navigator je napisao/la:
Komentarisanje prevodjene knjige nikako nije off-topic, makar i bilo potrebno par postova da se neka stvar razjasni, to bi bar trebalo da bude jasno, ako nista drugo.
Slazem se, onda se drzi komentarisanja prevodjenja knjige i sve ce biti ok, nije toliko tesko zar ne?
Milarepa je napisao/la:
Nesto ne razumijem (fingolfin) zasto si se tu prepoznao!Ja naglasavam nase univerzalne karakteristike, dakle sto god kazem se odnosi i na mene i obratno.
Jasno mi je da bi ovo moglo ici u neke krajnosti koje bi se kako kaze Kastaneda mogle upotrijebiti protiv mene.
"Sve sto kazemo jednog dana obit ce nam se o glavu"
Moram priznati da mi nije drago to sto me shvacas doslovno i osobno!
Moracu te ponovo citirati kako bismo razrijesili neke dileme:
Milarepa je napisao/la:
Ja neznam sta je ratnik niti me to zanima (valjda je to Konan barbarin) ali ponesto znam o onostranom i nije mi svejedno da nakon godina apstinencije (sutnje) neki autsaider odmah udara s neba u rebra.Kastanedu sam trazio i citao godinama i ako ima neko da mi nesto pojasni nek izvoli.
Ako nisi ovdje mislio direktno na mene onda sam ja to krivo protumacio, ali nije to toliko ni bitno vec ono sto sam ti vec i napisao, a to je da si ovim rijecima opovrgao sve Kastanedine knjige koje si dosada procitao. Ako neko ne smatra da se iza ovih rijeci krije sirova samovaznost neka slobodno kaze, pa mozemo i o tome diskutovati, zasto ne. Trebali bi diskutovati na ovom topicu o svim mogucim aspektima Kastanedinog tj. Don Huanovog ucenja, a narocito u onom dijelu koji se odnosi na primjenjivost istog u praksi od strane onih koji to ucenje i proucavaju.
Ono sto cijelo vrijeme zelim reci je to da je prava steta da od tolikog "materijala", odnosno znanja koje nam je Kastaneda ostavio u svojim dijelima, mi se na ovom topicu bavimo banalnim i nepotrebnim stvarima medjusobnog podbadanja i ismijavanja, sve u slavu letaca i njihovog uma koji nas pokrece u krivom smjeru, valjda bi mogli bar toliko da prepoznamo i onda ce imati velikog smisla ovo sto je charmer_forever rekao:
charmer_forever je napisao/la:
Ratnici i ratnice nasmejte se sebi.Nasmejte se iznutra i drugima ali ne u znak sopstvene vaznosti.Nasmejte se letacima i njihovoj gluposti,to pomaze!Nista nije tako bitno kao sloboda!