Sada je: ned maj 04, 2025 7:13 am.

Prijava

Korisničko ime:   Šifra:   Automatsko prijavljivanje  

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 227 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 12  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov:
PostPostano: pet mar 09, 2007 6:02 pm 
Član foruma

Da li bi neko mogao da navede primere vlastitog iskustva u borbi ili upoznavanju predatora ... odnosno bilo kakve napore vezane za predatorov um i oslobadjanje.
Bar da imam predstavu kako to kod nekog izgleda.

Hvala

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto mar 13, 2007 7:23 am 
Član foruma

Blue _jay, upoznavanje predatora je upoznavanje sebe samog, predatorov um nije nikakva strana instalcija u nasem telu, govorimo ovde o prastarom delu ljudskog mozga, tako da rec neprijatelj treba shvatiti uslovno.
Predatorov um je brzi od svesnog, velikog mozga iz njega dolaze instinkti za samoodrzanje, on upravlja radom srca, pluca, trgne ruku ako se ubodemo ili opecemo, ponekad preplavi svesni mozak adrenalinom i gotovo da preuzme kontrolu, to su situacije u kojima je zivot ugrozen pa tada reagujemo snagom ili brzinom za koju nismo ni verovali da smo sposobni.
On je ostatak zivotinjskog mozga u nama i nema kontakt sa dusom, za njega jedini nacin da produzi svoje trajanje u vremenu je kroz razmnozavanje. Dominacija nad ostalima omogucava kvalitetnije i brojnije seksualne partnere i potomstvo koje jednakom snagom brani.
Covek u svom duhovnom razvoju tezi visim vrednostima a animalno u sebi pokusava da potisne.
Nakon izvesnog povlacenja, predatorov um moze prepoznati u svesnom delu mozga "neprijatelja"- onoga koji ga sprecava u osvajanju brojnih seksualnih partnera, u zgrtanju svim sredstvima materijalnih bogatstava koje bi mu omogucila bezbednost i ugodan zivot, koji ga sprecava da kinji slabije ...
Oseca se ugrozen i napada. Reptilski um je i ranije uticao na nase misli i emocije, bes, strah i dominacija javljali su se u cistom obliku ali i u mesavini sa visim emocijama pa recimo ljubav i dominacija daju ljubomoru i sl. .Tako krece prvo kroz emocije, pojacava napad na svesni deo mozga preko misaonih centara mesajuci se u misaoni proces, stvarajuci zvucne, potom vizualne i u najtezim slucajevima i taktilne (dodir) halucinacije.

Napad ide obicno preko najslabije osobine naseg karakera, kod Bodri to je izgleda, bila potisnuta agresija, kod mene je samoca, koja je prvo bila moj izbor, postala teret i bila je pracena strahom od odgovornosti ne samo za svoj vec i za tudje zivote. Bodri je to lepo usporedio sa "radiom koji prica u glavi", to sto su njemu glasovi govorili uzasne stvari se razlikuje od onog sto sam ja "cula" cak sam u jednom trenuku ispricala (neverbalno naravno) par viceva da oraspolozim rasplakanu zenu #-o

Nije vazno na kojoj stanici radio svira i sta se cuje; vazno je- iskljuciti ga!
Svesti reptilski um na njegovu osnovnu funkciju i potom stalno voditi racuna da tako i ostane. Naravno, treba razresiti i slabe tacke, suociti se sa zivotom ili nabaviti boks vrecu i otpustiti agresiju; kod svakog je drugacije.Raditi i na ostalim nasim losim osobinama i shvatiti da one nikad i nisu bile nase, jer nase su ciste i plemenite a ove su samo devijacija pod uticajem zivotinje u nama.

Necu da se krijem iza fraza, bilo je iskreno, dalje ne mogu i necu.

Ostavicu kasnije par tehnika koje koristim.

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto mar 13, 2007 5:40 pm 
Član foruma

Hvala ti Su na zaista korisnom postu. Imala sam osecaj da je to to ali nisam bila sigurna.
Mnogo mi pomaze sto si pristupacnim, razumljivim jezikom pisala jer ja ovde imam cesto problem sa apstraktivnim tekstovima koji su vise teorijske prirode pa jos kad si pocetnik, krajnji rezultat bude najcesce frustracija izazvana nerazumevanjem :oops: .
Porazno je sto polako shvatam da sam ja pod dosta velikim uticajem tog reptilskog mozga :( .

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto mar 13, 2007 7:33 pm 
Član foruma

Citat:
Imala sam osecaj da je to to ali nisam bila sigurna.
Mnogo mi pomaze sto si pristupacnim, razumljivim jezikom pisala jer ja ovde imam cesto problem sa apstraktivnim tekstovima koji su vise teorijske prirode pa jos kad si pocetnik, krajnji rezultat bude najcesce frustracija izazvana nerazumevanjem .

Pa kad si pocetnik, a narocito kod tih "apstraktnih" tekstova (iako su svi vrlo konkretni, od tvog shvatanja zavisi kakvi su) onda pocnes od pocetka, i polako ti bude jasno.A ne da se moli pomoc i instant objasnjenja jer ti to onda nece znaciti nista.E onda dodjes do znanja ( sa velikim Z kako neki vole da karikiraju) ali tesko ce to da ide ako ocekujes da te neko vodi za rucicu . . . . Uostalom sta je "su" napisala je njeno "vidjenje" toga, univerzalne istine i u tome nema, svako ima svoju.Postoje samo generalne smernice.Cak ni ovo sto sam ja sad rekao nije tacno.

Inace na ovom topiku i nema objasnjenja sta je to i odakle je, to su samo komentari na raznu literaturu.Ja sam naprimer to procitao u kasiopejskim transkriptima, a koji su opet takodje tu na forumu, pa izvolte . . . . .

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto mar 13, 2007 8:24 pm 
Član foruma

Da li ko zna da li se kakvim lekovima moze oslabiti predatorov um ili npr hirurski odstraniti ili onesposobiti taj deo mozga?

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto mar 13, 2007 9:54 pm 
Član foruma

blue_jay je napisao/la:
Da li ko zna da li se kakvim lekovima moze oslabiti predatorov um ili npr hirurski odstraniti ili onesposobiti taj deo mozga?

:)) eeee da je srece da moze hirurskim zahvatom, ja bih odavno bio operisan, i to dvaput, za svaki slucaj lol

mozes da ga oslabis dobro poznatim lekovima, ali samo na odredjeno vreme tj. dok si pod dejstvom, sto u sustini ima smisla samo u urgentnim situacijama.

Kako mislis hirurski odstraniti ljubomoru, pohlepu ili tako neke stvari..?
To nije nista organski.

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto mar 13, 2007 10:18 pm 
Član foruma

Pa mislim naci centre za "nepozeljne" emocije (stavljam u navodnike posto je individualno sta je kome nepozeljno) i jednostavno ih odstraniti. Bilo je nedavno na vestima da su nasli centar odgovoran za strah i postoji mogucnost da se u daljoj buducnosti manipulise u cilju susprezanja straha, spominjali su ljude koji ne mogu normalno funkcionisati zbog raznih fobija i sl.

Inace sam sam se uverila u promenu totalnog ponasanja nakon uzimanja odredjenih lekova. Po prestanku sve se vratilo na staro.

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto mar 13, 2007 10:30 pm 
Administrator

Iz osobnog iskustva, mogu samo reći da mi nije ni na kraj pameti dati si rezati ili odstranjivati bilo koji dio tijela. A pogotovo mozga. Uh!

Za mene su strahovi prestali kad sam počeo sakupljati, proučavati i primjenjivati znanje. Širi se svijest, a time i smanjuješ strahove i lakše kontroliraš emocije. Bolje da ti njih kontroliraš, nego one tebe.

S vremenom, kako učiš i kako ti raste svjesnost, tako se i pojedini osjećaji gube - pogotovo: ljubomora, strah, želja za vladanjem, osvajanjem, depresije, bol ( osjećaš samo fizičku iako se i ona jako smanji ), itd.

Dakle, reptilski dio mozga ne možeš fizički odstraniti, već ga jednostavno - polako gasiš. Da ne radi. Ili da radi na jako malom nivou, koliko je god to sad moguće. Naravno - i geni ti se mijenjaju i prilagođavaju tim novim saznanjima i svijesti, pa ti je tijelu sve manje potrebno funkcija reptilskog dijela mozga.

Polako, malo po malo, koliko možeš a da se ne preopteretiš - čitaj, uči, saznaj, istraži, zaključi, primjeni... vremenom ćeš i sve te promjene doživjeti i iskusiti. Samo bez žurbe, panike, nestrpljivosti... jer su kontraproduktivni.

Puno uspjeha, a tu je i ekipa na forumu koja pomalo pomaže drugima koji tek počinju uviđati te stvari. Ako zapneš - slobodno pitaj, već će ti netko odgovoriti.

:mrgreen: :wink:

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri mar 14, 2007 1:38 am 
Član foruma

blue_jay je napisao/la:
Pa mislim naci centre za "nepozeljne" emocije (stavljam u navodnike posto je individualno sta je kome nepozeljno) i jednostavno ih odstraniti. Bilo je nedavno na vestima da su nasli centar odgovoran za strah i postoji mogucnost da se u daljoj buducnosti manipulise u cilju susprezanja straha, spominjali su ljude koji ne mogu normalno funkcionisati zbog raznih fobija i sl.

Inace sam sam se uverila u promenu totalnog ponasanja nakon uzimanja odredjenih lekova. Po prestanku sve se vratilo na staro.

Mislim da ti lekovi ako ih i bude bilo ili sta vec, mogu samo da odloze ili ublaze neko stanje...i da bi to bilo samo za "obicne" ljude sa nekim realnim problemom tipa fobije.

Tako nesto za ratnike naravno da ne dolazi u obzir, svaki strah se mora doziveti, proziveti i razumeti...jedino tako ce imati smisla dolazenje u kostac sa njim..
Na putu ratnika nema precica u tom smislu, sve mora da se nauci na tezi nacin.
Na nama nije da biramo, nego da se sto bolje snadjemo u datim okolnostima.
Precice ovog tipa ne postoje, za ratnika nemaju smisla.

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri mar 14, 2007 2:10 am 
Član foruma

Citat:
Hvala ti Su na zaista korisnom postu

Pogledaj moje postove sa prethodne strane, obrati paznju i na datume, primetices da sam davno odlucila da otvoreno progovorim, odgovor nije namenjen tebi vec svima onima koji se nadju u ovakvoj situaciji, razlog je jednostavan, empatija, sto je i razumljivo jer sam i sama bila u istoj situaciji pre tri godine. Moj "reptil" je vec dogo pod kontrolom kao i iskonski strah koji on donosi; to mi je omogucilo da se distanciram i hladne glave progovorim o svemu. Ako nesto dam mozda ce mi se i vratiti (mada bih volela da mi tudje iskustvo ne zatreba tj. da stvari koje sada praktikujem ostanu delotvorne, cak i ako reptil ponovi napad drugacije).
Drugo, ljudi ovde ne vole da im se preterano zahvaljuje, Arbitrum je u pravu; temu moras citati od pocetka -od prvog posta, ne bih se slozila sa preporukom da krenes sa Donosiocima svetlosti, to nije za pocetnike, treba imati predznanje koje omogucava kriticko razmisljnje prilikom citanja.
Preporucujem knjige i tekstove u kojima se obradjuje tema Animusa i Anime i razvijanje ljubavi prema unutrasnjem Self tj. bozanskom aspektu u nama, kao i ahertipove ponasanja, to ce ti omogucti da steknes razumevanje sebe i prepoznas koji je tvoj put, kad prepoznas sopstveni arhetip imaces osnovu za "teze" teme i sopstveni stav.
Usput ces razumeti i da nema potrebe za :oops:
ljudi koji su pod uticajem reptilskog mozga zive po devizi : "U se' ,na se' i poda se' " nisu clanovi ovog foruma. Samim tim sto trazis ono lepse i plemenitije u sebi zasluzujes i nase i sopstveno postovanje.

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri mar 14, 2007 2:26 am 
Član foruma

su je napisao/la:
Ako nesto dam mozda ce mi se i vratiti

Lepo je sto dajes, samo ne treba da ocekujes (ili zelis) da ti se bilo sta vrati.
Pricip "ocekivanja necega zauzvrat" je deo letackog repertoara.

su je napisao/la:
cak i ako reptil ponovi napad drugacije

Letacki um je isti kao i mi - vrlo mastovit, tako da se nove smicalice uvek mogu ocekivati, to je nadmudrivanje (skoro) bez kraja.

P.S. Ne znam zasto koristite izraz "reptilski um"?
Oni nisu nikakvi reptili, nego vrsta neorganskih bica.

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri mar 14, 2007 3:48 am 
Član foruma

Navigator mislim da sam dovoljno naglasila da ne zelim da mi se vrati, :lol: zelela sam da do kraja ogolim sve moguce motive mojih postupaka. Imam razlog.
Reptilski um je medicinski izraz, zapazices da sam na vrhu stranice ostavila post koji ima ukorenjenost u medicinskom i logicnom, kao i duhovnom, baziran na licnom dozivlju, pokusala sam da ga sagledam iz te prspektive, zato mi se termin ucino prikladnim. Na nekim drugim forumima bi ga nazvali i "majmunski um"- ni to nije bez logike.
Letacki um nije mastovit, masta je osobina ljudi i spada u vise kognitivne funkcije, on je koristi kao sto majmun koristi stap, bez razumevanja principa poluge.
Mi koristimo samo delic mozga, ogroman deo nasih opazanja tone u zaborav i nisu nam dostupna osim pod hipnozom ili narocitim stanjima svesti; za razliku od nas letacki um im a pristup SVIM informacijama koje su prikupljene tokom zivota primarnom i sekundarnom paznjom.
Otud raznolikost njegovih napada i mastovitost.

Da budem iskrena do kraja, stekla sam utisak da on zna i vise od toga, znaci i informacije koje ja nikada nisam primila, procitala sam ih nedavno i bila zapanjena jer su opisivale u tancine ono sto sam prozivela. Nisam sklona da primam zdravo za gotovo, pre desetak godina, znaci pre napada letaca, procitala sam par Kastanedinih knjiga, hocu da ih procitam ponovo jer ostavljm mogucnost da je te informacije "pokupio" iz zaboravljenog secanja, zelim da eliminisem to kao mogucnost.

Razlog za ovo je veoma ozbiljan, implikacije bi bile ne samo da on ima sopstvenu svest vec i da moze da komunicira sa ostalima preko animalne kolektivne duse tj. polja. Ovo vec povlaci ozbiljnija pitanja...

Ranije sam pripadala drugom arhetipu, promena je moguca kao i manjanje OPS-OPD opredeljenja, menjanje arhetipa donosi udar sinkroniciteta, kad krene... #-o
Ja cu da se vratim u prethodni arhetip, vise mi lezi, :wink:
a znam i kako, ne pada mi na pamet da karikiram moc namere, dobra OPD spona moze coveka da vrati sa putovanja gde vazi karta u jednom smeru.
Na spram toga ovo ce biti igrarija.

Zato sam i odlucila da se otvorim, podelicu sa drugima koliko mi je dozvoljeno.
:love3:

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri mar 14, 2007 3:59 am 
Član foruma

Citat:
Zato sam i odlucila da se otvorim, podelicu sa drugima koliko mi je dozvoljeno

Tek sada vidim na sta ovo lici :lol: imam virus u kompjuteru, gubim internet povremeno; otkucam poruku i umesto da vidim "vasa poruka je uspesno uneta" pojavi se log in, #-o nema tu misterije, ni tajne.

Cinjenicu da postovi koji mi tako nestanu ,uvek sadrze zakljucke koji proizilaze iz :
Citat:
Razlog za ovo je veoma ozbiljan, implikacije bi bile ne samo da on ima sopstvenu svest vec i da moze da komunicira sa ostalima preko animalne kolektivne duse tj. polja. Ovo vec povlaci ozbiljnija pitanja...

nisam sklona pripisati slucajnosti i necu je ignorisati.

Zadnja izmjena: su; sri mar 14, 2007 4:44 am; ukupno mijenjano 1 put/a.

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri mar 14, 2007 4:03 am 
Član foruma

su je napisao/la:

Da budem iskrena do kraja, stekla sam utisak da on zna i vise od toga, znaci i informacije koje ja nikada nisam primila, procitala sam ih nedavno i bila zapanjena jer su opisivale u tancine ono sto sam prozivela. Nisam sklona da primam zdravo za gotovo, pre desetak godina, znaci pre napada letaca, procitala sam par Kastanedinih knjiga, hocu da ih procitam ponovo jer ostavljm mogucnost da je te informacije "pokupio" iz zaboravljenog secanja, zelim da eliminisem to kao mogucnost.

Nije valjda da si mislila da oni nemaju sopstvenu svest?
Ne da je imaju nego je OGROMNA.
Letacki um nije tako privatna stvar kako mi izgleda da ti mislis...u smislu, da mislis da ne moze da te napada sa necim sto nije bilo u tvom iskustvu pre toga.
To je sasvim normalno...oni nisu nasi licni...ne jede tebe jedan letac..oni rade zajedno, svi sve znaju i imaju pristup tvojoj svesti, nema nikakve veze sto nesto nije bilo u tvom iskustvu do tad.

To je isto kao kada bi rekla da neku livadu sa koje si ti ubrala maslacak, ne mogu i ja da posetim.

Tako da je u sustini svejedno, jedan ili 101, nema nikakve razlike, bivamo poruchani svejedno. :lol: malo sale u ovim neveselim temama..

Zadnja izmjena: navigator; sri mar 14, 2007 4:17 am; ukupno mijenjano 1 put/a.

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri mar 14, 2007 4:14 am 
Član foruma

Razumemo se, letacki um mi brani da sazvacem informacije, pa mi se ne dopada ono sto vidim i zakljucujem. Trazim dokaze...
Ja hocu da odem korak dalje, ovo nije kukavicko bezanje sa puta, ja svojom voljom hocu da promenim put kojim idem na cilj.
Razumes? Ja sada biram realnost u kojoj cu se naci kada dodje moj talas.

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri mar 14, 2007 4:26 am 
Član foruma

Izmenio sam nesto gore, ali nije bitno..

Sta god da se nekom desava, vazno je samo da se bude svestan svega...ali bas s.v.e.g.a., i sve proveriti sa sobom vise puta...letacki um je prepreden,
koristi raznorazne manevre, nekad ih je tesko odmah biti svestan.

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri mar 14, 2007 6:27 pm 
Član foruma

Sad cu ja opet da upadnem sa pitanjem.
Sta raditi kad se uhvati neki poriv koji je sam po sebi negativan i vibrira niskom frekvencijom tj dolazi iz reptilskog dela mozga?
Evo npr. napad ljubomore.
Sta raditi osim biti svestan? Da li se boriti protiv ljubomore tako sto cu se ubedjivati da to nisam ja i da je to lose i sl . Ili pustiti i cekati da sama prodje? ili pokusati je racionalizovati, naci razloge zasto to osecam, analizirati sebe? ili....

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri mar 14, 2007 6:51 pm 
Član foruma

blue_jay,
manija da se sve drzi "pod kontrolom" unistit ce te vise od ljubomore ili bilo cega.

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri mar 14, 2007 7:36 pm 
Član foruma

Citat:
Sta raditi kad se uhvati neki poriv koji je sam po sebi negativan i vibrira niskom frekvencijom tj dolazi iz reptilskog dela mozga?

Citat:
Preporucujem knjige i tekstove u kojima se obradjuje tema Animusa i Anime i razvijanje ljubavi prema unutrasnjem Self tj. bozanskom aspektu u nama, kao i ahertipove ponasanja, to ce ti omogucti da steknes razumevanje sebe i prepoznas koji je tvoj put,

Neravnoteza kako god nazvali: musko- zenski princip, Animus -Anima, Jin-Jang.. . kako god ti padne na pamet; uzrokuje nas zastoj i probleme na ovo realnom,fizickom; emocionalnom i duhovnom telu.
Ona je istovremeno poluga preko koje reptilski mozak napada svesni veliki mozak.
Nije poenta trpeti napade herojski i dobijati batine u nedogled nego oduzeti mu tu "polugu" :!:
Kad se uspostavi ravnoteza, reptilski mozak ostaje odsecen od Letaca i ostaje amorfna masa nervno- zivcanog sistema koja ima fiziolosku funkciju u nasem telu. To je, recimo, ograniceni cilj koji treba sebi postaviti da bi se moglo napredovati dalje.

Boldovani deo nije namenjen tebi, nego onima koji su odmakli na svom putu.
Molim te idi citaj, imas sjajne linkove na dnu glavne stranice, vec mi je smesno kako stalno postavljas pitanja unapred i pisem ono sto sam ionako htela da napisem. Moracu da boldovanjem odvajam delove teksta da ne bi bilo konfuzno, slaba je vajda od knjige koju ti neko preprica i iskustva koje je neko drugi proziveo. Ovaj deo sajta je upravo to, razmena iskustava ljudi koji su nesti proziveli, nije literarna diskusija.

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri mar 14, 2007 7:39 pm 
Član foruma

blue_jay je napisao/la:
Sad cu ja opet da upadnem sa pitanjem.
Sta raditi osim biti svestan? Da li se boriti protiv ljubomore tako sto cu se ubedjivati da to nisam ja i da je to lose i sl . Ili pustiti i cekati da sama prodje? ili pokusati je racionalizovati, naci razloge zasto to osecam, analizirati sebe? ili....

Naravno da moras analizirati sebe, to je prva stvar sa kojom treba krenuti, moras da upoznas sebe...ali ne samo one delove koje ti je "lako" da upoznas, nego i one najdublje i ne toliko svetle..tamo se krije letacki um.
Mnogi nemaju hrabrosti da do kraja ispitaju i istraze sebe, ali to je jedini nacin...i da, mozes da se kladis da to nisi ti :)
Morate da znate svog neprijatelja da biste znali kako da se borite. On vas vec poznaje, i to odavno.
U osnovi, to je sve borba protiv osecanja sopstvene vaznosti, od koga i poticu sve emocije kojima se hrane letaci, u tvom slucaju ljubomora.

Prvo moras da shvatis da nisi bitna onoliko koliko mislis da jesi, tj. koliko te je tvoj letacki um naucio da jesi tokom zivota. Svi moraju da budu svesni da jednostavno nisu svoji, da njima upravlja nesto strano sto im je ubaceno, i da moraju da prodju kroz sito i reseto da bi uopste saznali ko su i sta su u stvari.
Kao sto je Don Huan jednom rekao Florindi, koja je na pocetku tada isto mislila da je bas specijalna..."Jedino specijalno u vezi sa tobom je tvoja plava kosa, u zemlji gde se ta osobina ceni" I to je tako. Nema apsolutno niceg specijalnog u vezi nas. Letaci su ti koji nas prave lepim, dobrim, osecajnim..najlepsim, najbitnijim....mmmm tako slatkim. (!)

Treba se uzdrzati, ali ne potiskivati, to nije isto. Moras da se izboris za tu jednu sekundu pre prvog impulsa koji naidje u nekoj situaciji, moras da budes brza za delic sekunde i da se uzdrzis, jednom recju moras da budes svesna, i da non-stop posmatras.

Morate da shvatite da su te emocije njihova hrana, da vas jedu upravo u tim trenucima u kojima se vredjate zbog necega, ili ste ljubomorni, zelite da vas neko voli, itd...
Oni se hrane se sjajem vase svesti, jedine stvari koju imate kao ljudska bica. Morate da se izborite za svoju svest.
Vise nego bedno je stanje u kome se nalazi danasnje covecanstvo, percepcija ljudi je na tako niskom nivou, da je to strasno, covecanstvo se jedva odrzava u zivotu...ali sve zavisi od vas, mozete mnogo cistije da vidite.
U odnosu na to, realnost svakodnevnog zivota je kao jedan nejasan san, magnovenje.
Vezbajte tensegriti, radite rekapitulaciju, posmatrajte sebe sa strane, prestanite da budete glavni glumac, utisajte svoj unutrasnji dijalog, prestanite da branite ili dokazujete svoju licnost, uzdrzite se od takvih reakcija koje vas samo iscrpljuju, i skupicete dovoljno energije. A onda budite disciplinovani, jer najmanje opustanje vraca na nulu.
Usput ce da bude svega i svacega, taj put je pun zamki, ali to je cena slobode, cena ste vi.
Morate da umrete da biste ziveli, vas stari "ja" mora da ode, drugi nacin ne postoji.
Nije dovoljno samo intelektualno znati sve ovo, morate da imate dovoljnu kolicinu energije da bi odredjene informacije imale prakticnu vrednost za vas. Morate da osetite na vasoj kozi da bi za vas imalo smisla, tj, da biste mogli da koristite znanje koje imate. Nije dovoljno samo znati, nego imati energije da se to znanje sprovede u delo.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 227 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 12  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 1 gost.