Sada je: pon maj 05, 2025 9:53 am.

Prijava

Korisničko ime:   Šifra:   Automatsko prijavljivanje  

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 651 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 ... 33  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov:
PostPostano: pet okt 06, 2006 5:36 pm 
Moderator

Zamislite ogromnu datasferu u kojoj informacije neprestano kruze i na koju se mozemo prikljuciti kad god to pozelimo da bismo dobili informacije ili komunicirali sa drugima. Nesto kao mega-, mega-internet za koji vam ne treba modem ili mrezna kartica. :wink: Ni slova hehe. Svako znanje do koga dodjete, se upisuje u datasferu i postaje dostupno svima. Ovim znanjem baratate krajnje rastereceno: jednostavno testirate njegovu upotrebljivost u svojoj trenutnoj situaciji. Ni na pamet vam ne pada da od njega gradite neke koncepte u koje cete verovati. #-o Niti da ga koristite da opisete svoju realnost. Pa, vi lepo znate da je vasa realnost ono sto percipirate. Znate takodje da ce sa porastom vase svesti i vasa percepcija, pa tako i vasa stvarnost, rasti i menjati se.
Samim tim nemate ni potrebe da bilo koga u bilo sta ubedjujete. Zasto biste? \:D/

Citat:
a Religija...........nije Metafizika??????

Postoji ideja da u osnovi svih religija stoji dublji, ezoterijski sloj, zajednicki za sve. Bliska mi je ta ideja. Ovi individualni pokusaji „velikih posvecenika“ da se da LICNI odgovor na pitanje da li je svet kosmos ili haos su na zalost falsifikovani i koriste se kao jedno od najuspesnijih sredstava manipulacije. Medjutim, manipulacija se ne ogleda toliko u falsifikovanju cinjenica, koliko u stvaranju dogme, koncepta, odnosno ideje da je to jedino pravo znanje, i to bas u ovom nasem originalnom pakovanju, sa poznatim logom nase firme. :wink:
Iz toga, naravno, sledi da su sva druga pogresna. Lov na vestice na zalost jos uvek nije nasa proslost. 8)
Uzgred, ateizam na slican nacin funkcionise kao dogma. I nije jedini.
Naravno, ovaj nacin manipulacije ne bi bio moguc da nije nasao veoma cvrsto uporiste u samoj ljudskoj prirodi.

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet okt 06, 2006 6:17 pm 
Član foruma

Citat:
a Religija...........nije Metafizika??????

Citat:
Nije. Jer bi se onda katolička ( i druge crkve ) zvale metafizičke, a ne religijske ustanove. Pogledajte si temu o Definicijama pojmova, pa da ne bude više zabuna. Hvala svima

Nebitno je kako se zovu...
Bitno je da se bave istim pitanjima.

Sta je "iza" ljudske prirode.....

~~~

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet okt 06, 2006 10:58 pm 
Administrator

Citat:
en.wikipedia.org/wiki/Metaphysic

Ko da je sve točno što piše na Wikipediji... po svemu ovome... ako tako gledamo... i Wikipedia je jedna velika religija!!!
Citat:
Nebitno je kako se zovu...
Bitno je da se bave istim pitanjima.

Ti i ja se različito zovemo, ali ovdje se bavimo istim pitanjima. To ne znači da smo jedno te isto, niti da smo isti.

I policija i mafija se bave istim pitanjima. Jedino to svaka strana gleda na svoj način.

Dakle, metafizika i religija imaju, možda, zajedničkih točaka, ali u načelu - nisu jedno te isto.
Citat:
Sta je "iza" ljudske prirode.....

Željno razmišljanje? Ljudski duh? Znatiželja? Naša kolektivna svijest? Ćevapi? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

:wink:

Vrh

Naslov:
PostPostano: sub okt 07, 2006 2:30 am 
Član foruma

Jack ti me namjerno ne razumijes...nije bitno
tako je u stvari nastala filozofija

wikipedia i ostala mjesta gdje se mogu naci isti navodi...nije bitna

nemoj da te buni ona recenica:a Religija....nije Metafizika???
To ne znaci da su jedno te isto ali imaju mnogo zajednickog...moje razmisljanje...ni to nije bitno

Bitno je ....da ljudi pisu o vlastitom pogledu na svijet i tu nema cenzure.Na ovom forumu se spominjalo i od strane moderatora da treba uvazavati drugacija razmisljanja... pa bilo bi sjajno da tako ostane i bez nepotrebnih upozorenja...(ovo zadnje se ne odnosi na tebe)

to je sve
:love3:

Vrh

Naslov: RATNIK I OVCA
PostPostano: sub okt 07, 2006 4:16 am 
Član foruma

Citat:
Bolje postati nesiguran ratnik nego sigurna ovca.

Kada si ovo napisao,Jack,zabljesnula me munja kreativnosti i ja sada po
drugi put pišem priču samo za tebe.
Ne moraš mi zahvaljivati.

Dakle....zalutala OVCA na pašnjaku kraj nekog potoka i mirno pasla travu ne brinući se mnogo o tome kako će se vratiti kući.
Nakon nekog vremena na tu istu livadu zaluta i RATNIK koji je dolazio iz krvavog i teškog boja pa bijaše veoma gladan.
Hodajući onako u svom teškom i ulubljenom gvozdenom OKLOPU,u kojemu nije mogao čuti otkucaje vlastitog SRCA,on spazi ovcu.
Sa krvavim očima,pritajenim smješkom i isukanim krvavim mačem on se počne šuljati ka nevinoj ovci.Ova ga spazi i nije joj bilo potrebno mnogo
mudrosti da shvati kako joj je život ugrožen pa skoći na jednu od stijena
koje su virile iz obližnjeg potoka.
Tako učini i ratnik,ali se NESIGURNO kretao po stijenama u svom
teškom ratničkom oklopu koji mu je sputavao slobodnije kretnje.
Kada je došao na domak ovce,koja je samo mirno stajala na stijeni,on se
oklizne i padne u duboki potok.Oklop iskovan za odbranu od neprijatelja
sada mu i sam postane neprijatelj jer ga svojom težinom povuče na dno.

Stajala zbunjena ovca tako na GOLOJ STIJENI neko vrijeme,ne znajući kamo
da krene.
Uskoro se pojavio i PASTIR koji je pozove k sebi nezadovoljno mrmljajuči
što se ova izgubila po tko zna koji put.
Krenuli oni tako ka SIGURNOM toru dok joj je pastir govorio:
-"Sreća po tebe što ne jedem meso inaće bi ti bila prva na mojoj trpezi a
sreća po mene što imaš tako meko runo koje se tako dobro prodaje ."-

Za to vrijeme,tamo u daljini na kaskadama potoka,zveckao je oklop hrabrog ratnika kojemu je došla glave jedna obična.......ovca.

Vrh

Naslov:
PostPostano: sub okt 07, 2006 6:14 am 
Moderator

Da, ovaj se pojam cesto koristi prilicno proizvoljno. Rec „metafizika“ potice od Aristotela (a kako drugacije #-o ). Koristi se da oznaci misljenja koja se bave onim sto stoji izvan granica iskustva i prostorno-vremenske stvarnosti. Grcki prefiks „meta“ ovde znaci iza: iza pojavnog, fizickog sveta.
Metafizika se bavi tzv. poslednjim uzrocima i principima, stvarima po sebi (a priori). Tri glavna problema su: Bog, slobodna volja i besmrtnost duse.

Mislim, neko ovaj pojam moze da koristi i u drugacijem smislu, ako mu to dobro zvuci. :D

Dakle, sadrzaji religija jesu metafizicki. Doduse, sa sadrzajem religija obicno i nemamo problem. Problem je u tome sto religije predstavljaju organizovan sistem Verovanja. Medjutim, buduci da smo kao vrsta inace skloni da od informacija do kojih dodjemo napravimo sisteme Verovanja, ova tema je dobra vezba za sve: da upoznamo nekog drugog malo bolje preko njegovog specificnog pogleda na svet i NAJZAD odustanemo od takmicenja u disciplini „cije je Verovanje validnije“.

Vrh

Naslov:
PostPostano: sub okt 07, 2006 7:50 am 
Član foruma

Diamond je napisao/la:

Bitno je ....da ljudi pisu o vlastitom pogledu na svijet i tu nema cenzure.Na ovom forumu se spominjalo i od strane moderatora da treba uvazavati drugacija razmisljanja... pa bilo bi sjajno da tako ostane i bez nepotrebnih upozorenja...(ovo zadnje se ne odnosi na tebe)

to je sve
:love3:

Odnosilo se na mene.
Dakle ovako: UPOZORENJE nije ni malo bilo nepotrebno već jasno kao to sunce koje si stavila na kraju posta.
NEMA VJERSKOG MISIONARSTVA NA OVOM FORUMU!!! Da li treba to i da se nacrta? I šta je tu nejasno?
Kao što sam već ranije rekao, svako može slobodno da iznosi svoj pogled na svijet i ako pogledaš svih ovih napisanih 28 stranica ovog topica biće ti jasno da to zaista i jeste tako bilo i da niko nije do sada bio ograničavan ni u čemu, ali će biti ograničavan svako ko poželi da ovdje propagira bilo koju zvanično priznatu ili nepriznatu religiju.
Ukoliko imaš primjedbu na rad nekog od moderatora pročitaj pažljivo "Pravila" o ponašanju na ovom forumu i postupi u skladu sa njima, svaka dalja rasprava na ovom topicu povodom toga će biti brisana.
Hvala na razumijevanju.

Vrh

Naslov: RAZOTKRIVANJE
PostPostano: sub okt 07, 2006 11:19 am 
Član foruma

Citat:
NEMA VJERSKOG MISIONARSTVA NA OVOM FORUMU!!! Da li treba to i da se nacrta? I šta je tu nejasno?
Kao što sam već ranije rekao, svako može slobodno da iznosi svoj pogled na svijet i ako pogledaš svih ovih napisanih 28 stranica ovog topica biće ti jasno da to zaista i jeste tako bilo i da niko nije do sada bio ograničavan ni u čemu, ali će biti ograničavan svako ko poželi da ovdje propagira bilo koju zvanično priznatu ili nepriznatu religiju.

Poštovani moderatori.
Da ste pažljivije pročitali tih 28 stranica koje Fingolfin spominje shvatili bi da ja također ne pripadam niti jednoj poznatoj religiji kao ni New Ageu već
ja dolazim iz PRIRODE kao i Isus na čijim su RIJEČIMA izgradili crkve i
čitave institucije protiv kojih se i On sam borio.
Nadalje,ako baš želite znati...ja sam na stranice VAŠEG foruma pozvan od
strane Jacka 987.Naime,ja sam sreo Jacka na Jutarnjem.hr u rubrici znanost gdje je on ispod članka o piramidama jasno napisao:
-"Ako želite znati šta je ISTINA dođite na www.Galaksiju.com.
Bilo je to negdje 10.02. ove godine.
Malo sam se kao gost zadržao na vašim stranicama a kada sam shvatio da
vaša ISTINA vrijeđa i ismijava moju istinu odlučio sam se zadržati i malo
pobliže diskutirati sa Vama.
Kada dođete na stranice Galaksije i uđete u Planetu tamo vas dočeka reptil
omotan u Gospin rubac a o ismijavanju Gospe iz Međugorja i Isusa na stranicama Vašeg foruma da i ne govorim.
Da li je to u redu od Vas?
Niste li i Vi kao Katolička crkva koja kaže da je njezina Istina jedina i neoboriva?Ne namečete li i Vi svoj pogled na svijet ljudima koji samo traže
Istinu jer čim ja spomenem Kaseopejce....padaju sjekire?
Niste li na kraju i Vi isti kao i oni protiv kojih se borite?

Zabranite li mi ulazak na ove stranice.....biti će to Vaš poraz a ne moj.

Vrh

Naslov:
PostPostano: sub okt 07, 2006 1:59 pm 
Član foruma

Da razcistimo malo par ELEMENTARNIH stvari, buduci da opet dolazi do nekih nejasnoca u vezi rada i funkcioniranja foruma.

1) kad na ovom forumu moderatori i administratori nesto kazu u vezi sa funkcioniranjem ili radom foruma, bilo to na forumu ili nekom clanu preko PM, onda to NIJE NEPOTREBNO i oni to ne kazu cisto iz zajebancije, nego zato jer je to u skladu sa uredjivackom politikom foruma, dakle sa RADOM I FUNKCIONIRANJEM OVOG foruma - onako kako je taj rad i funkcioniranje foruma od strane nas - UREDNISTVA i zamisljen.

Kad moderator fingolfin kaze da "nikom neće biti tolerisano vjersko misionarstvo na ovim stranicama", onda to znaci upravo TO. I to nije NEPOTREBNO upozorenje, nego je u skladu sa uredjivackom politikom foruma. Na netu ima dovoljno vjerskih foruma - pa tko voli vjerski misionariti - nek izvoli TAMO.

Ako moderator Vitez od Nevera kaze da urednistvo foruma zeli "smanjiti buku", onda to znaci UPRAVO to i nije "nepotrebno", nego je odraz uredjivacke politike foruma.
Nadam se da je ovo dovoljno jasno.

2) nadalje, ovaj forum je zamisljen kao mjesto sirenja, dijeljenja i povecavanja ZNANJA u bilo kojoj mogucoj mjeri i rasponu, ZNANJA sa sve ucesnike i citaoce, te SVJESNOSTI o tome kako ADEKVATNO PRIMJENITI sve prilozene, prikupljene i na ovom forumu dane INFORMACIJE U SVAKOM trenutku u zivotu u kojem je to nekom i potrebno: dakle, INFROMACIJE ADEKVATNO i KONKRETNO i primjeniti, da bi se postalo SVJESNIJE i OSVJESTENIJE bice, jer INFORMACIJE inace ostaju samo informacije.

AKO se tim INFORMACIJAMA na bilo koji nacin pomoglo bilo kojem ucesniku foruma, da upravo PRIMJENOM informacija postane SVJESNIJE BICE i da na koncu konca o funkcioniranju primjene informacija i postajanju SVJESNIJIM IMA ZNANJE, onda je vec i na najmanji moguci nacin i sama svrha i smisao ovog foruma ISPUNJEN.

Prema tome, kad netko, kao ti Euzebije, dodje na forum i savjetuje forumase da "ODBACE ZNANJE", kao TERET, onda je to apsurdno, kao da ja sad npr. odem na vegetarijanski forum i propagiram: odbacite vegetarijanstvo, nema nista bolje od klanja prasaca i gusenja u kobasicama!?

Ako ti licno mislis da je za tebe korisno da odbacujes ZNANJE i ako je to tvoj pogled na svijet, dok ti to iznosis kao SVOJ pogled na svijet - OK, medjutim, mani se SUGERIRANJA i pokusavanja uvjeravanja da je potrebno da se odbaci ZNANJE na forumu, koji zbog ZNANJA i SIRENJA ZNANJA upravo i postoji.

Da skratim: nema potrebe da ti (ILI BILO TKO DRUGI) i dalje sugeriras u svojim postovima: "odbacite ZNANJE", "ispraznite UM" i slicno, jer ce takvi postovi biti brisani.

Nadam se da je ovo dovoljno jasno.

3) Euzebije, sto se tice tvog zadnjeg posta: nije ni vazno ni bitno kojoj ili da li uopce nekoj religiji pripadas ili ne. Ono sto je bitno je:

a) nema sugeriranja o POTREBI odbacivanja ZNANJA. Kraj diskusije.

b) ako ti se ne svidja na nasem forumu i ako te nasa ISTINA o tome da reptili, tj hiperdimenzionalni gospodari ovog svijeta vladaju svijetom i sishu nama LJUDIMA energiju kroz emocionalne igre, manipulacije, kontrolu itd., te SAVJETI o tome KAKO SE ODUPRIJETI toj kontroli,manipulaciji i ISISAVANJU ENERGIJE, slobodno odi na neki drugi forum, cija ti se istina bolje svidja. Sretno!

c) Nadalje, ako ti se ne svidja da je na nasim stranicama "reptil omotan u Gospin rubac" i da se "ismijavaju Gospe iz Međugorja i Isus", takodjer slobodno odi na neki drugi forum, gdje se obozava Gospa. Sretno!

d) OVO je forum gdje se iznosi koliko god je to moguce objektivna ISTINA, ako ti se tu kod nas svidja, super, a ako ne, sigurni smo da ces naci jedno puno bolje, ljepse i ugodnije mjesto na netu za sebe.

e) Reptili i njihovi sluge iluminati vladaju ovim SVIJETOM, ako ti se ne svidja ova istina: zbogom.

f) Namecemo li nas pogled na svijet?? NE. Nitko nikog ne tjera niti ne SILI da bude na forumu ako mu se tu ne svidja. Ovo je valjda dovoljno jasno.

g) Nitko te ne tjera da citas Kasiopejce, ako ti se ne svidjaju!? Kao sto sam jednom rekla, pa ponavljam, ako ti ili bilo tko drugi zeli na bilo koji nacin pljuvati ili omalovazavati bilo koje sadrzaje ovog foruma ili sajta, ukljucujuci i Kasiopejce, bit ce iskljucen. Kratko i jasno.

h) Mi se ne borimo protiv nikog. Ono cemu mi tezimo i zbog cega forum postoji je sirenje ZNANJA, rast i razvoj SVIJESTI i OSVJESTAVANJE svakog dana u svakom pogledu. Ako ti se to ne svidja, slobodno odi negdje gdje ti se vise svidja.

Euzebije je napisao/la:
"Zabranite li mi ulazak na ove stranice.....biti će to Vaš poraz a ne moj."

Interesantna sugestija, interesantan pokusaj manipuliranja i izazivanja na tvom "wishful thinking" bazirane ocekivane emocionalne reakcije.

Zahvaljujuci ZNANJU koje se moze naci na nasem forumu, naucili smo da ne reagiramo na takve "interesantne" pokusaje manipuliranja nasom emocionalnom energijom onako kako bi ti htio.

Ako ti zabranimo ulazak na ove stranice, to ce biti jos samo jedan u nizu klickova na gumbic "posalji".

A sada, da se vratimo temi topica.
Svaka daljnja diskusija na ovom topicu na temu odlazaka, zabranjivanja, iskljucivanja ili slicno bit ce brisana.
Ako netko ima bilo kakve primjedbe na rad urednistva => PM.
Jos jednom molim sve clanove da procitaju "Pravila o ponasanju i koriscenju foruma".
Hvala.

Vrh

Naslov:
PostPostano: sub okt 07, 2006 5:53 pm 
Član foruma

Euzebije nam je ovdje dao jednu simpaticnu pricu o ovcici koja medjutim ima jednu veliku logicku rupu zbog koje nikako ne drzi vodu...
Koji bi to pastir drzao ovce i lomatao se za njima po gudurama a da ih na kraju ne misli pojesti. Stocarstvo se na kraju krajeva i razvilo zbog covjekove velike potrebe za proteinima.

dakle Euzebiju sam ostao duzan slijedece:

Evandjelje po Tomi u kojem Isus daje zaista zapanjujucu alegoriju:

"Vidjevsi samaritanca koji nosi jagnje na putu za Judeju rekao je sljedece svojim sljedbenicima, "Zasto on nosa to jagnje unaokolo?" Oni mu odgovorise "zato da bi ga ubio i pojeo". Na to im on rece: "nece ga pojesti dok je zivo , pojesce ga onda kada je ubijeno i pretvoreno u ljesinu" Sljedbenici odgovorise " Nijedan drugi nacin nije moguc" . Na to im on odgovori " tako i vi trazite mjesto mira za sebe, da i vi ne postanete ljesina i budete pojedeni."

Kao sto vidimo ovaj citat Isusa je vrlo daleko od uvrijezenog kriscanskog image-a "Dobrog Pastira".
Poanta, gnosticki gospeli - tj. ono drugo kriscanstvo koje je ognjem i macem iskorjenjeno od strane crkve u centru svojih shvacanja ima tezu da bogovi najrazlicitijih religija od pocetaka ljudske civilizacije nisu nista drugo do razlicite manifestacije negativnih sila hiperdimenzionalne realnosti kao i predozbu da ovo kraljevstvo zlih bogova djeluje na bica sa dusom uz pomoc posredovanja Organskih Portala. Naravno sa ovokvim idejom se jako tesko nositi kada je individua cijelog zivota bila navodjena ka sistemu vjere koji za osnovnu premisu ima upozorenje da ce ovakve ideje doci jedino od Sotone iskusavajuci vjeru te iste individue.
Kontrolni Sistem je ulozio sve moguce napore da bi popravio stetu nacinjenu isusovim ucenjima i potpuno ih iskorjenio negdje sredinom 2.og stoljeca nase ere. Od tada Gnosticizam postaje hereza a egipatski model umiruceg i uskrsnutog izbavitelja je proilagodjen kriscanskoj mitoloskoj strukturi te "historiji" "stvarne osobe" oko koje je ispleten.
I tako izgleda da je krajem 13 stoljeca bitka izmedju katolicke crkve i gnosticizma uglavnom zavrsena. Tako crkva dobija i karakteristiku politicke korektnosti koja ce potpomoci sirenju dogmi. Sa ovim materijalnim macem, takozvana hereza je kirurski odstranjena iz kriscanskog tjela, i to bez anestezije. Gnosticizam je iskorjenjen, preostali ucitelji umoreni ili porgnani na sve cetiri strane svijeta a svete knjige unistene. Sve sto preostaje tragaocima za znanjem i studentima gnosticizma u kasnijim stoljecima samo su izjave i fragmenti sacuvani u patristickim hereziologijama.

Ulomak iz knjige Tajna Historija Svijeta :lol: prijevod by KOTS

dakle Euzebije mozda si spreman diskutirati od pozadini mita o Pastiru i ovcicama i njegovoj pravoj funkciji u nasoj 3D realnosti

Pozdrav

http://knightofthestorms.blogspot.com/

Vrh

Naslov:
PostPostano: sub okt 07, 2006 6:17 pm 
Moderator

E, ovo je dobar citat! Upravo tako gledam na vezu izmedju hriscanstva i Isusa. Bazirano na dobrom poznavanju istorijskih cinjenica, apokrifnih jevandjelja i gnostickog hriscanstva – ako se to tako moze nazvati.
Naravno, prica o umrlom i uskrsnutom bogu nije samo egipatska. Gotovo sigurno je dopisana a njeno dovodjenje u pitanje udara u same temelje priznatog hriscanstva.

Vrh

Naslov:
PostPostano: sub okt 07, 2006 7:22 pm 
Administrator

Euzebije, hvala na priči o ovci.

Priče su priče, stvarnost je stvarnost.

Istina, tako je mogao postupiti neki glupi ratnik u oklopu prije 500-tinjak godina, baš u vrijeme kad su uvodili Gregorijanski kalendar... hehe. Kad ideš u lov na ovcu - ne treba ti oklop. On ti samo smeta. Oklop je tek funkcionalan kod borbe s istim entitetima koji razmišljaju kao i ti - dakle, ljudima. Brani te samo od njihovih oružja.

Mudar ratnik bi ovcu ucmekao s lukom i strijelom u to vrijeme, ili bi je probo mačem. to je tako bilo u to vrijeme.

Danas, ovca kad-tad dođe pod nož ili pištolj sa šipkom ili električni... no dobro... ubiju ovcu i onda mi svi jedemo to iz konzervi ili sa ražnja... užas.

No dobro, shvatio sam poantu tvoje priče... uvijek budi mudar i učinkovit. I ne penjati se za ovcama koje bježe u brdo... hehe!

Tu bih završio priču o ovci i krenuo na bitniji problem.

Isus je "došao" u ovaj realitet nedje otprilike prije 2000 godina. Lijepo, mala beba, kasnije mladić - i radio je to što je radio i svaka mu čast na tome. O njemu sad tu ne treba puno pisati jer to zna skoror svatko.

Problem jest, dragi Euzebije, što su OSNOVNI PROBLEMI čovječanstva nastali PRIJE Isusa, tj. i mnoooogo, mnoooogo prije. Isus je samo jedan mali detalj u čitavoj priči ( ova ne sadrži ovce kao životinje ). Mnogo prije, još u doba Atlantide, a kasnije i ostalih ljudskih civilizacija, Egipat i slično - pojavili su se osnovni problemi radi kojih smo sad tamo gdje jesmo. Nama se uveliko manipulira, nemamo svoja sva osjetila, jako smo orijentirani prema sebi i vični smo buci i huškanjima. Zašto? Zato što smo osakaćeni u genetskoj strukturi, tako razmišljamo, izmješani smo genetski s bićima za koja smo mi ovce ( kao prave ovce nama ). Razmišljamo na njihov način. Negativan način, hijerarhijski, itd. Obožavamo nekoga ili nešto.

Pih, zašto bih nekoga trebao obožavati ili uzdizati? To automatski stvara hijerarhiju i njihov način života. Užas. Trebamo se promijeniti, kao što i sam znaš i osjećaš to.

Mi smo ljudi pretežno glupi, lako je manipulirati nama, stvarati lažne vizije, iluzije, i davati nam iskrivljene informacije. Tu su mnogi "pušili, puše, a i pušit će ga". I sami sebe shebemo.

Dakle, čitava stvar nije "Isus ili ne", već stvar je u tome "kakvi smo mi sami". E tu je stvar. Da bi se promjenio, nije ti potrebna PRIČA, već ZNANJE. Nažalost, priče puše mnogi, a malo ih stvarno nešto zna.

Mi se na ovom forumu pretežno zanimamo za OTKRIVANJE tih ( lažnih, polulažnih ) PRIČA i da ljudima damo neke nove poglede i ukažemo na SRŽ naših PROBLEMA. I kako želimo pomoći jedni drugima i rješiti što više tih naših problema. Naravno, svatko nek radi što hoće, ima svoju slobodnu volju da odluči što će prihvatiti kao gotovu stvar ili će ispitati, provjeriti, razmisliti o tome svemu prije nego što nešto prihvati kao svoj realitet.

Nadam se da te neće ovo uvrijediti ili razljutiti. Nije mi to uopće cilj.

Nisu cilj niti Kasiopejci, niti Pledijci, niti Ra, niti Isus, niti Buda, niti Alah, niti bilo koji tekst, već je cilj sve tekstove promotriti i razmisliti ima li nečega u svemu tome.

I zato kažem da treba biti mudar ratnik.

Sve najbolje, nedaj se da te zavedu priče.

:mrgreen: :wink:

Vrh

Naslov:
PostPostano: sub okt 07, 2006 10:04 pm 
Član foruma

Dokazivanje ispravnosti samo našeg mišljenja uvijek vodi ka sukobu.
Ratujemo za naše uzvišene ciljeve, ideologiju, za našu teritoriju, naciju, vjeru,……
Uvijek smo mi u pravu a kriv je onaj drugi, valjda neprijatelj.
U vrijeme mira, ratuje se negdje daleko ali eto to nije naš rat.
Grozničavo skupljamo razne informacije, tragamo za istinom, vjerujemo da reptili vladaju svijetom, ili u nešto drugo, pripadnici smo ove ili one religije, možda ateisti. A tu svoju istinu namećemo ostalima.
Sve negativno u nama projiciramo na druge, baš kao u Rumijevoj priči o lavu i zecu.
Apsolutni mir možemo naći jedino savladavaši našeg unutarnjeg neprijatelja, onako kako je napisano u evandjelju po Tomi. Pobijediti lava u sebi mnogo je teže od pobjede u vanjskom ratu.
A kad tako bude čovjek će dosegnuti nivo Sfinge.
Znanje i riječi iza kojih ne stoji snaga, vlastito proživljeno iskustvo, bezvrijedni su.

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned okt 08, 2006 8:28 am 
Član foruma

Citat:
Koji bi to pastir drzao ovce i lomatao se za njima po gudurama a da ih na kraju ne misli pojesti. Stocarstvo se na kraju krajeva i razvilo zbog covjekove velike potrebe za proteinima.

Tko je rekao da čovjek ima veliku potrebu za proteinima?
Je li ti to znanost rekla ili si probao sam biti bez proteina mjesecima pa si
uvidio koliko je tvoje tijelo "krhko" a tvoj Um slabašan da ne možeš pobjediti ono životinjsko u sebi?
Potreba za mesom nije ništa drugo do OVISNOST koju čovjek mora pobjediti
da bi "upalio" ono Božansko u sebi.To je ta borba sa unutrašnjim Lavom
koju Ett spominje.
To bih mogao usporediti sa teškim alkoholičarem koji se jutrom budi drhtavih ruku,a tek kada popije prvu jutarnju "dozu" njegove se ruke smire.
Na to bi on svom djetetu također mogao reći da je alkohol ZDRAV i da mu
čini dobro jer je on OVISAN o njemu.

Slažem se sa vama da je starim spisima dodavano i oduzimano i ostavimo
sve to po strani....osim jedne stvari,a to je dio u kojemu Isus odlazi u pustinju pobjediti Sotonu i njegove zakone.
Nije li isto ućinio i Buda?
Nije li se i On u šumi i potpunom MIRU susreo sa samim SOBOM?

Citat:
"...tako i vi trazite mjesto mira za sebe, da i vi ne postanete ljesina i budete pojedeni."

Već sam vam rekao po tko zna koji put da me krščansko viđenje Isusa ne
zanima niti ga priznajem ali to ne znači da ću negirati postojanje tako velikog čovjeka koji je svoja ISKUSTVA želio podjeliti sa nama i zato je bio ubijen.
Njega nisu izdali židovi ni svečenici a nisu ga ni raspeli rimljani već ljudi koji,
kao i na ovom forumu,samo mudruju i ništa ne čine da bi pobjedili Lava u
sebi.

Da li je USKRSNUO?
Nisam siguran u to ali bih Vas pitao šta mislite da se događa sa čovjekom
koji "upali" ono Božansko u sebi?
Ne postaje li on tada POLUBOG kojega je malo teže ubiti?
Nije li tako nešto isprićano u prići o Ivani Orleanki koja je dobila smrtonosnu strelu u prsa ali je svejedno idući dan povela ljude u bitku?
Nije li taj USHIT isto što u USKRSNUĆE?
Rekao bih da mi ne živimo od hrane već od VOLJE ZA ŽIVOTOM a ta volja
se nalazi u ljudskoj DUŠI koja je mala,tiha i neizmjerljiva a opet poput
zrna URANA daje ogromnu količinu ENERGIJE od koje mi u stvari i živimo.

Ja također imam neka svoja iskustva kada sam nekoliko mjeseci živio samo od ushita i tada sam shvatio da je sve ovo oko mene
samo ILUZIJA koja me čini OVISNIKOM o okolini koja je u stvari moj neprijatelj jer svojim utjecajem od mene čini slabića.
Sve je u ovom Matriksu kreirano tako da se od Božanskog bića zvanog
čovjek napravi životinja koja svojom ovisnošću hrani opet neka druga Bića
i to se zove....HRANIDBENI LANAC.

Želite li pobjeći iz TORA morate se ostaviti knjiga i mudrijanja a pronaći
svoju "PUSTINJU"?
A ako priznajte Isusa kao Dušu koja je sve to prošla mnogo prije Vas.......
.......dovoljno je da ga samo pozovete k sebi.
Za to vam ne treba Vatikan,crkve,biblije,krunice,kršćanske molitve već samo.......................MOLITVA SRCEM.

Isus je PASTIR koji lamata gudurama sa svojim OVCAMA bez nakane da se
okoristi njima.

On to ćini samo iz..........LJUBAVI.

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned okt 08, 2006 9:06 am 
Član foruma

Euzebije evo ti nekih mojih opazanja na racun tvog posta,

Ivanka Orleanka je po svemu sudeci bila najobicnija shizofrenicarka i sve sto se oko nje dogodilo imalo je vrlo malo veze sa kreatorom a puno vise veze sa gospodarima entropije.

Da li je uskrsnuo? - rekao bih da nije. Oko njega su ispleteni mitovi koji su se zvakali u prethodnim milenijumima, cak ne ni previse mastovito
Da li je ushit isto sto i uskrsnuce - takodjer mislim da nije. Ascenzija se sastoji od puno puno vise elemenata.
Ushit je izgleda nista drugo nego spiritualna droga i o tome cu pisati malo vise kad budem imao vremena, naravno ako te interesira

Borba sa lavom po meni nije odricanje od svog tijela nego pronalazenje svog pravo BICA , Nasa licnost je negdje izmedju naseg tijela i naseg duha. Zbog prirode nase stvarnosti, licnost je uglavnom program mesa iliti genetickog tijela takorekoc. Ova machina radi na programu - sve isponova.
Intimni odnos izmedju licnosti i fizickog tijela je vrlo malo proucen i interaktivni programi ovog odnosa su sasvim neobjasnjeni. Medjutim izgleda da je bas ovaj odnos od kriticke vaznosti za razvice "Viseg JA" koje je naravnom mnog vise nego "duh koji upravlja masinom". Na to se misli kada se govori o borbi sa lavom.

Potreba za mesom je bioloska cinjenica, izgleda da onima koji imaju najstrarije krvne grupe (koje potjecu iz lovacko/sakuplackog perioda) a to su ti sve grupe ) imaju veliku potebu za slozenim proteinima takvi ne mogu nikako postati vegetrijanci. U jednom momentu ce poceti napadati sirovo meso, vec sam o tome pisao. Been, there got the T shirt.
U svakom slucaju odricanje od tijela koje je takodjer dio bozanske kreacije ne vodi ka nicemu.

Time dolazimo i do mog pogleda na svijet, data su nam tri divna instrumenta
Tijelo, emocije i um. Na nama je da od sva tri stvorimo najfiniju simfoniju.

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned okt 08, 2006 10:17 am 
Član foruma

Citat:
Ivanka Orleanka je po svemu sudeci bila najobicnija shizofrenicarka i sve sto se oko nje dogodilo imalo je vrlo malo veze sa kreatorom a puno vise veze sa gospodarima entropije.

Pošto sam i ja rekao da sam doživio USHIT da li se to odnosi i na mene?
Da li sve ovo što sam napisao na forumu govori da sam šizofreničar?
Ne misliš li možda da čovjek ima mogućnost "probuditi" ono Božansko u
sebi a onda to iskoristiti kako najbolje zna i umije u promjeni svijeta na
bolje?
Ili je možda bolje čučnuti pod neko drvo,kako to ćine yogiji,i umrijeti bez
da ostave traga o svom materijalnom postojanju?
Da li je uopče smisao i misija čovjeka da promjeni svijet i oslobodi ga od
PREDATORA višeg i nižeg stupnja njihovog postojanja?

Citat:
Time dolazimo i do mog pogleda na svijet, data su nam tri divna instrumenta
Tijelo, emocije i um. Na nama je da od sva tri stvorimo najfiniju simfoniju.

Ja sam samo jednom sudjelovao u klanju stoke i tada su mi u zbrci bila
sva ta tri divna instrumenta.
Zanima me koji ti instrument isključiš kada jedeš životinje?

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned okt 08, 2006 1:03 pm 
Član foruma

Ja u kupe a on u spade vidim da je ovdje svaka smislena diskusija nemoguca

dobro je sto te tvoj ushit nije kao i ivanku naveo da vodis druge ljude u pokolj

aj zivio ti meni

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned okt 08, 2006 4:33 pm 
Član foruma

Citat:
Ja u kupe a on u spade.Vidim da je ovdje svaka smislena diskusija nemoguca.

Naravno da je tako.
Tako je od prvog dana.

Zar ste već zaboravili što je pisalo na kraju prvog djela Matrixa?

-Znam da ste vani.Sad vas osječam.
Znam da se bojite.
Bojite se NAS.Bojite se promjena.

RASPAD SUSTAVA

Ja ne znam budućnost.
Nisam vam došao reći kako će ovo završiti.
Došao sam vam reći kako će početi.

Prekinut ću telefonsku vezu.
Tada ću pokazati ovim ljudima ono što vi (predatori) ne želite da vide.
Pokazat ću im svijet...
...bez Vas.
Svijet bez pravila i kontrola,bez granica i ograničenja.
Svijet u kojemu je sve moguće.

Kamo idemo odavde...
...izbor je što ga prepuštam VAMA.

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned okt 08, 2006 5:08 pm 
Član foruma

nije mi baš previše jasno to VAMA, i na koga se odnosi. na njih ili na nas?

Euzebije, mislim da bi ti trebao sažeti svoje stavove u jedan duži post, kako bi smo shvatili što ti zapravo želiš reći...

mislim, WTF? ne mogu više pratiti ovu temu. nadam se da nisam jedini.

i Vječnost u jednome Satu...

Vrh

Naslov: DAN VELIKOG SUDA
PostPostano: ned okt 08, 2006 5:56 pm 
Član foruma

Citat:
nije mi baš previše jasno to VAMA, i na koga se odnosi. na njih ili na nas?

Kada su se svečenici Jeruzalema osječali ugroženi Isusovim propovjedima
oni ga uhite i izvedu pred Veliko Viječe.
Glavni ga starješina upita:
-"Kakva je to nova vjera koju propagiraš....rabi?"
Isus ga pogleda ispod obrva pa kaže:
-"Govorio sam u sinagogama,brdima i javnim skupovima i svi su me mogli
ćuti."
-"Pa šta me onda pitaš?"

Ja sam napisao 28 stranica.

PA ŠTA ME ONDA PITAŠ?

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 651 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 ... 33  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.