Survivor je napisao/la:
arja
Citat:
cek, cek, cek, jel to ponovo na redu ona prica: sionski priorat, isus, marija, deca i veseli naslednic
A jedan od veselih naslednika i stari Yasser Arafat ! Tko ima, nadodace mu se
beLIEve
Citat:
mislim da se nesto drugo iza ovog krije, ovo je prenapuhano i vec dosadno
Ma da; dosadilo i Bogu i ljudima...
Nego, beLIEve, daj reci o cemu TI mislis da se tu radi, ono, svojim rijecima, podjeli s nama svoja razmisljanja, da unesemo malo originalnosti u tu monotoniju..Ako su malo i cudna, nije bad...Navikli smo mi na svasta

pa ovako..prvo bih iznjeo dvije meni najzanimljivije cinjenice
1) svecenik je naisao na nesto sto ga je dovelo do bogatstva...
2) na kraju je odustao od svog svecenickog poziva i umro kao ne-svecenik
dakle nesto ga je odvratilo od toga
ovako..zna se da je nocu radio na iskopavanju groblja iza crkve gdje je podigao i ogroman zid sa siljcima..ubrzo je navodno nadeno tijelo..e sad cije. glavna hipoteza ovog gradica je da Isus nije umro na krizu vec je zajedno s Marijom Magdalenom nastavio zivjet bas tu.
ono sto ja smatram da moze bit,jer odbacujem pricu o svemu navedenom u prijasnjim postovima, je da je tamo mozda zapravo i umrla Marija Magdalena..to moze bit iz nekoliko razloga
1) tijelo je nadeno (necije..ko je bio dosta vazan u pogledu crkve definitivno..vjerojatno biblijski lik..Isus?? ne bi reko..sam svecenik je u svojoj knjizi napisao "...us from Galilee is not here" ["us"= Jesus] sto bi zapravo odbacilo sve price da je Isusovo tijelo tamo [ono sto zbunjuje je jedino "Križni put u crkvi gdje na zadnjoj slici skidaju Isusovo tijelo i bjeze s njim"] -> to bi se moralo istrazit odkud takvo sto,jer to je jedino zbunjujuce)
2) lokalna crkva nosi ime "Crkva Marije Magdalene"
3) spisi koji su nadeni su pretpostavlja se mozda koje evandelje ili neki spisi Marije Magdalene
_ _ _ _ _ _ _ _
da skratim... ono sto ja mislim, je da je tamo naden neki biblijski lik...samo sam stavio pretpostavku da je to M. Magdalena
ali puno je kompliciranije, jer mnogo tekstova tamo uopce nije desifrirano i mnogo zagonetki nije rijeseno da bi se eventualno priblizili mogucem rijesenju tj da bi mogli shvatiti sto se doista tamo odigralo..i mislim da je to jedina istina!!