Sada je: pet maj 09, 2025 12:46 am.

Prijava

Korisničko ime:   Šifra:   Automatsko prijavljivanje  

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 529 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 27  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov:
PostPostano: uto okt 31, 2006 12:36 pm 
Član foruma

Citat:
Mora postajat nacin kako da ih se otkrije.U to sam siguran sto posto.

nema potrebe, lakse je otkriti coveka sa dusom, a te dosade organski portali se uglavnom otkriju sami.

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto okt 31, 2006 1:28 pm 
Početnik

A sta ako sam ja recimo OP. Kako ja to mogu da znam? Mozda ja zamisljam da imam dusu i pokusavam nesto da postignem, a to je za mene nemoguce i pogresno i bolje bi bilo da nadjem nekog sa dusom i pocnem da mu kradem energiju. Zar ne?

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto okt 31, 2006 2:49 pm 
Član foruma

Mislim da je krajnje vrijeme da se uzobiljimo i prestanemo sa takvom simplikacijom cijelog problema

Petar Pan pretpostavljam da si htio biti duhovit ali ako si zaista Organski Portal i ako tezis ka dusi uvjetno receno( uvjetno zato sto dusa nije nista drugo nego visi energetski centri, neki ih zovu i chakre) to znaci da si izabrao put koji vodi ka kreaciji a ne entropiji.
Kada se govori od dusi Gurdjiev daje indikaciju da se dusa kristalizira i ovu mogucnost imaju i jedinke skoje pripadaju kolektivnom poolu dusa -odnosno OP-i ili anropoidi.

Ali kao sto sam vec rekao u prethodnom postu mislim da je nastavak rasprave u ovom pravcu krajnje neproduktivan.

Evo nekoliko vrlo interesantih threadova sa jednog drugog foruma sa kojih se moze dosta nauciti o cijelom problemu
Organic Portals - another Race
Passive Organic Portals? & leg/knee Shaking

http://knightofthestorms.blogspot.com/

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto okt 31, 2006 5:28 pm 
Član foruma

Citat:
A sta ako sam ja recimo OP. Kako ja to mogu da znam? Mozda ja zamisljam da imam dusu i pokusavam nesto da postignem, a to je za mene nemoguce i pogresno i bolje bi bilo da nadjem nekog sa dusom i pocnem da mu kradem energiju. Zar ne?

da si organski portal, ne bi se to uopste pitao, nego bi ako te ta tema uopste interesuje (a sto je vrlo mala mogucnost) kao iz topa odgovorio da nisi, znaci najverovatnije je da te tvoja briga i razmisljanje iskljucuju kao organskog portala.Da jesi ne bi ni razmisljao,nego bi odmah nasao coveka da ga crpis :mrgreen:

Ponekad se ja sam sebi cinim bezosecajnim, pa sam se cak par puta zapitao da nisam ja organski portal, pa opet da jesam, ne bih ni primetio da sam bezosecajan.

Kao sto rece vitez od nevera, ne vredi pricati o tome kako ih otkriti, ima o toj temi i pametnijih stvari za raspravu, a za otkrivanje verovatno svako ima svoju tehniku i misljenje.

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto okt 31, 2006 11:33 pm 
Član foruma

Ne vjerujem da postoje ljudi bez duše. Prije bih rekao da postoje ljudi bez savjesti.

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri nov 01, 2006 9:52 am 
Član foruma

MOONLIGHT je napisao/la:
Ne vjerujem da postoje ljudi bez duše. Prije bih rekao da postoje ljudi bez savjesti.

Potpuno se slažem s ovim, Moonlight. No, da preciziram, smatram da ne postoje ljudska bića bez duše, osim ako se ne radi o drugim galaktičkim bićima koja su ušla u tijelo domaćina i svana izgledaju kao ljudi. Da dodam: bilo mi je čudno kad sam u nekim izvorima, između ostalog i ovdje na Galaksiji, pročitala da ima inteligentnih bića u kosmosu koja nemaju dušu. To me je isprva šokiralo, potom dalo u razmišljanje, a onda sam dobila informaciju od svog Unutarnjeg Vođstva u vezi s tim. Naime, kada sam pitala : zašto je i kako postao ovaj materijalni svijet, zašto je ovako "grub", onda mi je na vrlo plastičan način pokazano kako je Tvorac "ekstrahovao" iz materije duh, odnosno u svojoj vječitoj igri, kako je pustio da nešto postoji bez djelića spirita u njemu, odnosno same esencije Boga/Stvaranja. Pitala sam: zašto si tako nešto uradio? Odgovor je bio pomalo iznenađujući: da istražim dio Stvorenog Univerzuma, koji je isključivo materijalan te da vidim kako opstoji u cjelokupnoj Kreaciji zajedno sa ostalim stvorenim svjetovima (koji su i materijalni i duhovni i kombinovani, uzgred rečeno).
Naime, moja "unutarnja rasprava" u to vrijeme bila je puno šira jer se odnosila na jednu drugu temu, a u okviru koje sam dobila odgovor koji sam sad prezentirala. Interesirao me je "princip stvaranja" te zašto Bog uopšte stvara, a sve u vezi sa željom da saznam Prirodu Boga/Stvaranja. Nadalje, u vezi s tim, interesiralo me je kako izgleda ne-stvoreni, odnosno ne-manifestirani Svemir, u odnosu na ovaj, pojavni, dakle, manifestirani Univerzum. Neke od odgovora našla sam u knjizi "Bog govori" od Meher Babe, ali je još uvijek stanovit broj pitanja za koja uopće nemam pojma da li ću i kada dobiti odgovor , a koja su vezana za prirodu stvaranja te u vezi s tim i postojanja duše ili ne u svim stvorenim bićima.

Uh, ovo ispade dugačko, a htjela sam samo dvije-tri reći o ovoj temi...
Pusa svima.

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri nov 01, 2006 9:56 am 
Član foruma

Evo, ja ću reći svoje mišljenje, ali nekako što više razmišljam, čini mi se da se ne radi o mišljenju, nego o predrasudama :mrgreen:
Organski portali za mene su osobe bez samilosti, suosjećanja i savjesti, kao i ljudi koji ne uvažavaju jedinstvenost i neponovljivost svega što jest i svega čega su dio. U tu bih grupu ubrojila i vječito nezadovoljne ljude koji izvor "hrane" ne znaju naći u sebi jer su prazni.
E, sad, to što sam napisala, napisala sam jer sam takve ljude susretala, ali opet sa sigurnošću ne mogu utvrditi da su op jer takvi ljudi redom su bježali od mene (i još uvijek se ne približavaju) kad bi dobili "jezikove juhe", a opet, s druge strane, za neke bih stvarno mogla reći da su op jer se zakače za čovjeka i imaju neke bolesne sisteme komuniciranja, ali sve ovo nekako mi više odgovara Arweninom topicu o iznuđivanju energije. Ne znam....

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri nov 01, 2006 10:47 am 
Administrator

Da li sam ja organski portal?

Piše: G.S.

http://www.quantumfuture.net/qfs/qfs_amianop.htm

PD Ouspensky: "Maštarenje je nešto što je potpuno suprotno od ‘korisnih’ mentalnih aktivnosti. Observacija dejstva zamišljanja i maštarenja čini jedan važan dio samo-proučavanja." [1]

Da li sam ja organski portal? Da li sam ja psihopat? Da li sam ja agent matriksa? A predator? Da li sam ovo, ili sam ono? Šta li drugi misle o meni?

Ovo su pitanja koja se mogu nametnuti čovjeku ukoliko on istražuje materijal objavljen na ovom vebsajtu. Mnoge od tema koje su ovdje prezentirane su za nas nove i izazovne, mi za njih nemamo nikakve okvirne reference, nemamo iskustvo s kojim bi ih uporedili i tu se često ne možemo osloniti ni na koga drugog do na sebe same.

Mada, možda nema ništa loše u postavljanju pitanja: "Da li sam ja organski portal?", mi moramo dobro paziti da se tu ne predamo imaginaciji. “Razmišljanje s čekičem” i korištenje svih svojih sposobnosti u nalaženju odgovora na neka pitanja, je jedna stvar, dok puštanje ‘mozga’ da se nekontrolisano bakće takvim mislima je sasvim druga stvar. To podrazumijeva upadanje u jednu još dublju nesvijest za vrijeme ovog našeg ‘budnog sna’.

Cilj ovog kratkog članka je da ilustruje kako su imaginacija i navike mehaničkog ponašanja u stanju da ispune naše umove sa veoma eleboriranim i uvjerljivim scenarijima, odnosno, raznim trivijalnim besmislicama. Sve to služi kao prepreka na putu do objektivne istine, to su distrakcije koje su stvorene da bi nas se držalo pod kontrolom.
Tako znači, vi mislite da su vaše misli stvarno – vaše vlastite?

Samo za momenat sjetite se neke popularne pjesme ili melodije, mislim na onu koja vam se ureže u mozak a onda se tu stalno vrti bez nekog očiglednog razloga. Jeste li uspjeli? Niste? Dobro, onda se pokušajte sjetiti one pjesme Y.M.C.A." koju izvodi grupa the Village People, ili neke melodije iz omiljenog dječijeg TV programa, ili možda melodije iz one dosadne reklame, koju nikako da prestanete pjevušiti ili zviždukati od kako ste je čuli. Zašto to radimo? Zato što taj nesvjesni akt ponavljanja tih stvari, recimo iznenadni nagon za pjevanjem pjesme "Lijepo je biti u Y.M.C.A." samom sebi i bez ikakvog razloga, podrazumijeva jedan primjer pasivne misli, ili dejstvovanje nekontrolisane imaginacije.
Dan vam može početi ovako: Ujutro, kad odete pod tuš, iznenada počinjete pjevati "Maybe Baby", Buddy-a Holly-a i grupe the Crickets.

Odakle je ona došla? Do momenta kad ste napravili kafu već ste odzviždukali jednu melodiju iz “Ulice Sezam”. Na putu na posao pjevušite neku pjesmu Bruce Springsteen-a. Zašto? Pa vi njega čak ni malo ne volite! Ima već pola godine kako ga niste slušali, a sada kao nekom magijom u glavi vam se pojavila upravo njegova pjesma! Kao da neko naštimava vaš um na različite radio stanice. "Lijepo je biti u Y.M.C.A." Ma, jeste, kako da nije. OK, razumjeli smo.

Bespotrebno brinjenje, identificiranje s drugima, negativne misli, sve to mogu biti primjeri imaginacije. Tako jedno jutro odete pod tuš i odjednom vam se u glavi pojavi zabrinjavajuće pitanje: "Da li sam ja organski portal?", kad ste počeli praviti kafu, već se pitate "Da li sam ja psihopata?" Na putu na posao, odjednom počinje da vas brine pomisao: "Da li sam ja agent matriksa?, ili, “da li ja ispoljavam karakteristike Predatorovog Uma?". Šta mislite ko bira stanice na tom vašem radiju?

Dobro, zašto mi mislimo o tim stvarima? Kakva je njihova svrha? Da li smo to mi svjesno odlučili da se pozabavimo tim temama, da pokušamo da dođemo do nekih objektivnih zaključaka ili se one samo tek tako pojave? Ako je odgovor “one se tek tako pojave,” onda se tu radi o vašem slučaju imaginacije; ona ima svoj vlastiti život. Imaginacija nikada neće da stane i zapita vas - da li imate nešto protiv korištenja vaše energije i vašeg uma na ovakav način, ona samo radi ono što zna najbolje da radi, te tako stalno bira na radiju "S.P.A.V.A.J" samo svoje omiljene emisije.

Kada nam se stalno iste misli vrte u glavi, ili nam se misli samo onako niotkuda pojave u glavi, onda se tu u većini slučajeva radi o imaginaciji, pasivnom razmišljanju, mehaničkom razmišljanju; radi se o mislima koje nismo mi izabrali. Mi mislimo da su one naše, da su one istinite ili da se tu radi o nekim problemima koji nas more, pa tako i zaslužuju našu pažnju. Onda ih mi proširujemo i počinjemo od njih da pletemo mreže koje nas još više zbunjuju. Ili još gore, mi ih smatramo pozitivnima, fantastičnim, kreativnim mislima, uvidima, porukama koje stižu iz dubina kosmosa, pa na njihovim temeljima počinjemo da gradimo i svoje živote. "Lijepo je biti u Y.M.C.A." A nikada da stanemo i zapitamo se - odakle nam te misli dolaze.

Sada, sta mislite zašto smo mi napravljeni takvima? Zašto mi imamo jednu takvu funkciju ugrađenu u nas, za koju se čini da je ne možemo isključiti? Zapamtite, mi smo hrana. Naše nekontrolisane brige i stresovi, sve te misli koje nisu naše vlastite, obezbjeđuju izvor negativne energije za OPS entitete iz 4D.

Takva vrsta razmišljanja takođe služi kao prepreka za mogućnost svjesnog razmišljanja, ona zamagljuje um otežavajući mu tako da dođe do one tačke gdje se može stabilno osloniti i odakle može doći do jednog objektivnog viđenja stvari. Sve dok dopuštamo našim umovima da nekontrolisano tumaraju na ovakav način, u stanju maštarenja, nećemo se moći približiti istini, te tako doći i do onih pravih odgovora na naša pitanja.

"Lijepo je biti u Y.M.C.A." Ja mislim da nije! Valjda ste to do sada shvatili, to može da bude lijepo samo onda kada vi sami odlučite da odete tamo.

P.D. Ouspensky piše: "Druga opasna karakteristika kod čovjeka je imaginacija. Veoma brzo, nakon što počne sa opservacijom samog sebe, on dolazi do zaključka da imaginacija predstavlja glavnu prepreku za opservaciju. On želi da osmotri nešto, ali umjesto toga, u njemu se odmah rađa imaginacija na istu temu, tako da on odmah zaboravi na opservaciju. Ubrzo nakon toga, on shvaća da ljudi pojmu ‘imaginacija’ pridaju jedno prilično vještačko i neispravno značenje u smislu da to ima neke veze sa kreativnošću ili nekim posebnim svojstvom. On spoznaje da je imaginacija jedna destruktivna karakteristika, koju nikako ne može da kontroliše, i da će ga ona uvijek odvlačiti od njegovih svjesno donesenih odluka u pravcu u kome nije namjeravao da ide. Imaginacija je skoro isto toliko loša, kao i laganje; to je, u stvari, laganje samog sabe. Čovjek počne da zamišlja nešto kako bi se zadovoljio, a uskoro nakon toga on počinje da vjeruje u ono što je zamislio, ili bar nekom dijelu toga..."

"Teškoće koje ima u opservaciji ove četiri manifestacije--laganje, imaginacija, izražavanje negativnih emocija, i bespotrebno pričanje—pokazaće čovjeku njegovu najobičniju mehaničnost, i nesposobnost da se bori protiv te mehaničnosti bez pomoći, tj. bez novog znanja i stvarne pomoći. Jer, ukoliko čovjek i dobije određeni materijal, on zaboravi da ga koristi, zaboravi da posmatra samog sebe; drugim riječima, on ponove padne u san..." [2]

U gornjem pasusu Ouspensky takođe pominje izražavanje negativnih emocija. Emocije kojih se automatski ‘sjetimo’ ili ‘refleksne’ emocije, mogu se ponašati isto kako nam i onaj primjer pjevušenja pjesme "Y.M.C.A." pokazuje mehaničke radnje naše imaginacije. One formiraju drugi dio nesvjesnog sistema koji je stvoren u nama, kako bi se osigurao stalni izvor hrane za OPS entitete iz 4D.

Kad reagujemo na jedan pasivan ‘reaktivan’ ili ‘refleksan’ način, na površinu izlaze emocije nad kojima mi nemamo kontrolu, a mi opet mislimo da su one istinske, dok su one često samo jedna automatska radnja, osjećaj povučen iz ‘banke pamćenja’ onih emocija koje po nekoj navici izražavamo.

Odatle, bilo bi bitno ispitati svoje automatske ‘misli’ i ‘emocije’ na skoro isti način kao što bi trebali ispitati naše zviždukanje ili pjevušenje luckastih pjesama bez ikakvog razloga. Radi se o istom mehaničkom procesu, o istoj blokadi objektivnosti, o istom izvoru hrane za matriks. Možete li primjetiti bilo kakvu razliku između misli “Da li sam ja organski portal” i pjevušenja pjesme "Lijepo je biti u Y.M.C.A." dok stojite ispod tuša?

Sljedeći put kad uhvatite same sebe kako automatski razlišljate o raznim glupostima, ili se iznenada počnete da brinete, ili osjetite bujicu negativnih emocija, stanite malo i zapitajte se: "Odakle je ta misao/osjećaj stvarno došla?"

Sada, da se ponovo vratimo na početno pitanje: "Da li sam ja organski portal?" S moje strane, ja mogu da kažem da ne znam da li jesam ili nisam. Ali ono što znam, to je da se mogu potruditi da razmišljam za samog sebe, i možda da pronalazim odgovore, radije nego da živim u mom imaginarnom snu da bih mogao da budem organski portal. Takvo maštarenje će se možda opet javljati, ali ne tako često, i ne s tolikim potencijalom za stvaranje emocionalne hrane za OPS bića iz 4D.

Ukoliko vi ne budete koristili svoj um, on će koristiti vas. Znanje Štiti.

[1] PD Ouspensky "In Search of the Miraculous," p 111
[2] PD Ouspensky "Psychology of Man's Possible Evolution," p 47-50

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet nov 03, 2006 3:16 pm 
Član foruma

Zasto neki prvo daju smjernice kako ih se moze prepoznat a onda tvrde da je nemoguce otkrit ko je a ko nije op.

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet nov 03, 2006 10:32 pm 
Član foruma

Citat:
Zasto neki prvo daju smjernice kako ih se moze prepoznat a onda tvrde da je nemoguce otkrit ko je a ko nije op.

Zato sto su to samo smernice, manje vise neodredjene, nesigurne da bi se shvatile za sigurno, a kazu da je nemoguce jer se ustvari i ne treba previse opeterecivati time, oni se ionako sami pokazu, a smernice svako moze drugacije da shvati, sto bi znacilo da svako treba da ima svoje smernice.A ima i puno ljudi sa dusom koji se ponasaju kao organski portali, ne znaju za bolje jednostavno.

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet nov 17, 2006 11:59 pm 
Moderator

Citat:
Možda i zato što psi imaju kompletne DNA lance i osjete puno veći frekvencijski pojas nego ljudi. Valjda znaš da ljudi imaju samo 2 od 12 lanaca koji su aktivni?

Sad me je ovo zaintrigiralo. Dakle, koliko aktivnih lanaca DNA imaju psi? Vise od dva? Mislim, ako sam nesto od toga i ucila u skoli, sasvim sam zaboravila :oops:
I kako se ovo odnosi na teoriju o organskim portalima? Ako dobro pratim informacije, onda bi trebalo da DNA slika kod organskih portala - dakle bica koja su se ovde nasla prirodnim evolutivnim putem - bude drugacija nego kod bica koja su tresnula sa viseg sprata. Ako dosledno pratimo teoriju, bez dodataka i interpretacija. Ili? Takodje, organski portali bi morali da imaju ocuvanu vezu sa svojom grupom dusa ili grupnom dusom dok proces kristalizacije individualne duse traje. Jack, help!
Znam da je dosta toga u domenu spekulacije, ali ... sta nije? :wink:

Vrh

Naslov:
PostPostano: sub nov 18, 2006 6:21 pm 
Administrator

Citat:
Dakle, koliko aktivnih lanaca DNA imaju psi?

Vjerojatno sve. Naravno, koliko ih imaju prirodno. Njih nisu "skratili" valjda... pa zašto i bi? Oni im nisu opasnost jer ipak imaju manju svijest, kao i sve ostale životinje.

Ali "napredni" 3. denzitet... tik korak do 4... to je prava opasnost, zar ne?

Sad - koliko to ima veze s OP-ima... neznam. OPi vjerojatno imaju isto kao i adamični ljudi. Nemaju različiti broj lanaca ( aktivnih )... jer bi im to automatski značilo veća mogućnost duhovnog napretka, a oni su u biti "na početku"... dakle na drugoj strani cijelog kruga koji bi činio 3 D. Nešto kao "ljudi na početku"...

:mrgreen: :wink:

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon nov 20, 2006 8:26 pm 
Moderator

Citat:
Vjerojatno sve. Naravno, koliko ih imaju prirodno. Njih nisu "skratili" valjda... pa zašto i bi? Oni im nisu opasnost jer ipak imaju manju svijest, kao i sve ostale životinje.

To me i zanima. Koliko je to prirodno? Kako izgleda ta dna struktura kod zivotinja. Sorry sto zapitkujem, ali to niti znam, niti imam ideju gde da nadjem informacije.

Citat:
Ali "napredni" 3. denzitet... tik korak do 4... to je prava opasnost, zar ne?

Sad - koliko to ima veze s OP-ima... neznam. OPi vjerojatno imaju isto kao i adamični ljudi. Nemaju različiti broj lanaca ( aktivnih )... jer bi im to automatski značilo veća mogućnost duhovnog napretka, a oni su u biti "na početku"... dakle na drugoj strani cijelog kruga koji bi činio 3 D. Nešto kao "ljudi na početku"...

Hm, hm. :? Jednima je srezano nesto sto se kod drugih prirodno tek razvija, zar ne? Da li bi to trebalo da da identicnu sliku? Nisam bas sigurna, osim ako u medjuvremenu nisu vrseni dodatni zahvati na onima koji su uznapredovali na putu ka kristalizaciji individualne duse. Sta mislis?

Nije mi strana ova teorija, ona podrazumeva evoluciju, na kojoj su neki zalutali, ne? :mrgreen: I kada se malo sire razmotri, u stvari pokazuje slicnost sa nekim drugim teorijama, koje se ne bave time na identican nacin, ali se paralele mogu uspostaviti. Doduse o tome smo vec negde razgovarali.

Ima jos nesto, a to je pitanje energetskih centara, cakri: dakle, po teoriji o organskim portalima njihovi visi centri jos nisu u potpunosti razvijeni. Kod „adamicnih ljudi“ visi centri postoje, ali je pristup njima odsecen. Kod „preadamicnih“ se tek razvijaju. Da li bismo mogli reci da je centar/nukleus kod adamicnih ljudi dislociran, izmesten, odsecen. Kod preadamicnih ljudi je doduse smesten nize, ali veza sa nukleusom postoji, kao sto postoji veza izmedju zivotinja i njihove grupne duse. Kazem, osim ako u medjuvremenu nisu vrseni dodatni zahvati. Tako mi nekako izgleda. Sta mislis?

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon nov 20, 2006 9:25 pm 
Član foruma

Aktivni lanci? Psi? DNA? Ajme...

Apsolutno sve na ovoj zemlji (virusi van organizma iskljuceni a eukarioti poput pasa ukljuceni) sta ima DNA ima alpha helix (vecinu vremena) i kao takvi ima dva lanca u tom alpha helixu. To vrijedi izmedu soatloga za pse, bakterije i biljke.

SVI ONI imaju hrpu "neiskoristene DNA". Konkretno dazdevnjak ima nekoliko desetaka puta vise DNA od covjeka. Vecina toga je "sattelite DNA" tj. obrazac koji se ponavlja. Vec su bile teme sa raspravama o potencijalnih 12 lanaca DNA i "neiskoristenim" lancima u stanicama koje se mogu ponasat kao antene te utjecaju elktromagnetskog zracenja na ekspresiju DNA i slicno. Vjerujem da bi tu search pomogao pa ako nekog zanima...

Treba rec da postoje i sasvim logicni i utemeljeni modeli o tim lancima kao medijatorima nekih bitnih stanicnih procesa. Npr. uparivanje sestrinskih kromatida, stvaranja telomera i centromera, X inaktivacija i jos neke stvari za vrijeme mitoze i mejoze.

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon nov 20, 2006 10:32 pm 
Član foruma

OP i prije je bilo jasno da ise bavis naukom i da ti genetika nije slaba strana

pa me zanima koliko po tebi pije vode ova prica od 12 lanaca i kako gledas na cijelu stvar?

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto nov 28, 2006 3:19 pm 
Član foruma

uneXpect je napisao/la:
Da li je netko takvim ljudima promatrao oci ? Kaze se da su oci ogledalo duse. Sve ljude za koje bi mogao reci da su organski portali imaju drugacije oci. Oci ko da im nisu u skladu sa ostatkom tjela. Bljestavo zamucene, koliko da ispada cudno ali bas to mi pada na pamet, bljetavo zamucene oci koje su potpuno bezivotne i bez bilo kakve topline. Gledam manekenke, vecina ih ima takve oci. Tv vodioci, takodje su u vecini. Politicari da ne spominjem. Sportasi, pjevaci, glumci. mozda sam u krivu ali neka neko proba to promatrat duze vrijeme pa neka kaze svoje zakljucke.

Interesantno opazanje, samo ja se ne bih usudio da bilo kakav "znak" povezem sa sigurnoscu sa organskim portalima i mislim da sve u vezi njih treba uzeti sa odredjenom dozom sumnje.

Ali takodje sam primetio kod nekih ljudi taj cudan pogled, u stvari opisao bih to nesto kao "mat" pogled, kao da "iza" njega nema nista, ne pitas se o cemu li ti ljudi misle jer kao da ne misle.
U stvari, obratite paznju na misice lica oko ociju. Kod nekih ljudi mi se cini kao da ne upotrebljavaju sve misice oko ociju, i to ne kao nepomican pogled kao odraz cvrste i stabilne licnosti jer u to su upregnuti svi misici, ne nego kao da se neki misici ne pokrecu uopste. Mada, nisam sreo puno takvih ljudi ali se jasno vidi ako se obrati paznja.

Moje subjektivno tumacenje toga, koje je mozda daleko od istine, bilo bi da u stvari to ima veze sa emocijama jer navodno OP-ovi bi trebalo da imaju uzi "spektar" emotivnih stanja, i po intenzitetu i po raznovrsnosti, a mislim da misici oko ociju svojim kombinacijama mogu pokazati odraz raznovrsnih emocija, kojih kod organskih portala jednostavno ima manje. Ili drugim recima, svi se mi ponasamo po nekim programima i matricama, samo za razlku od OP-ova, ljudi sa "dusom" imaju vecu sposobnost da kombinuju vise programa i na taj nacin u "sablonskom" sistemu npr dolazi do "kreativnosti". Emotivni dozivljaji su deo svega toga, a sitni pokreti misica oko ociju cesto odraz tih emocija.

A sa druge strane, mozda to nema nikakve veze sa organskim portalima. :)

Pozdrav

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri nov 29, 2006 1:54 pm 
Član foruma

Ja se bas i ne bih slozio sa tim da se po ocima vide portali, pogotovo glumcima koji su veoma istrenirani da na licu prikazu ono sto zele.

Sad sam gledao i neke svoje fotografije i uglavnom imam pogled kao beslovesno tele, covek bi se zapitao dal sam uopste i sposoban da mislim.
Verovatno to sa ocima pomaze al u nekom stepenu samo.

slika

Ti ces Andjelinu u portale, razbojnice jedan...... :mrgreen:

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri nov 29, 2006 7:53 pm 
Član foruma

ajmo decki dosta zezancije
imate sve ostalo
ostavit cu vam ove postove ali sad se uzobiljite :wink:

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet nov 30, 2006 12:18 pm 
Član foruma

Takodje i ja, ako ima nesto sto ne odgovara temi ja se izvinjavam i molim te da mi ukazes na to.Stil jeste saljiv, ali sadrzaj nije nikako, a sad ako je stil toliko vazan ja se opet izvinjavam, nastojacu da bespotrebno glumim ozbiljnost i da tekst pakujem u tamne korice.

Citat:
Svi do jednog za koje sam skoro pa siguran da su organski portali imaju takve oci.

Ja se ne usudjujem da budem siguran, samo da sumnjam.

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet nov 30, 2006 12:44 pm 
Član foruma

Ljudi koji ozbiljno proucavaju ovu tematiku, uvjek iznova ponavljaju, - ne postoji ni jedan vanjski znak po kojem se sa sigurnoscu mogu prepoznati organski portali.

Dakle ovakav pristup je neozbiljan, a mogli bismo se do preksutra svadjati oko toga sta se vidi u ocima andjeline jolie - to sa temom nema nikakve veze

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 529 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 27  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.