Osobno..mislim da se previse forsiramo s tim denzitetima i tim spikama.
Ja osobno smatram sljedece.
Pitanje Boga?
-Pitajte teologa kako bi opisao Boga: svemoguc,postoji od pocetka vremena,nema pocetka,nema kraja,prozima se cijelim svemirom
-Pitajte fizicara kako bi opisao energiju: svemoguca,sveprisutna,nema pocetak,nema kraj,nemoze se unistiti,prozime se cijelim svemirom
dakle..zakljucak..Energija=Bog...religija nije nista drugo nego fizika iz pogleda "duhovne" strane ljudskog bica.Bog,ili Energija...je sve.Ti si Bog.Ja sam Bog.Cvijet je Bog.Priroda je Bog.Svemir je Bog.
Pitanje Postojanja?
-Postojimo iz jedne jednostavne cinjenice,a to je da zelimo biti zivi.Dio naseg svemocnog uma je shvatio cinjenicu Ja sam Tu.Sadasnjost.Prostor.Mi smo dio sveukupne cjeline postojanja jer to biramo biti.I zbog toga je preljepo biti covjek.
Pitanje Covjek?
-Covjek je definitivno najzanimljivije bice ovog univerzuma.Nase Tijelo je savrseno,u mogucnosti smo izvesti sto god zelimo s njima.Nas Um...to se nemoze opisati.Spojem ova dva pojma dobivamo covjeka.
Um+Tijelo=Covjek.
Ono sto nas cini fascinantim je Slobodna Volja. Mi smo unikatna bica,jer imamo neogranicenu kolicinu Slobodne Volje.Ako sjedinimo nas Um i Tijelo s kolicinom Slobodne Volje koju posjedujemo,postajemo Neograniceni.
Pitanje Elemenata?
-Elementi tvore nasu realnost,i cijela realnost se bazira na njima.Priroda je savrsen sklad fizickih elemenata.Svaki element oslabljuje drugi,ali direktno i pojacava neki drugi.Ova filozofija je covjeku poznata od pocetka vremena.
Pitanje Percepcije?
-Ljudska percepcija odrededjuje nasu stvarnost.Dobro,zlo,brzi,sporiji,jaci,slabiji...sve su to pojmovi kojima pokusavamo opisati nasu realnost.Problem nastaje kada prestajemo s Percepcijom i kada uzmemo te pojmove zdravo za gotovo....al to je drugi problem

.
Pitanje Dobra i Zla?
-Dobro i zlo u sustini ne postoji.Priroda je savrsena.Dobro i zlo su fikcijski pojmovi koji su nam nametnuti od strane naseg Ega.U istinskoj Prirodi ne postoji Dobro i Zlo,postoji samo Potrebno i Nepotrebno.
Vidjeli ste svi,na dokumentarcima raznim,kako lav napadne krdo antilopa,i ubije jednu.No sta krdo radi?Nastavi dalje.I kroz 30 min antilope mirno prolaze pokraj lavova bez ikakvih presudbi.Mirno prolaze,znaju da su sigurne.
Zasto?
Ubojstvo antilope je u ovom slucaju bilo potrebno,jer je lav bio gladan.Antilope to shvacaju,kao i lav.I nemaju presudbu prema lavu da je on ucinio lose djelo.On je ucinio potrebno djelo i tako se ponasa.
To je pravi krug prirode.Potrebno i nepotrebno.
Losa stvar je sto je nas Ego nama toliko zatamio percepciju da mi to nemozemo uviditi,vec ravnamo nasu realnost po fikcionalnim pojmovima koji nemaju apsolutno nikakvu vezu s stvarnoscu.
Istinska priroda je savrsena,i kao takvu ju moramo prihvatiti.
Pitanje Ega?
-Ego je sveprisutan "dio" ljudske osobe.Moze ga se rijesiti,ali ne u civilizaciji poput ove.Jer ona je napravljena tako da Ego,u biti,bude na prvom mjestu.Budisticki svecenici,indijski jogiji,i koje kakvi drugi "mistici" shvacaju problem Ega,te se u kostac s njim bacaju tako da zive u potpunoj izolaciji od ove civilizacije.Zive na nacin u kojem Ego nikad nemoze doci do izrazaja.Zive u sasvim drugoj realnosti od ove nase,a ta je da nemaju za cime zeljeti.Ego se hrani nasim zeljama.Mozete vi pricati o raznim bicima iz drugih denziteta ili sta ti ja znam,al pustite njih.Imate puno veci problem,samog sebe

.Ti si svoj jedini,najaci,i najgori neprijatelj.Pobjedi sebe,i pobjeda drugih je zagarantirana.Ego je vrlo posesivan,i jedino rjesavanjem bilokakve zelje,bilokakve potrebe za necim,mi se polako rjesavamo Ega.Dali ga se moze potpuno rjesiti?Na to pitanje neznam odgovor,moja filozofija je sve je moguce

.Tako da se vjerovatno moze,no sumnjam.Ego je sastavni dio Uma,a samim time i Covjeka.Ego je univerzalno ljepilo koje nam omogucuje da osjetimo zivot.On je spoj svih elemenata i bez njega nebi bilo nase percepcije.Bez njega,drugim rjecima,nebi bilo stvarnosti.
Ego je mac s dvije ostrice.Omogucava nam osjetiti realnost,ali ju i sputava svojim primitivnim zeljama.Nema "nacina" kako ga se rjesiti,to je test koji svaka osoba mora proci sama.Dali si uspio ili ne,mozes znati samo ti.
Pitanje Prirode?
-Pogledajte Prirodu.Pogledajte oko sebe i Percipirajte Prirodu.Nemojte osudjivati,nemojte razmisljati...samo pogledajte.Savrsenstvo.Jedini opis za to sto Percipirate.Savrsena i nepogresiva u svakom segmentu njezine egzistencije.Problem zapadne civilizacije je u tome sto previse trazi,prcka,trazi "kako""zasto" i slicne odgovore.I tu je nastao problem.
Istinska Priroda je nerazumljiva.
Pitanje Problema?
-Ono sto nas je unistilo,nas kao covjecanstvo,je sebicna Egoisticna zelja za otkrivanjem svega.Zasto?
Jer smo izgubili postovanje.Mnogi mi kazu;"Polako,samo s razumjevanjem i postovanjem."
I ja ostanem zacudjen.Kako mogu postovati nesto sto razumijem?Nemogu,jer razumijem to nesto.
Dok naprotiv,ono sto nerazumijem,to postujem.Zasto mnogi ucenici raznoraznih borilackih vjestina uvjek postuju svoje ucitelje? Jednostavno,jer ih ne razumiju.To nije strahopostovanje (valjda xD),ako i je,ja ne pricam o tome.Ja pricam o istinskom Postovanju koje Covjek moze osjecati prema necemu.Ucitelji obicno rade u "okvirima" koje ucenik ne razumije.I to ih cini onime sto jesu.Uciteljem i Ucenikom.Dali ce razumit,to neznam,ali dok god ne razumije on ce to postivat.Kada nauci,postovanje ce nestati,ali ce ostati Spoznaja.Ako je ucenik Covjek,i ako vlada svojim Egom,Spoznaja ce sjati jednakom kolicinom kojom je sjalo i Postovanje.Nece biti razlike.
Pitanje Harmonije?
-Kako uskladiti zivot? To je vjerovatno pitanje koje si svaki Covjek postavi za vrijeme svog Zivota.Ja sam u cudjenju kada mi ljudi krenu pricat o tome.
Ti si majstor svojeg zanata,Zivota.Ti jedini imas moc da od njega oblikujes sto zelis.Tvoja Percepcija,Tvoja Harmonija.
Kompliciramo zivot razmisljajuci o dimenzijama,ovom,onom,svemiru,velicinama,visinama.Zapadna civlizacija cilja otici sto dalje,idu daleko,evo i u svemir smo otisli.
Ja se pitam Zasto?Zasto idemo tako daleko,zasto?Zasto bjezimo od Nas.Cijela "fasada" je u tome sto uvjek pokusavamo gledati sto je to tamo dalje,sto je na onoj planini,sto je u onom moru,sto je tamo,a tamo,a tamo?A jako rjetki,i po meni,oni najodvazniji,se pitaju...A sta je tu?U meni?Otkrivanje samog sebe je najtezi Put koji si mozes zadat u zivotu,ali je i najvrjedniji.
Ljepo je znati svasta o svemu,ali koliko ti je to znanje korisno,kada nemozes pogledati u ogledalo i vidjeti sebe za ono sto jesi.
Harmonija tvog Zivota ovisi o tebi.Nitko ti ju nemoze pokazat.Nitko ti ju nemoze objasnit.Moras ju otkriti sam za sebe.A ako ju otkrijes,smatraj se najbogatijim covjekom u svemiru.
Jer onda ti to i jesi.
"Poznavati druge je inteligencija; poznavati sebe je prava mudrost. Kontrola drugih je snaga; kontrola sebe samog je prava moć."
-Lao Tse