Sada je: sub jul 12, 2025 10:51 pm.

Prijava

Korisničko ime:   Šifra:   Automatsko prijavljivanje  

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 704 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23 ... 36  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov:
PostPostano: pet jun 23, 2006 5:48 pm 
Član foruma

Citat:
Jedan dio ti je još zelen...

Jeste i ja to ne krijem.
Citat:
Kako je moguće da roboti postanu ljudi??? oni mogu da imaju virtuelnu svijest i da vjeruju da su ne znam šta- pa i ljudska bića, razvijenu inteligenciju, ali nikad neće imati pravu ljudsku svijest, niti će postati ljudska bića.

To i ja mislim. A posto se i oni razijaju onda mi je nelogicno da su ljudska bica kraj evolucije. Ustvari roboti se uopste ne uklapaju u teorije o evoluciji.
Citat:
i smiješno je, i neozbiljno što si postavio pitanje u stilu ‚‚Šta M. Baba kaže na to"

A kako bi ti volela da te ja pitam?
Mozda ovako:
U cemu je razlika izmedju riba,ptica i zivotinja?
Ja sam mislio da ribe i ptice spadaju u zivotinje.
Citat:
ali za moj način razmišljanja to su samo neke sporedne mogućnosti koje ne vode nikuda...

Zasto ne vode nikuda? Ja se drzim neke teorije dok god ona moze da da odgovore na moja pitanja.
A za mene su kratkovidi oni koji pokusavaju da uproste svoj pogled na svet fokusirajuci se samo na njima bitnim stvarima zanemarujuci druge cinjenice.

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet jun 23, 2006 11:07 pm 
Početnik

Citat:
A posto se i oni razijaju onda mi je nelogicno da su ljudska bica kraj evolucije

Kraj prirodne evolucije, roboti su ipak vještačka tvorevina

Citat:
U cemu je razlika izmedju riba,ptica i zivotinja?
Ja sam mislio da ribe i ptice spadaju u zivotinje.

Pa naravno da spadaju, ali u svakoj kategoriji imaš i podkategorije, mislim da je razlika u tome što ribe naseljavaju vodena, ptice vazdušna, a ostale životinje zemljana prostranstva...to je vjrovatno išlo nekom svojom linijom razvoja, a radi našeg lakšeg razumjevanja M.B. je to tako podijelio, i takođe mislim da postojanje velikog broja raznih vrsta životinja koje naseljavaju samo zemaljska prostranstva doprinijelo tome da se ove dvije vrste odvoje, naravno samo formalno, ta bude da tako
kažem ‚‚preglednije"

Citat:
Zasto ne vode nikuda? Ja se drzim neke teorije dok god ona moze da da odgovore na moja pitanja.

pa da, tako je sa svima, samo ova vaša teorija teško da će odgovoriti na moja pitanja...previše mi je to sve djetinjasto...ne kažem da je skroz besmisleno, ali kada sam čitala onaj tekst o vanzemaljcima, stvarno sam se na par mjesta slatko nasmijala---nego, vjerovatno sam ja ‚‚dezinformirajući agent" koji je došao da vrbuje tragaoce za istinom i da ih nagoni na stranputicu...

Citat:
A za mene su kratkovidi oni koji pokusavaju da uproste svoj pogled na svet fokusirajuci se samo na njima bitnim stvarima zanemarujuci druge cinjenice.

eh, nema to veze sa tim

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet jun 23, 2006 11:54 pm 
Član foruma

Citat:
Kraj prirodne evolucije

Pod uslovom da nas nije neko vestacki stvorio.
Citat:
ali kada sam čitala onaj tekst o vanzemaljcima, stvarno sam se na par mjesta slatko nasmijala

Koji tekst? I sta ti je bilo smesno?
Citat:
previše mi je to sve djetinjasto...

A po M.Babinoj teoriji ispada da delfini imaju manju svest od kokoske, a valjda ti je poznato koliko su oni svesni i pametni. Meni je to detinjasto.
Citat:
pa da, tako je sa svima, samo ova vaša teorija teško da će odgovoriti na moja pitanja...

A koja su to pitanja?

Vrh

Naslov:
PostPostano: sub jun 24, 2006 12:35 am 
Početnik

smiješno je porediti Lauru Knight-Jadczyk i Meher Babu

sad žurim, pa ću ti odgovoriti sutra

Vrh

Naslov:
PostPostano: sub jun 24, 2006 12:46 am 
Član foruma

Citat:

Ja ni ne zelim da poredim njihove karakterne osobine.
Samo ono sto oni govore.

Vrh

Naslov:
PostPostano: sub jun 24, 2006 1:08 am 
Administrator

Citat:
ali kada sam čitala onaj tekst o vanzemaljcima, stvarno sam se na par mjesta slatko nasmijala---

Da. Kad ljudski mozak dobije neke informacije koje ne može objasniti svojom bazom dosadašnjih podataka - onda počne "racionalizirati", tj. objašnjavati neku pojavu sa svim mogućim kobinacijama informacija koje bi se "mogle uklapati" u to. Ali, ako nedostaje neka ključna informacija i komponenta koju taj mozak nema - onda zbilja ne može potpuno ispravno vidjeti "cijelu sliku". Nekada, ljudski mozak i IGNORIRA neke tekve nove informacije. Ili se samo "slatko nasmije". No, i to je nešto. Humor je uvijek dobrodošao.

Razne vrste humora imaju razne vrste posljedica.

Na nama je samima što ćemo s tim "novim" informacijama učiniti. I kako ćemo gledati na njih. Svatko stvar percipira na svoj vlastiti način. Slobodna volja.

Dalje, Esperio ti je sa robotima želio reći sličnost sa Sivima, koji su isto - roboti. Kibernetički organizmi bez duša iliti bioroboti. A imaju veću svijest od nas ljudi. Zanimljivo.

No, o tome raspravi dalje s Esperiom.

Citat:

Možeš usporediti bilo koje 2 ili više osoba na ovome ili onome svijetu... nebitno je... smješno ili ne, nekome jest, nekome - nije... ali bitnije je usporediti ŠTO oni govore, prenose i iznose. "Jaka faca" je uvijek neki šupak. Hijererhija je znak šupka. Onaj šiljak hijerarhijske piramide uvijek ti se zabije ( negdje )...

Hoću reći - ne treba netko biti "faca", gore ili iznad... nekog drugog. I Baba i Laura su isto važne ličnosti i njihovi su zadaci različiti, svatko ima svoje lekcije. A i mi drugi. Čije su lekcije važnije od nekih tuđih???

Ja bih i mogao reći:
Citat:
smiješno je porediti Lotu i Esperia

Zašto??? Pa mislim da to nebi bilo u redu. Esperio nije "iznad" tebe, niti je veća "faca" od tebe samo zato što ima iskustva i više zna u nekim stvarima ( Esperio - smiri sad svoj ego :mrgreen: ).

Svi smo mi isto "važni" i svi smo različite "face". Da li se zovemo Baba, Laura, Esperio, Lota, Jack987 ili Mickey Mouse ( Opooooo !!! ) - sasvim je nebitno!

Bitna su naša djela, iskustva, opredjeljenja, razmjena informacija, misli. Naravno da svatko drugačije razmišlja.

Citat:
sad žurim, pa ću ti odgovoriti sutra

Ne treba nikamo žuriti. Uvijek ćeš tamo stići. A sad "bomba" za tvoj ego: dobar izgovor - zlata vrijedi !!! ( ako si me shvatila što sam time htio reći... odgovori za Esperia )

Ne želim ovime nikoga "pljuvati" ili slično - želim samo potaknuti konstruktivnu raspravu! TO NAM SVIMA TREBA!

Hajde...

:mrgreen:

:wink:

Vrh

Naslov:
PostPostano: sub jun 24, 2006 1:45 pm 
Početnik

quote]Ja ni ne zelim da poredim njihove karakterne osobine.
Samo ono sto oni govore.
[/quote]

pa ko je poredio njihove karakterne osobine?? ta rečenica se odnosila upravo na ono što oni govore...

Citat:
Da. Kad ljudski mozak dobije neke informacije koje ne može objasniti svojom bazom dosadašnjih podataka - onda počne "racionalizirati", tj. objašnjavati neku pojavu sa svim mogućim kobinacijama informacija koje bi se "mogle uklapati" u to. Ali, ako nedostaje neka ključna informacija i komponenta koju taj mozak nema - onda zbilja ne može potpuno ispravno vidjeti "cijelu sliku". Nekada, ljudski mozak i IGNORIRA neke tekve nove informacije. Ili se samo "slatko nasmije". No, i to je nešto. Humor je uvijek dobrodošao.

to upravo radi Esperio, racionalizuje....
te vaše priče su materijal koji je SF davno prevazišla...., tako da mi nije potrebna nikakva baza podataka da vidim cijelu sliku....prije bih rekla da je potrebnija jedna praznina u mozgu..pa da se nađe mjesta za tu vašu sliku...

da se razumijemo, ja ne vjerujem da smo sami u svemiru...ali način na koji vi opisujete te vanzemaljce i osobine koje im pridajete su samo plod nečije fantazije...dobro upakovane za naivne i neinformisane...
ako su oni toliko jaki i superiorni što nas onda ne osvoje....da, kao to je neka taktika..a zašto onda takiziraju‚‚kroz dugogodišnje vrijeme naše povijesti" kad su toliko siguni u sebe...

Citat:
Svatko stvar percipira na svoj vlastiti način. Slobodna volja

s ovim se jedino slažem

Citat:
Dalje, Esperio ti je sa robotima želio reći sličnost sa Sivima, koji su isto - roboti. Kibernetički organizmi bez duša iliti bioroboti. A imaju veću svijest od nas ljudi. Zanimljivo.

dobro je što poomažeš malom Esperiu, ali na to sam čini mi se već odgovorila, pa pročitaj...

Citat:
ali bitnije je usporediti ŠTO oni govore, prenose i iznose. "Jaka faca" je uvijek neki šupak. Hijererhija je znak šupka. Onaj šiljak hijerarhijske piramide uvijek ti se zabije ( negdje )...

ja sam upravo poredila šta oni govore, a ti još nisi informisan o tome što je govorio M.B.-pa je najbolje da se suzdršiž..ma u stvari zašto bi se suzdržavao kad vam je dio tradicije foruma da pričate o onom o čemu ne znate dovoljno.
‚‚‚Jaka faca "- to se odnoslio na Meher Babu?????
Esperiu sam poslala tekst, a već sam pisala o tome...bilo bi dobro da pročitaš kad ti je već pred nosem...

Citat:
Baba i Laura su isto važne ličnosti i njihovi su zadaci različiti, svatko ima svoje lekcije. A i mi drugi. Čije su lekcije važnije od nekih tuđih???

da, da, slažem se...svako ima svoje lekcije...svako je podjednako važan, ili nevažan, tako je i sa lekcijama...

Citat:
Ne treba nikamo žuriti. Uvijek ćeš tamo stići. A sad "bomba" za tvoj ego: dobar izgovor - zlata vrijedi !!! ( ako si me shvatila što sam time htio reći... odgovori za Esperia

...uauuu, što si ti naoružan dobrim poslovicama...i primjenjuješ ih kad treba što je najvažnije....eto.moj ego je ovaj napad jedva preživio...svaka čast!!!! pošteno si ga uzdrmao!!!

...ovdje nema konstruktivne rasprave, jer kao prvo nisam došla da se raspravljam, vi ste me naveli, tj. Esperio, eto jer sam naivna povjerovala da ovde nekome mogu biti od pomoći...
...riječi M.B. su nemoćne da do kraja objasne nekome nešto, a kamoli moje...
... kad pročitaš nešto možemo porazgovarati....-evo još jedan izgovor.

Vrh

Naslov:
PostPostano: sub jun 24, 2006 5:51 pm 
Član foruma

Citat:
ako su oni toliko jaki i superiorni što nas onda ne osvoje

Nasa teorija je da su nas oni vec osvojili.
Citat:
zašto onda takiziraju‚‚kroz dugogodišnje vrijeme naše povijesti"

Zato sto smo mi jedan eksperiment a ne bica za osvajanje.

Vrh

Naslov:
PostPostano: sub jun 24, 2006 6:13 pm 
Početnik

Prvo kažeš da su nas već osvojili, pa odmah u sledećoj rečenici, da mi nismo bića za osvajanje...nije mi nejasno, kad uzmem u obzir nedosljednost tekstova iz koji crpite te ‚‚mudrosti"

Vrh

Naslov:
PostPostano: sub jun 24, 2006 11:35 pm 
Administrator

Pa stočar uzgaja krave i crpi njene resurse ( mlijeko, meso, kožu, kosti... ). Zašto bi on osvojio krave?!?

"Velika faca" je bilo tko kome TI daješ toliku "važnost". Važnost daje onaj tko percipira. Nekome je važan neki profesor iz matematike, a nekom drugom neki slavni nogometaš... nekome je važan bračni drug, nekome dijete, nekome ljubavnik/ca, nekome nitko... zbilja nas ima različitih i naše važnosti nekoga drugog mogu biti vrlo "šarolike".

Lota, ma ne uzbuđuj se... čini onako kako TI misliš da je najbolje, slušaj SEBE, za neki duhovni razvoj trebaš samo SEBE, svi drugi ne mogu reći što je najbolje za TEBE. Niti neka baba niti neki deda.

Čitaj sve, slušaj, složi za razmatranje, kritički razmisli o SVIM mogućnostima, pa sama zaključi. Glupo se je prepirati s drugima koji ne misle isto kao i ti. Samo trošiš energiju. Ionako ćeš saznati to sve sama, ako i svi drugi s kojima se ne slažeš u mišljenjima.

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned jun 25, 2006 12:05 am 
Početnik

ljudi,čitajući vašu raspravu svarno se može vidjeti da Lotina priča djeluje znatno ozbiljnije...

Ljudi po priodi teže da u nešto vjeruju na ovaj ili ovaj način, a ovo sto pričaju jack i esperio je tipični fenomen "nlo religije" koja dosla sa dvadesetim vijekom i sa tehnoloskim napretkom.Dakle,vi djelujete na isti način na koji djeluje i religija,samo što svoje vjerovanje usmjeravate u malo drugačijem pravcu i primjećujem da ste skloni teoriji "zavjere".Medjutim vaš stav uvijek ostaje nepotpun i nedefinisan.Da li po vama posotojanje vanzemaljaca isključuje postojanje boga?To je jedno sto mi nije jasno iz vase price, i dosta ste kontradiktorni kad zauzimate stav prema saznanju i mogucnosti saznanja...odgovorite mi zasto bi se ti vanzemaljci "krili" od nas kad su toliko napredniji,ako su napredniji,zasto prosto javno ne uzmu od nas to što hoce nego se o jadu zabavljaju krijuci se od nas...pa jack,pobogu,stočar prosto uzme to sto mu treba i ne kuje nikakve zavjere kako da "prevari" stoku i ispuni sovje ciljeve.Upravo zato bi ti "vanzemaljci" koji su,po vasoj prici,toliko napredniji prosto mogli da dodju i uzmu to sto hoce i to je to,zasto bi se oni igrali sa nama ako su napredniji...da li bi tebi predstavljalo neku satisfakciju da prevaris kravu ili magaraca?Vjerovatno da ne bi.Samim tim apsurno je da "oni" to rade nama...

sa druge strane,ljudi,masine sa svijescu su cista fantazija!hej uozbiljite se !Terminator je samo film!

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned jun 25, 2006 7:46 pm 
Administrator

Heh... Baltazar, ideš u isti razred kao i Lota???

Šala... ovo je napad na vaš ego... hehe. Treba ga "krotiti", ha? Izlazi i izlazi... bjesni, diže tlak... tjera te da govoriš "proste" stvari, da se svađaš i prepucavaš... hehe! :mrgreen:

"Profesore", dobrodošao! Balt-Baltazar, Balt-Baltazar... hehe, sjećam se crtića, volio sam ga gledati dok sam bio "mali".

Nego,
Citat:
ovo sto pričaju jack i esperio je tipični fenomen "nlo religije" koja dosla sa dvadesetim vijekom i sa tehnoloskim napretkom.Dakle,vi djelujete na isti način na koji djeluje i religija,samo što svoje vjerovanje usmjeravate u malo drugačijem pravcu i primjećujem da ste skloni teoriji "zavjere"

NLO religija nije iz 20. stoljeća. Slike NLO-a možeš naći i na mnogim drevnim crtežima, prije nego što je i izmišljeno kršćanstvo.
Djelovanje religije i "nas" ima dosta razlika, samo se marginalcu to može činiti isto. Treba detaljno proučiti prvo stvar, pa onda donositi zaključke.

Teorija "zavjere" ima kolko oćeš... pa to su sve MANIPULACIJE čovječanstvom. Tebi se čini da se ljudima ne manipulira???

Gle - imam tone snimaka NLO-a ( ne slike, već filmovi ), pa njihovo postojanje nikad nije ni bilo upitno. Uz to, svjedočenja nekoliko milijuna ljudi... i prijatelja iz raznih institucija koje proučavaju dijelove vanzemaljske tehnologije.

Dalje,
Citat:
Medjutim vaš stav uvijek ostaje nepotpun i nedefinisan.Da li po vama posotojanje vanzemaljaca isključuje postojanje boga?To je jedno sto mi nije jasno iz vase price

Sad će ti biti jasnije: postojanjem vanzemaljaca ne možeš poreći postojanje boga - pa kako bi i mogao kad su i oni jedan DIO njega??? I mi, i oni i drugi, i planete i cijeli univerzum i SVE što postoji ti je - Bog. Apsolutna svijest. Ti još uvijek vjeruješ da je to neki "čiča u bijelom"???
Bog=unija cjelokupne egzistencije. Ne samo materijalnog, već i eteričnog postojanja.

Citat:
odgovorite mi zasto bi se ti vanzemaljci "krili" od nas

Zato što otvorena agresija na ljude uzrokuje njihovu pobunu i otpor.

Da ti tu sad ne pišem cijele "knjige", ovdje sam već o tome pisao, pa pročitaj kao odgovor:
http://www.val.hr/znanje/vanzemaljci.html
http://www.val.hr/znanje/vanzemaljci2.html

Nadam se da ti je sad jasnije zašto samo ne "dođu" i uzmu što hoće. Oni uzimaju već tisućama godina, mi smo samo "baterije" i izvor energije.
Citat:
pa jack,pobogu,stočar prosto uzme to sto mu treba i ne kuje nikakve zavjere kako da "prevari" stoku i ispuni sovje ciljeve

Da krave "razumiju" da ih se "šilji", pobunile bi se i probile ogradi i pobjegle. Samo problemi za stočara. Bolje da neznaju što ih čeka i mirno pasu.

Citat:
zasto bi se oni igrali sa nama

Uopće se ne igraju. Samo rade to što rade. To je njihov princip. Shvati da ne žive u našem realitetu, zato ih ne možemo percipirati.

Savjet: prouči hiperdimenzionalno postojanje u svemiru, pa će ti biti mnoge stvari puno jasnije.

Citat:
da li bi tebi predstavljalo neku satisfakciju da prevaris kravu ili magaraca?Vjerovatno da ne bi.Samim tim apsurno je da "oni" to rade nama...

Zašto bi "oni" imali iste principe kao i "mi"??? Gdje to stoji? Krave i mi živimo u ISTOM realitetu, pa je tu sve jasno. 4 D realitet se bitnije razlikuje od našeg 3 D, a kamoli od kravljeg 2 D ili realiteta trave 1 D. Svaki viši realitet "vidi" niži, ali niži ne mora percipirati viši !!! Shvaćaš sad?

Citat:
sa druge strane,ljudi,masine sa svijescu su cista fantazija!hej uozbiljite se !Terminator je samo film!

Naravno!

Jesi li ikad igrao šah protiv kompjutera? Probaj ukucati u tražilicu Yahoo-a ili Google-a pojam "artifical inteligence", pa istraži koliko već "gotovih" mašina i "proizvoda" ima na "tržištu" !!!

Budi mudar, ne vjeruj ničemu. Razmišljaj SVOJOM glavom. Naravno, i ti Lota. Jer:
Citat:
Jack, fino si to rekao, ali bilo bi dobro da to isto primjeniš na sebe...
‚‚Verovati je jedna stvar, a ciniti druga.

Primjenjujem. Ja ne VJERUJEM. Obično istražim, saznam i na kraju - ZNAM. Vjerovati je isto što i NEZNATI. Zar ne!?

Činiti i vjerovati??? Da - jabuke i kruške...

Razumijete? Ja ne vjerujem u vanzemaljce. ZNAM da su tu. I drugdje, naravno. Čak sam i razgovarao jednom s jednim entitetom, već sam tu negdje opisao doživljaj na forumu. Koristite si gore funkciju" SEARCH, pa nađite... hehe! Kao i mnoge, mnoge, mnooooge druge stvari.

Hajde, pa niste se valjda "naljutili"?!? :mrgreen:

Ako negdje "zapnete", pitajte... nema nikakvih problema!

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon jun 26, 2006 2:40 pm 
Početnik

Lota.,sasvim si u pravu...

ja cu samo reci ovo

jack?

Citat:
Ja ne VJERUJEM. Obično istražim, saznam i na kraju - ZNAM. Vjerovati je isto što i NEZNATI. Zar ne!?

Izvini,ali na ovo mogu samo da se nasmijem =D>

Šta može čovjek znati za sigurno,moj Jack?Zašto sebi dozvoljavaš da kažeš takvu naivnost.Ha!Jack,vjerovanje je suština svega...ti vjeruješ da znaš,neko vjeruje da ne zna,neko vjeruje da ovo postoji,a neko vjeruje da ono postoji,sve na kraju dolazi na vjerovanje,a ne na znaje,dobri moj Jack.Neko vjeruje u čovjeka i njegove mogućnosti,filozofi su vjerovali u svoje riječi,Galileo Galijej je vjerovao da je zemlja okrugla ,a to što se neka vjerovanja obistine,to je druga stvar!

Jack,čovjek jedino može znati ono što "izmjeri",ono što može da dodirne...Čovjek ne zna sebe ni svoju planetu,a ti mi pričaš o nekim znanjima u vezi vanzemaljaca.To je prosto naivno.Ne poričem ja skroz tvoju priču i ne kažem da tu nema istine,ali,pobogu,kakav je to stav "ja znam!"Nije li Sokrat ušao legendu filosofije sa riječima "Sad znam da ništa ne znam" a Arkesilaj ga kasnije dopunio sa riječima "Da čak ni ne zna da li ne zna"...Vječno pitanje filosofije je "Da li čovjek može znati"i daleko sam ja od shvatanja boga kao "čiče sa bijelom bradom" kao što si rekao,taman posla...

hiperdimenzije,4-ta dimenzija i slične hipoteze nijesu dokazane i upravo je to čisto vjerovanje.U nauci se ne vjeruje nista manje nego u religiji...I ja ponkad mastam o svim tim stvarima,o svim mogućnostima i nemogićnostima,ali to je,pobogu,mašta!

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon jun 26, 2006 5:16 pm 
Član foruma

Citat:
odgovorite mi zasto bi se ti vanzemaljci "krili" od nas

Mozda zato sto ljudi ne bi ratovali zbog svojih religija da znaju da postoje zli vanzemaljci koji upravljaju ovim svetom.

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon jun 26, 2006 8:03 pm 
Administrator

Citat:
Ta enciklopedijska definicija (ne mora isključivo da bude enciklopedijska) koju si naveo sa stanovišta filozofije i sličnih disciplina(koje se kroz vjekove time bave i ja im čestitam na upornosti) je ispravna, ali je ipak to što jeste-enciklopedijsa definicija, a riječi Boga koji se inkarnirao u liku Meher Babe su riječi Boga

Zašto bi Bog imao potrebu za inkarniranjem u materijalno tijelo???

Nemoj biti naivna. Istraži to dobro...

Zašto bi netko tko je
Citat:
’’Bog se ne može misliti, Bog se ne može objasniti,
toliko općenit i sastavljen od svega, imao potrebu "ući" u nekog lika ovog ili onog imena???

"
Citat:
o Njemu se ne može raspravljati,

Vidiš da može.

Citat:
o Njemu se ne može teoretisati

Vidiš da može.

Citat:
o Njemu se ne može diskutovati

Vidiš da može. Što mi sad radimo???

Citat:
niti se On može razumjeti

Naravno da ne može. Nekog možeš tek u POTPUNOSTI razumijeti kad postaneš - on. Ne razumiješ ti mene jer nisi ja. Ja ne razumijem u potpunosti tebe - jer nisam ti. Itd. Dakle - tek kad postanemo svi - ON - onda ćemo razumijeti.
Citat:
pri čemu se ovo tvoje `baba` odnoslio na Meher Babu...nemoj sada da se crveniš..sve se da ispraviti...

Oooo... pamatna "mala"... ma ne crvenim se... zelenim... :mrgreen:

Citat:
što bi opet moglo da sepodvrgne jednom dobrom testu vjerodostojnosti

Uvijek... nema problema... ali opet - ni to nekome nije dovoljno. Ovisi o umu onoga tko percipira "dokaz".

Citat:
Još nešto, drago mi je što sam bila samo prolaznik na vašoj ’’maloj svemirskoj stanici’’, i što ću vas trajno osloboditi svoga prisustva ne znam da li je to zbog toga što vidim šire ili uže od vas....ko će to znati??
Nemoj mi zamjeriti.

Ne zamjeram nikome ništa. To su odluke duša i to je njihovo pravo na svoju slobodnu volju. Ali, znaš tko su "Transient passangers" iliti "Privremeni putnici"???

Kako ti vidiš stvari - "uže" ili "šire" - ovisi o tebi! Tvoja percepcija i slobodna volja.

Uglavnom, ako si bila samo prolaznik na "našoj svemirskoj stanici", drago mi je da si svratila i da smo razmjenili iskustva. Nadam se da će to pridonijeti obostranom napretku. Ako nas nekad poželiš opet posjetiti - opet dobrodošla!

Citat:
no, ipak ne treba nikome suditi...

Slažem se u potpunosti !!! =D>

Eh... sad Baltazar... profesore... hehe...

Citat:
Citat:
Citat:
Ja ne VJERUJEM. Obično istražim, saznam i na kraju - ZNAM. Vjerovati je isto što i NEZNATI. Zar ne!?

Izvini,ali na ovo mogu samo da se nasmijem

Možeš se smijati kolko oćeš. I to je dobro za zdravlje. Meni svejedno oš se smijat ili plakat. Tvoj izbor.
Citat:
Šta može čovjek znati za sigurno,moj Jack?Zašto sebi dozvoljavaš da kažeš takvu naivnost.Ha!Jack,vjerovanje je suština svega...

Možeš znati uvijek jedan postotak ukupnog znanja. Recimo znam da je matematički 8+1=9 u dekadskom sustavu brojeva. I da imam trenutno 2 oka kojima gledam ove tvoje rečenice... ovako: :shock:

Ako je vjerovanje suština svega - vjeruj da sam ja "Deda" koji sjedi za ekranom i "puši lulu mira"!!! Vjeruješ??? Ma hajde... možda sam "Baba"... vjerovo ti ili ne - ista stvar. ja sam onakav kakav jesam i koji jesam. To ti ne mijenja bitno stvar jer - još uvijek NEZNAŠ tko sami što sam... hehe! Razumiješ? ( ja nisam bitan tu - ovo je samo primjer... )

Galilea pusti nek "spava"... al šta ti moraš vjerovat u npr. vatru da vidiš da ona postoji??? Ne postoji??? Stavi ruku u nju, pa da vidimo!!!

Citat:
Jack,čovjek jedino može znati ono što "izmjeri",ono što može da dodirne...

Ne mora. Kako si izmjerio ili dodirnuo radio-valove??? Oni postoje, zar ne?!

Citat:
Čovjek ne zna sebe ni svoju planetu,a ti mi pričaš o nekim znanjima u vezi vanzemaljaca.

Netko zna, a netko nezna. Netko zna integrale, a netko samo zbrajanje i množenje do 10...

Citat:
kakav je to stav "ja znam!"

Odlučan !
Citat:
Nije li Sokrat ušao legendu filosofije sa riječima "Sad znam da ništa ne znam" a Arkesilaj ga kasnije dopunio sa riječima "Da čak ni ne zna da li ne zna".

To što su oni rekli - sad nam i više nije toliko važno. To je njihovo viđenje stvari i imali su potpuno pravo da izreknu štogod htjeli. Nitko nezna SVE, i nitko nezna NIŠTA. Realno uvijek znamo neko znanje, na nekom nivou. Znanje je kumulativne prirode, tj. nadopunjuje se i jako, jako ga je teško "izmjeriti" jer uvijek moraš imati neku referencu kod mjerenja...

Citat:
hiperdimenzije,4-ta dimenzija i slične hipoteze nijesu dokazane

Jesu. Informiraj se, odavno već. Ali ni ti "dokazi" nekome nisu dovoljni - poricanje je toliko da dokazivanje nema smisla. Arogancija i ignoriranje su najčešći pokazatelji takvih ljudi. Njima ni svemir nije dovoljan. Ali njihov ego - jest!
Citat:
U nauci se ne vjeruje nista manje nego u religiji...

Pa da! KONVENCIONALNOJ nauci. To ti je nova religija. To već odavno znamo na ovome forumu ( a i šire ).
Citat:
daleko sam ja od shvatanja boga kao "čiče sa bijelom bradom" kao što si rekao,taman posla...

Iza ili ispred? :mrgreen:

Boc, boc... iglicama... ... nedaj egu sada van...
:twisted:

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto jun 27, 2006 1:47 am 
Početnik

Vrijeme je da napustim ovu diskusiju,jer nikuda ne vodi....

Ok,Jack,ti pokazujes da si ostruman i dosjetljiv ali to je samo do jednog nivoa,do nivoa šale i anegdote!Sva ta znanja o kojima ti pričas su u stvari ne-znanja!Ovdje govorimo o metafizičkim znanjima!Sve je to Ok,ali ti,prijatelju,nemas pojma!Bez uvrede!Daleko si ti i od "babe" i od "dede".Svu tu tvoju "širinu" pogleda i slobodu "misli"možeš,što bi naš narod rekao,da okačiš mačku o rep!Sve se to svodi na anegdotske dosjetke i slično...ništa dalje o toga!Kod tebe i (sličnih)radi samo ego koji dava sebi za pravo da "nešto zna".Ja nikad nijesam rekao da je sve to što ti pričaš apsolutno netačno...Ja ti kažem da nije na mjestu taj egocentrizam "ja znam".U pravu si,definitvno,kad kažeš da čovjek može ponešto da zna(ali,opet ponavljam mi ovdje govorimo o metafizičkim znajima"...eh moj jackie,pa zar bi uzalud postojala epistemologija kao grana filozofije (ako znaš u opšte šta je to)Ja sada definitvno nešto znam, ja znam da jack "ne zna" i koliko god ti nama dokazivao to tvoje "znanje",ti ćeš sve jače da dokazuješ koliko ne znaš.Opet ti kažem,simpatične su te tvoje dosjetke i predpostavljam da si OK i pozitivan lik ,ali,nema to veze sa metafizikom.....

...Jedne noći se jedan kralj duboko zamislio.Pošto su tada ljudi "znali" da je planeta zemlja jedna velika ravna ploča,kralj se zabrinuo na čemu ta ploča stoji i kako ne padne.U panici je pozvo sluge da mu dovedu murdraca koji će to da mu objasni.I tako dovedoše oni mudraca i kralj mu izloži svoje pitanje.Mudrac se zamisli i reče:"Pa,zemlja je na ledjima jednog velikog bika i on je nosi!"To je smirilo kralja,ali samo na kratko.Već ubrzo se on opet uznemirio i pozvao mudraca."A,na čemu stoji taj bik?",upita kralj.Mudrac razmisli i reče"Bika drži jedna ogromna kornjača"i prije nego što je kralj krenuo nešto da kaže,mujdrac reče"i ispod su sve kornjače"...

Dosjetljiv "mudrac",simpatična anegdota...ti samo pričaš malo savremeniju i potkovaniju priču ovog "mudraca"..razmisli malo...

ja i lota se raspravljamo sa vama sa ciljem da vam dokažemo da se o bogu ne može raspravljati i da se bog ne može saznati.Mi ne raspravljamo o bogu,već o teoriji saznanja...

Ne poznaješ dovoljno ni religiju ni filozofiju,samo imaš iskrivljene predstave istine,kao Platonovi "ljudi u pećini".Oni gledaju sjenke i misle da su one istinite i toliko su im se oči navikle na mrak da ne mogu ni da pogledaju vani,u sunce.Oni od tih sjenki,kao i ti,stvaraju "istine" i "znanja"...

Kao što je Lota već više puta rekla:ti komentarišeš ono o ćemu ne znaš ništa i zloupotrebljavaš naše iskaze izvlačeći ih iz konteksta.Očigledno je da ti izgleda stvarno mogu biti "profesor" što se nekih stvarti tiče,mada stvarno nemam ni vremena ni živaca da trošim...

Razmisli malo o svemu,želim ti sve najbolje i više neću ovdje pisati

zbogom

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto jun 27, 2006 1:38 pm 
Administrator

Citat:
Sve je to Ok,ali ti,prijatelju,nemas pojma!Bez uvrede!Daleko si ti i od "babe" i od "dede".

Ja ni ne želim postati neki "Baba" ili "Deda" !!! Užas... pretpostavke...

Iskreno: NEŠTO znam, ali MNOOOOOGO toga neznam !!! To ti je, stari moj, trenutna situacija koju bi mogli izreći kao najrealniju. I tako je kod većine ljudi. I boli me ona stvar ako netko zna ili nezna - njegova slobodna volja. Jel stvarno zna - ili misli da zna ( vjeruje da zna ). Opet - zaboli me...

Citat:
Svu tu tvoju "širinu" pogleda i slobodu "misli"možeš,što bi naš narod rekao,da okačiš mačku o rep!

Mogu, ali i ne moram. Moja slobodna volja.

Citat:
Ja ti kažem da nije na mjestu taj egocentrizam "ja znam"

Opet ne shavćaš... "Ja znam DIO"!!! ( "nešto" kao što sam gore naveo ). Ali također, i VEEEELIKI DIO neznam!!! Neki mali postotak uvijek znaš, a veliki neznaš... i trudiš i nastojiš povećati postotak znanja.

Sve su samo lekcije...
Citat:
pa zar bi uzalud postojala epistemologija kao grana filozofije (ako znaš u opšte šta je to)

Nemam pojma... ma mnogo toga se čini uzalud... opet - ovisi o onome tko percipira. Ljudima npr. nije uzalud to učiti, ali npr. životinjama jest!!! Nema smisla životinji pričati o filozofiji - kad one to ne razumiju na takav način. Dakle, ni tebi, a ni meni možda tamo neki potok u južnoj Africi nema smisla ( jer s njim ili bez njega - nama isto ), ali za životinje koje žive u njegovoj okolici - to je vrlo bitno jer bi možda bez te vode uginule.

Uzaludnost je relativna stvar.

Citat:
predpostavljam da si OK i pozitivan lik

Možda. Ali pretpostavka je majka zajeba...

Citat:
Pošto su tada ljudi "znali" da je planeta zemlja jedna velika ravna ploča,kralj se zabrinuo na čemu ta ploča stoji i kako ne padne

Nisu "znali". Vjerovali su. Krivo znanje je opasnije od neznanja uopće!!!

Citat:
sa ciljem da vam dokažemo da se o bogu ne može raspravljati i da se bog ne može saznati.

Pa šta ti još nisi naučio lekciju da nikome ništa ne trebaš dokazivati?!? to ti je bezvezno trošenje energije. Dokazivanje je miješanje u tuđu slobodnu volju. A mi tu na forumu ništa ne dokazujemo. Samo iznosimo činjenice i doživljaje ljudi. pa nek si svatko sam zaključi iz toga što je "dokaz".

Citat:
Mi ne raspravljamo o bogu,već o teoriji saznanja...

... što je vrlo različito od PRAKSE saznanja !!!

Citat:
Ne poznaješ dovoljno ni religiju ni filozofiju,samo imaš iskrivljene predstave istine

Možda. Ali možda znam i neke druge stvari koje se ne spominju u filozofiji i religijama. A pitaj se zašto se ne spominju. Tu je ključ.
Citat:
Oni gledaju sjenke i misle da su one istinite

Sjenke i JESU istinite!!! One su NEDOSTATAK padanja svjetla na pozadinu. Primjeti sam! Sjenke su samo obratno polarizirana OSVJETLJENJA, odnosno ILUMINACIJE nečega ( suprotni predznak ). Hoćeš reći da svjetlost nije istinita???

( meni se ovo čini kao racionalizacija mozga uslijed nemogućnosti prihvaćanja nečega drugačijeg od već naviknutog... ) "Ma to ti, sine, nije ništa. Samo neka sjena. To ne postoji. I zato nije istinito. "

Stari moj... pa svjetlost ( ne-sjena ) ti i jest znanje i ljubav.

Citat:
Očigledno je da ti izgleda stvarno mogu biti "profesor" što se nekih stvarti tiče

Možeš ako to želiš... hehe! Tvoja slobodna volja. Iskreno - hebe mi se jel znaš "više", "manje" ili isto... al ću ti biti zahvalan ako naučim nešto od tebe.

Samo... sumnjam... vidim da već bježiš...

Citat:
Razmisli malo o svemu,želim ti sve najbolje i više neću ovdje pisati

Već sam razmislio 14423545 puta, hvala na željama - i ja tebi ( i Loti ) želim sve najbolje, da ste živi i zdravi i da brzo učite svoje lekcije, pa da vam bude lakše u životu, bez stresova i "težih puteva" !!!

Do viđenja. ( ... jer - Lesi se uvijek vraća kući ) :mrgreen:

"Zbogom" je veliko ograničenje, a "Do viđenja" uvijek ostavlja nove mogućnosti !!!

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto jun 27, 2006 10:16 pm 
Član foruma

Nevjerojatno kako periodicno, svako malo dode neka krajnje prosvjetljena osoba na ovaj forum objasnjavati nekim slucajno odabranim pojedincima koje sretne na nekom topicu kako je ona u pravu a ovi eto nisu.

Sve da je i tako vrlooo duhovna, nazivanje osoba sa kojima se raspravljas zelenima, nezrelima, osobama koje nista ne razumiju, koje vjeruju u NLO bajke, daje losu reklamu tipovima tipa Meher Babe.

Tip tvrdi da je stovanje Boga ne povrijedivati druga bica a osoba koja ga ovdje pokusava predstaviti je verbalno agresivna. C c c. Losa reklama nema sta, za nekog tko je sutio 44 godine. Jos ktome umjesto da otvori topic o Meher Babi i zadrzi mudrolije vec stoput izrecene na ovom forumu na jednom mjestu ona ide okolo kontaminira nekolicinu topica sa doticnim avatarom sva potistena kako je tema prenapredna za mozebitnu pastvu Babinih potencijalnih sljedbenika. I u konsternaciji zakljucuje kako su to preteske istine za jadne, zabludjele smrtnike ovdje. Doduse da je doticna Lota procitala neke knjige do kojih drzi i Meher Baba (Mahabharata) pronasla bi i letece tanjure i vanzemaljce i reptile i sve ostalo sta je ovdje nazvala bajkom. Katastrofa.....sumrak razuma.

Dakle kad ides raspravljat o necemu za sta ustvrdis da ne moze biti raspravljano na forumu gdje svi mogu rec sta misle onda nemoj previse ocekivat.

Ovako ti i tvoj kompanjon i srodna dusa po razmisljanju, vremenu registracije i odlaska sa foruma mozete u duetu, frapirani i sokirani dubinom vlastite spoznaje, odahajati sa foruma i ako Isus/Meher/Sai Baba i cijeli hor andela dozvole, po uzoru na Meher Babu prestati pricati slijedecih 44 godina i pustit ljude da zive kako znaju i umiju.

Ja cu u meduvremenu uzeti maramicu da obrisem suze uzrokovane vasim naglim i pomalo pompoznim odlaskom sa foruma, to je prevelik gubitak!

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri jun 28, 2006 2:58 pm 
Administrator

Citat:
Logike koja je preduslov za bilo kakvu ozbiljnu priču(moram li vam iznositi definiciju logike?)ah Jack,ah! ah! ah!Zašto dozvoljavaš sebi da se tako blamiraš?!Šta je, čovječe, dokazivanje nego iznošenje činjenica!?HEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEJ!?To je samo jedna u nizu njegovih "paklenih" izjava..ostale neću komentarisati da ga ne dovedem u još veću krizu ega!

Ako je iznošenje činjenica - dokazivanje, onda tu nešto ne štima.

Sad ću izreći činjenicu. Npr., činjenica je da sad držim jedan srednji prst u zraku. Ali - to ti ne mogu DOKAZATI. Dokazivanje bi bilo, u stvari, kad bi to slikao i poslao ti sliku. Ali - nekima ni to nije dokaz. I tako - možemo u nedogled.

Recimo iznešeš neku činjenicu iz matematike u obliku: 2+5=7

To nije dokazivanje samo po sebi. Dokazivanje podrazumijeva određene operacije ( logičke ili neke druge ) kojima ti dokazuješ tu stvar.

Što se tiče mog ega - stari, nema problema više s njim... hehe! Moš provocirat do imendana, al me rasplamsat nećeš.

Inače,
riječ "pametan" je vrlo relativna i zahtjeva neki već postojeći obrazac kriterija prema kojem bi se to moglo usporediti. Ako dublje zađeš u to, uvidjet ćeš da je to ipak nedeterministički sistem, tj. vrlo relativan u kojemu ne možeš odrediti ništa sa sigurnošću. Reći nekom da je pametan ( ili da nije ) uopće nema smisla.

Isto tako riječ "lud". Tko je lud? Tko nije? Vrlo relativna stvar.

Citat:
Nijesam paranoičan..kao "vi" sam mislio na tebe i Jacka...

"MI" OPO i JACK... sad ću govoriti SAMO ja, neću govoriti u nečije tuđe ime... Naime, paranoičan znači što? Da se bojim nečeg/svačeg? Da sam izbezumljen radi tog STRAHA? Ako imamo bar slično shvaćanje tog pojma, onda ću ti reć samo: Ne bojim se ja skoro ničega.

Dakle, PRETPOSTAVKA da sam/smo paranoični - samo te odvodi na krivi put, tj. u zabludu. Nemoj ništa pretpostavljati, pa će ti bit mnogo lakše u životu.

Osobno, ja bih mogao pretpostavljati svašta o tebi, ali mi to uopće nije cilj, niti me ne zanima. Ti si - kakav si i točka. Činjenica? Dokaz? Hmmm... #-o

Frende, sad te prepuštam OP-u... hehe... baš si se našao s rogatim bosti... hehehe! Ugodno bockanje!

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri jun 28, 2006 3:18 pm 
Član foruma

Moram se ubaciti malo, možda pod prijetnjom da me se proglasi Jackovim advokatom, al bože moj, što onda :D

Osvrnut ću se čisto s terminološkog stajališta na onu Baltazarovu da je dokaz iznošenje činjenica...

Citat:
Dobri moj Jack se naprijmjer po 1000-ti put hvata sebe u kontradiktornosti govoreći nešto kao "Mi nemamo potrebu ništa da dokazujemo,mi samo iznosimo činjenice".Nijesam htio da budem grub prema vama ali izgleda da ću morati.Ovdje se izgleda slabo poznaju osnovni zakoni logike!Hej logike!Logike koja je preduslov za bilo kakvu ozbiljnu priču(moram li vam iznositi definiciju logike?)ah Jack,ah! ah! ah!Zašto dozvoljavaš sebi da se tako blamiraš?!Šta je, čovječe, dokazivanje nego iznošenje činjenica!?HEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEJ!?To je samo jedna u nizu njegovih "paklenih" izjava..ostale neću komentarisati da ga ne dovedem u još veću krizu ega!

Jack se sasvim dobro izrazio i sa stajališta logike i sa stajališta terminologije i svakog mogućeg zamislivog.
Da krenem ovako. Činjenica je u ovom slučaju da je Baltazar u krivu. Ovo što dalje iznesem bit će dokaz da je činjenica da je Baltazar u krivu ispravna.
Dokaz i činjenica nisu sinonimi. Terminološki, činjenica je definirana kao ono što je iskustvom potvrđeno da postoji ili da se događa. Dokaz je pak obrazloženje ili obavijest kojemu je cilj da utvrdi istinu u svezi s nekom činjenicom, to je ukupnost razloga koja omogućuje da se ustvrdi istinitost neke tvrdnje te postojanje ili nepostojanje nekog čina ili djela. Dakle, ne možemo reći nikako da je dokaz isto što i činjenica tj. da je dokazivanje isto što i iznošenje činjenica jer definicija dokaza sadrži termin "činjenica" i samim time isključuje dokaz=činjenica. To bi bilo kao da ruku definiram kao ruku a ne kao ekstremitet. Jel to jasno?
Naravno da neka činjenica može biti i dokaz ali ne da bi se potvrdilo tu istu činjenicu nego neku drugu, npr. da XY nije učio je činjenica, a postaje dokaz u situaciji da se time opravdava što je xy pao ispit. Da je XY pao ispit je činjenica ali ne mora biti dokaz za tvrdnju da XY nije učio, jer je xy mogao pasti ispit i iz drugih razloga - npr. zakasnio je na ispit.

Dakle, kad je Jack rekao da nema potrebu ništa dokazivati već da samo iznosi činjenice, stoji. Rečenica je sasvim u redu i ispravna i sa terminološkog, i lingvističkog i semantičkog i logičkog stajališta.
Ja sad mogu iznijeti činjenicu da sam sita ali ti neću ići dokazivati da je to tako, nego ću se ograničiti samo na iznošenje dotične činjenice.

Eto. Tako da sljedeći put budeš malo blaži u ismijavanju drugih i optužbama da se netko blamira. Nadam se da te nisam dovela u krizu ega. ......

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 704 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23 ... 36  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.