Čitajući raspravu koja se odvila na ovoj temi mi je u vidno polje došla jedna nejasnoća. Po mom mišljenju, prilično bitna.
Po priči, ispalo je kao da je novac integralni deo trećeg denziteta, i da je ovakva distribucija moći, dostupnosti, znanja itd bazirana na unapred postavljenom setu pravila uređivanja odnosa elemenata unutar trećeg denziteta. Po meni - to je nametnuta osobina 3D-a, jedna od onih za koje su zaslužni kontrolori. A ne njegov "dati kvalitet" koji bi bili samo prirodni zakoni, kao takvi. Sve ljudske tvorevine (ili Orionske, nebitno) kao takve se ne mogu uzeti kao apsolutne, pa tako ni kao jedno od "pravila" trećeg denziteta. Samim tim, svaka "lekcija" koja bi trebala biti vezana za novac kao ekvivalent "sredstva energetske razmene" je veštačka, i nametnuta. Mene niko nije pitao prihvatam li orionski monetarni sistem, a pogotovo za orionske načine dolaska do njega!!!
Novac sam po sebi, naravno, nije "loša" stvar nego je i on samo još jedna alatka koja se može koristiti na više načina.
Sa obzirom na to da su celokupni novčani tokovi pod kontrolom zna se koga, kako se može govoriti o nekoj "lekciji" vezanoj za novac, kada se on može kretati po volji nekolicine pojedinaca koji baš i nisu "bogom dani" za deljenje lekcija vezanih za isti, ili bilo kakvih drugih?!
Slažem se sa većinom prethodno napisanih stvari, osim sa ovim što sam izneo gore. Ili nisam dobro shvatio napisano.
Takođe, ne dovodim u pitanje to da "humane delatnosti" tipa isceljivanje, rad sa energijama, uklanjanje negativnih energetski zapisa ili kreiranje pozitivnih treba naplaćivati. Međutim, ako je novac merilo našeg pružanja pomoći osobama "u nevolji" da tako kažemo, kako to možemo podvesti pod human rad? Po meni definicija humanosti i jeste neobavezujuće, dobrovoljno pružanje pomoći drugoj osobi kada joj je potrebna, zato što joj je potrebna - a ne prodavanje iste.
Okay je naplatiti, sasvim! I zaista je divno kada neko može da živi od sopstvenog kreativnog rada, ili humanog rada to je daleeeeko bolja opcija od iskorišćavanja rada drugih zarad sopstvene koristi - međutim, držati novac kao merilo vrednosti "kome pomoći kome ne", i još uvoditi "karmu i lekcije" u tu priču, kada znamo da je novac pitanje uređenja međuljudskih odnosa koji je proizišao iz manipulisane (nebitno) slobodne volje je zaista apsurdno.
Eto, to ne mogu da shvatim, sve drugo je ok.
Mada, ovde bi se moglo dodati i pitanje korupcije samog sistema. Energetski input nije uvek jednak outputu, zapravo nikad nije (kada se prevede na monetarnu skalu).
Na primer, fringe umetnik može da utka čitavu dušu u svoje delo, a da ne može od toga da naplati ni kintu jer skup preovlađujućih faktora to ne dozvoljava. Lady Gaga prdne - i zaradi 6 000 000 000 na tome. Da li je to zbog zakona ponude i potražnje? Možda - ali, ko je stvorio ponudu i potražnju ?

Karma i lekcije sigurno nisu ... ni na individualnom, niti na globalnom nivou.
Mož bit' i da grešim ... u svakom slučaju ovo mi deluje kao jedna od zanimljivijih i bitnijih tema vezanih za ovaj praktični deo metafizičkih naklapanja
Čirz.