Ans i Eva su napisali:
Citat:
A kada se taj čin desi, - kada vidovnjaci “zapale” svoju svesnost i uđu u unutrašnji oganj ili totalnu svijest, tada “oni” ne postaju nikakva OPD bića, nego SVE i NIŠTA u isto vrijeme (tada nestaju, ako su i postojale, SVE podjele)
Ovo je potpuno netačno. Dakle, ti si toliko zanet i zarobljen idejama hinduizma, religije koju su kao i sve ostale religije kreirali letači, i koja je zasnovana na poluistinama u veštoj kombinaciji sa najglupljim lažima, da ne možeš ili ne želiš da na jedan temeljan i objektivan način pristupiš proučavanju ZNANJA koje, za razliku od tih verovanja, nije konstruisano od strane naših mračnih porobljivača. U ta znanja spadaju učenja Gurđijeva, Kastanede, Ekarta Tola,Vilhelma Rajha, neka posebna gnostička učenja, objave bića iz viših dimenzija postojanja (Kasiopejci...).
Ima ih još ali su sva na margini i teško dolaze do javnosti jer to sprečava kontrolni sistem predatora. Ono što mi na ovom forumu pokušavamo, je nalaženje podudarnosti među takvim znanjima i, ako je moguće, stvaranje neke vrste sinteze čiste spoznaje. Religije kao otrov za svest nas ne zanimaju jer se zasnivaju na verovanju tj. na neznanju. Kada znaš, onda ti ne treba verovanje. Očigledno je da ti selektivno usvajaš određene delove don Huanovog učenja koje odgovaraju tvojoj već unapred stvorenoj predstavi o svetu utemeljenoj na budalaštinama
hinduizma. Kada bih mogao da osećam sažaljenje, plakao bih (umesto što umirem od smeha) nad činjenicom da ti ne razumeš pravilno čak ni te delove don Huanovog učenja koje si propustio kroz svoj "hindu" filter.
U vezi ovoga što si gore napisao evo citata iz Kastanedine knjige "Magija Pokreta" koju izgleda nisi pročitao (a ni praktikovao...) jer onda ne bi pisao takve nebuloze:
"Za šamanske praktikante rekapitulirati je značilo da toj nerazumljivoj snazi - tamnom moru svesnosti - daju upravo ono što traži: njihovo životno iskustvo, odnosno svesnost koju su oni pojačali tokom životnog iskustva. Pošto don Huan nije mogao da mi taj fenomen objasni jezikom standardne logike, rekao je da su čarobnjaci stalno težili za tim da da izvrše junačko delo i da zadrže svoju svoju životnu snagu. Takođe je rekao da su na hiljade čarobnjaka to postigli mada nisu mogli da objasne kako. Oni su zadržali svoju životnu snagu nakon što su tamnom moru svesnosti dali snagu svog životnog iskustva. To je za don Huana značilo da čarobnjaci nisu umrli na način koji mi obično podrazumevamo pod smrću, već da su je transcendirali (prevazišli, prim.Stalker) tako što su zadržali svoju životnu silu, iščezli sa lica zemlje i ukrcali se na konačno putovanje percepcijom.
Šamani iz loze don Huana su tvrdili da se, kada smrt nastupi na takav način, celo naše biće pretvara u energiju, u posebnu vrstu energije KOJA ZADRŽAVA PEČAT NAŠE INDIVIDUALNOSTI. (Ili "Jastva" kako ti to poput gurua kažeš, prim.Stalker.) Don Huan je to pokušao da objasni metaforom, rekavši da smo mi sastavljeni od nekoliko pojedinačnih nacija: nacija pluća, nacija srca, nacija stomaka, nacija bubrega i tako dalje. Svaka od ovih nacija ponekad deluje nezavisno od drugih, ali u trenutku smrti, sve se one ujedinjuju u jedan entitiet. Čarobnjaci iz don Huanove loze nazivali su to stanje totalnom slobodom. Za njih je smrt bila ujedinitelj, a ne razorni element, kako je vidi prosečan čovek."
Ans i Eva su napisaliCitat:
Ako usmjerimo naše viđenje na gore navedene teze, VIDJEĆEMO da nijedna nije tačna, i da su sve tri u očiglednoj kontradikciji i sa učenjem vidovnjaka iz tradicije don Huana, i sa osnovnim aspektima Apsolutne egzistencije. A evo zašto:
Kada govorimo o kolektivnom aspektu “evolucije” ljudske svijesti vidjećemo da se taj proces odvija ciklično, ili bolje rečeno kružno (četiri juge u istočnjačkoj tradiciji).
U nekadašnjem razdoblju Znanja o Apsolutu, o Jednoti, o Sebi kao Univezalnoj Cjelini (satja juga), zbog prevlađujućeg neposrednog (nijemog) Znanja, za većinu ljudi nije bilo teško pretočiti pojedinačno jastvo u Namjeru, postati Jedno sa Namjerom,
njome upravljati i činiti podvige nezamislive
individualnom jastvu.
Ovo je još jedan hinduistički koncept koji nema blage veze sa učenjem don Huana, jer ono evoluciju posmatra na drugačiji način. U vezi toga razmotrimo nastavak gore započetog citata:
"To nipošto nije besmrtnost," odgovorio je. "To je samo ulazak u evolucioni proces koji koristi jedino sredstvo za evoluciju koje čovek ima na raspolaganju: Svesnost. Čarobnjaci iz moje loze su bili ubeđeni da se čovek biološki ne može dalje razvijati, da jedino njegova svesnost može da evoluira. U trenutku umiranja, čarobnjaci ne bivaju uništeni, oni se pretvaraju u neorganska bića, bića koja imaju svesnost ali ne i organizam. (Živa bića koja ne poseduju fizičko telo, prim. Stalker.) Za njih je pretvaranje u neorganska bića predstavljalo evoluciju, a to je
značilo da im je pozamljen novi vid svesnosti koji ne može da se opiše. To je svesnost koja će zaista trajati milionima godina, ali koja će , takođe, jednog dana morati biti vraćena davaocu: tamnom moru svesnosti.
Jedno od najvažnijih otkrića šamana iz loze don Huana bilo je da je, kao i sve drugo u svemiru, naš svet kombinacija dve suprostavljenje i istovremeno komplementarne sile. Jedna od tih sila je svet koji znamo i koji su čarobnjaci nazvali svet organskih bića. Druga sila je svet neorganskih bića.
"Svet neorganskih bića", rekao je don Huan, "nastanjen je bićima koja poseduju svesnost, ali ne i organizam.
Ona su konglomerati energetskih polja, baš kao i mi. Oku vidovnjaka ta bića deluju prilično tamno, za razliku od ljudskih koja izgledaju kao svetleća lopta. Ta bića nisu okrugla - to su dugačke energetske konfiguracije, nalik na sveće. U suštini, to su energetska polja koja imaju koheziju i granice, kao i mi. Njih drži na okupu ista slepljujuća sila koja drži na okupu i naša energetska polja."
"Gde se nalazi taj neorganski svet, don Huane?" upitao sam ga.
"To je blizanac našeg sveta", odgovorio je."On zauzima isto vreme i prostor kao i naš svet, ali tip svesnosti našeg sveta se do te mere razlikuje od tipa svesnosti neorganskog sveta da mi uopšte ne primećujemo prisustvo neorganskih bića, mada ona primećuju naše."
"Da li su ta neorganska bića, u stvari ljudska bića koja su evoluirala?" upitao sam.
"Nikako!" uzviknuo je. "Neorganska bića našeg sveta - blizanca su oduvek suštinski neorganska, baš kao što smo mi oduvek i suštinski organska bića. Ona su bića čija svest može da evoluira baš kao i naša, što se bez sumnje i dešava, ali nemam saznanja iz prve ruke o tome kako se to dešava. Ali, ono što znam jeste da ljudsko biće čija je svesnost evoluirala, postaje svetlo, sjajno, okruglo neorgansko biće posebne vrste."
Don Huan mi je dao niz opisa ovog evolucionog procesa, za koje sam uvek smatrao da su poetske metafore.
Izdvojio sam jednu koja mi se najviše dopala, a to je totalna sloboda. Zamislio sam da je ljudsko biće koje ulazi u totalnu slobodu najhrabrije i najmaštovitije biće koje postoji. Don Huan je potvrdio da sam u pravu - da ljudsko biće koje hoće da uđe u totalnu slobodu mora da upotrebi svoje uzvišene osobine koje poseduje, ali mu nikada ne pada na pamet da ih upotrebi."
Eto, dragi Ans i Eva, čarobnjaci postaju sjajna neorganska bića koja crpe životnu energiju direktno iz izvora, iz namere, duha, umesto da je otimaju drugim živim bićima. Svu tu beskrajnu energiju onda mogu da upotrebe kako bi probudili i pokrenuli ljude koji žele da ih slede i dođu do totalne svesti. To je sasvim u skladu sa definicijom OPD bića kod Kasiopejaca.
Evolutivni napredak svesti se ogleda u tome da što je neko biće više napredovalo, sve manje mu je potrebno da crpi energiju od drugih živih bića, poput roditelja, prijatelja, sledbenika, učesnika ovog foruma i tome slično, a sve više postaje sposobno da prima energiju iz samog izvora života i svesti - Orla, Duha, Namere...Taj proces je opisan i u Kastanedinoj knjizi "Moć Tišine" gde ga don Huan naziva "čišćenje spoljnog beočuga (veze) sa Duhom". Mislim da se to slobodno može nazvati i dinamički prelazak iz OPS stanja u OPD stanje. (Uh, al' ga
sročih...

)
Međutim, kao što sam to u jednom ranijem postu napisao, siguran sam da si ti ( ili vi ??) beznadežan slučaj sa kojim je besmisleno gubiti vreme i energiju, tako da sam energiju koju sam utrošio pišući ovaj post namenio
isključivo cenjenim učesnicima ovog foruma koji to zavređuju, a osim toga i da bi se sprečila konfuzija i zabuna koju unose "bukači" poput tebe kod onih koji ne poznaju dovoljno ova znanja.