Sada je: pon maj 12, 2025 9:23 pm.

Prijava

Korisničko ime:   Šifra:   Automatsko prijavljivanje  

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Tema je zaključana [ne možeš postati/uređivati postove/odgovarati].  [ 4520 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 226  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov:
PostPostano: pet apr 13, 2007 3:12 pm 
Početnik

STALKER je napisao/la:

Ljudsko biće se sastoji od samo dva tela: fizičkog i energetskog. Na žalost praktičara joge, ne postoji duhovno telo. To je samo izmišljotina letača kojoj je cilj da ljudima odvrati pažnju od stvarne situacije tako da traže celog života to telo dok ne umru pojedeni kao i većina ostalih ljudi.

Da li Castaneda poriče reinkarnaciju? Da li poriče denzitete? Da li poriče da smo ovdje jer smo tako odlučili još prije rođenja? Zar poriče da su sve ove lekcije ustvari korisne i da ih trebamo proći?

Vrh

Naslov:
PostPostano: sub apr 14, 2007 12:42 pm 
Član foruma

Zeleo bih da upozorim sve one koji nas ratnike napadaju putem bozobzirnih i odvratnih magijskih napada na sledece stvari:
Mi ratnici koji smo na putu ka slobodi i koji sledimo put ratnika kao i Kastaneda i Don Huan ne bavimo se uticajem na ljude,dominacijom nad njima niti nas interesuje osvajanje vlasti kao sto cine nasi napadaci.
Oni na podmukao i svirep nacin ostvaruju dominaciju nad ljudima i vladaju celim svetom.
Direktni su podanici letaca sto mozda cak i neznaju,a poseduju magijske tehnike superiornre i mocne i vrlo neprijatne cak i za ratnike koje napadaju a kamoli za ljude.
Ratnici se ne boje smrti i u svakom slucaju sprecice sve te napade uz posledice koje ce biti poprilicno surove po napadace.Zadnji je cas da se urazumite...
Razlog vasih napada je pretnja da cemo vas razotkriti kod ljudi i smatrate nas pretnjom sto cemo i postati vrlo brzo.
Poslovica kaze:ne diraj lava dok spava...

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon apr 16, 2007 12:17 am 
Član foruma

Nisam bio tu neko vreme, malo ste preterali.

Ako je tema "Castaneda", treba se drzati Kastanedinog ucenja, u kom nema mesta za mnoge stvari koje su ovde pomenute.

Sigra je napisao/la:

Da li Castaneda poriče reinkarnaciju? Da li poriče denzitete? Da li poriče da smo ovdje jer smo tako odlučili još prije rođenja? Zar poriče da su sve ove lekcije ustvari korisne i da ih trebamo proći?

Da.

Sve stvari koje si nabrojao (sem verovatno nivoa svesnosti) stizu od letaca i sluze da zamagle um, tj. skrenu paznju sa prave stvari.

"Lekcije koje trebamo proci" mogu da koriste samo tako sto cete shvatiti sablon po kome zivite, tj. koje su stvari koje vas ogranicavaju i ne daju da se pomerite..stvari na koje ide najveci deo vase energije.

Shvatite sablon, i krenete da menjate, na taj nacin skupljate energiju.
To je cela stvar o "lekcijama koje trebamo proci", tu nema mesta nikakvoj mistifikaciji.

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto apr 17, 2007 9:24 am 
Član foruma

Ako neko ima energije da nastavi prevod, neka izvoli...a naročito tanristi i i isti, isti, isti... i, naravno, opet isti, isti, isti... kakva dosada, a stvari ostaju iste...ali, moć reči je zanemarena na ovom topicu, jer Kastaneda upravo koristi tu moć (reči) kada piše knjige i niko je ne osporava a kamo li da stavlja u pitanje ono što se tamo piše. Tako da Kastanedine knjige postaju nešto poput biblije, a to je ono što stvara novu religiju umesto znanja koje je čisto iskustvo. Mogu da kažem da uopšte ne verujem u knjige i intervjue Kastanede. I sada, kada ih čitam, to je za mene krajnja glupost i budalaština i niko normalan ne bi to prihvatio kao nešto ozbiljno. Međutim, kada sam se usudio da neke od tamo navedenih stvari isprobam, pa makar i u šali.... onada mi je došlo da plačem i da se smejem....od radosti.

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto apr 17, 2007 11:28 am 
Član foruma

Sta je tu je,ako nema druge morat cu nekome platiti da mi prevede ostatak.To sam i zasluzio jer sam i sam pridonio ovoj situaciji mada ne namjerno.

UNUTRASNJA SUTNJA

Don Huan je rekao da je unutrasnja sutnja stanje koje su samani drevnog Meksika najvise nastojali ostvariti.Opisao ga je kao prirodno stanje covjekove percepcije pri kojem su misli blokirane,a sve covjekove sposobnosti funkcioniraju s razine svijesti na kojoj nije potrebna uporaba svakidasnjeg spoznajnog sustava.
Unutarnja sutnja oduvjek se je povezivala sa mrakom,mozda zato sto covjekova percepcija,lisena uobicajenog pratioca-unutrasnjeg dijaloga,pada u nesto slicno mracnoj rupi.Don Huan je rekao da tijelo funkcionira kao inace ali je pozornost ostrija.Odluke se donose trenutacno,i kao da nastaju na temelju posebne vrste znanja kod kojeg nema verbalizacije misli.
Prema rijecima Don Huana,kad covjekova percepcija funkcionira u stanju unutrasnje sutnje,kadra je postici neopisive razine.Neke od tih razina percepcije su svijetovi za sebe i nisu nimalo nalik svjetovima do kojih dolazimo sanjanjem.To su neopisiva stanja,koja ne mozemo objasniti linearnim paradigmama kojima se uobicajeno stanje covjekove percepcije sluzi za tumacenje svemira.
Unutarnja sutnja,prema shvacanju don Huana,matrica je za divovski korak u evoluciji:tiho znanje,ili razinu covjekove svijesti na kojoj je znanje automatsko i trenutacno.Znanje na toj razini nije proizvod celebralne spoznaje ili logicke indukcije i dedukcije,ili generalizacija koje se temelje na slicnostima ili razlikama.Na razini unutrasnje sutnje nista nije a priori,nema niceg sto bi tvorilo skup spoznaja jer je sve sada.Slozeni podaci mogu se shvatiti bez ikakvih kongitivnih procesa.

,,,,,,,,,,Nazvao je to zaustavljanjem svijeta.
U djelicu trenutka svijet je prestao biti ono sto jest,a ja sam prvi put u zivotu postao svijestan da vidim energiju kako tece svemirom.Morao sam sjesti na neke stube.Znao sam da sjedim na stubama od opeke,ali to sam znao samo intelektualno,preko sijecanja.Na razini iskustva,u tom sam trenutku sjedio na energiji.I sam sam bio energija,a isto tako i sve oko mene.Iskljucio sam svoj sustav tumacenja.
Nakon sto sam izravno vidio energiju,shvatio sam nesto sto se pretvorilo u svakodnevni uzas.........Pitao sam se sto me cijeli zivot sprecavalo da shvatim kako vidim energiju dok tece svemirom.
...................Svakom mi je prigodom ponavljao da su ucinci unutarnje sutnje uznemirujuci i da taj nemir jedino moze sprijeciti pragmaticnost koja je proizvod podatnog,spretnog, jakog tijela...............Objasnio mi je da je ono sto sam dozivio u trenutku kad sam zaustavio svijet bila pojava mog "energetskog tijela" i da je upravo ta energetska konfiguracija oduvjek bila kadra "vidjeti" energiju kako tece svemirom.

Iz ovoga je vidljivo koliko je moj napor da nesto kazem bio uzaludan.Ali naprosto sam morao to izbaciti iz sebe i kad sam shvatio da to ne mogu izraziti rijecima,poludio sam!
To je kao da sam nosio sto kila i zelio sam barem dio toga da prebacim na nekog drugog ali to nije moguce.To je samo moje,sto sam trazio to sam i dobio!
Nemam nista protiv drugih vjera ili uvjerenja ,ali ja sam samo kod Kastanede nasao opise onoga sto sam i sam vidio.Kad sam se susreo sa ovim dobar dio njegovih knjiga nije jos bio napisan.Tako da se ne moze reci da sam bio pod njegovim uticajem.

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri apr 18, 2007 8:56 am 
Početnik

Ajde Stalker, pa nećeš valjda ostaviti nedovršenu knjigu?!? :shock: Malo sam čitala daljnje dijelove, prezanimljivi su da bi ostali u zraku. Nažalost, moram priznati da ne znam tako dobro engleski da bi mogla prevoditi, a ti zaista odlično poznaješ materiju i prijevodi su ti odlični. :)
Religija? Ma da, nekad se ne mogu oteti sličnom dojmu, ali onda si kažem, ma ajde zaboravi na provokacije i usporedbe ovakve i onakve s ovim i onim, Castaneda govori o posve praktičnim iskustvima, samo nekad to zaboravljamo kad unutarnji dijalog počne trkeljati. I meni smeta kad osjetim "krivu" pozadinu iza riječi, posebno ako se radi o lažnom povlađivanju i samovažnosti, ali to jednostavno ignoriram, jer sve to odvlači od unutarnje tišine. Imam dojam da svi imamo neki okidač na koji reagiramo iz tko zna kojeg razloga, možda zato jer su nam drugi ogledala, pa su zato obrasci ponašanja nešto s čime se kroz rekapitulaciju treba pozabaviti.
Eto samo toliko, pozdrav,
Nia

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri apr 18, 2007 9:12 am 
Član foruma

STALKER je napisao/la:
Ako neko ima energije da nastavi prevod, neka izvoli...a naročito tanristi i i isti, isti, isti... i, naravno, opet isti, isti, isti... kakva dosada, a stvari ostaju iste...ali, moć reči je zanemarena na ovom topicu, jer Kastaneda upravo koristi tu moć (reči) kada piše knjige i niko je ne osporava a kamo li da stavlja u pitanje ono što se tamo piše. Tako da Kastanedine knjige postaju nešto poput biblije, a to je ono što stvara novu religiju umesto znanja koje je čisto iskustvo. Mogu da kažem da uopšte ne verujem u knjige i intervjue Kastanede. I sada, kada ih čitam, to je za mene krajnja glupost i budalaština i niko normalan ne bi to prihvatio kao nešto ozbiljno. Međutim, kada sam se usudio da neke od tamo navedenih stvari isprobam, pa makar i u šali.... onada mi je došlo da plačem i da se smejem....od radosti.

Što reći nakon ovakvog odgovora?

Sve što je ikad napisano je "krajnja glupost i budalaština".

Ako se ide na duhovni put,bilo bi dobro znati gdje vodi,

a ne ići zato što je ugodan,

A ako nije bitno što netko piše i gdje vodi ljude,što je onda bitno???

Mada bih se složio u detalju da je unutrašnja tišina dobra sama po sebi...

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri apr 18, 2007 9:33 am 
Član foruma

Hteo bih ovom prilikom da ohrabrim sve one koji su krenuli na put slobode prostom cinjenicom da to sto ih sputava,demoralise,brine,cini ih umornim,ne da im nikakav smisao,tera ih da budu bezvoljni je osecaj koji dolazi od letaca i zaista jedini put da se to prevazidje je unutrasnja tisina.
Najveci problem je pokrenuti se u tom pravcu a najbolji nacin je da se uradi serija pokreta za odluke koja ce im dati snage za tako nesto.
Letaci nam najvise energije odnesu iz centra za odluke i onda ne mozemo nista da sprovedemo u delo nego samo pricamo o akciji...
Jos jedan nacin bih predlozio ali je on mozda malo tezi.Nepokolebivom namerom pokrenuti se na akciju i inatom...mada je on sadrzan u nameri...
Borite se,bezvoljnost koja se povremeno oseca nije realna...njihova je...

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri apr 18, 2007 2:40 pm 
Član foruma

STALKER je napisao/la:
Ako neko ima energije da nastavi prevod, neka izvoli...

A sta sa ovim? ->

STALKER je napisao/la:
Zanimljiva slucajnost je da sam nedavno zapoceo prevodjenje ove knjige na nas jezik...shvatio sam to kao znak od Duha te sam odlucio da objavljujem ovaj prevod poglavlje po poglavlje kako budem napredovao sa radom.

Neces valjda izneveriti duh?

;)

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet apr 19, 2007 3:31 pm 
Član foruma

Pozdrav.

Predlazem iznosenje tragackih iskustava:kako se ko snalazi u odnosima sa ljudima,narocito bliznjima,i predlazem zajednicko prevodjenje ostatka Armandove knjige.Pre nego sto je STALKER obznanio da ce prevesti knjigu,i sam sam zapoceo prevodjenje,ali samo treceg dela-Pravilo trozubog Naguala,jer tada nisam imao ostatak.Nameravam da prevedem taj deo do kraja i posaljem ga.Cinjenica je da moramo naci nacina da radimo zajedno,jer nema vremena.Ako iko ima ikakav predlog u vezi bilo cega neka kaze,pa da se svi dogovorimo i udruzimo nameru.
U Zdravlje !

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet apr 19, 2007 3:42 pm 
Član foruma

Lee Marvin je napisao/la:
Pozdrav.

Cinjenica je da moramo naci nacina da radimo zajedno,jer nema vremena.

Dobra ideja

http://knightofthestorms.blogspot.com/

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet apr 19, 2007 3:46 pm 
Član foruma

Lee Marvin je napisao/la:
Pozdrav.

Predlazem iznosenje tragackih iskustava:kako se ko snalazi u odnosima sa ljudima,narocito bliznjima,i predlazem zajednicko prevodjenje ostatka Armandove knjige.Pre nego sto je STALKER obznanio da ce prevesti knjigu,i sam sam zapoceo prevodjenje,ali samo treceg dela-Pravilo trozubog Naguala,jer tada nisam imao ostatak.Nameravam da prevedem taj deo do kraja i posaljem ga.Cinjenica je da moramo naci nacina da radimo zajedno,jer nema vremena.Ako iko ima ikakav predlog u vezi bilo cega neka kaze,pa da se svi dogovorimo i udruzimo nameru.
U Zdravlje !

Lee Marvin je uplasen.

:lol:

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet apr 19, 2007 4:18 pm 
Član foruma

Naravno,ali ratnik se ponasa kao da potpuno vlada sobom cak iako mu se u tom trenutku tresu kolena.
Svi treba da znaju sta drugarstvo znaci,

Zajedno smo lepsi,zajedno smo jaci !

Volite me molim vas !

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet apr 19, 2007 4:33 pm 
Početnik

Stalker :lol: Malo sam pratila forum i htjela sam ti reći da sam bila oduševljena tvojim prijevodom Torresa i trudom koji si uložio. Žao mi je što ga nećeš nastaviti prevoditi jer si to kvalitetno odradio.

Pozdrav :D

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet apr 19, 2007 4:48 pm 
Član foruma

Nisam ja prevodio, nego STALKER,kome se zahvaljujem,a moj predlog je bio
da se svako ko hoce ukljuci u prevodjenje,kako bi probali zajedno nesto da radimo,pa da vidimo sta ce da bude.Ne bi zeleo nisakim da se prepucavam,citiram i raskrinkavam,nek se svako bavi svojim zivotom i onim sto je rekao.Hajde da preispitujemo medjuljudske odnose bas na ovom popristu koje posecujemo,bez preozbiljnog shvatanja sebe.Inace moja licnost
spada u grupu zvanu isprdci ili prdezi,sto bi rekli tragaci.To su oni sto bi ubili da budu vodje.Bolje da se sam otkrijem nego da me neko drugi razotkriva.

Gde su mladi tu je i sala !

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet apr 19, 2007 4:52 pm 
Član foruma

Izvinjavam se nisam lepo procitao prethodnu poruku,i ispao budala,ali eto prilike za nasmejati se sebi !

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet apr 19, 2007 5:52 pm 
Član foruma

Ja jos uvijek vijerujem STALKERU naprosto iz jednog razloga ,jer ako je ikad bio u doticaju s NAMJEROM ona mu nikad nece dati spokoj.
Naprosto ce je morati ostvariti!

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet apr 19, 2007 6:56 pm 
Član foruma

Milarepa je napisao/la:
Ja jos uvijek vijerujem STALKERU naprosto iz jednog razloga ,jer ako je ikad bio u doticaju s NAMJEROM ona mu nikad nece dati spokoj.
Naprosto ce je morati ostvariti!

Mislim da si sve ovo malo preozbiljno shvatio, ako bude trebalo da nastavi, nastavice.
Sigurno je jedino da normalnog coveka ne mogu na to "naterati" pisma molbe ili slicno.

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet apr 20, 2007 10:48 am 
Član foruma

Bravo! ipak se krece.

Ispricaj neku zgodu iz tvog zivota koja je neobicna,smijesna,tuzna,nevjerovatna.....to je duh.Zivot a ne teorija.
Teorije imas na svakom koraku a Kastaneda govori o zivom covjeku,pojedincu.
Florinda:dodjavola kamo bi drustvo moglo otici bez pojedinca koji ga sacinjava.......
Evo jedne moje dogodovstine:lezao sam u krevetu na ledjima negdje izmedju sna i jave,u stanju obamrlosti i odjednom me je zahvatila u donjem djelu ledja takva vrucina da sam se trenutacno razbudio i iskocio iz kreveta,mislio sam da gorim.Ali nije bilo ni dima kamoli vatre.
Bilo je smijesno,kakva vatra!
Ovo je samo zanimljiv dogadjaj ali evo nesto sto bi zaista bio znak od DUHA,nagovjestaj onoga do cega smo kako izgleda ipak dosli.
Prvi put sam dosao kod covijeka,sjeo za stol i ovaj mi je donio casu (3/4 l) vina.Ja sam jednom cugnuo i stavio casu na stol.Odjednom vino se je razlilo po stolu,casa je pukla pri dnu.Nije imala nikakve pukotine,samo rupu velicine novcica od jedne kune.
Momentalno mi duguje novce koje vjerovatno nikad necu vidjeti.Doduse dobio sam jedan gutljaj (ratu) ali ostalo se razlilo po stolu.

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet apr 20, 2007 2:44 pm 
Član foruma

Bio sam jos srednjoskolac.Profesor informatike je drzao predavanje,citavog casa ne prestajuci da govori o samom predmetu.Iznenada je zastao,uputio odsutan pogled ka prozoru,iznad nasih glava, i rekao:''Ma pustite ove glupost.Jeste li vi nekad razmisljali o prolaznosti zivota ?"

A onda je zvonilo.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Tema je zaključana [ne možeš postati/uređivati postove/odgovarati].  [ 4520 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 226  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 4 gostiju.