Sada je: sri maj 14, 2025 12:16 am.

Prijava

Korisničko ime:   Šifra:   Automatsko prijavljivanje  

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 162 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov:
PostPostano: sri maj 03, 2006 4:05 pm 
Član foruma

hehe do prije godine dana bio sam skroz drugi tip, naime, znao sam padati u depre, crnjake ovo ono, no u mom zivotu se nasao jedan covjek koji me svojim rijecima potakao na novi zivot, nisi ti GD nebrini :lol: , od tada nema straha, suza, depre, nicega, ja kontroliram samim sobom, u minutu mogu sa smjeha bacit plac, i obrnuto, ne zivciram se, vec se zivciram onoliko koliko ja zelim...jednostavno uzea sam sve pod kontrolu, jer sam shvatija da sve mozemo ako samo zelimo, no treba doista vjerovat u to, sve sta zamislim, to mi se i ostvari...hehe premocan sam :mrgreen:

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri maj 03, 2006 9:41 pm 
Član foruma

Kod:
uzea sam sve pod kontrolu

Bit je napretka je upravo u suprotnom, ne u uzimanju kontrole nego u prepuštanju kontrole, u potpunoj predaji, s potpunim povjerenjem u svoju isitnsku bit.

Napredovanje nije ono što se podrazumiejva kad se misli pod napredovanjem u karijeri, npr. prelaženje na važnije radno mjesto s većom plaćom, čime postajemo "važne" i "ugledne" osobe i penjemo se na više pozicije u društvenoj hijerarhiji.
Na putu duhovnosti nema takve hijerarhije.
Paradoksalno je, ali stvari u napredovanju u širenju svijesti funkcioniraju upravo suprotno. Osoba koja ima na umu napredovanje u smislu karijere, nekakvih stepenica koje treba prijeći do određene titule ili stupnja, osoba koja ima na umu titulu kao neki orden časti ili moći, neće postići baš mnogo na radzvoju svjesnosti. Jednsotavno, svijest takve osobe zamrznut će se i neće se dostići svoje mogućnosti.
Razvoj svjesnosti postiže se posvećenjem traganju za isitnom, i ništa više od toga.

BTW. netko je spomenuo joint....nije to dobro, naročito ne za nekog tko je na početku.
Zašto to ne može biti dobro.
Osoba koja je pod djelovanjem droge ušla u više denzitete, a to joj je jedini način "širenja" svijesti, tamo dolazi jednako spremna kao kad bi malo diejte vozilo teški motor na autoputu u suprotnom pravcu.
Može pokupiti a da toga nije svjesna mnoge nametnike koje ne može prepoznati jer ...jednostavno ne može. I tako se od ekspermenta dolazi do narkomanije. Narkomanija je stanje kad je osoba pod vlašću "demona droge" koji kontrolira u potpunosti njezin um. O demonima drugi put.

Citat:
Moj cilj i je dosegnuti maksimalnu svijest u ovoj stvarnosti. No to ima i podciljeve.

Oprezno s ciljevima.

Ciljevi koji nisu ispravni mogu dovesti do raspada sistema.
Dešava se da ljudi pristupe duhovnom razvoju kao nekom "poslu", s motivima koji nisu OPD nego OPS..pa se dešava da završe na psihijatriji zbog doživljaja koje imaju u tim samostalnim eksperimentima po astralu...
Nije to tako naivna stvar. Ulaziti tamo bez vodiča koji će te voditi za ruku dok ne upoznaš put, , vjerovati da možeš sam osmisliti neke vlastite tehnike samo na osnovu malo čituckanja...?? Ja se s time ne bih igrala...

Vizije koje dobijamo u snovima ili u polusnu mogu biti svašta. Mogu biti i samo igra vlastitog uma.

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet maj 04, 2006 5:32 am 
Član foruma

ne ne ne, nisam mislija kontrolu nad karijerom, novcem, i sl, nego kontrolu nad emocijama...to je najvaznije, kad bi se svi uspili kontrolirat nebi bilo svacega, u krajnju ruku nebi nam crpili energiju :wink:

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet maj 04, 2006 9:34 pm 
Član foruma

aha..sad možda kužim šta hoćeš reć-
hoćeš reć da ne pizdiš više ka i prije i da ne pukneš onako kako bi mogao?

Ako je to to na što se misli, onda je to samo prvi dio priče, prvo poglavlje.
To je kontrola reakcije na emocije.
Ja mislim da se emocije, same po sebi, ne mogu konrolirati. Mogu se zaustaviti i negirati, ali to nije nikako dobro. Tada se stvaraju blokade koje ..da sad ne dužim priču..blokade su blokade..
Emocije naviru i protiču kroz nas onako kako je to prirodno. Kad nas netko napusti, osjećamo tugu, kad se desi nešto lijepo, osjećamo radost.
To je tako.
Kontrola emocija, kako to obično nazivamo, je kontrola neprimjerenih reakcija na emocije s kojima ne znamo izaći na kraj. Ako to ne znamo tada se to zove emocionalna nezrelost. Emocionalna nezrelost može biti i nesposobnost doživljavanja emocija, a to je pak ozbiljan simptom nekih grdih stvari.
Recimo, onaj tko se ne zna ljutiti na konstruktivan način, obično u tim trenucima postane destruktivan. Ljutnja na konstruktivan način značilo bi da znamo svoju ljutnju iskoristiti kao pokretačku energiju za rješenje problema, a ne kao razbijačku energiju za razbijanje protivnika.

Kontrola emocija je širok pojam i često se to spominje, ali bi trebalo definirati malo šire što to u stvari znači.

Pozdrav.

Vrh

Naslov:
PostPostano: sub sep 02, 2006 5:43 pm 
Član foruma

Ako pretpostavim da ću nakon fizičke smrti otići u "zonu" između dviju reinkarnacija i ako pretpostavim da ću se reinkarnirati na Zemlji u određenoj obitelji koju sam sama izabrala, kako istovremeno mogu birati i biti izabrana?! Kako ja to mogu izabrati mamu i tatu i ostalo što dolazi u paketu, a da recimo, oni nisu sami mene izabrali? Jel mi onda svi moramo biti fizički mrtvi i nalaziti se u istoj zoni zato da sklopimo nekakav pakt? Nije mi jasno to s biranjem obitelji u kojoj ćemo se reinkarnirati. Kad se obitelj bira? Mislila sam da obitelj biramo svaki put kada fizički umremo i kada se opet moramo reinkarnirati na Zemlji, ali sad mi se opet čini da samo jednom biramo obitelj tj. da samo jednom sklapamo dogovor s određenim dušama, a nakon tog jednog i jedinog dogovora iz života u život, u fazi između reinkarnacija slijedi samo kontemplacija u kojoj uviđamo znanje koje je ostalo neusvojeno i zbog kojeg se opet vraćamo tj. reinkarniramo u fizički oblik s istim ljudima, ali okolnostima i iskustvima prilagođenim usvajanju onih znanja koja su ostala neusvojena. Jesam li na dobrom putu ili sam u totalnoj zabludi?
Trenutno me zanimaju samo mišljenja i odgovori koji se odnose na reinkarnacije na Zemlji u ljudskom obliku. Zanima me jer proučavam nešto vezano uz obiteljske odnose i "stvari" koje donesemo iz prošlih života, a koje utječu na te odnose. Zahvaljujem

:wink:

Vrh

Naslov:
PostPostano: sub sep 02, 2006 7:30 pm 
Član foruma

Nadam se da ćemo za oko 5 milijardi godina *svi biti van sunčevog sistema jer tada nastupa pravi spektakl i bolje ga je promatrati sa sigurne udeljenosti :mrgreen:

*Svi = Zemljina flora i fauna tuto kompleto, pa valjda nam zato ovoliku bahatost u razvoju tolerišu - neko mora sve to izvući na vrijeme a vremena je ostalo premalo da se opet počne ispočetka.

Vrh

Naslov:
PostPostano: sub sep 02, 2006 9:09 pm 
Član foruma

smagda je napisao/la:
Ako pretpostavim da ću nakon fizičke smrti otići u "zonu" između dviju reinkarnacija i ako pretpostavim da ću se reinkarnirati na Zemlji u određenoj obitelji koju sam sama izabrala, kako istovremeno mogu birati i biti izabrana?! Kako ja to mogu izabrati mamu i tatu i ostalo što dolazi u paketu, a da recimo, oni nisu sami mene izabrali? Jel mi onda svi moramo biti fizički mrtvi i nalaziti se u istoj zoni zato da sklopimo nekakav pakt? Nije mi jasno to s biranjem obitelji u kojoj ćemo se reinkarnirati. Kad se obitelj bira? Mislila sam da obitelj biramo svaki put kada fizički umremo i kada se opet moramo reinkarnirati na Zemlji, ali sad mi se opet čini da samo jednom biramo obitelj tj. da samo jednom sklapamo dogovor s određenim dušama, a nakon tog jednog i jedinog dogovora iz života u život, u fazi između reinkarnacija slijedi samo kontemplacija u kojoj uviđamo znanje koje je ostalo neusvojeno i zbog kojeg se opet vraćamo tj. reinkarniramo u fizički oblik s istim ljudima, ali okolnostima i iskustvima prilagođenim usvajanju onih znanja koja su ostala neusvojena. Jesam li na dobrom putu ili sam u totalnoj zabludi?
Trenutno me zanimaju samo mišljenja i odgovori koji se odnose na reinkarnacije na Zemlji u ljudskom obliku. Zanima me jer proučavam nešto vezano uz obiteljske odnose i "stvari" koje donesemo iz prošlih života, a koje utječu na te odnose. Zahvaljujem

:wink:

Ćao, Smagda! Izgleda da zaboravljaš jednu stvar: i ti tvoji roditelji i bilo čiji drugi, također prije nego se inkarniraju odaberu (ili budu "obavješteni") kakvu i koju djecu će imati i oni se tada slože (ili ne) da sa tom i takvom djecom prožive sva naredna životna iskustva. Onda stupaš na scenu ti itd...pitaš se kako se to može sve tako unaprijed odrediti? Problem je što mi i dalje razmišljamo 3-dimenzionalno i mislimo da je Kreacija vrlo pojednostavljena stvar, a u biti, toliko je kompleksna i toliko se stvari, događaja paralelno odigrava da je sa ovim našim "običnim" umom sve to skoro nemoguće pojmiti. Možemo naravno samo pokušavati. Jedno od objašnjenja je također u sljedećem: kada su jednog prosvjetljenog mudraca pitali kako to da ipak svako ispuni svoju karmu, dođe u određene životne situacije koje je "morao" proći a imao je toliko mnogo izbora i pravaca da odabere iz samo jedne životne situacije, mudrac je odgovorio:
Zapamtite, Božanski plan za svaku dušu je tako velik, sa tako brojnim mogućnostima da u biti svaki put kad trebaš napraviti izbor, Bog ti daje bukvalno 1 milion mogućnosti, dakle jedan milion pravaca, a koji su svi omeđeni onim što zovemo tvoja karma. Dakle, zamisli milion mogućih situacija i pravaca koje možeš odabrati u svakoj situaciji? I opet sve ijedan služi da ispuni tvoju karmu, bilo pozitivnu ili negativnu...kada pomisliš na tako veliku brojku, stvari postaju malo "šire" a i jasnije za posmatranje?
Napose, jedna od starih yogina sa ovih prostora, (sad je već dobrano zašla u 70.-te) kaže da ona osjeća da je "gurnuta u ovu inkarnaciju" i da se nije tako rado odlučila da ovdje živi i ima takve životne događaje, no "nešto" ili "netko" ju je kako ona reče "gurnuo"...Naime, postoji i onaj element o kome manje razmišljamo, a taj je sadržan u našem dosegnutom nivou svijesti: razlika je sa kog nivoa svijesti, dok se nalaziš između dvije inkarnacije, TI stižeš u ovu materijalnu ravan, a sa kog nivoa svijesti možda tvoji roditelji ili prijatelji, jer oni mogu biti sa nižeg nivoa svijesti...mada mrzim praviti gradaciju između ljudi po pitanju nivoa njihove probuđenosti, to je zasad jedini način da objasnim ono što mislim i znam. Dakle, da totalno pojednostavim, bivajući u opasnosti da već ponešto pogrešno protumačim, možda u tom međuvremenu i međuprostoru između 2 inkarnacije i jesmo svjesni šta trebamo odraditi u narednom životu, ali nam se ovamo i u takvu shit situaciju baš i ne ide...stoga možda moja poznanica kaže da je bila gurnuta ovamo...Tko zna...mada sumnjam ipak da bilo tko ovdje dolazi bez svoje slobodne volje...no to je opet sasvim nova tema - šta je slobodna volja, kada ona nastaje i nestaje i koliko nas to nešto gurne ili ne gurne u ove i slične živote i životne situacije...

Nabacala sam nabrzinu par ovih podataka, pa ako ti izgleda zbrkano, oprosti, no trenutno sam u stisci s vremenom...

Pusa.
A.

Vrh

Naslov:
PostPostano: sub sep 02, 2006 10:53 pm 
Član foruma

Citat:
mada sumnjam ipak da bilo tko ovdje dolazi bez svoje slobodne volje...no to je opet sasvim nova tema

Nije, nego je ista. Sta ako na petom denzitetu postoje OPS entiteti koji mogu da kontrolisu sta cemo mi iskusiti u nasem zivotu?

Vrh

Naslov:
PostPostano: sub sep 02, 2006 10:58 pm 
Član foruma

Ćao, Esperio!
Hm, ta tema mi je nova - naime, ja vjerujem da postoji jedan sistem kontrole, a ako i postoje entiteti koji mogu da te zeznu i "ubace" tamo gdje ne bi trebao (ili želio) biti, onda vjerujem da postoje i oni drugi malo bolji momci, koji su "zaduženi" da nas ipak usmjere da otplovimo tamo gdje trebamo...A ako oni tako često zabrljaju pa nas ovi zločesti entiteti prebace u ovaj shit i drek od žviljenja, onda nešto temeljno nije u redu sa Kosmičkim Redom!

Pusa.
A.

Vrh

Naslov:
PostPostano: sub sep 02, 2006 11:08 pm 
Član foruma

I ja verujem da postoje oni dobri koji nam pomazu. Ne mislim da oni zlocesti mogu da upravljaju svima nama, ali kao sto si i ti potvrdila sa onom pricom o yogini to se ponekad i dogadja.
Treba uzeti i to u obzir ako vec hocemo da sagledamo kompletnu sliku. :wink:

Vrh

Naslov:
PostPostano: sub sep 02, 2006 11:19 pm 
Član foruma

Esperio Max je napisao/la:
I ja verujem da postoje oni dobri koji nam pomazu. Ne mislim da oni zlocesti mogu da upravljaju svima nama, ali kao sto si i ti potvrdila sa onom pricom o yogini to se ponekad i dogadja.
Treba uzeti i to u obzir ako vec hocemo da sagledamo kompletnu sliku. :wink:

Da, hajde da i to uzmemo u obzir...no, po sistemu Božanskog Reda, ako smo i bili gurnuti, i to od strane ovih negativnih tipova iz 5 denziteta, ja opet vjerujem da smo i trebali biti, tj. da su oni kontrolori višeg ranga (dakle oni dobri momci) dopustili da se to dogodi, opet iz razloga odrađivanja neke naše karme. Jer, Esperio, ako je Kreacija/Svemir/Bog/Sve Što Jest kako god je nazvao, zaista savršena kao što se tvrdi, onda ne može biti nesavršenosti u ovim našim usmjerenjima ka pojedinim inkarnacijama. Ja mislim da se mi to (kao i ova yogina) u biti izvlačimo i žalimo na "božanski plan" da je negdje zeznuo, da su u njemu goleme rupe, samo da ne bismo prihvatili stvarnost koju živimo i da bismo našli dežurnog krivca za naš neuspjeh da se izborimo sa životnim izazovima. Kao, neko nas je gurnuo u ovu inkarnaciju, pa dobro i ako jest - hajde onda da se izborimo čak i sa tako "pogrešno usmjerenim životom" - nadrastimo ga vlastitim duhovnim pregnućem, prihvatimo da je to tako, i onda - kad konačno prihvatimo sve onako kako nam dolazi u život, razumijevajući zašto i kako je to došlo, tada postajemo i doslovno "duhovni divovi", a to je valjda ono što nas sve zanima i čemu težimo...
Eto, to je moje iskreno, ako i nije baš "stručno" objašnjenje...no, ja tako mislim i osjećam.

Pusa.
A.

P.S. Dodatak o ovoj yogini: dok joj je dobro išlo u životu, dok je putovala u Indiju, Australiju SAD itd...duhovnim poslom i dok je naplaćivala svoje bioenergetske tretmane, karma joj je bila O.K. a kad je dobila moždani udar i kad ju je muž ostavio, a djeca se rasula, onda je počela da govori kako je gurnuta u ovu inkarnaciju...iako sam tad bila jako mlada, njene riječi su mi nekako zaškripale, iako nisam znala ni desetinu ovog što danas znam...

Vrh

Naslov:
PostPostano: sub sep 02, 2006 11:38 pm 
Član foruma

Ovo gore sto si napisala je super. I ja se potpuno slazem sa time.

Ali problem nastaje kada ti predjes u new age mode i aplaudiras na ovo:
Citat:
"Infinite Love Is The Only Truth, Everything Else Is Illusion!"

Da nisi malo kontradiktorna?

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned sep 03, 2006 12:19 am 
Član foruma

Andjela je napisao/la:

Problem je što mi i dalje razmišljamo 3-dimenzionalno i mislimo da je Kreacija vrlo pojednostavljena stvar, a u biti, toliko je kompleksna i toliko se stvari, događaja paralelno odigrava da je sa ovim našim "običnim" umom sve to skoro nemoguće pojmiti. Možemo naravno samo pokušavati.

da, slažem se, bitno je pokušavati razumjeti, ali kako sam krenula sa svojim (ne)razumijevanjem, mislim da ću još dosta puta posjetiti Zemlju...

možda u tom međuvremenu i međuprostoru između 2 inkarnacije i jesmo svjesni šta trebamo odraditi u narednom životu, ali nam se ovamo i u takvu shit situaciju baš i ne ide...stoga možda moja poznanica kaže da je bila gurnuta ovamo...Tko zna...mada sumnjam ipak da bilo tko ovdje dolazi bez svoje slobodne volje...no to je opet sasvim nova tema - šta je slobodna volja, kada ona nastaje i nestaje i koliko nas to nešto gurne ili ne gurne u ove i slične živote i životne situacije...

Osobno osjećam da sam svojom slobodnom voljom ovdje ( iako, valja sumnjati i u slobodnovoljnost mojih osjećaja ), a na kraju krajeva, tko zna i kakav je zapravo taj međuprostor, možda i on ima svoja ograničenja, pa je zapravo s druge strane ta slobodna volja stvarno upitna. Na primjer, dođem u međuprostor i svidi mi se, ono, ostala bih malo duže, vadim se na slobodnu volju i na to da ja odlučujem kad je vrijeme da se vratim, a kad ono, moš mislit-noga u dupe i natrag na bauštelu

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned sep 03, 2006 3:53 am 
Član foruma

Sta ako na petom denzitetu postoje OPS entiteti koji mogu da kontrolisu sta cemo mi iskusiti u nasem zivotu?

Sta je ovo danas??????????
Kud svi zure?????????????????
Pa i sutra je dan

Esperio,
ops/opd polariteti na 5D, ne ide to tako bash,pogledaj ponovo onu shemu denziteta shto je galaksija stavio u…,ne znam koja beshe tema ali znash je,

5D je Neutralan teren

poshto si ljubitelj fudbala,da probam onako fudbalski;

Na 3D,pa i na 4D se igra utakmica
Imash ekipu u belim dresovima i ekipu u crnim dresovima
I oni se ganjaju na terenu,daju golove,gaze,udaraju glavom,psuju i laktaju 45min
I onda sudija svira poluvreme
I obe ekipe odlaze u SVLACHIONICU (5D )
Svaki tim ima svoju svlachionicu
I tamo se odmaraju,osvezavaju,razradjuju taktiku sa Trenerima za sledece poluvreme (sledecu inkarnaciju)
I ne moze bilo ko iz jednog ili drugog tima da zapuca gol za vreme pauze (lopta je kod sudije),niti moze da bilo ko iz bilo kog tima ode u svlachionicu protivnichkog tima i tamo uradi bilo shta
Nego,kad odmor zavrshi, izlaze na teren ( 3D/ nova inkarnacija)
I nastavljaju sa igrom gde su stali
A poluvremena uhhhhhhhhh-beskonachno do kraja ciklusa i resetiranja
I onda jovo-nanovo,sa mozda malo drugachijim pravilima IGRE

( nadam se da sam bio dovoljno jasan sa ovom fuzbalskom prichom )

Problem je shto dusha kad iz tela krene prema 5D ,ima dalek put za preci,e tu, u 4D chekaju zamke,ali necu o tome jer su prethodni posteri vec govorili,
Prochitaj onu prichu o fokusima,koliko ih ono ima, trideset i kusur chini mi se
Ili da skratim sve u jednu chuvenu rechenicu,
Koja nije moja vec od “kralja spavacha” Edgara C.:

“ Mrtav prezbeterijanac je samo mrtav prezbeterijanac “

I tachka.

Peace,
nat :love3:

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned sep 03, 2006 1:14 pm 
Član foruma

Ovo gore sto si napisala je super. I ja se potpuno slazem sa time.

Ali problem nastaje kada ti predjes u new age mode i aplaudiras na ovo:
Citat:
"Infinite Love Is The Only Truth, Everything Else Is Illusion!"

Da nisi malo kontradiktorna?

Nisam, Esperio, kontradiktorna. Ljubav i dalje ostaje put, način i cilj izlaska i iz govana karme, i iz "namještenih" inkarnacija od strane onih "bad tipova!
...zašto ljubav i koja to, više, zaboga, ljubav? Već sam to pojasnila na jednom mjestu, ali evo najkraće što mogu opet ću i ovdje
- put od prevazilaženja sadašnje situacije jest u njenom RAZUMIJEVANjU. Kad uspiješ razumjeti zašto si i kako došao ovdje, onda će se tvoj strah početi rastapati jer ćeš ZNATI. Kad znaš - više se ne bojiš, i onda imaš razumijevanje, pa i saosjećanje čak i za one koji su te u to uvalili, ako jesu. Kad dođe razumijevanje i saosjećanje, nestaje i strah i mržnja...i znaš šta ti onda jedino ostaje ....da voliš...voliš sve i svakog, voliš čak i reptile jer ih razumiješ i više ih se ne bojiš...samo razumijevaj i ljubav će nakon toga doći neminovno, korak po korak, sve više i više u tvoj život...i to je onda ona neuvjetovana ljubav o kojoj svi govore.
(Da ne zaboravim: u tom znanju koje stičeš nalaze se i "oružja" za borbu protiv bilo reptilskog dijela mozga, bilo protiv invazije reptila, ili bilo čega trećeg što tebe zanima!)

Zadnja napomena: nije recept koji je MiTo pomenuo, a ja na njega aplaudirala izmislila New Age mašinerija, već su oni samo preuzeli ono što su drevni mudraci Indije, Tibeta, itd... a i bogami zapadne tradicije već odavno rekli - ukazali na put dolaska do te ljubavi, ...Pošto ne volim da citiram, znam da bi ovdje bilo najbolje sada da ti prezentiram iz neke od brojnih knjiga sa pomenutih područja kako su Drevni govorili o ovoj temi...no kako znam da si i sam mnogo toga već pročitao, znam da ćeš mi vjerovati i bez da ti nabacujem citate.
Dakle, New Age je kako smo već hiljadu puta rekli, uzeo dio stare tradicije upakovao u novu stvar, a riječ ljubav im se činila najprijemčivijom izgleda od svih...pa su navalili na nju, kao pijan na plot...Ali meni ni to ne smeta, sve dok JA razumijem šta je u pozadini toga, dok moja SVIJEST me vodi kroz šumu te i takve literature i sve dok mi moja intuicija i moje Više Ja ili Unutrašnja mudrost, kako god je nazvao, nepogrešivo govori šta jest, a šta nije ispravno ili tačno, u krajnjoj liniji od svega prezentiranog bilo u New Ageu bilo u starim spisima...

Eto, tako...
Pozdravčić.

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned sep 03, 2006 1:59 pm 
Član foruma

Anđela, jako lijepo si ovo sve rekla ali ja se bojim da se "istina" krije možda negdje drugdje. :D
Pokušaću da navedem par svojih razmišljanja na ovu temu a i da se malo maknem od mlaćenja prazne slame sa kojekakvim sveznadarima na ovom forumu.
Nekako mi se sve to čini kao još jedna zamka u koju upadamo na svom dugom i mukotrpnom putu spoznaje samog sebe, dakle to: ljubav je sve i sve treba voljeti. (nemoj mi zamjeriti što sam ovo ovako sažeo ali znamo na šta se misli :) ). Bila to new age formulacija ili ne, meni tu nešto, što ti kažeš, škripi, naravno, ne treba valjda ni da govorim da uopšte ne mislim da sam skroz u pravu i da ne griješim. Dakle meni je upravo ta formulacija "ljubav za sve" (ajd da tako kažem) jako osjetljiva i šta nam ona eventualno poručuje?
Možda nam govori i to da se na kraju svega trebamo prestati boriti za bilo šta i protiv bilo koga? Jer ako na kraju ostaje samo ljubav prema svima i svačemu čemu onda sve ovo??? Razumiješ zašto mi to izgleda kao jedna savršeno vješta zamka za ljude koji su stali na put samospoznaje?
Da li razumijevanje koje ti pominješ a sa čim se ja slažem 100%, i naravno da je to ono ka čemu težimo: razumijevanju svega što nas okružuje, zaista vodi ka tome da na kraju osjećamo samo ljubav prema baš svemu i kakva je to, u stvari ljubav, na koju se tu misli?
Izvini na ovoliko pitanja ali nisam mislio to sve formulisati kao pitanja već mi je tako išlo dok sam pisao.
Vidiš, ja sad trenutno mislim (dakle na sadašnjem svom nekom nivou razvoja) da je jedina ljubav koju sad mogu osjećati je ona koju osjećam prema vlastitoj kreaciji i njenoj svrsi a koja je na putu spoznaje različitih iskustava u ovom svekolikom procesu bitka, ali da ni u kom slučaju ne mogu osjećati ljubav prema nečemu što me direktno uvlači u tkz. nebitak i tamo gdje ja mislim da nikako ne pripadam, možda ću na nekom višem nivou svijesti, kad do toga dođem jednog dana i moći osjećati takvu jednu univerzalnu ljubav ali sad kako mi se čini da stvari stoje, nastojim da jasno razgraničim šta je ono što me direktno povezuje sa mojom suštinom i pravim ciljem mog postojanja a šta nastoji da me od toga odvrati. :)

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned sep 03, 2006 2:39 pm 
Član foruma

Ja konkretno ću vječno gorjeti u paklu :rofl

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned sep 03, 2006 3:38 pm 
Član foruma

Citat:
“ Mrtav prezbeterijanac je samo mrtav prezbeterijanac “

I tachka.

Kasiopejci se bas nesto ne slazu sa time. :)
Citat:
- put od prevazilaženja sadašnje situacije jest u njenom RAZUMIJEVANjU.

Slazem se.
Citat:
Ali meni ni to ne smeta, sve dok JA razumijem šta je u pozadini toga

Jesi li sigurna da nisu reptili?
Citat:
dok moja SVIJEST me vodi kroz šumu te i takve literature i sve dok mi moja intuicija i moje Više Ja ili Unutrašnja mudrost, kako god je nazvao, nepogrešivo govori šta jest, a šta nije ispravno ili tačno

"Remember, disinformation is very effective when delivered
by highly trained sources because hypnotic and
transdimensional techniques are used thereby causing
electronic anomalies to follow suggestion causing perceived
confirmation to occur."
Citat:
Ja konkretno ću vječno gorjeti u paklu

Ti si bar siguran. :mrgreen:

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned sep 03, 2006 4:01 pm 
Član foruma

E a o cemu pricate.... (ulazim i zatvaram vrata za sobom,sa zbunjenim i radoznalim izrazom lica) :D

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned sep 03, 2006 4:31 pm 
Član foruma

Arbitrium Liberum je napisao/la:
E a o cemu pricate.... (ulazim i zatvaram vrata za sobom,sa zbunjenim i radoznalim izrazom lica) :D

O dogovoru sa roditeljima pre inkarnacije, sirenju Sunca nakon 5 milijardi godina, biranju karme, uticaju vanzemaljaca na nas zivot, dobrim momcima koji nam pomazu, Bozanskom Redu, yogini koja je imala problema u zivotu, new age filozofiji, smagdinom nerazumevanju kompleksnosti kosmicke kreacije i termina slobodne volje, poretku denziteta, zamkama pri prelasku u peti, andjelinoj ljubavi prema svemu, fingolfinovoj izjavi da je trenutno ljubav prema svemu nemoguca, zenovoj sudbini kao sataniste i mojoj tvrdnji da postoje OPS-i u petom denzitetu.

Ima tu naravno jos toga al ti slobodno pitaj ako ti nesto nije jasno. :mrgreen:

Ja lepo reko da se mi drzimo kasiopejaca, al vi hocete jos. Eto vam ga sad pa se snalazite kako znate i umete. :mrgreen:

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 162 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.