Citat:
hm kako mozes razlicito tretirati nesto sto je isto
Nije da mogu nego moram.
Ja sam to ovako razumio: Cjelokupna božja kreacija se nikada ne bi mogla manifestvovati ili postojati da nema ta dva osnovna polariteta. Kad bi sve bilo samo postojanje, ljubav i svjetlost ne bi se moglo kao takvo izraziti, toga, u stvari ne bi ni bilo. Upravo ova druga strana kreacije nam omogućava da uvidimo onu prvu, tj. jedna drugoj omogućuje da se iskaže i postoji. Ovo sam možda malo nespretno napisao ali nadam se da će neko razumjeti.
Citat:
u bozjim ocima ne postoji dobro ni zlo, niti svijetlo i mrak, vec sve jednostavno postoji, svojim odnosemnjem i zauzimanjem bilokakvog stava prema bilo cemu od ovoga postajemo upleteni u mortal coil.
Ne postoji onako kako mi to sada percipiramo, ali da bi sve postojalo nešto mora i da ne postoji, uhh

znam da se sad malo gubim ali trenutno ne znam da se preciznije izrazim, odnosno ne mogu naći prave riječi za ono što sad mislim.
Upravo tim svojim zauzimanjem tj. opredjeljivanjem, da tako kažem, mi ispunjavamo samu božju kreaciju i njegovu namjeru da se svugdje i kroz sve manifestuje, u suprotnom ako sve budemo univerzalno posmatrali zaustavljamo jedan prirodan proces razvoja i napretka svega što postoji.
Mi ne da se moramo opredjeliti već smo davno i opredjeljeni samo toga još nismo svjesni, i tim opredjeljivanjem ispunjavamo i svoju sudbinu i nas same.
Citat:
Onog momenta kada ti ovo postane jasno ti prema tom ugnjetavacu ne mozes osjecati mrznju niti otpor,
Prema njemu ne trebamo iskazivati nikakvu mržnju jer je mržnja bespotrebna emocija čiji je izvor naš reptilski dio mozga, ali otpor moramo, to je naša sudbina, trebaće nam još na milione raznih lekcija da prođemo dok ovo ne budemo shvatili.
Citat:
Dalje u odgovor ostalima - ne slazem se da oni ljubav ili poztivnu energiju ne mogu registrirati niti razumjeti.
Ne znam, nisam siguran, ali mislim da je to jednostavno prirodno da oni tim jezikom ne pričaju upravo zbog tog sveukupnog balansa svega što jeste i nije.