STALKER je napisao/la:
navigator je napisao:Citat:
Bio bih samo napaljeni fudbaler sa novcem koji bi me unistio, i verovatno po kojim prelomom noge ili nekog drugog dela tela..
E, baš mi je drago što nisi postao "napaljeni" fudbaler, ali sve mi se nekako čini da ti preti opasnost da postaneš "napaljeni" ratnik. Daj to malo ljubaznije, pa sam si rekao da ovde ima puno onih koji se susreću sa ovim stvarima po prvi put te ti s toga nije dobar ovakav nastup "s neba pa u rebra". Neprijatne istine treba novajlijama iznositi pažljivo, obazrivo i sa puno taktičnosti. U suprotnom, takve izjave će imati kontra-efekat, ljudi će pobeći od tih stvari ili će se naljutiti, što ne bi bilo
adekvatno. :mrgreen:
Ratnik nije grub i sirov. Naprotiv, on je elegantan i prefinjen i ima osećaj za meru. Ako još uvek nije stekao ove osobine, onda su njegovi pokušaji da ljudima nešto objašnjava samo izlivi samovažnosti. Doduše i to može slušaocima (ili čitaocima) da bude korisno, jer ratnik ne laže, on samo želi da se pravi važan. :lol:
Iako su tvrđenja koja iznosiš u vezi predatora i njihovog uma sušta istina u koju se može svako uveriti ako ima dovoljno hrabrosti, rekao bih da ti samo vrlo inteligentno parafraziraš izjave Kastanede i njegovih saradnika, tj. slabo i nejasno govoriš o svom ličnom iskustvu. Ajde, ispričaj nam neka svoja autentična iskustva, kako si učio tenzegritet, sanjanje, rekapitulaciju, koje si probleme imao, šta si postigao i otkrio. Opisivanje ličnih doživljaja na putu znanja je neizmerno korisno za one koji ih slušaju ili čitaju. Nasuprot tome, svako može da prepričava i prežvakakva tuđe izjave i pisanja na tu temu i da ih izgovara u prvom licu ali to nema ni približno isti energetski efekat.
Gubljenje ljudskog oblika je ireverzibilni (nepovratni) proces, dakle, nemoguće je da čovek izgubi oblik pa da mu se on posle vrati. On se gubi jednom zauvek, tako da je to što si ti opisao kao gubljenje svog ljudskog oblika bilo nešto drugo. Ja sam ubeđen da si samo doživeo jedno veoma duboko stanje unutrašnje tišine, jer se skoro identična stvar ovoj koju si opisao događala i meni i to više puta.
Eto nadam se da ovo nije napad na tvoju samovažnost i da ovog puta neću "nabaciti sebi letače na vrat". :mrgreen:
Pozdrav.
Vidi, kad bih mogao, ja bih seo i napisao 38 strana u vezi svega ovoga, ali to je nemoguce, ljudi verovatno svejedno ne bi imali strpljenja da citaju, i zato mora odmah da se ide u sustinu stvari, bez ustezanja.
Sve sto govorim, naravno da govorim iskljucivo i samo iz svog licnog iskustva.
To sto neke stvari lice na nesto sto si procitao u knjigama, ne treba da cudi jednog ratnika, tako nesto je sasvim normalno, to su reci koje najbolje objasnjavaju stvari, ne moze nista specijalno tu da se menja. Ako ih osecas svojim telom, uopste nije bitno da li je to negde vec napisano, to nije slucajno napisano na taj nacin, to je nacin koji najbolje opisuje stvar, najprecizniji nacin da se to nesto kaze. Neki ljudi osecaju isto, i prirodno je da koriste slicne reci, to ne bi trebalo da bude nejasno...
Sam Don Juan je Karlosu jednom rekao "mozda ces koristiti iste reci kao ja"
I koristio je.
Jel i Karlos samo "parafrazirao"?
To je jednostavno najbolji nacin da se nesto kaze, ne treba po svaku cenu traziti drugacije nacine, samo da neko ne bi posumnjao u validnost onoga sto pricas. To mozda rade obicni ljudi, ne i ratnici.
To je stvar koja se toliko podrazumeva, da o njoj ne treba ni da se razgovara, osim ako naravno niste "obican covek".
Na trenutak cu da skocim do tebe, jer postoji jedna kontradiktorna stvar, koje bih voleo da si svestan...
U jednom trenutku nekome cestitas na necemu, dok u drugom je sve to samo "inteligentno parafraziranje" tj. "prepričavanje i prežvakavanje tuđe izjave" i "pisanje na tu temu u prvom licu", "bez približno istog energetskog efekta" ?
Interesantno.. :) Ratnik treba da je siguran i da
zna, nagadjanje i premisljanje mu samo govore da nema dovoljno energije.
Sta god da je, treba da budes siguran.
Sto se tice "novajlija" i grubih reci, stvarno mi je zao, ali to tako mora...nema tu mesta za "ulepsavanje" ili sta vec. Ako se neko uplasi i pobegne, super, to je njegov put. Oni koji imaju energiju i koji su svesni nece se uplasiti, nego ce biti zaintrigirani.
Selekcija je vrlo jasna, i mora odmah da se napravi.
Kad je Karlos pisao knjige, nisu postojale dve verzije, jedna za pocetnike, i jedna za one koji to nisu...zar ne? ;)
Ratnik je i "grub i sirov, i elegantan i prefinjen", i jos bezbroj stvari odjednom. Sigurno je samo da ne moze da bude "napaljen" :)
Ne znam iz kog dela si dobio taj utisak, ali to je verovatno posledica mog temperamenta, ili mozda neka sigurnost koju si osetio, na koju nisi navikao..ali stvari moraju da se razbijaju. To je jedna od stvari koju sam otkrio. Mozda je to samo moj nacin, nesto sto je vezano samo za mene i meni slicne, ali za mene je tako.
Kada jednom dostignes tacku gde prestaje nemilosrdnost, bice ti jasno..znaces da li je to i tvoj nacin.
U sustini, treba se uvek ograditi da ne bude zabune, ali kada malo razmislim o ovome, mislim da to vazi za sva ljudska bica, na ovaj ili onaj nacin. Letacki um ima sve vreme ovoga sveta, mi nemamo, zato mislim da odugovlacenje ne moze da sluzi, i da sa ovim stvarima moramo da budemo upravo onakvi kakav je i letacki um prema nama - nemilosrdni i nasilni.
To je vrlo mocna stvar..taj princip delovanja "elegantan i fin u svojoj nemilosrdnosti", ali to ne treba da se upotrebljava u objasnjavanju ovih stvari, vec u borbi sa stranim umom.
To nije isto.
Nema potrebe da se bilo sta "uvija" u objasnjavanju.
U predstavljanju ovih stvari ne treba da bude niceg "prefinjenog" jer to znaci - laznog. Sve informacije treba da se imaju na stolu, i onda odlucujes sta ces s tim. Pakovanje u nesto "lepse", "blaze" ili sta vec, moze samo da zavara. To je opet, mozda, samo moj nacin.
Vec sam prilicno konkretno pisao o svom licnom iskustvu i problemima unazad nekoliko postova, mozda nesto i na temi "Kastaneda"...tako da ratnik sem sto treba da bude "elegantan" i "prefinjen" i mozda "sumnjicav", pre svega toga mora da bude - pazljiv. ;)
Procitaj unazad sto sam pisao..ako te nesto konkretno zanima isto me pitaj.
Kako sam ucio tenzegritet, sanjanje, rekapitulaciju?
Meni je u sustini bilo dovoljno da saznam za letace. Sve mi je bilo jasno u sekundi, i jednostavno sam uzeo knjigu "Magija Pokreta", i krenuo da radim.
Bitno je da se radi svaki dan, ili bar svaki drugi, naucite nekoliko serija vezbi i radite, ne morate sve da znate. Bitno je da dodje do "zasicenja", tek onda vezbe stvarno krenu da imaju smisao za energetsko telo, tj. tek tada osecate promene u sustini svog bica.
Rekapitulaciju svako treba da radi na nacin na koji mu to odgovara, ja npr. ne mogu predugo da sedim mirno, uglavnom rekapituliram "u hodu".
Isto mi smeta da radim glavom levo-desno, jer mi ometa koncentraciju, tako da mi glava stoji mirno.
Sanjanje je isto individualno, ja sam prilicno nemirne prirode, tako da ne mogu da se uvedem u sanjanje na samom pocetku, vec dalje u snu.
Ali to je samo moj nacin, svako mora da sazna za sebe.
Prilicno imam problema jer mi je letacki um toliko prestrasen, da cim krenem da sanjam i postajem svestan, u istoj sekundi se uspanici i natera mi telo da se vrati nazad...ali to su sve detalji, svako mora da pronadje svoj nacin da se izbori sa tim.
Bilo je neverovatnih dogadjaja, ali za to cu otvoriti posebnu temu, bilo bi previse sve na jednom mestu.
U vezi "gubljenja oblika"...
Nista nije nepovratno. "Duboko stanje unutrasnje tisine" ne moze da se poredi sa ovom stvari. Osecaj o kom pricam je vrlo konkretan i jedinstven i lako se razdvaja od bilo kojih drugih stanja.
Nista nije nepovratno i nista nije zauvek..to treba da je jasno. Sve zavisi koliko imate energije i koliko ste disciplinovani. Nekad mozete nesto da dostignete, ali ne mozete da odrzite, doduse u ovom slucaju rec "gubljenje" mozda malo buni jer podrazumeva nesto sto je "trajno", ali to nije bas tako..
Treba da razmislis malo...jer po tvom shvatanju "gubljenje oblika" je takodje nemoguce. Znamo da je moguce, ali po toj analogiji je tako, "kada se jednom oblik iskrivi, ne moze vise da se ispravi." To je ono sto ti kazes. Ali znamo da nije tako.
Jel si se pitao uopste odakle taj ljudski, iskrivljeni oblik?
To nije prirodno stanje, to je formirano tokom vremena, tokom vremena nepravilne upotrebe. Ne treba biti genije pa iz toga zakljuciti da ni ispravljen oblik nije nesto sto je zdravo za gotovo tj. apsolutno.
Jedina stvar koja moze da garantuje da nesto traje "zauvek", je disciplina koja ce da traje zauvek. Covecanstvo se tokom hiljada godina "disciplinovalo" samo za sluzenje letackom umu, zato i imamo oblik koji imamo, taj "ljudski oblik", i deformisana tj. iskrivljena energetska vlakna tj. linije.
Bez discipline nista nije zauvek i nepromenjivo.
Edit -
Shvatio sam konacno...u pitanju je bio mali nesporazum...ja nisam mislio na ono konacno ispravljanje "u liniju", na koje si ti verovatno mislio...gubljenje ljudskog oblika i konacno ispravljanje u liniju su dve razlicite stvari.
Ova druga dolazi tek na kraju u slucaju da tako neko odluci..posle toga naravno da nema nazad, ali to je normalno, to je svesna odluka.
Gubljenje oblika i ispravljanje energetskih linija u telu nisu konacne stvari, ali mogu da postanu. To zavisi od discipline, sve ima svoj odredjeni prag...ja sam o tome pricao.