Citat:
E vidiš... izbaciš arogantnost i sve se onda da... eto, pozdravljam novi način komunikacije!
Takodje!
Citat:
Sve moci koje su u domenu ove materijalne kreacije su samo privremene i nemaju nekog dubljeg znacaja kad se zavrsi put u ovoj dimenziji,
Sa ovim sam veoma saglasna.
Evo kako otprilike gledam na pricu o psi sposobnostima: verujem da su telepatija, telekineza, vidovitost, upravljanje energijom, samoiscelenje „nase“ prirodne sposobnosti. Na koga li mislim ovim „nase“, ko ce to znati.
Dakle, po mom misljenju frekvencijski smo kontrolisani tako da smo odseceni od visih delova bica, cime su nam ove sposobnosti postale nedostupne (radna verzija). Mozda bi vracanje prirodnih sposobnosti moglo donekle da bude pokazatelj istinskog duhovnog rasta – donekle i ne obavezno - ali postoji i druga mogucnost. Zasto ne pretpostaviti da kontrolni sistem jednostavno moze da smanji vibracijsku kontrolu kod nekoga ili je presalta na druge frekvencije iz nekih njemu znanih razloga. Za mene je to sasvim realna mogucnost. Psi sposobnosti se vracaju, ali da li ih prati istinski duhovni napredak, ili ce svest o njima samo pojacati delovanje „poludelog egoisticnog uma“ i dati inspiraciju za razne igrice moci, tako drage ks-u, to je pitanje koje mi se cini kljucnim.
Citat:
Na kraju krajeva, ionako smo SVI zajedno u ovoj "kaši". I jedino možemo kolektivno napredovati, gledajući generalno
Da, ovo je paradoks sa kojim tesko izlazim na kraj. Sa jedne strane svako je sam, odgovoran sam za sebe, svako samo SAM moze proci ovim putem, sa druge strane i moje je najdublje uverenje da smo na neki cudan nacin SVI zajedno u ovoj kasi i da na podjednako cudan nacin samo kolektivno mozemo napredovati. Ovo je manje racionalni zakljucak – neko nedavno rece da istima nisam ni preterano sklona.

Jack, hajde reci nesto vise o tome kako na ovo gledas.
I trece: verovatno najgora stvar koju mozemo uraditi je da idemo okolo, drmusamo ljude i vicemo im „probudi se!“.
Citat:
No iako je svako biće unikat ako govorimo o vrijednosti čovjeka zabluda je da su svi jednaki, da jednako vrijede... Čim se počne govoriti o vrijednostima, usporedbama normalno je da će se ljudi osjećat uvrijeđenim no ne može jednako vrijediti čovjek koji se opija, ubija, i ničem ne koristi- ništa ne stvara i npr. čovjek na kavkazu koji se sjedinjuje sa svemirom.
Ne, nismo jednaki, jednostavno se svi nalazimo na razlicitim evolucijskim razinama, koje opet prelazimo u ciklusima. I zato je po mom misljenju uvek nazahvalno donositi sud o drugima i lekcijama koje je ta pojedinacna dusa izabrala za sebe.
Sa stanovista 7D Prastvoritelja/Boga/Apsoluta mi jesmo jednakovredni: duse na putu kuci. Doduse, nasa je perspektiva znatno suzenija, pa posezanje za ovom floskulom cesto znaci izbegavanje nasih 3D lekcija. Iz nje ne bi trebalo da proizidje neki moralni relativizam, niti ignorantnost. Sto je za mene ponovo paradoksalno, ali je izgleda sudbina nas, 3D-bica, da se nosimo sa paradoksima sopstvene egzistencije.