Sada je: pon maj 05, 2025 2:06 pm.

Prijava

Korisničko ime:   Šifra:   Automatsko prijavljivanje  

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 282 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 15  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov:
PostPostano: ned feb 11, 2007 2:15 am 
Član foruma

FORMICA je napisao/la:
E to ne može jer plan već postoji.

:thumbup:
Citat:
A ima i onih koji prate da se odvija po prvom planu.

Citat:
Kad treba da te razuvjeri pokaže ti se kraj plana i naravno odustaješ jer se pokaže i kraj tvoga plana.

Citat:
Nadalje ne smiješ koristiti znanje o budućim događajima što ti pokažu na isti način.

Citat:
I na kraju materijalno bogatstvo je nepotrebno mnogo je važnije duhovno a ono se stiče na drugi način.

Citat:
Svaki na kraju odustane.

=D>
:love3:

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned feb 11, 2007 2:44 am 
Član foruma

:D :D :D

- Anatomija problema je jednostavna i glasi:

- Interes protiv interesa. -

... ... ...

- Ne sviđa mi se taj njihov plan. Moglo se to sve i jednostavnije napravit. -

/( FORMICA, hvala ti na postu. :D :thumbup: :wink: )/

:D :wink:

Zadnja izmjena: spyro; ned feb 11, 2007 11:28 am; ukupno mijenjano 3 put/a.

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned feb 11, 2007 2:51 am 
Član foruma

Arbitrium Liberum je napisao/la:

Trenutno je popularno da je ta "maticna svest" na 7. denzitetu, odnosno da je to 7. denzitet jer je on ionako svaki drugi denzitet, znaci sveprisutan, znaci zivimo u svojoj dusi. (banalno govoreci)

Popularno je ono što podržava veći broj "populi-a" (ljudi) iz možda i njima neznanih razloga/uzroka, ali jako dobro izracionaliziranih.
Ali, da, zgodno je to što si rekao "... živimo u svojoj duši." (nastavljam): ne (pre)poznajući ju.

Citat:
A po cemu se nase duse razlikuju?

Možda po:
Ahamkara-i (hindu izraz) - sposobnost svijesti da bude svjesna /dijela/ same sebe kao odvojene /od nekog drugog/ dijela same sebe i da se poistovijeti/identificira upravo s tim (prvim) dijelom.
Bliže čovjeku: ahamkara je sposobnost "tvoje sadašnje budne" svijesti da bude svjesna tebe kao odvojenog i različitog (ovaj put ne kao dijela, već kao cjeline) sebe-svjesnog bića - čovjeka (sa svim tvojim snovima, željama, nadama, mislima, osjećajima, dvojbama/sumnjama...), odvojenog od npr. mene po istom principu.
Ili imaš neku drugu ideju?

Pitala bih Formicu:

Tamo gdje si bio, da li si bio hm (nisam sigurna kako da se izrazim)... samo kao svijest ili si tamo bio svjestan da imaš nekakav oblik/obličje/lik/"tijelo"?

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned feb 11, 2007 1:48 pm 
Član foruma

sen-sei je napisao/la:

Pitala bih Formicu:

Tamo gdje si bio, da li si bio hm (nisam sigurna kako da se izrazim)... samo kao svijest ili si tamo bio svjestan da imaš nekakav oblik/obličje/lik/"tijelo"?

U početku je bilo slučajno i nijesam ništa znao. Poslije kad je stigao pratilac naučio me kako da se ponašam. Imaš tijelo ali se ne možeš kretati kao obično. Zapravo i možeš ali je besmisleno. Krećeš se željom da se krećeš prema nečemu. To krtenje može biti od sporog do fantastično brzog. U oba slučaja je vrlo važno đe hoćeš da dođeš. Moraš znati odredište. I ne puštati mašti previše ne volju jer se može zaglaviti na vrlo neprijatna mjesta. Imaš tijelo sa svim čulima koja rade malo drugačije ali na isti način. U početku sam bio go dok nijesam naučio da se obučem što je izazivalo burni smijeh kod onih koje sam sretao. E i pazi mi ljudi i drugi nama slični imamo neki kanap koji nas veže za tijelo. Taj kanap se me može prekinuti a sastoji se od grupa niti u kojima su nove grupe niti. E ovi drugi se razlikuju od ljudi jer nemaju taj kanap nego tamo đe im je kanap ima nešto kao lepeza koju oni šire i skupljaju i pomoću nje se kreću. Tako sam ja Vidio.

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned feb 11, 2007 3:25 pm 
Član foruma

FORMICA

To tamo gde si bio, a posto znas za ove denzitete, sta bi ti rekao koji je to denzitet? I zasto znanje plana smeta duhovnom obogacivanju, pa zar nije lakse, jednostavno znas sta da radis, uradis to i gotov posao? Jel ti pratilac nosio sivi kombinezon?

sen-sei

Dobro, i ta ahamkara je neka razlika, ali sta ako se dve duse prosla slicna iskustva i na istom su stepenu svesti, razvoja, pa cak i sa slicnim vibracijskim frekvencama (za svakog po nesto :mrgreen: ), po cemu se u tom slucaju one razlikuju?

I jel imas da preporucis neke od tih mudrijaskih knjiga?

spyro

Aman, smanji smajlije i te kerefeke sa slovima, tesko mi ovako razrokom da citam :wink:

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned feb 11, 2007 4:12 pm 
Administrator

Citat:
A po cemu se nase duse razlikuju?

Po nivou svijesti ( unutar jednog većeg nivoa koji objedinjuje sve podnivoe - denzitet ) i po vibracijskim frekvencijama.

Dakle, i unutar 3. denziteta imamo više podnivoa svijesti... neke duše su "na početku", a neke "pri kraju" učenja lekcija 3. denziteta.

Sve duše imaju svoj adekvatan energetski zapis - otisak, koji uvjetuju vibracijske frekvencije kojim duša vibrira u okolinu ( bilo ona materijalna i/ili eterička ).

:mrgreen: :wink:

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned feb 11, 2007 4:22 pm 
Član foruma

Posto moje pitanje nije shvaceno probacu malo drugacije.
Dve duse, na istom nivou svesti, sa slicnim iskustvima i vibracijskim frekvencama, po cemu se razlikuju?

Po energetskom otisku? Zar on ne zavisi od prozivljenih iskustava ili je to mozda nesto sto se, ajde da tako kazemo, dobije u startu?

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned feb 11, 2007 4:33 pm 
Administrator

Pa možda možemo to gledati i ovako:

Ne postoje 2 potpuno ista čovjeka, pa makar i genetski ista. Jedan će se bar malo drugačije ponašati od drugog. Niti iskustva ne mogu biti 100% ista. Tako je možda i sa dušama.

Pa 2 entiteta drugačije gledaju na istu stvar - i eto ti već razlike.

:mrgreen: :wink:

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned feb 11, 2007 6:38 pm 
Moderator

Dakle, formice, ja u poslednje vreme uvek iznova otkrivam tvoje nove talente. Hvala za pricu, ovakva iskustva nije lako podeliti. :wink:

Citat:
Dve duse, na istom nivou svesti, sa slicnim iskustvima i vibracijskim frekvencama, po cemu se razlikuju?

Ne znam da li bi iko od nas uopste bio u stanju i da zamisli po cemu se dve duse razlikuju u onom svetu gde sustina dusa postaje vidljiva.

U 3D mozemo posmatrati samo otisak duse u matrici vremena. Po cemu se razlikuje taj otisak: po lekcijama, koje je ta dusa odlucila da predje, ugovoru, energetskom zapisu, orijentaciji u pogledu kretanja energije, ... jel pada nekom jos nesto na pamet? :?:

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned feb 11, 2007 9:32 pm 
Član foruma

Arbitrium Liberum je napisao/la:
FORMICA

To tamo gde si bio, a posto znas za ove denzitete, sta bi ti rekao koji je to denzitet? I zasto znanje plana smeta duhovnom obogacivanju, pa zar nije lakse, jednostavno znas sta da radis, uradis to i gotov posao? Jel ti pratilac nosio sivi kombinnezon?

Znam i te sive prevarante. Ne pratilac je kao u bijelom plaštu. Zapravo kad pokušavam da se sjetim ne sjećam se da su imali noge. Uvijek su imali onu lepezu )plašt) na leđima. Ako smo mi u 3D oni koje sam smatrao sebi jednakima su bili u 4D. Tu je prelaz lak ali povratkom sve zaboravljaš. Tako mora bit. Ja sam se uvježbao da ne zaboravljam. Poslije sam sam naučio da izađem i kad sam budan. To i sad mogu uvijek u trenutcima prije neprijatnog događaja. Zapucka mi nešto u potilku đe je ono udubljenje na vratu zvano "babina rupa" i onda izađem iz tijela jer dok sam u tijelu ne mogu se svega sjetiti. Kad god sam htio preći na "viši" denzitet bio je čuvar koji me spriječavao u tome. Prvi je bio crni, a drugi bijeli njemu su svijetlile oči. E da i viđeo sam neke naročito odvratne. Oni su mi izazivali strah i nijemi se živjelo dok mi pratilac nije rekao da mi ne mogu ništa. Nijesam razumio kako mi ne mogu ništa kad u panici cvilim kao crv pred njima. On mi je rekao da sam besmrtan. Trebalo je proći još vremna dok sam shvatio da mi zaista ne mogu ništa, onda sam im se nasmijao i više nijesu dolazili.
Đe god sam bio vidio sam da postoje dva pola muški i ženski čak i tamo đe nije bilo nikakvih seksualnih organa. Valjda to tako mora.
Čak i kod onih u 5D postoje muškarci i žene ali se oni nikad ne razdvajaju i uvijek su zajedno, Samo su mljadi usamljeni dok ne nađu para. Da bio je i jedan stari sam ne znam što mu je bilo sa parom.
I naravno sve je ovo istina, doduše viđena mojim očima. Jer sva bića id 3D ja vidim kao ljude u 4D. Oni iz 5D su svijetlili. Samo oni đe se ide poslije smrti ne znam koji je to D su različiti od svih vidim im samo lik i to ako oni hoće, vrlo su ozbiljni, strašno pametni, i ne dozvoljavaju zafrkavanje. I pored svega su mi najmiliji, strašni momci.

Jack je to lijepo rekao. Meni nedostaju riječi a strah me da će se ove obične pogrešno razumjeti.

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned feb 11, 2007 10:53 pm 
Član foruma

http://www.val.hr/znanje/znanje.html

- Znanje -

Tekstovi i informacije objavljene na ovim stranicama su sakupljene iz mnogih izvora. Meni nije bitno da li će neko reći jesu li istinite ili nisu - ionako ono što je za jednog istina - za drugog može biti laž. Tako neka svatko izvuče iz svega ono što je njemu bitno i neka si SAM postavi neke temelje za daljnje učenje i napredak. Oni koji to ne žele, i ne moraju. Svatko ionako ima slobodnu volju pa neka sam odluči. Nikome ne treba ništa nametati.

http://www.galaksija.com/metafizika/denziteti.htm

G a l a k s i j a. c o m
Denziteti - nivoi egzistencije

Napomena: Ukoliko uzmemo u obzir da mi nismo u stanju da objektivno vidimo, odnosno, interpretiramo ni ono što se zbiva na ovom našem denzitetu/nivou postojanja, nego da u većini slučajeva smatramo svoje lične iluzije objektivnom realnošću, onda možemo bar pokušati zamisliti koliko je nezahvalno pokušavati opisati druge nivoe postojanja, pogotovo one koji su viši od ovog našeg.

- Povezivanje svega u jednu veliku mrežu može svima omogućiti da jako brzo napreduju u svjesnosti. -

... ... ...

- Ne treba žurit, samo polako. Sve će se povezat. -:thumbup:

-/- Meni osobno je nešto od ovoga što si dosad rekao bilo otprije poznato ali samo u osnovnim crtama. Nemaš pojma koliko mi pomažeš da povežem ono šta znam. Sve če se spojit na kraju u jedno i dobit čemo potpunu sliku. Bitno je za početak ne iči puno u širi jer tu u ima puno toga a šta večina od nas nije niti pomišljala da postoji. -/-

- Bitno je shvatit osnove da vidimo di je pravi zaheb i tko ustvari ovde «vuče konce.» -

Pozdrav.:D :wink:

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon feb 12, 2007 3:08 am 
Član foruma

Arbitrium Liberum :

Evo jedan link s jednog područja, ako nisi čitao.
Možda da se zadržiš na Powelu, Leadbeteru ili Besant. Il, izaberi već što te zanima. Ima i o reinkarnaciji, karmi, "tijelima" ...
http://www.theosophical.ca/OnLineDocs.htm

ili ovo:
http://ourworld.compuserve.com/homepage ... rlds.htm#1

Ili možda nešto od R. Steinera? Stavi na google, nemam linkove, ili pošalji e-mail adresu da ti mailam što imam od njega.
Ili si specifično mislio na vedantski pogled? Ima negdje na webu jednostavna za početak knjiga "All about hinduism" - nemoj da te naziv zavara - knjiga je vrlo informativna. Ma imam gomile toga, a sam si rekao - nekome nešto "legne" kad je izrečeno na njemu "najprikladniji" način.
Jesi čitao Polje (Lynn McTaggart - valjda)?

Što se tiče tvog pitanja o razlikovanju takvih duša - (ako dobro shvatih) - nemam pojma (mislim da mi se počinje spavati, kasno je :oops: ). Možda ni po čemu? Možda po načinu/izborima na koji koriste Princip slobodne volje? Po čemu bi ti rekao da bi se mogle razlikovati?

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon feb 12, 2007 1:36 pm 
Član foruma

Adresa poslana.

Da, posluzice ovi linkovi, ima o hinduizmu i budizmu, a za ove njihove ostale sri ovaj onaj, baba trala la la je za mene malo kasno :mrgreen:

Citat:
Možda po načinu/izborima na koji koriste Princip slobodne volje?

Interesantno, to mi nije palo na pamet.

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon feb 12, 2007 7:05 pm 
Član foruma

Citat:
E to ne može jer plan već postoji. A ima i onih koji prate da se odvija po prvom planu. Kad treba da te razuvjeri pokaže ti se kraj plana i naravno odustaješ jer se pokaže i kraj tvoga plana. Nadalje ne smiješ koristiti znanje o budućim događajima što ti pokažu na isti način. Svaki na kraju odustane.

- Stvarno ne znam zašto mi se po glavi motaju pojmovi tipa MATRIX i agenti. :mrgreen: :wink:

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon feb 12, 2007 9:24 pm 
Član foruma

Ranije sam se družio sa "morskim ljudima" poslije sam otkrio da su to delfini. Na Zemlji postoje još neki vrlo pametni to su kitovi. Sa njima se nijesam družio jer oni ćeraju ljude. Svi ovi su sa nama u 3D po oznakama. Ako je ono stanje kad duša izađe iz tijela 4D na Zemlji ima neka bratija vrlo gadna, njih se treba kloniti, oni čak ne liče na ljude. Ima i onih sivih prevaranata ali manje. I ima svaki čovjek pratioca. Ti pratioci su iz neke više oblasti. I to je uglavnom to. Ima još koječega no nijesam sa njima imao posla. Puno mi je žao što sa delfinima nijesmo bliži. Oni su stvarno dobri. Kitovi su inteligentniji od nas i rade neki posao koji meni nije uopšte jasan, a nijesu imali volje da mi objašnjavaju. Oni nas preziru. Žao mi je što i sa njima nijesmo bliži.
Kad se nađem gore vidim puno duša koje prepoznajem i kao ljude ali su one uglavnom zauzete i zvrcaju naprijed i nazad jer se dogovaraju sa onima iz "centrale". ponekad vidim neke zbunjene koji su u čudu đe su jer se probude tokom sna.
Viđao sam i na drugim svjetovima isto kao ljude ne znam kako baš izgledaju fizički, ali u 4D liče na ljude. E tu ima jedna zanimljivost izgleda da samo ljudi mogu izaći iz tijela jer su svi bili zapanjeni kad sam im pričao da imam i tijelo.
Rekao bih da je 5D ili 6D baš pravi matrix, a da smo mi njihov proizvod jer se stalno tamo vraćamo i odande dolazimo.

Sen sei pa i ne razlikujemo se puno od njih. I dobro si rekao možda jedino po slobodnoj volji. Preimjetio sam i to sam često koristio, oni tebe ne mogu naćerati da bilo što učiniš. Doduše vrlo su ubjedljivi kad zaista žele da nešto učiniš, ali na tebi je oćeš li zaista to učinjeti. S druge strane kad god nešto zatražiš od njih oni će ispuniti svaku tvoju želju. Istina nekad odlažu predstavljaju ti druge mogućnosti, ali ako si uporan svaku tvoju želju ispunjavaju. Možda stvarno ima istine u onome da imamo slobodu izbora.

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto feb 13, 2007 8:19 pm 
Član foruma

- Isprinta sam ovaj tvoj zadnji post na papir tako da sad mogu malo bacit oko na ove podatke i kad mi kompjuter nije upaljen. Ima dosta podataka i želim ih malo bolje u glavi povezat i da mi malo legnu. Treba malo vremena da ovaj moj "um":mrgreen: to sve poveže i prihvati. Treba ovo područje( područje između života ) malo razdjelit u odvojene logičke cijeline koje su povezane nekim logičkim slijedom i onda uzet sve to i povezat da shvatimo malo i pozadinu svega toga. Ako nije potrebno, ne bih iša puno u širinu jer samo da se bakčemo sa ovom planetom i ovim sunčevim sistemom imamo šta radit. Ovo se uglavnom odnosi na 4. denzitet a 5. d ako sam dobro shvatia je u neku ruku opčeniti pojam i univerzalan u cijelom svemiru mada vjerujem da i tu imaju neka odijeljenja i zasebne cijeline koje se možda tek na nekoj višoj razini opet povezuju. Ne znam ovo, nego samo nagađan ali to vjerovatno i nije daleko od istine. Tu je negdi, valjda :mrgreen: . Znači ako baš moraš spominjat druge sisteme onda za početak neka bude povezano i sa ovim našim tako da ti podaci budu opet vezani uz ovaj naš dio svemira. Ti samo šišaj a mi čemo svi skupa to pokušat povezat. Svatko nešto zna šta ovaj drugi ne zna i onda se to da sagledat i povezat. Sada ču malo ovo čitat i povezivat i da mi se malo slegne jer iskreno nikad nisam skroz vjerova da je na ovoj planeti još netko ( zanemari delfine i kitove, od njih nam ne prijeti nikakva fizička opasnost - prijetnja je na tijelo ) ali sad ... hebiga. Zna sam da su neki likovi s onu stranu mjeseca i po sustavu ali ne i da su na samoj planeti Zemlja. Nema veze.:twisted: Problem je protuotrov za dosadu.:mrgreen: Bit če igra zanimljivija.

:D :wink:

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri feb 14, 2007 12:13 am 
Član foruma

Spiro pa ovo je sve bilo zapravo uvod za odgovor na temu.
Kao 12-godišnje dijete sam bio na nekoj prostoj poeraciji. Kad sam dobio narkozu, po već uobičajenom sistemu sam iskliznuo. Tijelo mi je obamrlo ali je svijest ostala potpuno bistra. Sačuvao sam svijest da vidim kako narkoza djeluje. Ovo isklizavanje je bilo drukčije od onih drugih. Okolina je bila drugačija. Pozadina je bila crna ali se kroz prostor pružala neka čudna mreža puna pravilnosti. Bila je svijetlo zelene boje i u slojevima su se nalazile mnogobrojne nepravilne zaobljene tvorevine. Polako sam propadao i sve moi je bilo drugačije nego obično. (Poslije sam na fakultetu kod drugova koji su studirali građevinu vidio slični uzorak. Radilo se o prostornom crtežu armature u zgradama i o betonu.). Propadao sam niže i nailazio na razne uzorke u vodoravnim slojevima (predpostavljam da se radilo o slojevima stijena.
Na neodređenoj dubini sam se našao na crnom mjestu koje je ličilo na tunel. Sa svih strana su se nalazile ljudske figure koje su izgledale kao da su od katrana. Grajali su i zapomagali meni su bili gadni i nijesam htio ba me ijedan dotakne. U daljini iza nekakve kao okuke sam vidio svjetlost. Kad sam prišao vidio sam jednu đevojku koja se bila objesila prije jedno mjesec dana. Ona je svjetlila žućkastom svjetlošću koja je obasjavala taj prostor. Plakala je i zapomagala đe se ona to nalazi ,šta treba da radi... Kad me viđela obradovala se, i ja sam se obradovao jer sam prema njoj gajio simpatiju iako je bila mnogo starija od mene. Sve jedno, imala je prelijepe plave oči i talasastu žutu kosu i baš je bila lijepa. U panici me pitala đe smo to i htjela je otići odatle. Začudio sam se kako se ne śeća, jer sam se ja śećao da sam tuda prolazio mnogo puta i iako se nijesam mogao śetiti svih detalja znao sam da će se ubrzo nešto desiti i da se trebamo prepustiti. Ali kad smo već bili tu dok čekamo pitao sam je hoće li da se otvorimo. U početku se nećkala a poslije je pristala.
Čovjek je zapravo kao špica od kajsije ili kao badem. I ima jedan šav s prednje strane kao na špici. Kad se ta dva šava spoje otvore se špice i tad se pomješaju sadržaji špice. Unutra se nalaze nekakve raznobojne kugle koje se izmhešaju međusobom i sudaraju se. Tad upoznaš potpuno drugu osobu i sve njene prošle živote i sve što će biti. Osjećaj je intezivno prijatan, zapravo nešto slično se ne može ni doživjeti na drugi način.
Taman smo se razdvojili kad je počela da nailazi voda. Rekao sam joj da se opisti i da će nas voda odnijeti đe treba. Nju je bilo strah ali se na kraju, kad se prepustila toku, počela prisjećati đe treba ići. Ulećeli smo u nekakvu cijev i svako u svoju. Voda je nastala i ja sam bošao u svjetlo. Toga se najjasnije ne sjećam. Čini mi se da su me pitali što ću ja tu, a ja sam njih pitao što ih briga. Oni su bili ljuti na mene a mene nije bila briga nego sam ih čak i zafrkavao. Pa su rekli idi tamo pa nek se oni oko tebe muče. Đe je to tamo nijesam imao pojma. Obmah poslije sam se našao u nekoj pećini u kojoj su bili crvenkasti odsjaji. Mjesto mi se učinilo strašno poiznato, mora da sam tamo bio česti gost. Tu su ispod nekakvih staklenih kupola bili ljudi koji su kukali što im je šćelo da čine to i to, da se strašno kaju , da im je krivo, i slično.Čudio sam se što ne izlaze odatle kad im se tamo ne sviđa pa sam razbio tu kupolu i rekao im da mogu ići. Kad oni skočiše na mene, što činiš budalo jedna ko će sad to da popravlja, jer će toliko duže morati tu ostati. Pa ko vas drži budale idite. E tu su htjeli da me biju i jedan me čovjek spasi. Rekao mi je da to tako ne ide i da moraju tu biti neko vrijeme pa tek onda mogu ići dalje. Otišao sam i izašao iz pećine. Prizor je bio fantastičan svijetloplavo nebo i bijeli oblaci i zasljepljujuće sunce. Kako izađoh navukoše se crni oblaci ispred se nalazilo polje pokriveno pepelom poneđe je bilo osušeno drvo i puno ljudi koji su hodali u svim pravcima tražeći nešto. Ja sam znao šta traže i čudio sam se što ne lete nego bauljaju po pepelu do koljena. Govorio sam im đe trebaju ići, nijesu mi vjerovali. Poslije te poljane sam došao do zida svjetlosti. I ispred njega su stajale gomile ljudi zapomažući da ih puste.Tamo niko ne može ući ako nije pozvan. Otvore se vrata i ti uđeš. Drugi ne mogu koliko se god trudili. Kad sam ušao bila je samo plavičasta svjetlost slična neonskoj rasvjeti. Odjednom se predamnom pojavi jedan čovjek koji mi reče da se ne bojim da mi je on đed i da će sve biti uredu. Daću se morati vratiti jer je došlo do neke greške. Rekoh da se ne bojim mada me zaista bilo strah, a radoznalost je ponekad vrlo jako osjećanje. Pitao sam ga đe sam on mi je nešto pričao što nijesam razumio koliko se god trudio, ili možda jesam ali sad ne razumijem. Čuo sam neku čudnu muziku i pitao sam što je to on mi pokaza jednu čudnu strukturu. Ona je ličila na gusjenicu od dva niza trouglova koji su se kretali u ritmu muzike a istovremeno su se boje kretale i mijenjale same u sebe, ne znam kako bih to drugačije opisao. Vidio sam mnogo više boja nego što ih sad vidim. Zapanjeno sam gledao i pitao što je to a on mi reče da sam to ja i da sam sad upravo na tom i tom mjestu, i da se sad moram vratiti. Dok sam se okretao kao slučajno dotakoh onaj trougao i bio sam vrlo grubo zafrljačen nazad u tijelo. Čuo sam doktore đe me zovu i jedan reče evo se vraća.
To je otprilike to, đe se nalazimo između života, makar ono što sam ja vidio. Da napomenem da je ono zaista bio moj đed prpoznao sam ga kasnije po nekim fotografijama koje ranije nijesam viđao. Takođe taj đed (očev otac) je bio mason u Americi. Baba (očeva majka) je predratni komunista. Svi stričevi i otac komunisti i skojevci prvoborci i učesnici NOB i naravno dugogodišnji izletnici na Golom Otoku. Baba jes za uskrs farbala jaja i to je sve što sam imao veze sa vjerom i crkvom. Poslije toga sam se zainteresovao za crkvu pročitao bibliju i sve što sam mogao naći. Sami doživljaj je bio bez ikakvog hrišćanskog predznanja.
E i još ona pećina je izgleda prolaz za viši denzite, jer sam tuda poslije prolazio kad god sam išao kod nekih koji su znali kako mogu doći do tvorca da se žalim (ooo Gospode, lude glave) i na kraju je upalilo. Puno godina poslije kad sma šetao po nekom gradu srednem jednog probuđenog. On se začudi kad sam mu se obratio. Popričali smo malo i ja sam mu sve rekao đe sam bio i što sam činio. Isto i on meni. I onda se sjeto odakle me zna. Ti si bio onaj što si jurcao kroz pećinu i što si nam srušio staklo. E tad sam i ja prepoznao njega da je bio među onim ljudima tamo. Bilo nam je milo što smo se ponovo sreli. Rekao mi je da su bili svaki put u panici kad god sam prolijetao iznad njih da im ne bih ponovo razbio kupoli. Bili su naročito srećni kad sam prestao prolaziti. Slatko smo se ismijali svemu. Imali su čak jednog osmatrača koji je vikao čuvajte se eno opet onog avetinjaka, a oni su premirali od staha da plamen iza mene ne ošteti staklo. Nijesam znao da je iza mene ostajao plameni trag, samo me interesovalo što prije da prođem. To je u glavnom sve čega se trenutno sjećam, nema potrebe za nepotrebnim detaljima.
Umalo da zaboravim one crne ljudske figure su valjda ležišta nafte u formiranju.

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri feb 14, 2007 12:44 am 
Član foruma

Citat:
To je u glavnom sve čega se trenutno sjećam, nema potrebe za nepotrebnim detaljima.

- Ima, ali ne sada odmah na početku kako se ne bi izgubili u moru podataka. ( Ne brini šta ču ja reč i mislit. Ja sam ne bitan u cijeloj ovoj priči. )

Pozdrav i hvala na postu.

Svakim danom u svakom pogledu sve više i više napredujem.

:D :thumbup: :wink:

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri feb 14, 2007 12:46 am 
Član foruma

O Formice, "utažitelju žeđi moje znatiželje"!

FORMICA je napisao/la:
Ranije sam se družio sa "morskim ljudima" poslije sam otkrio da su to delfini.

Kako su ti oni izgledali, možeš li ih malo opisati? Kako si uspio otkriti da su u pitanju "naši delfini"? Zanimljivo je to što pričaš i za delfine i za kitove. Manje-više je općepoznato/općeprihvaćeno da su i kitovi i delfini izuzetno inteligentna bića, a u nekim ezoterijskim učenjima se navodi čak da su oni u nekim ranijim ciklusima (Atlantida i/ili Lemurija prema teozofskim učenjima) bili ljudi koji su se u ovom ciklusu odlučili inkarnirati kao delfini i kitovi ...

FORMICA je napisao/la:
Svi ovi su sa nama u 3D po oznakama.

Ne razumijem. O kakvim oznakama je riječ?

FORMICA je napisao/la:
ima neka bratija vrlo gadna, njih se treba kloniti, oni čak ne liče na ljude.

Ne liče na ljude ovdje (fizičke) ili na "astralni" izgled ljudi? A na šta oni liče, kako si ih ti vidio?

FORMICA je napisao/la:
Viđao sam i na drugim svjetovima isto kao ljude ne znam kako baš izgledaju fizički, ali u 4D liče na ljude.

Opet isto pitanje. Jesu nalik tebi u tom obliku koji imaš dok si i ti tamo, ili liče tvom fizičkom obliku.

FORMICA je napisao/la:
E tu ima jedna zanimljivost izgleda da samo ljudi mogu izaći iz tijela jer su svi bili zapanjeni kad sam im pričao da imam i tijelo.

Ego-teaser! :D Možda oni niti nemaju fizičko tijelo?

Fala, fala - na odgovorima.

zen svima!

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri feb 14, 2007 4:56 am 
Član foruma

Interesanta prica, ne samo da seta po denzitetima, nego izgleda i po realitetima, a sto je najbolje sve dozivljava onako kako on to vidi :D

Svaka cast.

Citat:
ima neka bratija vrlo gadna, njih se treba kloniti, oni čak ne liče na ljude.

Lizardi, voladoresi, djini, demoni, andjeli . . . . .

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 282 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 15  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.