Jack987 je napisao/la:
Mislim da direktni sukob sa Reptilima bi bio naš kraj jer mi imamo tehnologiju 3. denziteta, a oni se bez problema mogu služiti svim nama nepoznatim tehnologijama 4. denziteta. Mogu nas oguliti ko predatori doslovce bez da uopće znamo što nam se dogodilo. To bi recimo bio rat kao da se sada npr. krave ili ovce pobune protiv ljudi i idu ljude natjeravati svojim oružjem - rogovima... A ljudi imaju ovu silnu mašineriju za ubijanje... bilo bi fakat smješno. Dakle 2. denzitet protiv 3. našeg - banana. Isto tako mi protiv 4.
Ima izgleda samo jedan način: podizanje svoje svijesti ( znanje i lekcije ) i možda kad dođemo u 4. denzitet uskoro, mogli bi im se nekako oduprijeti jer će bar vrijediti isti zakoni. Ovako sada nemamo nikakve šanse.
1. Mi ne znamo kakva je njigova tehnologija, mi insinuiramo i zamisljamo na osnovu polu, ili jako malih informacija.
Svi mi imamo ukorenjen strah i on se takodje moze naslutiti iz ovog posta.
2. U cemu je poenta prelaska u 4. denzitet, ako ce nas "oni" porobiti u ovom nasem 3.
3. Zasto pricamo o oruzju, ili zasto pominjemo tehnologiju i... svest, ako smo jos optereceni duboko ukorenjenim terminima:
- greha
- karme
- pa, ako cemo - religije
- vere.
4. Zasto se naucna dostignuca pripisuju inteligencijama iz svemira.
Ako su "njihova", odakle nam pravo da polazemo prava na ista. Sta hocemo? Borbu za "tudju njivu" ?
5. Zasto vec jednom ne odlucimo ?
...
Ja ih ne volim, ali ako su ulagali, logicno je da se bore za svoja prava/interese.
To sto se jos gomila njih ne slaze sa idejama, ili ne prihvata mogucnost da inteligencija ima interes da ulaze na ovoj planetni, ne znaci da nismo u stanju da pruzimo otpor.
Ja nigde ne vidim otpor.
Vidim polemiku i proseravanje, da izvine ceo forum.
...