Sada je: sub jul 12, 2025 9:39 pm.

Prijava

Korisničko ime:   Šifra:   Automatsko prijavljivanje  

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 704 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 ... 36  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov:
PostPostano: sub mar 25, 2006 6:48 pm 
Član foruma

U pravu si Faaip...
Jednom sam razgovarala sa čovjekom koji je imao doticaja sa svakakvim ljudima, koji su činili zlo, neki od njih bili su religiozni, neki ne. Oni od tih, vrlo religiozni, nisu se kajali zbog svojih djela. Zašto i bi, kad im je na ispovjedi sve oprošteno.
S druge strane, oni koji spletkare, kradu, čine još gore stvari, a nisu vjernici, ne spavaju baš mirno... takovu teoriju je imao i ja mu vjerujem. Naravno, ima iznimaka, ali one samo potvrđuju pravilo.

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned mar 26, 2006 10:29 pm 
Član foruma

Nesto sam opet prelistavao postove pa sam primetio nesto sto mi je bilo promaklo.

Citat:
.. interesantno ali lizardi su takodje i znak homoseksualaca, tacnije pedera i lezbijki. Hmmmm, vrlo interesantno, vrlo vrlo interesantno.

Citat:
lizijima,... (koji su jednospolni i koji se medjusobno kresu kao i neki greysi), vrlo vrlo interesantno.

Da, da, vrlo vrlo interesantno. Lizardi su bica 4. denziteta, i koliko se ja secam i mi ljudi kada dodjemo u 4. denz. bicemo jednopolni! Da li to znaci da "pederi i lezbejke" imaju veceg potencijala tj. sanse da stignu u 4. denz. od ostalih? Ili je analogija sa "znakom lizarda" potpuno pogresna, i moguce, nastala usled predrasuda.

A sta ako stvar postavimo drugacije. Na primer: Lizardi nikako ne zele da mi ljudi dodjemo u 4. denz, sto bi znacilo da njima homoseksualci jako smetaju jer negiraju principe izrazite odvojenosti polova tj. podelu koju forsiraju lizardi.
Jer, fakat, ti ljudi u sebi imaju musko/zenske osobine pa se iz jedne perspektive cine kao celovitije licnosti.

Ali ja i dalje nalazim da je cela ova analogija pogresna.

Pozdrav

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned mar 26, 2006 10:36 pm 
Član foruma

Ako ćeš mene slušati, od 7 vrsta reptila samo jedna je potpuno 4d ostale su fizičke sa mogućnošću pristupa 4d

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned mar 26, 2006 10:55 pm 
Član foruma

Vezano za ove pedere i lezbejke reći ću svoje mišljenje.
Na 3D nivou postojanja u kojem smo mi sad trenutno "prirodno" je da su ljudska bića heterosexualna jer im to omogućuje biološki produžetak vrste. Zašto su neki ljudi homoseksulani ili biseksualni, u to sad ne bih ulazio jer je to jedna sasvim druga rasprava.
Na 4D nivou postojanja entiteti su jednog pola i to je "prirodno" na tom nivou postojanja, tj. na tom nivou svijesti.
Ako neko opet upita a zašto ... odosmo onda u pm. 8) :roll:

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto mar 28, 2006 5:15 pm 
Član foruma

Ma ja ne vjerujem sto se ovdje pise...
Osporavate jedno, koje vam je pred ocima da biste dokazali drugo...
A na kraju nista ne mora biti tocno!

Sto se tice stereotipnih pogleda na krscanstvo, takvih ima jako puno, jer je ionako 99% svijeta stereotip...

Ako netko nije slijep, vidjet ce da je Baron-ov post isto to - i isto takav - pogled na ovaj forum. I zato podrzavam taj post!

Jedini nacin da se izadje iz toga je da se uoci ta priroda u sebi, a svi ju imamo, neki vise, neki manje...

Dakle o kakvim smo ono reptilima pricali? R-eptili??? Sto je to? :wink:

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet mar 31, 2006 3:22 pm 
Član foruma

Citat:
Jedini nacin da se izadje iz toga je da se uoci ta priroda u sebi, a svi ju imamo, neki vise, neki manje...

Ovaj, nesto nisam shvatio, o kojoj prirodi koju svi imamo vise ili manje u sebi je rec? Verovatno cu se sloziti sa tobom dreamback, hajde mi samo malo pojasni.

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned apr 02, 2006 1:49 am 
Član foruma

Pa na neki nacin cinimo monotonost i gledamo monotono na ostale.

Slab pogled i predrasude... To sam htio rec.

Cini se da sve proizlazi iz teznje uma da grupira - i na taj nacin radi ubuduce... Ali bilo koja grupacija, znaci asocijacija necega s necim nema previse veze, jer ionako ova fizicka stvarnost je u svrhu lekcija i sjedinjenja. Znaci jedina prava asocija je ona u smjeru lekcije i sjedinjenja. Ali, ko zna da li je to vise asocijacija ili novi vid na stvarnost... Ovo je moje misljenje i nadam se ne daleko od tocnog.

Pozdrav!

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned apr 02, 2006 2:01 am 
Član foruma

Mislim, postoji jos jedna stvar koja je zasluzna tome: covjekovo vezanje.

I kada nadje suprotnost i kaze: bahhahha, pa to je sranje.

To je iluzija boljeg, ili necega odredjenog, ili poistovjecivanje s necim (iluzornim)... Ne smijem ni zelje tu zaboravit. A mozda bi se moglo i jos nesto nac?

Osoba se ne moze lako toga rijesit. Put nije preko intelekta (uma), u smislu da osoba moze jednostavno povezat te stvari i logicki prosudit da joj je neko ponudio tocno rijesenje. Ne ide. Eventualno ako je netko stepenicu nize, pa bi, ne bi, presao na onu vise...

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned apr 02, 2006 3:20 am 
Član foruma

Citat:
Slab pogled i predrasude... To sam htio rec.

Cini se da sve proizlazi iz teznje uma da grupira - i na taj nacin radi ubuduce... Ali bilo koja grupacija, znaci asocijacija necega s necim nema previse veze, jer ionako ova fizicka stvarnost je u svrhu lekcija i sjedinjenja. Znaci jedina prava asocija je ona u smjeru lekcije i sjedinjenja. Ali, ko zna da li je to vise asocijacija ili novi vid na stvarnost... Ovo je moje misljenje i nadam se ne daleko od tocnog.

Apsolutno se slazem sa tobom dreamback!!

Pozdrav

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned apr 02, 2006 2:10 pm 
Član foruma

IsusBog je napisao/la:
Kako mozes tako srat?????????
Ko je upo u spanjolsku, jeruzalem, egipat?
Jel moja baba isla rusit aleksandrijsku knjiznicu :?:

Obnovi znanje iz povijesti, dobro bi ti došlo ;).

IsusBog je napisao/la:
1. Ja sam Gospodin Bog tvoj nemaj drugih bogova uz mene
2. Ne izusti imena Gospodina Boga svoga uzalud
3. Spomeni se da svetkujes dan Gospodnji
4. Postuj oca i majku
5. Ne ubij
6. Ne sagrijesi bludno
7. Ne ukradi
8. Ne reci lazna svjedocanstva
9. Ne pozeli tudjeg zenidbenog druga
10. Ne pozeli nikakve tudje stvari

Ajd mi sad tu nadji nesta sto poziva na ubojstvo, kradju i sl. :?: :?: :?:

Load of crap ;). Ne možeš tako prozirno gledati na to. Jasno da svaka vjera odnosno religija u ovom kontekstu ima svoju duhovnu komponentu i vrijednosti, ali svi dobro znamo da stvari funkcioniraju na širem planu malo drugačije. Jedna je stvar dok promišljaš i proučavaš jednu religiju i nađeš vrijednosti koje vibriraju sa tvojim najvišim bićem da se tako izrazim, a druga je stvar politiziranje i manipulacija masama. Meni tih deset zapovijedi ne znači ništa više nego neka tamo pjesma od Vinka Cocea, eventualno ko neka opća kultura i da ipak znaš s kim imaš posla jel hehe...

Btw mi smo baš na jednom kolegiju analizirali te zapovijedi i baš je bilo zabavno hehe... Zamisli profesora hardcore ljevičara kako marksistički pristupa Mojsijevim zapovijedima hehehe...

Daleko od toga da teologija, skolastička filozofija, razni kršćanski mislioci itd. nemaju svoju dubinu i svoju vrijednost ali to je nešto sasvim drugo od onoga što se događalo na globalnom planu a o tome bi se dalo pričati tjednima i tjednima bez prestanka, samo kada bi išli nabrajati sve zločine koje je horda pod križem činila. Naravno da su o tome pisane knjige i knjige, treba malo ponoviti povijest kao što rekoh.

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon jun 05, 2006 5:04 pm 
Član foruma

Ljudi (ili možda lizardi) su od uvijek izmišljali Bogove, a ne obrnuto. Po mojojem mišljenju Isus je bio puker koji se pobunio protiv sistema, a kako to obično biva nepodobni bivaju smaknuti, a kasnije ih opozicija prisvaja....

Citat:
1. Ja sam Gospodin Bog tvoj nemaj drugih bogova uz mene

Kakva je to religija koja ti nešto nameće? Križarski ratovi, inkvizicija, konkvistadoresi...

Citat:
2. Ne izusti imena Gospodina Boga svoga uzalud

Umro je od teške bolesti koju su kršcanstvom nazvali.

Citat:
3. Spomeni se da svetkujes dan Gospodnji

Jebo te bog, bio sam loš! Dva očenaša pa mogu još!

Citat:
8. Ne reci lazna svjedocanstva

Ovo me nasmijava :mrgreen:

Citat:
10. Ne pozeli nikakve tudje stvari

Zašto je Vatikan prvi priznao Hrvatsku? Jer su pohlepni! Pogledajte koliki dio Varaždina je u njihovom posjedu. O ostalim mjestima da ne govorim. A ni porez ne plačaju!

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto jun 20, 2006 12:46 pm 
Početnik

Zbog čega većina vas ima tako negirajući stav prema religijama ? na našim prostorima se izdešavalo što se izdešavalo, što kaže Đole ‚‚ovde se vrag priziva", ali ako stavrno želite da napredujete ne dozvolite sebi da religiju posmatrate kroz prizmu tih dešavanja...Složiću se da religija danas zloupotrebljena u ogromnim mjerama, da se na taj način potpuno udaljila od onoga što stvarno jeste, ali nemojte o njoj suditi gledajući je kroz tu prizmu, jer se onda stavljate u istu ravan sa pobornicima tih religija, i bez obzira koliko ste oštroumni i kritični ili se trudite to da budete, niste odmakli puno od njih.
Riječ religija je latinskog poijekla: ‚‚re-ligare"-što znači ponovo spojiti, a Slavinski dodaje ‚‚Čovjeka sa Istinom"-(ovo pišem po ko zna konji put, valjda će vrijediti)
Evo šta Meher Baba kaže o religijama (preporučila bih svima da pročitaju nešto od njega, prije nego ijedan tekst na ovom sajtu)
‚‚Sve religije su za mene jednake. I sve kaste i vjere su mi drage. Ali, iako poštujemo sve ‚‚izme" i religije zbog puno dobrih stvari kojima teže, ja ne pripadam nijednoj od njih, jer Apsolutna Istina, koja ih sve podjednako obuhvata, prevazilazi sve njih i ne pušta prostor podjelama koje su sve podjednako neistinite.
Jednako sam dostupan jednome i svima, velikima i malima, svecima koji se uzdižu i grešnicima koji padaju, na svim tako različitim Stazama koje su prožete Božijim Zovom.
Podjednako sam dostupan svecu koga obožavam i grešniku zbog koga postojim, i podjednako kroz sufizam, vedantizam, hričćanstvo, islam, budizam, zaratustrijanizam i ostale ‚‚izme" svih vrsta i direktno - BEZ POSREDSTVA BILO KAKVIH ‚‚IZAMA".

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto jun 20, 2006 3:30 pm 
Član foruma

Citat:
Zbog čega većina vas ima tako negirajući stav prema religijama ?

Zbog na primer ovakvih stvari:
Citat:
Ja sam Onaj kojeg mnogi traže, a nekolicina nađe.

Elitizam i preuvelicavanje svoje vaznosti.
Citat:
Nikakav intelekt me ne može dokučiti

Nekriticko razmisljanje.
Citat:
Tek kada me neko voli i gubi svoje jastvo u meni - pronalazi me

Obozavanje. Ja da imam svoju religiju naravno da bih trazio da me drugi vole.

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto jun 20, 2006 6:26 pm 
Član foruma

Po statistikama se i vidi da ateizam u raznim dežavama raste proporcionalno sa obrazovanjem i standardom života.

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto jun 20, 2006 7:03 pm 
Početnik

Esperio Max je napisao/la:
Citat:
Zbog čega većina vas ima tako negirajući stav prema religijama ?

Zbog na primer ovakvih stvari:
Citat:
Ja sam Onaj kojeg mnogi traže, a nekolicina nađe.

Elitizam i preuvelicavanje svoje vaznosti.
Citat:
Nikakav intelekt me ne može dokučiti

Nekriticko razmisljanje.
Citat:
Tek kada me neko voli i gubi svoje jastvo u meni - pronalazi me

Obozavanje. Ja da imam svoju religiju naravno da bih trazio da me drugi vole.

To što sam ja citirala i što si ti komentarisao nije rekao običan čovjek, nego čovjek sa božanskom svješću, nisi shvatio ništa od pomenutog jer ne znaš na šta se odnosi, niti si shvatio smisao... tako da su tvoji komentari neadekvatni i samo dokazuješ koliko se (ne)razumiješ, ali dobro ti si ‚‚naučan" ‚‚Skeptičan" i ‚‚kritičan" ...znala sam da će neko ‚‚oštrouman" dati sličan komentar...bravo, svaka čast

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto jun 20, 2006 7:37 pm 
Član foruma

zen999 je napisao/la:
Po statistikama se i vidi da ateizam u raznim dežavama raste proporcionalno sa obrazovanjem i standardom života.

Da, sekularizacija je normalna pojava u razvijenim zemljama. Mada ne mislim da su svi ti ljudi ateisti vec im je tako najlakse da se opredele na anketama kada ne zele da se izjasne kao tipicno religiozne osobe.
Citat:
To što sam ja citirala i što si ti komentarisao nije rekao običan čovjek, nego čovjek sa božanskom svješću

E zbog ovoga ne volim religiozne ljude. Zato sto ce radije poslusati glupost "bozanskih" ljude nego pametnu stvar obicnih "gresnika".
A uostalom zasto mislis da ja nemam bozansku svest?
Citat:
nisi shvatio ništa od pomenutog jer ne znaš na šta se odnosi, niti si shvatio smisao...

Ne svidja mi se u osnovi, a ti ga mozes vezivati za sta god hoces.
Citat:
tako da su tvoji komentari neadekvatni i samo dokazuješ koliko se (ne)razumiješ,

Ti mi pojasni ako hoces.
Citat:
ali dobro ti si ‚‚naučan" ‚‚Skeptičan" i ‚‚kritičan" ...znala sam da će neko ‚‚oštrouman" dati sličan komentar...bravo, svaka čast

Pa treba iskoristiti i levu stranu mozga. Neces valjda da atrofira?

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri jun 21, 2006 12:44 am 
Početnik

Nastavi ti da uživaš u svojo lijevoj hemisferi mozga, ali sjeti se šta u drevnim tradicijama i kulturama pretstavlja lijeva strana (lijeva staza)
Da ne idemo u spiritualizam i neopipljive stvari sjeti se šta je politička ‚‚Ljevica" uradila od pola svijeta.
Ovde ćemo da prekinemo raspravu jer kad pogledam tvoje komentare jasno mi je sve, a biće i drugima ako išta razumiju.
rečenica ‚‚otkud znaš da ja nemam božansku svijest?"-sasvim je dovoljna, čak me i nasmijala, moram ti priznati

Kad vidim ko se sve uključuje u raspravu krivo mi je što sam Meher Babu uopšte pominjala...

Imam jedan savjet za tebe : drži se fudbala !

Pozdrav za tvoju lijevu hemisferu :D samo ti uživaj

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri jun 21, 2006 1:17 am 
Član foruma

Citat:
Nastavi ti da uživaš u svojo lijevoj hemisferi mozga, ali sjeti se šta u drevnim tradicijama i kulturama pretstavlja lijeva strana (lijeva staza)

:lol: :lol: :lol:

Znaci ti bi zbog toga i levoruke ljude smatrala manje vrednim od desnjaka.
Citat:
Da ne idemo u spiritualizam i neopipljive stvari sjeti se šta je politička ‚‚Ljevica" uradila od pola svijeta.

:lol: :lol: :lol:

A ti se seti sta je uradila desnica od druge polovine. Evo malo da te podsetim.

Ekstremnu desnicu cine organizacije i delovanja ostataka aristokratije, monarhije i tradicionalista, koji se cesto vezuju za radikalne politicke partije.
Ekstremnoj desnici pripadaju ekstremna podorijentacija, fasisticke partije i pokreti. Ideologija desnice zasniva se na bezpogovornom postovanju autoriteta kralja, boga ili vodje, a podela desnice na metodima postizanja, postovanja i ocuvanja autoriteta.

Jel ti mozda zvuci poznato?
Citat:
rečenica ‚‚otkud znaš da ja nemam božansku svijest?"-sasvim je dovoljna, čak me i nasmijala, moram ti priznati

I ti si mene nasmejala. :D
Citat:
Imam jedan savjet za tebe : drži se fudbala !

Imam i ja za tebe: drzi se tvoje Babe ! :mrgreen:
Citat:
Pozdrav za tvoju lijevu hemisferu

Ja koristim obe polovine za razliku od nekih. :D

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri jun 21, 2006 1:36 am 
Član foruma

Esperio Max je napisao/la:
zen999 je napisao/la:

Da, sekularizacija je normalna pojava u razvijenim zemljama. Mada ne mislim da su svi ti ljudi ateisti vec im je tako najlakse da se opredele na anketama kada ne zele da se izjasne kao tipicno religiozne osobe.

To i jeste ateizam ;) Evo i definicije http://en.wikipedia.org/wiki/Atheist

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri jun 21, 2006 2:22 am 
Član foruma

Da, zabuna je u tome sto postoji vise vrsta ateizama. Ja sam mislio na ovakve ateiste:
Citat:
Still other atheists argue that they are firmly against faith in general, as opposed to religion specifically.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 704 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 ... 36  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.