Sada je: pon maj 05, 2025 8:37 am.

Prijava

Korisničko ime:   Šifra:   Automatsko prijavljivanje  

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 1957 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26 ... 98  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov:
PostPostano: pet apr 27, 2007 12:03 pm 
Početnik

Tvoj problem se moze rijesiti bez problema. Puno ljudi ga je sa vodom rijesilo. Moras i piti i spricati. Spricaj najmanje 4 puta dnevno na suhu i cistu kozu i cekaj da se osusi. A piti moras sto cesce po dvije kasikice (minimalno 5 puta dnevno).

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet apr 27, 2007 1:36 pm 
Član foruma

Narucio sam od elektricara da mi napravi adapter na 1mA i 24V.... pri tom da ima regulatore amperaze i voltaze i pokazatelje trenutne amperaze i voltaze. Trazi mi za to oko 100 evra. To jest 7000 dinara. Da li je to skupo????

I jos jedno pitanje: tamo u onoj strahoti od teksta gde ubijaju jadne zivotinje srebrnom soli pise nesto vezano za negativno dejstvo srebrne vode na enzime. Da li je to neko primetio???? Inace vec sam pitao, ali mi niko nije odgovorio.

Silver ion is a very toxic substance when viewed from the standpoint of its action of an inhibitor of enzymes and as a metabolic inhibitor of lower forms of life. Biochemically, the silver ion (Ag+) can act as potent enzyme inhibitor (Chambers et al., 1974). It has been reported (Wagner et al., 1975) that in vitro administration of silver dramatically decreased liver glutathione peroxidase in rats fed Se-supplemented diets with or without vitamin E. It seems therefore that silver acetate exerts its antagonistic effects on Se (silver induces Se deficiency signs) through an effect on the activity of biosynthesis of glutathione peroxidase
Much of the biologic action of silver can be attributed to the reaction of silver ion with sulfhydryl groups to produce stable silver mercaptide (Petering, 1976).

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet apr 27, 2007 1:58 pm 
Član foruma

Pitanje ne znam jel odgovoreno al eto:

U Sarajevu se pojavilo koloidno srebro pod nazivom: Koloidna srebrna voda. Eh sad me zanima da li je to pravo ili neki laznjak, ako neko ima iskustva. Prema podacima na flasi ima 5mg koloidnog srebra na bocu od 1000ml.

Mi smo kupili pa pijemo, za sad smo zivi :mrgreen:

Albert Einstein

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet apr 27, 2007 9:30 pm 
Početnik

Jedina "prava" koloidna srebrna voda na ovim krajevima je ona od ekosolara u pakovanju od pola litre 5 ppm-a. U bosni je voda legalizirana i moze se kupiti u ljekarnama (iako sumnjam da ima puno ljekarna koje ju prodaju). Cijena mora biti svuda ista (90 kuna pa preracunaj sam). Postoji trgovina u Banja Luci koja prodaje samo srebrnu vodu.

Sto se tice enzima, moje saznanje je da koloidna srebrna voda pozitivno djeluje na enzime. Opcenito, dosad nisam primjetio nijednu negativnu reakciju osim prvih 7 do 10 dana nakon pocekta uzimanja vode jer dolazi do ciscenja tijela. Reakcije znaju biti izuzetno neugodne i neki se cak i uplase, ali svima koji nastave sa uzimanjem reakcije prodju u tom vremenskom roku. Jedino ne smijes uzimati srebrnu vodu ako imas transplatirani organ da ga tijelo ne odbaci i u slucaju da nemas bubrege. Sve drugo je dozvoljeno.

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet apr 27, 2007 10:11 pm 
Član foruma

robotz je napisao/la:
Jedina "prava" koloidna srebrna voda na ovim krajevima je ona od ekosolara u pakovanju od pola litre 5 ppm-a. U bosni je voda legalizirana i moze se kupiti u ljekarnama (iako sumnjam da ima puno ljekarna koje ju prodaju). Cijena mora biti svuda ista (90 kuna pa preracunaj sam). Postoji trgovina u Banja Luci koja prodaje samo srebrnu vodu.

Sto se tice enzima, moje saznanje je da koloidna srebrna voda pozitivno djeluje na enzime. Opcenito, dosad nisam primjetio nijednu negativnu reakciju osim prvih 7 do 10 dana nakon pocekta uzimanja vode jer dolazi do ciscenja tijela. Reakcije znaju biti izuzetno neugodne i neki se cak i uplase, ali svima koji nastave sa uzimanjem reakcije prodju u tom vremenskom roku. Jedino ne smijes uzimati srebrnu vodu ako imas transplatirani organ da ga tijelo ne odbaci i u slucaju da nemas bubrege. Sve drugo je dozvoljeno.

Onda je to ta. Moze se nabaviti u prirodnim apotekama i sl. A kosta 25-30KM.

Albert Einstein

Vrh

Naslov:
PostPostano: sub apr 28, 2007 11:54 am 
Početnik

Kad prikačim 2 elektrode na 2 srebrna stapica pa to nemre onda vodit struju?

Vrh

Naslov:
PostPostano: sub apr 28, 2007 7:29 pm 
Administrator

Citat:
Kad prikačim 2 elektrode na 2 srebrna stapica pa to nemre onda vodit struju?

???

Srebrni štapić - JEST elektroda. ( elektroda je vodič umočen u tekućinu )

Ne kužim pitanje. Ajd malo pojasni, radi dobivanja što preciznijih odgovora.

:mrgreen: :wink:

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned apr 29, 2007 12:41 pm 
Početnik

Je,krivo sam postavio pitanje :mrgreen: ali riješio sam to što me mučilo pa zaboravi

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned apr 29, 2007 4:23 pm 
Početnik

Našsao sam još jedan link http://www.ayurvedski-centar-somalata.h ... ja.html#ag

Tamo govore o srebrnoj vodi koja se dobiva iz srebrne čaše koja je rađena od najčišćeg srebra.Proces dobivanja srebrne vode jest da se natoči voda u tu srebrnu čašu i odstoji zatim 24 sata i to je to. Samo ta čaša košta oko 2000 kn i zaboli glava od te cifre.Sad moje je pitanje koja je razlika između te vode i vode koju vi doma radite.Da li ima isti efekt?

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon apr 30, 2007 11:14 am 
Početnik

Jack,samo da vidim jesam li dobro shvatio cijeli proces izrade napisat ću pa ti reci ako ne valja nešto.Uzet ću adapter od 20V,odrezat cu zice na kraju,spojit ću ih s elektrodama i namotat izolirkom okolo di se spajaju.Zatim umocim elektrode u destiliranu vodu,ukopcam adapter u zid i kad se stvori ona maglica oko srebrne elektrode pustim jos 10-15 min da se raziđe u vodi i proces je gotov.Tako ja mislim to napravit pa daj mi molim te reci jel to u redu ili sam nešto propustio?

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon apr 30, 2007 10:34 pm 
Administrator

Pa to je to, otprilike. Pročitaj si tu od početka koju destiliranu vodu koristiti, jer izgleda da je to najkritičnija komponenta procesa izrade.
Citat:
Sad moje je pitanje koja je razlika između te vode i vode koju vi doma radite.Da li ima isti efekt?

Možda u koncentraciji. Ali, već smo ustanovili prije ovdje u ovoj temi da je sporiji proces bolji ( daje kvalitetnije čestice ).

Sad se pitaš zašto samo u srebrnu čašu... pa ako ostaviš čašu od bilo kojeg metala u prostor, unutar nje će se stvoriti određeni napon radi toga što je danas gotovo nemoguće naći neku lokaciju na Zemlji gdje nema raznih zračenja u obliku radiovalova ili bilo koje druge vrste elektromagnetskog zračenja. Naravno, znaš princip indukcije struje u metalu koji je u magnetskom polju... čaša djeluje kao induktivna zavojnica s jednim zavojem... slično kao pištolj-lemilica koja ima par namotaja sekundara i "kratki spoj" i tako grije brzo... kao i indukcijske pećnice i slično. Zašto ništa metalnog nesmiješ staviti u mikrovalku???

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto maj 01, 2007 12:55 pm 
Početnik

Ok Jack ti si faca :mrgreen: , pogledao sam postove tu unazad pa ću uzet u konzumu -voda od Meteor d.d. Đakovo

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto maj 01, 2007 9:42 pm 
Administrator

Citat:
Ok Jack ti si faca

Ma nisam, samo da izbjegneš probleme koje su drugi imali sa nekim vrstama destilirane vode. Zašto bi ponavljao iste "greške", ili više "propuste" kao i drugi? Sad smo vidjeli što je ok, a što nije, pa si uštediš trud ( i/ili novce ) i odmah napraviš kvalitetniju koloidnu otopinu.

To je kao ono... ide kolona ljudi i prvi se popikne na nešto, i normalno je da kaže svim ostalima da paze na tom mjestu da se i oni ne popiknu ( ili eventualno padnu ). Zašto bi svatko posebno morao učiti gdje su prepreke, kad je već jedan to doživio i saznao? Onda lako to znanje i iskustvo prenese drugima, pa onda svi zajedno brže uče/napreduju/kreću se stazom...

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet maj 03, 2007 8:43 am 
Član foruma

Jack987 je napisao/la:
Zašto bi svatko posebno morao učiti gdje su prepreke, kad je već jedan to doživio i saznao? :mrgreen: :wink:

e moj Dzek... pa zato sto se JEDINO na svojim greskama DOBRO i TRAJNO uci i nikad se ne zaboravlja :mrgreen: veruj mi...

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet maj 03, 2007 2:53 pm 
Početnik

..pitanje..da li se svojstva kolodine vode mjenjaju zagrijavanjem..tj..kako je sa inhalacijama..drugo pitanje ..za Kronovu bolest preporucila sam urinoterapiju i klistiranje urinom..a dodala bi i koloidno sredstvo u klistir..pa me zanima u kontaktu sa solima i sastavom koncentriranog urina da li moze promijeniti svojstva..tj postati otrovno..

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon maj 07, 2007 2:21 pm 
Početnik

..i dalje molim vasa misljenja u vezi gornjeg pitanja..a do odgovora evo jedan zanimlji i sazetiv text na Engleskom pa ako se kome da prevesti..

Silver water as a preventive measure and remedy for many diseases.

The healing property of water contacted to colloidal silver was known in the depths of unrecorded time. In 1893 Swiss K.Negeli discovered: the silver dissolved in water kills bacteria. Further his breakthrough was affirmed by many world scientific men.

Trace amount of silver has the great biological and physiological influence with living body. Many deleteriolis microorganisms (pathogenic bacteria) quickly perish under influencing of the insignificant dozes of silver. Only the silver ions have profound eradication effect on bacteria. This element promoting the oxidative processes in an organism of the person and animals benefits their life activity.
That is why the significant attention draws the silver preparations among other sanitizers and remedies, particularly electrolytic silver water, corresponding to native water, saturated solution of ions and colloidal silver elements.

Characteristic and application of silver water.

It is established that solutions of silver are effective remedy at close quarters with the inflamed or suppurating surfaces caused by bacterial inoculation.

Positive results of silver water therapy testify the efficiency of its application treating the gastrointestinal disturbance, cholecystitis, infectious hepatitis, cholangitis, pancreatitis, duodenitis, any enteric infection without killing microflora thus, causing dysbacteriosis, inflammatory process in mouth, nose, eyes, anabrosis, ordinary wounds and associated with tuberculous process.
Peptic ulcer disease is treated quite successfully as the the bacteria supporting helcoid process are killed.

Silver ions became common use at treatment of a chronic vasomotor-allergic rhinitis and a sinusitis. Silver is also successfully applied in dermatology and venereology. It is used as a dermatic medication of virus, yeast, tropical, staphylococcal dermatoses.
Therapeutics of thermal burns with silver moistened dressings ranks second to none in efficiency according to foreign scientists. The grave feature of this method is in its absolute painlessness that is extremely important at treatment of patients with severe burns.
Application of silver water with the aim of curing of acute and chronic pneumonia, bronchitis (therapy through inhalations), results in recovery even in neglected cases and in short terms whereas combinations of several antibiotics are unable to meet their challenge.
The ablutions and applications of an oral cavity for treatment of ulcerative gingivostomatitis, indolent ulcer, acute pseudomembranous candidiasis, fungoid stomatitis, phologistic-dystrophic paradontosis allow to estimate high efficiency of the preparation.
The flu is treated with the help of inhalations and lavages of a nose cavity, thus the term of treatment is reduced to 2 days and severe reactions of an organism are not observed.

Silver water was applied in treatment of catarrhal tonsillitis, thoracic lymph fistula and eating ulcer. Results of treatment, as a rule, were positive: indolent ulcers and the fistulas, despite of regular treatment by cod liver oil, quartz, Vishnevsky ointment and other preparations, after application of the silver water during two - five months they were completely healed.

Appliance of the silver water:

1) in surgical practice (bones, muscles, joints, lymph glands and other organs derangements, due to pneumococcic an infection, Koch's bacillus, etc.)
2) in opthalmology (treatment of conjunctivitis (St. Claire's disease), blepharitis, keratitis, inflammation of a lachrymal sac and other inflammatory processes)
3) ENT sphere (ear, nose, throat) (disturbance of ear canal, abnormalities of middle ear, mastoid disease, pharyngitis, laryngitis, genyantritis (sinus trouble), tonsillitis and rhinitis and also at various forms of sore throat and influenzal epidemics)
4) In practice of internal diseases (healinf of peptic ulcer, chronic hyperacid gastritis with epigastric burnings (hearburns) and treatment of secretory neurosis with the flux of digestive juice, enteritis and colitis, endocrinology abnormalities and metabolic disorder - diabetes, diathesis)
5) virulent (infectious) diseases (dysentery, pythogenic fever ( typhoid), paratyphoid, scarlatina, diphtheria, etc.)
6) in obstetric-gynecologic practice (various mucositis in gynecological sphere and mamilla fissures)
7) skin diseases ( furunculosis and pinta)
8) in stomatology (aphthous stomatitis, gingivitis and other diseases of an oral cavity)

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon maj 07, 2007 11:36 pm 
Član foruma

Marko je napisao/la:
Našsao sam još jedan link http://www.ayurvedski-centar-somalata.h ... ja.html#ag

Tamo govore o srebrnoj vodi koja se dobiva iz srebrne čaše koja je rađena od najčišćeg srebra.Proces dobivanja srebrne vode jest da se natoči voda u tu srebrnu čašu i odstoji zatim 24 sata i to je to. Samo ta čaša košta oko 2000 kn i zaboli glava od te cifre.Sad moje je pitanje koja je razlika između te vode i vode koju vi doma radite.Da li ima isti efekt?

Ja trazim srebrne case vec duze vreme. Da li mi mozes reci koliko je eura jedna kuna?

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto maj 08, 2007 10:50 pm 
Administrator

1 Euro je oko 7,3 kn.

Vrh

Naslov: POMAGAJTE
PostPostano: uto maj 08, 2007 11:55 pm 
Član foruma

:cry: :cry: Ljudi pomagajte!!!!!!!!!!

kupio sam destilovanu vodu u apoteci, imam dve srebrne plocice 1mm debljina 7mm sirina i 70mm duzina. Adapter mi radi na 24V i 1 mA- tako je napravljen i nema nikakva podesavanja i ostalo. Stavio sam u veliku ciniju litar te destilovane vode- doslo je jako plitko, rasirio sam srebrne stapice oko 15cm i pustio struju. Nakon 5 sati se nista nije promenilo.......... probao sam ima ukus kao voda... nista se nije dogodilo...... onda sam to presuo u teglu i stavio opet srebro... sada je razmaknuto 5 cm i uronjeno oko 5 cm......... i evo vec sat i po vremena se nista ne desava.... nikakva maglica..... voda je kristalno bistra...!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Jedino sto nisam uradio je to da nisam grejao vodu...... sobne temperature je.....

Sutra cu da uredjajem proverim da li ovaj adapter salje struju..... ali ima lampicu koja radi...

POLUDEO SAM!!!!!!!!!!!!! HVALA UNAPRED!!!!!!!!!!!! :( :( :( :( :( :( :(

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri maj 09, 2007 1:22 am 
Član foruma

Vidim da svatko ima svoje neke metode. Ovakvo onakvo srebro onakva ovakva voda.
...pa mi se pametuje malo...
Pa sad... što se vode tice...
Najcisca moguca voda je ona koju bi dobio spajanjem vodika i kisika.
1. napravis uređaj za elektrolizu vode.
2. napravs svojevrsni plamenik u kojem ces sagorjecat ta 2 plina
3. po mogucnosti da plamenik bude od keramike.
4. dalje hermeticki spojen prema kondenzatoru (hladilu)
5. prema tikvici u koju ces skuplajt apsolutno cistu vodu.
6. voda nece biti apsolutno cista. Posto je takva voda vrlo dobro otapalo, otopit ce manje vise sve sto se da otopit na putu do tikvice. Pa prva voda nije dobara. Nakon nekog vremena ce postat cisca. (i guess)
7. To nije nimalo jeftin nacin proizvodnje vode jer se koristi mnogo struje.
8. Sto je voda cisca tj. sto ima manje otopljenih elektrolita to slabije provodi struju.
"Ultra-pure deionized water can have a theoretical maximum resistivity up to 18.31 MΩ·cm, compared to around 15 kΩ·cm for common tap water."
9. Zanci da bi se u takvoj vodi postigla struja od par mA (mili-ampera) treba znatno veći napon... U = I * R
10. Recimo ideja kako odredit koliko ppm.a Ag ima u vodi...
ako recimo znmao za Au (zlato) kolko ppm.a ima u vodi, prema boji. Pa mjerimo vrijeme koje je bilo porebno da dode do te solucije. To analogno iskoristimo na srebro.
Ili naci negdje shemu za kakav PPM meter!

misao1: Voda sa vise srebra bi trebala porovdit struju bolje. Znaci sa recimo mikro-ampermetrom ili mili-apermetrom mjerit struju.
misao2: Izmerit na vrlo preciznoj vazi masu ektroda prije i nakon reakcije
Pa vidjet koliko su mase izgubile. Preko toga izarcunat masu / volumen srebra u na kolicinu vode.
misao3: ima jos metoda... trance pegla... la la la

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 1957 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26 ... 98  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.