Sada je: pon maj 05, 2025 7:00 pm.

Prijava

Korisničko ime:   Šifra:   Automatsko prijavljivanje  

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 491 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5 ... 25  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov:
PostPostano: pet feb 10, 2006 1:26 am 
Administrator

arwen dor je napisao/la:
ah, hvala Jack..mislila sam da Galaksija misli na jednog domaćeg autora koji je uzeo sinonim prema egipatskom bogu Sunca, a opisuje, tj. prenosi dio jedne drevne filozofije tj. učenja, koja također imenuje pojmove koje Galaksija opisuje vrlo sličnim terminima.
Pomalo postaje smiješno (meni, naravno), to prepisivanje. Ima poprilično plagijatora u tim vodama. Svi nešto od nekog prepisuju. Egipćani od Sumerana, Grci od Egipćana, ovi od onih. Na kraju sve se svodi na isto, na ono što su poznavali oni na početku priče. Jedino što se množi je gomila papira i slova. Ajd, topla voda je topla voda, nema veze tko ju je otkrio, bitno je da nam nije ladno.

Ja sam stekao utisak da je nekada davno postojalo jedno učenje koje je bilo veoma blizu istini i da je u međuvremenu dosta toga sakriveno ili izvitopereno. Ostali su tu i tamo samo njegovi fragmenti od kojih su oni koji su ih posjedovali pokušali da naprave cjelinu.

Nešto kao kad imamo jednu slagalicu (puzlu) sa djelićima od kojih se može napraviti jedna određena slika. Onda neko sakrije pola tih orginalnih djelića i ubaci isto toliko lažnih, pa razbaca sve to unaokolo.

Tako oni koji pokušavaju nešto složiti ne znaju da li su djelići kojima raspolažu pravi ili lažni. U stvari, oni nisu ni svjesni da je ubačeno mnogo lažnih djelića. Tako se dobijaju se raznorazne slike od kojih su sve manje više pogrešne. Međutim, svako smatra orginalnom onu sliku koju je on dobio.

Pozdrav!

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet feb 10, 2006 1:31 am 
Član foruma

Kalki je napisao/la:
MOONLIGHT je napisao/la:
Jučer mi je došla jedna misao. OPD znači orijentiranost prema drugima a OPS orijentiranost prema sebi no ako uzmemo u obzir da smo svi mi odnosno sva živa bića Jedno onda jedino može postojati OPS jer ako si orijentiran prema drugima u biti si orijentiran prema sebi. Pomažući drugome pomažeš sebi.

Pa ne bi ja to baš tako primitivno shvaćao, al, ej, tko sam ja da bi ti mene poslušao, a kamoli postavio pitanje zašto to konstatiram?! :roll:

Kako ti to shvaćaš? Evo postavio sam pitanje na tvoje veliko iznenađenje. :D

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet feb 10, 2006 5:55 pm 
Član foruma

Citat:
Kako ti to shvaćaš?

OPD i OPS shvaćanje postojanja još je jedna od manipulativnih razdiobi percepcije univerzuma.

Niti jedna nit druga nisu loše te tvrdo razdvojive.

Nitko nije u potpunosti OPS i OPD, iako je i ta percepcija stvarnosti sprovedena u realitet.

Naime, Ono iz čega to sve izvire bitnije je od dualnog opredjeljenja.

Stoga ako se, u ovome slučaju govorim čovjek, netko opredijeli na jednu ili drugu stranu neće ići dobrim putem, koji uvelike izgleda kao napredak u odnosu na stanje u kojem se nalazimo, a i nivo.

Induktivni način opredjeljavanja jednoj ili drugoj strani nije riješenje.

Čovjek je i OPS i OPD. Zašto bi onda morao vagati ako je već uravnotežen. Stoga, ako me shvaćaš, OPS i OPD su polariteti, a Ono što čini kompaktnost je Cilj.

Stoga ako se opredijeliš Transcendenciji, antimateriji ili OPB (opredjeljenje prema Bogu), onda si utemeljen u svemu, ne praviš razlike, a na tebe, bilo da si u jednome ili drugome trenutku malo OPS ili OPD, nema toliko velikog karmičkog efekta, za razliku od drugih.

Sad ako ti je išta jasno, dobro, ako ne, ne... Većini ljudi su moja stjališta smiješna, pa ako su i tebi nema veze.

Tko se zadnji smije najslađe se smije.

Tvoja slobodna volja.

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet feb 10, 2006 10:13 pm 
Član foruma

galaksija je napisao/la:
arwen dor je napisao/la:
ah, hvala Jack..mislila sam da Galaksija misli na jednog domaćeg autora koji je uzeo sinonim prema egipatskom bogu Sunca, a opisuje, tj. prenosi dio jedne drevne filozofije tj. učenja, koja također imenuje pojmove koje Galaksija opisuje vrlo sličnim terminima.
Pomalo postaje smiješno (meni, naravno), to prepisivanje. Ima poprilično plagijatora u tim vodama. Svi nešto od nekog prepisuju. Egipćani od Sumerana, Grci od Egipćana, ovi od onih. Na kraju sve se svodi na isto, na ono što su poznavali oni na početku priče. Jedino što se množi je gomila papira i slova. Ajd, topla voda je topla voda, nema veze tko ju je otkrio, bitno je da nam nije ladno.

Ja sam stekao utisak da je nekada davno postojalo jedno učenje koje je bilo veoma blizu istini i da je u međuvremenu dosta toga sakriveno ili izvitopereno. Ostali su tu i tamo samo njegovi fragmenti od kojih su oni koji su ih posjedovali pokušali da naprave cjelinu.

Nešto kao kad imamo jednu slagalicu (puzlu) sa djelićima od kojih se može napraviti jedna određena slika. Onda neko sakrije pola tih orginalnih djelića i ubaci isto toliko lažnih, pa razbaca sve to unaokolo.

Tako oni koji pokušavaju nešto složiti ne znaju da li su djelići kojima raspolažu pravi ili lažni. U stvari, oni nisu ni svjesni da je ubačeno mnogo lažnih djelića. Tako se dobijaju se raznorazne slike od kojih su sve manje više pogrešne. Međutim, svako smatra orginalnom onu sliku koju je on dobio.

Pozdrav!

Pa..upravo tako to i meni izgleda, s napomenom da oni koji se ozbiljno trude složiti slagalicu jesu itekako svjesni da postoje lažni djelići.

Nije mi jasno kako je uopće moguće otkriti i prepoznati lažne od pravih djelića i kako je moguće biti siguran u bilo što. Ipak, neki se dijelovi priče stalno ponavljaju, umotani u drugačije omote, ali u svojoj biti su isti.
Ono što meni osobno izgleda kao nekakvo mjerilo je upravo to što se neke pojedinosti ponavljaju na raznim mjestima. Taj "zajednički nazivnik" svih tih učenja i filozofija čini mi se kao dobar putokaz. U taj zajednički nazivnik svakako spada priča o OPD i OPS, i to u svim pojedinostima.

Kad govorimo o netočnim dijelovima svake od filozofija, treba reći da ipak postoje neki kriteriji prema kojima bi se moglo razlučiti "crno" od "bijeloga"...moglo bi se i o tome razgovarati...

Vrh

Naslov:
PostPostano: sub feb 11, 2006 7:50 pm 
Član foruma

U jednom od ucenja Lao Cu-a (Hua Hu Ching-knjiga koju vrijedi procitati)
a koje je staro preko dvije hiljade godina skoro da se nalazi sve ono sto je aktuelno i danas.
On je jako lijepo opisao sta je to orjentacija prema drugima ili kako Kalki kaze orjentacija prema izvoru (Bogu).
Na kraju knjige on kaze :

Svijet je prepun polovicno osvjetljenih ucitelja, previse pamentih i previse “osjetljivih” da zive u realnom svijetu .
Oni se okruzuju sa sebicnim zadovoljstvom i namecu svoje grandiozno ucenje naivinim.
Prijevremeno objavljuju svoja ucenja i pokusavajuci da dozive spiritualni vrhunac oni konstantno zrtvuju istinu i udaljuju se od Tao. Ono sto oni nude svijetu je u stvari samo njihova konfuzija. Pravi ucitelj razumije da prosvjetljenje nije kraj nego smisao zivljenja.
Shvatajuci da je pravilan nacin zivljenja (virtue – moze biti prevedeno I osjecaj za dobro I zlo, moral pa I mudrost) njen cilj, ona prihvata dugu a ponekad I jako tesku kultivaciju(gajenje zdravog sjemena) koja je potrebna da bi se ostvario cilj.
Ona ne pravi razne sheme da bi postala lider nego mirno prihvata svaku odgovornost koja joj je namjenjena.
Netaknuta sa njenim uspjesima ili djelima , ne uzimajuci nagradu nizasto , ona vodi cio svijet vodeci pojedince koji dodju njoj.
Ona dijeli njenu Bozansku energiju sa njenim ucenicima, podrzavajuci ih, praveci izazove koji ce ih osnaziti I probuditi, usmjerava tok njihovog zivota prema beskonacnom okeanu Tao.
Ako zelite da ostvarite ovakakv tip superironosti onada utemeljite sebe u Tao. Odreknite se svojih losih navika I ponasanja. Pojacajte svoju iskrenost.
Zivite u realnom svijetu I prosirite svoje dobre akcije bez diskriminacije u svojim dnevnim aktivnostima.
Budite istinit, otac, majka, istinit brat I sestra, istinit prijatelj I istinit ucenik.
Postuj I sluzi svom ucitelju(misli se na unutrasnjeg) I posveti cijelo svoje bice samoprociscenju.
Ovako ces sigurno dostici samo kontrolu ili superiornost I biti u stanju da pomognes drugima da dostignu isto.

Sa svom ovom pricom, sta je u stvari receno ? Na suptilnu istinu moze se ukazati rijecima ali ona ne moze biti sadrzana u njima.
Ne zuri poslusaj sta je receno bez rijeci , da postujes zakone previse suptilane I osjetljive da bi mogao biti napisan, da obozavas ono sto nema imena I zagrlis ono sto nije formirano.
Voli svoj zivot, Vjeruj u Tao. Vodi ljubav sa nevidljivim I suptilnim izvorom Univerzuma I ti ces imati sve sto ti treba. Ti ne trebas da se krijes vjecno I budes odvojen od spiritualnog.
Podrzavajuci druge , davajucu sebe svoga drugima, budeci I cisteci svijet sa svakim pokretom I akcijom , ti ces se podici do Bozanskih realnosti u sirokom svijetlu.
Uzdah od Tao ili Dah Tao govori uvijek I oni koji su u harmoniji sa tim mogu da ga cuju sasvim cisto.

Ima ovjde knjiga da se procita :
http://www.geocities.com/ziconix_the_mystic/hhc.htm
ako nekoga zanima mogu da se potrudim da prevedem mada je dosta tesko prenijeti sa jednog jezika nesto sto je vec bilo prevedeno sa drugog da se ne izgubi dosta smisla.
Treba dozivjeti melodiju vibracije koja budi dusu dok se cita a kad se ta melodija promjeni sa nekim drugim prevodom dosta toga se gubi. ali svakako da simbolika nekih drevnih knjiga nije izgubljena za onoga koji moze da utisa sve distrakcije u Umu i otvori prostor da melodija stigne do duse.
Koliko god da se trudilo da se izoblici vibracija ljubavi koja izvire iz Kreatora , nemoguce je unistiti ono sto svoj izvor ima u samoj sebi samo treba sluzati ono sto nije receno i vidjeti ono sto nije formirano kao sto kaze Lao.
Ima jedna stara poslovica koja kaze da kad je ucenik spreman i ucitelj ce se pojaviti pa vjerovatno da u svakome njegov ili njen unutrasnji ucitelj strpljivo ceka poziv:))

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned mar 05, 2006 3:21 pm 
Administrator

Čitam danas na kavi u kafiću novine, 24 sata i pročitam zanimljiv, mali, maaaali, maaali članak uz sličicu male bebe:

Citat:
Psiholozi su dokazali da je potreba za pomoći drugima kod ljudi razvija već u dobi od 18 mjeseci. Ispitane bebe pokušavale su pomoći a da nisu tražile nikakvu nagradu ili pohvalu, ali samo ako su imale dojam da je pomoć potrebna.

Evo, ovo OPD opredjeljenje nam je "urođeno", još neiskvareno i iskreno u ranoj mladosti. Kasnije to sve "pokvari" programiranost društva. To svi mi "nosimo već u sebi", pa se uvijek možemo vratiti tome. Naravno, tko želi.

=D> za sve bebe, "duše koje pupaju"!!!

:wink:

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned mar 05, 2006 7:08 pm 
Član foruma

Bebe dugo vremena ne razlikuju sebe od majke , pa bi to mozda bila dobra poruka za nas odrasle , da se trebamo vratiti na stepen da se ne osjecamo odvojenim od svoje prave "Majke".
Hvala Jack za ovu pricu o bebama, djeluje inspirativno.

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet mar 17, 2006 11:28 pm 
Član foruma

Sophia je napisao/la:
Bebe dugo vremena ne razlikuju sebe od majke , pa bi to mozda bila dobra poruka za nas odrasle , da se trebamo vratiti na stepen da se ne osjecamo odvojenim od svoje prave "Majke".Hvala Jack za ovu pricu o bebama, djeluje inspirativno.

U odvajanju djeteta od majke, i problemima koji nastaju zbog toga što se to odvajanje ne može obaviti do kraja, zbog toga što jedna strana vuče i ne pušta drugu da se odvoji, baš u tome leže korijeni mnogih psihičkih poremećaja, nekih fizičkih bolesti i svačega.

Ono što se odnosi na jedinku, može se primijeniti i šire. Kad bi se ljudski rod mogao odvojiti od svoje prave Majke, ne bi toliko od nje uzimao, očekivao da ona daje beskrajno mnogo i oprašta sve glupsoti. Kad bi svatio da je a majka odvojena osoba, zasebna, sa svojim vlastitim identitetom koji je drugačiji od djetetovog, to bi dijete stalo na svoje noge a ne visilo stalno na sisi.

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon okt 23, 2006 7:40 pm 
Član foruma

Citat:
We are talking about any opposing forces in nature, when they come together, the result can go all the way to the extreme of one side or all the way to the extreme of the other.

OPS - OPD
Citat:
Or, it can remain perfectly, symmetrically in balance in the middle,

Ovo je sedmi denzitet.
Citat:
or partially in balance on one side or another.

Ovo su polariteti bica koja se nalaze na denzitetima ispod sedmog. Mi smo znaci trenutno u delimicnom balansu, ali koji se nalazi na OPS strani.

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet okt 26, 2006 12:55 pm 
Član foruma

Razmisljao sam da li ovo da napisem pod denzitetima ili ovde, evo:

Kako izgledaju ti OPD-i sa 4. denziteta?Gde to zive, kakvi su?Ako ih ima naravno :mrgreen:

Dosta smo bili zaokupljeni gusterima.....

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet okt 26, 2006 1:07 pm 
Član foruma

Interesantno pitanje,
ja sam otprilike shvatio da ih ima koliko hoces, medjutim OPD podrazumjeva da im ne bi palo na pamet da sa nama stupe u kontakt ( nazalost)

u kasiopejcima se spominju i OPD sa 3 densiteta, ja sam to isto bio shvatio kao da postoje drugi svjetovi sa ovakvim bicima u sadasnjem trenutku, medjutim u jednoj diskusiji na SOTU Laura me je ispravila rekavsi da se to odnosilo na zemaljske civilizacije koje su propale, u stvari nije cak rekla ni civilizacije nego je aludirala na lovacko/sakupljacke prehistorijske zajednice cime me je moram priznati bacila pomalo u nebulozu

http://knightofthestorms.blogspot.com/

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet okt 26, 2006 1:35 pm 
Član foruma

Ja sam razumeo da bi pomogli ako bi im trazili, e sad pitanje je kome traziti ako ne znas ni ko su...

A za 3D pa mora ih biti, jedino sto su vrlo podlozni ovim OPS budalama sa 4D pa to verovatno ne traje dugo nikad, kao naprimer te preistorijske zajednice.Inace ja ni Lauri ne verujem 100%, ipak treba uzeti u obzir koliko ima godina, gde je i kako zivela pa samim tim i podloznost nekim stvarima, a sa tim odgovorom se postavlja pitanje da li uopste postoji 3D na drugom mestu osim na Zemlji ( bez obzira neka smo svi u matriksu od 1. do 7. denziteta, odnosno neka je sve matriks, valjda ga ima jos negde ili je ovo nas licni mali matriks)

Ako je sve to istina a ne samo Zvezdane Staze :mrgreen: (interesantno, ali kada razmisljam o lizardima,a ne o OPDima ne pada mi na pamet da se pitam dal je istina ili nije)

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet okt 26, 2006 1:47 pm 
Član foruma

re Laure- i ona je samo covjek (tj. zena :mrgreen:) dakle i ona moze zabrljati kao i svatko drugi, medjutim korisno je s njom raspravljati o ovim stvarima jer je prilicno obrazovana i informirana, drugo svidja mi se sto ima briljantan naucnicki um i zaista je metodican istrazivac
trece posjeduje fenomenalno razumjevanje ljudske psihe i oblika ponasanja i posljednje i najvaznije, ako je ona kanalizirala onda ocekujem od nje da ima najvece razumjevanje materije

sto se tice tvog drugog komentara siguran sam da u jednom univerzumu u kojem su mogucnosti kreacije bezgranicne postoji tisuce ako ne i milion drugih 3 D svjetova

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet okt 26, 2006 2:06 pm 
Član foruma

Mi ljudska bića, prije nego što smo postali ovakvi kakvi jesmo, a svi znate na šta mislim, smo bili OPD na 3D razini svijesti, nakon toga desilo se šta se desilo i mi smo DOBROVOLJNO promjenili polaritet postavši OPS, dok je pri tome nivo svijesti ostao isti, dakle 3D. Ja sam to tako razumio proučavajući razne materijale, i mislim da se to poklapa sa onim što je Laura tu navela.

Što se tiče postojanja drugih svijetova sigurno je da ih na ovoj materijalnoj razini ima na milione i OPD i OPS orijentacije, ali nije nužno da je svako od nas "ovdje prisutnih" uvijek živio i postojao u 3D materijalnom obliku baš ovdje na planeti zemlji, mislim da je ovdje i kroz prošlost a naročito zadnjih godina pristiglo jako mnogo "duša" koje su prethodno postojale na nekim drugim planetama širom svemira.

Međutim i meni je jako zanimljiv taj koncept 3D OPD, ja bih to mogao zamisliti kao savršeno uređenu zajednicu materijalnog života na nekoj planeti, jer kao što znamo na 3D nivou postojanje se odvija isključivo u materijalnom obliku dok je 4D neka vrsta mješavine materijalnog i eteričkog oblika. I taj 3D OPD bi mogao biti nešto što je svim normalnim ljudima oličenje pravednog, istinskog i potpunog života u jednom materijalnom okruženju, mjesto gdje nema ratova, gladi, bolesti i bijede već ljudi ili neka druga bića postoje, žive i nesmetano napreduju i razvijaju se prema višim nivoima svijesti i otrgnuću od materijalnog postojanja prema duhovnom.
Možda ja nešto nisam dobro povezao ali mi se tako sada to čini.

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet okt 26, 2006 2:24 pm 
Administrator

Možda negdje drugdje, u nekim drugim točkama prostora/vremena, drugim realitetima, postoje neka bića, koja su na nivou denziteta kao i mi, dakle materijalni, samo su OPD varijante. Gledaju u sunce ( ili više njih?! ) i tako dobivaju energiju za život. Možda udišu vodenu paru zajedno s kisikom, pa tako održavaju tijelo... tko zna. Pomažu jedni drugima, ne ubijaju se...itd.

Možda je to dio neke druge matrice. I tamo je takav sistem "normalan", baš kao i ovaj naš nama.

:mrgreen: :wink:

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet okt 26, 2006 2:28 pm 
Član foruma

fingolfin je napisao/la:
I taj 3D OPD bi mogao biti nešto što je svim normalnim ljudima oličenje pravednog, istinskog i potpunog života u jednom materijalnom okruženju, mjesto gdje nema ratova, gladi, bolesti i bijede već ljudi ili neka druga bića postoje, žive i nesmetano napreduju i razvijaju se prema višim nivoima svijesti i otrgnuću od materijalnog postojanja prema duhovnom.

:mrgreen: prvo sam pomislio, huh mora da je dosadno u takvom svijetu, a onda kad bolje razmislim shvatim koliko mi je preko glave svih sranja ovog OPS svijeta, koliko te sve to ometa u duhovnim strmljenjima,
takav ffingolfinov svijet zvuci savrseno, zivis u izobilju i blagostanju, ako zelis meditirati danima bez prestanka nista te ne moze sprijeciit

medjutim sad smo ovdje dotakli interesantne stvari -ja sam uvjek zamisljao da OPD orjentacija podrazumjeva i drukcije nacine hranidbe,
naime meni je neshvatljivo da mozes biti OPD dok god ubijas drugo svjesno bice ( bilo da se radi o biljci ili zivotinji) da bi se prehranio.
Ark i laura ne misle tako, oni tvrde da OPD nema nikakve veze sa nacinom ishrane nego vise sa protokom energije. Medjutim po meni i ishrana je protok energije. na ovom dijelu mi cijeli koncept ispada nebulozan ..Sta vi mislite o tome....

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet okt 26, 2006 2:44 pm 
Član foruma

Citat:
takav ffingolfinov svijet zvuci savrseno, zivis u izobilju i blagostanju, ako zelis meditirati danima bez prestanka nista te ne moze sprijeciit

Da, možda zvuči tako, možda on to i jeste na neki način, ali jedno je sigurno, on ne smije da teži ka nebitku, statici, ne kretanju u svakom pogledu, on mora da bude usmjeren ka dinamici, razvoju i daljem napredovanju i ne smije se tu zaustaviti bez obzira koliko se takav vid postojanja pokazivao kao privlačan i prijatan, u suprotnom desiće se možda ono što se desilo i sa nama samima.

Citat:
Ark i laura ne misle tako, oni tvrde da OPD nema nikakve veze sa nacinom ishrane nego vise sa protokom energije. Medjutim po meni i ishrana je protok energije. na ovom dijelu mi cijeli koncept ispada nebulozan ..Sta vi mislite o tome....

Ja se sa ovim slažem, zadnji put kad sam ovdje govorio o načinima ishrane bio sam potpuno pogrešno shvaćen, ali u suštini to je to. Ja sam jednom negdje pročitao ali se zaista ne mogu sjetiti gdje, možda i u nekim Cas. transkriptama od "starijih" datuma, da su ljudi ranije takođe jeli životinje ali ne kao mi danas. Možda bi to nama sada malo nebulozno zvučalo ali se govori kako čovjek ubija životinju a ona mu to svojom valstitom voljom dopušta jer je njemu to neophodno za ishranu a ta životinja je toga svjesna. Čovjek duboko poštuje tu životinju koju ubija samo radi ishrane i ni zbog čega drugog a životinja poštuje čovjeka koji ju ubija i sve je tako povezano, mislim da su se tom prilikom spominjala neka Indijanska plemena koja su vršila neke takve rituale ubijanja životinja pri kojima, kako sam ja shvatio, životinje nisu ispuštale nikakav adrenalin niti sličnu supstancu kojom danas obiluju živa bića kad umiru nasilnom smrću. Ovo mi dosta liči na 3D OPD, jer čovjek dok je u materijalnom svijetu bez obzira u kom denzitetu se nalazio mora se tako i hraniti, i na takav način dobijati energiju, e sad moguće je da postoje i načini koje je Jack naveo poput gledanja u sunce i sl. a možda i kombinacije svih ovih...

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet okt 26, 2006 2:56 pm 
Član foruma

ovo mi se bas svidja, vidis tu mogucnost sam skorz zaboravio a cini mi se da si bas na dobrom tragu

englezi u australiji se nikako nisu mogli nacuditi aboriginima kad su prvi put s njima stupili u kontakt, u njima nije bilo ni trunke agresivnosti, kompetitivnosti i sl.
mislim da su bas oni kao i neki americki indijanci ( ne svi) ostatak takvih vremena , zato ih je matrix tako nemilosrdno i iskorjenio

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet okt 26, 2006 3:09 pm 
Član foruma

I meni taj 3D OPD vuce na Indijance, slozio bih se sa njima sto se tice ishrane: jedi da prezivis, a ne da se izivljavas, kad vec mora da se jede u 3. denzitetu.

Citat:
Što se tiče postojanja drugih svijetova sigurno je da ih na ovoj materijalnoj razini ima na milione i OPD i OPS orijentacije, ali nije nužno da je svako od nas "ovdje prisutnih" uvijek živio i postojao u 3D materijalnom obliku baš ovdje na planeti zemlji, mislim da je ovdje i kroz prošlost a naročito zadnjih godina pristiglo jako mnogo "duša" koje su prethodno postojale na nekim drugim planetama širom svemira.

Ovo me podseti na pocetak kasiopejskih transkripti: ~Vi niste ni po cemu posebni, osim sto mislite da ste posebni~

Mislim da je to ta razlika bas kod 3.D OPD-a i OPS-a jer kao sto znate mi svi kao OPS (a jesmo) stalno smo nesto ubedjeni da smo mi nesto posebni, eto bas smo mi ti koji ce da...........

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet okt 26, 2006 6:13 pm 
Član foruma

Citat:
u kasiopejcima se spominju i OPD sa 3 densiteta, ja sam to isto bio shvatio kao da postoje drugi svjetovi sa ovakvim bicima u sadasnjem trenutku, medjutim u jednoj diskusiji na SOTU Laura me je ispravila rekavsi da se to odnosilo na zemaljske civilizacije koje su propale, u stvari nije cak rekla ni civilizacije nego je aludirala na lovacko/sakupljacke prehistorijske zajednice cime me je moram priznati bacila pomalo u nebulozu

Da i ja sam shvatio da postoje mnogi svetovi koji su OPD 3D a secam se da je u transkriptima na jednom mestu postavljeno pitanje tipa “Da li postoje druge 3D planete u univerzumu koje su naseljene OPD bicima” ili tako nesto a odgovor je bio: “na kvadrilione”. Imao sam utisak da se radi o drugim planetama naseljenim OPD bicima 3. denziteta, i to mi je bilo sasvim logicno.

Mislim da zbog svoje materijalnosti niko ne moze biti u celosti OPD na 3D, ali mozemo pretpostaviti da bica koja su 3. denziteta OPD i naseljavaju neku 3D planetu, verovatno imaju genetsku strukturu skloniju ka OPD-u nego sto je to nasa trenutna na primer, koja je suprotno, modifikovana da bude sklonija OPS-u.

Citat:
Mi ljudska bića, prije nego što smo postali ovakvi kakvi jesmo, a svi znate na šta mislim, smo bili OPD na 3D razini svijesti, nakon toga desilo se šta se desilo i mi smo DOBROVOLJNO promjenili polaritet postavši OPS, dok je pri tome nivo svijesti ostao isti, dakle 3D. Ja sam to tako razumio proučavajući razne materijale, i mislim da se to poklapa sa onim što je Laura tu navela.

Nezgodna stvar sa proucavanjem materijala je sto moramo da slazemo delove price kao slagalicu, a meni jos uvek neke stvari nisu jasne. Ja sam shvatio da su prvobitni ljudi ziveli u necemu sto se moze nazvati “semi” 4. denzitet, odnosno treci u kome su ljudi svesni svog porekla i svesniji etericne komponente univerzuma i sve to podrzano dodatnim “culima” koja su dozvoljavala siru percepciju “realnosti”. U stvari taj denzitet bi trebalo da je bio nesto izmedju 3. i 4. odnosno poseban realitet, iliti “Edensko” stanje. Naravno vecina toga bi trebalo da bude pohranjeno u onih deset nedostajucih DNK lanaca, koje su navodno OPS entiteti 4D sprzili svetlosnim talasima prilikom prolaska Vala pre trista hiljada godina. Posle toga ljudi su se tesko traumatizovani probudili u sada vec novim telima osteceni za deset dnk lanaca, bez ko zna kakvih cula pa samim tim i percepcije odnosno “svesti” o svom poreklu i univerzumu uopste.
Duse koje su bile inkarnirane u “razvijena” tela koja su svojim culima omogucavala siroku percepciju, posle prolaska Vala bile su svedena na genetsku strukturu koju danas imamo sa culima koje posedujemo, a od njihovog prvobitnog “sveta” ostala je samo bleda slika u secanju. Tada, na pocetku ovog ciklusa ljudske duse su bile jos uvek OPD i karmicki “ciste”, ali sada sa novom genetikom koja je stetila duhovnoj a pojacavala materijalnu sferu i koja je otvorila vrata OPS-u u ljudskim dusama. Zamislite samo kada bi vas osecanje ljubomore uhvatilo prvi put a vi ne znate sta je, jer nikada niste doziveli na taj nacin, pa bes.
Civilizacija koja je nastala posle tog prolaska Vala je na primer dozivela kulminaciju kao Atlantida, kada je kulminiralo i OPS osecanje, bahatost, obest i zelja za moci medju ljudima. Valjda smo tada i navukli karmu koju placamo do danasnjih dana, hm, sve je moguce.

Ali kako stvari stoje izgleda da je kraj ciklusa blizu, skolica se zavrsava i vreme je da podizemo nasu OPD frekvenciju i iskoristimo mogucnost koju nam nadolazeci Val pruza. Ako je sve to tacno naravno :)

Citat:

Pa ja bih se slozio sa njima, mislim da u trecem denz. moramo da se hranimo pa bilo to samo biljkama, i zato ne mozemo biti ovde totalno OPD ali pod OPD-om kao protokom energije ja bih ovde podrazumevao protok znanja, informacija, okrenutost ka drugima suprotno od zadrzavanja energije i znanja za sebe. Verovatno taj princip postaje jos intenzivniji na 4D, gde je taj “protok” energije mnogo uocljiviji. Mozda gresim.

Pozdrav

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 491 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5 ... 25  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.