Sada je: pon maj 05, 2025 6:57 pm.

Prijava

Korisničko ime:   Šifra:   Automatsko prijavljivanje  

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 282 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 15  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov:
PostPostano: sri maj 09, 2007 7:12 pm 
Član foruma

- Da malo ostavimo ove demone sa crvenim oćima na astralnom nivou ( ili podrućju između života ) malo na miru ( s njima ćemo se pozabaviti kasnije ok ) - imam jedno pitanje : FORMICA rekao si da si se vraćao u prošle živote kad si bio u podrućju između života - Kako se to tamo radi ?

Opiši mi postupak.

Hvala. :wink:

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri maj 09, 2007 10:48 pm 
Član foruma

Nešto slično kao kretanje kroz prostor. Zaželiš da se pokreneš naprijed ili nazad i prolaziš kroz potpuni doživljaj s tim da ti je svijest od trenutka kad si krenuo a ne možeš uticati na događaje koje ponovo proživljavaš. To me naučio pratilac. Kao kad ti zaigra nešto slijeve strane iznad srca i kad znaš taj osjećaj lako ga izazoveš i već prolaziš. Za kretanje kroz prostor zaigra nešto po sredini ispod srca i već se krećeš. E da i uvijek moraš imati cilj, jer se ne možeš kretati niđe ako ne znaš đe ćeš :)

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet maj 10, 2007 7:53 am 
Član foruma

Iz koje toćke to sve gledaš ?

Da li gledaš iz prvog lica , dakle onako kako si ih doživio ( toćka gledišta je u glavi , ako se radilo o prošlim doživljajima unutar tijela tj o nekom od prošlih života u kojem si imao tijelo ) ili promatraš to sa strane kao treće lice , dakle vidiš cijeli događaj kao promatrać i to tijelo kao nešto treće tj kao objekt u tom prostoru udaljen od tebe tj promatraća.

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet maj 10, 2007 8:21 pm 
Član foruma

Da onako kako sam doživio. Zapravo to je kao kad vrađaš film uvijek je isto vrito ga na koju hoćeš stranu. Iskustvo je zabilježeno ali ne možeš uticati na te stvari više. Jednom si bio tamo i radio sve kako treba. Doduše doživljaj sjećenje je potpun, nijesam o tome razmišljao dali se nešto može promjeniti, sve što se dogodilo dogodilo se na upravo pravi način bez potrebe da se bilo šta mijenja. Ne vjerujem da se može posmatrati sa strane jer se sve ponovo proživljava:)

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet maj 11, 2007 6:50 am 
Član foruma

FORMICA je napisao/la:
Da onako kako sam doživio. Zapravo to je kao kad vrađaš film uvijek je isto vrito ga na koju hoćeš stranu. Iskustvo je zabilježeno ali ne možeš uticati na te stvari više. Jednom si bio tamo i radio sve kako treba. Doduše doživljaj sjećenje je potpun, nijesam o tome razmišljao dali se nešto može promjeniti, sve što se dogodilo dogodilo se na upravo pravi način bez potrebe da se bilo šta mijenja. Ne vjerujem da se može posmatrati sa strane jer se sve ponovo proživljava:)

Dobro , koliko vidim činjenica da nisi u tijelu ( ili da nemaš tijelo ) ne mijenja ništa vezano uz osnove vraćanja i vremenske staze.

Citat:
To me naučio pratilac.

Jesi li ga ti zamolio da ti pokaže kako se to radi ili ti je sam uletio sa time da ti pokaže da takvo što postoji i da ti pokaže to i da te tome naući ?

Tko je prvi potegao ovo pitanje tj tko je prvi spomenu vraćanje u prošle živote ?

Ti ili pratilac ?

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet maj 11, 2007 11:35 am 
Član foruma

Područje na kojem se svi nalazimo kad odemo na spavanje , astralna razina
sa kad se probudimo vraćamo u ovaj tjelesni omatač jer je srebrna vrpca
ta koja nije prekinuta . A kad "umremo" onda se ona prekida i nema više povratka do druge inkarnacije u novom tijelu ili odjelu .

Gdje se nalazimo između dva života ?

Pa prvo na astralnoj razini dok se ne istroše sve želje i strasti koje smo stvorili za život na zemlji , a nakom toga umire i astralno tijelo i mi živimo u nižem mentalu dok ne pređemo u nebeski svijet ili višu mentalnu razinu .
Tamo živimo poprilici između 700 i 1200 zemaljskih godina .
Dok opet ne dođe vrijeme da duša siđe u ovaj najgrublji svijet da bi sticala nova iskustva .

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet maj 11, 2007 8:36 pm 
Član foruma

spyro je napisao/la:
FORMICA je napisao/la:

Dobro , koliko vidim činjenica da nisi u tijelu ( ili da nemaš tijelo ) ne mijenja ništa vezano uz osnove vraćanja i vremenske staze.

Citat:
To me naučio pratilac.

Jesi li ga ti zamolio da ti pokaže kako se to radi ili ti je sam uletio sa time da ti pokaže da takvo što postoji i da ti pokaže to i da te tome naući ?

Tko je prvi potegao ovo pitanje tj tko je prvi spomenu vraćanje u prošle živote ?

Ti ili pratilac ?

Pa to se desilo nekoliko dana pošto sam bio umro. Jedva sam čekao da ga vidim i da mu sve ispričam. E tad me je naučio kako se prolazi kroz prošle živote. Ja tad još nijesam znao da sam i ranije živio. On je bio samnom do trenutka rađanja i tad se sjećanje gubi i odmah se prelazi na sljedeći život. Taj prelaz je dosta potresan i treba dosta snage da se pređe. E tu još nešđto zanimljivo, kad sam prešao u drugi život pratioca više nije bilo. Pratilac je bio sa mnom samo dok sam u ovom životu. Čim se ode nazad ili naprijed njega nema. I nema sjećanja na prostor između života. Mora biti da je to stanje puno različito od života.
Ovo što veli F.RA mi zvuči logično mada nijesam siguran da prolazi toliko vremena 3 do 5 godina vjerovatnije. Znam po tome kad zaželim da se vidim sa dragim osobama koje su umrle ne mogu ih niđe naći dok ne uđu u novi život. I kad dođu onda se nađemo i siti ispričamo. To mi dođe kao utjeha. Kad ih se uželim nađem ih ispričamo se i meni je poslije lakše. Mada ne treba prećerivati je ih opterećujem u tom novom životu. Doduše uključim im zaborav ali ih ipak to opterećuje.

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet maj 11, 2007 9:23 pm 
Član foruma

Citat:
I nema sjećanja na prostor između života. Mora biti da je to stanje puno različito od života.

Pa ima. Koliko vidim ti se sjećaš prijašnjeg ( prije ovoga života ) prostora između života.

Vrh

Naslov:
PostPostano: sub maj 12, 2007 5:41 pm 
Član foruma

spyro je napisao/la:
Citat:
I nema sjećanja na prostor između života. Mora biti da je to stanje puno različito od života.

Pa ima. Koliko vidim ti se sjećaš prijašnjeg ( prije ovoga života ) prostora između života.

Ne ja se sjećam starih života ali ne prostora između njih. To je na neki način i logično jer nijesam inkarniran, a sjećanja se odnose na inkarnirani stanje. Ono između života sam vidio kad sam umro i tad uglavnom djelova koji se odnose na stanje duše koja se još nije potpuno oslobodila uticaja tijela. Pravo stanje je ona bjelina koju nikako ne mogu objasniti drugačije nego kao svjetlost. Tamo sav viđeo sebe kao gusjenicu od trouglova koji se okreću sami u sebe a i to tek kad sam zatražio da mi kažu kakvu to muziku čujem i šta se zapravo tu nalazi. Jeli moguće da se radi o svijetu ideja? Meni se danas čini da je u pitanju gigantsko skladište svih mogućih podataka koji su tu na jednom mjestu. i to zaista jeste svijet duša koje nijesu u vezi sa tijelima.

Vrh

Naslov:
PostPostano: sub maj 12, 2007 6:47 pm 
Član foruma

Citat:
Pravo stanje je ona bjelina koju nikako ne mogu objasniti drugačije nego kao svjetlost.

Ok , ovo je više manje jasno da to tj da takvo stanje postoji i jasno mi je da ti je u magli. Nisam ni mislio na taj dio nego na onaj kad umreš pa do ponovnog rođenja , a bez ovog dijela za koji smo ustanovili več da je malo u magli.

Npr mislio sam na ovaj dio :

FORMICA je napisao/la:
Sjećanje na prošle živote je neproduktivno i opterećuje trenutni život. Zaborav je nužnost a ne izbor.
Ako se ko sjeća čega prije rođenja sve mu je jasno. Kad sam odlučio da se rodim izvršio sam mnoge pripreme. Sjećam se da je bio jedan glavni, on je vrlo ozbiljan i sa njim nema zafrkancije, a znanje mu je ogromno. Izabrao sam vrlo rdagog druga da mi bude pratilac koji će biti veza mene i njih. Zatim se dogovaram sa dušama roditelja i njihovih roditelja, zatim budućih rođaka braća i sestara i buduće đece i svih onih sa kojima ću stupati u kontakt tokom budućeg života. Sve se brižljivo planira od početka do kraja. Zatim se poslije začinjanja života sve više boravi u budućem tijelu prateći njegov razvoj i upoznavajući se sa njegovim načinom rada. Ovđe se može uticati na ismjene naslijednih osobina. To se i čini kad određeni broj duša odluči da izvrši promjenu i to im se dozvoli. Odjednom se sva novorođena bića rađaju kao nova vrste be z glupih ideja o postepenim evolutivnim promjenama. Greška evolucionista je prvo što ne prihvataju postojanje duše i drugo što evojuciju duše predpostavljaju evoluciji tijela. To nema veze. Zatim pred rođenje, posljednji sa kojim si je pratilac, se spremiš za rađanje. To je naročito uzbudljiv i važan trenutak na koji izgleda niko ne može da utiče. Inače je to traumatični događaj ravan umiranju. E u tom trenurku pratilac te pozdravlja i na neki način oduzima sjećanja. Sjećanja nijesu nestala nego su na neki način tebi bedostupna. Kao kad izgubiš ključ od ladice na stolu. Znaš da je knjiga unutra a nemožeš joj prići dok ne nađeš ključ ili dok ne razbiješ bravu. Prvo sjećanje iz novog života koje djeluje zastrašuće na novu duši je izlazak iz majčine utrobe i susret sa novom sredinom. Zaista nešto nevjerovatno ali tad je već zaboravljeno sve od ranije. Posljedica je da život u novom tijelu odpočinje rođenjem odnosno izlaskom iz mačine utrobe. Prije rođenja buduća duša nije vezana sa tijelom neraskidivom vezom. Ova veza se prekida trenutkom smrti. I bez obzira što duša više ne boravi u tijelu i mota se po okolini veza je nepovratno prekinuta. Poslije toga mora ići dalje bez straha. Obično tu bude i pratilac koji se uvijek nađe u značajnim trenutcima pomažući da se sve odvija kako treba. Inače je sve to dio nekog fantastičnog plana u kojim je predviđeno ne samo ponašanje duša i ljudi nego i svake čestice u svemiru i đe je sve povezano i utiče jedno na drugo. Nemoj pokušavati da nešto promjeniš. To je sravično iskustvo :)

Citat:
Kad sam odlučio da se rodim izvršio sam mnoge pripreme.

Recimo po ovoj rećenici zakljućujem da govoriš o sebi tj o svome iskustvu.

Gdje bi ti ovaj dio stavio ; pod podrućje u svijetlu ili ; izvan svijetla ( dakle energetski svemir tj isti ovaj samo na drugoj frekvenciji pa nam je nevidljiv jer imamo ogranićene percepcije ), a nakon fizićke smrti i prije ponovnog fizićkog rođenja tj uzimanja novog tijela. Ili pak u neko skroz treće mjesto ili dimenziju. Ne znam ja , ja samo nudim neke odgovore da ti možda bude lakše za snaći se i lakše odgovoriti. Ok.

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned maj 13, 2007 9:02 pm 
Član foruma

Da to su sjećanja prije rađanja i odnose se na ovaj zadnji život. Sjećam se jednog starca, ovo je čudno jer su inače tamo svi momci i đevojke bez obzira na starost tijela ako se nalaze u tijelu. Taj starac mi je davao uputstva a ja sam ga slušao uz duboko poštovanje. Samnom je uvijek bio pratilac sa kojim sam posjećivao druge duše. Rekli bi im da ću biti taj i taj da ću sa njim stupiti u vezu tom i tom prilikom i što trebamo učinjeti. da nas je poslao onaj stari i da tako mora biti. Svi su oni bili predusretljivi. Tad sam praktično već bio u vezi sa novim tijelom. Nadgledao sam razvoj tijela podešavao organe ili gene i slično. Tada sam već isključio one prekidače za sjećanje tako da sam se mogao sjećati svega u vezi novog tijela a ne i onoga prije nego sam vezan za tijelo. Oni prekidači se uključuju tokom rođenja automatski, kod mene nijesu radili tako da se sjećam svega što je u vezi sa tijelom u ovom životu.

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned maj 13, 2007 10:04 pm 
Član foruma

Citat:
Sjećam se jednog starca, ovo je čudno jer su inače tamo svi momci i đevojke bez obzira na starost tijela ako se nalaze u tijelu.

- Treba mi malo pomoć sa tvoje strane. Može li malo nekakva geografska definicija ovog pojma "tamo". Da li ovo mjesto ( "tamo" ) uopće ima kordinate unutar ovog svemira sastavljenog od materije , energije , prostora i vremena . Tu mi ti trebaš sad malo reći par rijeći o ovome ćisto da vidim na šta misliš kad kažeš "tamo". Oćito je rijeć o nekakvom "prostoru" , ali nemam dovoljno podataka da bi razabrao malo preciznije o kakvom prostoru i gdje se ustvari nalazi. Ti samo malo definiraj to "tamo". Ok.

- Pozzzz :mrgreen: :wink:

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned maj 13, 2007 10:29 pm 
Član foruma

Netko je rekao da traje samo 3 do 5 godina dok se ponovno ne inkarniramo .

E pa sad teško je to točno znati ali taj broj varira za vrlo napredne duše od 700 - 1200 a oni koji prije odu ,znači umru mladi onda je moguće da se i brže vrate u novom tjelu naravno .

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned maj 13, 2007 11:15 pm 
Administrator

Pa linearno "koliko godina" možemo samo promatrati iz našeg trenutnog 3. denziteta. U 5. nema "vremena", pa je i glupo prepirati se o broju godina, koja, na kraju krajeva, nije ni toliko bitna.

Jesi li ili nisi, kontemplacijom naučio lekcije, za "virtualnih" 3 ili 50 godina, nije ni bitno. Bitno je da naučiš.

Inkarnaciju možeš i vjerojatno odabrati "unatrag", dakle, recimo... živiš svoj 35. život na Zemlji 1915-1945.g, svoj 36. život 1213-1256., svoj 37. život 800-870. g., pa možda 38. život se "vratiš" 1970-2009.g.

Dakle, nije bitan redoslijed u linearnom vremenu, već je možda bitniji broj inkarnacija i lekcije koje se nauče.

A opet... već nam to govori kvantna fizika... većina atomskih čestica je povezana i "rascjepkana" na preko 3000 "lokacija", međusobno djeluju i "osjaćaju jedne druge", pa tko kaže da nismo ISTOVREMENO inkarnirani u više "tijela"?!? Kao fragmenti jedne veće svijesti? Naravno, svaki fragment ima svoj DIO lekcija...

Hmmm... :?

:mrgreen: :wink:

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon maj 14, 2007 1:54 am 
Član foruma

formica evo imam i ja jedno pitanje...npr...kad umres ovdje...mozes li "tamo" birat zelis li se ponovno inkanirati...jer ja osobno mislim i osjecam..da vise nakon ovog zivota nemam zelju nazad...i zelim ostati tamo... :D

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon maj 14, 2007 12:23 pm 
Član foruma

_Dario_ je napisao/la:
formica evo imam i ja jedno pitanje...npr...kad umres ovdje...mozes li "tamo" birat zelis li se ponovno inkanirati...jer ja osobno mislim i osjecam..da vise nakon ovog zivota nemam zelju nazad...i zelim ostati tamo... :D

Pročitaj Tibetansku knjigu življenja i umiranja

Ima vrlo zanimljiv opis Bardo stanja ili stanja između smrti i novog rođenja

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon maj 14, 2007 11:17 pm 
Član foruma

_Dario_ je napisao/la:

Ne slabo što možeš birati. Zapravo samo biraš tijelo u kome ćeš živjeti a pošto moraš odživjeti život sam ideš da te niko ne ćera. ti momci su vrlo ozbiljni i kad ti nešto objasne i samom ti je jasno da ih moraš slušati

F.RA Jack je ljepše objasnio od mene. Ja sam samo nalazio drage pokojnike 3 do 5,6,7 godina poslije smrti u novim životima.

Spyro to "tamo" je zapravo ovdje pored nas. Za mene je tamo i ovaj naš svijet u tom stanju svijesti kao i jedan ogroman crni prostor koji je malo "pomjeren" u odnosu na ovaj svijet. Ako si vezan za naš svijet vidš ga i kuće i ljude i možeš ići na planete i obilazit svemir a ako se malo pomjeriš sve to nestaje i ulaziš u crni prostor iz kojeg opet možeš izaći bilo đe u ovaj svijet. U tom crnom prostoru ja osjećam uticaj ovoga svijeta pa kad osjetim nešto kad izađem nađem se tamo odakle dolazi uticaj naravno u izmjenjenom našem svijetu. Ima tamo i neki sivi prostor u kojem se ništa ne mijenja ali me bilo strah da tamo ulazim i ako me pratilac nagovarao da se ne trebam ničega bojati. Taj sivi prostor sam koristio za nošenje kamenja sa drugih svjetova koje inače ne možeš nositi sa sobom. Ispod kamena otvoriš sivi prostor kamen upane unutra pa prostor zatvoriš i kad se vratiš ovamo opet otvoriš taj prostor i kamen ispane i tu je. Praktična stvar. Poslije sam morao vraćati kamenje jer se kvari nešto neka mreža. Taman sam bio donio neki kamen kad se pojavi jedan kojeg ranije nijesam viđao. pitao me što činim , rekao sam mu da skupljam kamenje. Svaki kamen je bio poseban i rijetko se mogu naći. On me ozbilno saslušao rekao je da je to lijepo ali da kamenje moram vratiti nazad a ako me zanima nešto o njima uvijek ih mogu naći tamo đe se moraju nalaziti. To je kao nekakva mreža. Morao sam ga poslušati jer je bio u pravu pa sam se više namučio vraćajući ga nego skupljajući ga.

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto maj 15, 2007 12:39 pm 
Član foruma

3 do 5 godina možda ali to je samo na astralnoj razini !

A što je sa nižim mentalnim svjetom , pa onda sa višim pa tek onda kauzualni .

Zamršeno je to a naravno tamo nema vremena (linearnog)

Formica tvoja su iskustva interesantna i nadam se da su tvoja a ne nečija druga , ,ako me kužiš
:?:

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto maj 15, 2007 2:03 pm 
Član foruma

Citat:
Spyro to "tamo" je zapravo ovdje pored nas.

Za 4D mi je lako shvatiti stvari , ali mi je čudno da za prolaze u više denzitete postoje ulazi i to na toćno određenim lokacijama.

Npr :

FORMICA je napisao/la:
Spiro pa ovo je sve bilo zapravo uvod za odgovor na temu.
Kao 12-godišnje dijete sam bio na nekoj prostoj poeraciji. Kad sam dobio narkozu, po već uobičajenom sistemu sam iskliznuo. Tijelo mi je obamrlo ali je svijest ostala potpuno bistra. Sačuvao sam svijest da vidim kako narkoza djeluje. Ovo isklizavanje je bilo drukčije od onih drugih. Okolina je bila drugačija. Pozadina je bila crna ali se kroz prostor pružala neka čudna mreža puna pravilnosti. Bila je svijetlo zelene boje i u slojevima su se nalazile mnogobrojne nepravilne zaobljene tvorevine. Polako sam propadao i sve moi je bilo drugačije nego obično. (Poslije sam na fakultetu kod drugova koji su studirali građevinu vidio slični uzorak. Radilo se o prostornom crtežu armature u zgradama i o betonu.). Propadao sam niže i nailazio na razne uzorke u vodoravnim slojevima (predpostavljam da se radilo o slojevima stijena.
Na neodređenoj dubini sam se našao na crnom mjestu koje je ličilo na tunel. Sa svih strana su se nalazile ljudske figure koje su izgledale kao da su od katrana. Grajali su i zapomagali meni su bili gadni i nijesam htio ba me ijedan dotakne. U daljini iza nekakve kao okuke sam vidio svjetlost. Kad sam prišao vidio sam jednu đevojku koja se bila objesila prije jedno mjesec dana. Ona je svjetlila žućkastom svjetlošću koja je obasjavala taj prostor. Plakala je i zapomagala đe se ona to nalazi ,šta treba da radi... Kad me viđela obradovala se, i ja sam se obradovao jer sam prema njoj gajio simpatiju iako je bila mnogo starija od mene. Sve jedno, imala je prelijepe plave oči i talasastu žutu kosu i baš je bila lijepa. U panici me pitala đe smo to i htjela je otići odatle. Začudio sam se kako se ne śeća, jer sam se ja śećao da sam tuda prolazio mnogo puta i iako se nijesam mogao śetiti svih detalja znao sam da će se ubrzo nešto desiti i da se trebamo prepustiti. Ali kad smo već bili tu dok čekamo pitao sam je hoće li da se otvorimo. U početku se nećkala a poslije je pristala.
Čovjek je zapravo kao špica od kajsije ili kao badem. I ima jedan šav s prednje strane kao na špici. Kad se ta dva šava spoje otvore se špice i tad se pomješaju sadržaji špice. Unutra se nalaze nekakve raznobojne kugle koje se izmhešaju međusobom i sudaraju se. Tad upoznaš potpuno drugu osobu i sve njene prošle živote i sve što će biti. Osjećaj je intezivno prijatan, zapravo nešto slično se ne može ni doživjeti na drugi način.
Taman smo se razdvojili kad je počela da nailazi voda. Rekao sam joj da se opisti i da će nas voda odnijeti đe treba. Nju je bilo strah ali se na kraju, kad se prepustila toku, počela prisjećati đe treba ići. Ulećeli smo u nekakvu cijev i svako u svoju. Voda je nastala i ja sam bošao u svjetlo. Toga se najjasnije ne sjećam. Čini mi se da su me pitali što ću ja tu, a ja sam njih pitao što ih briga. Oni su bili ljuti na mene a mene nije bila briga nego sam ih čak i zafrkavao. Pa su rekli idi tamo pa nek se oni oko tebe muče. Đe je to tamo nijesam imao pojma. Obmah poslije sam se našao u nekoj pećini u kojoj su bili crvenkasti odsjaji. Mjesto mi se učinilo strašno poiznato, mora da sam tamo bio česti gost. Tu su ispod nekakvih staklenih kupola bili ljudi koji su kukali što im je šćelo da čine to i to, da se strašno kaju , da im je krivo, i slično.Čudio sam se što ne izlaze odatle kad im se tamo ne sviđa pa sam razbio tu kupolu i rekao im da mogu ići. Kad oni skočiše na mene, što činiš budalo jedna ko će sad to da popravlja, jer će toliko duže morati tu ostati. Pa ko vas drži budale idite. E tu su htjeli da me biju i jedan me čovjek spasi. Rekao mi je da to tako ne ide i da moraju tu biti neko vrijeme pa tek onda mogu ići dalje. Otišao sam i izašao iz pećine. Prizor je bio fantastičan svijetloplavo nebo i bijeli oblaci i zasljepljujuće sunce. Kako izađoh navukoše se crni oblaci ispred se nalazilo polje pokriveno pepelom poneđe je bilo osušeno drvo i puno ljudi koji su hodali u svim pravcima tražeći nešto. Ja sam znao šta traže i čudio sam se što ne lete nego bauljaju po pepelu do koljena. Govorio sam im đe trebaju ići, nijesu mi vjerovali. Poslije te poljane sam došao do zida svjetlosti. I ispred njega su stajale gomile ljudi zapomažući da ih puste.Tamo niko ne može ući ako nije pozvan. Otvore se vrata i ti uđeš. Drugi ne mogu koliko se god trudili. Kad sam ušao bila je samo plavičasta svjetlost slična neonskoj rasvjeti. Odjednom se predamnom pojavi jedan čovjek koji mi reče da se ne bojim da mi je on đed i da će sve biti uredu. Daću se morati vratiti jer je došlo do neke greške. Rekoh da se ne bojim mada me zaista bilo strah, a radoznalost je ponekad vrlo jako osjećanje. Pitao sam ga đe sam on mi je nešto pričao što nijesam razumio koliko se god trudio, ili možda jesam ali sad ne razumijem. Čuo sam neku čudnu muziku i pitao sam što je to on mi pokaza jednu čudnu strukturu. Ona je ličila na gusjenicu od dva niza trouglova koji su se kretali u ritmu muzike a istovremeno su se boje kretale i mijenjale same u sebe, ne znam kako bih to drugačije opisao. Vidio sam mnogo više boja nego što ih sad vidim. Zapanjeno sam gledao i pitao što je to a on mi reče da sam to ja i da sam sad upravo na tom i tom mjestu, i da se sad moram vratiti. Dok sam se okretao kao slučajno dotakoh onaj trougao i bio sam vrlo grubo zafrljačen nazad u tijelo. Čuo sam doktore đe me zovu i jedan reče evo se vraća.
To je otprilike to, đe se nalazimo između života, makar ono što sam ja vidio. Da napomenem da je ono zaista bio moj đed prpoznao sam ga kasnije po nekim fotografijama koje ranije nijesam viđao. Takođe taj đed (očev otac) je bio mason u Americi. Baba (očeva majka) je predratni komunista. Svi stričevi i otac komunisti i skojevci prvoborci i učesnici NOB i naravno dugogodišnji izletnici na Golom Otoku. Baba jes za uskrs farbala jaja i to je sve što sam imao veze sa vjerom i crkvom. Poslije toga sam se zainteresovao za crkvu pročitao bibliju i sve što sam mogao naći. Sami doživljaj je bio bez ikakvog hrišćanskog predznanja.
E i još ona pećina je izgleda prolaz za viši denzite, jer sam tuda poslije prolazio kad god sam išao kod nekih koji su znali kako mogu doći do tvorca da se žalim (ooo Gospode, lude glave) i na kraju je upalilo. Puno godina poslije kad sma šetao po nekom gradu srednem jednog probuđenog. On se začudi kad sam mu se obratio. Popričali smo malo i ja sam mu sve rekao đe sam bio i što sam činio. Isto i on meni. I onda se sjeto odakle me zna. Ti si bio onaj što si jurcao kroz pećinu i što si nam srušio staklo. E tad sam i ja prepoznao njega da je bio među onim ljudima tamo. Bilo nam je milo što smo se ponovo sreli. Rekao mi je da su bili svaki put u panici kad god sam prolijetao iznad njih da im ne bih ponovo razbio kupoli. Bili su naročito srećni kad sam prestao prolaziti. Slatko smo se ismijali svemu. Imali su čak jednog osmatrača koji je vikao čuvajte se eno opet onog avetinjaka, a oni su premirali od staha da plamen iza mene ne ošteti staklo. Nijesam znao da je iza mene ostajao plameni trag, samo me interesovalo što prije da prođem. To je u glavnom sve čega se trenutno sjećam, nema potrebe za nepotrebnim detaljima.
Umalo da zaboravim one crne ljudske figure su valjda ležišta nafte u formiranju.

Citat:
Ovo isklizavanje je bilo drukčije od onih drugih.

Zašto ?

Je li ovdje bilo prisutno iskustvo klinićke smrti ?

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto maj 15, 2007 3:08 pm 
Član foruma

F.RA da kompletno moja iz ovoga života. Tek sam na ovom forumu našao sagovornike koji razumiju o čemu pričama. :)

Spyro meni je to tako pokazao pratilac i ja sam te puteve koristio. Za druge ne znam.
Da jeste. Tad je sve izgledalo drugačije. U običnim slučajevima svijet mi izgleda plavičast a tad je izgledao zelenkast a vidio sam samo granice faza i gustina ne i predmete i oblike kao da su bili providni. To me začudilo. Kasnije sam prepoznao mjesto na koje sam došao i znao sam da sam tuda prolazio puno puta. :)

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 282 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 15  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.