Sada je: uto maj 06, 2025 10:10 am.

Prijava

Korisničko ime:   Šifra:   Automatsko prijavljivanje  

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 1957 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 98  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov:
PostPostano: pet jun 23, 2006 12:04 am 
Član foruma

poznata mi je ta krema mislim da sam baš to koristila iz nekog razloga prije...neznam jeli se radilo o opeklini ili nečem sličnom...

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet jun 23, 2006 10:53 am 
Član foruma

Da, ja sam je prije koristio za opekotine i upamtio da sadrzi srebro, bio mi je to zanimljiv info. Jucer sam se sjetio tog proizvoda pa reko da vidim sta kazu o njemu

poz

Wohoo! Cool

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet jun 23, 2006 5:39 pm 
Član foruma

imam malo staru C.S.vodu.. lsaerom se manje vidi trag srebra..

jel to slabi C.S.???

Vrh

Naslov: Odgovorite JasaS-u
PostPostano: pet jun 23, 2006 6:48 pm 
Član foruma

Još nitko nije odgovorio JasaS-u na najvažniju stvar a to je jačina KS-a. Po ovome što on radi to je srebro snage 20 ili više ppm-a. Nije isto konzumirati KS snage 20 ili 40 ppm-a ili 5 ppm-a ( tri put na dan preventivno po žličicu). Ja osobno radim srebro od 8 ppm-a za konzumaciju oralnu (preventivno rekli bi). Za rane i bilo što vanjske upotrebe radim 40 ppm-a. Kod doktora sam zadnji put bio prije 18 godina i to da mi zašiju neku otvorenu veću ranu. KS radim zadnjih 4 godine i konzumiram ga preventivno isto kao što konzumiram i žličicu moga maslinovog ulja svaki dan - zadnjih 10 godina, te rakijicu od rute-rude. Vidim da mi te stvari ne štete već koriste i logika je jednostavna. Jednom godišnje idem vadit krv, nalazi su uvijek začuđujuće dobri i tu nema neke filozofije, držim se tih stvari i dalje, doktorica me niti ne pozna imam samo tamo karton reda radi da ne budem sumnjiv sistemu. Zanimljivo je da ljudi nisu čuli za rakiju od listova od artičoka. Tu stvar je isprobalo više mojih prijatelja koji su nekad imali kolesterol i trigliceride povišene, i zna se da je nakon konzumacije te rakije nestalo tih stvari iz njihove krvi kao da ih nikad nije bilo. Čak se i doktori čude za te ljude kako je moguće da su se toga rješili u roku od 2 mjeseca.

Neka znanja su nam prenesli naši stari, neka znanja su nam danas dostupna iz alternativnih izvora, a neka znanja su neki od nas "dobili na poklon" i to moramo cijeniti i dijeliti sa drugima.

Znači JasaS drži se manje koncentracije za oralnu upotrebu ( 5-10 ppm-a), za otvorene infekcije vanjskog karaktera koristi jače koncentracije (od 20 do 40 ppm-a). Ove jake koncentracije čuda rade kod otvorenih rana (isprobano). Osobno sam nekad koristio ulje od kantariona za otvorene porezotine i tome slično, rok potpunog zacjeljivanja je bio između 7 i 14 dana. Sa KS-om 40 ppm-skim rok je skoro prepolovljen, tako ako se sa nožem posječeš dublje, do kosti i prvi dan trpiš jače bolove pošto je zarezana i kost, a nanosiš na ranu KS-40 ppm-a u roku od 7 dana jedva će ti se na koži primjećivati mjesto gdje si nekad bio posječen, i biti će ti smiješno zašto više ništa ne boli kad pritiskaš to mjesto. Pričam iz iskustva.

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon jun 26, 2006 1:24 am 
Član foruma

http://www.silverfacts.com/efficacy.html
http://www.utopiasilver.com/faq/history.htm

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto jun 27, 2006 11:22 am 
Član foruma

Jedan kuriozitet samo..

Samsungove mashine za pranje rublja su u svoji sistem ugradili patent koji se sastoji od srebrene zice i proizvode srebrenu vodu i posledna voda koja se pushta u masinu je koloidna srebren voda i omogucava antibakteriska zashtita rublja... ispitano i potvrgeno.. na nash pazar to ide vec i kao reklama...

pitala sam se recimo kad pushtash vesh mashinu u pregradu omekshivaca dodash koloidnu vodu, dali bi to bilo isti efekt? :)

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto jun 27, 2006 12:43 pm 
Administrator

Pa mislim da - da... to se slijeva u bubanj i natapa rublje. Mislim da ima smisla samo na kraju, kad je rublje vec cisto, neposredno prije centrifuge kad se odstranjuje sva preostala voda iz bubnja.

:mrgreen:

:wink:

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto jun 27, 2006 12:56 pm 
Član foruma

....Pa u principu i kad na pocetku stavish u pregradu za omekshivach to se ispushta u bubanj pre centrifugiranje...To bi moglo da bude korisan savjet ako ne znamo shto sve ima u vodu, kakve sve viruse i bakterije...

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet jun 29, 2006 3:42 pm 
Administrator

Radim koloidno srebro... i evo - odmah jedna opservacija:

vruće je, visoke su temperature i vlaga... pravo "ljetno" vrijeme, ali koloidno se radi ko od šale! Brzo reagira, maglica je bujna i "bogata"... čini mi se da će bit ova tura - kvalitetnija!

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet jun 29, 2006 6:14 pm 
Član foruma

Sa svakim stupnjem kako raste temperatura povecava se vodljivost otopine cca 2%. Isplati se malo zagrijat otopinu i inace jer ce to uvijek ubrzati proces.

Jack, imas multimetar doma?

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet jun 29, 2006 7:54 pm 
Administrator

Citat:
Jack, imas multimetar doma?

Imam. Da izmerim... da, već sam prije mjerio... tu je negdje u temi... mislim da je oko 2 mA početak...

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet jun 29, 2006 8:05 pm 
Početnik

Jednom sam ishchitala celu temu i jako mi je teshko da se snadjem poshto ste razbacali informacije svuda. Pa ako nije teshko nekome,jako bi mu bila zahvalna da mi napishe komplet uputstvo-kako se pravi srebrna voda i shta sve od "alata" treba!
Unapred zahvalna!!!

jecka80@yahoo.com

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet jun 29, 2006 8:07 pm 
Član foruma

Ne zato, inace 2mA za pocetak je jako lose!
Voda je onda nekvalitetna, ja imam oko 0.5mA.

Htio sam ti rec da mozes izbjegavati zutu maglicu, to su vec velike cestice. Mozes po mjerenju struje otprilike kontrolirati koncetraciju bez da se pojavi zuta maglica koja je vise orijentir kad imas najjednostavniji aparat.

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet jun 29, 2006 8:09 pm 
Član foruma

http://free-zg.t-com.hr/Argentum/AgKalkulator.htm

Ovdje otprilike mozes vidjeti s obzirom na struju kolika ti je conc.. Za 5 ppm koja je odlicna mjera ne trebas cekat maglicu.

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet jun 29, 2006 10:11 pm 
Administrator

Citat:
Jednom sam ishchitala celu temu i jako mi je teshko da se snadjem poshto ste razbacali informacije svuda. Pa ako nije teshko nekome,jako bi mu bila zahvalna da mi napishe komplet uputstvo-kako se pravi srebrna voda i shta sve od "alata" treba!
Unapred zahvalna!!!

Pa imaš osnovno u prvom postu u temi ( na stranici br. 1 ), a kasnije iskustva članova, varijacije, rezultate...

Nemoj se bojati. Samo peri. Ne možeš krivo napraviti. Može ti eventualno biti preslaba koncentracija, ali to i nije neka "greška", već samo ne-najkvalitetniji mogući proizvod. Uzmi samo čistu destiliranu vodu i čisto srebro. Ostalo su nijanse.... vidjet ćeš već sama.

:mrgreen:

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet jul 07, 2006 7:14 pm 
Početnik

Ma znam Jack,da mi je jasno ne bi pitala! To sa strujom mi nije jacha strana :)
Neko mi je poslao mail koji sam sluchajno obrisala pa bi ga zamolila da mi opet poshalje ako mu nije teshko!

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned aug 20, 2006 2:27 pm 
Član foruma

slika

Evo moje kreacije. Staro napajanje od PC-a. Nešto u plus, nešto u minus i dobiješ 24V razlike...
Nego, imam pitanje... Otopina mi ispadne blago roza, a dosta potamni nakon nekog vremena stajanja na otvorenom, a na dnu se stvori talog. Sad sam odlučio vrijeme smanjiti na 20 minuta i pretočiti otopinu u pivsku flašicu, pa ću vidjeti razliku

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon aug 21, 2006 2:02 pm 
Administrator

Super!

Probaj napraviti samo na 12 V... imaš tu na napajanju... mislim da je žuta i crna... proces će ići sporije, ali će biti finije čestice...

=D>

:mrgreen: :wink:

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon aug 21, 2006 2:14 pm 
Član foruma

paja.patak je napisao/la:
Nego, imam pitanje... Otopina mi ispadne blago roza, a dosta potamni nakon nekog vremena stajanja na otvorenom, a na dnu se stvori talog.

Koloidno srebro, za razliku od ostalih suplemenata, ne može se "pokvariti" jer ni jedan živi organizam ne može živjeti u koloidnoj otopini. Kada je koloidno srebro napravljeno metodom niskog napona, nakon nekog vremena, poneki ioni gube naboj i priklanjaju se drugim ionima koji su u im najbliže. Kad se to desi, koloidno srebro mijenja boju jer se nakupina poveća tako da počinje lomiti svijetlost. Ovisno o tome kako je koloidno srebro napravljeno ( napon, čistoća vode, uvjeti... ), ono mijenja boju od svijetložute do zlatne, a ponekad i poprimi sivkastu boju. Ništa od toga ne mijenja efikasnost koloidnog srebra. Čak i kad je tamnosmeđe ili tamnoljubičaste boje, neće biti otrovno, ali se tada samo teže asimilira, odnosno prilagođava. Kada se koloidna otopina radi pomoću visokog napona, ona se tada stabilnije ponaša kod čuvanja, te ima jako dugi vijek trajanja.

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon aug 21, 2006 3:00 pm 
Član foruma

Jel' ok recimo dugo držati koloidno srebro u frižideru? Znam da nije neki bed, ali neki dan sam recimo popio kojih deci i po u relativno kratkom vremenu i dugo sam zadržavao na nepcu i onako sve hladno mi je ulazilo i kada sam legao osjetio sam doslovce kako mi metal struji u žilama :mrgreen:... U vrhovima prstiju i još nekim djelovima sam osjetio, baš bomba osjećaj. Samo mi je bed, ne može se predozirati valjda od toga, pogotovo od tako relativno malih količina? :)

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 1957 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 98  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.