Sada je: ned maj 04, 2025 7:37 am.

Prijava

Korisničko ime:   Šifra:   Automatsko prijavljivanje  

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 227 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 12  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov:
PostPostano: sri mar 14, 2007 7:50 pm 
Član foruma

Navigator, opet smo postovali istovremeno :lol:

Citat:
Nije valjda da si mislila da oni nemaju sopstvenu svest?
Ne da je imaju nego je OGROMNA.

Znam da je ogromna ali ja ANIMALNA , grupna svest.

Reptilski mozak dodje kao fizicko telo energetske zivotinje. Kao sto se covek moze rastaviti od duse , tako se i ova zivotinja moze radvojiti od polja grupne duse. Ja sam ga cula kako se dere: LETACI ZASTO STE ME OSTAVILI SAMU???? VISOKOLETACI- NISKOSERACI serete dole po ljudima. VI STE GOVNA!!!! :oops:

Jedni letaci za koje sam ja tada znala su golubovi visokoletaci.Imala sam osecaj da se budim, osecala sam da mi treba znanje i ucitelj. Moj zakljucak je ukratko receno bio: da sam ja visokoletac, koji mentalno (telepatski) komunicira sa ostalim ljudima koji imaju iste ovakve sposobnosti, letaci su verovatno neko tajno drustvo jer nece da mi posalju ucitelja. #-o

Zato zelim da pomognem koliko se moze onima koji su se bez neophodnog znanja nasli u ovoj situaciji, izmedju njih i onih koji su usli u ovo stanje svojom voljom i na sopstvenu odgovornost pravim veliku razliku.

Zadnja izmjena: su; čet mar 15, 2007 2:49 am; ukupno mijenjano 1 put/a.

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri mar 14, 2007 8:20 pm 
Član foruma

Su ne moras boldovati, citam ja svakako sve, a i to boldovano mi se cini da razumem, ima dosta smisla i cini mi se tacnim.
I ne brini, citam ja :). Ra sam procitala, kasiopeju skoro, sad trazim nesto o jing-jang odnosima u coveku.

su je napisao/la:
Ovaj deo sajta je upravo to, razmena iskustava ljudi koji su nesti proziveli, nije literarna diskusija.

Nisam znala da je ova tema namenjeno samo za iskusne ljude da razmenjuju iskustva. Izvinjavam se sto sam upala sa pitanjima.

Pozdrav

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri mar 14, 2007 8:46 pm 
Član foruma

Treba se o svemu informisati, super je sto si znatizeljna, tema nije nicije ekskluzivno pravo, ali tesko je skretati sa teme i objasnjavati ljudima da mi ovde zapravo snizavamo frekvenciju na nekih 7 Hreca i da je to neka vrsta naseg cilja a nas protivnik je reptilski um koiji se bori protiv nas poplavom adrenalina i podize je na 21 Herc, sto je frekvencija panike.
To se da izmeriti elektrocefalogramom i oba stanja bi doktor procitao kao-ludilo :lol: Deca imaju prirodno ovu frekvenciju od 7 Herca, zato su svrstana u zasebnu grupu; inace bi sva deca bila dijagnostikovana kao ludaci :lol: Zapravo sve su ove meditacije, druga paznja,unutrasnji mir... snizavanje frekvencije mozga odraslih osoba na frekvenciju deteta a mi svesno hodamo po liniji izmedju razuma i ludila .
Tako moras nauciti neke reci da shvatas uslovno, kao sto kad u obicnom govoru kazemo "pozitivna energija" ne mislimo na pozitivne jone vec na one negativnog naboja, recimo na ozon u vazduhu posle kise.

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri mar 14, 2007 8:59 pm 
Član foruma

Za pocetak, evo ja opet vadim ovu temu :)

http://galaksija.info/forum/viewtopic.php?t=815

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri mar 14, 2007 9:04 pm 
Član foruma

Cekaj svoj red Arbitrum, ova me je dovoljno pojela, za danas je dosta. Sun-gazer ili ne, ni ja nisam napojediva pogaca iz bajke.

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri mar 14, 2007 9:34 pm 
Član foruma

Blu Jay, a i koga interesuje, evo ovde na primer, mnogo finog materijala i lakog za citanje:

http://www.galaksija.com/metafizika.htm

inace, to nije "auuuu, koliko ima" to je "tek toliko malo" bas samo pocetak . . .

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri mar 14, 2007 11:52 pm 
Član foruma

Obecala sam da cu ostaviti tehnike koje su efikasne, evo jedne:

Citat:
Sun gazing has has been practiced in a number of cultures, including early cultures of/in Egypt, the Aztecs, the Mayans, Indian Yoga, Native American tribes, Tibetan Yoga, and some traditions of QiGong (aka Qi Gung, Chi Kung), such as BaKua (aka BaGe, BaQi) and Tai Chi. The practice has sometimes been called Solar Yoga in Tibet and India, although most modern traditions of Solar Yoga do not involved staring at the sun, but only asanas (poses) toward the sun

Sun gazing je istovremeno tehnika koju mozete uklopiti u sistem ucenja kojem god da pripadate, kao dodatnu vezbu uz one koje vec redovno praktikujete; sa druge strane moze se primenjivati i samostalno kao zasebna grana joge uz ucenja koja ga prate.

Ovde ga preporucujem kao kao dodatnu tehniku, na strani 3 i 4 teme HRANJENJE SUNCEM ostavila sam jasna i iscrpna uputstva .
Sam naslov teme odneo mi je prilicno vremena u objasnjavanju da se ne radi o hranjenju u fizickom smislu, vec energetskom. Nakon izvesnog vremena dolazi i do smanjene potrebe za obicnom hranom jer se resavaju problemi na psiholoskom i mentalnom planu i mozak trosi mnogo manje energije, tako se ukupni utrosak energije u organizmu smanjuje za otprilike 1/4. To je, samo sebi, nevazna posledica, vaznog dogadjaja- smirenja uma.
Ozbiljije zalazenje u znanja i praksu ove joge omogucava kontrolisanje vitalnih funkcija; broj otkucaja srca i sl. moguce je i usporavanje metabolizma do granica fantastike. To mi je stvorilo drugi problem, jedan indijske inzenjer Hira Ratan Manjek je popularisao, zahvaljujuci ovoj svojoj sposobnosti, vise sebe a manje Sun gazing, preporucujuci metodu koja je kratko i jasno -opasna.
Progresivno gledanje u sunce, svaki dan 10 sek. duze, moze uzrokovati retinopatiju (deo onih koji su pratili ovu metodu je imalo tu ozledu) srecom, reverzibilna je i retina ponovo zaraste. Veci je problem je sto se ljudi uzivajuci na taj nacin u blagodatima koja Sun gazing donosi, znacajno duhovno uzdizu i u jednom trenutku ,nespremni, susrecu sa zastrasujucim napadom "onostranog" za koga nisu ni znali da postoji.
Ulozila sam napor da iznesem sigurnu metodu, koja moze posluziti u borbi.

Uskladjivanjem sebe samog iznutra, postizanjem balansa, prepoznaje se bozansko u sebi i razvija sposobnost za bezrezervnu ljubav a predatorov um ostaje odsecen od svog energetskog tela.Oduzmite mu orudje za manipulaciju i on je bespomocan.

Zadnja izmjena: su; čet mar 15, 2007 12:56 am; ukupno mijenjano 1 put/a.

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri mar 14, 2007 11:57 pm 
Član foruma

I jos jednom da naglasim, osobe koje se nalaze pod napadom ili imaju bilo kakve psihijatrijske probleme treba da primenjuju "tusiranje suncem" tj. da meditiraju ZATVORENIH OCIJU , dok se stanje ne popravi.

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet mar 15, 2007 12:36 am 
Moderator

Citat:
Sad cu ja opet da upadnem sa pitanjem.
Sta raditi kad se uhvati neki poriv koji je sam po sebi negativan i vibrira niskom frekvencijom tj dolazi iz reptilskog dela mozga?
Evo npr. napad ljubomore.
Sta raditi osim biti svestan? Da li se boriti protiv ljubomore tako sto cu se ubedjivati da to nisam ja i da je to lose i sl . Ili pustiti i cekati da sama prodje? ili pokusati je racionalizovati, naci razloge zasto to osecam, analizirati sebe? ili....

Biti svestan je veeeeeeelika stvar. :!: =D>
Ne znam, svako za sebe, naravno. Sto se mene tice, hm, mislim da ih treba pustiti da izadju, posmatrati ih, ne donositi sudove - nije to ni lose ni dobro. Takvim sudovima obicno sebi natovarimo grizu savesti na vrat – omiljeno sredstvo. „Pa, zar je moguce da sam ja takva osoba!?“ Volimo sebe! To je barem moje iskustvo.

Licno volim da analiziram, sad da li je to bas neophodno, ne znam. Moje je iskustvo da su uzrocnici tih emocija u stvari cesto veoma jednostavni podsticaji, prilicno glupave ideje. Lako ih se oslobodimo kada ih uocimo. Prosto ih otpustimo. Neke druge su dublje zatrpane i na mnogo dubljem nivou se identifikujemo sa njima, pa se sa njima i teze izlazi na kraj. No, polako, prosto pratiti odgovore svoga bica.

Princip je jednostavan: kada bi nam uskladjivanje sa centrom i oslobadjanje od reptilskog uma donosilo manje energije i manje svesnosti/prisutnosti, hehe, ne bi ga vredelo ni imati. :wink:
Negde pod linkovima je „moc sadasnjeg trenutka“, Tole. Mislim da bi ti se dopala.

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet mar 15, 2007 1:57 am 
Član foruma

Ronjenje na dah je izuzetno efikasan nacin.
Nos je najjednostavnije zatvoriti stipaljkom kakvu koriste sportski plivaci, otvoriti oci i spremni ste za svoj "let" pod vodom. Pokreti su drugaciji od uobicajenog nacina kretanja, iziskuju snagu, celo telo je u pokretu, disanje je izmenjeno. Nalazimo se u novom za nas neuobicajenom okruzenju. Svi neophodni elementi su zastupljeni :wink:
U glavi je tisina, mir i divljenje prema prirodi.

Ovo ne bih nazvala tehnikom ali zaista pomaze, ocigledno dolazi u obzir samo leti i u bistrim vodama. Boje pod vodom se takodje vide, samo za nijansu bledje, vidno polje je oko tri metra, zatim se stapa u sivilo. Ivice objekata nisu jasne, blago su zamucene, kao da gledate kroz naocare sa neodgovarajucom dioptrijom; to je ujedno razlog zasto oci ne bi trebalo drzati otvorene pod vodom duze od 1 sata ukupno u toku jednog dana , gledanje u vodenoj sredini je napor za oci ,moze se pokvariti vid.
Ronjenje sa maskom, kao i ronjenje sa kompletnom ronilackom opremom je hipnoticki smirujuce, ljudi koji se ovim bave opisace sebe kao zaljubljenike u ronjenje a ne kao sportiste.
-------------------------------------

Zurenje u zapaljenu sibicu, kao u transegritiju uz malu razliku, samo bih liznula prste leve ruke,( nisam se setila case , posle par komada ostao bi na jeziku ljut ukus fosfora ) :lol:

--------------------------------------

Da ispunim obecanje, najgluplje sto sam uradila za vreme napada predatorovog uma u pokusaju da ga ucutkam:
Ne znam koje snage je bio zvucnik , to je zvucnik za veci prostor, dovoljno velik da se u udubljeni deo gurne glava sa ramenima. Ucinio mi se pogodan...Pola sata nisam cula nista, od spoljnih zvukova, naravno. :oops:

Vrh

Naslov:
PostPostano: sub mar 24, 2007 12:53 am 
Član foruma

Oprostila bih se sa ovom temom uz mali apel, nadam se da ce biti pravilno shvacen. Hodala sam razlicitim putevima, nagualizam je bio jedan od njih, bez knjiga i ucitelja bila sam, reci cu cvrstom , radije nego sigurnom rukom, vodjena. Bas zato sto sam videla letaca, dacu sebi za pravo da podsetim da svako ljudsko bice ima deo mozga koji se medicinski naziva reptilski um, po jednom ucenju on se naziva letacki um, za one koji su u ovom arhetipu letac je ralan u to nemam sumnje, po drugim ucenjima on se manifestira, naziva i izgleda drugacije, moze da ima rep , rogove i vile u ruci, nema bitne razlike. Ateista se moze uplasiti filma strave i uzasa i godinama kasnije, reptilski um moze ga napasti "hipnozom' kao u filmu Kontrolori ili paukovima ako je to bio film Aratofobija...
Oblici u kojima se manifestira zivotinja u nama su nebrojeni, strah je jednak -onaj iskonski, napad ide preko najslabije tacke karaktera kod pojedinca, zato se na prvi pogled cini da nema dodirnih tacaka. One ipak postoje; upotrebljiva tehnika za smirenje uma kao i tehnike za sagledavanje i ispravljanja potisnutih negativnih osobina karaktera (programa) dele se jednostavno na efikasne i na one koje to nisu, manje je bitno iz kojeg ucenja dolaze.

Vrh

Naslov:
PostPostano: sub mar 24, 2007 10:08 pm 
Član foruma

Citat:
Predatorov um ce pokusati da prica sa vama, ali vi ne smijete nikada da slusate, jer njegov jezik je jezik LAZI.

Sta?! "Ne smijem...nikada" ?! Ovo mi malo preimperativno zvuci, da ne kazem "biblijski". Kao odrasla individua sama odlucujem koga cu, koliko i kad slusati. Bez svakodnevnog konfrontiranja s lazima covijek se ulijeni. Lazi treba uociti i pobiti, sto je nemoguce bez slusanja.
Osim toga, ovaj se savijet kosi sa:
Citat:
Da bi se BORILI protiv Predatora, potrebno je da ZNATE Predatora.
Da bi ZNALI Predatora, potrebno je da se SUOCITE s Predatorom.

Pa kako cu da se suocim s njim i da ga znam bez da ga saslusam?!

Ove tekstove ne treba shvatiti doslovno, kao jedine moguce smjernice u ostvarenju cilja. Ovo je metafizicka rasprava, barem ja to tako vidim. Pod "Predatorom" ce svako podrazumijevati nesto drugo...Za mene osobno je on jednostavno "ljudska glupost", dok za nekog drugog to moze biti nesto sasvim drugo...

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned mar 25, 2007 10:55 pm 
Član foruma

Survivor je napisao/la:
Pod "Predatorom" ce svako podrazumijevati nesto drugo...Za mene osobno je on jednostavno "ljudska glupost", dok za nekog drugog to moze biti nesto sasvim drugo...

Ne moze postojati 1000 verzija sta je "predator" tj. "predatorski um".
Ta stvar je vrlo jasna i ne moze postojati vise verzija.
Letacki um je strani um koji nam je ubacen u trenutku kad smo postali clanovi ovog drustva, da ne kazem u trenutku rodjenja, i koji osecamo kao nas um. Kroz raznovrsnu upotrebu istog, saljemo hranu letacima koji su nam ga ubacili, tako sto nam oni kroz um "salju" sve sto znamo o svetu, sva nasa "verovanja", "emocije", "strahove", osecaj licne vaznosti..samosazaljenje, sve..
a zauzvrat uzimaju ono sto jedino i imamo - svest.
Sve lazne stvari koje sam nabrojao i raznorazni derivati istih, kod ljudskih bica uzrokuju odredjene energetske naboje, vibracije koje cine da nasa svest zasija, taj sjaj je hrana letaca.

Tako da ne moze "svako podrazumevati nesto drugo", jasno se zna sta je predatorov um...nazalost - 99% akcija danasnjeg covecanstva.

Ljudi su zombiji, a to ni ne znaju.

Jedini lek je celicna disciplina tj. zivot ratnika koji se bori za svoju svest, tj. za svoj pravi um, svi ostali ce biti pojedeni.

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned mar 25, 2007 11:48 pm 
Član foruma

Navigatore,
ovdje se isto tako govorilo o dijelu naseg mozga koji upravlja primitivnim funkcijama i koji nam se nabacuje ponekad i ometa nas u visim spoznajama, a koji osjecamo i to svako na drugi nacin.
Ostalo o cemu pricas, po meni, vec spada u podrucje vjerovanja...

Citat:
Jedini lek je celicna disciplina, tj. zivot ratnika

Skuzila sam vec da si pomalo Seek&Destroy tip. To je muska verzija borbe s problemom, koja je meni u startu nemoguca zbog manjka testosterona, a i zbog mog pacifistickog pogleda na svijet. Svako ima svoj nacin prema svojim mogucnostima, a jedam koji bi vrijedio za sve (pa bili oni svi i istog spola) je nemoguc. Svi bi licili na bezlicne vojnike i pjevali "fight", "kill", "die"...
Ti si izabrao tako i kreni tako, al ne nameci svima isti obrazac, ratnice...

:love5:

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon mar 26, 2007 1:29 am 
Član foruma

Survivor je napisao/la:

Citat:
Jedini lek je celicna disciplina, tj. zivot ratnika

Skuzila sam vec da si pomalo Seek&Destroy tip. To je muska verzija borbe s problemom, koja je meni u startu nemoguca zbog manjka testosterona, a i zbog mog pacifistickog pogleda na svijet. Svako ima svoj nacin prema svojim mogucnostima, a jedam koji bi vrijedio za sve (pa bili oni svi i istog spola) je nemoguc.

:love5:

:] Nije to bas tako kako ti izgleda "Seek & Destroy" ali moras da znas da sa tim nema milosti, jer ni to protiv cega se boris takodje nema milosti za tebe, ni najmanje.
I naravno da to nema veze sa manjkom ili viskom testosterona, niti je to "muska verzija borbe", ali mora se biti nemilosrdan prema starom (stranom) umu, ako mislis da ga se oslobodis i saznas sta si u stvari.
Odugovlacenje ili ne znam nekakvi mozda "vise zenski" kompromisi ne vode nikud.
Ovo nema nikakve veze sa tim da li ste musko ili zensko, svima je isto, samo se razlikuju stvari koje smo "dobili", ali nacin borbe ne moze previse da se razlikuje, to je vrlo prosto. Samo ostra disciplina i nepokolebljiva namera, pod uslovom da ste skupili dovoljno energije, mogu da pomognu. Nacin borbe moze da se razlikuje samo u nijansama, u odnosu na stvari protiv kojih se borite i u odnosu na to kakvi ste vi, ali to su sve nijanse, princip je isti, ne sme da bude "milosti", "milost" je iz repertoara letaca.
Nemilosrdnost je jedan od glavnih principa, u borbi za sebe nema niceg mirnog.
Nesto kao "pacifisticki pogled na svet" ili bilo koji drugi vid "mirnog" resavanja problema, nece vas nikud odvesti, "Pacifizam" je nedostatak snage da se nesto promeni.
"Pacifizam" je samo jos jedna stranica iz beskrajne biblioteke letaca, to je njihovo delo.

"Budi miran i ne bori se ni protiv cega, ostani miran i sladak da te pojedemo".
To je "pacifizam".

Survivor je napisao/la:
Svi bi licili na bezlicne vojnike i pjevali "fight", "kill", "die"...

Mozda bi svi licili na bezlicne vojnike (kamo srece), ali bi pevali nesto drugo.

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon mar 26, 2007 5:02 am 
Moderator

Pacifizam je veoma aktivan princip i nacin delovanja i nema nikakve veze sa „ne bori se ni protiv cega, budi miran dok te ne pojedemo“. Ovo je jedna od uobicajenih predrasuda. Pacifizam samo odbacuje seriju programa proisteklih iz predatorovog uma: ratove, fizicko, verbalno ili psiholosko nasilje (mi bismo rekli kradju energije), politicke, vojne, finansijske hijerarhije i manipulacije, ratnicke herojske podvige, kao obrazac misljenja i ponasanja, da ne nabrajam vise.
Kao put kuci, naravno. :wink:

Takodje, da se nadovezem na raspravu. Ne bih rekla da je tzv. primitivni deo mozga odgovoran za ono sto svi na ovom topicu opisujemo kao delovanje predatorovog uma. Mi uglavnom nemamo nikakav problem sa njime. Iz produzetka kicmene mozdine stizu odgovori na situacije u kojima se ocekuje veoma brzo delovanje. Informacije u situacijama povisene opasnosti ne idu do velikog mozga na potpunu obradu, vec se salju nize, odakle ce se odgovor brzo poslati misicima sa naredbom da deluju. On takodje kontrolise vegetativne funkcije organizma i sl.
Na nekom topicu sam pisala o delovanju straha, ponovicu skraceno: u situacijama istinske fizicke opasnosti, informacija ide do produzetka kicmene mozdine, tog evolucijskog zaostatka, misaoni tok se zaustavlja, nase su reakcije veoma precizne, delujemo. Ne osecamo strah. Ono sto opisujemo recima strah, briga, panika, dolazi iz drugih centara.

Tacno je da se kod ljudi sa manjom emocionalnom kontrolom reakcija iz ovog centra, reakcija „bori se ili bezi“, javlja i u situacijama gde nema istinske opasnosti. Bilo da se osecaju ugrozenim ili „obelezavaju teritoriju“. Uvek u vidu nasilnih reakcija. Nazivamo ih reagovanjima iz nizih centara. Ali uz samo malo samodiscipline (ako to zelimo, naravno), nad ovim reakcijama se prilicno lako uspostavlja konrola.

Medjutim, rekla bih da ono sa cime svi zaista imamo problem cine upravo izmanipulisane funkcije velikog mozga. On je zaduzen da analizira, procenjuje, zakljucuje. Ali umesto da ove funkcije budu efikasne, mi se zapetljavamo u proizvoljan misaoni tok, kome robujemo, koji ne mozemo prekinuti. Misli naviru nepozvane, proizvoljne i jos pre nego sto ih je svest opazila, pre nego sto su presle prag, za njih se kace afektivne reakcije koje zovemo emocijama i koje nas uplicu u jedan proizvoljan misaono-asocijativni tok nad kojim nemamo nikakve kontrole, koji kontrolise nas. Iz ovih tokova dolazi sav strah, zabrinutost, bes, mrznja, ljutnja, ljubomora, itd. I odatle se crpe ogromne kolicine energije.

Ponovila bih preporuku da se procita Tole. Ja nisam naisla na bolji opis.

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon mar 26, 2007 11:36 am 
Član foruma

Arja je napisao/la:

Medjutim, rekla bih da ono sa cime svi zaista imamo problem cine upravo izmanipulisane funkcije velikog mozga. On je zaduzen da analizira, procenjuje, zakljucuje. Ali umesto da ove funkcije budu efikasne, mi se zapetljavamo u proizvoljan misaoni tok, kome robujemo, koji ne mozemo prekinuti. Misli naviru nepozvane, proizvoljne i jos pre nego sto ih je svest opazila, pre nego sto su presle prag, za njih se kace afektivne reakcije koje zovemo emocijama i koje nas uplicu u jedan proizvoljan misaono-asocijativni tok nad kojim nemamo nikakve kontrole, koji kontrolise nas. Iz ovih tokova dolazi sav strah, zabrinutost, bes, mrznja, ljutnja, ljubomora, itd. I odatle se crpe ogromne kolicine energije.

Ok, samo ovde taj Tole nije objasnio 3 najvaznije stvari, KAKO su izmanipulisane funkcije velikog mozga, OD KOGA, i ZASTO se "zapetljavamo"...?
Vrlo povrsan tekst koji nista novo niti konkretno ne govori, jer prilicno je jasno STA se desava, ali nedostaje objasnjenje ZASTO se sve sto je opisano u tekstu desava.

Smesno mi izgledaju ovakve paralele vezano za mozak i letacki um, ali ako hocete na taj pseudo-naucni nacin, koji vam je laksi za razumeti, da, mozete sebi da opisete da letaci manipulisu "funkcijama velikog mozga" kod ljudskih bica, ali je stvar ipak malo drugacija, mozak u stvari samo reaguje na impulse koji nadolaze, ali sami impulsi ne dolaze iz mozga, stvar je malo sira i vise je neorganskog tipa.
Recite mi, iz kog dela mozga dolazi impuls za osvetom na primer?
Iz kog dela mozga dolazi zavist nekoga sto nesto nema a ovaj drugi ima?
Cemu sluzi jedna takva "funkcija mozga"?
Naravno nicemu, jer je sve to daleko od bilo kakve prirodne funkije mozga, to dolazi iz naseg, tj. letackog uma, i apsolutno nema nikakve veze sa mozgom niti ijednom njegovom funkcijom, ili opet, mozete da kazete da nam je mozak kontaminiran i da vise ne obavlja samo svoje prirodne funkcije, ali to bi vas udaljilo od pravog osecaja, stvar ide malo dalje od mozga.

Vrh

Naslov: Survivor, ova bomba od izjave zhteva odgovor
PostPostano: pon mar 26, 2007 12:52 pm 
Član foruma

Citat:
Ove tekstove ne treba shvatiti doslovno............Za mene osobno je on jednostavno "ljudska glupost", dok za nekog drugog to moze biti nesto sasvim drugo...

Fizicku prirodu "primitivnog mozga" i njegovo delovanje Arja je razumljivo objasnila, nema se sta dodati. Energetska priroda ovog dela nas je sporna, ona se toliko razlikuje od nase energije da je mnogi smatraju stranom instalacijom koja nam je ubacena mozda deluje malo ekstremno ali slozila bih se sa ovakvom ocenom, ne izgleda mi preteranom. Negativni arhetipovi se upravo preko ovog dela mozga (ja ga vidim kao neku vrstu negativnog energetskog centra, recimo anti-chakru) povezuju sa ljudima; koju ce formu manifestacija uzeti u latentnom delovanju koje se ocituje kao tipovi ljudskog ponasanja ili u svojoj ekstremnoj formi koja bi bila manifestacija (pa cak i fizicka materijalizacija!!!) negativnog arhetipa , ovisi o arhetipu koji je preovladao kod odredjene osobe.
On je magnetna jedinica na koju se lepi :Vampir, Letac, Vestica, Mara, Lucifer...... kad se neki od njih uspesno poveze, tezi da istisne slabije "programe" i sto jace poveze sa "domacinom" (namerno koristim izraz iz biologije zaista ga vidim kao neku vrstu parazita) domacina podmicuje darovima u vidu energije i harizme u arhetipu Drakula(ima i drugih tipova vampirizma) ili nekim drugim sposobnostima: proricanje,raslje, gatanje (na razlicite nacine: od soljice kafe, karata, vidovitosti, raslji...cak i omiljena widgi-board i tako kanalizirani tekstovi, spada u ovu grupu)

Napominjem ovde da je moguce iste darove (ovaj puta bez navodnika) koristiti, pravilnim povezivanjem sa onim delom nas, koji mozete zvati kako vam drago a nalazi se u predelu grudi iznad srca.

Arhetipi mogu biti u domenu nesvesnog ili svesnog, mozemo ih prihvatiti ili strpljivo raditi na njihovoj deaktivaciji, ujedno odbijajuci koriscenje "darova" koji donose na sasvim svesnom nivou, pravilo slobode izbora je najjace.

Dakle, Survivor, potpuno si u pravu:
Nema Djavola, nema Letaca, nema demona, vanzemaljaca, vestica, vampira ni svetske zavere; ti biras svoju realnost u kojoj nista od ovog ne postoji. To su price kojima babe plase decu da ostanu pokrivena jorganom preko glave; da ne ustaju i ne smetaju dok tata i mama rade "ono". :lol:

Treba biti jedino dosledan u tome i odbiti sve arhetipove , jer "samo deca u dusi ce naslediti Zemlju" (sto meni izgleda kao dobar posao)
Dakle: NEMA TE, NE POSTOJIS, ti si LAZ i OBMANA !

Ma ti si-

Citat:
"ljudska glupost"

Zasto da ne, i to je izbor?

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon mar 26, 2007 5:12 pm 
Administrator

Citat:
Recite mi, iz kog dela mozga dolazi impuls za osvetom na primer?
Iz kog dela mozga dolazi zavist nekoga sto nesto nema a ovaj drugi ima?

Ovo budi naše lažno ja - ego. "Uzbuuunaaaaaaa", ego, diži se! Djeluj !!!

I onda reakcije koje znamo zašto i kako...

Uzrok nije materijalan, pa ne možemo reći iz kojeg dijela mozga dolazi ( ovaj ili onaj režanj, prednji, zadnji, mali, veliki ili lijeva ili desna polovica ). Dakle, lokacija se ne nalazi nigdje.
Uzrok leži u eteričkom dijelu našeg tijela - dakle "proizvodnji" misli. Eteričkim otiskom našeg profila duše ( nas ). Mi smo samo duše koje su isprepletene sa fizičkim tijelom ( ne vizualno, već uzročno ) i međusobno djelujemo u sprezi. Ako imamo energetske "rupe" - tijelo oboli. Ako povrijedimo tijelo - duša osjeća energiju kao bol, tuga, ili već prema vrsti ozljede. Jedno drugo održavaju i mi smo u ovom 3. denzitetu - cjelina. Dakle i eterično i materijalno tijelo.

Letački um je "implant" u eterički dio našeg tijela, potpomognut DNA "rekonstrukcijama" prije nekoliko desetaka tisuća godina( ili bilo koliko - nije bitno sad ) koje su naravno napravili naši kreatori da bi imali "finiji ručak".
I mi radimo razne stvari stoki koju uzgajamo, da bi bila što kvalitetnija ili da bi je bilo što više, zar ne?!

Sve to ide u krug...

Kako se pokušati rješiti ovog uma? Ne možemo ga kirurški izvaditi jer nije materijalne prirode. Energetskim čišćenjem? Teško. Opet bi se vratio jako brzo.

Možda je rješenje u ovom konstantnom prepoznavanju njegovog djelovanja. Trebamo mu prekinuti "dotok goriva". Kad nema benzina - ne radi. Zato je svijest ( znanje ) kad djeluje i kad nime razmišljamo - glavna bit i stvar koju bi trebali razvijati. Naravno - to sve polako i sprovesti u djelo i djelovati adekvatno.

Citat:
Nema Djavola, nema Letaca, nema demona, vanzemaljaca, vestica, vampira ni svetske zavere; ti biras svoju realnost u kojoj nista od ovog ne postoji.

I ako pokrijemo uši i oči i pravimo se da to ne postoji - to ipak NE kreira realitet u kojem to ne postoji. Možeš jedino probati što više toga izbjeći, tako da dođeš što manje s dodirom ovih stvari i tema. Ali, možda bi znanje o tome ipak najviše pomoglo, jer postaneš svjestan, a time imaš i veću zaštitu, a time i "manje boli", nestaje strah prema tome i slično... dakle, uspješnije napreduješ.

:mrgreen: :wink:

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon mar 26, 2007 8:30 pm 
Moderator

Citat:
Fizicku prirodu "primitivnog mozga" i njegovo delovanje Arja je razumljivo objasnila, nema se sta dodati. Energetska priroda ovog dela nas je sporna, ona se toliko razlikuje od nase energije da je mnogi smatraju stranom instalacijom koja nam je ubacena

Ja sam upravo pokusala da kazem da po mom misljenju sa tom stranom svoje prirode, instinktivnim reakcijama i vegetativnim funkcijama nemamo bogzna kakvih problema i da se dejstvo ove instalacije drugacije manifestuje. Strah ne dolazi iz produzetka kicmene mozdine, tzv. reptilskog mozga, evolucijskog zaostatka, iz tog dela dolaze brze, instinktivne reakcije. Nasa lazna licnost je ta koja se plasi, strepi, zavidi, mrzi, ljuti se, a nju u „zivotu“ odrzava proizvoljan misaoni-afektivni sled koga se tako tesko oslobadjamo.

Odlican opis, Jack. Jedino bih rekla: naravno da uzrok nije materijalan i da ne mozemo odrediti odakle dejstvo dolazi, ali mozemo razgovarati o tome na sta deluje, upravo da bismo ga prepoznali. :wink:

Citat:
Citat:
Nema Djavola, nema Letaca, nema demona, vanzemaljaca, vestica, vampira ni svetske zavere; ti biras svoju realnost u kojoj nista od ovog ne postoji.

.
I ako pokrijemo uši i oči i pravimo se da to ne postoji - to ipak NE kreira realitet u kojem to ne postoji.

Isto mislim. Samo nam pravi probleme i oduzima energiju.
Uf, sad sam u napasti da se raspricam ](*,) ali cu se suzdrzati od spamanja po ovom topicu. :-#

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 227 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 12  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.