Sada je: sub maj 10, 2025 2:26 pm.

Prijava

Korisničko ime:   Šifra:   Automatsko prijavljivanje  

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 403 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 21  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov:
PostPostano: ned apr 01, 2007 6:12 pm 
Član foruma

Ko zna, zasad daje zanimljive rezultate, naime pena u ćeliji raste i u odnosu na laboratorijsko merenje drugačije se ponaša.
Zasad posmatram prmene struje koje su očigledne. Nešto se dešava, možda je potrebno vreme da se motor "napuni", jer kažu da motori od aluminijuma u Roveru se upale za par sati, a čelični kakav imam u mom Jugu možda i za dve nedelje.
Pa ništa me ne košta da je držim u autu u posmatram šta se dešava. Jedino ću izvući ampermetar u kabinu da iz kabine mogu gledati promene struje u radu dok se nešto ne desi.
Kako nemam iskustva oko priključivanja na motor, možda i tu pravim grešku.

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon apr 02, 2007 9:38 pm 
Član foruma

meni je auto juce proradio ali sam zaboravio da napisem pa evo pisem sada :)

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto apr 03, 2007 1:18 pm 
Administrator

ras je napisao/la:

=D> =D> =D>

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto apr 03, 2007 3:09 pm 
Početnik

mdubaic je napisao/la:
Ko zna, zasad daje zanimljive rezultate, naime pena u ćeliji raste i u odnosu na laboratorijsko merenje drugačije se ponaša.
Zasad posmatram prmene struje koje su očigledne. Nešto se dešava, možda je potrebno vreme da se motor "napuni", jer kažu da motori od aluminijuma u Roveru se upale za par sati, a čelični kakav imam u mom Jugu možda i za dve nedelje.
Pa ništa me ne košta da je držim u autu u posmatram šta se dešava. Jedino ću izvući ampermetar u kabinu da iz kabine mogu gledati promene struje u radu dok se nešto ne desi.

JAVLJAM SE PRVI PUT ALI PRATIM FORUM ODUVEK
MOJA CELIJA IMA TAJ PROBLEM JER SE UVEK FORMIRA ZUTI
TALOG U PROBNOJ CELIJI I VODA POZUTI POSLE 2-3 DANA.
AKO NEKO ZNA NESTO VISE O OVOM PROBLEMU NEK NAPISE
INACE VODA JE Ph7.2 NEKARBONATNE TVDOCE 140MG PO LITRU
IZVORSKA JE I DIREKTNO IZ ZEMLJE.
LEP POZDRAV

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto apr 03, 2007 3:33 pm 
Član foruma

apsolutni je napisao/la:

kako bese ono iz Alo, Alo: i said only once :twisted:

kisnica!

prema do sad dostupnim informacijama mnogo brze se postizu rezultati nego sa bilo kojom izvorskom vodom.
eventualno pola/pola ili kako god ali prisustvo kisnice pomaze i ubrzava dolazak u faze. zasto? ne znam ;)

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto apr 03, 2007 3:43 pm 
Član foruma

apsolutni je napisao/la:
mdubaic je napisao/la:

JAVLJAM SE PRVI PUT ALI PRATIM FORUM ODUVEK
MOJA CELIJA IMA TAJ PROBLEM JER SE UVEK FORMIRA ZUTI
TALOG U PROBNOJ CELIJI I VODA POZUTI POSLE 2-3 DANA.
AKO NEKO ZNA NESTO VISE O OVOM PROBLEMU NEK NAPISE
LEP POZDRAV

U početnoj fazi (Stage 1 i 2) problem je elektrolitički mulj koji se stvara i poželjno ga je filtrirati, a kad postigne Stage 3 onda prestaje voda je crvenkasta kao krv ali radi.
Danas recimo sam posle 4 sata "punjenja" isključio ćeliju ali je ona nastavila da radi kao da je priključena na ispravljač skoro pola sata, onda sam je ponovo uključio pa isključio i onda je prestala sama da radi.

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto apr 03, 2007 9:18 pm 
Administrator

Sve čestitke, bravo! =D>

apsolutni, dobrodošao!

Pliz, daj samo nemoj sve pisati velikim slovima ( Caps - off ) jer to na internetu znači da vičeš... hehe. Netko bi te mogao krivo shvatiti.

Eto, svaka čast svima za razmjenjivanje informacija... =D>

:mrgreen: :wink:

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri apr 04, 2007 5:59 am 
Početnik

Zuti mulj se zaista pojavljuje da li bila u pitanju izvorska voda ili kisnica.

Pre nego sam poceo da radim sa celijom izmerio sam kisnicu i imao sam vrednost od 4 ppm-a dok sam posle ulaska u II fazu imao 800 ppm-a. I primetan zuti mulj.

Samom elektrolizom sigurno dopiramo vodu nekom kolicinom prohroma u koloidima ili manjim ili vecim cesticama kao kada pravimo koloidnu srebrnu vodu. Sto je moguce da se posle odredjenog vremena pretvara u taj fini zuti mulj.

Taj mulj se moze filtrirati i procistiti iz vode. Najbolji rezultat daju tri cetri filtera za kafu jedan u drugom.

Takodje bih zamolio sve koji imaju celiju da probaju jedan mali eksperiment. Uzeti iz celije koja jos nema rezultate ali je voda promenila strukturu i boju i odsuti recimo petinu vode i dodati petinu nove sveze kisnice. Naravno potrebno je da je ta voda pripremana jedan duzi period sto pokazuje sama zutina ili crvenilo.

Meni se recimo kada to uradim momentalno javlja faza II sa finom belom penom.

Takodje sam trenutno usao u fazu II samo sa kisnicom bez koncentrovane kiseline ali trenutno stoji na toj fazi.

poz

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri apr 04, 2007 3:02 pm 
Početnik

ras je napisao/la:
apsolutni je napisao/la:

kako bese ono iz Alo, Alo: i said only once :twisted:

kisnica!

prema do sad dostupnim informacijama mnogo brze se postizu rezultati nego sa bilo kojom izvorskom vodom.
eventualno pola/pola ili kako god ali prisustvo kisnice pomaze i ubrzava dolazak u faze. zasto? ne znam ;)

hvala ras, uvek mi je bila nekako prljava kad sam je skupljao no probacu negde u planini mozda bude cistija

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon apr 16, 2007 12:59 pm 
Član foruma

A jel vi pratite šta se dešava na polju JOE CELL-a. Nisam do sad čuo da je i jedna evropljanim pokrenuo auto na orgon. Samo Australija radi.
Mnogo ste se ućutali, nema piasanja o rezultatima rada, kao da svi bulje u vodu da vide šta se to dešava. Meni ne ide od ruke, probao sam sve što je u mojoj moći ali ne radi, čak sam morao da servisiram ćeliju, a tek onda neće da radi.
Ali ja sam i dalje uporan, ima da je naturpijam da radi.

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon apr 16, 2007 2:30 pm 
Početnik

mdubaic je napisao/la:
A jel vi pratite šta se dešava na polju JOE CELL-a. Nisam do sad čuo da je i jedna evropljanim pokrenuo auto na orgon. Samo Australija radi.
Mnogo ste se ućutali, nema piasanja o rezultatima rada, kao da svi bulje u vodu da vide šta se to dešava. Meni ne ide od ruke, probao sam sve što je u mojoj moći ali ne radi, čak sam morao da servisiram ćeliju, a tek onda neće da radi.

ceka se kisa,nije je bilo nigde vec desetak dana :cry:

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon apr 16, 2007 11:32 pm 
Član foruma

Stage 4!!! Ne jedan,dva,dva i po, tri,tri i četvrt... Četiri, sine.
Ćelija mora raditi sama, bez struje. Kakve 4 ampere pet sati, raditi mora sama bez struje, prije nema smisla ugradnja bilo kamo. Količina pjene nije nikakvo mjerilo, jako puno krasne pjene proizvodi i moja veš-mašina i to običnom vodom, ima i rostfraj bubanj i stvara genijalne vortekse. Ajmo i nju ugurati u auto, hehe.
Napravio sam tri različite ćeliije, isprobavam jednosmjerno, impulsno, zvuk, ultrazvuk i već davno sam se pomirio sa time, da je sve samo australijski hoax. Nastavljam, jer mi je zanimljivo i zato, jer volim da se igram time.
Situacija sa ćelijom je takva:
1. Možeš kratko spojiti sve cilindre, priključiti je obrnuto, posle ispravnog priključivanja ćelija opet pravi pjenu u istim količinama kao prije. Jedino što zaustavi produkciju pjene je masnoća. Ona s prstiju takodje.
2. Ako želiš mnogo pjene, samo prelij vodu s visine pola metra u drugu posudu i natrag, da je prozračiš. na 24V sa izvorskom vodom pjene do krova...
3. Može i mobitel pored ćelije, nema razlike, ama baš nikakve.
4. Priključim ćeliju na 100V istosmjerne, vuče 2A, ostavim par sati da se ćelija ugrije i voda dimi. onda vodu izlijem u limenu posudu, ćeliju ohladim pod slavinom, vratim ohladjenu vodu i stvar opet radi pjenu ko luda.
5. Pjena je bjela, treba ćeliju jako tjerati da dobijem braon mjehuriče.
Iz svega toga zaključujem da je ćelija blabla. Kad vodu elektroliziraš i prefiltriraš toliko puta ona se isčisti i počne pjeniti i to radi narednih petsto godina, dok je ne namastiš.
Ako se ipak u medjuvremenu desi neko čudo, ja ču to rado podjeliti sa vama. Kad netko dosegne stage4 preporučujem se za recept, odmah probamo, hehe...

PS Razmišljam o ljetovanju u Australiji, pa da isprobam ćeliju tamo, samo neznam kako je prešvercovati u avion...

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto apr 17, 2007 3:36 pm 
Član foruma

mdubaic je napisao/la:

Jesi li pročitao što je ras napisao na početku ove strane? ;)

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri apr 18, 2007 8:01 pm 
Član foruma

galaksija je napisao/la:
ras je napisao/la:

=D> =D> =D>

Alo bre, pa šali se čovek, njegova ćelija je kod mene na testiranju.

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet apr 20, 2007 4:05 am 
Administrator

mdubaic je napisao/la:
galaksija je napisao/la:
ras je napisao/la:

=D> =D> =D>

Alo bre, pa šali se čovek, njegova ćelija je kod mene na testiranju.

He, he, čuo sam već. Bilo je previše blizu 1. aprila!?

Pozdrav

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet apr 20, 2007 8:08 am 
Član foruma

Ali ima nešto interesantno, na RASovoj ćeliji se desilo nešto neverovatno, naime nakon isključenja ona je nastavila da radi sama dalje. Mislio sam da se pregrejala, ali ona je ipak i dalje readila kao da je uključena na struju.

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet apr 20, 2007 9:40 am 
Član foruma

mdubaic je napisao/la:
Ali ima nešto interesantno, na RASovoj ćeliji se desilo nešto neverovatno, naime nakon isključenja ona je nastavila da radi sama dalje. Mislio sam da se pregrejala, ali ona je ipak i dalje readila kao da je uključena na struju.

da, neobicno... gledao sam snimak moje druge celije.
celija je skinuta sa napajanja.
vidi se jaka elektroliza izmedju prvog i drugog cilindra bez pene
to traje vise od 24 sata ... ko zna sta joj se desilo :lol:

mozda se pokvarila??? :lol:

zaboravih i da izmerim napon na celiji tj. da li sama celija u tim trenutcima pravi neki napon...

a imam i pitanja:

1. ne znam kako da definisem ovo stanje
2. ne znam kako da ga ponovim :roll:
3. voda u celiji je boje krvi, zasto???
4. kakva je boja vode u celijama kada navodno prorade
5. kakva je boja vode u celijama koje rade duze vreme

mislim da cu da odustanem... :mrgreen:

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet apr 20, 2007 10:25 am 
Član foruma

Citat:
1. ne znam kako da definisem ovo stanje
2. ne znam kako da ga ponovim
3. voda u celiji je boje krvi, zasto???
4. kakva je boja vode u celijama kada navodno prorade
5. kakva je boja vode u celijama koje rade duze vreme

Moja iskustva: Ćelija drži napon oko 2V čak i kad dva dana nije priključena na napon. Jedino srednji cilindar je stalno uzemljen. Voda u svim mojim ćelijama je blago crvenkaste boje, recimo kao ROSE vino. To je sa vodom bez elektrolita.
Zanimljivo je to, da kada istočim vodu van i osušim ćeliju na suncu, ona prazna još uvijek pravi napon. Priključim led-diodu i svijetli. Vuče 1,5mA i svijetli više od minute. Kad vratim vodu u ćeliju dioda opet zasvijetli i ne prestane ni za 24 sata.
Savjetujem ti, da vodiš dnevnik svega što radiš sa ćelijom, struje, filtriranja i rezultate, jer tokom dva ili tri mjeseca mnogo se toga zaboravi...

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned apr 22, 2007 10:06 am 
Član foruma

http://peswiki.com/energy/Main_Page
http://peswiki.com/index.php/OS:Bill_Williams%27_Joe_Cell
http://peswiki.com/index.php/OS:Joe_Cell:Materials

enjoy :)

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet maj 04, 2007 7:18 pm 
Početnik

mdubaic je napisao/la:

Možda je poanta u tome da je Australija na drugoj hemisferi! Naime, ja nisam eksperimentirao ali imam određene intuitivne uvide u stvar, mislim da se radi o polaritetu, možda bi trebalo zamijeniti polove struje, ako to igra neku ulogu.
Nadalje, fora s orgonom je slijedeća: Ako pogledamo sve strojeve koji rade na orgon, ili se ljudi nadaju da rade, uvijek je uočljivo da se mora neki sistem napuniti orgonom, a onda ga treba pretvoriti u gibanje, po mogućnosti toroidno. Jednom uskovitlani orgon sam sebe održava.
Pogledajte recimo Schaubergerove turbine: one trebaju određene uvjete da bi došlo do pojave samorotacije. Ti uvjeti pogoduju da se orgon "spusti" u sistem.
Nekako mi se čini da bi Joeova ćelija trebala raditi i bez vode. Trebalo bi jednostavno postaviti jedan orgonski akumulator koji bi orgon sprovodio u motor. Voda je dobra jer akumulira orgon, no nije jedina materija te vrste.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 403 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 21  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju.