Sada je: pon maj 05, 2025 2:33 pm.

Prijava

Korisničko ime:   Šifra:   Automatsko prijavljivanje  

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 651 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27 ... 33  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov:
PostPostano: ned sep 24, 2006 1:58 pm 
Član foruma

Kako to misliš da se netko hrani srečom.

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned sep 24, 2006 2:37 pm 
Član foruma

Marin je napisao/la:
Kako to misliš da se netko hrani srečom.

Draga Marin,
moje ( trenutno ) mišljenje je da ljudi ne mogu fizički opstati ako se ne hrane ( u ovom slučaju mislim na tvarnu hranu ). Mi postojimo na 3. nivou i hranimo se bićima ispod nas, ali isto tako postoji još nivoa, ne prestaje sve na 3. nivou. Mislim da nivoi iznad 3. nisu ograničeni fizičkim oblikom, ali ako se, recimo, bića 4. denziteta koja su OPS hrane našim negativnim emocijama ( na primjer strahom ), zašto se ne bi OPD bića viših denziteta hranila pozitivnim emocijama, npr. srećom. Ovo su bukvalni primjeri i nespretna terminologija i izrazi ( emocije-vibracije ), ali želim reći da hranjenje ne znači nužno nešto loše. Na primjer, u društvu sam vedre, vesele i otvorene osobe koja barata raznovrsnim informacijama. Razgovaram s tom osobom i ona mi svojom, nazovimo dobrotom, omogućuje proširenje svijesti jer pomiče granice moga dotašanjeg znanja i ja se osjećam ugodno, recimo sretno. Bića OPD viših denziteta daju nam mogućnost korištenja informacija, znanje kako da podignemo svijest jer podizanjem naše svijesti i oni se razvijaju ( pa kud bi stigli kad bi stalno stajali na jednom mjestu, zamisli da su svi ljudi pomireni sa svojom sudbinom, da vjeruju svemu što pročitaju, pa kako bi se onda sve razvijalo-hm, a tko zna, možda u nekom paralelnom obliku postojanja i vjerujemo svemu i vrlo smo slasna hrana )
Suprotno tome, sjedim sa sebičnom osobom koja je ljuta na cijeli svijet, sve mrzi, žali mi se stalno i na kraju našeg razgovora, ta je osoba sretna i zadovoljna, a mene boli glava i osjećam se ispijeno. Tako i OPS papaju ililti sisaju naše negativne emocije.
Ovo je moje viđenje stvari koje ne smatram ni ispravnim ni neispravnim, nego još uvijek samo nepotpunim. Ispričavam se ako sam te zbunila, ali i ja još učim, a tko zna, možda sam opet upala u zamku linearnog razmišljanja. :mrgreen:

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned sep 24, 2006 3:00 pm 
Član foruma

mislim da je nasa razina bas ona na kojoj se fizicke i nefizicke preklapaju.
dokaz je sve sto znamo i sve sto jesmo, i zbog toga je sve ovakvo kakvo jest. mislim da ni na jednoj razini ispod, ni iznad, entiteti ne razbijaju glave pitanjima zasto jesu. oni jednostavno jesu.

i Vječnost u jednome Satu...

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned sep 24, 2006 3:12 pm 
Član foruma

OPS: opredeljen prema sebi,misli samo na sebe,sam sebi na prvom mestu.Uzima (otima) od drugih sve sto mu je potrebno,jedino sto ga zanima je samoodrzanje,takodje se hrani otimacinom i kradjom,razmislja: daj daj daj,ma ionako cu sam da ti uzmem.Sam sebe suzava i ogranicava.Zivot proveden u strahu i zebnji.Najvisi nivo postojanja bi bila crna rupa (usisava sve u sebe) nesto kao hriscanski pakao na primer.

OPD: opredeljen prema drugima,misli samo na druge,sam za sebe ne postoji,sam sebi je na poslednjem mestu,tezi da postoji kroz druge,Hrani se primanjem energije,ne uzima je sam,znaci ako mu das,bas lepo,ako mu ne das,opet lepo,dace on tebi.Veci potencijal za ~siru sliku~ od OPS-a.Zivot proveden u jednostavnosti i miru.Najvisi nivo postojanja bi bilo postojanje u apsolutnom shvatanju,nesto kao hriscanski raj mozda.

Ma samo sam hteo da kazem da OPD nema potrebu da se ~hrani~.

Vrh

Naslov: Re: IZUMIRANJE PREDATORA
PostPostano: ned sep 24, 2006 3:20 pm 
Član foruma

Euzebije je napisao/la:
Imam sliku što želiš reči Maxe...zečevi i vjeverice bi postali mesožderi.
Možda bi i puževi mutirali u krvožedne zvijeri?
A tek bubamare...?

Pa ako je vec jednom stvorila predatore zasto ne bi mogla opet?
Citat:
želim reći da hranjenje ne znači nužno nešto loše.

Nije ako se organizuje kao simbioza.
Citat:
OPS: Zivot proveden u strahu i zebnji.

Nije nam bas toliko lose. :)

Zadnja izmjena: Esperio Max; ned sep 24, 2006 3:23 pm; ukupno mijenjano 1 put/a.

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned sep 24, 2006 3:22 pm 
Član foruma

Arbitrium Liberum je napisao/la:

Ma samo sam hteo da kazem da OPD nema potrebu da se ~hrani~.

Naravno da nema potrebu, ali budući da nije ograničeno potrebom i sobom, ima težnju ka višem obliku postojanja, a "sredstvo" za viši nivo jest davanje, a kroz davanje novo primanje od strane onih koji su u stanju primiti

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned sep 24, 2006 3:27 pm 
Član foruma

meni se ta OPD bica cine zapravo kao da im puca neka stvar za bilo sta ukljucujuci i sebe... sviđa mi se to.

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned sep 24, 2006 3:34 pm 
Član foruma

Svasta ste napisali , pa da sad ne komentiram na svaciji izlaganje, nego cu nastaviti kako vidim neke stvari vezano za hranu i ostalo.
Kako se covjeku mijenja svijest, shvatanje i vibraciona struktura tijela, ne samo fizickog nego i ostalih tako mi mijenjamo odnos prema hrani pa samim tim i poglede prema okolini, zivotu, ljudima , zivotinjama...itd.
Ja sam usljed toga i prestala jesti meso jer ni moja svijest ni moje tijelo ne prihvataju takav nacin prehrane i mislim da to doista treba doci spontano a prisiljavanje na nesto je samo dodatno stvaranje otpora koji ce stvarati neke druge otpore i time se nista pozitivno nije postiglo.
Nije samo meso sto mi ne odgovara , nego sam u jednom momentu u punom svijetlu "vidjela" koliko otrova ima u jednoj torti koji degradiraju zivotne vibracije i prave haos u nasem tijelu.
Da ne pricam o alkoholu i vecini lijekova.
Mislim da svatko tko je dozivio povecano energetsko stanje je uvidio da mu nije trebalo mnogo da jede i da je mogao sasvim normalno da obavlja sve zivotne funkcije, bilo fizicke, bilo psihicke.
Ja vise i ne podnosim ni kuvanu hranu, samo me cini umornom i pospanom.
Naravno, daleko da bih ovo nametalo bilo kome, covjek treba osluskivati svoje unutrasnje osjecaje i tijelo, ne moze se nista na silu postici.
Ono sto mislim je da covjek tokom zivota jednostavno degradira svoje tijelo i vibracije nepravilnom ishranom koja je proizasla iz tradicije i navika nasih predaka. Koliko smo mi zaista upoznali i proucili nase tijelo i kako funkcionira sto mu doista treba da bi se pravilno odrzavalo.
Ovo bi sad bila jedna sasvim druga tema pa da je i ne zapocinjem ovdje.
Zakoni uzroka i efekta nam sami pokazuju koji je nivo svjesnosti ljudi na ovoj planeti i kakve se posljedice proizvode megalomanskom proizvodnjom mesa i koji je njen uticaj na zdravlje covjeka u krajnjem slucaju.
Sama priroda pokazuje znakove da li se covjek brine o njoj ili narusava balans koji mora da postoji da ne bi se izazivale nepogode i katastrofe.
Sa jedne strane kad ne bi bilo tih posljedica ne bi nikada nista ni naucili nego bi proces samounistenja odavno bio zavrsen.
Posljedice sluze da se nekima upale lampice, da stanu , da se osvjeste i da vide da kako mi drugima cinimo tako se vraca i nama, bilo u nekom mini Univerzumu svacijeg zivota , bilo na globalnom planu.
Vezano, za moj komentar da li treba da se ljutimo na nekoga ili ne, koji je vise bio osvrt na ono kako se mi ponasamo tamo gdje mozemo i osjecamo nadmoc a kad se to isto ponasanje primjenjuje na nas , mi mislimo da netko nema prava ili nas ugorzava.
Ja se ne ljutim ni na koga jer znam da imam potencijal da se branim od svega loseg a to lose je prvenstveno u meni , e sad ako ja nisam znala da iskoristim taj potencijal za vrijeme mog zivota koji mi je dat na zemlji, to je moj propust i lekcija koju cu ja morati negdje drugo nastaviti pa jedino se mogu ljutiti na samu sebe.

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned sep 24, 2006 4:08 pm 
Član foruma

Citat:

Nije nam bas toliko lose.

Otkud znas ako nisi video bolje.

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned sep 24, 2006 5:58 pm 
Član foruma

pitam se jos, sto radi nas 100% OPD kreator? ako smo mi samo njegove misli, on u istrazivanju sebe..., i ako smo samo njegova igra, pretpostavljam da se vraski zabavlja. dakle, osim sto postojimo iz, i zbog njegove ljubavi, s kojom se jednom trebamo sjediniti, postojimo i kao figure u njegovoj igri dobra i zla, oboje manifestacija jednog te istog apsolutno OPD bica. ne hrani li se on tad ipak tom igrom? ako je i dobro i zlo manifestacija njega, i jedno i drugo je nuzno, tad je on OPS koliko i OPD.

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned sep 24, 2006 6:27 pm 
Član foruma

Arbitrium Liberum je napisao/la:
Citat:

Nije nam bas toliko lose.

Otkud znas ako nisi video bolje.

Zato sto znam da ovde ima jos puno toga osim straha i zebnje. Mozda postoje i takvi svetovi ali znam da nas nije bas toliko los.
E sad, da li ovaj svet ide ka poboljsanju ili ka pogorsanju je vec drugo pitanje. :?
Citat:
ako je i dobro i zlo manifestacija njega, i jedno i drugo je nuzno, tad je on OPS koliko i OPD.

Jeste. On je balans ta dva polariteta.

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned sep 24, 2006 6:52 pm 
Član foruma

2804 je napisao/la:
pitam se jos, sto radi nas 100% OPD kreator? ako smo mi samo njegove misli, on u istrazivanju sebe..., i ako smo samo njegova igra, pretpostavljam da se vraski zabavlja. dakle, osim sto postojimo iz, i zbog njegove ljubavi, s kojom se jednom trebamo sjediniti, postojimo i kao figure u njegovoj igri dobra i zla, oboje manifestacija jednog te istog apsolutno OPD bica. ne hrani li se on tad ipak tom igrom? ako je i dobro i zlo manifestacija njega, i jedno i drugo je nuzno, tad je on OPS koliko i OPD.

BOG ( iliti 100% OPD kreator :lol: ) jedno je savršeno SVE čiju je logiku stvaranja teško shvatiti. Savršeni Logos, koji je BOG i koji je sve i iz kojega je sve, dokazuje da i OPS ima smisao

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned sep 24, 2006 6:55 pm 
Moderator

Jedan čovjek ( moj susjed )jednostavno uživa kad istuče psa , a kad kolje svinju, samo što ne doživi nirvanu, a to me podsjeća jako na rezanje ljudskog tijela od strane predatora.

Taj me je zanimao. Ljudski predatori, bili oni organski portali nekog agresivnog nemeta (valjda se to tako zove - grupne duse nekih bivsih krokodila npr koja je evoluirala u ljudsku jedinku) ili nesto drugo. Nisu ni organski portali svi isti. Neki od njih ce se tokom evolucije razviti u bica OPD orijentacije, drugi su nepopravljivi predatori.

I ja mislim da smo na nekoj vrsti medjulestvice. Jos uvek nam je potrebna energija dobijena preko hrane koju unosimo u sebe, ali primamo energiju i iz drugih izvora. Emocije sadrze energiju koja vibrira na odredjenoj frekvenciju i mi se „hanimo“ i njima. Potrebna nam je ta nematerijalna, frekvencijsko-emocionalna energija koju dobijamo od drugih ljudi ili povezivanjem sa Izvorom. Zato toliko tezimo za prihvatanjem, ljubavlju ... Zivotinje to pokazuju tek u naznakama – macka koja prede dok je mazimo. Biljke su posebna prica.

E, sad, delu ljudske populacije su potrebne te uslovno receno visoke frekvencije, ljubav, radost, privrzenost, fluo, drugi deo se bukvalno „hrani“ emocijama straha, osecanja nadmoci, mrznje, osecajem vlastite snage u odnosu na druge itd. Na nizem nivou su ove energije primali direktno preko hrane, loveci, proizvodeci strah u zrtvi, na ovom muceci zrtvu suptilnijim metodama i proizvodeci haos i nasilje, da bi dobili zeljenu „hranu“. Oni su nasa prva lekcija. Da li u sebi uopste nose potencijal za promenu? I da li je ta promena pozeljna samo iz nase 3D perspektive, dok na drugim nivoima postojanja ispoljavanje dobra i zla, OPD OPS ima sasvim drugaciji smisao?

Da, naravno, sta je sa ljudima koji se „hrane“ svojom ulogom zrtve? Nisu nimalo malobrojni. Da li je to samo posledica isprogramiranosti ili nesto dublje lezi u celoj prici?

U pogledu ishrane: biljke i zivotinje ipak nisu isto. Biljke – vecina biljaka, jer i one evoluiraju – ne osecaju bol i strah. Registruju zato - po svemu sudeci - emocije koje usisaju iz okoline. Mesom u sebe unosimo pored ostalog i te emocije straha i stresa, nastale u zivotinji tokom ubijanja. Medjutim, unosimo u sebe toliku kolicinu djubreta, prosto disuci na ovoj planeti, da mi insistiranje na ovakvoj vrsti prehrane, izgleda kao ... hm... ciscenje Augijevih stala. Mada je Herkulu poslo za rukom hehe. Kada bismo pokusali da se zastitimo od svih otrova, ne bismo verovatno ni ziveli. Tu smo gde smo, na 3D.

Pogotovo da jos osecamo grizu savesti zato sto jedemo meso. Samo jos to fali. Ovo osecanje, krivo shvaceno, je i onako omiljeno sredstvo kontrolnog sistema da se nama manipulise i da se gurnemo u bedak. Opustiti se. Pa ako dodje kao prirodna potreba, prihvatiti. Ali ne siliti sebe. Tako mi se cini.

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned sep 24, 2006 7:05 pm 
Član foruma

Marin je napisao/la:
Kako se mi trebamo pomoću svijesti i znanja boriti protiv naših predatora.
Što podrazumjeva otpor.
Ne razumjem ovo ,pomozi mi?
Da li se trebamo boriti poljupcima i ljubavlju.
Oprosti ,ako sam ti izdvojila misli iz iz konteksta.

JOš učim kako pravilno uokviriti tekst.

Prvi korak u borbi protiv predatora jeste da ih budeš svjesna, tj. da budeš svjesna njihovog postojanja, jer u protivnom teško ćeš moći protiv nečega da se boriš ako ne znaš ni da to postoji, zar ne. Dalje, treba da imaš svijest o načinu i sadržaju njihovog djelovanja i protiv tebe same i svih ljudskih bića. Kako sve ovo? Pa jednostavno se osvrni oko sebe, pogledaj šta se sad dešava, šta se u prošlosti dešavalo, upali malo tv ali nemoj puno, inače će ti isprati mozak :mrgreen: , pogledaj koliko je danas ljudi poginulo recimo u Iraku, gdje se desila neka nesreća, negdje iskočio voz iz šina, negdje pao avion a nagdje opet teroristički napad... i onda malo opet istorije, čisto podsjećanja radi, pa onda sabereš dva i dva i dobiješ... to ćeš morati sama :).
Dalje je jako bitno da stalno stičeš nova znanja koja će ti pomoći da proširiš i izdigneš svoju svijest i da naučiš kako da ta znanja primjenjuješ.
Anyway otpor podrazumijeva tvoju svijest da se moraš izdići iznad takvog načina postojanja, da se moraš bukvalno probuditi iz sna (okreni se oko sebe i pogledaj koliko ljudi još spava, recimo većina ih još smatra da su silni NLO-i koji se već hiljadama godina pojavljuju na ovoj planeti u stvari neke tajne američke i ruske sonde ili da je to sve izmišljeno, tako da kad bi mu i na kuću sletio a mali grays mu ušetao u dnevni boravak opet bi našao neko "racionalno" objašnjenje za sve to).
Što se tiče borbe poljupcima o tome sam već u par navrata dao svoje i mišljenje i svoj pogled na svijet pa nebih da dupliram, u svakom slučaju ako hočeš da ti skratim: ljubi onog ko želi da te pojede i šalji mu ljubav pa će on, nakon što te se dobro iždere još možda i pomisliti woow kakav obrok slasan i glup i na kraju će žestoko da podrigne... (nemoj me baš bukvalno shvatiti :).

A što se tiče citiranja teksta iz nečijeg posta uradi sledeće:
- selektuj mišem dio teksta koji želiš da citiraš,
- klikni desni klik i di na "copy",
- klikni mišem na mjesto gjde će ti stajati citat (lijevi klik),
- opet desni klik i stisni na "paste" i
- na kraju klikni gore na "quote", tako ćeš pravilno obilježiti nečiji citat a ispod toga onda možeš dati svoj komentar.
:D

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned sep 24, 2006 7:14 pm 
Član foruma

moze ovako:

Zivi i pusti druge da zive, jedi i pusti druge da jedu. :scratch:

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned sep 24, 2006 7:51 pm 
Član foruma

smagda je napisao/la:
ali želim reći da hranjenje ne znači nužno nešto loše. Na primjer, u društvu sam vedre, vesele i otvorene osobe koja barata raznovrsnim informacijama. Razgovaram s tom osobom i ona mi svojom, nazovimo dobrotom, omogućuje proširenje svijesti jer pomiče granice moga dotašanjeg znanja i ja se osjećam ugodno, recimo sretno. Bića OPD viših denziteta daju nam mogućnost korištenja informacija, znanje kako da podignemo svijest jer podizanjem naše svijesti i oni se razvijaju

Suprotno tome, sjedim sa sebičnom osobom koja je ljuta na cijeli svijet, sve mrzi, žali mi se stalno i na kraju našeg razgovora, ta je osoba sretna i zadovoljna, a mene boli glava i osjećam se ispijeno. Tako i OPS papaju ililti sisaju naše negativne emocije.

Mislim da je ovo jedan od dobrih nacina da se opise razlika izmedju OPD-a i OPS.a. Kada se govori o “hranjenju” mislim da sustinska razlika nije u tome da li se OPD hrani nego na koji nacin.
Mislim da je razlika u tome sto OPS usisava energiju, grabeci je i zadrzavajuci samo za svoju egzistenciju, kao npr. crna rupa, dok OPD svoju egzistenciju zasniva na “protoku” energije, odnosno pre svega na davanju bez ocekivanja, ali kada je i celo okruzenje OPD, onda je to neminovno uzvratni proces i na taj nacin svi hrane jedni druge, a energija stalno protice.

Mozda bi se moglo reci da na ovaj nacin u nekom “kosmickom” poretku OPD svojom energijom hrani i OPS, a nasa 3D planeta Zemlja je primer toga, i mislim da to jeste jedna od temeljnih razlika ovih polariteta, jer opd tezi da prosiri zivot/energiju/informaciju, a ops je koristi samo za sebe, i na taj nacin stavlja sebe u involutivni polozaj. U tom smisli se mozda moze pretpostaviti sta je 7. denzitet i njegov znacaj za sve.

Na zalost mi zivimo u 3D ops okruzenju, ali ako zaobidjemo cinjenicu da svi moramo da se hranimo materijom, i energetski vid “hranjenja” je takodje uocljiv i vrlo potreban ljudima. I tu se takodje vrlo jasno vidi razlika izmedju opd/ops.
Zamislite kada bi neka “dobra” dusa ceo zivot samo posvecivala paznju/energiju drugima, naravno ne trazi za sebe, verovatno bi se brzo iscrpla, ali na srecu takve duse privlace slicne i obicno se nadje neko da “nahrani” malo i njih, u suprotnom to moze biti veliko mucenje za takvu dusu i ima veze, na primer sa karmom.

Mada, moguce je da gresim. :)

Pozdrav

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned sep 24, 2006 7:57 pm 
Član foruma

Aragorn je napisao/la:
sustinska razlika nije u tome da li se OPD hrani nego na koji nacin.
Mislim da je razlika u tome sto OPS usisava energiju, grabeci je i zadrzavajuci samo za svoju egzistenciju, kao npr. crna rupa, dok OPD svoju egzistenciju zasniva na “protoku” energije, odnosno pre svega na davanju bez ocekivanja, ali kada je i celo okruzenje OPD, onda je to neminovno uzvratni proces i na taj nacin svi hrane jedni druge, a energija stalno protice.

sjajno si objasnio sustinu cijelog problema

http://knightofthestorms.blogspot.com/

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned sep 24, 2006 9:31 pm 
Član foruma

fingolfin je napisao/la:
Citat:
Prema tome, jesti biljke moglo bi biti samo malo manje krvav čin od čerečenja lovine, ali nije mu daleko.

Bravo Arwen =D> ovo sam se oduvijek pitao kod vegetarijanaca i ostalih nazovi humanista, ili još bolje, zar misle da će spasiti neku životinju ako oni ne jedu meso ili ako ne odu u mesnicu i ne kupe neku šniclu?

Ovu misao moram zapisati negdje!

Dakle, humanisti i vegetarijanci zbilja misle da ce tako spasiti neku zivotinjicu! To nije stvar vegetarijanstva nego puke ekonomske cinjenice da su ponuda i potraznja neraskidivo povezane. Da li je itko vidio da neka auto kuca prodaje auto bez volana? Nije! E pa to je zato jer prodaja ne bi bas isla!
Vec sam dosta pisao o ovoj problematici i ne volim se ponavljat pa cu pokusati sazeti koliko je to moguce jer ovo je posiroka tema.

Citat:
Pa kupiće neko drugi i ta životinja će i ovako i onako biti ubijena.

Zanimljivo rezoniranje!
To mi dode kao nesto tipa: dodem serijskom ubojici i pitam ga...

"Cekaj zasto si ubio tog covjeka?",
a on me u cudu pogleda i odgovori
"Ti si neki humanist? Pa da ga nisam ja ubio, ubio bi ga netko drugi".

Poanta...ucestalost neke akcije i njeno prihvacanje medu statistickom vecinom u danasnje vrijeme na ovom mjestu apsolutno nista ne govori o opravdanosti i kvaliteti iste.

Citat:
Naravno svakome njegova slobodna volja da jede šta želi, ali možda trebamo imati u vidu da ta životinja i nije ubijena bez razloga, tj. kako kaže Jack i to su neke lekcije i isukstva za nju a sve ostalo je možda samo varka lažnih humanista i bjelosvjetskih manipulatora koji koriste normalne i osjećajne ljude koji vole životinje i manipuliraju njihovim osjećajima kao i svim drugim na ovom svijetu.

Imam internet, televiziju i koristim i druge vrste informiranja ali mi je posve promaklo kako i tko to manipulira ljudima da pazi sad, ne jedu meso (!!!) i kakve konkretne koristi ima od toga. Mozda znacajno bolje zdravlje populacije?

Medutim na stranu to....
Zanemarimo na tren pricice o energiji, OPS-OPD i slicnim stvarima i posvetimo se sustim cinjenicama. Ja izbjegavam meso ali ne zbog nikakvih zivotinja i njihovog dobra vec iskljucivo i jedino zbog moje osobne dobrobiti. Recimo, svojevremeno sam radio u laboratoriju koji se bavio nekim procesima u mozgu te smo u tu svrhu imali i "dobrovoljne davatelje", mozga, slezene, timusa, pluca itd..Dobrotovorni davatelji su bile zivotinje. Prije podne bih znao smaknuti kojih dvadesetak komada i onda mirno otici uzivati u vegetarijanskom rucku.

Poanta, premda ne zanemarujem moralnu stranu vegetarijanstva, ona primarna je covjekova dobrobit.

1. Na globalnoj razini u ovom trenu jedan od vodecih globalnih problema je nedostak pitke vode. Zapitajte se zasto ameri ni ne skrivaju da imaju strategiju kontrole pitke vode (slicno kao sad sa naftom), zasto su stranci kao ludi jos prije par godina pokupovali prava na iskoristavanje glavnih vodenih resursa na ovom podrucju itd. itd. Vec sam pasteao ovdje link sa jednog skupa ljudi koji se bave problemom. Zakljucak je jasan, ili meso ili voda. I taj izbor ce se pojaviti uskoro. Dakle uskoro ce biti, moze šnicl ali neposoljen da ne bi bilo žeđi poslije :). To nas vodi na tocku dva.

2. Mesna industrija i srodne industrije (kozna npr.) su najveci potrosac i zagadivac vode u ovom trenu. Eto ponovo, NAJVECI potrosac i zagadivac vode. Stvar ide do te mjere da je Australija koja je vise od pola pustinja bez vode trenutno najveci svjetski izvoznik vode samo na osnovu toga sta izvozi "vezanu vodu", u ovom slucaju ovcje meso i vunu.

3. Ne samo da meso kao inferiorni prehrambeni proizvod trosi ogromne kolicine vode nego je s obzirom na iskoristivost ogroman potrosac i ostalih resursa. Na podrucju koje zahtjeva jedna krava koja moze nahraniti tijekom godine x stanovnika, moze se zasijati kultura koja ce prehranjivati 10x stanovnika. Medutim buduci potraznju i potrosnju diktira bogatiji dio svijeta koja za tu masinu ima mazivo (novac) ljudi u zemljama gdje vlada glad se ne pitaju za tu semu. Poanta, problem gladi u svijetu je totalno umjetno stvoren, kapaciteti su i vise nego dovoljni da postoji obilje hrane!!!! To nas vodi na slijedecu tocku!

4. Stocari uzimaju zemlju ratarskim kulturama, vecina ratarskih kultura se proizvodi da bi se hranila stoka koje ima daleko previse nego ravnoteza na ovoj planeti to moze dopustiti. Dobar primjer je Amerika gdje su doslovce okupirali gotovo svu raspolozivu zemlju. Amazona se pocela sijeci jer je stocarski lobi gurnuo stvari u tom smjeru tipa
"vidi koliko drveca a nista nam ne koristi, ajmo ih posjec i dovest stoku!". Ako znamo da je takva politika konstantne sijece zelenih povrsina i pretvaranje istih u pasnjake u suradnji sa fosilnim gorivima u zadnjih 70 godina smanjila postotak kisika za 2% onda je jasno da sa vodom ugrozavamo i zrak kojeg disemo. Jednostavno ovdje vise uopce nema ravnoteze - stoke ima previse nego sta je ovaj planet moze podnijeti, to sta mi imamo kulturu koja neravnotezu ili ne pprimjecuje ili je zamjenjuje sa ravnotezom je sasvim druga stvar. To nas vodi na slijedecu tocku

5. Zato jer je stoke previse, i to je svima unutar industrije jasno (ali se ne obaziru jer potraznja ide solidno - pa kako covjek da zivi bez messaaaa???? padne mrtav cim ispusti iz ruke but), a proces se pokusava robotizirat, stoku drze u nenormalnim uvjetima, pilicima uskracuju san tako da ih drze na svjetlu jer tada jedu dvostruko vise i brze ih se da fakturirat. Dakle danas ljudi jedu prakticki pilice koji u zivotu nisu spavali, koji jedu druge pilice, koji su puni antibiotika. Drugim rijecima -DEGENERIRANI SU. Degenerirana hrana stvara degenerirane ljude. To nas naravno vodi i na slijedecu tocku.

6. Sve i da meso nije degenerirano . a jeste, uzmimo kao primjer neku proizvodnju "zdravog mesa" (oksimoron) na selu. Moramo imati na umu da je nemoguce gotovo ubiti jednu zivotinju a da se druge na jednoj suptilnoj hormonskoj razini ne promijene. Glasnicki sustav je slican covjeku. Dakle sta se desava. Krava/svinja/whatever se uspanici, adrenalin joj se pocne izlucivat u nenormalnim kolicinama, krv joj se povlaci iz perifrernog tkiva a cirkulacija u mozgu i misicima pojacava sta uzrokuje lupanje srca- rezultat te ocajnicke borne za zivot je nakupljanje velike kolicine toksina i hormona. Dakle covjek za rucak sa sniclom pojede i hormonski ostatak straha i borbe za zivot. Taj glasnicki sustav oslabljuje cijeli niz organa jer tko brine za probavu dok te netko namjerava ubiti. A tijelo upravo to misli. Slijedeca tocka....

7. Tu dolazimo do raznih meditacija, mozdanih valova i slicnih stvari.
Meso doslovce unistava potencijal i oslabljuje moc koncetracije (ne samo meso doduse).
Koliko se tijelo moze smiriti ako ga odrzavamo u stanju konstnatnog stresa na kojeg se tijelo toliko navikne da ga vise ne prepoznaje kao nesto cudno, kolike sanse su za neke stvari kao sta je stabilno alfa stanje ili stabilno stanje svijesti kroz razne vizuelizacije duze vrijeme??? Ok, znam da ljudi ovdje bas ne korite takve tehnike ali opet ako se ide prema necemu sta je OPD zbilje ne vidim kako je to kompatibilno sa stanjem posvemasnje ravnodusnosti prema patnjama drugih pa i zivotinja. Sebe razumijem, ja uopce ne volim bog zna koliko zivotinje i nije me briga. Ali ima ljudi koji nisu u stanju ubiti zivotinju i obozavaju ih ali je pojedu pod normalno. #-o #-o
I ne kazem ja da su takve stvari (meditacija etc.) nemoguce dok jedes meso ali ako se takmicis u trci na sto metara prije ces nositi tenisice nego klompe i 20 kila zeljeza na ledima.

8. Makar sam gore spominjao pretezno mesnu prehranu kao losu to je samo dio problema, od nacina ishrane pa na dalje, meso i ne mora biti toliki problem kao neke druge stvari, ali eto povukao me za jezik jedan post pa sam morao:). Stvar je zapravo u ovom, vecina emocija koje ljudi shvacaju kao dobre lose, pogodone i pozeljne ili obrnuto su zapravo plod njegove trenutacne hormonske slike. Hoces od mirnog i racionalnog covjeka napraviti covjeka toliko bijesnog da ubije zivotinju ili covjeka? Nema problema! Ubrizgaj mu noradrenalin i epinefrin. aktiviras mu "fight or flight" mehanizam. Isto tako je i sa svom silom drugih emocija. Na koncu to su sve endokrine zlijezde koje svoj rad mogu mijenjati u ovisnosti o radu na cakrama (7 endokrinih zlijezdi), koncetraciji, stilu zivota, medikamentima a itekako mesnim vrstama prehrana. uostalom dovoljno je vidjet usporedne grafove potrosnje mesa i pretilosti, srcanih oboljenja i cijelog niza degenerativnih bolesti. Poklapaju se savrseno! Za to postoje mainstream medicinske studije. Dakle ako netko ima aktivniju ravnotezu u onom ili ovom smjeru, na fizickom nivou radi se o endokrinologiji. Nasa bazicna endokrinologija je pod konstantim napadima. Tu u pricu ulazi i gazirani sokovi i umjetni secer, stvari kao cesnjak i luk, aspartam, fluor, klor, sve to utjece na nasu vlastitu ravnotezu. Pa gledajte samo cinjenicu da gladni ljudi kad idu kupovat hranu automatski kupuju vise kaloricnu hranu! Tijelo osjeca i utjece na izbor. Jbg., manjak secera u krvi. Isto tako osobe ciji je sastavni dio hormonske ravnoteze takav ce prirodno reagirati na tu ishranu. To je normalno, svugdje su subliminalne poruke sa tom energijom, od velikih panoa po gradu, reklama, sustava vrijednosti u serijama, big brotheru, filmovima i slicnom. Forsiraju se nize energije pa prirodno se trazi hrana sa nizom frekvencijom. Dakle covjek treba biti sta jeste i ne pretvarati se ali kad se naide na problem a ovo problem jeste treba ici u smjeru da ga se prevlada.

Ne smeta mene sta ko jede uprkos tome sta znam da mi rade o glavi kad jedu zivotinje jer za koju godinu (ako prezivimo 2012:) ) cemo placati 45 kuna litru vode i hodat okolo sa maskom za kisik i svi ce se pitati pa kako se to desilo, pa kako, pa gdje, pa sta, sta smo mogli uciniti, ono ovo. Ako vec netko zeli silom jest meso jer eto ne moze bez njega, preporucam luk i strijelu, ubiti nekog obliznjeg jelena i pojest ga za maksimalno dva sata. Ostalo je samo izvoriste parazita i slicne gamadi. Dole na podforumu alternativno zdravlje ima hrpa referenci na to kako se rijestiti parazita. Pa eto, jedan oa najboljih je - prestani ih konstanto unositi u organizam! Meso ih je krcato!

PS. samo ono o tome da biljke imaju dusu, pa imaju, mada ja recimo sam u zivotu pojeo tonu banana a nisam ubio niti jednu biljku banane. Doduse eto sad sjedim na stolici od hrastovog drva i sve me pece savjest.
Ali mozda je to rjesenje za mesozdere sa savjescu. Recimo ljudi kazu da nas reptili jedu. U redu, ajmo mi jest njih! Ima onaj guster kojem kad odrezes rep, rep nakon nekog vremena ponovo naraste. Bas poput banane!!! :idea: :idea: :idea:

To bi bilo idealno rjesenje. Em se reptili hrane tobom, ali se bome i ti hranis njima, doslovce, medutim istovremeno osim sta si se osvetio reptilima napravio si to na OPD nacin jer ga nisi ubio, ali si ga pojeo (!!!) a njemu je rep ionako narastao ponovo. Dakle ljudi siti a gusteri na broju!

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned sep 24, 2006 10:12 pm 
Član foruma

zar nisam ja lijepo rekao da se okrenete sungazingu :mrgreen:

re toga sto si rekao u vezi vode zivim na otoku koji sve svoje (uzasne ) probleme sa vodom rijesava procesom reverzibilne osmoze morske vode. Ta voda se prodaje kao "table spring water" i sasvim je finog ukusa. Samo nju trosim vec skoro deset godina i nista mi ne fali.

http://knightofthestorms.blogspot.com/

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned sep 24, 2006 10:15 pm 
Moderator

Citat:
Mislim da je ovo jedan od dobrih nacina da se opise razlika izmedju OPD-a i OPS.a. Kada se govori o “hranjenju” mislim da sustinska razlika nije u tome da li se OPD hrani nego na koji nacin.
Mislim da je razlika u tome sto OPS usisava energiju, grabeci je i zadrzavajuci samo za svoju egzistenciju, kao npr. crna rupa, dok OPD svoju egzistenciju zasniva na “protoku” energije, odnosno pre svega na davanju bez ocekivanja

Odlicno, Aragrone. Veoma dobro receno. Zadrzavanje energije umesto protoka.

Citat:
Zamislite kada bi neka “dobra” dusa ceo zivot samo posvecivala paznju/energiju drugima, naravno ne trazi za sebe, verovatno bi se brzo iscrpla, ali na srecu takve duse privlace slicne i obicno se nadje neko da “nahrani” malo i njih, u suprotnom to moze biti veliko mucenje za takvu dusu i ima veze, na primer sa karmom.

Vecina „dobrih dusa“ se „hrani“ ili svojim ili tudjim osecajem nemoci. Nemilice crpu energiju iz svoje okoline. Prvi najcesce nesvesno manipulisu osecajem grize savesti kod svojih bliznjih da bi dobili energetske pakete, drugi takodje podsvesno, ali veoma snazno, podrzavaju osecaj nemoci kod drugih da bi se ispunili osecajem samovaznosti. Klasicna energetsko-vampirska orijentacija, koja - kako si veoma lepo rekao - zadrzava proticanje energije.
Veliki broj „gurua“ spada u drugu kategoriju.

Ovim ne zelim da kazem da su svi oni, koji imaju probleme ili na neki nacin pomazu drugima, energetski vampiri. Mislim na tacno odredjeni psihloski profil „zrtve“ odnosno „spasioca“. Igrice...

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 651 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27 ... 33  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.