Sada je: sub jul 12, 2025 10:30 pm.

Prijava

Korisničko ime:   Šifra:   Automatsko prijavljivanje  

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 704 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24 ... 36  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov:
PostPostano: sri jun 28, 2006 11:31 pm 
Administrator

Citat:
Jao i vama, zakonoznanci! Tovarite na ljude terete nepodnosive, a sami ni da ih se jednim prstom dotaknete.

Pa ovo je OK. Zakoni su - OGRANIČENJA! Što manje ograničenja - to smo manje ograničeni i u stvari, napredniji i slobodniji.

Ja bih ukinuo SVE zakone osim onog, uvijek važećeg: SVATKO IMA SVOJU SLOBODNU VOLJU!!!

Kao što svi nismo jednaki - tako ni za sve ne vrijede isti zakoni ( osim ovog univerzalnog o slobodnoj volji ). Mnogi zakonodavci se ne drže donesenih zakona, ili imaju "neki imunitet". Svatko ima neki STUPANJ slobodne volje. Kod KONFLIKTA dviju misaonih formi ( entiteta, bića, itd. ) obično prevlada zakon slobodne volje onog jačeg i moćnijeg. Onog sa većim stupnjem SLOBODE i sa većim brojem mogućnosti.

Eh, sad... pošto je ovo tema o religiji... idemo :offtopic: , ali prisiljavanjem ili prekidom ovih svih naših postova - misaonih formi - samo bi OGRANIČILI naše tokove saznanja u svim ovim područjima.

Izbor je vaš. Neću "smetati" ni prekidati, jer je ovo ipak tema pod "OSTALO".

:mrgreen:

:wink:

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet jun 29, 2006 7:54 am 
Član foruma

Izgleda da se vratila tema.............

Religija je institucija, zajedno s Crkvom, a time i sa Državom, te politikom. Predpostavljam da je prethodnik pod "iskonska religija" mislio na Vjeru, što bi u ovom slučaju odgovaralo onom čistom i neiskavarenom, ustvari jedinoj smislenoj i korisnoj stvari. Sve što je nadograđeno na Vjeru, doista je scenografija sa svrhom zaglupljivanja narodnih masa, i manipuliranja u određenom smislu. Na stranu to što Religije svijeta imaju i opće priznate koristi za čovječanstvo, u smislu razvoja ljudske svijesti, umjetnosti i nekoh etičkih načela! No pozadina koja se time stvara, idealni je paravan koji luči samo nagomilavanje materijalnih bogatstava a i prostor je za političke i ine špekulacije!

Svete knjige valja čitati, pa makar bile i modificirane kroz stoljeća, jer ipak je unutra tračak mudrosti Vjere, koju svakako valja prakticirati vrlo osobno, bez posredništva bilo koje institucije i njenih tumačenja! 8)

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet jun 29, 2006 10:24 am 
Početnik

Mnogi bi se nasmijali na ideju o biljci ili životinji koja izmišlja samu sebe, ipak mnogi ljudi vjeruju da je psiha (odnosno um) izmislila sebe, te da je stoga bila tvorac vlastitog postojanja. U stvari um se razvio do svog sadašnjeg stanja svijesti kao što se žir razvija u hrast,ili kao što su se gmizavci razvili u sisare.Kako je već odavno počeo da se razvija, tako se još i danas razvija i zbog toga nas pokreću unutrašnje sile kao i spoljni podsticaji.

Ti unutrašnji motivi potiču iz dubokog izvora koji nije stvorila svijest i KOJI NIJE POD NJENOM KONTROLOM. U mitologiji starog doba, ove sile su se zvale mana, ili duhovi, demoni ili bogovi. Oni djeluju DANAS kao što su uvijek djelovali. Ukoliko se poklapaju sa našim željama, mi ih zovemo sretnim slutnjama ili pobudama i sami sebe tapšemo po ramenu zato što smo tako pametni. Ako su suprotni našim željama, onda kažemo da je to samo loša sreća, ili da su neki ljudi protiv nas, ili da je uzrok naše nevolje sigurno patološke prirode.Jedino što odbijamo da priznamo jeste činjenica da ZAVISIMO OD "SILA" KOJE SU IZVAN NAŠE KONTROLE.Tačno je da je civilizovani čovjek od nedavno stekao izvjesnu količinu snage volje, koju može da primijeni kad god poželi. On je naučio da uspješno obavlja svoj posao, a da prethodno ne mora da pribjegava pjesmama i bubnjevima kako bi ga oni doveli u stanje da radi. Čak se oslobodio i svakodnevne molitve za Božiju pomoć. Može da sprovede ono što naumi, i svoje ideje bez sumnje može glatko da pretvori u djelo, dok primitivnom čovjeku na svakom koraku smetaju strahovi, praznovjerje i druge nevidljive prepreke djelovanju. Moto:"Ono što hoćeš to i možeš"- PRAZNOVJERJE JE MODERNOG ČOVJEKA!

No ipak, održanje tog novog praznovjerja savremeni čovjek plaća priličnim nedostatkom samoposmatranja.On je slijep za činjenicu da i pored sve njegove razumnosti i djelotvornosti njime vladaju "sile" koje su IZVAN NJEGOVE KONTROLE. Njegovi bogovi i demoni nisu nipošto nestali, samo su dobili nova imena.Oni ga održavaju u pokretu bez odmora, s nejasnim strepnjama, tjeskobom, psihološkim komplikacijama, nezasitom potrebom za pilulama, alkoholom, duvanom, hranom, drogom, seksualnim pretjerivanjima - i, prije svega, velikim brojem neuroza.

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet jun 29, 2006 1:10 pm 
Administrator

Citat:
No ipak, održanje tog novog praznovjerja savremeni čovjek plaća priličnim nedostatkom samoposmatranja.On je slijep za činjenicu da i pored sve njegove razumnosti i djelotvornosti njime vladaju "sile" koje su IZVAN NJEGOVE KONTROLE.

Tako je. ONAJ tko želi KONTROLIRATI, tj. nečime MANIPULIRATI, taj MORA proći i "školu" kako je to kad NE MOŽEŠ KONTROLIRATI !!!

Heeeeeebena lekcija... hehe!

To nam je tako... kad ŽELIMO i JESMO OPS. Želimo manipulirati stvarima, kako nama paše, stavljamo SEBE u centar prema kuda idu sve energije... i kad se nešto pojavi čime ne možemo UPRAVLJATI - onda popizdimo i nebuloznim pokušajima probamo sve to objasniti i naći način kako da i TO stavimo pod svoju KONTROLU.

A tako nam i treba... hehe! Učimo, učimo...

Dabogda da imali - pa onda da nemali !!! ( Ova lekcija boli mnoge... hehe )

@Profesor Baltazar:
Citat:
uzalud vam je sav trud da se ovdje takmičite sa mnom,jer ste jasno dokazali koliko vam je priča šuplja i sad nema vila koje bi mogle da me ubjede u suprotno!.

Zašto bi te Vile uopće htjele tebe u nešto uvjeriti?!?
A i negdje si rekao da "ideš"... pa opet da ne možeš odoliti da ne odgovoriš... heh... stari - pa time lažeš sam sebe! Nemoj si ništa govoriti - pa će biti onako kako odluči tvoja slobodna volja. Prvo si si stavio OGRANIČENJE, pa si ga sam pregazio... čovječe... pa stvaraš si konflikte sam... joj, joj...

Evo i vic:
Dođe čovjek kod psihijatra i kaže: "Doktore, imam problem! Ja ne mogu odlučiti..."
Na to će doktor: "Znači - vi ste NEODLUČNI?"
Čovjek odgovori: "Pa možda jesam - a možda i nisam!!!"
:lol:

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet jun 29, 2006 7:41 pm 
Administrator

Citat:
to je bila samo šala, a ti

opet EGO EGO EGO!!!ti se odmaraš jer si toliko "superiorniji" od mene...

Ma neeeee... htio sam ti samo poručiti da su PRETPOSTAVKE majke zajeba, a ti puno pretpostavljaš... pa... zaključi sam. Ovo sam ti poručio s dobrim namjerama.

A da se odmaram dok pričam s tobom ne znači da sam "superiorniji" od tebe - već da mi ne izvlačiš previše energije i da sa "lakoćom" mogu nositi s tvojim vizijama realiteta u kojem trenutno živimo.

Hajde da nešto kažem i u vezi teme, o religiji:
Danas kad imamo tu silnu tehnologiju i znanosti, milione uvjerenja i vjera, većina "crkvenih" ljudi ne vjeruje u vanzemaljce, odnosno - njihovo postojanje. "To su gluposti. Pa to ne može biti. To nisu vanzemaljci. Oni ne postoje."... reći će. "U Bibliji sve piše, tamo nema ovih vaših teorija vanzemaljaca i ovih svih stvari... to su gluposti."

A ti isti VJERUJU da su Isusa razapeli na križ, da su ga ubili i da je on poslije uskrsnuo !!! Vanzemaljci su nevjerovatniji od Isusovog uskrsnuća! Hehehe!

Mislim, uz svu današnju nauku, tehniku i sva ova svemirska istraživanja i slično, ovi vjeruju u te priče. A čak i mnogi naučnici koji su također vjernici.

Ne kažem da i u drugim vjerama nema "provala"!!! Mene samo čudi kako ljudi ne vide stvari kojim im se MANIPULIRA. Dobro su programeri cointelpro-a obavili svoj posao... ali sad će "tamo" ipak netko "morati dobiti otkaz"! Hehe...

Vrh

Naslov:
PostPostano: sub jul 01, 2006 5:22 pm 
Administrator

Interesantno je da se osobe koje su po svojoj suštini manipulativne, često vole služiti citatima iz tzv. „svetih knjiga“ i predstavljati se ekspertima na polju religije?!? (Koliko li ih tek ima među sveštenicima?!)

Da li se tu radi o pokušavanju sticanja nekog kredibiliteta ili samo o jednom običnom pokušaju podupiranja njihovih subjektivnih stavova, odnosno, „modifikaciji“ percepcije drugih u cilju uspostavljanja kontrole nad njima?! Međutim, očigledno je to da se kod njih brzo manifestuje nedostatak onoga što je poznato kao - „walk the talk“ ili „ponašaj se u skladu s onim što propovijedaš“.

U slučaju internet-foruma, manipulativne osobe, naravno, imaju tendenciju da se registruju pod nekoliko imena, te časkaju sa samim sobom, same sebe podržavaju, sami sebi postavljaju pitanja, pa onda na njih odgovaraju, a između ostalog znaju i sami sebi da uskaču u riječ. Međutim, u svemu tome fali im konzistencija pa brzo ulijeću u ofsajd.

Ponekad se javlja pitanje da li se tu radi o nekom „sofisticiranom“ pokušaju manipulacije ili najobičnoj psihopatologiji?!

Pozdrav!

P.S. Što se religije tiče, mislim da bi bilo prilično korisno kad bi se ljudima prvo omogućilo dostupnim dovoljno relevantnog materijala iz područja psihopatije a onda im dati Stari Zavjet, za praktičnu vježbu. Možda bi tako imali neke šanse da se suprostavimo raznim vidovima manipulacije, kako ove s našeg sprata, tako i one sa gornjeg?!

Vrh

Naslov: Nadnaravnost Kur'ana
PostPostano: sri aug 16, 2006 5:56 pm 
Početnik

Nadnaravnost Kur'ana koji je objavljenu 6-tom stolječu Muhammedu a.s. sadrži u sebi ajete(odlomke) koji su tek naucno dokazani u 20.tom stoljecu kao naučne činjenice i kao naučne istine . kur'an opisujuči zemaljsko stanje oko nas ukazuje na fizičke pojave injihove zakone za koje čovjek 6-tog stolječa nije imao znanje niti modernu tehniku da to otkrije a kamo li da otome priča ili piše.

Slijedeči link vas vodi u fascinantno otkriče Božije riječi koje ujedno dokazuju istinitost Božije objave (Kur'an)

Preporucio bih svim da makar pročitaju prvu stranicu linka jer se radi o Našem Stvoritelju ,Gospodaru svih svijetova. Koji je poslao i Mojsiju, i Isusa i Muhammeda kao poslanike ljudima na zemlji.

http://www.angelfire.com/psy/zmaj/index.html

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet aug 17, 2006 11:02 am 
Početnik

Kur'an vjeruju iskreni vjernici i tu nema dvojbe. Međutim, postavlja se pitanje dvoličnosti ili licemjerstva u samom vjerovanju. Jedni su na pravom putu spoznaje, drugi su na pogrešnom putu. Svako bi trebao da se odredi prvo prema samome sebi, pa tek onda prema okruženju koje mu "servira, nudi ili pak nameće " svoje viđenje stvarnosti.
Nepogrešivost Kur'anskih ajeta za one koji nisu svjesni toga izgleda u najmanju ruku smiješno.
Detaljno proučavanje svih "prihvatljivih "alternativa spoznaje realnosti u kojoj živimo omogućit će svima onima koji imaju fleksibilan , neograničen i sveobuhvatan način razmišljanja da razumiju ono što zaista oblikuje i čini njihovu podsvijest.
U svakom slučaju, nema potrebe puno polemizirati ove ili slične navode. Ko je ispravno shvatio smisao života, na kraju ovog ciklusa preći/doći će u status koji mu pripada.
Srdačno,

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet aug 17, 2006 5:16 pm 
Početnik

mene neinteresuje mišljenje o tome kakvi ljudi hodaju zemljom ista rade ikakv odnos imaju prema bibliji i kur'anu ili tori to je individualna stvar ja se više okrecem onome sto nam donosi korist i ono što je interesantno s toga bih volio cuti komentar o ovoj temi o nadnaravnosti Kur'ana to jest o odlomcima koji objašnjavaju naucne cinjenice koje nisu mogle biti spoznate u 6.tom stolječu. a otome ko koliko vjeruje, ko je koliko dobar vjernik ili ne , to nije tema.

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet aug 17, 2006 6:15 pm 
Početnik

evo recimo sta Kur'an kaže o nastanku života na zemlji:

Kur'an kaže da je život počeo u vodi i da je sam čovjek stvoren od vode, a isto tako i ostale životinje na zemlji. U vrijeme objave Kur'ana ovakvi navodi su za jednog Arapa izgledali sasvim čudni. Čak i danas, ovi ajeti Kur'ana će izazvati čudenje, ukoliko su naučne činjenice o njima nepoznate.
Činjenica da je sav život počeo iz vode, danas je dobro poznata naučna istina. Učenjaci imaju dokaze da su prva živa bića bile alge, a one su živjele u vodi. Činjenica da su ljudska bića i životinje stvorene od vode je takođe potvrđena, obzirom da citoplazmu (osnovna komponenta života) u svakoj ćeliji, preko 80% čini voda.

Prvi oblik života:

"Zar oni koji ne vjeruju ne vide da su nebesa i Zemlja bili zatvorena (cjelina), pa smo ih rastrgali. A od vode smo načinili svaku živu stvar. Pa zar neće vjerovati?" (Kuran, El-Enbija, 30)

Oni koji tvrde da je Muhammed a.s. napisao Kur'an kažu da je on imao neke ideje o porijeklu vrsta koje ljudi toga vremena nisu znali, i da je on imao pristup geološkim i arheološkim podacima i da ih je dobro razumio. Takva tvrdnja je neumjesna. Kur'an, naravno, pokazuje da potiče od Onoga koji poznaje tajnu univerzuma.

Voda koja se kondenzovala u ranim fazama Zemlje i formirala mora i okeane, miješala se sa prljavštinom, pri čemu je nastalo blato. Iz oblikovanog blata rodili su se najjednostavniji živi organizmi u obliku bakterija i jednoćelijskih organizama. Iz ovoga zajedničkoga porijekla biljaka i životinja razvile su se dvije vrste mikroskopskih organizama. Iz prve vrste nastale su sve biljke, a iz druge su se razvile životinje. Smatra se da su se prvi primitivni organizmi pojavili prije oko 2,7 milijardi godina. Svi ti organizmi potekli iz vode, postepeno su se razvili u kompleksne žive strukture, koje su krenule na kopno. Ova činjenica data je također i u Kur'anu:
"...a od vode smo načinili svaku živu stvar." (Kur'an, El-Enbija, 30)

Interesantno je da voda koja se nalazi u svim tečnostima našega tijela (krv, slina, suze, znoj itd.) sadrži isti procenat soli kao što se nalazi u okeanu.

Od prvobitnih organizama koji su izašli na kopno, razvili su se reptili prije 200 miliona godina. Prve ptice letjele su prije oko 130 miliona godina, a prvi čovjek homohabilis hodao je Zemljom prije milion godina. Prvi homosapiens, o kojem učimo kao o našem direktnom pretku, hodao je Zemljom prije 15 hiljada godina.

"I On je Taj koji je od vode stvorio čovjeka, te mu načinio srodstvo i tazbinstvo. A Gospodar tvoj je Moćni." (Kur'an, El-Furkan, 54)
Koncept da je ljudsko biće stvorenu od vode meže za neznalicu izgledati sasvim nametljiv. Da sam stajao u pustinji prije 1400 godina i proglasio da sam napravljen od vode, sigurno bi me smatrali neuračunljivim. Tek prije 200 godina, kada je otkriven mikroskop, utvrđeno je da je bazna supstanca ćelije jajašca, iz kojeg se razvija čovjek, (citoplazma) sačinjena od 80% vode.

Kako je Muhammed a.s. ili bilo ko drugi iz njegovog vremena mogao imati ovu čudnu ideju, izazov je ljudskom tumačenju. Sadržaj citoplazme je analiziran i dokumentiran stoljećima poslije objave Kur'ana.

Sličnu ideju nosi Kur'anski ajet:

"A Allah je svaku životinju stvorio od vode. Pa od njih je ko ide na trbuhu svom, i od njih je ko ide na dvije noge, i od njih je ko ide na četiri. Allah stvara šta hoće. Uistinu! Allah nad svakom stvari ima moć." (Kur'an, En-Nur, 45)

Standardna "životinjska ćelija" koja se spominje u svakoj introbiološkoj knjizi, sadrži svoj glavni dio citoplazmu, sa najmanje 80% vode.

Vrh

Naslov: koji naučnici, koje naučno???
PostPostano: sri aug 23, 2006 8:39 am 
Član foruma

Šta je to naučnik (znanstvenik) i šta je to naučno (znanstveno) vrlo je relativan pojam...
Mom umu, srcu i suštini u relativnom pojmu ovog trenutka naučniji je npr. Z. Sitchin u Dvanaestom planetu i njegova teorija nastanka čovjeka ili npr. naučnije su mi teorije kako nastaje cvijet M. Pogačnika nego sve fizičke teorije koje sam dosad 'naučila'...
Ja ću u nekoj knjizi A.Barrica vidjeti sve istine svog svijeta i nitko mi je neće morati 'znanstveno' dokazivati...

Vrh

Naslov: vlč. Zlatko Sudac
PostPostano: sub mar 24, 2007 11:46 pm 
Član foruma

nisam znao gdje da stavim ovu temu...

samo me zanima vase misljenje o ovom veoma karizmaticnom covjeku,ako ne znate tko je to stavit cu i tekst...

nekako se religija i krscanstvo cijelo vrijeme odbacuju na ovom forumu kao opijati za masu i uvijek su "stavljeni" pod rijec NEZNANJE, ali da li bi sve to vase palo u vodu kad bi zaista vidjeli (ako naravno postoje) stigme na njegovom tijelu..sto naravno nitko nije vidio, ali svaki vjernik bi trebao vjerovati jer "blazeni oni koji ne vide a vjeruju"...

kako objasnjavate to.... :?: :?: :|

:shock:

Vrh

Naslov:
PostPostano: sub mar 24, 2007 11:55 pm 
Administrator

Prvo... nisam znao što je stigma. Onda sam progooglao i našao ovo:

Što je to stigma?

Stigma znači negativno obilježavanje osobe samo zato što ima dijagnozu psihičke bolesti, a najčešće se to odnosi na shizofreniju. Ona je povezana s predrasudama, tj. negativnim stavovima koji su utemeljeni na pogrešnim činjenicama da se shizofrenija ne može liječiti.
Stigma je, u načelu, uzrokovana kombinacijom neznanja i straha, što je podloga stvaranju ukorijenjenih mitova i predrasuda. Gledajući povijesno, shizofrenija je kao bolest ostala za javnost jedno od rijetkih medicinskih područja uz čiji se spomen vezuje osjećaj nelagode, straha, predrasuda i izbjegavajućeg ponašanja.
Kombinacija teške psihičke bolesti, diskriminacije i stigmatiziranosti može biti pogubna za psihičke bolesnike i kroz povijest je igrala veliku ulogu u njihovoj emocionalnoj i socijalnoj izoliranosti od drugih ljudi te produbljivanju njihovih patnji. Česta posljedica stigme jest diskriminacija koja spada u tešku povredu osnovnih ljudskih prava. Psihički bolesnici se često i neopravdano doživljavaju kao opasni, nesposobni i neodgovorni što uzrokuje njihovu izolaciju, beskućništvo i ekonomsko propadanje. Time se uvelike smanjuju mogućnosti za normalan život, rad, liječenje, rehabilitaciju i povratak u društvenu zajednicu.
Zbog diskriminacije, osoba s psihičkim poteškoćama se često socijalno izolira i osamljuje te se osjeća neshvaćenom. Srećom, postoje pokazatelji kako se diskriminacija smanjuje u pojedinim društvima. Tomu pridonosi tolerancija i razumijevanje koji zamjenjuju predrasude i stigmatizaciju.
Također, mediji su ti koji često povezuju psihičke bolesnike i sklonost kriminalnim djelima, iako se dobro zna da ne postoji signifikantna povezanost. No ta se činjenica prešućuje, a sve u cilju poboljšanja marketinške dobiti koja je bazirana na bombastičnosti i pikantnim naslovima.
http://mentalno.plivazdravlje.hr/shiz/?section=stigma
:mrgreen: :wink:

Eh sad... da li si na to mislio?

Vrh

Naslov:
PostPostano: sub mar 24, 2007 11:58 pm 
Član foruma

Hrkljuš če ti sve najbolje objasniti.Moguče da ga treba pročitati više puta i onda dobro razmisliti što to Hrkljuš želi reči.
www.val.hr/znanje/hrkljus.html
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned mar 25, 2007 12:05 am 
Član foruma

pa to sto vlč Sudac ima nazivaju se stigmama sto se moze razumljivo shvatit kao sto si progooglao - pise da je to diskriminacija

u neku ruku se moze to uzet ali uglavnom se misli da je vlč Sudac obiljezen (Isus je bio diskriminiran, ako oces odavde uzet znacenje stigme :) )

znaci obiljezen je ranama na rukama i jos pojedinim dijelovima tijela i križem na celu. isto tako za vrijeme vaznijih krscanskih blagdana prozivljava sve ono sto je Isus navodno u Bibliji (razapinjanje na križ itd) a navedene rane mu krvare

zanimljivo je da i na ponekim misama je viđen kako levitira
iz cela mu je znala teci krv.....

e pa sad...misljenje je??? :roll:

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned mar 25, 2007 12:25 am 
Administrator

Jel si svjestan da materijalno tijelo, koje je nekome "nosioc" iskustava u 3. denzitetu ( ljudska svijest ), može biti i privremeni nosioc drugih entiteta ( npr. neki koji ga žele opsjednuti, ući u njega, itd. ) iz raznoraznih razloga?

Jesi li svjestan da je to stvarno čovjek ( može izgledati kao čovjek, ali to naravno ne mora i biti )?

Razne se "igrice" dešavaju 4 D tehnologijom, u obliku holografskih materijaliziranih projekcija... razni likovi rade razne "nadnaravne" stvari...

Eh, sad... neznam i ne mogu tvrditi da je to slučaj s ovim entitetom, kojeg zovu vlč Sudac.

Rane na tijelu mogu biti od raznoraznih stvari ( mogu ti ja dati barem 100 primjera kako ćeš vrlo lako napraviti neku ranu na nekom dijelu tijela ). Opet ne tvrdim da si ih on namjerno radi, ali ni ne isključujem tu mogućnost ( ljudi svašta rade za popularnost ). Rane se mogu i "održavati" da nikad ne zacijele... no, to prepuštam nekom friku...

Levitaija je samo određeno znanje, pogledaj "prema istoku" i vidjet ćeš u mnogim "istočnim" znanjima kako se levitira i što je sve potrebno za to. Naravno, postoji i antigravitacijske spravice - tehnologijom možeš svašta... ali ta je jako teško dostupna, ali neki ipak imaju neke ( od kuda im - možemo si samo misliti ).

Dakle, čovjek ( ako jest ) ima možda neke moći, koje su nešto veće od prosječnog čovjeka, radi to što radi... jel sinhroniziran u umu s reklamnim materijalom - ovisi o njemu. To i nije tolko bitno. Eh sad je glavno pitanje:

ZAŠTO on to radi??? To je najbitnije u cijeloj toj priči. Što ti misliš, zašto on to radi ( štogod da radi )?

a) da impresionira publiku?
b) da pokuša uvjeriti ljude da je Isusova reinkarnacija?
c) da uvjeri ljude da je Isus postojao?
d) da pokaže što je Isus navodno proživljavao?
e) da služi svojim "uobičajenim" nadređenim vladarima?
f) da manipulira ljudskim osjećajima i sviješću?
g) da izvitoperi neko duhovno učenje ( svjesno ili nesvjesno )?
h) da ga izaberu za idući krug "Milijunaša"? ( ovo shvati kao šalu )
i) nešto drugo...

Naravno, daj još neke odgovore ako se sjetiš još nekih varijanti... tko zna.

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned mar 25, 2007 12:33 am 
Član foruma

ne vjerujem da je neka vrsta "reklame"

on je poput svakog obicnog svecenika,niko od njih se ne reklamira u tom smislu, znas i sami koliko su uvjerni u svoju vjeru i promicanje Bozjeg..tako da ne mislim da je posrijedi zavjera gdje nas preko vlč Sudca pokusavaju uvjerit da Isus postoji jer konacno krscanska vjera nikog ne sili da vjeruje zar ne...
pa bi iskljucio taj dio price...
dalje sto je posrijedi ne bih znao

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned mar 25, 2007 10:32 am 
Član foruma

``And so, let me repeat: who wants to believe - let them believe. But I do not want to believe, I want to know."

(An old philosopher in "The lost future" by K. Borun and A. Trepka, SF novel )

http://knightofthestorms.blogspot.com/

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned mar 25, 2007 12:07 pm 
Član foruma

Teško je biti prorok u svom "selu"

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned mar 25, 2007 10:03 pm 
Član foruma

Jack, tvoja definicija stigme je socioloska...
Zar nisi gledao film "Stigmata"?
To ti moze pojasniti sto bi bile stigme o kojima je ovdje rijec iako je to puno kompliciranje nego na filmu...
To su "posebni znakovi" na tijelu vjernika, najcesce rane na rukama ili na celu (kao u Krista) koje ponekad mogu krvariti, najcesce petkom ili Velikim Petkom...Takvi slucajevi su rijetki, a osobe kojima se dogadjaju su veliki vjernici (ne kao cura u filmu).
Sudac ima znak na celu u obliku kriza, kao oziljak, iskljucena je mogucnost da bi si ga sam zadao, bio je na razlicitim medicinskim ispitivanjima, to mu kao dolazi iznutra, a ne izvana, ako sam ja dobro shvatila...

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 704 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24 ... 36  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju.