosnji pod nekim uglom pram zemlji... nakon cca 10 sec leta iznad krosni cca pogeldom iza uata 100m... spustajuci se prema dole nestoao je iznad kostnji prema ekoj ravni... nakon sume postoje ravni obradive zemlje...

mozda ovako neshto:
slika
ring a bel?
:love3:

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned maj 20, 2007 1:23 pm 
Član foruma

fakat se vidi ali moje nije bilo oblaka vec cisto plavo nebo. zalazak..
nepravilan oblik ako kada se npr da je neka letjelica od ogldela... dok prolazi preko njene povrsine nepravilno odbija boja neba.... stapan e s okolinom...
gdje se moze vidjeti jos takvih slika..

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned maj 20, 2007 11:22 pm 
Administrator

http://www.vecernji.hr/newsroom/zanimlj ... 4/index.do

Počelo je počelo i kod nas...

18.05.2007 18:10

OTVORENA SEZONA NLO-a Nakon Knina, neidentificirani leteći objekt i u Slavoniji
Policajac nad Slavonskim Brodom spazio NLO!

slika

SLAVONSKI BROD Letjelica nije tanjurastog oblika, više nalikuje na leteći trokut, prva je misao koja je Dariju Džebi, umirovljenom policajcu iz Slavonskog Broda, proletjela kroz glavu kada je prošlog petka oko 20 sati spazio neidentificirani leteći objekt.

Toga dana Dario je sa suprugom u postaju Hitne pomoći dovezao kćer. Njih su dvije ušle u ordinaciju, a Dario je zajedno sa pekinezerom Scoobyjem ostao ispred zgrade.

Traže?i psa, pogledao sam prema planini Motajici i u daljini visoko na nebu opazio leteći objekt neobična izgleda. U prvi sam tren pomislio da je riječ o meteorološkom balonu ili letjelici puštenoj zbog motorijade koja se toga dana održavala u gradu.

No, uskoro je objekt promijenio oblik i iz balona se pretvorio u cilindar. Dok sam izvlačio mobitel kako bih je snimio, letjelica je velikom brzinom proletjela iznad mene.

Samo sam primijetio dva crna udubljenja na njezinim bokovima, a sredinu su joj obasjavala blaga plava i ljubičasta svjetla. Letjela je brzinom od najmanje dva maha, a kad sam mobitel pripremio za snimanje, već je nestala na horizontu na istoku nastavlja Dario.

Supruga koja je nakon nekoliko minuta izašla iz zgrade Hitne pomoći primijetila je da je Dario problijedio te da se pekinezer Scooby neobično ponaša. Pas se smirio i povukao u sebe.

Nekoliko dana nikome nisam govorio o susretu s NLO-o, ali pritisak je bio neizdrživ. Noćima nisam spavao, no kad sam napokon priznao što mi se dogodilo, puno se lakše osjećam završava Dario i kaže da mu nije bitno hoće li mu ljudi vjerovati. Popet će se na krov kuće i promatrati nebo nadajući se da će ponovno ugledati NLO, kaže.

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned maj 20, 2007 11:47 pm 
Administrator

19.05.2007 14:12
POGLED S RUBA ZNANOSTI: BRAZILSKA OPERACIJA “TANJUR”
Vampirska svjetla nad ušćem Amazone
Autor Krešimir Mišak

http://www.vecernji.hr/newsroom/zanimlj ... 3/index.do

slika

Mali gradić Colares, s ne više od dvije tisuće stanovnika, smješten je na otoku Coralesu u regiji Paru00E1 na sjeveroistočnoj obali Brazila. Tu gdje se Amazona ulijeva u ocean davne 1977. zbila se jedna od najčudnijih invazija. Invazija NLO-a. Bez pretjerivanja mogu reći – potpuno nalik nekoj hollywoodskoj izmišljotini. Jer čudnovati objekti nisu se zadržali na pokazivanju letačkog umijeća, nego su – čudno je i izreći – ljudima sisali krv. Zato su nazvani – “svjetlima vampirima”.

Svjetlosni snopovi
Isprva su neobična svjetla pratila i uznemiravala ljude gradova Santo Antonio do Taua, Mosqueiro, Bauia do Sol, a potom su ih tanki svjetlosni snopovi ljude počeli ošamućivati te bi se, malaksali, rušili u nesvijest. Osjećali su kao da ih je nešto sisalo. Doista i jest. Diljem regije Para žrtvom sisanja krvi bilo je više od tri tisuće ljudi, a središte nevolje bio je Colares.
Bijeli, svjetlosni snopovi bili su promjera od sedam do osam centimetara te vrući poput cigarete.

Na tijelu su ljudima ostajale male ranice, najčešće do osam rupica, kroz koje im je sisana krv. Evo što je o njima zapisala colareška liječnica Wellaide Cecim Carvalho, kod koje je pomoć došlo tražiti prvih tridesetak žrtava “vampirskih svjetala”, sa simptomima hipertermije, glavoboljom, opeklinama, mučninom, drhtavicom i vrtoglavicom:
“Sve su žrtve imale ozljede na licu i prsima koje su nalikovale na rane nakon izlaganja radijaciji. Tegobe su počinjale crvenilom kože koje se širilo od ranica. Poslije bi žrtvama počela opadati kosa, a koža bi postajala crna. Velikog osjećaja boli nije bilo, samo povećana toplina. Također su zamijećene male ranice i ožiljci na koži.“

Hollandina priča
U javnosti je priča iznesena tek 1997. godine kad ju je pukovnik brazilskog zrakoplovstva Uyrange Bolivar de Hollanda Lima ispričao brazilskom “NLO magazinu”’ i mreži “Globo Network”. Davne 1977. brazilska vojska tu je operaciju nazvala “Tanjur”. Hollanda (tada satnik) je bio voditelj Službe za traganje i spašavanje u Amazoniji u Prvom brazilskom zrakoplovnom zapovjedništvu u gradu Belemu. U rujnu 1977., kada se stanovništvo regije Para obratilo zrakoplovstvu za pomoć, postao je voditelj operacije u tom šumovitom području.

Hollandin tim je noćima nadzirao nebo sa spremnim fotoaparatima i kamerama s posebnim lećama i intervjuirao očevice i žrtve neobičnih objekata te prikupljao policijske izvještaje. Hollanda nije probleme pripisivao NLO-ima jer nije u njih vjerovao – sve dok članovi njegova tima napokon nisu uspjeli snimiti nizove fotografija NLO-a koji su se približavali. Bilo je velikih svjetlećih objekata, ali najviše je bilo žućkasto-bijelih svjetlećih kugli koje bi se iznenada pojavljivale iz šume, ponekad u formacijama od dvije, tri ili pet.

Među fascinantnim Hollandinim susretima jest onaj iz studenoga 1977. godine kad mu je na plaži Machadinho u Colaresue iznad glava prošao golem svjetleći objekt. Imao je oblik sifona, a stajao je mirno na oko dvjesto metara od njih. “Zastrašujuće, goleme stvari”, kazao je Hollanda, “bile su nešto inteligentno, nešto čime je bilo upravljano.” To inteligentno potom bi uzletjelo nevjerojatnom brzinom prema zvijezdama.

Stanovnici šumovitog brazilskog područja nisu viđali samo letjelice, nego ponekad i njihove stanovnike. Hollanda je zabilježio priču Claudomire Paixao iz mjesta Baia do Sol, koju je u noći 18. listopada 1977. probudilo jako svjetlo koje je obasjavalo njenu kuću. Svjetlo, isprva zeleno, a poslije crveno, prošlo joj je preko lica, zrak je posato topliji, a tada je vidjela “stvorenje, poput čovjeka, koje je bilo odjeveno u nešto nalik ronilačkoj odjeći.” Napravu nalik pištolju uperilo je u Claudomiru. Predmet je zasvijetlio tri puta, a ona je, užasnuta i ukočena od šoka, osjetila vrućinu te joj se činilo “kao da je probadaju igle”. Činilo joj se da je biće skupljalo njenu krv. No, izvještaja o bićima bilo je malo, glavni junaci bili su leteće svjetleći objekti.

Svjetlo pod vodom
NLO-e su lokalni ribari viđali kako zaranjaju i izranjaju iz zaljeva Marajo. Viđali bi i plavkasto svjetlo kako se kreće ispod vode, a jednom je prilikom takvo svjetlo bez ikakvog zvuka kružilo na udaljenosti od oko tristo metara od Hollandina broda.

Satnik Hollanda je u prosincu 1977. predao izvještaje u Prvo brazilsko zrakoplovno zapovjedništvo. Zapovjeđeno mu je da završi operaciju Tanjur. “Plijen” operacije, koji je poslan u glavno zapovjedništvo u Braziliju, bilo je 500 fotografija objekata, 16 sati filma na vrpcama osam i 16 milimetara te dvije tisuće intervjua sa žrtvama “'svjetala vampira”. Početkom 1978. svjetleći objekti postupno su prestale opsjedati Colares i susjedna mjesta.

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto maj 22, 2007 2:33 am 
Član foruma

nat je napisao/la:
villy je napisao/la:

mozda ovako neshto:
slika
ring a bel?
:love3:

Ne razumijem šta je na ovoj fotki sporno. Jel možeš objasnit? Il nacrtat strelicu k tome.

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto maj 22, 2007 8:13 am 
Član foruma

MissLove je napisao/la:

Ne razumijem šta je na ovoj fotki sporno. Jel možeš objasnit? Il nacrtat strelicu k tome.

na temi ispod ovde "NLO i vanzemaljci" str.29,30 imash vec prichu o tome,da ne ponavljam opet,pishe tamo o chemu se radi

villy,
nazalost to mi je jedina takva slika,ali na gorenavedenoj strani imash nekoliko koje je Jack stavio,vrlo zanimljive,
a na njima ima i strelica :mrgreen:

\
mene zabrinjava neshto drugo:
Citat:
Da se nadovezem, nisam proucavao topic, jos..

ovakve izjave su sve uchestalije na forumu,shto ukazuje da prilichan broj chlanova uopshte ne chita textove sa glavne strane a ni postove u temama na kojima pishu,shto se vidi po pitanjima,
shto tera na razmishljanje,
dolaze li ljudi na ovaj forum da neshto prochitaju i proshire znanje,spoznaju,svest,
ili samo radi chetovanja,kao neki "DPS sindrom"
jebiga :mrgreen:
ili kao shto Jack lepo reche nekoliko puta u nekoliko tema:
"...chita li uopshte neko postove u temi na kojoj stavlja post???"

peace, :love3:

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned maj 27, 2007 7:43 pm 
Član foruma

Pocelo je pocelo...

http://www.net.hr/crnakronika/page/2007 ... 88006.html
http://www.vecernji.hr/newsroom/news/bi ... 37C22658.2

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned maj 27, 2007 9:38 pm 
Član foruma

villy je napisao/la:

pocelo sta?ubijanje ljudi od strane izvanzemaljaca?daj molim te...pa nisu oni naivni da ovako na ocigled rade pizdarije.jadno dijete. :(

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet jun 07, 2007 7:38 am 
Početnik

Moje svjedocenje iz djetinjstva se bazira na istinitom dogadjaju iz 1953 god..Setajuci sa ocem tada kao 7-mo godisnjak vidio sam kao i svi prisutni na nebu nesto u vidu cigarete.Tada nisam svatao o cemu se radilo,a kasnije na upit svome ocu rekao mi je da se radilo o letecem tanjuru.Istinit dogadjaj koji mi ostao u sjecanju do dan danas.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 915 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 46  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.