adis je napisao/la:
Istina je. Nafte ima u okolini Tuzle (Simin Han, Èakloviæi...), a stariji ljudi se sjeæaju da su se tamo vršile bušotine i vadila nafta, mislim nekad oko 1950.godine. Smatram da je i to jedan od razloga prisustva amerièkih snaga u BIH, štaviše na Dubravama (baza ORAO - Eagle base), nedaleko od spomenutih lokacija. Dok sve na svijetu pojeftinjuje, jedino raste cijena nafte, što se opravdava njenim sve manjim rezervama (fosilno gorivo, nastalo od dinosaura), što nije istina (pogledati "Na rubu znanosti - konferencija Nexus, 1.dio"). Irak je okupiran zbog nafte, a pitanje je vremena kada æe se ona poèeti vaditi ovdje u Tuzli. To me ne bi radovalo, jer navodno nafta podmazuje tektonske ploèe, pa bi mogli nastati zemljotresi (Tsunami u Indoneziji dogodio se na mjestu gdje se vadi nafta!!!).
Naravno da je Irak OKUPIRAN zbog nafte.
Nedavno sam pricao s jednim covjekom koji radi za americku vojsku u Iraku. Rekao mi je da je jedini razlog rata u Iraku NAFTA. Takoder je rekao da USA ARMY ima takvu tehnologiju da mogu vidjeti mrava u travi iz svemira, nema ni traga nekom konvencionalnom oruzju.
Americka vojska ide po kvartovima i poziva mladice s ulica da se pridruze americkoj vojsci, obecavaju im lijepe karijere a ne shvacaju da je za svakog tog vojnika vec napisana osmrtnica i pripremljen grob....
Situacija u Iraku je toliko losa da je bolje sutjeti o tome. Ovo sto gledamo u vijestima je med i mlijeko.