Sada je: pon maj 05, 2025 6:41 am.

Prijava

Korisničko ime:   Šifra:   Automatsko prijavljivanje  

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 349 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 18  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov:
PostPostano: pon jun 19, 2006 2:02 pm 
Administrator

Citat:
...btw- radila sam tada zaštite i štitove ali očito nije pomoglo...

Uh... što je možda i POMOGLO !!!

Hvala Angelspring! =D>

Izgleda da ipak samo znanje štiti... hvala, hvala... pomogla si puno s ovim svojim postom!

Nedajmo motherfuckerima da nas "piju" kao sok!!! Nek si nađu drugu "hranu"! Joj, kad im se ljudski "borbeni duh" odbije o glavu... samo dok ljudi malo prokuže stvar... joj, joj... hehehee!

:twisted:

:mrgreen:
:wink:

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon jun 19, 2006 2:42 pm 
Član foruma

Citat:
i počnem mantrat - ja jesam i tako ponavljam i biće se ne miče, boli ga ona stvar, on zna da ja jesam i šta s tim pa i on jest...

Citat:
radila sam tada zaštite i štitove ali očito nije pomoglo...

Izgleda da ni oni vise nisu naivni. :mrgreen:

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon jun 19, 2006 2:46 pm 
Član foruma

fingolfin je napisao/la:
Ja već godinama imam snažan osjećaj da me neko stalno posmatra, naročito kad sam u svom stanu, a vrlo često nekim krajičkom oka primjećujem neke čudne pokrete i aktivnosti, kao da nešto prođe na časak, ali nikad nisam ovako nešto slično doživio kao Deckard.

dobrodosao u klub, ja sam zaboravio spomenuti da sam vec danim prije tog dozivljaj poceo primjecivati krajickom oka ili iznad ociju iste stvari - ili kao da nesto na trenutak prodje ili preleti, isto kada gledam u neki objekt ivice mu nekako vibriraju - tesko je to opisati
ali bas tog dana uoci napada sjedio sam za stolom i bio sam siguran da mi je nesto protrcalo ispod stolice, naravno kada sam pogledao nigdje niceg

mislim da to ima veze sa pojacavanjem senzibilnosti i mozemo samo ocekivati prosirivanje vidnog polja

takodjer mislim da to ima veze sa onom formo iz dokumentarca - what d bleep do we know:
Kada su se kolumbovi jedrenjaci materijalizirali na horizontu karipskih otoka domortci ih nisu mogli vidjeti jer njihov mozak nije bio u stanju procesuirati takvu informaciju odnosno image, njihovi samani bili su prvi koji su prvo ucili mreskanje mora a zatim kada su se upitali sto takvo mreskanje izaziva , pomno promatrali i na kraju poceli uocavati jedrenjake,

iskreno se nadam da nas nece zadesiti ista sudbina koja je njih snasla :?

http://knightofthestorms.blogspot.com/

Vrh

Naslov: PREDATOR VS PREDATOR
PostPostano: pon jun 19, 2006 2:47 pm 
Član foruma

Angelspring.....

Čini mi se da si ti dodirnula samu bit i smisao tih spodoba u crnom kojih je u posljednje vrijeme,čini se,sve više.
Moje je mišljenje da ne postoji prirodni proces hranjenja,a naše uvjerenje da smo na vrhu hranidbenog lanca je čista obmana.
Ne postoji molitva,mantra ili čarobna riječ protiv tih"vampira",več samo rad na sebi,a to znači da odbijamo biti PREDATORI i prestanemo se i sami hraniti tuđim strahom tj.životinjama.
To je samo početak čovjekovog puta da od mesoždera postane vegetarijanac....makrobioticar.....i na kraju bretorijanac,koji svojim postojanjem prkosi Luciferovom svijetu i budi svoju istinsku prirodu tj.Božansku.
Bretorijanci ne pripadaju prirodnom procesu hranjenja i oni vise nisu"stoka za klanje"jer su u potpunosti uspjeli pobječi iz"klaonice".
Ostale "ljudske krave" svojim "znanjem",čarobiranjem,vježbama....itd.samo
na trenutak uspiju pobječi iz "tora za klanje" da bi se u vlastitom iznenađenju našli u nekoj drugoj prostoriji u kojoj bi samo još više skrenuli
pozornost na sebe.Vjerujem da mnogi znaju šta to znači i kakve ima posljedice.

Dok se god hranimo i bit cemo hrana...................

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon jun 19, 2006 2:52 pm 
Član foruma

Esperio Max je napisao/la:
Citat:
i počnem mantrat - ja jesam i tako ponavljam i biće se ne miče, boli ga ona stvar, on zna da ja jesam i šta s tim pa i on jest...

Citat:
radila sam tada zaštite i štitove ali očito nije pomoglo...

Izgleda da ni oni vise nisu naivni. :mrgreen:

samo se ti esperio zahebavaj, dok ti se ne priljepi nesto za energetski kanal, onda ces se naglo uozbiljiti :mrgreen:

no salu na stranu mislim da je strah zadnja energija u koju treba ici kod takvih stvari, naravno lakse reci nego uciniti, medjutim kada prvi strah prodje postaje lakse,
humor pomaze i treba ove stvari promatrati sa sto vise detachmenta ( mrzim koristiti strane rijeci ali zaista se ne mogu sjetiti nase rijeci koja najbolje odgovara stanju detachmenta)
takodjer mislim da je vrlo vazno uzemljenje i.e. sto vise se baviti sportom, stvarima tijela i ovozemaljskim stvarima inace ne ginu kola za ludnicu :scratch:

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon jun 19, 2006 2:59 pm 
Član foruma

angelspring, ja sam veoma skeptican prema tim naucenim zatsitama i raznoraznim receptima koje cesto prihvacamo a da nemamo blage veze tko ih je kreirao i koliko su efikasni, s druge strane ako u nesto vjerujes dovoljno jako onda je to i efikasno

medjutim ja mislim da je kod takvih napada kljucna rijec svijetlo, i svijest o tome da si bice svijetla te pojacavanje tog istog svijetla koje tinja u tebi

postoje indicije da je za takve stvorove najprobavljivija hrana ljudska negativna emocija dok pozitivnu emociju nikako ne mogu svariti,

naravno u tome i jestepoanta, nasa realnost je organizirana ovako kako je organizirana da bismo bili dobre krave muzare

osobno mislim da treniranje uma i meditacija najbolje pomaze
ovo je tezak put ali nije nemoguc i ako zaista krenes na takav put vrlo brzo ces onemoguciti bilo kakvo copanje svoje energije od strane nezvanih gostiju

u stvari u vecini slucajeva se radi o zvanim gostima jer ih mi nekad svjesno a nekad nesvjesno prizivamo

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon jun 19, 2006 3:06 pm 
Član foruma

Jack987 je napisao/la:
Citat:
...btw- radila sam tada zaštite i štitove ali očito nije pomoglo...

Uh... što je možda i POMOGLO !!!

Hvala Angelspring! =D>

Izgleda da ipak samo znanje štiti... hvala, hvala... pomogla si puno s ovim svojim postom!

Nedajmo motherfuckerima da nas "piju" kao sok!!! Nek si nađu drugu "hranu"! Joj, kad im se ljudski "borbeni duh" odbije o glavu... samo dok ljudi malo prokuže stvar... joj, joj... hehehee!

:twisted:

jos jednom ponavljam borba nije pravi put.
moze li se krava boriti protiv farmera

osim toga vecina od nas je u stanju izboriti se sa nekim manje mocnim entitetima ali kako odbijes jednog takvog pozvao si mrak na borbu i po logicvi stvari dolazi jaci protivnik

mislim da je indiferentnost najvaznija stvar, indiferentnost ne u smilu radi sa mnom sto hoces, nego u smislu, ja sam bozansko bice i volim sebe , buduci da sebe volim ne dozvoljavam ti da bilo sto uradis sa mnom sto je protivno mojoj volji, ja sam tebe svjestan i znam gdje pripadas ali ja sa tobom ne zelim imati nista, postujem te i volim te jer si i ti dio kreacije pa samim tim i dio mene koji je zalutao u mraku, zelim ti da sto prije nadjes put do svijetla, ljubav, ljubav i samo ljubav - ona koja poput sunca isijava iz nase srcane cakre

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon jun 19, 2006 4:03 pm 
Administrator

Citat:
humor pomaze i treba ove stvari promatrati sa sto vise detachmenta ( mrzim koristiti strane rijeci ali zaista se ne mogu sjetiti nase rijeci koja najbolje odgovara stanju detachmenta)

Recimo to znači: odvajanje, izdvajanje, otkidanje, odjeljenje, samostalnost, odvojenost, objektivnost, nezainteresiranost, indiferentnost.

Citat:
mislim da je indiferentnost najvaznija stvar

Uspio si !!! =D>

Citat:

Naravno, ali pod "borbenim duhom" sam mislio na suprotstavljanje, neodobravanje maltretiranja, podizanje znanja, svijesti i snage. Imaj svoju slobodnu volju. I nek tvoja bude jača od predatorove.

Kom obojci - kom opanci. Samo "predavanje" bez ikakve borbe čini te ovcom, entitetom koji dozvoljava da mu rade što god hoće, entitetom koji je svoju slobodnu volju dobrovoljno predao drugome... užas. To se nama ljudima i dogodilo kod "pada" prije 300000-njak godina. Eto nam sad. A mislim da je krajnje vrijeme za promjene...

"Hrkljušu"... došao je "čas",
Kad čovjek daje "gas",
I neće više ljubit guzicu tvoju
Jer su nam sad sve "daske" na broju!
( ovi stihovi su posvećeni Ans i Eva Jargi-ju )

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon jun 19, 2006 6:40 pm 
Član foruma

Citat:
dobrodosao u klub, ja sam zaboravio spomenuti da sam vec danim prije tog dozivljaj poceo primjecivati krajickom oka ili iznad ociju iste stvari - ili kao da nesto na trenutak prodje ili preleti, isto kada gledam u neki objekt ivice mu nekako vibriraju - tesko je to opisati
ali bas tog dana uoci napada sjedio sam za stolom i bio sam siguran da mi je nesto protrcalo ispod stolice, naravno kada sam pogledao nigdje niceg

Ej Deckard baš to prolijetanje nečega kraj mene koje zapazim samo krajičkom oka mi se često dešava, uuhhh i šta sad trebam očekivati neku gadnu shadow da me još i ona krene zajebavati #-o , mislim da ne bih baš rado da proživim i to iskustvo. :D

Citat:
mislim da je indiferentnost najvaznija stvar, indiferentnost ne u smilu radi sa mnom sto hoces, nego u smislu, ja sam bozansko bice i volim sebe , buduci da sebe volim ne dozvoljavam ti da bilo sto uradis sa mnom sto je protivno mojoj volji, ja sam tebe svjestan i znam gdje pripadas ali ja sa tobom ne zelim imati nista

I ja mislim da je ovo pravilan stav u nekom okršaju sa tim entitetima, znači treba mu pokazati svu snagu i silinu našeg bića koje mi, najčešće i nismo svjesni.

Citat:
postujem te i volim te jer si i ti dio kreacije pa samim tim i dio mene koji je zalutao u mraku, zelim ti da sto prije nadjes put do svijetla, ljubav, ljubav i samo ljubav - ona koja poput sunca isijava iz nase srcane cakre

Sa ovim ne znam da li se mogu složiti. Naime možda je baš to zamka u koju oni čekaju da mi upadnemo. Naravno da su na nekoj "univerzalnosti"i ti entiteti dijelovi jedne te iste kreacije ali sada trenutno je malo drugačija situacija. Mislim da treba voditi računa da ne smijemo u ovim slučajevima "bacati bisere pred svinje" jer bojim se da izjavljivanje ljubavi nekome ko hoće brutalno da te uništi ili da te polako ždere i neće dati neke velike rezultate. Možda nisam u pravu ali adekvatna borba protiv tih bića je jedino što nam preostaje. Pod tim terminom "adekvatna" borba bih uvrstio i ovo što ste ti i Jack gore naveli.

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon jun 19, 2006 8:32 pm 
Član foruma

Fingolfine nemoj se plasiti, jer to je emocija koju oni jako vole.

Kad god te obuzme strah uvjek pomisli - sta je najgore sto mi se moze desiti - umiranje,
zar uopce mogu umrijeti. Sjeti se izvora sa kojeg si ponikao i tada se svaki strah rasprsi

Eh da, i nemoj ocekivati nista jer kad nesto ocekujes to i prizivas, jednostavno budi svjestan, promatraj kao nepristrasni promatrac, analiticki sterilno i skroz odvojeno bez ikakvog dubljeg osjecaja prema onome sto promatras

kada sam govorio o ljubavi prema nasim ugnjetavacima mislio sam na onaj osjecaj ljubavi koji svatko od nas ima prema cjelokupnoj kreaciji, prema suncu koje sija i pticama koje te bude svakog jutra, to je neangazirani osjecaj ljubavi i postovanja prema svemu sto jeste,

ja mislim da to njih najvise boli i bas zbog toga se trude da nas svim silama odvoje od tog osjecaja u ovoj realnosti

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon jun 19, 2006 9:42 pm 
Član foruma

Citat:
kada sam govorio o ljubavi prema nasim ugnjetavacima mislio sam na onaj osjecaj ljubavi koji svatko od nas ima prema cjelokupnoj kreaciji, prema suncu koje sija i pticama koje te bude svakog jutra, to je neangazirani osjecaj ljubavi i postovanja prema svemu sto jeste,

ja mislim da to njih najvise boli i bas zbog toga se trude da nas svim silama odvoje od tog osjecaja u ovoj realnosti

Da, to je ok, ali vidi kako ja razmišljam o tome, kažem ti opet, moguće je da griješim, ali mi je nekako skroz neprihvatljivo da ljubav emitujem prema nekome ko nema nikakve veze sa tim, ko ne zna šta je ljubav, i ne samo to, da je na neki način "prirodno" da on ne zna za ljubav iz prostog razloga što nije biće svjetla. To mi nekako liči kao da kinezu koji ne zna ni jedan strani jezik pričam na engleskom, šta to vrijedi kad on to ne može razumjeti?
Ali ono što on dobro razumije jeste kad mu na tečnom kineskom kažeš da ćeš mu razbiti p...u ako te ponovo napadne. :mrgreen:
Opet se vraćam na ono bacanje bisera pred svinje.
Bitno je da ne pobrkamo neke osnovne stvari i da shvatimo da jedan dio božje kreacije ne možemo i ne smijemo tretirati kao onaj drugi. :wink:

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon jun 19, 2006 10:06 pm 
Član foruma

Citat:
kada sam govorio o ljubavi prema nasim ugnjetavacima mislio sam na onaj osjecaj ljubavi koji svatko od nas ima prema cjelokupnoj kreaciji, prema suncu koje sija i pticama koje te bude svakog jutra, to je neangazirani osjecaj ljubavi i postovanja prema svemu sto jeste

Ali ja ne volim komarce. Oni moraju da mi sisu krv da bi preziveli i meni je prirodno kad god ih vidim da ih ubijem. I ne mogu da ih tretiram kao ptice iako i jedni i drugi lete.
Citat:
da je na neki način "prirodno" da on ne zna za ljubav iz prostog razloga što nije biće svjetla.

A mozda je dobro upotrebiti analogiju sa crnom rupom?
Mozes ti njoj davati sta god hoces ali ce ona i dalje biti crna rupa i trazice jos.

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon jun 19, 2006 10:11 pm 
Član foruma

Deckard je napisao/la:

osim toga vecina od nas je u stanju izboriti se sa nekim manje mocnim entitetima ali kako odbijes jednog takvog pozvao si mrak na borbu i po logicvi stvari dolazi jaci protivnik

mislim da je indiferentnost najvaznija stvar, indiferentnost ne u smilu radi sa mnom sto hoces, nego u smislu, ja sam bozansko bice i volim sebe , buduci da sebe volim ne dozvoljavam ti da bilo sto uradis sa mnom sto je protivno mojoj volji, ja sam tebe svjestan i znam gdje pripadas ali ja sa tobom ne zelim imati nista, postujem te i volim te jer si i ti dio kreacije pa samim tim i dio mene koji je zalutao u mraku, zelim ti da sto prije nadjes put do svijetla, ljubav, ljubav i samo ljubav - ona koja poput sunca isijava iz nase srcane cakre

sa svim navedenim se potpuno slažem, jedino moram dodati da nije lako postići takvo stanje da ti se nemaju za što -zakačiti- uvijek nikne neki neprorađeni aspekt sa prikačenim ''prijateljima'' koje je potrebno otpustiti...neke vezanosti su stvorene još u prethodnim inkarnacijama...npr. nekad su radili za tebe i sad im duguješ energiju, pa te papaju, a šta ćeš...sve je to dio igre ;) :)

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto jun 20, 2006 12:09 am 
Član foruma

Jack je napisao/la:
Naravno, ali pod "borbenim duhom" sam mislio na suprotstavljanje, neodobravanje maltretiranja, podizanje znanja, svijesti i snage.

fingolfin je napisao/la:
I ja mislim da je ovo pravilan stav u nekom okršaju sa tim entitetima, znaci treba mu pokazati svu snagu i silinu našeg bica koje mi, najcešce i nismo svjesni.

Da. Slazem se s vama. :D :thumbup:
Prvo da ga razbijem, onda se mozemo voljet.

Jack je napisao/la:
"Hrkljušu"... došao je "čas",
Kad čovjek daje "gas",
I neće više ljubit guzicu tvoju
Jer su nam sad sve "daske" na broju!

ovo je super :lol: :lol: :lol:

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto jun 20, 2006 12:30 am 
Moderator

That's the spirit :D :thumbup:

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto jun 20, 2006 10:12 am 
Član foruma

Tina je napisao/la:
Da. Slazem se s vama. :D :thumbup:
Prvo da ga razbijem, onda se mozemo voljet.

a čime ćeš ga ti razbit? :roll:

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto jun 20, 2006 2:13 pm 
Član foruma

Citat:
A mozda je dobro upotrebiti analogiju sa crnom rupom?
Mozes ti njoj davati sta god hoces ali ce ona i dalje biti crna rupa i trazice jos.

Tako nekako.
U stvari neko poimanje stvarnosti na nivou univerzalnosti svih pojava, kreacija i bića je dobro za neko početno proširenje naše svijesti i percepcije ali kasnije nam mora biti jasno da svaki dalji nastavak ovakvog gledanja na stvari NARUŠAVA prvobitno uspostavljeni "prirodni" polaritet bitka i nebitka, postojanja i nepostojanja i ako tako razmišljamo pravimo veliku grešku. Znamo da nebitak ima snažnu gravitacionu silu i tendenciju "usisavanja" svega što postoji pa tako i samog sebe kao nebitka (mislim da tako funkcionišu i crne rupe). Stav da sve što postoji i ne postoji trebamo isto tretirati i na isti se način odnositi nam neće donijeti nikakav napredak, samo će nas ostaviti da i dalje tragamo za istinom i učenjem potrebnih lekcija. Ono što je prioritet da sad činimo jeste to da prikupljamo potrebno znanje koje će uticati na proširenje naše svijesti, te da na taj način svako od nas pojedinačno izvrši pravilnu "selekciju" prave i istinske pripadnosti naše duše ili suštine.
Možda će na kraju ta istina koju se mi trudimo spoznati biti takva da će neko shvatiti da njegova svijest, odnosno suština pripada samoj materiji ili nebitku ili OPS orijentaciji, pa u skladu s tim odrediti pravac svog daljeg postojanja (ili nepostojanja), a s druge strane ostali će uvidjeti da su istinska bića svjetlosti i da u skladu s tim treba da usmjere sve svoje dalje aktivnosti, dakle na širenje frekvencija svjetlosti, znanja i ljubavi, tj. na samo postojanje.

O svemu ovome govori tekst "Viteški pohod" koji se nalazi na ovom sajtu i koji je Galaksija sjajno preveo, mislim da se radi o vrlo važnoj materiji koja objašnjava mnogo toga što smo do sada, na neki način, samo "napipavali", pa s tim u vezi volio bih da se što više nas uključi u raspravu povodom tog teksta, jer je lako moguće da sam neke stvari pogrešno shvatio ili krivo interpretirao.

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto jun 20, 2006 2:22 pm 
Član foruma

fingolfin je napisao/la:

Da, to je ok, ali vidi kako ja razmišljam o tome, kažem ti opet, moguće je da griješim, ali mi je nekako skroz neprihvatljivo da ljubav emitujem prema nekome ko nema nikakve veze sa tim, ko ne zna šta je ljubav, i ne samo to, da je na neki način "prirodno" da on ne zna za ljubav iz prostog razloga što nije biće svjetla. To mi nekako liči kao da kinezu koji ne zna ni jedan strani jezik pričam na engleskom, šta to vrijedi kad on to ne može razumjeti?

hm kako mozes razlicito tretirati nesto sto je isto

mislim naime na to da su i svijetlo i mrak dva suprotna pola jedne te iste energije kao i sve ono izmedju sto je sivo,
u bozjim ocima ne postoji dobro ni zlo, niti svijetlo i mrak, vec sve jednostavno postoji, svojim odnosemnjem i zauzimanjem bilokakvog stava prema bilo cemu od ovoga postajemo upleteni u mortal coil.
Onog momenta kada ti ovo postane jasno ti prema tom ugnjetavacu ne mozes osjecati mrznju niti otpor,
osim toga perspektive radi treba se uvjek prisjetiti da je itekako moguce da smo mi nekada u nekoj tocci prostora ili vremena, na nizem stupnju evolucije nase duse bili isto to sto i taj ugnjetavac, ipak i nama je data ista sansa da dodjemo ka svijetlu.
Dakle kad razmisljamo o svemu ovome stvari dobijaju sasvim drukciju perspektivu zar ne?

Dalje u odgovor ostalima - ne slazem se da oni ljubav ili poztivnu energiju ne mogu registrirati niti razumjeti.

Ne znam dovoljno o metafizickoj pozadini crnih rupa tako da EM-u ne mogu dati odgovor. Cini mi se da su nesto kasiopejci spominjali ali se ne sjecam. Ako netko zna nesto vise bilo bi dobro da nam ovdje ukratko pojasni.
Pozdrav svima

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto jun 20, 2006 2:26 pm 
Član foruma

Esperio Max je napisao/la:
Citat:
kada sam govorio o ljubavi prema nasim ugnjetavacima mislio sam na onaj osjecaj ljubavi koji svatko od nas ima prema cjelokupnoj kreaciji, prema suncu koje sija i pticama koje te bude svakog jutra, to je neangazirani osjecaj ljubavi i postovanja prema svemu sto jeste

Esperio vrati onaj drugi avatar bas je bio cool :mrgreen:

Brkas babe i zabe. U fizickoj realnosti koje smo i dalje dio vaze drugciji zakoni, komarac ugrozava tvoje fizicko a i psihicko zdravlje i imas bozji blagosov da ga zgnjecis jednim pokretom, uostalom kreacija je i to predvidjela i zato omogucila komarcu da se razmnozava u tako velikim brojevima.

Barem ja to tako vidim, ne tvrdim da sam u pravu...

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto jun 20, 2006 2:43 pm 
Član foruma

Citat:
hm kako mozes razlicito tretirati nesto sto je isto

Nije da mogu nego moram. :D

Ja sam to ovako razumio: Cjelokupna božja kreacija se nikada ne bi mogla manifestvovati ili postojati da nema ta dva osnovna polariteta. Kad bi sve bilo samo postojanje, ljubav i svjetlost ne bi se moglo kao takvo izraziti, toga, u stvari ne bi ni bilo. Upravo ova druga strana kreacije nam omogućava da uvidimo onu prvu, tj. jedna drugoj omogućuje da se iskaže i postoji. Ovo sam možda malo nespretno napisao ali nadam se da će neko razumjeti. :)

Citat:
u bozjim ocima ne postoji dobro ni zlo, niti svijetlo i mrak, vec sve jednostavno postoji, svojim odnosemnjem i zauzimanjem bilokakvog stava prema bilo cemu od ovoga postajemo upleteni u mortal coil.

Ne postoji onako kako mi to sada percipiramo, ali da bi sve postojalo nešto mora i da ne postoji, uhh
#-o znam da se sad malo gubim ali trenutno ne znam da se preciznije izrazim, odnosno ne mogu naći prave riječi za ono što sad mislim.
Upravo tim svojim zauzimanjem tj. opredjeljivanjem, da tako kažem, mi ispunjavamo samu božju kreaciju i njegovu namjeru da se svugdje i kroz sve manifestuje, u suprotnom ako sve budemo univerzalno posmatrali zaustavljamo jedan prirodan proces razvoja i napretka svega što postoji.
Mi ne da se moramo opredjeliti već smo davno i opredjeljeni samo toga još nismo svjesni, i tim opredjeljivanjem ispunjavamo i svoju sudbinu i nas same.

Citat:
Onog momenta kada ti ovo postane jasno ti prema tom ugnjetavacu ne mozes osjecati mrznju niti otpor,

Prema njemu ne trebamo iskazivati nikakvu mržnju jer je mržnja bespotrebna emocija čiji je izvor naš reptilski dio mozga, ali otpor moramo, to je naša sudbina, trebaće nam još na milione raznih lekcija da prođemo dok ovo ne budemo shvatili.

Citat:
Dalje u odgovor ostalima - ne slazem se da oni ljubav ili poztivnu energiju ne mogu registrirati niti razumjeti.

Ne znam, nisam siguran, ali mislim da je to jednostavno prirodno da oni tim jezikom ne pričaju upravo zbog tog sveukupnog balansa svega što jeste i nije.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 349 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 18  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 18 gostiju.